K-report
 

Archiv diskuse Volná dopravní diskuse do 04. 06. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Volná dopravní diskuse » Archiv diskuse Volná dopravní diskuse do 04. 06. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vinařičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.151.210
Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 12:46:02    Odkaz na tento příspěvek  

6120: Admini jsou jiného názoru a zde na foru panuje jiná politika. Já Karosy neprovozuju s klukama, já je sbírám a to je rozdíl. Každej se na ně skládáme, děláme ucelenou sbírku Karos 700, tak nevím, oč ti jde. Je jedno, jestli jezdí Karosa na lince, nebo občas na nějaký akci. Já s nima nechci vydělávat a huntovat je na výlukách, kluci jsou stejného názoru, tak nechápu, co pořád řešíš.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 12:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když na to máš/mate finance tak si sbírejte co chcete vaše věc.pár lidi ti tady řeklo a jistě potvrdí že na autobus to chce finanční prostředky a nemalé.Zřejmě vás tohle netrapí tak sorry za ideu jak si vydělat na váš koníček.
AV 15-30
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 13:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pánové teda to je mazec. Kdybych byl malé děcko, asi bych dnes ty Karosy bud prodal, nebo by už nikdy nevyjely. Víte řešíte tu páté přes deváté a výsledek je, stejně nikdo přece nepříjde. Linku si chceme financovat sami. Pár sponzorů je. Je přece jasný, že autobus nebude narvanej lidma. Ale jde o to, že jako spolek se někde prezentuješ, nehledě na to, že všechno má své důvody, včetně různých přidružench akcí, kde doprava je přímo nutná. Krájíte medvěda, který běhá po lese... Všechno je běh času, tak uvidíme.

6120.
Idea je jedna věc, druhá je věc toho, co řekneš-slíbíš a dodržíš. Každej na to máme svůj názor a sám víš, že jsi zván. Tak doufám, že příjdeš. Navíc je třeba někde poukázat na to, že karosa ř.700 bude za nemalou chvíli jen historie. Už proto, má pár kluků svojí sedmistovku doma. Ať na ní dělá či nedělá. A to, že my s nima ač ne po GO chcem jezdit, to přece není nic proti ničemu.

Romco
Pokud něco děláš jako jednotlivec, tak můžeš rozhodovat o mnoha věcech sám. Jako klub, musíš být někde viděn, že taky něco děláš. A generálkovat je hezká věc, ovšem sponzora zajímá reklama, která je vidět. A to je bohužel kámen úrazu. A většina lidí porovnává věc podle toho, zda tě někde vidí s vozidlem, nebo to máš furt stát v garáži. Navíc každej technik, ti sám řekne, že nejlepší je, když to vozidlo "běhá", než když stojí. Ovšem každej tady na to má svůj názor a já ho akceptuju.

A vůbec hoší, už bych tu linku neřešil. Chápem Vaše názory. Akceptujem je, ale to už by tady člověk nemohl dělat nic. A to taky nejde. Každej na svým "písečku" a neplevelme to tu. Díky
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8658
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 13:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Mdt: Prezentujete se tu jako klub. Prezentujete tu svou linku, tak musíte počítat s reakcemi. Na to ježdění, klubování a muzejničení má asi každý svůj názor podložený nějakou zkušeností. Výsledky pak buď jsou vidět a nebo nejsou.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 14:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ta idea sama o sobě může být zajímavá, ale ne s autobusy, které dnes ještě jezdí v běžném provozu, a ne málo. A to, že na Kladně dojíždějí poslední tři sedmičky, na tom nic nemění a ještě dlouho měnit nebude. Poukaz na Hotliner je velmi na místě...
Já teda nevím, jaký rozsah dopravy plánujete, ale podle mne to je šílenost...jednak když Vám to někdo povolí, je třeba to táhnout pravidelně, neb výpadky jsou penalizovatelné, povinné ručení povinné, značky na každý bus unikátní...osobně kdybych byl tím úředníkem, hodně bych zvažoval, jestli tohle povolit. A mezi námi - napsat někam (kamkoli), že úředník je debil, je docela dobrá cesta, jak ho motivovat, aby debil nebyl..;-))) Von jestli ho baví jeho vlastní práce, sem třeba taky může občas zajít nebo mu známý šotouš řekne, že na K-reportu o něm někdo tohle napsal...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4913
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 21:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže očekávej od nás číslo účtu a přijd se předvést.

