K-report
 

Archiv do 12. června 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Archiv do 12. června 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 17:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) autobusy mezi Jabloncem n.Jiz. a Jilemnicí (Martinicemi)

Celé zrušení dráhy by nemuselo ničemu bránit, kdyby... ta závorka marinice tam dělá co? Nejsem si vědom jediného spojení za den jak bych se mohl dostat na vlak do Hradce, Brna a spol. (Autobus do Brna zrušen, Hradec nedostupný... Spojení do Prahy v horší časové poloze. Ústečák zrušen taky...

Já vlastně nevím co chcete říct bodem 2? Jestli se váš názor o respektování názoru místích odvíjí od zrušení veškerých autobusových linek a znemožnění cestovaní vlakem kamkoliv v současnosti.

Už stačí jen zrušit poslední autobus do Liberce ráno a má kraj Liberec vyhráno. Víte Liberečáci... váš kraj nekončí harachovem.

Takže vážený pane neregistrovaný Korid, neuvádějte tu takové nesmyslné zavádějící informace. Tady to nečtou pouze šotouši co by se rádi svezli osmsetdesítkou do roketnice.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 17:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě aby to nevyznělo blbě... nechci aby to vypadalo že napadám Korid.

Pouze v rychlosti chci poukázat na skutečnosti, které uvádí že nejsou zcela až tak pravdivé. Bavit se o tom můžeme až po další reakci. Proto někdy možná i vášnivě vypadající moje připomínky berte prostím s rezervou.
Zelí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.64.82
Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 19:47:18    Odkaz na tento příspěvek  

lt: Pokud budeš takhle pokračovat v psaní o ničem, brzy doženeš v počtu příspěvků Drna nebo dokonce moderátory. Zkus zapřemýšlet a pokus se místo pěti zmatených příspěvků napsat jeden normální. Děkuji.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 20:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak zkusím jeden normální. Rokytnice jako turistickej cíl končí a to proto že se tam o víkendu nedá od vlaku dostat. To že se dá dostat k vlaku je sice hezký ale sotvakdo s tím pojede protože se v Rokytnici sic nebudou hromadit horníci v dole ale taky odtamtud nikdo nepojede. A místní taky asi ne protože by museli čekat na pondělí aby se mohli vrátit. Z tohoto pohledu bude frekvenčně tragedie i ten víkendový bus Rokytnice - Harrachov a to zejména když v opačném směru jede zcela bez přípojů a jako bonus hnije 7 minut v Jablonečku na návsi. To bude i na náměstí do Rokytnice časově stejný jít pěšky přes Studenov. A je jen škoda že do toho nejsou nijak zavázány nové busy do Semil - ani ty nemohou mít přípoje od Harrachova?

Můžete sem pane Korid napsat JEDEN JEDINÝ důvod proč víkendový pár spojů 100/101 je položen tak jak je? T.j. v Semilech váže na osobáky a ne na R (odj. 8.15, R z HK přijede 8,48)? Protože kdyby jel o ca. 40 minut později tak nejenže bude mít přípoj do Vysokého "z kraje" ale i v tom Jablonečku bude dělat přípoj vlaku v 9,41 od Martinic (takto ujede o půl hodiny)? V opačném směru je to u 101 "úplně na palici" - sic má přípoj v Jablonečku na vlak (k čemu ale když se nedá dojet zpátky...) ale do Semil DOJEDE PŘESNĚ V MINUTĚ ODJEZDU R DO LIBERCE?

Nezkoušejte mi tvrdit že to udělat o víkendech líp nešlo. Mimochodem - vlaky na 042 jsou o víkendu solidně obsazené a to zejména proto že maj PRAVIDELNÝ PŘÍPOJE. Jak na Prahu tak Kolín, Hradec i Pardubice a dál na Moravu. Autobus "náhodnej výstřel" a ještě pokud možno bez přípojů je jen snaha dokázat že VHD v LBC kraji nikdo nejezdí a zrušit to celý. Ona totiž poptávka po VHD je poněkud diametrálně odlišná v kladiva a v sone - v turistických oblastech to platí dvojnásob.

Čím dál víc mám dojem že LBC kraj neměl nikdy vzniknout a bylo by o dost problémů míň. Taky by se ušetřilo za ouřady.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 20:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře jak je libo:

No vidíte, taky jsme si to dlouho představovali jinak. Od stolu v Liberci.

Jak? že tu zavedete dvouhodinový takt k ničemu? Který tu nikdy nikdo nechtěl.

Bohužel těmi autobusy jezdí v převážné většině místní, kteří chtějí mít přímé spoje pro denní dojíždění do práce a do školy, tj. z Rokytnice do Jablonečku, Jilemnice, Semil nebo Vrchlabí a nějaké návaznosti na vlak jsou jim vcelku buřt – ty vyžadují lufťáci, kteří by jich využili (v lepším případě) párkrát do roka.

