K-report
 

Archiv do 9. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Lipenka, Bechyňka, Šumavské lokálky (ŠED) » Archiv do 9. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 17:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě že jsou na Bechyňce takový promile, třeba se časem ukáže, že to regiobouda nestíhá. Bejt ta trať v rovině, tak už by jí tam možná dali dřív, když je u vrchnosti tak oblíbená a pořád se s ní někde chlubí.
Na druhou stranu je Bechyňka alespoň svařovaná, takže to nebude tolik "drncat" jako třeba na Ražickej, kde je to jeden nepodbitej styk za druhým. A ty trhaný pomalý rozjezdy, se mi zdá že 810 i s vlekem se snad rozjede líp.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3770
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 18:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Pro dopravu v ČR jsou na 196 dva použitelné koncepty - kříže v Rybníku nebo v Omlenicích. Kříže v Dvořišti degradují vazbu Budějovice-Rybník. První model vyžaduje stihnout Rybník-Budějovice pod hodinu, druhý tlačí na obraty v Lipně.
To, co si jihočeský kraj upekl, to má, a pro dopravu v kraji to je likvidační.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Jenoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 19:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Regionova je pro tuto trať nepodařený vtip s ne zrovna nejlepšími jízdními vlastnostmi.Jsem opravdu zvědav, až uvázně někde na trati ve sněhu nebo pouze ve stoupání na namrzlé nebo mokré koleji, jak to budou ti ,,nahoře,, odůvodňovat. Jesti je to snaha o znechucení cestující veřejnosti natahováním jízdních časů a ,,vysokou,, zimní provozní spolehlivostí žlutozelených potvor tak skutečně dráhy bodují. Jen aby tyto pokusy s trpělivostí cestujících nevyhnaly z vlaků valnou většinu osob. Ale zase poté budou mít krásný důvod tuto nádhernou historicky cennou trať zavřít pro neekonomičnost provozu a nechat ji pěkně sejít v oblíbené tzv. trvalé výluce,která se již několikrát ,,osvědčila,, (namátkou : Kralovice-Mladotice , Krásný Jez - Loket atd.)
Když již máme trať s sklonově náročnými úseky a pro ni speciální lokomotivy (113), které již jinde bez úprav využít nelze, bylo by rozumné nechat tzv. pokojný stav a držet se vyzkoušených věcí a ne za cenu skoro chaotických úspor nasazovat na tuto trať vozidlo (814), které je co se týče svého výkonu a jedné hnané nápravě již perspektivně problematické.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6820
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 19:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:

Našel jsem tu diskusi, kde jsem psal, že případné odstřelení řady zastávek na trati č. 196 a přesunutí pravidelného křižování spěšných (tzn. skutečně spěšných, nikoliv zastavujících všude nebo skoro všude jako dnes) vlaků ČB - Linz do Horního Dvořiště by mohlo mít negativní vliv na vazby na Lipenku, bylo to tady: odkaz.

Nevím, nakolik by bylo vhodné natvrdo odstřelit většinu zastavení (kromě cca 5 - 6, aby se stíhala ta požadovaná jízdní doba), ale k tomu, co jsem tehdy napsal o Lipence, jsem tady dodal, že možné řešení může spočívat ve zrušení osobní dopravy na Lipence, kromě sezonní dopravy a možná i kromě špičkových vlaků (půlících interval ČB - Rybník na 1 h a dále pokračujících směr Vyšší Brod/Lipno), a její náhradě autobusovou linkou jedoucí například v trase Horní Dvořiště, žst. - Studánka - Vyšší Brod - Loučovice - Lipno nad Vltavou (obec) - Frymburk (...)
Bardoťák_749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2010
Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 20:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sukafon 534-A jak často? Je to pravidelně?
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 23:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Já si myslím, že pokud by se v JČK zavedla plnohodnotná IDS typu "potok napojí řeku a ta teče do moře", tak by možná šlo uvažovat o modelu1h ČB-Rybník s tím, že by jedna dvouhodina jela dolů do Lince a druhá na Lipno (nebo možná jen do Vyšáku, odkud by roli přebíral bus ČK-VB-Loučovice-Frymburk). Muselo by to ale být za předpokladu, že vlak by tvořil páteř s přestupem na busy v úseku ČB-Kaplice i Kaplice/Omlenice-Rybník-VB (= omezit souběžné busové linky, udělat z nich mininapáječky vlaku).
Pak je ale otázka: Jak by ta hodinovka vypadala - nabízí se možnost Sp/Os s tím, že Linečák by byl Sp a vlak na Lipenku by trať "vyjídal" i s většinou zastávek (pořád bych i z toho Os odstřelil Chlumec a KÚ zastávku). Zítra si to zkusím nakreslit, jak by to vyšlo s křižováním.

PS: Něco takového už se řešilo i tenkrát, ale já se snažím to v hlavě furt rozvádět, tyto dvě tratě jsou přeci jen mému srdíčku blízké.

(Příspěvek byl editován uživatelem louis_de_mydlaque.)
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
021
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.9.250
Odesláno Pondělí, 01. listopadu 2010 - 15:57:38    Odkaz na tento příspěvek  

ČD je velký dopravce, který jenom hledá, kde ušetřit. Nejlepší by bylo kdyby bechyňku převzal Viamont nebo JHMD.

To za těch pár let nákladní doprava na bechyńce rychle ustala. Před 7 lety se zde ještě jezdilo 2x denně a s přípřeží a dnes se zde sotva vozí jeden vůz. V minulosti tu byla JIKA, ZZN Slapy, Dolina-letiště (?) a teď skončila i pila na starým nádraží. Inu je to škoda
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18676
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 17:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se na bechyňku chystá s Mn 2x742, 436+346. Tam dva ložené, asi uhlí do Bechyně, zpět zřejmě vojáci z Doliny.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4083
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 21:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doprava na Bechyňce.
Prvotním krokem bylo, že vojsko omezilo svoji činnost (cisterny,transporty techniky), dále pak přešli oni i keramička z uhlí na plyn. Do/z Slap (šlechtitelská stanice osiv) přestalo chodit obilí. (Ono celkem celé zemědělství je ve velkém útlumu, z toho vyplynulo i třeba ukončení vlečky ZZN v Bechyni, přeprava obilí ze Sudoměřic.). Pak tam delší čas měl sklad Bupak (papír) to taky skončilo.(Přestěhovali to skladování někam jinam (Veselí n/L?)
Pila na "Staré dráze" byla snad poslední patřící Jihočeským lesům a byla prodána.
Jediné v které přepravě není jednoznačné ukončení je návoz kaolínu do Keramičky (přešlo se na auta), výrobky z ní se už přestaly vozit už za komárů...jo když posunovači dokázali rozmlátit kde co...(Asi to provozování vlečky bylo ekonomicky neúnosné)
Ale jinak pokles přepravy skutečně jen souvisí s omezováním výroby a produkce (celá ČR). Že nejde získat nové přepravy není jen vliv cenové politiky Carga a jeho činnosti. (Např. šutr ze Slapského lomu). Motá se do toho i politika.
A že zakaždoucenutakt zničil některé traťě, je Bechyňka zářný příklad. Pokles osobní frekvence je výsledkem tohoto a dále pak všeobecnou leností lidstva. S tím těžko jde soupeřit. A desítky let se ví že chybí malé el. jednotky a nikdy se nepovedlo je dostat do výroby. Tak a z toho vyplynul konec el. vozby osobních vlaků na mnoha tratích. (Ono skutečně přepravovat 1 tunu na 1 sedící osobu opravdu nejde donekonečna)
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3781
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 22:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

021: A jakou si myslíte, že by byl spásou pro elektrickou trakci na Bechyňce soukromý dopravce? Opravdu si myslíte, že by si koupil od ČD lokomotivy 113+ nějaká repasovaná BDs, Bt či něco podobného? V lepším případě by tam začal jezdit s Desirem, které je pro naše tratě schválené. Elektrická jednotka na 1500V, pokud by ji vůbec sehnal, by musela projít náročným schvalovacím procesem. Je otázkou, zda by takovou jednotku vůbec sháněl, protože taková jednotka je pro tratě v celém širokém dalekém okolí nepoužitelná. Já se obávám, že těch 1500V tam bude do budoucna už jenom pro historické elektrické vlaky a zbytek skončí v dieslu.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Varuz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 22:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu potrvdit vojenský transport z Doliny, na místě stále probíhá manipulace s vozy.
Varuz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 22:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak transport se právě vydal směr Tábor. Na plošinových vozech: 5 terénních aut, 3 tanky a asi 5 bagrů.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3349
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 23:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, jo. Třeba Bechyňská keramika...Mám info, že hrnečky a další nádobky nakupují v Číně a v Bechyni je jen dokončují.
---------------------------------------
A prodávají pod značkou Be china.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3481
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 23:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Orky:
K Bechyňce a vozidlům. Není problém v rámci konstrukce dvojdílné jednotky pro 3 kV a 25kV/50 Hz požadovat další systém pro 1,5 kV. A potom to schválit najednou a tak vlastně podstatně laciněji. To se musí jen chtít. Cenový rozdíl by nebyl nikterak fatální s dalším ss systémem. V tom bych opravdu zásadní problém nehledal. Ono pokud by se chtělo, tak by se daly sehnat vozidla i ze zahraničí ze západu, kde v některých zemích je systém 1500V ss značně rozšířen. To ovšem chce vyměnit bezradnost za trochu snahy. Vše záleží, co si bude přát objednavatel VHD. Nic není nemožné a nemusí to nutně být drahé.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 58128
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 23:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mě zajímalo, jak moc by bylo náročné pro 1500 upravit 451+451. (Je mi jasný, že už pitomá základní údržba by byl asi dost velký oříšek.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3482
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 23:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MZ: Srovnatelně náročné asi jako "tuning" 110 na 113. Ona by žába po vyřazení ochran byla nejspíš schopná jízdy i na 1,5kV. Žádný extratechnický problém by být neměl. Nevýhodou je, že neexistuje lehký řv k 451. Takže dvě 451 by byly zbytečně těžké a nákladné na údržbu. Navíc fůru místa zaberou srojovny s kontroléry, stykači a dalšími poměrně rozměrnými mechanicko-elektrickými zařízeními.

(Příspěvek byl editován uživatelem happy.)
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4086
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 23:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_zlivský: ta by neprošla bez úprav oblouků. Tenhle nápad už taky byl. Úprava trakce 451 by asi byla třeba minimální.
Jsem zvědav jak za čas bude vypadat ten regiostřep co se týká spojovacího uzlu (de facto jsou to spojené dva vozy se staženou šroubovkou).
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4087
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 02. listopadu 2010 - 23:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: by možná stačilo jednu tu 451 vykuchat a nechat jí jen jako řídící vůz. (Tím by došlo ke zvětšení počtu sedadel). Jen nějak zas přemluvit lidi aby chodili na vlak...to půjde těžko. Ty časy, kdy půl vsi šlo ráno "procházkou" na vlak už jsou pryč.
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6491
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 03. listopadu 2010 - 00:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Noční Mn Číčenice - Volary 751 316 a 751 232
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6492
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 03. listopadu 2010 - 07:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dopolední Mn Číčenice - Volary 751 232 + 8 vozů
Posláno z mobilu.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6493
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 03. listopadu 2010 - 07:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

814-cka 083 na Os 18 004 klouže už z Číčenic a to jede po rovině .... Co takhle v Prachatkách ... ???
Posláno z mobilu.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6837
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 03. listopadu 2010 - 08:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:

A že zakaždoucenutakt zničil některé tratě, je Bechyňka zářný příklad. Pokles osobní frekvence je výsledkem tohoto a dále pak všeobecnou leností lidstva.

Co mě k tomu napadá:

- Jaký podle tebe byl (resp. by byl) lepší koncept osobní dopravy na Bechyňce, než jezdit s jedinou soupravou každé 2 hodiny tak, aby v Táboře byly přípoje na R směr ČB, Praha i Písek (a často i Horní Cerekev)?

- Nebo spíš vznikl problém až v posledním roce, kdy přestaly být v Táboře těsné přestupní vazby do těchto směrů (po tom, co se upravil takt tak, že v Táboře nejsou vlaky z Bechyňky v lichou celou, ale "v lichou půl")?