Žádné čístlo jsem nežádal a nikam chodit nehodlám. Mám s dovolení svojí práce a koníčků dost.


Moc rád Tě uvidím i s korůnkama. Klidně i Eura. To berem taky. Pojď se předvést. Budeme velice a moc rádi. ...

Jsem zvyklý investovat do projektů s budoucností a od povahy jsem skromný člověk, který se nerad předvádí.


A pokud víš sám, jak nám "vybavit" a zplatit GO na busy..Jen houšť. My se bránit nebudem. Tak díky za nabídku.

Nikde jsem vám nic nenabízel. Platí výše napsané a ivesticích a práci.


Jo a jen doufám, že nepatříš k těm, co jim je náct

Už řádku let ne.


bus viděli či měli v rukou jen díky dopravci co jim to půjčil, či díky nějakýmu "hodnýmu" kamarádovi, co zrovna disponuje "déčkem" a za humnama Ti to půjčil.

Ano to platí a přesto si vyhrazuji právo mít svůj názor na váš "obchodní záměr" jestli se tomu tak dá říkat.


Tak se pochlub co máš za stroj Ty. Ale prosím, který vlastníš, máš ho po TÉ GO a platil sis to.

Žádný ze strojů, které vlastním jsem nebyl nucen generálkovat.


Jinak pak běž s tím psaníčkem tak leda do bezinek.

V bezinkách skončíte tak akorát vy se sedmistovkovou linkou a pak si to sem můžete přijít zpětně přečíst.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 22:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdt: Navíc každej technik, ti sám řekne, že nejlepší je, když to vozidlo "běhá", než když stojí.

A nejen technik. On autobus když stojí, je prodělečný (tedy pokud na něj máte povinné ručení a další tady ty "serepetičky"). Ale řekl bych, že míň prodělečný, než když musíte ještě platit naftu za jízdy na prázdno, které budou následovat po možném zprovoznění oné linky. Rád bych se mýlil, ale zkuste reálně zauvažovat. Kdo je zvědavý na historickou linku, když autobusy, které by na ni měly vyjet musí onen někdo ve většině míst každý den TRPĚT? Myslím, že po slavnostním otevření linky, kdy se přijde opravdu ten dědeček s vnukem a někdo z televize podívat, budete vozit vzduch. Toť můj názor, na který mám právo, ačkoliv nevlastním nic většího, než model autobusu v měřítku 1:55... a to není generálkovaný. Ačkoliv nejsem z oboru, myslím, že vás to všechny finančně položí... ona investice do několika autobusů zároveň, které jsou ještě ke všemu z většiny docela vraky, nebude nějak zvlášť malá. A to nemluvím o tom, že už teď si (podle mých zdrojů) musíte na autobusy půjčovat. Jak říká Stanley, budete si říkat, že jste to neměli dělat... anebo překvapíte.
RAJČE 19.3.2011 aktualizace.
VLASTIMÍR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.138.177
Odesláno Úterý, 19. dubna 2011 - 13:23:09    Odkaz na tento příspěvek  

Zhruba před rokem(duben2010)mne navštívila skupina mladých lidí a představila se jako MDT Slaný.Chtěli vědět něco o busech ŠL,ŠD a KAROSÁCH.Co je"čtyřcesťák,redukční ventil"a pod. neměli ani tušení.Za 15 let podnikání v autobusové dopravě jsem se něco naučil a tak jsem chtěl předat své poznatky a pro mne už nepotřebné věci a náhr.díly.Chtěl jsem pomoci!Vše vypadalo,že by jsme si mohli být navzájem prospěšni.Jak se zmiňují na svých stránkách,zalíbily se jim KAROSY 735 a 736 z mé stáje.Jak se zmiňují"padla dohoda o cenách i termínu zaplacení-červenec 2010.Nabídl jsem jim,že si vozy mohou odvézt pro použití na nějaké výstavě,kterou chystali a že je "odhlásím"na MDT.Tak se i stalo.Doklady jsou u mne k vyzvednutí.Bohužel s vozy podnikali nějaké jízdy a z kusých zpráv jsem se dozvěděl,že jsou nepojízdné.Kde se nachází-nevím.Mezi tím pod záminkou obstarání busu 734 s vysokými kufry ode mne převzali fin.obnos.Z obchodu sešlo a peníze nejsou.Přenechal jsem jim bus 734,který směnili za nějakou 732 z DP.S osobních návštěv mládenců(dříve byly velmi časté)sešlo,konverzace se omezila na 1x za měsíc e-mail s tím že :mají smlouvu na koleje-sběrné suroviny vzala velká voda-zašlou protokol,že jim kdosi ukradl koleje a pod.Blíží se červenec 2011.Četl jsem několik diskuzí do kterých se velmi erudovaně zástupci MDT zapojují. Jsem si plně vědom :seš blbej a důvěřivej-to se do dnešní doby nehodí!
Tímto článkem Vás chci všechny upozornit a varovat před zástupci MDT Slaný-lež a podvod jim nejsou cizí.
7103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 7-2008

Odesláno Úterý, 19. dubna 2011 - 14:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidi mám takový návrh. Nechcete se na to vykašlat??? Místo toho aby jste drželi při sobě tak házíte jeden na druhýho špínu Nechcete si to řešit po mailech ?
CH 9915 poslední B 732. Nikdy nezapomenu :-(
Teplákovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.95.114
Odesláno Úterý, 19. dubna 2011 - 14:17:27    Odkaz na tento příspěvek  

7103: pane kolego, problém je ale v tom, že pan Vlastimír má naprostou pravdu, to není házení špíny, to je tvrdá realita a bohužel není sám, kdo jim naletěl. Takže varování je opravdu na místě a lituju další subjekty, které ještě nepoznaly co jsou zač.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11217
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 19. dubna 2011 - 17:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obrázek si může udělat každý sám, že áno...


Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2645
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 19. dubna 2011 - 18:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcete se na to vykašlat??? Místo toho aby jste drželi při sobě tak házíte jeden na druhýho špínu Nechcete si to řešit po mailech ?

ani ne.proč by se to mělo řešit po mailech někde pod pokličkou?proč tu nemuže někdo konstatovat fakta kdo už měl "tu čest" s mdt slaný.kde jinde to řešit když ne tady je to veřejné diskuzní forum.
AV 15-30
C_73403
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 19. dubna 2011 - 20:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové já žasnu. Chlapci z MDT měli plnou hubu kecu ja je pan V..š podporuje a jaká je s ním spolupráce a nakonec se člověk doví jak se k němu zachovali. Před takovými lidmi se musíme mít na pozoru. Je mi až smutno z toho, že v republice je spousta lidí, kteří se snaží zachovat historické vozy jakýchkoliv tipů Karos a takoví cucáci z MDt nám dělají jenom ostudu
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8662
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 19. dubna 2011 - 21:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když už tak naplno, tak myslím, že k tomu není co dodat. Ty informace, které tu dal Vlastimír, plně charakterizují "jejich klubové podnikání". Tito lidé dělají podobným spolkům nebo i jednotlivcům mědvědí službu.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2716
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 22:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, stačí mrknout vedle - ke kolejím
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11218
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 22:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, na rovinu řeknu, že mám v spolcích z druhého konce republiky chaos a tím pádem mi pořád MDT a ŽMZ při nějakých diskuzích splývají, takže další minus ke zméněnému Tito lidé dělají podobným spolkům nebo i jednotlivcům mědvědí službu...
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2717
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 22:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Study: To je právě můj problém, že je to kousíček. Rozdíl je 8 kilometrů a maličkost, že my dopravní muzeum máme a oni se tak jmenují
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 23:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co na to vedení MDT? Že mlčí? Docela by mě zajímalo jak to budete obhajovat nyní.
RAJČE 19.3.2011 aktualizace.
Dprm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 11:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha,díky moc.
Jinak přidám pár dnešních fotek:



Tímto přeji pěkný zbytek dopoledne.
moje bydliště?Místo v krásné čtvrti Brna-v Řečkovicích
Radek_havlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 12:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dprm: Myslím si, že pokud budeš fotit protislunku, tak bude vhodnější když si ty fotky necháš pro sebe.
Editovano uživatelem Radek Havlík MHD fotogalerie pejsek10.rajce.net
tukator
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.69.160
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 12:51:43    Odkaz na tento příspěvek  

to Radek_havlík: Trocha korektnějšího vyjadřování by Vám pomohla. A navíc, fotografie nejsou v "protislunku", to vypadá jinak (toto je maximálně boční světlo, něco jako na Vašem avataru - a jen tak mimochodem, pokud si neumíte pořádně udělat avatara (deformace "jaksvina") tak si ho nechte pro sebe....).
Radek_havlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 13:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tukator: I zde má jednu protislunku, vyjadřuji se i zpětně z autobusů. Avatar mám někdy od roku 2007 tak to laskavě neřešte.

