K-report
 

Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 11. 01. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Doprava ve středních Čechách » Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 11. 01. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4178
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 09. ledna 2011 - 22:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tita: Je nesmyslné odmítat systém, protože má nevhodně řešený tarif (zóny, pásma apod.). Takové Milovice jsou ve 4. pásmu, ale jde fakticky o pražskou čtvrť - většina lidí jezdí pracovat do Prahy. Proč by měli cestující řešit dvojí jízdné, dvojí lístky? Nejde o pragocentrizmus, jde o to lidem ulehčit život.
Pokud by to byl jeden systém řízený jedním koordinátorem, tak je dneska doprava v celém kraji někde jinde, než je dneska, a to v dobrém slova smyslu.
Suri: To nevím, ale Praha je přirozeným centrem středočeského kraje. Jenže kraj to domítá respektovat, naopak se spíš snaží o to, aby tomu tak nebylo.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 5-2007

Odesláno Neděle, 09. ledna 2011 - 23:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já sice nevím, co kraj odmítá respektovat, ale taky nevím, proč PID musí zasahovat do takové hloubky kraje (vzdálenost 40-50 km od metra). Praha není spádovou oblastí pro tak vzdálené vesnice a města.
Mám podobný názor jako Lc937.

PIDí počet spojů, zařezávajících se do území kraje je velice "velkorysý" vůči počtům spojům SID v těch cílových oblastech. A to mi vadí. No a touhle nejnovější redukcí spojů disproporce zase vykvetla !
Tita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 09. ledna 2011 - 23:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: To jsi mě špatně pochopil, já jsem samozřejmě jako každý rozumně uvažující člověk pro sloučení SIDu a PIDu, akorát se mi nelíbí to přehnané zveličování přepravních vazeb s Prahou v rámci PIDu, které vede k tomu, že např. půlka Mníšku pod Brdy je ve 3. a část ve 4. pásmu, nebo v obou a pro jednu linku tak a pro jinou onak. Proto by se mi líbil systém ala IDS JMK, kde fungují vzájemné místní směry, ale zároveň se dá za přiměřenou cenu cestovat i do Brna (http://www.idsjmk.cz/mapa/Plan-site-celek.gif). Mohlo by to tu fungovat obdobně, podobně je na tom i SID, akorát s nesmyslně velkým množstvím malých zón.
Dělaj machry, ale hajzl maj v koupelně
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3347
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 00:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Já sice nevím, co kraj odmítá respektovat, ale taky nevím, proč PID musí zasahovat do takové hloubky kraje (vzdálenost 40-50 km od metra)."

No masově se dojíždí do Prahy do práce a škol z Berouna, Králováku, Zdic, Příbrami, Kolína, Nymburka, Podlebrad... To když už tak ca. 50 km kolem Prahy by k ní mohlo patřit a ten zbytek pohraničí kde chcíp pes (Rakovnicko směr Louny a Blatno, Březnice...) by si rozebraly okolní kraje.

Prostě Kladno nebude krajským městem Stč pro Kolíňáky and vice versa. Pro téměř všechny to je Praha.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4851
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 00:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"touhle nejnovější redukcí spojů disproporce zase vykvetla"

To ale je demence odboru dopravy Stk. Kdyby příslušní krajští úředníci byli aspoň v náznaku schopni se orientovat v tom, co objednávají, tak by Ropidu trochu přiškrtili penězovod, a na dosud zanedbávaný "zbytek" kraje bylo peněz dost a dost. Hlavně by jim na kraji mohlo secvaknout, že za krajské peníze se kolikrát překrývá několik linek PID a SID, a jinde ve stejně zalidněné oblasti jezdí skoro kulový.
Na druhé straně, proč cpát peníze do lokálních linek, když kolikrát nemají přípoje ani do okresního města, ani do Prahy, a jezdí s nimi jen ti co mají za cíl nejbližší městečko. Takhle zmrcasené linky by polykaly peníze skoro zbytečně. Ropid je sice velmi špatný organizátor, ale to co dělá krajský úřad, to je úplná hrůza.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4180
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 09:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mazda_6: A já zase nechápu, proč by měl kraj udržovat dva (nebo i více) dopravních a fakticky nezávislých "integrovaných" systémů. Celokrajský systém by znamenal možnost použít jednoho tarifu, jednoho dokladu odkudkoliv kamkoliv v rámci jeho platnosti na celém území kraje, resp. krajů.
Nechápu, proč bych se měl jinak chovat třeba z Čelákovic ve směru do Prahy (PID) ve směru do Kolína (KID) ve směru do Neratovic (NID)... :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5541
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 09:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ten zbytek pohraničí kde chcíp pes (Rakovnicko směr Louny a Blatno, Březnice...) by si rozebraly okolní kraje
Nevím jestli by to něčemu pomohlo, už takhle je v této oblasti doprava na poměrně nízké úrovni, a nedokážu si představit, že by se to ještě víc snížilo tím, že by to přešlo třeba pod Ústecký kraj.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
pragmatik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.204.114
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 14:13:54    Odkaz na tento příspěvek  

No já jen doufám, že Rath vyvěsí na zastávky cedule zhruba s textem "Vaše spoje Vám zrušil Středočeský kraj" a pěkně se pod to podepíše jako pod to žákovské jízdné.
Případně mu můžou podobnou reklamu udělat dopravci, protože mám zato, že drtivá většina "obyčejných lidí" bude za viníky toho, že jim nejede jejich autobus, považovat právě dopravce. A Rath bude ten dobrák, co za jejich děti platí v autobuse (pokud ještě nějaký jede) a za všechny v nemocnicích.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5544
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 14:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, Rath tam pověsí: Vaše spoje Vám zrušila koalice ODS + TOP09 + VV
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 20:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: A já zase nechápu, proč by měl kraj udržovat dva (nebo i více) dopravních a fakticky nezávislých "integrovaných" systémů.

Tady je hlavní problém, že PID prorostl hluboko do kraje, ať už je krajským úřadem udržován, podporován, či jen trpěn. Je pravda, že kraj neví, co PID v jeho rajónu podniká.

Zase jsme u jádra pudla. Kraj by měl velice tlačit na Ropid, aby byl schopen tomu kraji pravdivě doložit, kolik lidí odkud a kam po území kraje linky PID přepravují. Dokud tohle nebude, nehneme se z místa.

Jestliže dopravci v systému SID musí být schopni doložit výše uvedené údaje (a dokládají) a stejní dopravci v systému PID skutečné údaje o osobách nemají, protože to není sledovaný údaj ROPIDem, tak debata o zbytečnosti či potřebnosti spojů nikdy nikam nepovede. Stejné je to u vlaků.

Odbavovací strojky dopravců to umějí, jen není vůle na ROPIDu potřebné změny prosadit či realizovat. Dneska, v době elektronických odbavovacích systémů, mi přijde často až hloupé se z této možnosti vymlouvat. Je zajímavé, že od Ropidu jsou na dopravce kladeny čím dál větší požadavky, často až nesmyslné, ale sledování, kolika lidem vlastně autobus slouží, vlastně nemáme. Vlastně to ani nechceme...

Prostě by kraj měl říct: "v Praze si dělejte co chcete, ale venku z Prahy chci vědět, kolik lidí vezu!" Nazdar !
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4864
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 20:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Je pravda, že kraj neví, co PID v jeho rajónu podniká."

To je zvláštní, když to platí. Obce sice platí nějaké doplatky, ale většinu PIDu platí Ropidu kraj. Držet peněženku a nemít přehled ....
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4865
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 20:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kraj by měl velice tlačit na Ropid, aby byl schopen tomu kraji pravdivě doložit, kolik lidí odkud a kam po území kraje linky PID přepravují. Dokud tohle nebude, nehneme se z místa."

Proč kraj podepisoval smlouvu, podle které Ropidu sype gigantické částky, a neví o tom, za jaké a jak využívané služby platí?
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 21:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mazda_6: ROPID na to, kolik vozí lidí dělá průzkumy. Osobně si myslím že to stačí. Já vidím problém v "politickém" trasování linek, kde se trasují a posilují linky na přání a né dle poptávky. Pak v nesmyslné courákovosti na území Prahy, kde se musí stavět na každé zastávce aby mohla Praha přispívat ale nikdy nikdo tam nenastupuje.
U vlaků je větší problém v kapacitě trati nebo dostupnosti vozidel. Tam určitě víme, že se až nepobírá, ale stejně s tím nejde nic udělat.
Na příkladu linky 319 dle prohlášení v tisku kraj evidentně netuší co platí a co nikoli.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4188
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 21:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mazda_6: To je stejná kravina jako s nevhodně zvoleným tarifem: Ještě neznamená, že když současný systém nefunguje optimálně, že je myšlenka společného systému obou krajů špatná.
To že si kraj špatně hlídá práci toho, kdo pro něj systém dělá, je jen jeho problém.
Mimochodem, teď bude muset ROPID seškrtat nějakých 15-20% výkonů linek Pražské integrované dopravy. Když si vemu, jak vypadá většina třístovek na hranici Prahy, které mají na výkonech hlavní podíl, tak jsem zvědav, jak to udělá, obzvlášť když ztráty z těchto spojů jsou zanedbatelné.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 21:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsou asi zvědavý všichni.
Nicméně, co jsem (na úřadě) viděl návrh oškubání 307, tak byl proveden velmi citlivě, akorát to odnesl jeden školní spoj, co jezdí pravidelně na stupni 5. Stále mě děsí ten termín a stále doufám, že někdo vyleze a návrhy na omezení roztrhá. Minulý týden měly být 2 jednání (svazu obcí), jejich výsledky mi nejsou známy.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 21:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A něco k tématu "Rušení autobusů ve středních Čechách"
Rath a Bendl opět ve při. Tentokrát hádka o rušení autobusů
Rath zdecimuje autobusovou dopravu, hořekují středočeské obce
Hejtman Rath chce výběrové řízení na nové dopravce ve Středočeském kraji

Gabuliatko: Jeden spoj stačit nebude. Nebo se zdecimují jiné linky kolem 307.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4868
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 22:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"ROPID na to, kolik vozí lidí dělá průzkumy. Osobně si myslím že to stačí."

Dělá ty průzkuny i na méně vytížených koncích linek? Co jsem zatím viděl, tak Ropid na pražské straně hrotí kapacitu na doraz, kolikrát je to pěkné maso. Na středočeském konci se pravidelně vozívá vzduch, často ještě v souběhu s linkou SID.

Na linkách ve středních Čechách mě fascinuje obrovské množství nesmyslného plýtvání. Například:

- Z Loděnic do Berouna jezdí v souběhu velké množství spojů linek C20 a 380, k tomu ještě nějaké spoje 425, C10, C12. Po většinu dne jde o vožení vzduchu ve velkém.

- Kraj není schopen zajistit ani nejzákladnější přípoje. Například linky přijíždějící do Berouna od západu, severozápadu a jihozápadu často nemají přípoje do Prahy a z Prahy, o čekacích dobách už vůbec nemluvě. Určitě by šlo s nimi pohnout o půlku intervalu rychlých pražských linek, případně o pár minut více.
Nebo si na kraji myslí, že lidi co jezdí autobusem, nikdy nepotřebují do Prahy? Kraj zbytečně přichází o tržby, protože kdo může, ten se na takovýhle nenávazný paskvil s dlouhými přestupními dobami vybodne. Nemluvě o tom, že kdo jede za jednotlivé, platí přestupní zónu dvakrát!

- Totéž v bleděmodrém platí pro linky u Hořovic, mnoho spojů nemá přípoj ani do Berouna, o Praze nemluvě. Že by z tamějších vsí nikdo nepotřeboval do Berouna?

- Počet autobusových vzduchovozičů křižující okolí Hostomic je ukrutný, nejukrutnější přitom je vlak, který je na tomto konci často zcela prázdný. Zmateně tam křižují linky od Berouna, Zdic, Hořovic, Dobříše, Příbrami, Řevnic, Třebaně, aniž by na sebe nějak navazovaly.
Samozřejmě je potřeba zajistit spojení, určitě toho tam ale nemusí jezdit tolik, stačilo by "objevit" koordinaci linek, proklady a přestupy.

- Z jiné části kraje: V tojúhelníku Netvořice-Neveklov-Jablonná křižují autobusy, které často vozí jednoho člověka, každý do jiného směru. Až na vyjímky nelze přestupovat, většina spojů toho svého člověka veze přímo. PID a SID nenavazují prakticky zásadně, občas se přímo dublují, což je v takto řídce obydlené končině hodně tristní.

- V trase Benešov-Vlašim je téměř absolutní nekoordinace. Ačkoli je většina spojů v SID, tak často jedou dva za sebou a pak půlhodinu nebo hodinu nic. O víkendu klidně jedou dva spoje za sebou a pak 3 hodiny nic.

- Spousta spojů přijíždějících do Vlašimi nemá přípoj do Benešova, o Praze nemluvě. To z těchto vsí nikdy nikdo do Benešova nechce? Nebo je SID jen sockou pro babči k doktorovi, pro dělníky do zbrojovky a pro děti do nejbližší školy?

- Na několika nejmenovaných místech přípoje sice fungují, ale podle jízních řádů by si spoje měly ujíždět. Řidiči zkrátka v zájmu cestujících porušují JŘ, jeden jede nepatrně dřív, druhý o něco později, a ono to klapne. Zkrátka ignorance a nezájem vládne jak na krajském úřadě, tak u většiny dopravců.

- a tak dále, seznam by mohl pokračovat dalšími 300 položkami

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 22:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevzal se pouze jeden spoj. Píšu, že se škubalo citlivě až na školní spoj.
Bručoun: kdybys viděl jak jsem byl v šoku, když jsem se z Benešovska, kde se v pohodě čeká, přestěhoval na Kladensko, kde nenavazuje naprosto nic a kde je jízdní řád byl cárem papíru, protože jízdní doby byly počítané snad ještě na autobus RTO a frekvence na hutě za Stehlíka. Předjetí 10 minut bylo naprosto normální.
Mantra z ČSAD Kladno byla, že čekání zdržuje lidi co jedou v autobuse. Ale fakt je, že na autobus z Prahy nejde navázat nic, protože doba jeho příjezdu je nevyzpytatelná. Bohužel to začíná platit i o Kladně, kde vznikají zácpy a zpoždění.
Existuje linka B81 jezdící v kladiva Unhošť - Běleč, ale na nic nenavazuje a hlavně na nic nečeká. Nikdo s ní nejezdí (není vůbec spolehnutí zda ji někdo z Prahy stihne) a tak budou všechny spoje zrušeny.
Ano, takhle by se dalo, Bručoune, pokračovat.
Moje osobní zkušenost z okresu Kladno je taková, že pokud nebydlím na přímé lince SID autobusu, denní dojíždění do zaměstnání je velmi problematické.
Zavedení PIDu znamenalo výrazný kvalitativní a kvantitativní posun vpřed. Ale souhlas s Mazda_626, že nepřiměřeně k ostatní dopravě na území kraje.

(Příspěvek byl editován uživatelem gabuliatko.)
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 22:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

už jsou nějaké konkrétní návrhy škrtů na PID linkách? Je to systémem "náhodný výstřel", tj. škrtnutí některých vybraných spojů bez úpravy časových poloh těch zbývajících nebo se budou upravovat i časové polohy spojů, které zůstanou, tak aby se dosáhlo nějakého smysluplného intervalu. Aby to nedopadlo tak, že tam kde je interval např. 20 min. se jeden spoj do hodiny škrtne a zůstanou intervaly 20-40-20-40 a podobné paskvily
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 22:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gab: ROPID na to, kolik vozí lidí dělá průzkumy. Osobně si myslím že to stačí.

Nesouhlasím. Zkus poptat na Ropidu (třeba cestou obecního úřadu) výsledky posledního přepravního průzkumu ve své obci. Získáš-li ho, prosím o info, z jaké doby průzkum byl, a jestli podle tvého názoru odpovídá současnému stavu na linkách.

Souhlasím s Bručounem, že v hloubi kraje průzkumy nejsou, a nebo jednou za mnoho let.

Orky: že je myšlenka společného systému obou krajů špatná.
Tohle jsem nikdy neřekl. Jenom nevím, proč za několik let, kdy systémy vedle sebe fungují, nejsou propojeny. Pořád stejná písnička.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 22:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: návrhy jsou na obecních/městských úřadech
Mazda_6: nejsme ve sporu v tom, že průzkum neexistuje a že tím pádem nejsou data
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4870
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 23:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"na autobus z Prahy nejde navázat nic, protože doba jeho příjezdu je nevyzpytatelná"

Nevím jak na Kladně, ale v Berouně by to šlo. Není-li nic vyjímečného na dálnici, tak bývá dojezd načas, nejvýš do 5 minut. Víc se v Butovicích na nájezdu na dálnici zpravidla nechytne.
V Berouně nejsou vyjímkou spoje, které v sedle a o víkendu ujíždějí pražáku o 5 minut, a musí se na ně o půlhodinu nebo hodinu dřív. Nebo jet autem.
Směrem na Prahu může být přípoj prakticky kdekoli, až na vyjímky by to klaplo i bez čekačky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4871
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 23:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Mantra z ČSAD Kladno byla, že čekání zdržuje lidi co jedou v autobuse."

Od toho je kraj, aby tyhle hověziny z některých dopravců vytloukl.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 23:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: musím nesouhlasit, ale zejména v této zimní době je rozptyl příjezdu autobusu SID do Prahy -5 až +15 minut (informace z denního dojíždění manželky) (těch +15 je dáno jedním z řidičů, co jezdí pravidelně, dokonce se kvůli němu upravovaly jízdní doby a tak zbytek jezdí těch -5).

Chtěl bych vidět cestujícího, co bude denně čekat hodinu na přípoj.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4872
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 23:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: "zejména v této zimní době je rozptyl příjezdu autobusu SID do Prahy -5 až +15 minut (informace z denního dojíždění manželky) (těch +15 je dáno jedním z řidičů, co jezdí pravidelně, dokonce se kvůli němu upravovaly jízdní doby a tak zbytek jezdí těch -5)."

Nevidím žádný rozpor vůči myšlence přípojů směrem na Prahu. Sekera, která se pak chytne cestou do Prahy, s tím podle mě nesouvisí.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4873
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 00:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na ukázku Vám sem dám dvě ukázky naprosto zbytečných nepřípojů v sedlech a v protisměru špičky:

application/pdf
Tman-Praha.pdf (120.0 k)
application/pdf
Praha-Tman.pdf (120.1 k)
application/pdf
Hudlice-Praha.pdf (120.8 k)
application/pdf
Praha-Hudlice.pdf (120.6 k)


Vyčarovat nepřípoj 45 minut na linku, která skoro celý den jezdí v intervalu špička 15 / sedlo 30, to vyžaduje slušnou dávku ignorance. Ve špičce to funguje jen proto, že každou chvíli něco jede, a proto, že některé přípoje si lidi z obcí vyřvali. Kdyby záleželo jen na kraji a na dopravci, tak není přípoj nikdy. A to je všední den ještě dobrý, o víkendu je v některých časech spojení naprosto nepoužitelné, protože si to několikrát ujede o pár minut a na další se čeká skoro hodinu. To je prostě vzkaz: my na vás sereme, klidně zaplatíme prázdný autobus. Jeďte autem, nebo si počkejte. Přitom v těchto případech je každé čekání delší než 10 minut naprosto zbytečné, vždycky by to šlo posunout dopředu nebo dozadu. I ty dvě hodinové díry na pražáku jsou zbytečné, posunem spojů a úpravou oběhů by šly v pohodě zaplácnout.

Nejhorší na tom je, že to vůbec není specialita jednoho dopravce, takhle to "funguje" v celém kraji. Obce si vyřvou jen to nejdůležitější, aby se lidi dostali na nejběžnější začátky směn. Kdo potřebuje v jiný čas, třeba na odpolední směnu nebo do netypicky začínající školy, pro toho je spojení kolikrát nepoužitelné, přestože v obou částech trasy spoje jedou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4874
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 00:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Chtěl bych vidět cestujícího, co bude denně čekat hodinu na přípoj."

Linky SID jsou výhradně pro denní dojíždění? Proč se teda platí spoje v sedle a o víkendu? Proto, aby se s nimi lidi nikam nedostali?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4191
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 08:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na vidíte. Dejte tenhle bordel schopnému koordinátorovi, a on Vám ušetří desetimiliony tak, že to fakticky nepoznáte. Navíc koordinace zvýší tržby, protože budou fungovat vazby.
Metoda škrtnout 20% bude mít za následek, že uteče ještě více lidí. Zdražení a výrazný úbytek spojů bude mít fatální důsledky.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5547
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 08:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem se dočet že stč kraj hodlá vyhlásit nové výběrové řízení a hlavním kritériem bude cena, vstávají mi vlasy hrůzou. Aby to nedopadlo jako v Úk kraji kde jezdila hrůza typu Busmat.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3351
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 10:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Nevím jak na Kladně, ale v Berouně by to šlo. Není-li nic vyjímečného na dálnici, tak bývá dojezd načas, nejvýš do 5 minut"

Tak zrovna včera jsem v ešusu vyslech debatu dvou cestujících že radši jezděj vlakem protože "na dálnici je teď každej druhej den bouračka a jezdí to jak kdy".

Jinak samozřejmě tím vzniknou další zácpy i v tom Berouně protože každej pojede radši nějakým škarpolezem než draze busem co jede jen občas.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4876
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 10:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Všichni víme, že raději jezdíte vlakem, a na autobusech vidíte tisíc a jeden nedostatek ...
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 11:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun: nechci se nějak Petr_vlček zastávat,ale na Kladně,Slaným... je teď průser zasraná Evropská.
Ještě než začli kopat metro, tak to na Dejvickou nebo z Dejvické nebylo tak tragický (než mne kladeňáci rozcupujou-nejezdím z Kladna,ale z KV).Ted je to děs,řekl bych,že ve špičce mnohem větší než pokračování z Dejvické do centra.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4877
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 11:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: Na Evropské jsem sám prostál x kolon. Petr Vlček ale psal o Berounu, kde aktuálně žádný podobný průšvih není.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 12:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha,tak to jsem četl špatně...

jinak ten Beroun mi opravdu přijde schůdnější než to Kladno,to máte pravdu...

ono se to v tom vlaku hezky poslouchá...,ale pak nesmíte zapomenout těm lidem dodat,že blbců a nehod je na dalnici hodně,ale vcelku jsme u ČD/SŽDC rádi za den,kdy se nám tu na 171 nic nevysere:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem lc937gt11.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3354
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 12:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak ty lidi ve vlaku asi z nudy jen tak kecali.

Jinak ono to je tak že vlak je též vysoce nespolehlivej (zejména pár facek tomu kdo prosadil kuplování Úval a tím pádem ježdění +5 už z Vágusonu...). Nicméně aspoň se dá nějak zjistit co s ním je. U busu se prostě musí stát u kolíku a čekat co se kdy bude dít. A že by nebyly na dálnici bouračky vedoucí ke kolonám? Stačí občas kouknout na nějaké to dopravníinfo. Jsou a s houstnoucím provozem IAD budou.

Navíc rozumím tomu že jsou lidi kterým vadí stát někde ve frontě na autobus jak v NDR před léty vesměs bez přístřešku (a to i na Zličíně kde sice stříška je ale vejít se pod ní nedá a bus stejně má kolík o kousek dál).

Mimoto ještě před rokem platilo že busy jsou na této trase pohodlnější (C954, Scanie ale s interiérem pro trpajzlíky). Po nástupu ešusů to už ale neplatí.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 13:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já už fakt jinak nevím....ale už jsem zdáli zaslechl hlas,který mi vnukl myšlenku,že pokud někde bude pořád vládnout řád doktorovců (s hračkou žákovské jízdné) a řád horolezců (s hračkou OC) nedojde nikdy nejen ke spojení SID a PID,ale ani na rozumné spojení na jisté úrovni hlavně pro cestující.

Byť si připadám trošku tou větou jak Johanka,která slyší hlasy, tak jako relativně normální člověk přiznávám,že sebrat dvoum děckám na pískovišti jejich hračky je věc neproveditelná!

Přesto doufám (poučen Romeem a Julií),že jednou tyto dva řády k sobě snad naleznou cestu..teda doufám též, že to neskončí tragicky...

A už dost poetiky...jdeme do putiky
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6741
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 17:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak koukám že to Rath hodil na dopravce,vládu atd. No jo ale v kraji chlapče vládneš ty a podle toho to také vypadá.
Vstaň a táhni k čertu. Poděláš co můžeš.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 17:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smutnější je, že ho v diskuzích pod těmi články obhajujou.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 17:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Gabu a Ares: ono předvolební heslo-žákovské jízdné zdarma,převedené do praxe,krom jiného,může být i pomyslným jazýčkem na volebních vahách...
Chudák babička zauvažuje,že ušetří třeba 200kč co přidávala měsíčně vnoučkovi na cestu do školy,ale už jí nikdo nevysvělí,že sice ušetří,ale toto volebně libé heslo může být i hřebíčkem do rakve pro autobus,který jí vozí k panu lékaři....

No,když ptáčka lapají,pěkně mu zpívají...

možná bych i řekl,že v Hostivicích a Rudné si na pana Mudr nestěžují:-)
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 17:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: nejenom dopravci a vláda za to mohou...za tyto chystané škrty samozřejmě může kdo jiný - Bendl

viz zde

...a taky ROPID, protože navrhl ke zrušení využívané spoje. No ale ono když je zadání proškrtat něco okolo 20% i na linkách, které obvykle praskají ve švech a nevytížené prakticky nejezdí, pak mám dvě možnosti - buď splním škrty a škrtnu i vytížené spoje, nebo vytížené škrtat nebudu, ale pak zas nespním zadání -20%

Lc937gt11: no nevím jak v Hostivici, ale Rudná nedávno přišla o výjezdní místo záchranné služby, které se přesunulo - světe div se - do Hostivice, neboť "tato lokalita více vyhovuje v rámci rozložení ostatních stanovišť" a "zvláště ve chvíli, kdy záchranka před časem otevřela výjezdovou základnu ve Zdicích a je pokrytý Beroun, je přemístění stanoviště do Hostivice výhodné a má přispět ke zkrácení dojezdových časů"

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 18:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tohle je hlod století
"Sabotoval to například pražský ROPID, který vytipoval využívané spoje," uvedl Rath
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 18:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Suri: opravuji se,zužuji na Hostivice.Diskuze na nabízené téma čí kamarád se nažvejkl při přesunu RZP,nechť je radši zavřena:-)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4892
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Středočeský kraj viní ROPID ze sabotáže rušení linek
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4893
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"když je zadání proškrtat něco okolo 20% i na linkách, které obvykle praskají ve švech a nevytížené prakticky nejezdí,"

Jedete s PIDem někdy až na konečnou? Zastávkové spoje PID jezdí příliš často dál, než je rozumné.

Ropidí paradox: Většina spojů je ve většině trasy nevytížená, ale většina lidí jezdí většinu trasy v přetížených spojích. (Do určité míry to platáí všude, ale jen Ropid tuto metodu dovedl k naprosté dokonalosti.)
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MUDr asi přebral.... a nevidí si an špičku nosu. On je chudáček a všichni jsou na něho zlý. On to myslí dobře. To rušení se může nepřímo dotknout vlaků, kde autobusy plní fci "napáječe", takže od června/prosince bude rušit 20% vlaků. Zácpy řešit nebude, on si zapne majáček a hurá dopředu. Přeji občanům při příštích volbách šťastnější ruku a občanům ČR ponaučení, kam vedou populistické sliby politika/ů.
MUDr si spočítal, že ušetří i na poplatcích, protože důchodci a ostatní se nedostanou k lékaři, jedině budou muset jít pěšky....
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4195
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Cituji z článku: "Pozval jsem si naše referenty, kteří s nimi jednali, a ti mi i písemně sdělili, že se zástupce ROPIDu přiznal například k tomu, že celý ten proces chtěli zasabotovat," uvedl David Rath.
Sázím, že to byl pan Ing. Mráček, vedoucí oddělení veřejné dopravy, který byl z ROPIDu odejit po auditu, a který se tak mstí svému bývalému zaměstnavateli. V této věci spíš věřím odpovědi pana Procházky.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4894
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k tomu dráthovskému šetření: V šibeničním termínu gubernátora Drátha samozřejmě není možné ušetřit rozumným způsobem. Vládce ProtektoRáthu Střední Čechy zřejmě jen chce vyvolat obří mediální bublinu, a o šetření, natož o racionální provoz veřejné dopravy mu vlastně vůbec nejde.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já pořád nechápu, proč se neustále dokola omílá to vožení lidí jenom do práce a do školy. To by pak znamenalo že pojede autobus ráno v pět a v sedm, v poledne, odpoledne ve tři, v pět a možná večer v deset. Jak by to asi chtěli aplikovat např. na takové lince 352, kterou znám z každodenního používání velmi dobře a na podobných linkách. Ty jsou spíše prodloužením pražské MHD do nejbližšího zázemí, kde to jezdí plné a využívané při současném rozsahu, protože poptávka je po celý den. Podobně je to i u PID linek ze Zličína do Rudné. Zrovna v oblasti rudenska by si to nějakou optimalizaci a předělání zasluhovalo včetně lepšího zapojení vlaku, jenže pravděpoodobně to skončí pouhým škrtem některých spojů.

Bručoun: konkrétně v té 352 jezdím téměř až na konečnou

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4895
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: 352 je vyjímečně krátká linka, která vymetá tři velké vsi těsně za sebou. Zkuste někdy 380, 311 a podobné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: naprostý souhlas, o cestující tu vůbec nejde. Jde o to, že kraj dostal od vlády díky škrtům v rozpočtu méně peněz (tedy nejen na dopravu). A protože kraj má prázdnou kasu, musí omezit výdaje. A doprava je zajímavé mediální téma. Bohužel ROPID v tomto nebude mít zastání (gynekoala má svých starostí dost) tak zas pan hejtman z toho vyjde mediálně jako vítěz.

Jak chceš v Rudné zapojit vlak ??? Stejně jako v Hostivicích/Říčanech/Mělníce/Boleslavi/Příbrami je zoufalá doba jízdy/dostupnost nádraží.
jak chceš optimalizovat Rudensko, když pak každá linka jede jinam a celou odpolední špičku je 307 na odjezdu ze Zličína na stupni 4? Škrty jedině způsobí odliv cestujících.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4196
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ropidí paradox: Většina spojů je ve většině trasy nevytížená, ale většina lidí jezdí většinu trasy v přetížených spojích. (Do určité míry to platáí všude, ale jen Ropid tuto metodu dovedl k naprosté dokonalosti.)
Chtěl bych vidět Vás, jak byste postupoval vy. Je naprosto logické, že spoje na svých okrajích budou nevytížené a směrem ku Praze se budou vytěžovat. Můžete uvést nějaké příklady, kde se na linkách řady 3xx utrácí na území středočeského kraje takové hromady peněz?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co chcete škrtat na lince 311 a 380 s intervalem 30/60 ? Leda misto 60 v sedle dát 120.
Orky: při vší úctě zavedení 358 nechápu a jsem přesvědčen, že by se toho našlo víc.
306/336 by taky šly oškubat, ale to zas jsou Hostivice a na ty si nikdo sahnout nedovolí a taky kus bude platit ŘLP
314 je taky u mne kandidat na omezení
Mazda_6 má pravdu, chybí jakékoli doložitelné údaje o obsazenosti

(Příspěvek byl editován uživatelem gabuliatko.)

(Příspěvek byl editován uživatelem gabuliatko.)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste někdy 380, 311 a podobné.

to jsou ale taky těžký extrémy!380 by vubec neměla existovat v současném rozsahu když existují linky C 19 a C 20 a linkou 311 v celé trase muže jet jedině magor.

dál ke škrtum: ruší se linka C 80 která přežila pomalu padesát let v současném JŘ a linka C 50 se dost drasticky omezí protože jsou obě souběžné s tratí 172


..prostě měl mu ten macek dát tenkrát větší a zároveň poslední
AV 15-30
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 19:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

352 je svým charakterem blízká klasické MHD, taky byla zavedena jako první integrovaná mimopražká linka PID někdy v 1992, tehdy jen do Ořecha. A spolu s 301 je jedinou obsluhou části Řeporyj, kam žádná jiná městská linka řad 1xx a 2xx nezajíždí. Tady opravdu nevytížené spoje prakticky nejezdí snad až na některé, které se ve špičce vrací v opačném směru. Ty rudenské taky využívám, ale jen v úseku Zličín-Rudná, kde to praská ve švech, dál to bude určitě slabší.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4896
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 20:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Můžete uvést nějaké příklady, kde se na linkách řady 3xx utrácí na území středočeského kraje takové hromady peněz?"

1) 301, 309, 311, 313, 380, 384, 425, C10, C12, C20, trať 173. Celé okolí Mořiny, Vysokého Újezdu a Loděnic je řešeno nehospodárně. Úkol pro dobrého koordinátora.

2) 390, 438, E51, E53, E59, E71, E88. Ropid se nacpal s posílenými linkami do málo osídlené oblasti okolo Rabyně a Jablonné nad Vltavou, aniž by dokázal nahradit nabo navázat místní linky směr Benešov.

3) Nový Knín a okolí. Absurdní spojení do Prahy obchvatem místo nejkratšího směru. Umělá vytíženost.

4) Atd. Většinou jde o oblasti, kde Ropid expandoval daleko a navýšil spoje bez návaznosti na linky v okolí.
Zkrátka taková ta logika "PID je pokrok, ČSAD je zpátečnictví, po nás, slavném Ropidu nikdo nemůže chtít, abychom projektovali návaznost na dosavadní, zpátečnické linky."
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 20:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: C19 ani C20 nestaví v Rudné (jede po dálnici), to je přesně to, PID je prostě paskvil a SID trucpodnik.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4897
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 20:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"..prostě měl mu ten macek dát tenkrát větší a zároveň poslední"

Konečně dobrý nápad.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 20:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko:C 20 staví v rudné ale jen "když je pátek a hezky" za to jako středočeská integrovaná doprava jede až pomalu do pražské nemocnice a 380 je jeden z mnoha příkladu nehorázného zavleku PID do míst kde nemá už co dělat. obojí je špatně!

Nový Knín a okolí. Absurdní spojení do Prahy obchvatem místo nejkratšího směru. Umělá vytíženost.

to nevim co si mám představit pod pojmem umělá vytíženost ale kdo nechce jet po obchvatu má možnost 488 + Uher směr smíchov a dost lidí tuhle možnost využívá.
AV 15-30
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4898
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 20:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"co chcete škrtat na lince 311 a 380 s intervalem 30/60 ? Leda misto 60 v sedle dát 120."

Ne tupě škrtat. Celou oblast udělat trochu jinak. Radiální spojení příměji a efektivněji. V tangenciálních směrech s malou poptávkou účelové spoje, ne to suplovat dlouhými celotýdenními radiálně-tangenciálními klikatoidy. Plně zastávkové vymetací linky netahat příliš daleko od Prahy. Návaznosti mezi PID a SID. Na nevytížených koncích přestupy ne souběhy. Na vytížených koncích souběhy, ne přestupy. Hlavně netahat větší skupiny lidí oklikami a příliš zastávkovými linkami.
Určitou představu bych sice měl, ale pochybuju, že má cenu ji zde příliš rozpitvávat.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4899
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 11. ledna 2011 - 20:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Umělou vytížeností jsem myslel vožení větších skupin lidí courákem s klikatou trasou. Leckde by bylo lepší, kdyby se tam ve špičkách prohnalo pár přímých zrychlených spojů.
488+Uher, to není použitelné zdaleka pokaždé, kolikrát se na tu pitomou 361 musí. Navíc, i ta 488 Vás povozí víc než je nutné. To je tak, když se z "ideologických" důvodů musí udělat jednotná trasa pro všechny spoje, a vymetá se se všemi každá řiť.