K-report
 

Archiv do 16. února 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Archiv do 16. února 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3434
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 09:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Náklady pravidla jsou trasované 3 páry: 68500/502 ČB- Kralupy zpět 65801/803. A ČB -Libeň 68510/65811 To jezdí denně (mimo ne). Pak jezdí ne až tak pravidelně Nex z Uhř/ Lovosic do Salzburku a naše slavné chcanky 49502/49501. (1x týdně) No a mimořádnosti se občas objeví. (cisterny do Rakous, občas uhlí)
A ke stavbě. Ne stavět, naopak jsem pro všemi deseti, ale ten styl je opravdu napřesdržku. Naplánovat výluky v zimě může jen debil. Kolik toho asi mohou udělat dráteníci klepající kosu na plošinách? Kolik už bylo výluk Vot - Bene a na úsek Bystřice- Tomice není ani šáhnuto. Na žst Olbramovice a na přilehlé části jakbysmet. Votický zářez už se mohl taky rozšiřovat (alespoň už mohli vykácet ty stromy).
A stavět za každou cenu perony ve Veselí bez zdvoukolejněných přilehlých traťových úseků je jen známka, že "chytří" jsou naprostí ignoranti a vůbec jim nejde o vylepšení ale jen o dojení. Tábor a jeho stavba je mohla poučit.
Takže já bych nejdříve dal výhybku k Veselské zastávce a udělal dvě koleje do Dynína (téměř s nulovým vlivem na dopravu. (patkovat a dávat stožáry které překážejí druhé koleji je možno z pole) Totéž do Soběslavi. A pak teprve předělávat žst Veselí. Tímto bych měl k dispozici možnost křižování na trati a ve Veselí de facto stačí mít sjízdné dvě koleje a dopady na dopravu by byly minimalizované.
ČB -Nem Nejdříve bych udělal 3 kolej z Nem do ČB (zatím tam místo je) pak tam mohu relativně v klidu pokračovat.
A Bene- Tá: Vůbec neměli začínat Ben - Vot (na to bylo času dost). Že Tábor se neudělal na hotovo (tzn včetně Čekanic) je podpis blbstavitelských. A ten kdo to plánoval ...nejpomalejší a nejhorší úsek nechat na konec? To muselo dát "přemýšlení". V tomto úseku se odehrává nejvíce křižování (v těch nejpomalejších nejhůře ZZ stanic stanicích).
A když už se začali ozývat hlasy jak to vlastně je celé zmršené, tak se vytáhne "tunel" VRT. Jen výmluvná chiméra...
Koordinace staveb a výluk je naprosto zoufalá.
A dovětek. Komunisti byly pěkní blbové, ale nikdy, opakuji nikdy, mimo mimořádností, nedělali výluky v zimě! Chtít po lidech práci ve sněhu a mrazu může jen opravdu debil na entou. Jaké to překvapení, že autobusy v zimě někam nedojedou, on v lednu napadl sníh a dokonce mrzne.... Kolik toho asi ti zmrzlí zaměstnanci nadělají? Jak dlouho trvá než se k něčemu přes ten půlmetr sněhu dostanou?
V polích Bystřice-Ben se z 90 udělá 100. V polích...jasně.. chiméra VRT. Obchvat Čerčan nee ..chiméra VRT.
Každý řemeslník se na to co dělá podepíše, (vždy se najde větší nebo menší maličkost která se nepovede). Tahle stavba je jeden velký podpis diletantismu, arogance, nesmyslnosti a obyčejné hlouposti. Ale mě neberte vážně, já jsem jen tupec od uhláků a daňový poplatník (bohužel).
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12515
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 13:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: většina nákladů z úseku Praha - Veselí byla před stavbou koridoru odkloněna na trasu přes HB a Jihlavu (Rn z/do Nymburka, auta z MB a Kolína, ocel opačně, uhlí z Ostravska atd.), zůstaly jen místní náklady 65811/68510 a pak ty ze severních Čech - pravidelné dva páry letos už jen z Kralup, plus občas kontejnery, nahodile cisterny, zmíněná močovina, sezónně obilí (na vývoz směr Děčín), nově se objevilo akorát Viamontí uhlí do Tábora (několikrát týdně)

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 15:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak když už jsme u těch nákladů, nevěděl byste někdo jak to jezdilo kolem roku 1973? Jde mi hlavně o Strančice...
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 15:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: V polích Bystřice-Ben se z 90 udělá 100. V polích...jasně.. chiméra VRT. Obchvat Čerčan nee ..chiméra VRT.

K tomuhle a ke koncepčnosti 4.koridorizace dlužno podotknout, že na trase, kterou má tunelovitá VRT obejít, se zapichují klopicí rychlostníky.

Zajímalo by mě, jestli se kvůli vyšší rychlosti pro klopidla mezi Hostivaří a Bystřicí nešlo do kompromisu s jiným parametrem, na který ale v praxi dojde denně. Těžko někdo bude očekávat, že po 221 pojede někdy klopidlo. Tedy že pojede na ČB dřív, než bude ten VR tunel a také celá VRT Pha-Bno-Ova. No to zrovna, před zprovozněním VRT budou určitě tak z Ostravy (nebo 3x možná jednou něčeho lepšího) stahovat pindi kvůli ČB...
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3319
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 16:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to zrovna, před zprovozněním VRT budou určitě tak z Ostravy stahovat pindi kvůli ČB

Pendolína nejsou ideální vozidla na Ostravu (především z důvodu nevelké kapacity: 230 míst ve druhé třídě), spíše je to z nouze cnost. EC Praha - Linec mohou být za 10-15 let jedním z řešení, kam je dát jinam.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 16:56:45    Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: dopočet Vk ovlivnil délky přechodnic a takové záležitosti, výraznější dopady mne napadají
- pohyblivé hroty srdcovek dvou výhybek v Čerčanech
- VCO v Strančicích a Říčanech (tady by bylo lepší Vk snížit na 120)
- asi někde přibližovací úseky přejezdů
MD O190 a ČD s využitím naklápěček na 4. tžk nyní nepočítají, ale dopočítat Vk pro případné výhledové vcelku nic nestojí, tak proč to neudělat.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 17:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: EC Praha - Linec mohou být za 10-15 let jedním z řešení, kam je dát jinam.

No právě. A tak nějak předpokládám, že kolik bude "10-15 let" bude záležet hlavně na postupu výstavby VRT. Protože pořád je pinďa to nejrychlejší co na Ova jede a je to důležitá relace. Laicky předpokládám, že 380 by výkonem ten cca dvanáctiminutový rozdíl jistě o něco stáhla, ale nevymazala. A tak tam má pinďa smysl, dokud nebude Přerov-Ova na 300km/h. Pak by už jistě bylo lepší nasadit tam něco rychlejšího, nebo ještě lépe objíždět to přes Brno, kdyby byla VRT Pha-Bno-Ova již hotová včetně právě Pha-Bystřice.

K.A.F.:
Není tam třeba nějaká legrácka typu: Abychom měli lepší přechodnisi pro klopidlo, musíme udělat menší oblouk a snížit rychlost pro normální"?

Může prodlužování nějakých vzdáleností (třeba mezi klacky?) kvůli klopidlu prodloužit úsek reálně nižší rychlosti pro normální? (Když je třeba návěštěno hůř kvůli blízkému vlaku.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 17:37:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud optimalizuji návrh parametrů koleje (poloměr, převýšení, délka kružnicové části oblouku, délka přechodnice a její typ), může se stát, že optimální návrh pro naklápěčky a pro klasické soupravy je jiný. Naklápěčkám nesvědčí obloukové výhybky (omezení nedostatku převýšení). Přípustná strmost vzestupnic pro naklápěčky pro některé rychlosti není větší, než pro klasické soupravy (a u Blossovy přechodnice není vůbec větší); naopak pokud rozhoduje nedostatek převýšení, můžou pomoci naklápěčky relativně více. Geometrické parametry koleje na IV. koridoru jsou přednostně voleny pro zvýšení V, případně i na úkor zvýšení Vk.

Vzdálenost návěstidel je daná především zábrzdnou vzdáleností, která je tak jako tak 1000 m. Vyšší Vk proti V by mohla ovlivnit umístění návěstidel v případech ovlivněných jejich viditelností (tam, kde 7 sekund pro V by vyšlo a pro Vk nikoliv) - jestli tohle někde nastalo nevím.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3320
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 18:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tak nějak předpokládám, že kolik bude "10-15 let" bude záležet hlavně na postupu výstavby VRT.

Ne, to bude záležet klavně na podobě jízdního řádu EC z Prahy do Ostravy, (ne)dostatku slušných vozů (kvalita marketingově vychválitelná jako lepší než pendolíno) a na šotoobsazení GŘ (včetně náměstka generálního ředitele pro osobní dopravu) a ochotě O190 MD řešit pouze dvouhodinový takt mezi Olomoucí a Ostravou. VRT s tím nemá v následujících letech vůbec nic do činění.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 19:23:22    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: až budou mít ČD něco lepšího, půjdou moudivláčci z Ostravy jinam. Nicméně proti 220+221 mluví:
- minimální rozdíl rychlosti Vvýj a Vk v úseku ČB - Benešov
- zvýšení rychlosti Benešov - Praha nevyužitelné nutností vejít se mezi taktové Os
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3321
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 08. února 2010 - 20:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Brna to letos má jízdní doby stavěné na klasické soupravy, tak myslím, že by se to jednou zkouslo i na 221. Ale umím si představit i jiná využití. Ale ať už tak nebo tak, to při současném tempu vývoje v příštích pěti letech rozhodně nehrozí a uvažovat o čemkoliv později nemá moc smysl.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 09. února 2010 - 22:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si osobně dovolím tipnout, že TIS bude po Ostravě jezdit do Bavorska. Beroun - Plzeň bude hotovo poměrně brzy, Plzeň - Domažlice je snad stabilizováno a Domažlice - Schwandorf - Regensburg / Nürnberg projde podle mých velmi předběžných infromací tím, co bych u nás nazval "optimalizace a elektrizace." Čili Praha - Mnichov 4 hodiny, což pro interval 2 hodiny (například 4+4 h Mü/Nü) znamená 4-5 jednotek podle podoby GVD. Kdyby se to stlačilo na 4 ks (ostré obraty, popř. střídavě Mnichov a Norimberk, kde by trochu času bylo), tak může pátá jezdit čistě Praha - Plzeň také ve dvouhodině a doplnit tak IC na "klopící hodinu," Klatovy a Cheb holt pojedou jako pomalík (= 2+2 h).

P.S.: Klopicí přínos v úsecích Beroun - Plzeň a Domažlice - až nevím kam v Německu, možná nějaké dva tři oblouky i mezi PL a DO = velkou většinu trasy. Když už se ten III.TŽK tak zmrvil, tak už zkrátka nezbývá než tam nasazovat klopidla.
Dokonce si umím představit i nákup dalších pro R do Chebu a Klatov (akorát to nesmí být od Italů, kterým se tak dokonale podařilo v drážních myslích vytvořit rovnítko mezi naklápěním a spoustou problémů). Pokud bychom zachovali stávající provozní model (= 2h Cheb, 4h Německo, 4h Klatovy), tak by těch 5 jednotek dost možná stačilo na veškerý provoz ramene Praha - západ... pak by ale byl možná problém s kapacitou do Plzně, což by pravda mohla řešit nějaká klasická IC vedle naklápěcích R. No zkrátka variant je tu moc, ale každopádně se mi to zdá nejpravděpodobnější. Tímto směrem na rozdíl od Lince existuje skutečně významný potenciál a pokud se nějak vyřeší nová trasa do Berouna, odpadají problémy s ptg.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomáš Záruba.)
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 10. února 2010 - 07:41:04    Odkaz na tento příspěvek  

TZ: taky si myslím, že naklápěčky skončí na Praha - Plzeň - ..., kde je jejich přínos větší. Jenom:
- o "brzké" elektrizaci trati Domažlice - Řezno / Norimberk čtu prvně, lze upřesnit zdroj informace? SRN mělo v nějakých střednědobých plánech elektrizaci Norimberk - Reichenbach, s čímž by se mohlo svézt i těch pár km do Chebu. Na české straně se sice o přestavbě Plzeň - Domažlice jedná roky, ale teď, zdá se, dostává přednost elektrizace Železné Rudy. :-(
- myslím, že jednotky s italskou technologií naklápění patří v evropském kontextu k těm úspěšnějším. Šestset-desítky otevřely naklápěčkám cestu do Německa, německá technologie odvozená z udržování hlavní Leopardů ve správné poloze, použitá u ř. 611 DB (a dalších), naděje do ní vkládané tvrdě zklamala.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 11:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že ETR 600/610 by byla správná volba. Tohle nové Pendolino je spolehlivostí už úplně jinde. A i interiér se díky lepším dispozicím skříně dá vylepšit lépe.
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 30.3.2008 / sekce IV. koridor)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 10. února 2010 - 11:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rail2005:
A o kolik by to bylo dražší než neklopidlo? Nebylo by celkově výhodnější ty prachy (vynásobené poměrem životností!) vrazit raději do infrastruktury, aby tam jezdilo rychleji všechno, nejen klopidla?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6440
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 12:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.:
zdá se, dostává přednost elektrizace Železné Rudy
Zdá se, že se NĚKDO z Chebu a Velenic pořád ještě nepoučil.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 14:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlaté Velenice, kde by při politické vůli mohly jezdit přímáky ČB-Wien FJB, a Cheb, kde se mluví o drátizaci na Německé straně (i když ted podle německých médií se zase od toho ustupuje, protože nejsou prachy).
Železná Ruda je naprosto zbytečná pro dráty, protože jako tranzit do Mnichova sloužit nebude a při vhodnosti motorových vozidel by tam šlo i zvýšit turistickou přepravu (teoreticky by šly i přímé motorové vozy Klatovy - Plattling).
...tak snad se provedou jen "předelektrizační" úpravy se zlepšením svršku, nebo stanic a od zbytku se upustí.
ICQ: 338-873-999
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 1-2004

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 15:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Patří to jinam, ale neodpustím si k Železné Rudě:
doufám že v rámci jakékoliv další stavby zmizí ten paskvil ESy v Alžbětíně, kdy je téměř nemožné přijet s vlakem od Klatov na první nástupiště...
Tam by to chtělo mezistátní dohodu a postavit jednotné SZZ na celou stanici...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 15:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF: Ono "brzy" se vztahovalo pouze k úseku Praha (Beroun) - Plzeň - Cheb. Dál je to samozřejmě na trochu delší čas. Jinak pokud já vím, dráty Cheb - Marktredwitz nakonec nebudou, a to i přes elektrizaci směr Hof (info z té slavné odborné komise, nepochybuji že šlo o českou iniciativu). Naopak byla někdy před 2 lety domluvena a založena pracovní skupina ČR-SRN (nikoli již Bavorsko/Sasko), ze které by měla vyplynout potřeba novostavby Praha - Dresden a právě té optimalizace+drátů (nikoli tedy známé "DMB," to jen do těch Domažlic) do Bavor. Což samozřejmě ještě neznamená, že se na to našly peníze atd., ale doba kdy to Německo (Berlín) striktně odmítalo je tedy snad pryč. No a pan spolkový ministr dopravy je nyní z Bavorska...

KAF+Rail2005: No možná jsem se nejasně vyjádřil. Italská technologie jako taková proč ne, ale vyráběná mimo Itálii. :-) Jinak takové ICN (které v CH zcela logicky slouží právě na tratích, které ještě nejsou modernizovány na pořádnou rychlost nebo s ohledem na jejich význam nebudou nikdy) jezdí zcela bezproblémově. Jeho upravenou verzi (pár drobností v interiéru, ale samozřejmě hlavně trakce) bych tu někdy viděl vůbec nejradši.

Tommasel: Copak to by bylo. Nicméně trať už je postavená/staví se blbě, a tak je tato otázka již bezpředmětná. :-( Pak je ovšem klíčové zajistit, aby to "rychleji může jet všechno" platilo i přesto alespoň v dálkové dopravě = TIS na všechny vlaky dané trati. Takže naprosto opustit koncept typu "TIS je NADvlak, do několika směrů párkrát denně."

ad 183: Já bych ty dráty tak nezatracoval. Pochopitelně to není priorita, ale víme jak to chodí - když bude odpor proti drátům na 183, tak se bude drátovat něco jiného a ne že se za ty prachy opraví přejezdy v půl republice nebo koupí Desira. :-/ Můžeme s tím nesouhlasit... atd. A přestože 183 už dlouho nemá a už patrně nikdy mít nebude tranzitní význam, tak nevím proč by na těch 90% vnitrostátních cestujících neměl být brán ohled. Když se nebude přepřahat v Klatovech, tak vyjdou kříže do Janovic nad Úhlavou. A když se pojede v elektrice dál, tak se dost možná těsně stihne 30 na Špičáku (plus mínus něco, ve dvouhodině je to spíš orientační hodnota) a tedy 00 se posune z dnešního Špičáku do Zwieselu = z Plzně na Šumavu o půl hodiny rychleji.
Podle mě jsou tedy tyto dráty dobrý nápad. Což nic nemění na tom, že spousta jiných věcí by byla mnohem důležitějších - ale to neovlivníme. Proto radím dráty neodmítat, protože ničemu neuškodí.
Optimálním řešením by podle mě dokonce bylo 25 kV až do Zwieselu k budově, kde by pak vznikl pěkný uzel (a mohlo by se jezdit těsněji i z lokálek, neb by se nekřížily vlakové cesty).
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 16:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ROMANTICKÁ ZIMA NA KOLEJÍCH :





Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 16:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ROMANTICKÁ ZIMA NA KOLEJÍCH - vlaky :


Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 16:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OLBRAMOVICE - tady někde (do r.1925 ??) stával vechtr :
Dočkej jara, říkal Jára

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 16:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OLBRAMOVICE :

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 17:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VOTICE - co už vzala voda :



Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 17:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VOTICE - a co brzy vezme :




Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 17:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZAHRADNICE - úniková šachta a panorama:

Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti.
Fotogalerie : www.picasaweb.google.cz/simbianis
Vlakomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 17:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba:Pěkný fotky
http://www.lokomotiva.nafotil.cz/uvodni-stranka/-fotografie lokomotiv,modelů,přezdívky lokomotiv
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 10. února 2010 - 18:32:47    Odkaz na tento příspěvek  

Simba: .
V Olbramovicích zmizí obě stavědla, skladiště s rampou, kůlničky na votickém zhlaví, přístavba se záchody vedle výpravní budovy a oba vodní jeřáby.

Ve Voticích část skalního ostrohu podél lomu zůstane, sevřená mezi novým a nynějším skalním zářezem.

TZ:
Vygůglil jsem jen, že do konce roku 2012 mají být dráty v Hofu od severu. Kromě toho jen různé obecné výhledové vize elektrifikace Hof - Řezno a Hof/Cheb - Norimberk, bez jakýchkoliv termínů. Bavorskými drážními prioritami je spíš vlekoucí se NBS do Erfurtu, NBS/ABS Salzburg - Mnichov - Ulm - Stuttgart, zlepšení napojení mnichovského letiště a elektrizace Mnichov - Lindau, než elektrizace lokálky nach Taus und Pilsen.

Podle mě jsou tedy tyto (=183) dráty dobrý nápad I ty, Brute?
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 10. února 2010 - 19:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba:
Moc pěkné
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 10. února 2010 - 19:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba:
Super fotky
Osobně se mi nejvíc líbí ty šotofotky ve sluníčku v první sérii
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 10. února 2010 - 20:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zlepšení napojení mnichovského letiště To je nový S-Bahn, jehož zavedení ale vyžaduje stavbu dalšího, paralelního tunelu pod Mnichovem, což je taky obrovská stavba. Kdysi jsem v jednom časopise (měli ho v Technické knihovně, byl to odborný časopis, žádné šoto) četl, že elektrizací Murrbahn (jedna ze spojnic Norimberka se Stuttgartem) byla elektrizace v Německu skončena. Jmenovitě do kategorie snů zařadili elektrizaci Norimberk - Hof. Ostatně, řady 610 - 612 klopit umějí a 160 jezdit taky mohou, takže nač dráty...
Oldcerry a Poborskiii: děkuji za informace o nákladní dopravě na 220.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 21:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF - to co já jsem slyšel patrně ještě nepůjde vygůglit, neb je to zatím v rovině přípravy dohody. Nicméně by se to brzy mělo objevit ve spolkovém plánu dopravních cest.

183 - no já nevím, podle mě se tato akce stala v šotokomunitě trochu zbytečně emotivně vnímanou. Protože je obecně názor, že za tuhle miliardu (nebo kolik to má stát) by bylo X výhyben nebo Y km opravených tratí či Z vozidel. To je sice pravda, ale tak to jak známo nefunguje.
A zcela objektivně je pravda, že dráty na Rudu odstraní problém nesouladu poloh R-183 a německých Os, který vedl k přesahům těchto na Špičák a ústí v úvahy o nahrazení provozu "z Čech" za Janovice. Což by podle mě bylo naprosto špatně.
Rychlík, co přijede z Plzně 00 do Alžbětína kolem 45 a symetricky zpět je řešení ideální, ze Špičáku se kolem 30 může jet jednou za 2 hodiny do vnitrozemí a jednou za 2 hodiny do Německa.

Navíc trať 183 jižně od Klatov rozhodně nepatří mezi ty, kde by se dalo uvažovat o změně trasování a tedy by dráty "konzervovaly nevyhovující stav". To by samozřejmě bylo lze prohlásit o úseku do Plzně (a pochopitelně o celém III. TŽK), nicméně to už je passé. Čemu přesně tedy ty dráty vlastně vadí?

P.S.: Možná bych se měl zeptat trochu obecněji, neb tady zřejmě nepůjde jen o tuto konkrétní trať. Opravdu by projekty tzv. "druhého řádu" měly čekat až budou dodělány ty prioritnější i přesto, že obvykle stojí mnohem méně peněz? Proč? a kdy na ně tedy dojde?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6441
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 10. února 2010 - 22:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ:
Sorry, ale úvahy typu drátovat něco "jenom proto, abych drátoval" se mi hrubě nelíbí. Kolik lidí by činil ten hypotetický tranzit z Bavor za Špičák? Myslím, že mimo zimní, popř. letní sezónu je to mizérie i teď na ten Špičák. Mmch, pokudby byla tak urgentní potřeba nepřepřahat v Klatovech, proč nejezdí brejlovec už z Plzně?

Chápu, že "Z" se konat nemůže, neb jiné společnosti, ale "X" nebo "Y" by mělo být možné zaměnit (při rozumném fungování). Pokud to tak nefunguje je třeba to změnit nebo snad raději nedělat nic. Snaha elektrifikovat kdejakou "prdelní lokálku" mi přijde úplně stejně ujetá jako slavné zdvihací mosty na Labi.

Tahle země se bude muset ještě secakra uskromnit, pokud nehodlá následovat třeba takovou Argentinu.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 10. února 2010 - 22:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Uskromnit uskromnit. No, zastavit plýtvání ano, ale s "úsporami" snížením investic do infrastruktury bych byl opatrný, ať už jde o silnice, železnice (včetně elektrizace) nebo jakékoli jiné výkopy. To by se mohlo vymstít na horším potenciálu průmyslu i mobilitě pracovních sil. Ropa, na kterou jedou auta (dojíždění), vlaky a pracovní stroje včetně těch, co přemisťují zeminu, totiž zlevňovat nebude, a naftu a benzín a všechno ostatní to bude mít větší vliv, než jsme zatím zvyklí. Ještě rádi postavíme jaderné elektrárny, ale ty bagrům, zemědělským traktorům ani brejlím jaksi moc nepomohou.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 01:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Brejlovec už z Plzně? No v principu asi tak. Tedy ne srágora brejlovec, která by to rychlostní cimbuří na 183 moc nevyužila, ale třeba Herkules. O něco menší srágora, která ale do 100 km/h na rovině a 70 km/h do kopce snad postačí.
Se zbytkem v zásadě souhlas. Rozdíl mezi námi je asi v tom, že já už jsem se s existencí a nezničitelností hlavní motivace investic ne v potřebě dopravy něčeho dosáhnout, nýbrž v potřebě firem stavět, smířil. Proto myslím, že je lépe soustředit se na zabránění vyloženě škodlivým věcem jako například Brno či nějaké občas se vynořící nápady "optimalizace a racionalizace" tu či onde, Bartoušov či Stránov budiž mementem. Nebo být proti věcem, kde jde i v rámci konkrétní činnosti o vyslovené nevyužití potenciálu (jako se bohužel stalo na 200 ponecháním TONTR na přejezdech). Ale ne proti něčemu, co sice třeba teď až tak nepotřebujeme, ale "v principu, někdy" bychom to třeba i chtěli a ničemu to nebrání.

EDIT: Protože... co se stane, když se zabrání ET 183? Vsadím se o cokoli, že podle zdravého rozumu se to řídit nebude. Něco mi říká, že by se hledalo řešení, jak nejmenované firmě dohodit podobně velkou zakázku a zároveň aby o tom rozhodovali titíž lidé (SS Plzeň). Takže bys raději ET 201 (už se objevila v rozšířené verzi tabulky pro SFDI, zatím snad s nulou)...? To já bych raději z Prahy na Rudu s jednou mašinou, protože to má aspoň nějaký smysl a díky polohám křižování na jednokolejce (patrně náhodou) i docela příjemné konsekvence ve zkrácení JD.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomáš Záruba.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1810
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 06:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ač nerad, tak bohužel musím souhlasit s Tomášem Zárubou. Vzhledem k situaci v téhle zemi by nepříliš potřebaná (téměř nepotřebná, pro hovoří jen neexistence výkonnější loko u ČD, než je brejlovec) elektrizace trati 183, mohla být vystřídána elektrizací ještě nepotřebnější.

Čili skoro nesmysl by byl nahrazen naprosto absolutním nesmyslem a to jen proto, aby kdosi měl kšeft.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 08:20:40    Odkaz na tento příspěvek  

183: souhlasím s Hrochem. Měl-li bych hledat potřebnější stavby v obvodu SSPlz, tak třeba Strakonice, částečné zdvoukolejnění 190 u Nezamyslic, z. Králův Dvůr, 171!, peronizace Světlé nebo Varů. U 183 jde ovšem i o to, že je na drážních pozemcích, tedy se asi dá stihout do roku 2015 a tedy lze utratit peníze z OPD. Což je stejná motivace, jako u zvedacích mostů ŘVC...

TZ: Křižování v Janovicích vyžaduje zrychlení i severně od Klatov. Opravdu sjede všude zastavující R s plecháčem Janovice - Alžbětín za nejvýš 40 minut?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3323
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 09:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.:
peronizace Světlé

Nevěřím tomu, že někdo může z Plzně dohlédnout až na trať 230 a považovat ji za "svou".

196 i 199 ukázaly, že v rajónu SSPlz je v módě prosté drátování, takže ještě zbývají 226 a 183, kde to příliš neublíží. Drátování čehokoliv dalšího (oprostíme-li se od nepotřebnosti) už znamená do budoucna problémy v podobě zakonzervování směrových poměrů.

Jinak bych s přehledem priorit souhlasil, ale bohužel nevěřím tomu, že by SSPlz začala uvažovat racionálně.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Rob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 10:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: nádherné fotky z Olbramovic a Votic !!!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6443
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 12:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel:
Myslím, že existuje pořád ještě dost míst, kde mají investice do infratskutury větší smysl než 183. Bohužel velká část jich je třeba v Praze a to se "venkovanům" nelíbí, byť to samozřejmě ovlivňuje dopravu i u nich. Další by se našly třeba v Brně, ale v jinačím provedení než současně preferované.

TZ: 183 je asi lepší jak 201 (Písek město-Tábor), ale to neznamená, že jsem pro. Skoro bych to přirovnal k "vyhánění čerta ďáblem".
Zatím mi kvůli mým názorům ještě nikdo hubu nerozbil. Třeba časem ...
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 12:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF - 230 a 171 patří Plzni? Karlovy Vary bych nechal shnít, stejně GS z té budovy nakonec vycouvalo (nebo ne?) - to už bych spíš peronizoval a rozšířil dolní nádraží. ;-) Jinak souhlas, ale jaksi ani jednu z Tebou jmenovaných věcí nebude dělat firma Efektivní Žrouti, o což patrně jaksi jde, že.

Hroch: Obávám se, že je nezaměnitelné i X a Y. Protože "jedna firma" je jen na straně odesilatele, nikoli příjemce. Neříkám, že je to správně. A když si představím, co se v ČR ještě asi tak může drátovat, tak mi v tom srovnání vychází 183 díky odstranění přepřahu rychlíků (a "zahazování jedničky") jako skvost, bohužel. Položky ET 201 apod. mě fakt vyděsily.

KAF ad JD: Při průjezdu Bezděkova se ty Janovice stihnou. A kdyby se trochu poměnily Os, tak i se zastavením. Protože 242/363 pojede KT-Janovice asi o minutu rychleji než 750(4), tak prakticky hledáme nějaké 2 minuty, ne-li méně (podle doby pobytu v KT). Janovice - Ruda s Vmax 70 bude kolem 45 minut, kdyby se v rámci PEÚ lehce pozvyšovala rychlost na 75-80 (což nevěřím, že nelze) nebo se v 1-2 ryze turistických zastávkách stavělo na střídačku, tak se na těch 40 min. dostaneme. Pokud ani jedno, pak viz výše - 25 kV na Zwiesel. :-) No a především si západoněmečtí soudruzi laskavě srovnají symetrii, a už bude stačit těch minut asi 41-42. :-)
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 13:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady to dneska jede, nejdřív Košťálov na trati 220, teď Nezamyslice na trati 190...
PEVA
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3324
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 13:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

teď Nezamyslice na trati 190...

Moudrý čtenář jistě pochopil, že se jedná o úsek Nezvěstice - Blovice.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3325
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 13:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ET 201 není v ÚP VÚC. Ale třeba taková elektrizace Písek - hranice JČ kraje v něm je.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 18:25:54    Odkaz na tento příspěvek  

Peva: stačí, když si na hlavu místo popela nasypu trochu toho bílého, co padá za oknem?

TZ: pod SSPlz patří 230 od Golčova Jeníkova (vč.) jižně. 171 patří teritoriálně SSPha, ale jako III. tžk pod SSPlz.
pozvyšovala rychlost na 75-80 To v PEÚ-183 je nebo to by sis přál, aby tam bylo? Aby se místo půlhodiny nečekalo 50 minut...

Mibl: JČ kraj sleduje územně leccos, v návrhu ZÚR je dokonce prodloužení úzkorozchodky do Rakous, byť v "rezervě". Ale TZ myslí přehledy investic SŽDC, kde elektrizace Klatovy - ŽR, Zdice - Písek, Písek - Tábor - Horní Cerekev, Plzeň - Mladotice a Okříšky - Znojmo stále figurují.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 18:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad K.A.F. Nestačí, zítra ráno s lopatou a koštětem v Čakovicích a bude-li v noci padat, tak ať je i spojka 1/2 přestavitelná (a ne jak dnes ráno)

Když má SSPlz v plánu takovéto úchvatné akce, copak se skví v plánu SSPha?
PEVA
veger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.161.49
Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 19:02:22    Odkaz na tento příspěvek  

Plány na ET 201 existovaly již v 70.letech,což určitě souviselo s její strateg.polohou v ose západ - východ,při ev.neprůjezdnosti Nemanic,nebo pražské trati mezi Tb a Vrš.Proto se dělala kabelizace,bylo zapojené disp.spojení,ještě dříve se všechny stanice prodlužovaly.Měl jsem možnost zahlédnout tajný GVD,ležící celý rok u přednosty v trezoru,a pamatuji se na množství uvažovaných voj.vlaků.
Dnes se mi jeví ET také jako hloupost,ale také mi nepřijde rozumné již vybudované rušit (stanice opět zkracovat,rušit nákladiště a ze skladištních kolejí dělat jen šturcy).
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 19:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF - to pozvyšování bych si přál a obávám se že tam není (jako obvykle), nicméně to jednak nevylučuje že by se to později provedlo a druhak je to nahraditelné tím střídavým zastavováním.

P.S.: Pokud už něco dělat se 183 severně od Klatov, pak jedině tak, aby se stihly kříže Plzeň - Nýrsko při průjezdu Bezděkova. Pak je totiž možné jet z KT hned po R Os-185 na kříže Janovice. Navíc Nýrsko je logické ukončení části vlaků a tak by se (s řidičákem) stíhaly točit.
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. února 2010 - 22:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať to tu čtu jak chci, nemůžu najít zdroj informací o ukončení výstavby 4TK. Kde jste tu informaci vzali?
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 13. února 2010 - 23:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad K.A.F.: Ty vodní jeřáby z Olbramovic - je o ně nějak postaráno nebo je SŽDC strčí do sběru?
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 14. února 2010 - 12:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě ad drátizace 183:
Chápu, že se jedná celkem o "politicky nekonfliktní" trat z hlediska mozné dratizace, ale vidim ji jako naprosto zbytecnou. Daleko radeji bych videl aktivnejsi pristup na vedlejsi Domazlicke.
Ale ted zpet ke 183. Nikde zde nevidim, jak si predstavujete vyhledovy provoz a krizovani? Ja za zasadni povazuji navaznost na nemecky takt, ktery ovsem vyvolava potrebu hrabnout do trati trosku vice, aby se sjednotily krize na ceskem uzemi a umoznily hodinovy takt - tedy nejlepe prestavet trat tak, aby Spicak - Nyrsko < 30 minut.
A to povazuji i s dratama za docela dobre scifi..

prosim moderatory o pripadne premisteni vsech prispevku ke 183 do patricne sekce.
Fotožurnál, toť mé dítko
MP michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.92.35
Odesláno Pondělí, 15. února 2010 - 17:37:53    Odkaz na tento příspěvek  

Tak pokud se nic nestane, tak zítra se bude ve Voticích trhat vlečka OBILA (ta u mostu do lomu ze 4-té koleje) a další část 4-té koleje (na heřmaničském zhlaví). Další část 4-té koleje (od výpravní buduvy k benešovskému zhlaví) zatím zústane jako základna pro EŽ.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 15. února 2010 - 18:05:00    Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: v projektu předání jeřábů nikomu stanovené není. Čili má-li někdo zájem, nechť se dohodne se Správou tratí SDC... V předešlém příspěvku byl obrázek jeřábu blíže tomickému zhlaví, tenhle je blíže votickému zhlaví:


Skeeve: zatím to na zastavení rekonstrukce IV. koridoru nevypadá, do konce letošního roku by měly začít stavby ČB - Nemanice a Horusice - Veselí, 2011 nebo 2012 Tábor - Sudoměřice.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3468
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 15. února 2010 - 18:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F.: Velká sázka o malé pivo.
ČB - Nemanice a Horusice - Veselí 50/50 myslím že spíše ne,zahájení možná, dostavění?? Betonová lobby má hodně velký vliv. Sázím malé pivo že to nebude.}
2011 nebo 2012 Tábor - Sudoměřice. Ani náhodou = velké pivo.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 15. února 2010 - 19:43:25    Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: dobře. Kdybych náhodou vyhrál (vyloučit to nelze), dám si grepový juice .
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2729
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 15. února 2010 - 20:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F.: Jestli se někdy podaří dotáhnout koridor až do Budějc, tak bych to viděl samou radostí ne na sklenici, ale přímo na juicevod po dobu alespoň jednoho týdne.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3469
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 15. února 2010 - 21:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F. : Ne, vyloučit to nejde, proto sázka. Ne že bych vám ten juice nepřál, pokud to považujete za advekvátní vůči 1 malému a celému.
BmbČ: Jednou se to povede, tahle stará trať se začne rozpadat a optimalizace proběhne s obnovou. Jen už nebude směrovat tunel do spřátelených kapes...
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 16. února 2010 - 08:01:37    Odkaz na tento příspěvek  

BmbČ: dotažení koridoru od Prahy do Budějic (=realizaci tunelové stavby Nemanice - Ševětín) v dohledné době ovšem nevěřím ani já.

OC: když dvoudecka nealka stojí dneska stejně, co půllitr piva
dostavění??
ČB - Ne by mělo být hotové 2012-13, Horusice - Veselí 2013(-14), Tábor - Sudoměřice 2014(-15).
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3403
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 16. února 2010 - 10:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F., OC: Kdybych náhodou vyhrál (vyloučit to nelze), dám si grepový juice
A což varianta, že když KAF vyhraje, tak ten grepák vypije OC místo piva...?
CB Martin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.168.40
Odesláno Úterý, 16. února 2010 - 16:53:44    Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F: A jak to vypadá s přípravou stavby Horusice - Dynín(Ševetín), hlavně s tou přeložkou trati a uvolnění stávajícího tělesa pro dálnici D3 u Horusického rybníka...
Díky