PS: Myslím si, že nejsem sám, komu se ty fotky nelíbí...
Editovano uživatelem Radek Havlík MHD fotogalerie pejsek10.rajce.net
Rez
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 13:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RH: souhlas. Nejde jenom o protislunko, rozostření atd. Ale i o kompozici. Sloup, značka, osoba v rohu fotky, fotografovaný objekt vzdálen...
Ani se není čemu divit, nepletu-li se, BenQ je mýdlová krabička a z té zázraky nevykouzlíš. Zvlášť když fotograf nemá oko pro scénu.
Ještě jedna věc: Avatar není fotka, která má něco zobrazit, zdokumentovat.
Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.
Dprm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 14:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RH : já vím,že většina je proti slunku,ale já moc toho bohužel nevykouzlím,hold fotouš ze mě nikdy nebude.Tak aspoň to jsou ukázky "jak se fotit nemá".Ale s názorem ,který řekl Rez nesouhlasím,i s BenQ jdou vykouzlit pěkné fotky.Tak snad se povedou příště....
moje bydliště?Místo v krásné čtvrti Brna-v Řečkovicích
Náhradník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.22.241
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 15:30:25    Odkaz na tento příspěvek  

Dprm: neřeš je. Mě se ty fotky líbí. Nevím proč jsou tak útoční a podráždění při každé fotce.
Trolejtom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 19:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Havlík: Já bych to zas tak zle neviděl
Rez: Jasně, Bang je kompaktík, ale nemyslím si, že by na dobrou fotku byla nutně potřeba zrcadlovka
Dprm: Jestli smím poradit, zkus příště víc zůůmovat. Taky by určitě pomohl nějaký editor, ve kterým bys trochu vylepšil barvy, třeba doostřil, ale hlavně ořízl. Na tohle by určitě stačila třeba i Picasa. Zkus si s tou fotkou víc pohrát už při focení, nevím, jestli má tvůj fotostroj takovej ten režim P, ale možnost korekce expozice by tam určo měla být. Když budeš fotit s násvitem, nastav si tam podexpozici, když proti slunku tak nadexpozici. Prostě si s tím zkus trošku víc pohrát, nastavit si některý věci, ono to pakt vypadá o mnoho líp. Na ukázku dvě fotky, jak bych to viděl s tím editorem.

sotomaniak.rajce.cz -> -> spuštěno, nahrána alba za rok 2011
Komééta 4ever! Vzhůru modrobílé šály!!!
Radek_havlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 20:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejtom: Tak tvoje fotky jsou mnohem lepší že jo. A rozhodně netrvdím že je nutné zrcadlo. :-)
Editovano uživatelem Radek Havlík MHD fotogalerie pejsek10.rajce.net
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 19:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrá rada nad zlato...

Pro neznalé místních podmínek, tedy pro většinu, tohle oznamení je těsně před kolizní situací, takže máte na výběr, přelézt zábradlí a čtyřproudovku. Nebo návrat asi sto metrů zpět a vybrat si jednu z obchůzek, něco mezi 300 m a půl kilákem, dle výběru.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 10:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Holt vesnice...
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 60889
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 15:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel běžný přístup k (nejen) chodcům. O ty jde až v poslední řadě.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 18:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Andreas: zájímavá? - spíš to je věc řidiče a ne autobusu.
KAROSA LC735.00 / SE-969AM 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 19:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: sorry všem za OZ, ale ty tvoje rejpavé poznámky v temer kazdem tematu mi zacinají jít na nervy, a jiste nebudu jediny......
KAROSA ŠD11.2036 - královna silnic
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11291
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 20:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Nevím jak na Slovensku, ale Česko má třicet. A taky už mě sereš.
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3008
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 20:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Myslím, že už je 26 (ak sa pokračuje v tradícii, že každé dva roky sa zvýši min. vek o jeden rok, bolo to tak ešte do 2009..). A chcel by som vidieť FIVA atest, keď tak vravíš, že je to veterán (btw nenazýval by som veteránom vozidlo, ktoré je bežne k videniu na cestách.. ).