- Existuje nějaký efektivnější (rozuměj levnější) koncept na Bechyňce, než točit po celý den jedinou soupravu téměř bez prostojů (a druhou náležitost tam přidávat pouze a jen ve špičce), a tím pádem jezdit přesně každé 2 hodiny?
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Středa, 03. listopadu 2010 - 10:00:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ono s tím taktem to je vždycky složité, ale jestliže chceme mít přípoje z vedlejších tratí vlaků Os na hlavní tratě na R, které jsou v taktu, tak pak holt je takt i na lokálkách. Osobně upřednostňuji neortodoxní takt což znamená, že převážnou většinu dne jezdí spoje v taktu, ale např. o ranní špičku nebo ve večerní době jezdí mimo takt zpravidla podle poptávky cestujících.

Orky: A ono nasazení 814 na Bechyňce bude od ČD znamenat zlevnění pro kraj a o kolik?, to tu vůbec nezaznělo a ani nezazní?

Pochybuji, že by ČD přišly na kraj s nabídkou dáme tam 814 a snížíme cenu za vlkm o např. 20Kč. ČD si berou dostatek peněz, aby to odjezdily se současnou soupravou bez zvyšování úhrady ZDO. To že moje řešení je nejdražší ze všech není úplně pravda.
Náklady na soupravy
1. Současná souprava 0Kč.
2. Uvažovaná souprava upravená žehle+054+954=5+8+12=25 mega
3. Protekční šmejd 814=25 mega a to přicházíme o 810+010 a dostaneme 814 s menší kapacitou a spolehlivostí. Odklon cestující veřejnosti a tím úbytek z tržeb např. 15Kč za vlkm.
4. Nová elektrická jednotka na 1500V dvojdílná s kapacitou cca. 120 osob např. Flirt od Stadleru nebo jiného zahraničního výrobce 80-100 mega, od Škody 100-120 mega.

Mluví se tady o poklesu cestujících, je možné, že k němu došlo, ovšem až dojde k rapidnímu poklesu lidí vlivem nasazení katastrofální 814 z důvodu sníženého komfortu a vysoké nespolehlivosti, tak pak to bude zralý nejdříve na nasazení 810 nebo náhrady busem třeba tímto http://galerie-autobusu.cz/Fotka~Iveco~Daily_Stratos~2~1/.

Další věc je ta, že ačkoliv řada 814 je vyhození peněz za šmejd, tak v tomto případě, že nebude trat zvládat není její vina a nelze se moc zlobit ani na výrobce, jelikož pro tyto výkony není vozidlo určeno.

Holt až někdy zavítám do Bechyně, tak na mostě nebudu fotit 814, ale svůj gumokol...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4089
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 03. listopadu 2010 - 11:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Moje srovnání je jen z pohledu fíry který jezdil na Lochnesce od r.90 (nepravidelně). Opravdu jen laické. Drtivá většina cestujících byla ve frekvenci ráno do Tábora (pracující/ školáci a v odpoledních hodinách zpět.
Cestujících ranních z Bechyňky do ČB a odpoledne/večer zpět naprosté minimum. Větší skupina která z Bechyňky jezdila směr Pha byla v pondělí ráno (studenti). Pak v dopoledních hodinách jezdilo dost cestujících od Phy do lázní. (Vlakem 28404 který jezdil od R po 8 hodině.) Odjezdy z lázní a pracovníků na odpolední směny byly vlakem z Bechyně po 12h.
To je tak souhrn nejvýznamější frekvence.
Přestup směr HC či Písek byl/je v jednotkách kusů.
Nevytíženější vlaky bývaly 2 ranní,polední z Bech.a dva odpolední z Tábora. Mluvím o celoročním průměru. Byly časy, kdy většina vlaků praskala ve švech (pá odpoledne z Tb a ne odpoledne z Bech + (borůvková, houbařská, vodácká sezona). Ale z toho nejde vycházet.
Prvním vrahem Bechyňky, mimo poklesu nákladní dopravy všeobecně, bylo rozdělení nákladní a osobní dopravy. Tím nemyslím nákladní vlaky s přepravou cestujících. Ty byly opravdu nehodné druhé poloviny 20 století. Jenže ty Mn zajišťovaly i obraty lokomotiv a čet. Tímto došlo k zavedení i vlaků s téměř nulovým využitím(jen prostě pro nutný obrat).
Na Lochnesce se už nepohybuji několik let takže nemohu až tak soudit. Ale občas zahlédnu kolik lidí jede(děs). Solo bedna by byl kapacitní luxus.
Takže když vezmu mnou vypozorované a srovnám to se současným JŘ tak "vše" pro reginální frekvenci (většinovou).
Dělnictvo pracující od 6 ráno přijede do Tb v 5:10 většina je fabrik je ve vzdálenosti cca 15 min od nádraží. Proč by měli být v Tá tak brzo? Pokud jedou do průmyslové zóny v SÚ/Planá tak mají na přestup 13 min (zbytečných) a přijedou do místa práce cca v půl šesté. Takže většina dělníků se na tohle vyprdne. Než by vstával cca ve 3:45 a pak přes půl hodiny čuměl v Tá...= auto (vstává kolem páté a v práci je včas, finanční efekt je téměř zanedbatelný)
Pokud potřebuješ do Phy = smolík, před 6 min ti odjel R.
Úřednictvo/některé dělnictvo - příjezd v 6:20 Docházková vzdálenost cca 15 min. Proč tak brzo přijet do práce. Do Phy/ČB si počkáš 36/44min...
Školáci- příjezd v 7:30 ok pro Tb, jen SÚ má smůlu kodrcat se narvaným autobusem cca 20-25 min. Vlak nejede(myslím jezdíval).
Do Phy/ČB opět 34/26 čekání.
A tak by se dalo pokračovat. Z dálkovek je v Tá ztráta času cca 45 od Phy/31 od ČB..Kdo by s tím jezdil?
Když si vzpomenu co houbařů/borůvkářů jezdilo..Jeď na houby od Phy, když se v Tá ráno počkáš bez dvou minut hodinu (v prac dny) a zpět odpoledne 40 min...
Lázně = to je úplně k nepoužití, odpolední směny v Bech = vlakem leda blázen...
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3785
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 03. listopadu 2010 - 12:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák: A pročpak si myslíte, že se Regionovy objevují místo klasik dneska i na hlavních tratích? 90% jistou bych vsadil na ekonomickou úsporu. Problém není v ceně souprav, ale v provozních nákladech. Při životnosti Regionovy 10 let je odpis za rok 2,5 milionu, tj. 6849 Kč/den, při 7 párech spojů a 24 km trati tj. 20,38 kč/km. Jenže to asi bude jediné, v čem z ekonomnického hlediska Regionova prohraje. Váží 40% toho, co 113+2xB, takže levnější poplatek za dopravní cestu. Z toho plyne i podstatně menší nárok na spotřebu paliva/trakční energie. Je to vozidlo těsně po rekonstrukci, takže nižší náklady na opravy.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18677
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 03. listopadu 2010 - 22:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K Bechynce a JIKce - zkuste si spocitat, jak daleko je to do Bechyne ze zapadoceskych lozisek zivcu a kaolinu po silnici, a jak daleko po kolejich. A od toho se to vsechno odviji.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6841
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 03. listopadu 2010 - 23:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry:

Podle toho co píšeš, usuzuji správně, že hlavním problémem na Bechyňce tedy nebyl ("zakaždoucenu"?)takt jako takový, ale hlavně to, jak byl v posledním roce nastaven (bez přípojů v Táboře na rychlíky od/z Prahy), a pak taky nevhodně zvolená časová poloha "netaktových" ranních vlaků?

Nejsem si jist, jak jsi myslel toto: Jenže ty Mn zajišťovaly i obraty lokomotiv a čet. Tímto došlo k zavedení i vlaků s téměř nulovým využitím(jen prostě pro nutný obrat).
Ve směru "proti špičce" tedy lokomotiva netáhla osobní vlak, ale Mn, na kterém se svezli i průvodčí (takže ten Mn odtáhl zpět i tu soupravu?)?
ČouĎák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 04. listopadu 2010 - 11:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes Mn88623 žst.Vyšší Brod

cd.coudak@seznam.cz,icq 639-692-149
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.57.93
Odesláno Čtvrtek, 04. listopadu 2010 - 19:42:08    Odkaz na tento příspěvek  

McBain: to jsme počítali už kdysi dávno u jakéhosi zápočtu, cestovní rychlost Rajky se živcem z Meclova do Bechyně vycházela na necelé 3km/h (doba jízdy vlaků byla někde na 10% dopravního času, zbytek tvořilo čučení, tzv. technologické lhůty na ranžírech). Půl dne od odpoledne do 01h Domažlice , 12h Plzeň, skoro 24h v ČB a další den v Táboře. No a za tejden od podání byl vagon odstěhovanej z vlečky na vlečku, na vzdálenost nějakejch 300km.
Ona se vlakotvorba za 12let moc nezměnila...tehdy příjezd Domažlice 15h, do Plzně Rnkou v 02h, přímé Pn z Plzně v 03h do ČB tomu ujelo, tedy dobíračkou v 15h, příjezd Budějice někdy po 21h, ve 22h ujela dobíračka Tábor, další za 24h. Do Tábora přijela Raj o půlnoci a Mn jel další den v 18h večer. Když se do toho připletla neděle, tak +dalších 24h.
Až je divné, že Raje vydržely tak dlouho.

Dneska by to šlo o chloupek líp, snad. Řeknemě, že jede Mn z Meclova do Domažlic v současné trase, v Domažlicích hnedka ve 14h dát na Pn s odjezdem v 17h do Plzně. Z Plzně rychloběžkou v 03h, v 7h v ČB na ranči. Dobíračka Tábor někdy okolo 22h, Mn do Bechyně další den v 18h. No nemá talent...
Možnost urychlení zařazením v ČB do brněnské dobíračky v poledne a z do Veselí by pro to musela odpoledne sáhnout záloha z Tábora. Pak by ten samý, resp. druhý den po podání, mohl vůz dojet do Bachyně.
ČouĎák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 08:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H.Dvořiště Mn88622 strojově pro prázdné uhláky do žst.Loučovice

cd.coudak@seznam.cz,icq 639-692-149
Vlakomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. listopadu 2010 - 21:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z důvodu napěťové výluky od 8. do 12.11. budou na bechyňce jezdit regionovy na vlacích 28404 až 421. Tímto bude využito zácviku strojvedoucích
http://www.lokomotiva.nafotil.cz/uvodni-stranka/-fotografie lokomotiv,modelů,přezdívky lokomotiv
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4094
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 10:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: přesně, ani jeden druh frekvence nemá dobré spojení. Místní (většinová) přijede brzo a dálková pozdě. A stejně, až na dva páry, je to autobus.
A že Bechyňka dosud jezdí, si myslím, je hlavně zásluha vojska. Jinak by už vše obsloužily autobusy a i lépe. Možná by se udržela jako rychlý spoj se zastavením Malšice, Sudo a Bech s návazností na bus. Ale to je opravdu jen bláznivá úvaha.
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Sukafon534
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2010
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 13:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry :
Bechyňka musí být v provozu,protože je to částečně Státní památka chráněná NTM (Národním Techníckým Muzeem),které si přeje,aby na trati byla provozovaná osobní doprava...
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 18:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šukafone, v reálném světě musí být přání taky podloženo úhradou toho, co jest přáno. Jinak přechází do kategorie tzv. "zbožných"

Nebo si snad myslíš, že fírové a průvodčí si budou domu nosit místo výplaty v penězích jen děkovné dopisy ředitele NTM ?
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.29
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 19:37:19    Odkaz na tento příspěvek  

Hungry_bear:Ono je to trošku složitější a právě zde je vidět,jak spolupracuje region a jak si cenní památek.Objednávku na trati platí...ti kluci krajští boubelatí.
V Táboře by se měli chytit za nosík,páč pokud jim tam na tu dráhu nacpou regíny,tak to bude cesta k levnějšímu provozu,který ale nebude zajímavou turistickou atrakcí a tudíž si na nějakého pana Křižíka třebas cizincí nevzpomenou...V době úbytku zahraničních turistů je to na pováženou.Ostatně již v minulosti jsem zde psal,že nákladná oprava Křižíkova elektrického vozu M 400.001 se míjí účinkem pokud vyjede na tuto malebnou lokálku 2x do roka.
Letos by se mělo jet ještě na Mikuláše...pojede se?
Přeci jen udržovat provozuschopné historické vozidlo na pár jíz je dost drahá sranda.takže je lepší jeho nasazení třebas v létě první sobotu v měsíci...nebo podobně.Ona totiž i údržba troleje něco stojí a pochybuji,že ji někdo bude udržovat do budoucna (po následném nasazení regín na všchny vlaky,které nejspíše na sebe nenechá čekat) pro ty dvě jízdy Křižíka...takže uvést vše do stavu aby to fungovalo a prachy ať se vydělávají právě z památek v kraji...,různých festivalů nebo mimo jiné třebas Temelín,že.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3821
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 21:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sukafon534: Bechyňka musí být v provozu,protože je to částečně Státní památka chráněná NTM (Národním Techníckým Muzeem),které si přeje,aby na trati byla provozovaná osobní doprava...
Tak to kraji přikažte. :-) To, zda to je památka, nemá vliv na povinnost kraje, aby tam objednal dopravu. A pokud by k zastavení dopravy přece jen došlo, tak NTM nic nebrání tomu, aby se pokusilo trať koupit či pronajmout.

262: ...který ale nebude zajímavou turistickou atrakcí a tudíž si na nějakého pana Křižíka třebas cizincí nevzpomenou...
Já si myslím, že většina lidí si to, co teď na trati jezdí, nespojuje z nějakou historií tratě či turistickou atrakcí. Pro ně je to normální elektrická lokomotiva, která se běžně pohybuje po nádražích elektrizovaných tratí a vagony taky nějak z řady nevybočují. Pro turisty ta trať bude zajímavá až tehdy, až tam bude jezdit něco, co jim pana Křižíka připomene spíš. A je toho dost provozního, co může Bechyňka nabídnout pro turisty. To, že to tam nejezdí, je věc jiná.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6513
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 07. listopadu 2010 - 21:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro Iva - 810 393 sejmula auto a tak na Os 8121 jede 810 265 ....
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.239.210
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 04:29:39    Odkaz na tento příspěvek  

Orky:To že to tam nejezdí spěje k jejímu zániku.
Ano žehle a vozy takřka ničím nevybočují,avšak vše souvisí se vším.Čili ukončení provozu elektrické trakce bude znamenat ukončení údržby trolejí a to bude znamenat nemožné nasazení historických vozidel do provozu.Následovat bude pro malé využití regín a jejich nestíhámím v kopcovité trati s atypickými oblouky což se projeví až po čase na jejich údržbě...pomalé odumírání až dojde k ukončení provozu.Je otázkou za jak dlouho to po nasazení regín bude....
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 14:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdá se mi to, nebo jezdí celý den liché vlaky na bechyňce zpožděné ?
Že by drhnul zkušební provoz těch sráčů ?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3500
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 15:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bechyňka musí být v provozu,protože je to částečně Státní památka chráněná NTM (Národním Techníckým Muzeem),které si přeje,aby na trati byla provozovaná osobní doprava...

Čim zábavným nás ještě potěšíš?

Když jsme u té Bechyňky, tak teď usilovně hledám, jak je to s Bechyňkou ohledně ochrany. Třeba trať MB- Jemnice je komplet celá zapsána na seznamu kulturních památek a má status Kulturní památky. Kdyžto u Bechyňky jsem nalezl pouze pouze dílčí stavby. Na seznamu kulturních památek jsou třeba zapsány mosty (Bechyně, Tábor). Jak je to tedy s památkovou ochranou?
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 16:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono už se pomalu s tím osekáváním začalo. Už nyní je elektricky nesjízdná vlečka Zelandia v Malšicích, vím, nejezdí se tam, nepočítám-li ten výkřik do tmy asi před dvěma lety. Ale za chvíli se začnou osekávat další vlečky a manipulační koleje a bude šlus. Ono není problém na ty vlaky kde jeden regiošuk nestačí připlácnout další, nebo 810.
Ještě před 2, 3 lety jezdilo na Bechyňce mnohem více cestujících, protože JŘ za něco stál, byly dobré přípoje na rychlíky, ranní vytížené vlaky z Bechyně jsou překopány a část cestujících přešla z vlaku na autobus.
Vlakomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 17:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

242 216 0: Ano, dnes na bechyňce jezdí regionova 814.072 už od vlaku 28400. Tento vlak vyjel z Tábora včas a do Bechyně nabral asi půl hodiny zpoždění. Teď už to jezdí docela v pohodě.



http://www.lokomotiva.nafotil.cz/uvodni-stranka/-fotografie lokomotiv,modelů,přezdívky lokomotiv
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 58190
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 18:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Závěry ať si z toho udělá každý sám:
Zpoždění
VlakTáborSlapyMalšiceSudoměřiceBechyněSudoměřiceMalšiceSlapyTábor
284000232931
284032734414043
284042027232726
28411066
28410042
28413089
28412687


Pak už se to skutečně urovnalo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.241.136
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 19:03:10    Odkaz na tento příspěvek  

Michal_Ř:Ano.I zde došlo k redukci počtu spojů,a to povede k odlivu cestujících a postupné likvidaci...páč...údržba atd. atd....
Bar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 6-2009
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 19:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je ještě ve Volarech 810.264?
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.8.57
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 20:33:47    Odkaz na tento příspěvek  

No a co na tu klouzající regionovu řekne pan nejvyšší železničář, co zde před nedávnem horoval, jaké že to bude na Bechyni skvělé s ostrými obraty a nasazením pseudomoderních vozidel místo žehliček?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6833
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 20:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou dvě možnosti:
1) dokopat SŽDC,aby štreka byla odkřovená a nebyl problém s listím
2) do 814 dloubat 742 jako se to dělalo u Hlinska

u bodu 2 by mě pak zajímalo jak se účtuje DC pro 742.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3504
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 21:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 750371:
ad 1) Tak lupení už popadalo, novéha na temeni kolejnice moc nebude. Navíc dneska prší, zítra bude třeba sněžit a pozítří bude mrznoucí mlha a jinovatka. S tím už SŽDC nic nenadělá. Bude to přinášet jen neustálé problémy.
ad 2) Není nad jednoduché a laciné řešení ... To do toho můžu rovnou dloubat žehlou a to už rovnou může jet žehla se zelenejma.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6834
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 21:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zas je zajímavé,že na Bechyni má 814 takové potíže a třeba do Volar jezdí včas, to samé Jedlovou...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3830
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 21:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Však to fírové zvládnou i v Bechyni... pokud to povětrnostní podmínky dovolí. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Trojaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 21:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neměl by někdo bližší informace k chystané sobotní akci 110 let trati Volary - přes čáru do Rakouska? Díky
wwwTrojaz - slovem i obrazem nejen o železnici
Sukafon534
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 6-2010
Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 09:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trajaz:
Akce je sice neoficiální,ale informace jsou na stránce: www.noveudoli.eu
Trojaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 10:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuju. Vlaky bude obsluhovat regionova?
wwwTrojaz - slovem i obrazem nejen o železnici
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.241.29
Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 11:56:02    Odkaz na tento příspěvek  

Tušíte někdo proč jede pišta do Tábora s Eas?
Nejspíše veze uhlí pro regíny...nebo odtahne Křižíka aby nemohl být nadále pro Bechyňku použitelný stejně jako ostatní stroje deponované v Chomutově?
Pojede se mikuláš,nebo ne?
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 13:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: teda, takový drážní kápo tvrdí, že do Volar jezdí regiošuk včas?
Na Jedli je oproti Bechyňce prdlajs kopec a poloměry oblouků jsou také někde jinde. Kdypak jste se do Bechyně svezl naposledy?
V neděli měl žehli můj kamarád a komentoval nasazení regín takto: kloužeme do Cerekve, budeme klouzat i tady... Co dodat.
Predja
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 13:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trojaz: Jo budou jezdit jen 814 aspoň v úseku Volary - Nové Údolí a zpět
jj mám pár stránek o které se starám...
http://www.lokalkysumavy.wz.cz/
a všem se omlouvám za to že jsem dislektik
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 14:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se Michale Ř zeptej kamaráda zda jezdí na ARR, i když to klouže. Můj kamarád zase povídá, že to některým klouže, proto že jezdí jen na automatiku. On si za zhoršených podmínek přepne na ruku a klidně takto odjezdí celou směnu a má mnohem větší klid.
Martin
Bardoťák_749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2010
Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 18:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bar:jak ti psal jíra nikdy tam nebyla.
Bardoťák_749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2010
Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 18:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už to sem konečně taky přišlo! Od příštího roku by měli jezdit z Volar do Krumlova regíny.Bude to mít turnusová skupina 856.
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 18:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Křižík se obrací v hrobě:

Fotografie nejen vláčkové: http://picasaweb.google.com/V.Simandl
Fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com