Nepravda! Lidé tuto variantu dříve využívali, ale pokud se násilně před dvěma lety v čase vlaku do školy nalajnoval souběžně bus až do Jilemnice, místo do Jablonce jak tomu bylo před zrušením zajíždění vlaku do Roketnice, tak je jasné že vlak se přestal využívat.

Nebudu rozebírat, kolik z nich jsou režijkáři a(nebo) šotouši…

Nepravda, šotouši tu otravují jen v případě oslav, jinak je tu běžně není vidět. Režijkáři jsou jen ti co jedou do práce, takže cca 6ks denně.

Ono totiž prakticky ze všech větších měst počínaje Prahou, přes Hradec Králové/ Pardubice, Jičín, Semily, Turnov, Liberec/ Jablonec nad Nisou či Ústím nad Labem, stejně jako těch menších v okolí, jako jsou Semily, Jičín nebo hned „za rohem“ Vrchlabí, má Rokytnice přímé autobusové spojení (sic ne každé dvě hodiny)

Ano, ale kolik toho zbylo po neustálém osekávání.. nepřejte si slyšet co na to říkají místní.

zatímco jet vlakem znamená přinejmenším třikrát přesedat (Kolín/Chlumec/Stará Paka/Kunčice + Martinice + Jablonec n.Jiz.) a na to devadesát procent běžných cestujících není zvědavých.

Tak toto s tím nemá co dělat, cestující používají vlaku zásadně do Jilemnice, Hostinného, Vrchlabí (protože tam už taky prd z busů jede), Nové Paky, Hradce, Pardubic, Brna a dál tímto směrem. Do Prahy se jezdí vlakem taky, ale v menší míře a né z Roketnice.


Za podmínky, kdy objednatel, tj. kraj (dle obecně rozšířeného názoru banda arogantních a zbytečných úředníků, vozících si zadnice ve služebním superbu, obyčejným lidem pohrdajících a celé dny tlachajících kdesi na chatu ) víc spojů nezaplatí, protože prostě nemá kde brát, a dopravce nebude za peníze, které mu kraj dá, nasazovat dva autobusy, které budou víc stát než jezdit (teď se bavíme o lince Harrachov – Rokytnice o víkendech – vlaku vychází pobyt v Jablonečku na 34 minut, a za tu dobu se prostě stejný bus do Rokytnice a zpátky spolehlivě neotočí; pokud by ale měly jezdit busy dva, budou v Rokytnici hodinu padesát hnít, přičemž jiný vhodný výkon tam není, resp. jej nikdo nezaplatí

Ono by stačilo kdyby se spoje k něčemu nezrušili a nenahradili se spojema v taktu k ničemu

– tomu se říká začarovaný kruh), šlo tedy volit ze dvou špatných možností: začarovaný kruh který uměle vytvořil objednavatel na základě nesmyslných dogmat.

1) autobusy mezi Jabloncem n.Jiz. a Jilemnicí (Martinicemi) maximálně omezit, navázat je ke všem vlakům a donutit Rokytničáky i lidi z Jablonečku jezdit do Jilemnice vlakem, třebaže z autobusáku to mají do práce a do školy daleko blíž a autobus je dokonce může hodit až přímo k nemocnici k doktorovi) - za to by nás místní zaručeně roznesli v zubech (jako by té kritiky v daleko opodstatněnějších, ale v principu obdobných případech bylo málo…).

Do martinic žádný bus nejezdí tak, aby se dal k něčemu využít, za neúnosnou situaci že lidé nechtějí jet vlakem může kraj a zbytek autobusů paralelně s vlakem (nalinkovaných paralelně s vlakem ještě v době než se vlaky zrušili pro nezájem cestujících, tedy nenásilné donucení na jiný druh dopravy) se prostě zrušit nedá, protože násilně nutit lidi zpět do vlaku je nejen dobrý argument, proč to nejde, ale také holý nesmysl v situaci, kterou kraj vykonstruoval.

2) v rámci možností respektovat zájmy místních za cenu, že od kategorie náhodných cestujících budeme titulováni pitomci a zavilými škůdci veškeré veřejné dopravy (tj. zejména železniční). Třebaže nám samotným by se také líbilo daleko víc nemít souběhy, podporovat vlak a navazovat s autobusy jen tam, kde nevedou koleje, s obecnými frázemi o ekologické železnici jako páteři dopravy v tomhle případě neuspějeme.

Zájmy místních byli nerespektovány v době kdy se spousta důležitých autobusových linek zrušila bez náhrady a spolu s tím zavedli linky nové, které pouze připravili půdu pro zrušení do té doby využívané železnice. Nyní se opravdu s obecnými frázemi uspět nedá, pokud se zničilo již vše co fungovalo.

Ačkoli je jasné, že s takovým názorem u zdejších diskutujících tvrdě narazím, největším problémem téhle trati se ukazuje být ona sama. Bohužel.

Doufám že jste pochopili že problém, který vytvořil kraj (skutečnosti ohledně roubíčka uveřejňovat nebudu, nechtěl jsem je sem uvádět již v době kdy se rušení vlakových spojů do roketnice připravovalo a slibovala se náhrada autobusy) je ve skutečnosti nyní přínosem pro zrušení trati. Její osud je zpečetěn od stolu již několik let zpět, jen ale pečlivou prací se občanům ukáže, že to je vlastně tak jak to vypadá. Každý totiž zapomene na to jak to bylo, než se do toho začalo nesmyslně vrtat.

V současné době (po tom co za pár let vytvořil kraj) bych byl také za zrušení od Hrabačova... protože tento úsek autobusy nenahradí. Teď už cesty zpět není.

A ostatní příspěvky později smažu, aby pan zelinka byl spokojený. Jen bych nerad, aby se zapomělo co vše udělal kraj proto aby dnes mohl tvrdit toto.... tedy obhajovat své činy, tak jak je píše korid i když se může zdát že jsou na místě.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 21:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No koukám že to co jsem chtěl říct popsal i kolega vlček

Připravená prasečina střídá ještě větší prasečinu, která to nyní nahradí.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 07:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení přítelé, turisté co chcete jezdit vlakem. Já teda nevím, ale podle mého se na tu Rokytnici můžeme leda tak . Když teda chce mít turistické město zajištěno o víkendu spojení pro své obyvatele do světa a na úkor toho je ochotno obětovat spojení pro turisty do jejich centra, tak lze podle toho zareagovat. Sice by mě tak trošku zajímalo, kam takhle o víkendu ty Rokytničáci jezdí pracovat, podle mého názoru spíš je většina odkázána na to, kolik na jejich pracoviště v Rokytnici přijede zákazníků.... Ale to jejich věc.

Sekundárním efektem "dopravy pro místní" je totiž to, že ráno a dopoledne velmi pěkně v Jablonečku vážou busy ve směru Harrachov. Takže místo do busu do Horní Rokytnice nastoupíme do busu směr Harrachov. Tam vystoupíme, koupíme si svačinku a dáme gáblíka před tůrou, odsuneme se na lanovku a vyjedeme pěkně na kopce nad Rokytnicí na druhou stranu. Holt místo lanovky ve Skiareálu Rokytnice vydělá ten harrachovský. Tůra se nám tím sice trošku protáhne, nicméně akorát to vyjde, aby se došlo na Mísečky či do Špindlu a Rokytnice tak bude zcela z výletu vynechána. A kde je vynecháno, tam turista neutratí.
Zkrátka z mého hlediska Polabana, kterého do Rokytnice rozhodně ani autobusy nedovezou (zejména v neděli ráno, kdy první z Prahy přijíždí "už" ve dvě), může být Rokytnice maximálně jako cílový bod. Protože na vlak v 18 autobus kupodivu jede. Myslím že při přístupu města (pokud teda KORID nekecá a nevymlouvá se) k nemotorizovaným turistům to vyřeším tak, že sestup z hřebenů na poslední chvíli a gáblíka si dám radši někde na Dvoračkách (byť patří též pod Rokytnici), abych náhodou nezahltil turistický ruch v tomto městečku.

Takže všechno je OK a nic zvláštního se neděje.... Rokytničáci můžou pilně jezdit na své víkendové cesty do práce a hlavně do těch škol, odborníci, kolegové z KORIDu jim to ušili doslova na míru a musí se připravit, že si z nich nyní budu neustále dělat srandu, že Liberecký kraj je jediný, kde se chodí do školy i o víkendu a jezdí se tam nejen ráno, ale i dopoledne
qwe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.182.235.250
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 07:11:29    Odkaz na tento příspěvek  

Ad -aa- : Tak tenhle příspěvek, hlavně poslední odstavec získává u mě maximální počet bodů ! Moc jsem se nasmál, ale ono je to spíš k pláči...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2621
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 08:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: já se stejně časem dovím jak to s tím městem kraj projednával. Na druhou stranu - vzhledem k tomu že Rokytnici nejde projet na kole jinudy než po hlavní silnici protože je asi po 3-4 letech opět vše rozkopáno (tentokrát se to jmenuje "Čistá Jizera") tak v létě to stejně nemá cenu tam jet. Ostatně i ta harrachovská lanovka vede aspoň na vršek zatímco rokytnická končí v půli kopce.

On to ale je problém nejen Rokytnice - viz mnou zmíněný ranní bus který je na houno jak pro Vysoké tak i třeba Bozkov protože se na něj dá jakž takž dostat z Turnova a Nový Packy.

A jsem zvědavej jestli ranní bus z Rokytnice na Mísečky pojede v 8,45 "jako dycky" nebo aspoň na ten Semilák počká do 9,20. Případně si toho někdo všimne a začne jezdit pozdějc od půlky prázdnin...
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 11:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hezký. Ale vážně: jestli se v Rokytnici něco ekonomicky projeví opravdu málo, tak je to absence turistů dorazivších po 042 a návazným busem z Jablonečku. Navržené řešení se mi sice taky nelíbí, ale nevím nevím, zda bych byl v dané situaci schopen lepšího.

Nevím, nakolik je Korid LK poplatný autobusové lobby, ale myslím, že proti některým jiným krajům to ještě docela jde. Ono Rokytnice je jedna věc, ale všimněte si vedlejšího Vysokého, kde nastane zejm. o víkendu výrazné zlepšení. Další věc je třeba předělávka linek tak, aby nejezdil přímý bus ŽelBrod - Tanvald, když jezdí vlak, a zároveň obce měly spoj do ŽB, Jablonce, popř. Tanvaldu.

Pokud jde o směr Jabloneček - Jilemnice, na prokladu vlak-bus nevidím nic špatného. Jen je třeba do budoucna odolat tlaku na zastavení 042, kterému bych se ze strany ČSAD Sm nijak nedivil. O možném "zatraktivnění" 042 zde již bylo řečeno dost.
Atb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 12:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak to ve skutecnosti vypada s temi naklady z TU? jezdi se pravidelne okolo te 19 hod. a v kolik to asi byva na Kostelci?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 18:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych to viděl úplně jednoduše. trošku to kolečko otočit. Tedy jet od vlaku z Jablonečka přes Rokytnici do Harrachova. Jízdní doba je cca 45 min. tzn. ideálně na jeden bus pro dvouhodinový takt. Je zajištěna stejně rychlá doprava Rokytnice - Jabloneček (vlak), avšak s lepšími (obousměrnými vazbami na vlak. Je zajištěna rychlejší doprava Rokytnice - Harrachov (bez zajíždění do Jablonečka = výhodně např. pro turisty ubytované v Rokytnici a Harrachově toužící po cestě do sousedního střediska). Jediné co se prodlužuje, a to asi o 20 min. je jízda z Jablonečka do Harrachova. Vzhledem k výše uvedeným vylepšením oproti současnému stavu to však o víkendu nepovažuji za významný problém. Z hlediska kilometrů vyjde jeden spoj o 3 km delší než ve stávajícím stavu Rokytnice - Jabloneček - Harrachov. Je to opravdu tolik a takový problém pro Liberecký kraj?
A můžeme pokračovat i dále. Do systému se dá pěkně zakvrdlat i linka Semily - Rokytnice. Dá se celkem úspěšně zkrátit do trasy Semily - Jabloneček, přesně s odjezdem od rychlíků ze Semil (přednostní vazba samozřejmě směr Liberec) a do Jablonečka dojede k vlaku - a tím pádem samozřejmě i k autobusu směr Rokytnice - Harrachov. Dokonce ještě lepší řešení je ty dva spoje propojit do přímé linky Semily - Vysoké - Jabloneček - Rokytnice - Harrachov. Samozřejmě je pak zapotřebí upravit jízdní řád linky Tanvald - Vysoké - Jilemnice. Ideální je tam nasadit místo jednoho busu dva, ale i s jedním to jde - logicky za cenu likvidace poloviny přípojů. Ale i s těma dvěma busy lze najít řešení. Třeba propojit tuto linku v Tanvaldu s linkou Tanvald - Harrachov. A světe div se. Taková linka by uměla v Jilemnici navázat na vlak, Tanvaldem by projela vlastně skrz a v Harrachově by navázala ... kolečko se uzavírá na linku do Rokytnice a Jablonečka (resp. Semil). Dokonce se dá ten autobus honit pěkně dokola, aby bylo přestupů co nejméně. Jilemnice - Tanvald - Harrachov - Jabloneček - Semily (samozřejmě pro lid rozděleno do několika tabulek). V Jilemnici hodina na obrat (pokud by se nenašla ještě nějaká vhodná linka na její zaplácnutí, ale faktem je, že někdy by se ti řidiči mohli vydechnout), v Semilech půlhodiny, jinak to furt jede. Ve Vysokém vzájemné přípoje.
Zkrátka řešení se dá najít fůra. O víkendu nejsou tvůrci JŘ vázáni školami a jen minimálně pracovní dobou. Dopravu lze uzpůsobit tak, aby vyhovovala místním i turistům (vícedenním = ubytovaným i jednodenním). Důležité je, aby doprava byla rychlá a vázala vzájemně na sebe. Jen tak mimochodem, tohle řešení byla asi otázka půlhodiny studia jízdních řádů několika autobusových linek v oblasti. Část spojů se dokonce zcela nebo zčásti shoduje se skutečně jezdícími spoji.

Aby bylo jasno - též nevidím nic špatného na prokladu vlak-bus Jabloneček - Jilemnice. Dokonce jej považuji i za žádoucí! Ovšem to platí v pracovní den, kdy se jezdí častěji a spěchá se do škol a práce. Turista nemusí zase ža tolik spěchat. A provozovat souběžné linky je hovadina. Teoreticky lze nahradit trať 042 busem. Ovšem ten pak pojede v časech stávajícího vlaku a samozřejmě z Martinic. Otázka pak zní - má to cenu? Jasně, zastávky se lidem možná trošku přiblíží (ani v té Jilemnici to však není žádný zázrak), možná nějaký přípoj ubyde, jiný přibyde (třeba v mém řešení vyšší level holt v Jablonečku jeden směr přestupovat musí - přijedou-li ze tří stran - Jilemnice, Semily a Rokytnice - skrz můžou jet jen dva zmíněné směry). A pak už je jedno zda přestup je vlak-bus nebo bus-bus. A ze své vlastní zkušenosti vím, že kolo a nyní i kočárek mi jednoznačně spolehlivěji odveze vlak, obzvláště až i na trať 042 zbyde řada 814 (ono za chvíli už ČD žádné 810 mít nebudou...). Z Jablonečka do Rokytnice ten kočárek ve stavu nouze (= bus nepobere) nějak odtlačím (sic budu přitom hodně nadávat), ale z Martinic do Horní Rokytnice bych ho tlačil opravdu nerad.... A pak se všichni diví, že většina lidí jezdí do hor gumokolem.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 19:35:55    Odkaz na tento příspěvek  

A pak se všichni diví, že většina lidí jezdí do hor gumokolem
No jo, to bude tím, že nejezdí lokálka na kraj Rokytnice :-)
Teda já KORID kritizuju kudy chodím (když se člověk dozví, že chyba v IDOLu není chyba, ale "funkcionalita", tak to ani jinak nejde), ale fakt si myslíte, že turistický byznys v Rokytnici zachraňují šotouši, co přijedou " z civilizace" na otočku a dají si jedno pivo, polívku a maximálně lacinej smažák bez oblohy?
Na druhé straně je fakt, že výstupy produkované KORIDem jsou obvykle tragické, a hlavně to neumí prodat ve smyslu, aby případné změny místní vzali "za své", nikoli jako "nařízení shora".
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 20:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To já neříkám, i když na druhou stranu, ono by to už bylo jedno, bo by to stálo kulový.

Šotouši to nevytrhnou, nicméně nemůžu si pomoci, nelze říct, že by vlakem na výlety jezdili jen šotouši. Fakt by mě zajímalo, kolik bylo v neděli šotoušů v narvaném Sp 1872.

nevím jak jinde, tento produkt není tragický, ale je dalek od ideálu. Ideálu se asi dosáhnout nedalo, lepšího řešení však určitě ano. Místní to vezmou za své jen pokud se jim to dobře vysvětlí. Avšak někdy existuje skupina místních, jimž nelze vysvětlit nic. Těžko se však vysvětluje něco, co není úplně ono. A mnohdy se dvě skupiny místních postaví proti sobě....
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.35
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 21:12:49    Odkaz na tento příspěvek  

příspěvek -aa- 1882
zcela za jedna!!!! myšlenkové pochody byly podobné u více členů VS :-)))
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 22:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-: Že bych se podíval na svoji oblíbenou linku Náchod - Broumov, jak se pěkně prokládá s vlaky?
Nebo když jsme v tom Podkrkonoší, že bych vyslovil dotaz, proč objednatel chce zavést zrychlenou bus-linku Dvůr Králové - Trutnov od rychlíků z HK, přičemž tím jedině oslabí frekvenci HK - Trutnov v provozovaných rychlících v této relaci? Proč ta duplicita? Že by nadbytek financí?
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.246.18
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 08:57:18    Odkaz na tento příspěvek  

ad -aa-

hlavně se podívej do Polabí, kostlivců tam je, že by se nevešli do kloubového autobusu...!!!!
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 09:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to chápu tak, že ve Dvoře se rychlíky křižují, takže se chtěla návaznost na Liberec.

Já spíš nerozumím věčným antitaktistům. Když jezdí dálková kostra v taktu (tož je prefektní), nelze jinak ani u návazných lokálních spojů, bo by se jinak nedalo přestupovat, že. Podle mého názoru bohatě stačí, když jsou vychýlený spoje "na 6 do fabriky", "na 8 do školy" a "po 22 ze šichty". Nevidím důvod, proč by vše ostatní nemohlo jezdit v taktu na něco navazujícím. Nebo jestli se k doktoroj a na nákupy jezdí přesně na nějaký čas a ve škole všichni končí stejně? O víkendech ani nemluvě.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.231
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 09:19:31    Odkaz na tento příspěvek  

Fakt by mě zajímalo, kolik bylo v neděli šotoušů v narvaném Sp 1872
No to nevím, ale většina cestujících byli studenti jedoucí na internáty a koleje. S kočárkem a kolem :-)
Pinec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 09:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zkusíme jiný příklad: v sobotu Sp 1742, nabušeno, několik kol i kočárků. Na výlet vlakem opravdu nejezdí jen šotouši. Vše se ale odvíjí od nabídky...
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 09. června 2010 - 12:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IREDO – rozšíření o rychlíky

S účinností od 13. června 2010 dochází k rozšíření obvodu působnosti IDS IREDO a z tohoto důvodu budou jízdní doklady IREDO platit v následujících rychlících i v traťovém úseku Dvůr Králové nad Labem – Stará Paka (trať030), ačkoliv toto není uvedeno poznámkou v hlavičce vlaků v jízdním řádu 2009/2010:

a) ve směru Dvůr Králové nad Labem – Stará Paka ve vlacích číslo 980, 984, 986, 988, 990, 992 a 994,
b) ve směru Stará Paka – Dvůr Králové nad Labem ve vlacích číslo 981, 985, 987, 989, 991, 993 a 997.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 09. června 2010 - 12:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na 041 pestrý provoz

5524/5529 - 854+Btn a na nákladu do HK po 5507 pak 750.013+287+22 x kotlů z Hněvčevse
Stránky o motorových jednotkách REGIONOVA http://www.regionovy.cz.


ICQ: 205-355-261
6612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.169.46
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 16:28:01    Odkaz na tento příspěvek  

Zítra z Libuně v plánu pouze "malý písek" Pn64770/1 do Nového Sedla.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 19:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-: To víš, v Polabí vládne tvrdou rukou paní K. a její orchestr. S tím se snad doufám srovnávat nechceš!

T.H., Ponec: Přesně tak. Nevím proč se šíří blud, že vlakem na výlety jezdí jen spolek pár šotoušů a režíjkářů.

6612: Díky, toto info se mi velmi hodí. Vyřešilo mi to dilema čemu dát přednost. Doufám že Řetenice budou v pátek.

Zítra ráno očekávám OKD Dymokury (momentálně vlak stojí v Ostravě).
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1900
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 21:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750.013+287 to právě mastí s Pn z Hradce do Trutnova. To se tam sakra nemohly vydat o pární dní dříve?
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 09. června 2010 - 21:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad IREDO: Jestli to z mapy správně chápu, bude možno cestovat vlakem z Nové Paky do Jičína za 26 Kč (??). Vyšší pásmo není překročeno a jde o to, zda je to logická oklika ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 21:42:39    Odkaz na tento příspěvek  

Nevím proč se šíří blud, že vlakem na výlety jezdí jen spolek pár šotoušů a režíjkářů.
Ta Rokytnice bude výrazně turisticky zatížená i v okamžiku, kdy bude vlak na 042 fungovat jen do Jilemnice nebo ani to ne - takže by tam podle šototeorií neměl nikdo jezdit, protože tam přece nedopraví kolo a kočárek...
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2768
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 08:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5504/5509 do Turnova a zpět jede 754.061, takže kdo má zájem, tak hurá na trať
Stránky o motorových jednotkách REGIONOVA http://www.regionovy.cz.


ICQ: 205-355-261
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 09:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nuts: Jestli to z mapy správně chápu, bude možno cestovat vlakem z Nové Paky do Jičína za 26 Kč (??).

Podle tarifní mapy je to jednoznačně dovoleno (a to v obou směrech) - vyšší pásmo opravdu není překročeno. Pravděpodobně se jedná o záměr tvůrce tarifu :-)
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2769
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 11:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5524/5529 Do Jičína 750.285+2xBtn a znovu připomínám 754.061 na vracejím se 5509
Stránky o motorových jednotkách REGIONOVA http://www.regionovy.cz.


ICQ: 205-355-261
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 1-2010
Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 12:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zde fota z "křižování" 754 a 750 v JC


(Příspěvek byl editován uživatelem SaTo.)
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 13:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A Os 5412 (Nová Paka - Liberec) jel teď v NP pod gymplem taky s nějakým brejlovcem (+ Btn).
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Pavel_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 14:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Os 5412 750.118
Prcek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.16.148
Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 21:42:32    Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes v podvečer se objevily brejlovci (750 013+287) na nákladu na Trutnov. Vezli uhlí a na postrku měli 2x742, ten druhej byl 111.
6612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.169.46
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 06:22:29    Odkaz na tento příspěvek  

Na dnešních píscích z Libuně do Řetenic plánováno dvojče 753.187+229
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 10:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ve 12:40 Odjezd páry z Turnova, dva jídeláky, dva historický vozy. Dostal jsem velice zmatenou zprávu od člověka, kterej v tom vlaku dělá catering, mělo by to jet Turnov-Bakov n.Jiz-Kopidlno-Jičín-Libuň-Semihorky, kde by to mělo být kolem 17 hod!!!!!!!
fooťte co můžete, já drtím na státnice
tak díky moc
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 13:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přes Kopidlno a Jičín to nejede,z Dolního Bousova to jede do Libuně přes Sobotku.Jinak v úseku Bakov-Dol.Bousov-Libun po tendru a na čele mašiny dle posledních zpráv je nějaký transparent.
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 13:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Parní loko právě projela Hořicemi a blíží se k Ostroměři.
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání...
Už Jára Cimrman předpověděl příchod Najbrta! Vzpomeňte si na Emilku Najbrtovou....
Sranda musí bejt i kdyby na chleba nebylo.......
Woyta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 14:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a co to je za loko tedy vlastně ??? :-)
Skype: woyta01
ICQ: 325-635-238
E-mail: baranec.v@seznam.cz
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 15:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Woyta: Tipuju že to budou 310.0134 z Turnova a 423.0145 z Jaroměře. Návoz na zítřejší akci "Na Kokořínsko s párou 2010". Pořádá MBŽS
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2770
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 15:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu OT ale netuší někdo, zda bude v IDS od 13.6. i dopravce ČSAD Semily ? Stránky Oreda sice vše pěkně popisují, ale v nové aktualitě odkazují na původní a tudíž neaktuální seznamy linek, dopravců atd.
Stránky o motorových jednotkách REGIONOVA http://www.regionovy.cz.


ICQ: 205-355-261
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 15:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bez obaf, v IDOSu se spousta linek objevila taky až dneska.
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 16:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pára slyšena kolem 16. hodiny v Jičíně.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.35
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 18:56:09    Odkaz na tento příspěvek  

Sp 1872 + 27 minut.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2771
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 19:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem myslel, že probíhající diskuzi ohledně IDS nechám být, ale po prostudování IDS JŘ platného od 13.6. je mi zase nevolno. Vzal jsem jen svojí domovskou linku 521 Hořice-Sadová. Veškeré spoje (4 páry) jsou vedeny naprosto nesmyslně a nevhodně a návaznost vlak x bus je tak v . Když to rozeberu:

1) linka 1 (4:50 Sadová) - jelikož jede jen z Petrovic, nepřiveze do Sadové víc jak 5 cestujících

2) linka 3 (6:23 Sadová) - opět naprosto bez významu, posunutím o 20 minut by byla naděje, že přiveze děti pro Os 5543

3) linka 9 (13:52 příjezd) - jelikož do odjezdu vlaků zbývá přes 30 minut a odpolední 5512 a 5529 nemají ze žst. Sadová směr HK a směr Jičín frekvenci, opět nikdo nepřijede. Návazně na to linka 11 v 15:57 v Sadové (nikdy nepřepravila jediného cestujícího)

A nyní je na řadě druhý směr:

1) linka 2 s odjezdem 4:50 ze Sadové (více jak 1 cestující v úseku Sadová-Stračov určitě nebude)

2) linka 4 - jelikož autobus odjíždí ze Sadové 6:24 a vlak také 6:24, je toto spojení více než bezpředmětné.

3) linka 10 - odjezd 14:25 ze Sadové. Oredo se mylně domnívá, že vlak 5512 přijede do Sadové ve 14:22. Tak to ale není, protože vlak přijíždí dle SJŘ až ve 14:24. Tudíž minutový přestup je opět naprostý nesmysl a řidič ve 14:25 startuje a odjíždí. Byl zde úmysl odvážet frekvenci právě od vlaku 5512, kterou tvoří hlavně děti. Bohužel je více než jasné, že využití bude opět minimální, protože dětem není nabídnut ranní návoz na Os 5543, tudíž ráno pojedou na kole a odpoledne logicky také.

4) linka 12 - odjezd v 16:25, přijezd vlaku 5514 od HK v 16:24. Opět se jedná víceméně o problém řešený několik let. Současné využití této linky je 0-2 cestujích.

Celý problém je v tom, že jsou nelogicky vytvořeny ranní návozy a odpolední odvozy. A přitom každý konstruktér JŘ musí vědět, že chce-li cestující odpoledne odvézt od vlaku, musí je ráno přivést k vlaku. A v tomto konkrétním případě se tak neděje ani jednou. Největší využití by se mohlo najít právě od vlaku 5526 (15:24 Sadová, kdy se vrací většina frekvence od ranních vlaků). Pokud by na tyto ranní vlaky byli cestující dovezeni, jistě by využili toto spojení i odpoledne. No tak nevím noo, jak to bude úspěšné. Jedná se jen o můj názor - možná je to špatný názor. Ale za peníze, které zde budou proježděny by se uživily dva zrušené vlaky 5522 a 5525 na 041 a vrátil by se takt do normálu.

(Příspěvek byl editován uživatelem honza215.)
Stránky o motorových jednotkách REGIONOVA http://www.regionovy.cz.


ICQ: 205-355-261
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 19:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza 215: Dejte podnět na odborníky z Oreda. Bez kritiky se nic nezmění. Oredo si to namaluje a o reálu páru nemají...A napište to i na kraj, máme přece i velmi schopného hejtmana.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2772
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 19:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mara_hk: se obávám, že to asi nemá cenu. To je boj s větrnými mlýny. Ale ono to není jen tohle - to samé třeba vedlejší obec Dohalice - již druhým rokem se přetahují o zachování autobusového spojení. A bác, od 13.6. vše zrušeno bez náhrady. Ze Všestar jezdila přes Dohalice směr Mokrovousy vždy plná Karosa od AP-TOUR a to je také pryč. Prostě potřebné je zrušeno a nepotřebné zavedeno. Ono když se na to každý podívá teoreticky tak si řekne, že je zbytečné aby tohle a tohle jezdilo tam a tam. Nicméně zkuste se zeptat lidí co tím jezdí. Zkuste to vysvětlit rodičům, že jejich dítě už nemůže jezdit tím a tím autobusem, protože byl prostě nepotřebný. Mně jako když se to tak vezme to je úplně jedno. Ale koukat na naprosto špatně naplánované jízdní řády autobusů, které nikoho nevozí mi prostě přijde až úsměvné. A pokud tu ty autobusy mají být, tak říkám, že stačí dodržet základní pravidlo. Ráno se zaměřit na největší skupinu cestujících a nabídnout jim spojení k vlaku a odpoledne od "pracovních" vlaků nabídnout zase odvoz domů. A vzhledem k tomu, že tu 3 roky jezdil autobus bez jízdního řádu a nikdy nikoho nevozil, tak autobusová doprava je zrovna na části této linky velice nepopulární a nedůvěryhodná a jinak než s nějakými letáky nebo hlášením v místních rozhlasech si na popularitě nezíská. Takže tolik asi k tomu
Stránky o motorových jednotkách REGIONOVA http://www.regionovy.cz.


ICQ: 205-355-261
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 19:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza215: Je mi jasné, že to je boj, kterej ovoce nepřinese, a když ano, tak nedozrálé. Možná, že je chyba i obcí, že na tento problém nepoukazují. Jsou to jejich peníze, které dávají na dotacích prostřednictvím kraje. Když jsem před časem tvrdil, že Hradecký kraj si bere příklad z Ústeckého kraje, tak jsem nebyl daleko od pravdy. Je zajímavé, že v Oredu jsou absolventi DFJP, kde se studenti s dopravními systémy řádně seznamují. Napadá mne jedině stížnost adresovaná na Ministerstvo dopravy či na ombudsmana. A co napsat nejvyššímu hejtmanovi - Martínkovi? Ten je přes dopravu...
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.228
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 20:01:41    Odkaz na tento příspěvek  

Sp 1874 + 10 min.Jede 742 + 2x 053.
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2010
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 20:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tato zvláštní souprava ve složení 750.312+423.009+vagonky právě stojí v JC (foto nevalné kvality-vybila se baterie)
751
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 20:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím vás jaké číslo vlaků jezdí na trase Kolín - Stará Paka - Trutnov hl.n ? děkuji za odpovědď
Blog o Autobusech http://www.karosa.blog.cz Icq 492-225-937
Klimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 21:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na večerním Mn83750 solo 742 454.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.235
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 22:14:09    Odkaz na tento příspěvek  

Kolín-Trutnov jsou spěšné vlaky 1860 až 1875.
Ko-Tu liché(mimo 1867,jen z Chlumce)
Tu-Ko sudé(mimo 1864 a 1874,jen do Chlumce)
Celý oběh většiny těchto vlaků je Trutnov-Kolín-Nymburk-MB-Rumburk a zpět(Ko-Rumburk = rychlík).Stačí?
Od Turnova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.6.80
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 23:11:36    Odkaz na tento příspěvek  

V Rovensku se po 20.hodině potkala vozidla 742 454-2,814 203-6+204-4 na manipulační koleji a na dopravních kolejích 814 053-4 a 814 054-6.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 23:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám že se nic nikomu nestalo a ty regionovy to už nikdy nerozjezdí
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2773
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 23:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám že se nic nikomu nestalo a ty regionovy to už nikdy nerozjezdí

Z příspěvku je patrné, že vozidla byla na zmíněných kolejích viděna, nikoliv že byla čelně sražena
Stránky o motorových jednotkách REGIONOVA http://www.regionovy.cz.


ICQ: 205-355-261
Klimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 08:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte někdo info, jaké náklady dnes pojedou po 041 (především Libuň-Turnov).
6612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.169.46
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 08:36:54    Odkaz na tento příspěvek  

Klimi: V plánu není na dnes žádný. Po 041 je na dnešek v plánu jen písek "Hrastník". Ale to je z Libuně na Jičín....
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 09:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejzajímavější náklad v širším okolí chtěl jet po 086, ale nějak se porouchal (viz Tratě pod Jedlovou). Po 041 o víkendu náklady nyní jezdí pouze výjimečně.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 11:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza : já právě vím že viděna...

ale zrovna tobě by se nelíbilo kdyby všechny do sebe žďuchli, to mě zase jo :-)