Study:
-----< : #38 PAVOL DEMITRA: >-----


Viac ako 3000 príspevkov za viac ako 4 roky na K-Reporte.
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.89.234
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 05:19:05    Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: 30 let!
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 11. května 2011 - 14:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: myslel jsem věkově - ne papírově. Ale asi jsem si zaril nějak to 25 a nějak jsem dál na to nemyslel - takže ještě si počkáme.
KAROSA LC735.00 / SE-969AM 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11298
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 11. května 2011 - 14:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím Vás, pane Hladíku.
Z globálního hlediska je pro mne veteránem každé vozidlo, které mohu stále méně častěji minout na vozovkách českých. Jelikož se pohybuji převážně v oblasti veřejné dopravy, orientuji se tak na vozy pro hromadnou přepravu osob. Do této kategorie dle mého názoru spadají vozy, které dnes již neslouží v pravidelném provozu ve veřejné dopravě. Zastávám toho názoru, že v případě osobních vozidel je netřeba diskriminovat majitele novějších vozidel (Škoda 100, pozn. autora), pokud se nacházejí v pěkném zachovalém stavu. Jednostopá a trojstopá motorová vozidla, takzvané motocykly, mi splývají, tudíž nedokážu posoudit jejich hodnotu.

A zajímá to tu do někoho? Ostatní ti to tady snad vysvětlí, já musím jít dělat.
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3013
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 11. května 2011 - 22:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host: To máš z nejakej novely zákona? Rád by som si to pozrel, keďže stále sa o to zaujímam a nejak som tie zmeny nepostrehol. Veľmi pekne ďakujem :-)

Study: Asi tak nejak. Nemá význam v Rusku označovať Moskviča, alebo "žigul" za veterán, sú ich tam kopy v prevádzke.

6120: Ak máš nejaké uniformy ČSAD nazbyt, pokojne napíš, výšku mám 186 cm, postava priemerná

(Příspěvek byl editován uživatelem tomino.)
-----< : #38 PAVOL DEMITRA: >-----


Viac ako 3000 príspevkov za viac ako 4 roky na K-Reporte.
Frajtkof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 15:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autobusová troska ujela stovky kilometrů po dálnici
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 05:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já prostě nechápu to věčné kvílení zrovna u lístků na MHD (a lékařských poplatků),když tam zátěž domácího rozpočtu není nijak vysoká na rozdíl od potravin,cigaret,alkoholu,benzínu.

Benzin snad zdražil na téměř desetinásobek? To by byl teprve řev!
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 10:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím souhlasit s Malaktedem. Většina bere skutečně do 10 000kč. Takže je to pro ně velké. Jsou i lidé, co mají třeba 7350kč plat. Tady vidíte, jak to u nás je. Přestoje jsou tady v průměru ceny skoro tak velké jako v Německu. Platy jsou na 20% úrovni německých a to některé ubytování je dokonce v přepočtu u nás dražší. A to i přesto, že ti lidé dělají stejně a nejen 20% času a úsilí a stejně kvalitně. Ale jak je vidět, tak Praha už není pro všechny lidi naší vlasti, ale jen ždímačkou na turisty apod.
Zatímco u nás jsou skupiny lidí, kteří sic usilovně pracují, tak jejich plat je takový, že po zaplacení zavšivené ubytovny (na úrovni jihoamerických levných venkovských ubytovacích zařízeních na poč. 20. století), je ozdkázán na nekvalitní rakovinotvornou a mnohdy i po záruce prošlou dobou stravu. V Německu za stejnou práci si člověk standartně pořídí běžné zboží, které je u nás jakoby luxusní a bydlí si v tržním nájmu a je na koni.
A co mi rozum nebere, tak nechápu, proč když třeba u nás jsou ceny skoro stejné jako německé, proč třeba prodavači a prodavačky mají u nás tak několikanásobně nižší platy. Toto mi selský rozum nebere. A vemte si třeba dejme tomu Lidl, ten má ceny u nás i vyšší než v Německu za mnohé zboží, ale platy několikanásobně nižší. Musí být logické, že zisky jsou takové, že by si klidně ty platy blížící se německým v klidu mohli dovolit. Jinak totiž pak ty nezaplacené platy znamenají o to větší zisky. To je jeden příklad a to platí samozřejmě i jinde.
No mám pocit, že to spěje k revoluci a vzhledem k situaci ve světě k velkému válečnému konfliktu. A pokud se tak stane, tak jsem zvědavej, jak se uživíme, když 80% potravin se dováží (A to jsem optimista). Budeme mít daleko větší nedostatek než během 2. sv. války. A pak pochopíte, jaké "hospodáře" jste to volili.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6248
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 11:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že to je politické téma, tak to hodím raději sem: Odboráři se dohodli: buď jednání s vládou, nebo stávky v dopravě - následná reakce Busportálu: Odbory chystají stávku v dopravě: Nic lepšího si výrobci automobilů nemohou přát a: Odboráři, neberte si cestující jako rukojmí!
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10398
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 11:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jízdné v pražské MHD nemůže řešit sociální problémy společnosti, to sorry. To bychom to mohli dát rovnou zadarmo a mít to na úrovní dopravy někde v Indii. Že někdo bere, kolik bere není opravdu problém MHD. Já bych taky chtěl jezdit v Mercedesu, ale protože beru kolik beru, jezdím tramvají a nepožaduju zlevnění Mercedesů
Jsem oběť, ne viník.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2195
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 13:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Německu za stejnou práci si člověk standartně pořídí běžné zboží, Tak proč nejde pracovat do Německa? Nedávno jsem četl, že poté co padla omezení pro práci v Německu, uspořádali jakousi "burzu" ve Furth im Waldu a bylo tam víc německých zaměstnavatelů, než českých zájemců o práci.
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 13:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude asi tím, že nejsme u nás zvyklí na stěhování se za prací ani v rámci ČR. Ti kteří to jsou ochotni podstoupit už v tom Německu dávno pracují i přes dřívější nutnost pracovního povolení.
”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 13:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: tak sem si pustil socialni kalkulacku
Počet osob v rodině:
Dospělé osoby: 2, Nezaopatřené děti do 6 let: 0
Bydliště: Praha, Druh bydlení: v nájemním bytě
Měsíční náklady na bydlení: 12000
Čistý měsíční příjem rodiny: 7350
a vyšlo mi
Životní minimum rodiny 5480,- Kč. Výše normativních nákladu 9183,- Kč.
Výše příspěvku na bydlení je 6610,- Kč
http://www.kurzy.cz/kalkulacka/prispevek-na-bydleni/
Neříkám, že to je hej, ale ...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 16:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drahý Iiii. A co jazyková bariéra? Tady je to něco jiného než ze Slovenska, kde je totožný jazyk k nám.
Už v dobách dvojjazyčného osídlení zdejších oblastí měla významná část populace jazykovou bariéru i v místech smíšeného osídlení. A řada lidí si druhým jazykem vytlačovala svůj původní, aniž by se druhý naučila pořádně. Při tak velkých rozdílech klesá podíl populace, která je schopna se jazyk naučit. Něco jiného je, když si jsou jazyky příbuzné. NorštinaxAngličtina. UkrajinštinaxRuština. A zcela mizivé procento je schopno se naučit totálně jiný jazyk. ČeštinaxČínština.
Teze, že všichni mohou, je snad nejlživější teze, která vůbec existuje. Prostě ne všichni mají vlohy na to, aby se stali jadernými fyziky. Tak popřeji jen Dobré ráno.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 16:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je pravda, že po 50letém člověku nemůžeš chtít, aby se naučil pořádně cizí jazyk, ale tak, aby ho mohl použíbvat při své práci snad ano. Chybou je, že se němčina nevyučuje v nejmladší generaci. Jak angličtina tak němčina by měly být povinné na všech typech škol.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 16:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě to není ani měsíc, kdy bylo tohle vlákno obnoveno s tím, že se tu nesmí uhýbat od tématu a že to bude přísně sledováno. A teď tu člověk zase musí číst tahle lidová moudra. Jinými slovy, milý 3xhonziku, naprosto Vám neupírám Vaše názory, ale jděte si laskavě snít o revolucích a válečných konfliktech někam jinam, tohle vlákno už zkoušelo dost. Ledaže byste našel nějakou spojitost mezi tím a Optimalizací linkového vedení v Praze.
(P. S. Na onom veletrhu ve Furthu im Wald bylo jasně řečeno, že znalost němčiny se po českých zaměstnancích nepožaduje, vždycky je tam nějaký jiný Čech, schopný přeložit, a pár základních výrazů pro tu konkrétní práci se naučí každý. Stejně tam skoro žádný Čech nepřijel. Prostě nezájem. Každý, kdo chce, do Německa může. Tím jsem vyvrátil jeden nesmyslný argument a dál se k tomuto tématu nehodlám jakkoli vyjadřovat.)
HOC SCIO PRO CERTO: QVOTIES CVM STERCORE CERTO, VINCO, SEV VINCOR, SEMPER EGO MACVLOR.

Tím jsem si jist: kdykoli spor mám se špinavci, ať vítězím či poražen jsem, vždy pošpiním se sám.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3911
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. května 2011 - 21:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prdlasj jazyková bariéra. Ono ne každej má na to prachy aby s celou rodinou někam přesídlil, má třeba doma rodiče o který se stará a ne každej chce riskovat rozbití rodiny (vysoce pravděpodobný) pokud bude jezdit domů na každej druhej víkend z nějaký ubytovny v rajchu. To je dobrý tak pro pendlery z pohraničí nebo mladý svobodný.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 06:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii. Po 50ce se naučit Němčinu? Těm, kteří měli problémy i s "primitivní" ruštinou, by se to asi těžko podařilo. To jsem si nevycucal z prstu. Každý se může pořádně naučit jen mateřštinu, takže aby každý uměl dobře více než jeden jazyk, musel by někdo na něj takto hovořit neustále od kojeneckého věku. Pak už je pozdě a po 27 letech je to nemožné. A po 50ce mohou jen ti s nejvyššími vlohami.
Mašotouši, ale to asi nikdo nevěděl, že něco takového je. Skoro všichni byli přesvědčeni, že musí umět Němčinu jako na státnice. Ale mám pocit, že kdo chtěl do Německa pracovat, tak tam šel dávno před otevřením pracovního trhu. Proč by někde číhal na hranicích 10 let, to se tam spíš prokličkuje daleko dříve.
Petr Vlčku na té jaykové bariéře si trvám. A zvláště pak v době módního trendu "rozbíjení" rodin.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. května 2011 - 13:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3x Honzík: Kdyby naši politici mysleli dál než na jedno volební období, vypracovali by plán, jak do 40 let nahradit češtinu angličtinou
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 28. května 2011 - 00:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://media.bloguje.cz/870892-bezesne-noci.php
Tak tento dokument cenzurní ČT odmítla vysílat. Je zde ukázáno, jak oblbli zaměstnanci ČT a jejich kamarádi celý národ. A jak hnusní jsou lidi, až je mi na blití.
T212
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2011

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 18:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1:Díky.

Lions_coach:Zdá se že je to ta LC736,ale vím to na 80%.
A co na to Citelis_CNG?Že mlčí?

21 AB dokonalý autobus.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3181
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 18:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T212: Podle čeho se to zdá ?
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
T212
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2011

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 18:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fedos:Zdá se mi podle zádi,protože má např. klimo nebo dodělané zadní reflektory a také to odhaduji.
A co na to Citelis_CNG?Že mlčí?

21 AB dokonalý autobus.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6808
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 21:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ha, další absolutní expert...
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3182
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 21:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč myslíš, že jsem to napsal..
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 3000
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 21:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě chvíli počkejte, třeba si zas začne povídat se svým druhým zdejším já.
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 22:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to jde jen odůvodnit asi takhle: nejdou vidět střešní ventilátory (nebo jak se tomu říká).

Taky to nemusí být to, co myslím, ale můžeme opravdu věřit, že je to Lc736.
(jako třeba ty ventilátory jdou lehce zaplechovat - ale proč by se to dělalo?)
KAROSA LC735.00 / SE-969AM 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík