K-report
 

Archiv do 19. března 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Trať 144 - Loketská místní dráha o. s. » Archiv do 19. března 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2560
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dost by mě zajímalo, proč chcete zakládat nové občanské sdružení, když zde jedno existuje, dle vás toho moc nedělá a je současně otevřené dalším příchozím.
Nebo je to jinak?
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 08. března 2010 - 21:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šimral: Moje představa není sdružení ale o.p.s., která může více pomoct.
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Petrr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 08:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá mi, abych opět nevyjádřil, ale spíše tak nějak obecně:
Zatím jsou mé příspěvky, tady do diskuze, sice jen strohé, ovšem s určitým podtextem. A tedy, že jsem optimista co se týče možného zprovoznění tratě. Mé příspěvky jsou ale určeny podobně smýšlejícím lidem, tj. taky optimistům podobného ražení. Nabídl jsem, že jako člen takové sdružení bych tvořil (zajišťoval) veškeré potřebné písemnosti, i úřední. A to přece není málo, věřte, že právě písemnosti nakonec rozhodují o všem. Předem se tedy ujímám těžkého úkolu, ale jinak si rozhodně neuzurpuji jakési další práva ve sdružení (abych se třeba stal předsedou apod.). Taky jsem uvedl, že nejsem ani odborník na železnici, ale to ještě neznamená, že bych je postupně nenašel mezi vámi diskutujícími (optimisty). Já mám jinak i svoji práci poměrně složitou, mám složitý i koníček, neobávám se tedy jiných složitostí. Nemám akorát čas se věnovat pesimistům. Prostě doba je taková, že pesimisti se ponechávájí vlastnímu osudu. Tak proto jsem tak ve svých příspěvcích strohý. Vždyť oslovuji optimisty (ty, kteří stojí o zprovoznění trati), no a ti mají přece svůj vlastní rozum.
Meda1970
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 4-2009
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 08:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,v posledním příspěvku (archiv do 7.3.) jsem sem hodil pár fotek pro zájemce o tuto krásnou trať.Chtěl jsem nás pár zájemců potěšit..Ale ouha,zapomněl jsem uvést autora,tímto se omlouvám jak autorovi (nebyl to zlý úmysl),tak vám všem,protože další zajímavé fotky už vkládat nebudu.Dostal jsem totiž anonymní (!) email,kde je mi vyhrožováno autorským zákonem!Autorská práva v ŽÁDNÉM případě nepopírám,jen jsem věřil,že v uzavřeném společenství (v tomto př. zájemců o 144) si nemusíme na toto až tak hrát.Zmýlil jsem se,byl jsem asi naiva.
Krásný den (hlavně Bardotce)
Roman Pšenička
Zuerich,CH
P.S.Fandím jakýmkoliv snahám o oživení této krásné tratě,nicméně nejsme v např.Sasku,tady na to není to nejzákladnější:finance a trocha té vůle územních celků (kraje,obce atd.).Jen spolky nadšenců zvládnou to co se povedlo na Šenovce (KŽC),Švestkové dráze,Kolešovce či v Zubrnicích.O nějaké zásadní reikarnaci 144 bohužel nemůže být ani řeči.BOHUŽEL!Např. v Jöhnstadtu či Carsfeldu se to povedlo,ale tam je SPOLEČNÝ projekt nadšenců,spolku,obcí,země Sasko,pak přidá i něco EU...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2584
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 09:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrr: Pokud máte nějaké nápady pro změnu, nebylo by efektivnější stát se členem "starého" sdružení?
Máte alespoň zhruba představu, jak získat několik desítek milionů na opravu trati a nebo jak donutit stát (jakožto vlastníka trati), aby uvedl trať do provozuschopného stavu?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Petrr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 09:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Burak
Žádné moment, přece Petr_Šimral o sobě řekl, že je pesimista, a tak jenom na to jsem zareagoval. Možná odvedl nějaký kus dobré práce, ale trať je přece devastována po celou dobu fungování obč. sdružení Loketské místní dráhy. Jak Vám odpovědět (ohl. vize nového sružení), vždyť právě každý uchazeč o členství v novém sdružení bude mít příležitost svoji vizi nastínit (předložit), a tak samozřejmě že už mám i já nějakou připravenou. A ostatní taky ještě ledacos napadne. Prostě demokratický proces.

To Petr_Šimral
Mně se moc nechce nové sdružení zakládat (mám zajímavou práci a koníček), ale když vidím, po celou dobu fungování obč. sdružení Loketské místní dráhy, že se žádné výsledky nedostavují (trať je přece devastována po celou dobu fungování obč. sdružení Loketské místní dráhy), tak proč bych se o to nepokusil, když mám ten kraj rád a když mé znalosti spadají v části i do dané problematiky.

To 074
Skvělá odpověď, ozvu se Vám ale až projeví zájem asi tak zhruba celkově 9 zájemců. Zatím alespoň sledujte diskuzi, z ní vyplyne, jestli se nám tento počet daří naplnit. Zatím jsme jenom tři zájemci.
Petrr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 09:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Orky
Stát se členem obč. sdružení Loketské místní dráhy bych považoval za chybný postup, jelikož toto sdružení má zřejmě chybné základy (je asi založené dokonce 4 roky, ale působí navenek jen tak, že to ani není vidět ...). A důkaz? Trať je přece devastována po celou dobu fungování obč. sdružení Loketské místní dráhy!
Ano, mám jednu svou vizi (představu) jak se získá několik desítek milionů na opravu trati (spíše dvě vize).
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 09:59:33    Odkaz na tento příspěvek  

Jestli mohu poradit, ty vize tu raději nezveřejňujte...
Robertk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.239.242.177
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 10:32:39    Odkaz na tento příspěvek  

Správný postřeh, SPVD je stále ve střehu!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2585
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 10:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrr: Tak aspoň že máte představu.
Možná, že staré sdružení není moc vidět, protože má zkrátka velmi omezené možnosti. Ale jak je to opravdu, nevím, a nechce se mi po tom pátrat.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Burak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 11:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrr: Když už se tady neustále oháníte tedy optimistama a pesimistama tak by jste měl brát v zřetel, že Petr Šimral napsal, že pesimista je pouze dobře informovaný optimista. Nechci vám brát Vaši naději, jistě se rád přičiním při případné obnově dráhy Slavkovským lesem, ale když půjdeme do důsledků, tak o Vás nevím nic, jen to, že máte namáhavou práci a koníčka (V určitém smyslu, kdo dneska né) a vím, že se tu opíráte do určité skupiny lidí, což se mi taky vůbec nepáčí. Kde je řečeno, že pesimista nemůže udělat práci stejně dobře jako optimista. Promiňte, ale přijde mi to už částečně hraničící s diskriminací.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 11:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šimral je pesimista pravděpodobně proto, že ví, jaký je toho času stav a jaké jsou reálné možnosti. Petrr pravděpodobně o tomtéž neví, tudíž je optimistou. I kdyby měl 50 mega, tak to ještě neznamená, že je lehké tu trať opravit.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 12:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Burak apod: Optimisty a pesimisty necháme stranou a teď jen kdo do toho půjde??
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Petrr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 12:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Burak
Mě vůbec nezajímá, proč je pesimista pesimistou. Já tady oslovuji jen optimisty, tj. kdo by si přáli zprovoznění trati. Je to konečně jasné? Jestli si to nepřejete Vy, tak to klidně napište, ale už s tím dále neobtěžujte. A nezaměňujte pojmy s dojmy!
Meda1970
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 4-2009
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 16:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To všem:
Nezdá se vám to trošku jako žabomyší dohadování,kdo je pesimista,kdo optimista?
Není jednodušší si říci kdo je realista?
Zprovoznění trati by si určitě přáli všichni a nejen v této diskuzi.Ale je reálná možnost?Nemluvím o šanci,ta vždy umírá poslední,ale o skutečném projektu.Ono to totiž není jen sehnat čtvrt miliardy,ale co pak,až to bude opravené?Kdo a jak bude ztrátový provoz financovat?Na sebe si téměř žádná jen osobní doprava nevydělá.A nákladní nijak silná nebude.Vemte si zářný příklad JHMD.To je úspěšná firma,mají co nabídnout,je tam obrovský zájem veřejnosti v sezóně,ale stejně se bez grantů a dotací neobejdou,stejně musí snižovat náklady na provoz jak se dá(nákup motoráků z Polska),aby fungovali.Tohle naše lokálka nabídnout nemůže,ač si to všichni přejeme.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2561
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 17:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrá tedy. Trať je dnes výrazně rozkradena. Nikdo pořádně neví co s ní. Pokud jsou nějaké nápady, neřeší trať až do Krásného Jezu, tudíž by bylo obtížné její zapojení do turistického byznysu. I turistický byznys by musel někdo dotovat. Na nákladní dopravu zapomeňme, na to je trať příliš provozně drahá.
Co dál?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 18:01:08    Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, já bych navrhoval to obnovení těžby uranu. Ruským nebo čínským kapitálem. Do kopce jen prázdné nákladní vozy, vagony ložené uranovým koncentrátem vždy s kopce. V případě nutnosti i Gulag tam bude znovu zřízen.
(Osobní doprava tam tedy bude hrát jen doplňkovou roli.)
532
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.182.9
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 18:01:46    Odkaz na tento příspěvek  

Zajdem na pivko, popijem, zavzpomínáme, pobrečíme, zanadáváme a ráno půjdem do práce ......... .
Petrr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 18:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Meda1970
Výrazem optimista a pesimista jenom rozlišuji jedny na ty, kteří by si přáli zprovoznění trati, a druhé kterým je to jedno. Tyto dvě slova mi tedy umožňují jen a jen lepší textaci a čtenářům rychlou orientaci. Ale jsem i realista. Jde mi v této fázi jen o založení sdružení, vždyť ještě nic nezprovozňujeme, vždyť nás to zatím nic nestojí. Prostě snažím se jen vyburcovat diskutující do nějaké akce (a demokratickou formou). Nic víc, nic míň.

To Petr_Šimral
Trať je dnes výrazně rozkradena ze dvou důvodů: porušením právních povinností majitele (správce) a v důsledku toho, že stávající obč. sdružení - Loketské místní dráhy - nevyužilo všech možných právních kroků (a zřejmě ani jednoho), jimiž bylo možné předejít vzniku škod. Pokud nevěděli jak, no tak to je právě tím důkazem nefungování takového sdružení. V této situaci proto ani nemá smysl diskutovat o konkrétním využití tratě, protože takové otázky se mají řešit až ve sdružení (proto se taky zakládá).
Bardotka_749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 19:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen info diskutujícím.
Před lety,kdy trať byla ještě opravitelná v řádech desítek milionů Kč, stát železnici nepodpořil a radši našel v řádech stovek milionů Kč "balík" peněz, ze kterého se opravila celá silnice z Lokte až do Slavkova. Místní asi znají, že skoro rok kolabovala auta v omezeních při jednosměr. provozu...co na tom, silnici rozšířili, proč asi????
No pro nákladní dopravu přece. Tak snad už asi máte představu, proč se nejen "nechce" dát peníze na new provoz, obnovu náklad. provoz 144ky, natož dotace na os.dopravu / do KJezu už vůbec/. Vše se snadno odveze kamiony, toto "pochopili" ve Stasisu, a dávno tomu, vytrhali koleje i napojení vlečky do této tratě.Vše odvezli - koleje,výhybky, lokotraktor T211 - dnes muzuem/výtopna/ Jaroměř...atd. - a čím? - kamiony přece!
Proč ne - mají do Slavkova cestu jako mlat, naloží přímo v závodě a hajdy ze Slavkova ven.
Přitom o obnově nejen osobní dopravy bylo slibů mnoho, i od politiků a... ? Nic. Snaha sdružení může trošku přibrzdit totální konec, ale bez silných sponzorů a aktivních firem,které budou chtít náklady přepravit po železnici to asi nemá východisko.
Také Cargo by muselo nabídnout adekvátní nakladiště, ceny a pružnost, dále i přepravní objemy. Co já vím, tak firmy ze Slavkova a okolí při průzkumu požadovaly denní oběh alespon 3 vozů, realita by prý ale byla 4 vozy 1x za 3dny...
Ale to jen tak na okraj, když už tady budeme štípat do sebe, abychom byli nejdříve realisté.
Proč se ve vlastním vláknu o trati dohadovat. Držme při sobě, výpady jsou zbytečné. Pokud někdo založí double sdružení - budu se těšit na výsledky. Pokud již ale jedno sdr.zjistilo, že to opravdu nemá šanci na posun vpřed, asi ví proč a kamenovat jeho členy, ať jsou pesimisté nebo ne, je slušně řečeno hloupé.

Stále v lepší obrat doufající, občasně fotící a Medu 1970 zdravící
Bardotka 749.

P.S. pár fotek na uklidnění /?/




Bardotka - co je víc? :-)
Burak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 19:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz, vyskytuje se zde někdo kdo fotil v neděli 7.3. slavkovský tunel ?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 20:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: a v Lokti to přeložíme na lodě po Ohři?. Já jen, že do NS to je skoro do toho samého kopce, jako ze Slavkova. Proto mluvím o drahotě drážní dopravy. Není problém to dostat do Lokte, je problém to pak po kouskách odtahat do NS.
Meda1970
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 08:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Bardotka:
Je to výstižně napsané,děkuji za pozdrav a krásné i když trošku víc smutné fotky!
Jinak si myslím,že podobné diskuze jako tady okolo 144 se určitě vedou skoro okolo každé zrušené lokálky (stačí projet web).Všude lidi nadávají,plánují jak to zprovoznit,snaží se založit spolky či sdružení.Někde se to povede,někde zatím ne.Ale i tam,kde je celkem silné sdružení (např.KŽC) se (v tom nejlepším slovasmyslu!) nezmůžou na víc,než vyměnit pár pražců,natřít propustek ap.Občas nějaká mimořádná jízda dokud to ještě svršek či vrchnost dovolí.Příp. založí malé muzeu či vydají brožurku o zašlé slávě té které trati.Hluboce si těchto aktivit VÁŽÍM (aby nedošlo k mýlce!),avšak občanská sdružení či spolky prostě víc nezvládnou.To je krutá realita.Stát zruší či "jen" pozastaví (jak sviňácký výraz,že) dopravu,a pak se jen kření tomu,jak pár nadšenců se snaží (mnohdy marně) zachránit co svou nečiností (porušením zákona) nechal zchátrat!!!
Je se prosím podívejte kolik tratí se zrušilo jen pro "špatný technický stav svršku"..
Ale kdo NEUDRŽOVAL a průběžně NEOPRAVOVAL ten svršek???!Tohle přeci chtělo žalovat město H.Slavkov,ani nevím jak to dopadlo.
Nerentabilní tratě se ruší všude na světě,např.ve Francii už "odešlo" cca 8% tratí,u nás je to zatím "jen" něco přes 4%,zhruba něco přes 600km.Hlavně ve dvou vlnách 30tých a 70tých letech s dozvuky přes 80tá až do dneska.A bude to stále pokračovat.Pro stát v celkovém globálu délky tratí je to zanedbatelná položka.Potřebuje miliardy pro koridory,tak se každý ušetřený milion hodí.U nás to není tak drastické jako v Polsku,Slovensku či Maďarsku.
Tím nechci omluvit chování našich mocných,jen pro celkovou ilustraci je potřeba vidět rušení tratí v kontextu a nej jen z Loketského nádražíčka.
Mě mrzí jen to,že se při rozhodování kderou trať zrušit a kterou ne,nezváží všechna pro i proti,aby se to nejzajímavější zachovalo alespoň v nějaké podobě.Např. "naše" 144 patří mezi technicky i celkovým trasování velice zajímavé tratě.Mohlo se v r.1997 třeba opravit jen to nejnutnější,zachovat bt omezený provoz,třeba ne,nevím..Ale jakmile se jednou něco zastaví,přetrhne kontinuita provozu,tak si lidi najdou jiné způsoby jak se dostat do práce,náklad se hodí na LKW a za chvíli se zjistí,že to i bez té DRÁHY jde.V sobotu jsem byl na trati Děčín-Oldřichov u Duchcova,tam se brání jak mohou,ale zabezpečené přejezdy jsou už vypnuté a pokud se nestane zázrak,dopadnou jako my.A to je to 39km dlouhá dráha proházející hustě obydleným krajem.O např.Morkovicích,Ždánicích,Mutěnicích,K.Rohozci ani nemluvě.Sledujme také i podřipskou lokálku Račiněves-Libochovice,nejdřív zastavili,pak na kousku obnovili,ale může se stát,že to nakonec zastaví celé a dominovým efektem půjdou i další podřipské..A to je tam silný odpor obcí..
Petrr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 12:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Bardotka_749
Vy tady říkáte co se mělo udělat, pro záchranu tratě, ale už nepíšete co jste pro to udělal Vy. A teď ještě budete psát, o mně, že prý kamenuji členy obč. sdružení Loketské místní dráhy. Pořádně si přečtěte mé příspěvky, protože já jednak neznám ani jednoho člena onoho sdružení, ale hlavně jsem uvedl jen jednu zásadní věc: Trať je dnes výrazně rozkradena ze dvou důvodů - porušením právních povinností majitele (správce) a v důsledku toho, že stávající obč. sdružení - Loketské místní dráhy - nevyužilo všech možných právních kroků (a zřejmě ani jednoho), jimiž bylo možné předejít vzniku škod. Pokud nevěděli jak, no tak to je právě tím důkazem nefungování takového sdružení. Kamenuji tedy jen dosavadní výsledky působení onoho sdružení, nikoliv jeho jednotlivé členy. V této situaci proto ani nemá smysl diskutovat o konkrétním využití tratě, protože takové otázky se mají řešit až ve sdružení (proto se taky zakládá).

To Meda1970
Tak Vám řeknu jednu věc: občanské sdružení má tu výhodu, že i jemu vzniká řada práv, ale jeho založení nevyžaduje majetkovou účast (zájemce o členství nemusí dát ani korunu). Nebo Vy si myslíte, že kdybych nevrhl založit s.r.o., že by se našli tady mezi diskutujícími, kteří by vložili část svého majetku do základního kapitálu takového s.r.o.? No jsem si celkem jistý, že by do toho nešel ani jeden (natož třeba Vy). Tak teď už konečně snad rozumíte, proč občanské sdružení. A jen tak mimichodem, i obč. neziskové sdružení může ovládat majetek třeba za miliardu, tak, prosím, příště nezaměňujte pojmy s dojmy (a projděte si taky konečně občanský zákoník ČR)!
Meda1970
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 15:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Petrr:
Milý Petře,asi si za každou cenu chcete všechny nazlobit.Bardotce píšete,aby si přečetl vaše příspěvky,ale sám pořádně nečtete ani vy mé!Nikde jsem nepsal,že OS nee,nevím kde jste to četl a proč takto argumentujete.Navíc jsem zmínil příklady,kde to funguje.To je určitě lepší cesta než s.r.o.Nic nezaměňuji,ač toto slovní spojení koukám rád v diskuzích užíváte,že? :-)
Naopak každé aktivitě fandím a dle možností podpořím.Jen vy svým agresivním vystupováním si moc lidí do OS nezískáte.Ještě jednou si přečtěte co kdo píše,pak reagujte.Popsal jsem jen fakt,že samo sdružení horko těžko dokáže udržet alespoň muzejní provoz (např.Šenovka,Kolešovka atd.) natož obnovit za 250 mil chátrající trať a vymyslet její další následný provoz a životaschopnost.O tom to je.Byť teoreticky může vlastnit velký majetek (o tom nikdo nic nepsal).
Např. chlapi z FOD potřebují mizerných 40-50 mega na opravu unikátní úzkorozchodky do Heřmanic,to není suma,která by státního molocha položila,ALE co pak pokud kraj nezapojí trať do ZDO? nemůžou přece jezdit sem tam a vozit vzduch?A na sezónní provoz je to zase drahý špás,ale propojit to s Zittau a obnovit původní síť úzkých,to by byla jiná..Bohužel,jsou to ekonomická tvrdá fakta.Jak jsem psal několikrát,za kopcem v Sasku to vzali za lepší konec,ale tam OS nejsou sami,je to hromada lidí a institucí.
Vy ani nevíte Petře jak rád bych vzal do ruky pilu a prořezal Slavkovku (obrazně řečeno),abychom se mohli zase projet do K.Jezu.
Realitu vidím spíš v tom,zachránit to co zachránit se dá a má smysl.Tj.tratě těsně před uzavřením nebo těsně po.Vytipovat spolu ty zajímavé,vymyslet financování a za pomoci místního OS (ochotní lidé jsou všude) a zachovat alespoň zčásti,aby nedošlo k úplné devastaci.
Chcete příklad?třeba Oldřichovka,Mladotice,Rohozec,Smiřice,Obrnice,Ždánice,Mutěnice,Po hořelice a určitě víte o dalších.To jsou tratě v ještě relativně dobré kondici (i když čas letí).Naše technicky náročná 144 je na tom špatně,bohužel.
Tak ještě jednou radši dvakrát čtěte než budete zase někoho poučovat.
Myslel jsem,že zájemci o společnou věc mají držet při sobě,ne?
P.S.Vzpomene si ještě někdo,že i Kraslická měla namále?Na jejím příkladu vidíme,že bez ekonomicky a obchodně silného subjektu (Viamont) to prostě nejde!
Petrr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 16:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Meda1970
Tak rekapitulace: Vy říkáte - cituji - "avšak občanská sdružení či spolky prostě víc nezvládnou.To je krutá realita.", no a já na to oponuji - cituji - "občanské sdružení má tu výhodu, že i jemu vzniká řada práv, ale jeho založení nevyžaduje majetkovou účast (zájemce o členství nemusí dát ani korunu). Nebo Vy si myslíte, že kdybych nevrhl založit s.r.o., že by se našli tady mezi diskutujícími, kteří by vložili část svého majetku do základního kapitálu takového s.r.o.? No jsem si celkem jistý, že by do toho nešel ani jeden (natož třeba Vy). Tak teď už konečně snad rozumíte, proč občanské sdružení. A jen tak mimichodem, i obč. neziskové sdružení může ovládat majetek třeba za miliardu, tak, prosím, příště nezaměňujte pojmy s dojmy (a projděte si taky konečně občanský zákoník ČR)!"

Železnici asi rozumíte, ale význam a účel občanského sdružení bohužel neznáte! A navíc, to že někdo poukáže na pravdu, tak to přece nelze považovat za agresivitu.
Meda1970
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 18:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Občanské sdružení založené za účelem záchrany zrušené trati podle vaší logiky může více využít svých práv (vzniklých ze zákona) a získá potřebný obnos na obnovu provozu,ale neříkáte JAK?
Už jsem snad hodil několik příkladů občanských sdružení,které bezpochyby využívají svých práv a mají schopné lidi,ale stejně na investice v řádu stovek mil. nedosáhnou,prostě proto,že to jsou takové sumy!!!
To nemá snad nic dělat s právní statusem toho kterého sdružení,nemyslíte?
Jinak mi trochu křivdíte,zákony trochu znám :-)
Jen netuším jak mezi pargrafy sehnat čtvrt miliardy,to vážně ne!
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 19:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Meda: Kdyby jsme mluvili o skupině zatížení A tak mé střízlivé odhady jsou na 90 mil..To bude sice velký problém získat, ale snad by to mohlo vyjít.
Samozdřejmě mluvim o 70% zatíženosti A proto by platil zákaz nákladní dopravy. Musíte uznat, že bez korupce by se za 90 mil. mohla trať obnovit.
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Petrr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 19:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Meda1970
Ano, jenom takto si představuji konstruktivní dialog. Nyní tedy odpovím na vaše dvě otázky: Podle mojí logiky může může získat více práv poměrně snadno nové obč. sdružení, čímž se vytváří základ pro jakékoliv další úkony vůči třetím osobám (správci tratě, obecnímu úřadu apod.). No a jak na obnovu trati? To samozřejmě zatím neříkám, jelikož každý uchazeč o členství v novém sdružení bude mít příležitost svoji vizi nastínit (předložit), a tak samozřejmě že už mám i já nějakou připravenou. A ostatní taky ještě ledacos napadne. Prostě demokratický proces. A Vy, i když jste tak daleko, tak rozhodně nic nebrání stát se taky spoluzakladatelem takového obč. sdružení, vždyť Vás to nic nestojí a nějaké další vize Vás určitě taky ještě napadnou. Máte na to!
Meda1970
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 20:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano,ano,také si myslím,že náklady by mohly být o dost nižší,určitě by se našlo i dost místních firem,které by o zakázku stály.ČD,potažmo SDC vždy spočítají komplet generální rekonstrukci,hodí ohromující sumu a tím celé snažení zazdí.Např.Viamont už na zmiňované Kraslické trati šel cestou postupného opravování krok za krokem od nejhorších míst,to samé JHMD.Prostě letos udělám tohle,příští rok zas to a za pár let se dílo povede.Také si nenecháte spadnou barák na hlavu a pak sháníte firmu co vám postaví novej,ale opravujete postupně co je potřeba.
To by byla cesta,pokud by 144 nebyla už tak dost zdevastovaná.Jak jsem psal,možná důležitější je najít následné smysluplné využití (např.zapojení znovu do ZDO),jinak do předem ztrátového podniku moc subjektů se nepohrne..
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 20:51:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Meda: Myslím si, že na následném využití by se případně dalo spolupracovat s Petram Šimralem, ale to jen za předpokladu, že Karlovarský kraj dá nabídku alespoň na víkendovou dopravu.
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Meda1970
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 21:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také si myslím,že skutečné náklady by byly nižší,jen jak jsem už psal,chce to mít i smysluplnou perspektivu trati (např.zařazení v ZDO)...
Meda1970
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 10. března 2010 - 21:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

promiňte-šotek
Ano,bez Kraje to nepůjde.A ten se k tomu moc nemá
Petrr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 19:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen krátce a obecně
Dneska bylo ve zprávách ČT uvedeno, že jedno české obč. sdružení obdrželo od EU dotace na stavební opravu jednoho objektu ve výši 25 mil. Kč. Tím se potvrzují má slova, tady v diskuzi, o tom, že i obč. neziskové sdružení může ovládat majetek třeba za miliardu. Založit obč. sdružení má tedy smysl.
Bardotka_749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 11. března 2010 - 19:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě Petrr.
Můžete mi prosím sdělit, co jsem měl jako řadový občan, který má rád železnici, udělat? Bydlím přes 250km od Slavkova. Vzít rodinu, stan a jít hlídat zloděje, aby nekradli koleje?
Vaše řádky jsem četl a reagoval adekvátně jim. Nejdříve nás tady selektujete pesimisty a optimisty, zakládáte - vlastně nezakládáte svoje sdružení, pak kritika sdružení LMD. Údajně nekamenujete členy sdružení .- a kdo si myslíte, že to sdružení tvoří?
Nabádáte zájemce, aby nevstupovali do sdruž. LMD, má přece chybné základy... Že by předvolební boj?

Co jsem pro trať udělal nebo neudělal je moje věc, Vám se zodpovídat určitě nebudu.
Tím diskuzi k danému tématu končím.
Bardotka - co je víc? :-)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3688
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klíííd!teď čtu tady na Krepu v tématu V novinách psali...že Lidové noviny 15.3.v článku o rušení tratí tvrdí ,že Loket - Krásný Jez je už úředně zrušenou tratí..tak už se nemáte o čem dohadovat..(PS-já tomu nevěřím..)čtěte sami..
..pořádná mašina má kotel a komín..
čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:58:18    Odkaz na tento příspěvek  

Alf 3688:
Tohle je výpis z jednoho relativně aktuálního pracovního materiálu SŽDC (ve dvou částech = najednou je to pro příspěvek příliš "rozměrné"):
Krásný Jez – Loket předměstí z :
jednokolejná regionální dráha zaústěná do dráhy celostátní v žst. Nové Sedlo a do dráhy regionální v žst. Krásná Jez. Dráha začíná v úrovni vjezdového návěstidla žst. Krásný Jez v km 0,600, konec dráhy je u vjezdového návěstidla žst. Nové Sedlo u Lokte v km 17,836. Stavební délka dráhy je 17,200 km. V době před zastavením provozu byla maximální rychlost 45 km/h, maximální sklon 34,34 ‰, traťová třída B2/C2. Trať je vedena v náročném členitém téměř horském terénu Slavkovského lesa (11 mostů, 4 tunely)
Provoz na trati byl zastaven ode dne 1. 6. 1997. V relaci Loket – Bečov nad Teplou byla zavedena náhradní autobusová doprava, která byla v r. 2003 zkrácena na úsek Horní Slavkov – Bečov a poté v r. 2005 byla zcela zastavena. Od platnosti GVD 2006/07 byl zprovozněn úsek Loket – Loket předměstí v délce cca 0,700 km kam je vedena pravidelná osobní doprava, přičemž záměrem tohoto zprovoznění byla vazba na autobusovou dopravu s přestupem právě v zastávce Loket předměstí. Trať mezi žst. Krásná Jez – Loket předměstí zastávka je pro technický stav nesjízdná. Od r. 1997 je na tomto úseku trati zavedena dlouhodobá výluka.
Problematikou tratě se zabývala HSRS, která zvažovala celkem 3 varianty. Celkovou rekonstrukci tratě s vynaložením nákladů 214,0 mil Kč (odhad SDC K.Vary), nebo zřízení cyklostezky s náklady 37,5 mil. Kč nebo turistická železnice s velodráhou o celkových nákladech 50,0 mil. Kč včetně 17,0 mil. Kč představující zůstatkovou cenu dráhy.
Zastupitelstvo města Horní Slavkov a zástupci Dopravní komise HSRS požádala SŽDC o zpracování TES. IN byly vyčísleny 160,0 mil.Kč (pro traťový úsek Loket předměstí – Horní Slavkov vl. STASSIS); dle našeho ale i odborných útvarů SŽDC jsou náklady značně podhodnocené.
Z pohledu SŽDC je rovněž podstatná role Karlovarského kraje, který se choval dle našeho názoru nejednoznačně a to jak z hlediska jednoznačného stanoviska ZDO a ani názor na zavázání do IDS, přičemž v počátcích se právě kraj klonil k variantě zrušení dráhy a výstavby cyklostezky.
čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 12:58:35    Odkaz na tento příspěvek  

dokončení (tady je to podstatné = trať zatím není "oficálně" zrušena):
SŽDC neplánuje rekonstrukci tratě, protože případný provoz na trati by byl velmi ztrátový, navíc přinejmenším ve střednědobém horizontu není možné počítat s nárůstem investičních prostředků a přidělené prostředky budou jen těžko pokrývat rostoucí požadavky na zabezpečení provozuschopnosti ostatních drah. Vzhledem k vývoji situace v posledních letech a relativně masivní medializaci problematiky, SŽDC doporučuje opětovně konzultovat názory na další osud trati především s KÚ Karlovarského kraje jako s potenciálním objednatelem ZDO. SŽDC/OKS doporučuje zrušení dráhy Loket předměstí – Krásný Jez. Možný by byl i prodej dráhy; při zvážení všech okolností na straně jedné veřejný prospěch, unikátnost liniové stavby versus velikost investičních nákladů s rizikem ztrátového provozování dráhy by mohla vláda ČR odsouhlasit převod majetku státu za "symbolickou" cenu resp. uhrazení nákladů na znalecké posudky.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3691
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 13:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasný..tohle proběhlo na netu nejen tady..Ale fakt je,že zatím NENÍ tratí zrušenou "papírově" dle zákona..
..pořádná mašina má kotel a komín..
čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 14:25:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Alf" = 3691:
SŽDC uvádí tuto trať stále ještě v příloze aktuálního "Prohlášení o dráze" pro GVD 2009/2010 jako součást sítě svých tratí (a to z Nového Sedla u Lokte až do Krásného Jezu) = viz:
http://www.szdc.cz/soubory/prohlaseni-o-draze/cs/m05.pdf
- ta mapa byla sice vytvořena pro GVD 2008/2009, ale kdyby se od té doby něco změnilo, těžko by ji SŽDC mohla v oficiálním dokumentu bez příslušné úpravy použít ...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. března 2010 - 15:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krucifix, člověk tu měsíc neni...

nevyužilo všech možných právních kroků (a zřejmě ani jednoho)

No víte o tom kulový. Nebýt sdružení, trať by dnes byla zrušenou dráhou, což je v jejím případě (trasování) v podstatě nevratný proces.

Pouze se svojí činností či nečinností nehodláme neustále chlubit a někomu prezentovat, zatímco vy zde prezentujete asi v deseti příspěvcích, že chcete vzniknout, zatímco LMD dle Vašeho názoru nic nedělá, protože to - opět dle vašeho názoru - není vidět.

Své další záměry zveřejňovat nechcete, hlavně chcete vzniknout - také zajímavý myšlenkový pochod.



Pro ostatní - s jedním takovým chytrákem (jméno se trochu podobalo, taky to šlo z Ostravy) jsem ztrácel čas a desítky mailů před 5 lety.

Jejich specifikem bylo, že skutečně nikdy neřešili nic konkrétního, vždy jen formu vzniku, existenci - nikdy se to za neuvěřitelnou dobu a spoustu keců nedostalo k věci. Prostě nikdy.

No a zapomněl jsem už, na čem to skončilo, ale bylo zajímavé se do starých mailů kouknout. Jedna z posledních konverzací: :-) :-) :-)

Reply Header ________________
Pøedmìt: Re: sdruzeni vers. s. r. o.
Autor: "Honza
K." <jan.kulis@atlas.cz>
Datum: Sun, 5 Jun 2005 07:52:28 +0100

Vás pozadavek
na odmenu respektuji, není duvod chtít vse zadarmo. Zaslete nám prosím nejaké reference,
at si muzeme udelat byt hrubou predstavu o Vasí práci, a cenové hladiny, ve kterých
se pohybujete. Nasim cílem v otázce techto krádezí je jejich zastavení, resp. návrat
ke stavu, kdy zmizí pár sroubu za rok, coz nevadí. (V soucasné dobe sice policie
nekoho zadrzela, nedomníváme se vsak, ze bude klid.) Z nasí strany muze jít odmena
v závislosti na kvalite a rozsahu práce do rádove desítek tisíc Kc.
S pozdravem
Jan
Kulis, Karlovy Vary


A následovala odpověď:

Komu: jan.kulis@atlas.cz;
Datum: 9.6.2005 8:15:46
Dobry den,

dekuji Vam za e-mail, na otazky odpovim vsak spise pragmaticky, ale
i co nejuceleneji.

K referenci
Zabyvam se resenim zpravidla toho, co je zdanlive
neresitelne. Reference jiste mam, ale nevim jestli zrovna vhodne, abych Vas presvedcil,
ze zrovna ja bych mohl byt tim nejvhodnejsim.

K odmene
O odmene nemohu hovorit,
protoze neverim, ze by obnova trate prinesla vasemu s. r. o. zisk. Proto stale hovorim
pri svem pristupu k veci jen o jakesi dobrovolnosti. Na pripadnou otazku, cim bych
oduvodnil svou skepsi nad moznym ziskem, odpovim takto: vase obch. spol. se nemuze
chovat k takovym dobrovolnikum, jako jsem treba ja, prave takto, jakoby opovrzlive
(treba uz proto, ze ani v poslednim e-mailu nejsem v uvodu nijak osloven - ja bych
si to nikdy nedovolil, natoz k dobrovolnikovi).

Asi si nepripoustite, ze ja se
bez Vas obejdu, ale Vy bez takoveho cloveka (s takovym pristupem k praci) urcite
ne.


Jinymi slovy, to ja bych mel pozadovat reference. Cekam proto, ze konecne
zmenite svuj pristup, a kdyz uz ne ke mne, tak alespon k druhym.


Mejte se hezky,
a myslim to uprimne

P. Winterstein - ten hlupak z Ostravy



Samozřejmě Petrr, náš nový kamarád, co chce za každou cenu vznikat, je určitě někdo jiný. Jen mě ta shoda (desítek) okolností zaujala. :-)

A myslím to upřímně.
Meda1970
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2009
Odesláno Úterý, 16. března 2010 - 20:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer přátelé,
sice se to přímo netýká 144,ale zvedla mě ze židle věta papouška ČD Šťáhlavského v právě odvysílané reportáži v Událostech ČT.Jednalo se o smutné výročí odstřelu Těšnova,v rámci reportáže se ještě zmínilo,že i Masarykovo mělo před časem také namále.Nu a tisk.mluvčí to komentoval: "...ono ale chátrá.." V kontextu-musíme ho zbourat..No tak tohle mě dostalo!Ono nádraží chátrá-zbouráme,trať chátrá-zrušíme.
ALE PROČ chátrá se nedozvíme,asi nějaká nemoc.
Je to hrůza poslouchat tyhle papaláše,stejně jako ty jejich platy (viz. 168ka ze 14.3).
Tak nechátrejme alespoň my.
Krásný večer.
televizní divák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 17. března 2010 - 09:42:05    Odkaz na tento příspěvek  

Pro "Meda1970":
Když už se potřebujete vyzvracet právě zde, tak aspoň nevytrhávejte z kontextu - nechci ani náhodou "PeŠŤe" hájit, ale pominu-li, že to vůbec není "papaláš", ale v podstatě "řadový" zaměstnanec GŘ ČD (takže minimálně v tom je Vaše trvzení hloupé a zbytečně nenávistné), měl jste místo ohluchnutí po vyslechnutí jeho první věty raději poslouchat dál, a dověděl byste se (tak jako všichni normálně slyšící a myslící televizní diváci), že ČD připravují zásadní opravu Masarykova nádraží financovanou vlastnimi silami z prodeje cca 1,5 ha pozemků (zřejmě po bývalé "Raketě", jejíž fyzická likvidace probíhá nebo už proběhla - nesleduji to průběžně).
Přeji Vám klidný den (i když Vy asi ke klidu potřebujete právě tu vlastní zlobu, což Vám rozhodně nezávidím) a ostatním se omlouvám, že to muselo ze mě ven právě na tomto místě - já jsem s tím ale nezačal ...
Meda1970
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 17. března 2010 - 10:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážený TV diváku:
Souhlasím s vámi,že jsem necitoval celé vyjádření pana tiskového mluvčího,ony konečně ČD budou za obrovské náklady MUSET Masaryčku opravit.To ostatně zaznělo celé v Událostech,komentářích téhož večera.Ale tamtéž také zazněly komentáře odborníků k mnou také zmiňovanému Těšnovu.Právě v tom kontextu,se i o Masaryčce zcela nedávno uvažovalo,že se strhne(doporučuji si to pustit na webu).To ostatně jen velmi neochotně vedení ČD samo připouštělo.O neúctě jak průmyslovému dědictví tak k nám,kteří je ze svých daní platí, některých mocipánů na ČD (jak jsem je nazval) svědčí trestuhodné zanedbávání péče o svěřený majetek!V ruku v ruce mlžení o svým královských platech (chce se mi říci ukradnutých)!
Jeďte se podívat na Horní nádr. v KV,to je zkáza na entou,to je péče o památku co tu stojí od předminulého století,jeďte se podívat TV diváku na tu Masaryčku,ta drží jen silou vůle našich dědů,podívejte se na nádraží Vyšehrad (nár.tech.památka!!!),nádraží v Plzni a x-dalších,každý kdo to vidí ve svém okolí.
Tak na tohle se skutečně ZLOBÍM!!!Tohle (jak jste napsal) nenávidím,ty kecy,že něco "chátrá","zchátralo do té míry,že už tomu není pomoci",že "pro technický stav svršku je doprava t.č. zastavena" a další zhůvěřilosti.
Ukažte mi TV diváku jinou evropskou metropoli,která nechá své druhé (nejen) dopravně nejvýznamější nádraží málem spadnout???!Ukažte mi kulturní zemi,kde se takto "starají" o dědictví po předcích?Projeďte se po Evropě a uvidíte víc než vyjádření tisk.mluvčích.Ony nejen muzea,divadla,hrady,zámky a pod.,ale i péče o průmyslové dědictví je známkou kultury.
Neříkám,že se vůbec nic neděje,ale je to ve srovnání s cizinou zoufale,zoufale málo natolik,že za pár lety nebude pomalu co by našim dětem připomínalo jaká jsme byla vyspělá a kulturní země.
Vážený TV diváku demagoge,nenapsal jsem,že tisk.mluvčí je papaláš,napsal jsem,že je papoušek (jako všichni t.mluvčí),který říká jen co se mu nakáže (od toho také je-to není o něm!),protože jeho ústy komunikují s veřejností ti mocní,právě ti papaláši!!!Tak to je.
Ke svému klidu nepotřebuju zlobu,ke mému klidu by mi,hodně zjednodušeně řečeno,stačilo,aby ti nahoře "nežr.li" jako čuňata,aby zloděj byl zlodějem (a ne "sběračem"),lempl lemplem,aby zákony chránily slušné lidi a ne kriminálníky,aby se lidem nelhalo a když už tak ne tak okatě...
Prostě jsem naiva co chce trochu lepší svět,nic víc nic míň.
Já se omlouvám také ostatním na Káčku,příště asi už budu zticha,ať se děje co se děje,ne?
televizní divák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 17. března 2010 - 14:49:17    Odkaz na tento příspěvek  

Pro "Meda1970":
Vidíte - tohle už vypadá rozuměji, a lze s Vámi v zásadě i souhlasit: i mně je hodně smutno z toho, kam tato společnost ve svém vztahu k vlastní historii dospěla - ale ani takový pocit nemůže nikoho oprávnit k vytrhávání vět z kontextu či k výrobě prohlášení, která jsou ve svém důsledku zavádějící. A propos: pod to třetí souvětí od konce Vašeho dnešního dopoledního příspěvku bych se samozřejmě klidně a rád spolupodepal - a asi by takových bylo podpisů bylo mnohem víc ...
Aby se ta debata příliš nevzdalovala od odborných témat, chci ještě dodat, že ani svádění hanebně nedostatečné údržby železniční infrastruktury jen na laxnost drážních institucí není úplně přesné a správné, protože velkou roli ve vývoji situace hraje i laxnost státosprávních a samosprávních institucí, především v obcích: tam, kde obce vyvíjejí na drážní instituce soustavný tlak v zájmu i své vlastní presentace (mnohými je nádraží stále ještě aspoň v podvědomí považováno za jednu z "bran do obce", byť nyní už dávno ne tu hlavní), a zejména jsou-li navíc případně i schopny a hlavně ochotny přispět i nějakými vlastními aktivitami či prostředky ke společnému prospěchu, nemusejí zařízení železnice dopadat tak ostudně, jako v případě "horního" nádraží v Karlových Varech (podobných je ovšem více = například Teplice v Čechách, aj.) - u vědomí toho, co se člověk doví v médiích o dění "pod patronací" karlovarských městských orgánů, se ovšem nelze stávajícímu stavu karlovarských nádraží (především toho "horního") vůbec divit ...
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.85.10
Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 12:52:03    Odkaz na tento příspěvek  

Pro "Meda1970"
Malé upřesnění: Vyspělou a kulturní zemí jsme přestali být někdy před 60 lety. Pak už to šlo s mírnými výkyvy (rok 1968 a 1989) do kopru. Mimochodem, poměrně spolehlivými ukazateli hodnotícími "vyspělost" a "kulturu" jsou např. stav veřejných záchodků, chování účastníků silničního provozu, pozice občana na úřadech, korupce ve výběrových řízeních atd. Ve všech těchto parametrech se blížíme zpět někam do oblasti bývalé sovětské střední Asie, případně střední Afriky či latinské Ameriky(také tam naši zákonodárci a členové výkonné moci tak rádi jezdí za inspirací). Proč by tomu tedy mělo být u nádraží jinak? A ti hoši, co spolu mluví a dnes o tom rozhodují jsou až na velmi řídké výjimky přímými potomky těch, kteří nás do těchto s....k dostali. Co takhle vidle místo klíčů?
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 15:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozorovatel: Chování řidičů na silnici, to by byly Italiáni na tom stejně jako Somálsko
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 15:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omluva: Dne 8.3.2010 ve 12:13:38 jsem vložil příspěvek tohoto znění:

Sdružení je založené již asi 4 roky, není potřeba vymýšlet vymyšlené. V současnosti je hlavní problém, že stát jednoznačně neví, co chce. Úvahy běhají od cyklostezky přes turistickou dráhu až po normální železnici. Stát by chtěl normální železnici, ta je však samozřejmě nejdražší a ještě nutí kraj, aby objednal ZDO. Samozřejmě je řeč pouze po Slavkov, takže možná turistika KV - Loket - HS - Bečov je stejně mimo hru. Určité kroky dělá i SPVD se svým plánem terminálu nákladní dopravy na Ležnici.

PS: Vzhledem k tomu, že pesimista je informovaný optimista, mě již považujte za pesimistu.


Měl jsem za to, že pánové Tomáš Mykl a Petr Hersbrück (snad se to píše takto) jsou členy SPVD. Bohužel měl jsem informace mylné. SPVD se tímto omlouvám a opravuji větu v mém výše uvedeném příspěvku:

Určité kroky dělají i pánové Mykl a Hersbrück se svým plánem terminálu nákladní dopravy na Ležnici.

Za mé pomílení se ještě jednou omlouvám.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5265
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 15:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ - jen malá oprava, Tausman se jmenuje Herbrik.
Diese Schere schneiden zu dem Sieg!
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.85.10
Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 16:06:34    Odkaz na tento příspěvek  

Pro 074:
Byl jsem v obou zemích. V mnoha ohledech k sobě mají překvapivě blízko (bordel, korupce, mafie atd.) Somálsko ovšem hraje ve vyšším levelu, neboť na "civilizační" ose je o dost více na jihu a východě než Itálie.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 16:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pozorovatel: Troufnout si do Somálska, to je doopravdy odvážný čin. Já bych tam jel jen s AK47 a neprůstřelnou vestou.
JJ v Itálii je bordel to se musí souhlasit.
Projekt Boblick2 se ztroskotal...:D
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 18. března 2010 - 16:40:12    Odkaz na tento příspěvek  

Itálii prosím mezi vyspělé země raději neřadit. Stačí jen prožít obrovský civilizační šok, když přejedete hranice (ještě že tam stále jsou, oni ti Švýcaři nejsou žádní blbci...) Ticina nebo Engadinu do Lombardie. Propasti kulturní, sociální... Prostě jsou to Západobalkánci a basta!
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 08:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W. Mikroskopický nesouhlas : Jižní Tyrolsko není Itálie, ač podle mapy ano, tam je to ještě staré dobré Rakousko i 90 po anexi. Čišto, ochota, perfektní servis. Ale je to fakt výjimka...
A s tou čistotou mají i Frantíci co dohánět o ochotě a vstřícnosti k cizincům nemluvě. U nich mi připadá že usnuli někdy v 18tém století a nějak se ještě neprobudili, že už je to okolo jinak a Francie už není velmoc...
televizní divák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 12:05:50    Odkaz na tento příspěvek  

V Itálii nepořádek samozřejmě je, a to v podstatě soustavný (jako ostatně v téměř všech "jižních" zemích), takže italské "poučování" například o hygieně v rámci EU mi ve vztahu k situaci v ČR přijde vždy velmi absurdní (přesto však o žádných epidemiích v Itálii slyšet není, takže i zdůvodňování přísnosti našich hygienických norem odkazem na normy EU podle mě dost kulhá ...). Pokud ovšem máme na mysli chování řidičů, tak Italové sice jezdí (dost eufemisticky řečeno) "hodně rasantně", ale v ohleduplnosti vzájemné i k ostatním uživatelům pozemních komunikací se s nimi čeští řidiči naprosto nemohou rovnat - to je rozdíl asi tak tisíciprocentní. Na základě svých zkušeností "řidičům přívětivého pěšáka" jsem přesvědčen, že v té aspoň trochu civilizované části Evropy neexistují méně ohleduplní řidiči (vůči sobě i všemu svému okolí), než jsou řidiči čeští - ani Rumuni či Ukrajinci nejezdí tak neurvale. Zřejmě to ostatně souvisí i s tím téměř úplným zánikem "kulturnosti" v českých zemích, o němž se zmínil "pozorovatel" ...
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 14:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_šmíral:
Tak teď chci vidět ty anonymní hrdiny, zda začnou plivat proti svému málem nadpřirozenému čechurovskému polobohovi pomluv a demagogie.
Tak co? Co nám k tomu povíte? Že by vaše závist nebyla proti myšlenkám na základě vašich úvah, ale zcela konkrétně proti čemukoliv, co vám váš vůdce předloží jako špatné?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 15:10:08    Odkaz na tento příspěvek  

Neznamy: Promiňte, ale Váš příspěvek jsem zcela nepochopil. Mohl byste být konkrétnější?
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 15:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi nemohl, protože je to neznámý anonymní "hrdina", který Petrovi zjevně nemůže přijít ani na jméno, pardon příjmení
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3108
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 15:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klasická kyberšikana. :-) Diskutovat k tématu a bez osobního napadání, to je asi nuda. :-)
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 16:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale mohl, jen tu na rozdíl od jiných nesedím 24 hodin denně.
Petrovi Šimralovi se omlouvám, snad pochopil. Na něj to myšleno nebylo ani trochu! Psal jsem o různých Robertk, Polášek a tak.
Znamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 19. března 2010 - 18:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kyberšikana? Takový momentálně módní slovo pro frikulíny, bez obsahu a výzamu...