K-report
 

Archiv do 23. února 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Trať Zdice - Protivín a blatenské lokálky » Archiv do 23. února 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7345
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 16:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Já vám to neberu, ale ufinancujte to. Já si prostě myslim, že funkční doprava vypadá tak že odveze lidi tam kam potřebujou tehdy kdy potřebujou. Tato teze vysvětluje, proč např. ve městě je jasnej interval a proč na vesnici o 200 obyvatelích jede bus do školy, práce a k doktorovi. A proč prostě i IAD je součástí dopravního systému. A nemusim vytvářet žádný složitý konstrukce tří vrstev, zrychlenek a podobnejch věcí (to už neni na vás, ale ona potrefená husa jistě zabručí).
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 17:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: tuhle celkovou situaci jsem popsal ze dvou důvodů.
a) Abyste si po jejím přečtení uvědomil, že jste se dostal do role hysterického důchodce, který se na magistrátu domáhá nápravy nevyvezených popelnic, považuje to za příčinu všeho zla na světě...a přitom jde o pár korun, zatímco na onom magistrátě se protáčí miliardy.

Svými výlevy na tomto fóru už opravdu obtěžujete slušné lidi, které zajímá, co je kde v provozu nebo infrastruktuře nového, nebo alespoň je zajímají podnětné nápady ostatních - vy tu jen opakujete do zemdlení to samé - a nesmyslné.

b) Chtěl jsem si tak trošku ujasnit, proč tu ty zběsilé názory ventilujete, jestli je to fakt jen vaše nevědomost, hloupost či naopak prostá chlapská ješitnost a neschopnost uznat vlastní omyl. Podle toho, jak jste se teď projevil, se kloním k poslední variantě. Všichni vám vysvětlí, že Země je kulatá, ale néééééé, ona prostě bude hranatá, protože nejste investigativní novinář, abyste to věděl.


Ale třeba jste to jen nepochopil, tak ještě jednou. Přímé náklady spojené s jízdou švějků budou cca. 80-100 Kč, a to jsem ještě velký pesimista. Státní dotace na jejich jízdu je 122 Kč. Při průměrné obsazenosti 50 lidí nám vycházejí tržby na cca. 50 Kč, celý vlak tedy ČD přináší nějakých 170 Kč. Přímé náklady jsou cca. 80-100 Kč, kdyby na tom jezdila "hospodárnější" souprava, tak 60-100. Už to sakra chápete, co se vám snažím říct? Kdyby byly ČD pružná a dobře hospodařící firma, pak by mohli lidé jezdit klidně i zdarma, na čele být ten tolik proklínaný pomeranč a uživilo to i režii.

Jenže bychom nesměli být v realitě ČD, které za období I-V 2008 rozfofrovaly za podivné reklamní smlouvy 200 milionů, kupují všechno ukrutně předražené (koš na odpadky do řady 843, tabulková cena myslím 6000) a slouží pro své šéfy jako zlatý důl. Už chápete, proč je vaše kritika tak nesmyslná?



(Příspěvek byl editován uživatelem JTB.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 17:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud nejde ufinancovat použitelnej model VHD tak aby to sloužilo lidem tak to tady v kotlince asi zabalme. Protože současnej ekonomickej model musí bejt ouplně ale ouplně na hovno když nedokáže ufinancovat aspoň to co utáh socík. Čímž nemyslím zrovna parodie typu Bez Dřeva nebo Otrava ale spíš spoje do každý druhý vse o víkendech ba i večer po sedmé. Ostatně i ten tehdejší model na 200 nemoh bejt oproti dnešku o tolik dražší - osobáky přibližně co 2 hodiny ale dílem třívozý motory a dílem klasiky s využitím náležitostí zjevně daleko horším (brýlovec s klasou v poledne do Protipíva a odpoledne zpět). O využití náležitostí u R co dojel do Babin a tam hnil celej den nemluvě. Akorát o to co (možná) vyšel levnějc o to byl míň užitečnej....

Občas jsem využil večerní Babiňák z Písku do Prahy tak od roku 1980. Někdy v sobotu a jindy některé kladivo. Nestalo se mi že bych nebyl sám v kupé, proti tomu je snad každej Švejk supervytíženej.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5318
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 18:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta teorie dle KMa je totiž tzv. ZDO - max 5 párů v kladiva do nejbližší "vesnice střediskové", nejlépe bez další vazby kamkoli. A praxe už ukázala že to skončí dopravou školáků a chromejch babiček co zrovna nemaj odvoz.

A Káem má samozřejmě pravdu, protože tam, kde jízda vlakem (VHD) nepřináší žádnou reálnou (tj. takovou, kteoru jsou lidé ochotni zaplatit) přidanou hodnotu, to jinak ani být nemůže.

Já jsem pro volný trh, ovšem ve VHD jde o něco jiného, než rvát se s 5 busy různých dopravců najednou o 5 člobrďů. Konkurence by být měla, ale konkurenční boj by měl probíhat ve VŘ.

Tak moment, buď jsi pro volný trh, anebo pro "tendrování". Ty dvě věci mají společného asi jako žár a mráz.

RockBottom!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 19:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"A Káem má samozřejmě pravdu, protože tam, kde jízda vlakem (VHD) nepřináší žádnou reálnou (tj. takovou, kteoru jsou lidé ochotni zaplatit) přidanou hodnotu, to jinak ani být nemůže."

To je souvětí jak "výbor pro stranickou práci".
1) obecně to platí. Typicky to asi bude třeba Rožmitál, Lužec nebo podřipský klokálky.
2) neplatí to konkrétně pro trať 200 od které se to odvíjí. Tam ty vlaky mají jasnou hodnotu vyjádřenou tím že vzdor zde uváděným občasným plkům tím lidi jezdí. Možná navzdory poněkud šrotoidním vozům a ne zrovna echt ČD tarifu. Na druhou stranu je řada bus dopravců kteří mají tarif někde mezi zákozníkem a zlodějem a jako bonus nemaj žádný slevy v podobě síťovek (taky nač když jsou jedna izolovaná linka bez vazeb na okolí).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5319
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 19:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) Typicky to platí všude mimo velké aglomerace, vybrané dálkové trasy a nějaké další relace, když
2) Ano, někde tím jezdí, ale kolik lidí konkrétně kolem trati 200 na silnicích připadá na jednoho člověka na dráze? Mají-li Švejci obsaditelnost cca 1000 lidí na směr a den a obsazennost na trati 200 okolo 50 %, tak v jednom směru převezou za den cca 500 lidí. Kolik auta, popř. autobusy?

RockBottom!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 20:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ona zrovna ta 200 je případ kterej v několika úsecích má silniční alternativu docela bídnou. V podstatě od Zdic až po Milín, Příbram - Březnice taky není zázrak. A hlavně si lidi pořád teprve zvykaj že po mnoha letech je ta trať použitelná pro denní i občasné dojíždění - třeba tím že se dá použít do Berouna.

A docela by mně zajímalo jaké relace tam chcete porovnávat? Beroun - Jince? Jince - Příbram? Praha - Jince? Praha - Příbram? Příbram - Písek? Atd. atd..
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 22:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak znovu:
200 je obyčejná spojovací trať. Není to klasická lokálka, ale ani není regionálně významná (že zrovna slouží jako náplast za rozbordelenou 220 nelze brát v potaz).
Jaký je její výhled? Pokud se pomine úsek 170 a 190, tak všechny zde uváděné - a předpokládám pravdivé, neboť dotyční si myslí, že uvádějí čísla na podporu ježdění - vychází do těžkého zaříznutí všeho. Brát to ekonomicky, tak ze Švejků zbyde v pracovní dny torzo 2 párů a o víkendu 3 párů, ke všemu v jiných časech. Zbytek je na 4 párech osobáků Beroun - Protivín. Zavání mi to dobou okolo roku 1980, kdy se podobně jezdilo, byť to bylo tenkrát jinak.
Po korytorizaci 220 a hlavně po dostavbě D3 a kompletním zprovozněním Strakonické bude 200 zase jen na ty turistické vlaky. Jinak vlakovou dopravu zastavit. A Březnici vyřešit jko prodloužení Příbramských busů přes Rožmitál, což umožní zavřít (opět kromě turistických vlaků) Rožmitálku.

Ad Petr Vlček:
Vy jste měl nedávno úraz hlavy? Pokud ne, co jste měl z matematiky (a ze zeměpisu) na základní škole?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 22:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako prodloužení příbramských busů co jedou od Berouna?

220 s 200 prakticky frekvenčně nesouvisí.

Po dostavbě D3 - no tak to budou muset zamráči ještě něco odjezdit.

A ještě jedno info - zapomeňte že by do případných busů přešlo 100% substrátu z 200. Byla by to tak s bídou půlka a hlavně o víkendech. Protože s ohledem na kapacitu je partička 6-8 lidí na bus už moc a znamená to sehnat 2 auta a 2 řidiče abstinenty. Už i s ohledem na poměry cen.
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 19. února 2010 - 23:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kompletním zprovozněním Strakonické

To myslíte postavení R4 z Dubence na Novou Hospodu? I Vy komiku.

(Příspěvek byl editován uživatelem pisecan.)
1+1 se ne vždy rovná 2
Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 08:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no až bude hotova D4 až do Písku,tak se může očekávat další úbytek cestujících.Ale to jen tak nebude.Co očekávat potom,až jednou bude dálnice Praha-Písek-ČB.To už pak mohou 200 zavřít
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 08:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co očekávat potom,až jednou bude dálnice Praha-Písek-ČB.

Co bude až se tahle slavná dálnice otevře nám už bude šumák,páč to už budem dávno prdět do hlíny...
To víš,chlapče,jižní Čechy,to je ta pravá country...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 09:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Co bude až se tahle slavná dálnice otevře nám už bude šumák,páč to už budem dávno prdět do hlíny..."

Přesně.

A že by to znamenalo konec 200 si nemyslím. Protože v tu dobu už budou autama zasekaný i města typu Písek která mají obchvat. Natož Budějice nebo Příbram. Ono totiž po dálnici v nějakým 2 dny předem rezervovaným busu se bude plazit naprostá menšina, zejména když pak bude poskakovat po městě.

Prostě podobnej proces co už nastal v Praze kde hodně lidí využívá VHD proto aby se vyhla opruzu ucpanejch silnic i dálnic.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 10:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak D4 ucpaná nejspíš moc nebude, je to spojnice Prahy s venkovem, ne spojnice s městy(Brno, OVA)
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 10:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové spadli z višně, že? R4 zbývá úsek Dubenec - Mirotice (protože úsek Mirotice - Nová Hospoda bude otevřen již v srpnu). A úsek Lety - Mirotice bude za dva roky.
Dnes je jízdní doba Knížecí - Písek 1:20 s mírnou rezervou, po otevření Mirotic bude 1:10, zprovozněním celého úseku od Dubence jd 1:00.
Z Písku do Budějek na střechu v pohodě 0:40 již dnes a i tato silnice má být do 6 let čtyřproudá, pak to bude 0:30.
Neberu-li v potaz D3, tak do 6 let je tu jd busu Praha - ČB 1:30. To nestihne žádný vlak ani po korytoryzaci 220.
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 10:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlick: tohle byste měl povídat spíš dětem navečer.
1+1 se ne vždy rovná 2
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2291
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 10:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: stihne, pokud bude zastavovat jen v Táboře a na Zahradním městě. A pokud bude Písek pod hodinu, tak už bude zajímavé si hledat práci v Praze s denním dojížděním, vzroste poptávka a uživí se tam třeba půlhodina autobusů :-) Současnou situaci neznám, naposledy jsem tam jel v červnu :-)
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 10:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblicku, ty si zase děláš s diskutujících , že jo? Tak se laskavě kroť. Dnes z to jede tvůj oblíbený dopravce SA za 2 hod 20 minut, jakýsi Záruba ještě o 7 minut rychleji. Ale to je vylhaná jízdní doba, protože při dodržování maximální povolené rychlosti pro autobusy, včetně respektování všech rychlostních omezení v Praze se NEDÁ (3x podtrženo) z Knížecí k motorestu v Dubenci, což je 50 km, dojet za 32 minut. To je prostě kravina, něco se pro dodržení JD musí prostě a jednoduše porušit.

Asi takhle: Po uvedení R4 nebo D3 mezi Prahou a ČB do provozu se dají očekávat jízdní doby autobusu tak 1 hodina a 50 minut. Méně ani omylem, možná o něco více. A to ještě pro případ přímé jízdy mezi Prahou a ČB bez zastavení v Táboře nebo v Písku.

Hele, bláboly typu za hodinu autobusem z Prahy do Pardubic už tu také byly. A lidé používající automobil ti je vyvrátili. Tak nehoupej ostatní podobnými výmysly i tady.
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 10:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: víte, co je zajímavé? Že SA má v jízdním řádu 1:25 na úsek Písek-Praha a cca 1:00 na Písek-Budějice. To také o něčem svědčí...
1+1 se ne vždy rovná 2
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53878
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 10:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V diskusi o SA to nestačilo? Před pokračováním si to tam když tak všichni nastudujte, netřeba to tady zkoumat znova...

R 1242/R 1247 - 749.264+BDs450 Janoza (439)+B249 (865)
R 1250/R 1255 - 749.162+BDs450 Janoza (439)+B249 (865)

R 1244/R 1249/R 1252/R 1257 - 749.102+BDs450 (333)+B249 Janoza (860)

R 1243/R 1246 - 749.107+B249 (724)+BDs450 hadr (440)+B255 Plzeň hadr (29-41 066)
R 1251 - 749.107+BDs450 hadr (440)+B249 (724)
R 1254 - 751.004+2 červený

R 1245/R 1248/R 1253 - 749.240+BDs450 (431)+B249 (739)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 10:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad tradiční JD vycucané z prstu: Bylo by zajímavé mít nějakou statistiku včasnosti,zvláště když se nebude odněkud jezdit mínus 10

Mmch tohle je právě jedna z podstatných vad linkových busů: Ježdění s náskokem/pozdě a na nácestné zastávce nemáte šanci to zpoždění/ujetí/nevypravení zjistit.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 11:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Zlivský: Napravuji to, teď jsem se kouknul do diskuse o SA a dohledal jsem si to. Změřená jízdní doba po současné silniční infrastruktuře mezi Prahou a ČB při zájezdu do Písku při dodržování rychlostních omezení je rovné dvě hodiny. Ovšem při malém provozu a bez jakékoliv vaty. Takže těch 1:50, co jsem odhadoval po dokončení R4, je tak akorát.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3344
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 14:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A úsek Lety - Mirotice bude za dva roky.

Jaký je zdroj informace? Ona totiž působí poněkud nevěrohodně.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 15:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mibl:
Bylo to (snad) v ekonomické příloze MfD asi před třemi týdny. Článek o nových silnicích. Začínalo to tabulkou otevírání pražského okruhu. Když jsem to tady psal, tak jsem to zkusil najít přes net, ale budu se muset do toho ponořit hloub. Já ty noviny kupoval v Miličíně - a nevím zda to nebylo v regionální mutaci. A v Miličíně maj jednou středočechy, podruhé jihočechy. Holt ta paměť na takovéto drobnosti.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 15:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad MZ:
Vím, že to tu už jednou bylo. Taky se tenkrát pěkně rozčílil Erťák a všechny nevěřící zval, ať se jdou svézt jeho linkou, že jim to rád předvede. A abych to i ze své strany ukončil:
Všichni, co nevěří popsaným jízdním dobám mají zítra (a každou neděli) si to vyzkoušet s Erťákem na lince:
application/pdf
L133102_091213_88068[1].pdf (67.7 k)

Vyzkoušejte, a pak si povíme, co budete mektat.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3345
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 16:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že jsou stavby z pohledu ŘSD připraveny k zahájení (vydáno ÚR), ještě neznamená, že jsou na ně prostředky v SFDI. R4 Lety - Čimelice (náklady celkem 845 MKč; 8/10 - 12/12) má v předpokladu roku 2010 uvedeno 250 MKč v kolonce "nepokryté potřeby". Na další roky tam už nějaký předpoklad financování ze SFDI je. Vzhledem k tomu, že MD ústy tiskového mluvčího tvrdí, že se v současnosti žádné nové stavby zahajovat nebudou, tak bych otevření v roce 2012 nevěřil ani trochu. Navíc uvažme, že na jihu již není hejtmanem Zahardník, který byl při lobbingu na dopravní stavby dost schopný.

Nevěřil bych všemu, co se píše v novinách.

Edit:
Ze zbývajících staveb zmiňuje rozpočet SFDI pouze stavbu Skalka - křižovatka II/118, která má dle navrženého způsobu financování o něco větší naději na zahájení. Zbývající stavby nejsou vůbec zmíněny a to i přesto, že ŘSD u všech třech uvádí, že jsou připarveny k zahájení.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 17:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to zdaleka není o tom jestli se pojede 1:55 nebo 2:10. Třeba je nemalá skupina lidí kteří odmítají jezdit dálkáčema. Buď pojedou vlakem nebo autem. Z nejrůznějších důvodů. Třeba proto že autem se někde stavěj na gábl "až přijde hlad" a holt pojedou o půlhoďku dýl. Taky záleží na tom zda budou obstrukce s rezervací nebo zda busy budou mít kapacitu takovou že i ve špičkách odjedu a jen zcela výjimečně kousek na stojáka. To by ovšem asi bylo s ekonomikou trochu jinak než zde uváděno. Pak taky záleží na tom zda ty busy budou i pro úsekovku nebo zda pude (skoro) všechna úsekovka do aut.

Hezkej příklad jsou buslinky do Krkonoš. Tam už delší dobu pozoruju stav kdy busem jezděj prakticky jen študáci a jednotlivci. Pokud jede skupina tak (i z cenových důvodů = 4x + 4 zavazadla + 4 lyže) jede buď vlakem nebo se domluvěj auta.
Silver25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 8-2006

Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 18:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím zda-li by měl někdo zájem o nákladní dopravu když se tu opět řešej švejci, ale pokud jo tak v Pb jsou rakve a v pondělí ráno na manipuláku pojedou do Milína na Primagru.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53889
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 20:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože by to v přehledu zapadlo, hlásím, že na R 1254 jede 751.004. Zítra by měla vízt zpátky do Prahy R 1245.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 20:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: nejsou mašiny? A jedou červené nebo zelené vozy?

(Příspěvek byl editován uživatelem pisecan.)
1+1 se ne vždy rovná 2
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53890
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 21:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi nejsou, jinak by se nějaká 749 snad našla.
Vozy jedou naštěstí pouze červený. Ne jako minule, kdy se večer krom červených vezly i ty dva zelený, aby pak zase ráno jely zpátky do Prahy...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 20. února 2010 - 22:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě že mám zájem já o nákladní dopravu - to mám vždyckyna rozdíl od nesmyslných Švejků a jiné podobné havěti má tohle aspoň hlavu a patu a hlavně budoucnost
Silver25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 8-2006

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 01:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quenya: Konečně je tu taky někdo kdo neřeší už dva roky starou pohádku o švejcích. No když se zadaří tak udělám i nějaký foto. V úterý nebo ve středu by to mělo odjíždět jako ucelenka z Milína.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7347
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 07:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JtB: Inu každej má jiný zájmy, víte. Já celkem taky neprotestuju proti pravidelnejm hlášením, co která barča vezla za vozy , i když si pod tim nic nepředstavim, hlášení o počtu lidí mě dokonce těšej, nevaděj mi ani stokrát stejný fotky barči s dvěma kdesi ve stokrát stejnejch polích, tak holt vy laskavě budete muset snést zase moje zájmové výlevy. Ono je to diskusní fórum a nakonec když si něco moc hodně přejete a moc o tom mluvíte tak ono se to splní, víte. Tak jako tu jiní stále dokola píšou jaxou švejci skvělý, tak holt musím oponovat, aby tu nevznikl dojem, že nad vozbou dvou vozů naší téměř nejvýkonnější motorovou lokomotivou panuje shoda, jak je to pro budoucnost železnice výborný. Není. Takže se tu neštěťte a klidně si pište o čem chcete.
Silver 25: jasně že je zájem i o nákladní dopravu. nenechte se vycukat nesnášenlivcema jako je JtB. Rád se dozvím, že něco po 200 jezdí, co není těžce ztrátový.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3055
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 11:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 1243 - 749.102+B249 Janoza (860)+BDs450 (333)
R 1246/R 1251 - 749.240+BDs450 (333)+B249 Janoza (860)

R 1244/R 1249/R 1252 - 749.162+BDs450 Janoza (439)+B249 (865)
R 1257 - 749.162+B249 (865)+BDs450 Janoza (439)+B249 Plzeň (761)

R 1242/R 1253 - 749.253+B249 (739)+BDs450 (431)

R 1245 - 751.004+2×Btn755 (005+009)
R 1250/R 1255 - 749.039+B249 (724)+BDs450 hadr (440)

zájemci o foto si zajděte diskuze 749, tady bych za to moh ještě dostat vynadáno
Umbrtka - Šedesátiny
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3348
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 11:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k dokončení R4 do roku 2012 (snad mě nikdo nebude mlátit za OT): Doporučuji k přečtení článek Asfalt na hypotéku v týdeníku Ekonom.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.39.216
Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 17:01:05    Odkaz na tento příspěvek  

Už se těším až se Boblick konečně někde předvede v reálu. Zatím to byla jen fůra keců a konglomerát problémových dopravců a pseudoposilových "vyzobávacích" linek v pátek a neděli. Rozhodně nešlo o systematickou dopravní obslužnost v dané oblasti. Ostatně viz odkaz na linku Praha-Frymburk...

Nicméně slíbit se dá vše. Např. "charterový" lyžobus Rokycany-Železná Ruda (90km) za 1h30. Sice po silnici 1.tř., ale do Klatov samá ves a za Běšinama silnice horského typu, kde je průměrná rychlost autobusu 60km/h utopií. Škoda, že se nedá zjistit poloha busu...

Ikdyž bude dostavená rychlostní silnice Praha-Písek, pořád to neřeší dovoz cestujích do centra města. Pokud se bus nechce sáčkovat v zacpané Praze, nezbývá než lidi vyklopit někde u metra. To v současné době znamená dalších 26Kč za jízdenku a cca 20min cesty v poměrně zaplněném dopravním prostředku. S kufrem nic moc, navíc se za něj v busu zaplatí dalších cca 10-15Kč. Podobně v Písku, autobusák je kousek od nádraží ČD, obojí ne zrovna v centru. Pokud budou chtít Boblickovci zastavovat v Příbrami či Mirovicích, jsou jejich JD nesmyslné, neboť ve špiččce pracovního dne hladký průlet Příbramí nehrozí.

S čím se dá souhlasit, je postradatelnost osobní dopravy na Rožmitálce. Na nádraží v Rožmitálu je to z města cca 1,5km a převážná většina cestujících potřebuje do spádové Příbrami, ne do provinční Březnice.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53906
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 17:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna v Písku se do příchodu SA běžně stavělo i "ve městě"...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Nekran
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 17:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Zrovna v Písku se do příchodu SA běžně stavělo i "ve městě"...

Malinká oprava, ne že bych SA hájil ale ta za to nemůže. Ve městě respektive na Pražské (U tří lip) staví prachatický Záruba i Probotrans. A cose týče Žižkovky (starý autobusák)tam už se nazajíždí hodně let, snad kromě Probotransu který tam zajíždí cestou z Prahy. Durch jen přes autobusák jede Záruba(ČB-Praha) a SA.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53907
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 17:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak to se omlouvám, nechal jsem se zmást, že už se na Pražský nestaví. Takže minimálně některé busy staví ve městě dokonce (=blíže centru než zastávka Písek zastávka) i nadále.
Což je ale stejně prd platný cestujícím v relacích Budějce - Jince, Zliv - Praha a mnoha dalších.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 19:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ona je ta Žižkovka docela zvláštní. Směrem na Prahu stavi snad jediný bus: v 6:10 Probo. Dokud jezdilo ČSAD ČB, tak tam také stavělo (ale právě po příchodu SA byly tyto spoje zrušeny. Nechci však polemizovat, nakolik za to SA může). Dokonce jsem však zaslechl zvěsti, že kvůli rekonstrukci Žižkovky budou autobusové zastávky přesunuty do Sedláčkovy ulice u býv. Elektropřístroje.

(Příspěvek byl editován uživatelem pisecan.)
1+1 se ne vždy rovná 2
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 19:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zopakuji reál:
133101, 133102, 133103(letní), 133106 (taky už jen letní), 137100 (nejrychlejší a nejlevnější skibus, ale s celoročním provozem), 183101, 183103 (prázdninový), 183104 (školní), 790810, 790820, 790821, 790830 a 790840.
Další linky přibydou od 2.4. a pak 1.5. - najít dobrou trasu pro nedotované linky tak, aby vydělávaly, je něco zcela jiného než malovat grafikonky bez ohledu, kdo to zaplatí a ještě hůř: zda tím vůbec někdo pojede.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7350
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 20:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo pod todle bych se podepsal : "najít dobrou trasu pro nedotované linky tak, aby vydělávaly, je něco zcela jiného než malovat grafikonky bez ohledu, kdo to zaplatí a ještě hůř: zda tím vůbec někdo pojede."
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Nekran
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 23:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: jen se pod to podepiš ale v tom případě v tom panťáku z Kralup nebudeš stát na představku, ale v lepším případě na tebe zbyde místo na nárazníku a budeš i na čerstvém luftu.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5280
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 14:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na R 1248 jede 751 004 ...-
Posláno z mobilu.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5281
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 15:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A obrazem ...

R 1249 - Platanov



R 1248 - Chichmundorf ....



a Číčky ...

Petr__pj_blatná
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 16:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Špáňo, syp to sem, na to se podívám mnohem radši než na nekonečné kydy o tom, jak jsou Švejci ztrátoví

Jinak Radomyšl dneska 5x velká rakev.
<b> WEB O BLATENSKÝCH LOKÁLKÁCH
http://blatenske-lokalky.huu.cz/</b>
Silver25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 8-2006

Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 20:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady je něco málo z dnešní akce rakve na Milín.

Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 21:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať se to tu šoutoušům líbí nebo ne, všechny tratě 20x splňují všechny podmínky na přímou privatizaci za 1,-Kč privátnímu vlastníku. Doprava jak osobní, tak nákladní je bohužel pod hranicí rentability. Jsou dvě východiska:
1) udržovat stávající stav - a s koncem smluv s ČD mít těžký problém na krku.
2) již dnes začít připravovat privatizaci s výhledem nového správce a dopravců na příslušných tratích - a tím se vyhnout očekávaným vyděračským podmínkám dvojky ČernáDíra+SŽDC.

Vidí někdo jinou alternativu? Pokud ano, sem s ní!
Nekran
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 23:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlhaus: jediná alternativa existuje: zavřít tratě, vytrhat koleje a nasadit do akce boblickovo flotilu autobusů a bez dotace
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 23:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A budem chodit pěšky všichni...
To víš,chlapče,jižní Čechy,to je ta pravá country...
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2295
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 23:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karshaus: řešení č.2 by se mělo použít na celou síť > konkurence i mezi různými vlastníky dopravní cesty, trať 200 by se mohla stát atraktivní pro nákladní dopravu > "pobídkové" platby za DC > levnější než trať 220, popř. přes Plzeň a pomalejší náklady tu můžou začíst svištět.
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7362
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 09:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rákos: Kde je Chichmundorf? V tramvajové diskusi jsme se celkem shodli, že podobné vtipnosti páně Vlčka lidi docela se*ou.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3352
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 09:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček je v tomto zcela nevinně. Já osobně mám jeho zkomolené názvy rád.

Jinak jistě poznáš, že je to na jihu pod dráty a Platanov, Číčenice, Zliv ani Budějce to nejsou.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 09:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: je vidět, jak tu dvoustovku znáte.

Zdraví Chichmundorfer:-)
1+1 se ne vždy rovná 2
Domin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 7-2008

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 10:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 1244 si z Protivína veze rovných 26 minut a pokud se drží oběhy, měla by tam být 749.264. To už ale jen teoreticky
http://www.youtube.com/user/BDbmsee#p/u - můj kanál na Youtube
Domin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 7-2008

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 11:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výluka-> Jižní Os 7904 a Os 7905 Mirovice, oba mají přes 80 minut zpoždění.

(Příspěvek byl editován uživatelem domin.)
-> 749.107, nejlepší z nejlepších. <-
-> ICQ 421 097 987 <-
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 11:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Já když mně něčí příspěvek nezajímá nebo sere tak ho nečtu. Čiňte to taky tak.

A zrovna Mužská Howna jsou jenom pouhej překlad zpátky do češtiny jedné pražské čtvrti pro kterou sem kdosi bůhvíproč zatáh englickej newspíkovej název Malešits
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7370
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 11:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Mě nesere příspěvek, ale to že mu nerozumim, zejména když mě zajímá
Písečan: Stále nevidím spojitost mezi Chichmundorfem a Pískem.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53937
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 11:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Domin:
Prakticky tam je 749.253. Oběhy jsou při výluce jinak.

R 1244 jih/R 1251 - 749.253+B249 (739)+BDs450 (431)
R 1242/R 1249 jih/Sv Březnice//zejtra R 1245 sever - 749.240+B249 (716)+BDs450 (333)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz