K-report
 

Archiv do 7. července 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě na střední Moravě » Archiv do 7. července 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rohlick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2009
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 08:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Určitě pozemky kolem tratě jsou na to rezervované ( některé ). Jestli se to bude realizovat, tak někdy v budoucnu určitě, ale není to zřejmě horizont 5 let.
Před rokem mezi Olomoucí a Prostějovem kvůli nějaké mimořádné události projížděla celá řada vlaků z a do Brna. V této chvíli by asi stálo spíše za zvážení proč odjíždí v jednu stejnou dobu z Olomouce 2 rychlíky směr Brno ( jeden přes Břeclav a druhý přes Prostějov ).
Osobně si myslím, že by mělo po přestavbě Přerova a Olomouce být mnohom výhodnější takt rychlíku Olomouc - Přerov - Nezamyslice - Brno ( klidně i hodinovej ) a Olomouc - Prostějov - Nezamyslice prvidelnej pendl jen Osobní vlak.
a ještě k těm plánům :
Baťův kanál taky najdete v mapách a v územních plánech. ( např.vymezené uzemí mezi Olomoucí a Samotiškama pod Kopečkem )
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6099
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 13:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dodousek:
(tam kde jezdí v pravidelném taktu R vlaky považuji jednokolejku za naprostý omyl)
Myslím, že tomu tak není.
Zpoždění na jednokolejce se bude přenášet na ostatní vlaky, ať už rychlíky jezdí v taktu, anebo metodou "náhodných výstřelů".

Rohlick:
V této chvíli by asi stálo spíše za zvážení proč odjíždí v jednu stejnou dobu z Olomouce 2 rychlíky směr Brno ( jeden přes Břeclav a druhý přes Prostějov ).
Podle mě to (kromě toho, že si to cestující může v Olomouci splést a místo do R jedoucího do Brna přes Vyškov nastoupit do R jedoucího do Brna přes Břeclav) vůbec nevadí. Protože všichni, kdo jedou z Olomouce do Brna vlakem, tak jedou samozřejmě přes Vyškov.
To, že existují rychlíky Olomouc - Břeclav - Brno, je přece dáno hlavně požadavkem na přímé spojení Olomouc - Břeclav a zároveň Brno - Hodonín.

Osobně si myslím, že by mělo po přestavbě Přerova a Olomouce být mnohom výhodnější takt rychlíku Olomouc - Přerov - Nezamyslice - Brno ( klidně i hodinovej ) a Olomouc - Prostějov - Nezamyslice prvidelnej pendl jen Osobní vlak.
Osobně si myslím, že odstřižení Prostějova od rychlíkové dopravy za současného nárůstu počtu rychlíků na jednokolejce mezi Nezamyslicemi a Přerovem až na dva páry za hodinu, je naprostý nesmysl.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 14:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David:
"Podle mě to (kromě toho, že si to cestující může v Olomouci splést a místo do R jedoucího do Brna přes Vyškov nastoupit do R jedoucího do Brna přes Břeclav) vůbec nevadí. Protože všichni, kdo jedou z Olomouce do Brna vlakem, tak jedou samozřejmě přes Vyškov."

Domnívám se, že v prvé řadě VADÍ, že vlak z Oc do Brna přes Břeclav je označen cílovou stanicí Brno. (A pokud oba vlaky jedou plusmínus ve stejnou dobu, tak je na problémy zaděláno.) To může být opravdu výplod jen chorých scheissebahnovských mozků, které zajímá jen konzumování státních dotací.
Pokud by ten vlak byl označen PRO ZÁKAZNÍKA, tak jistě cílovou stanicí Břeclav a nic nebrání uvádět, že souprava dále pokračuje do Brna. Ale toto používané označení nemá nic společného se zájmem o zákazníka, tedy platícího cestujícího - kterému cestu vlakem zpříjemňujeme a ne komplikujeme, mlžíme a odrazujeme od dalšího použití.

A včil se do mně, čédémani, pusťte.
Rohlick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2009
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 15:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad David :
určitě nejde jen redukovat počet rychlíků na Brno ze směru Olomouc, ale udělat kompromis společně s rychlíky Bohumín - Brno, ale na to jsou jiné hlavy.
Na téma taktů a návaznosti spojů bychom tady popsali spoustu řádků. Třeba návaznost Os vlaků Olomouc - Zábřeh a návaznost Zábřeh - Č.Třebová...když chci jako obyvatel našeho kraje navštívit Hoštejn ( kolik čekám v Zábřehu si zjistíte v jízdním řádu ). a třeba když tedy již člověk cestuje po Evropě vlakem, tak návaznost R z Břeclavy směr Přerov pokud jedu z Vídně jedním z EC Vídeň - Praha.....nebudu dál komentovat, chlapci u grafikonů se musí zamyslet zdali do Vídně jezdí jen Pražáci. Pokud někdo chce oponovat ať jedu z Vídně EC Polonia nebo Sobieski přímo na Přerov, můžu jen dopsat, že cestuji ze Salzburgu a nevychází mi spoj přímo na tyto EC , navíc pokračuji z Přerova ještě dál.

ad že by :
přesně tak , šel někdo podchodem z Hodolan ráno když odjíždí zmíněné rychlíky ? To se jen divíte: všude napsáno Brno.......
Romák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 17:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by : slyšel jsem, že je to údajně požadavek pánů z Kordisu(IDS JMK).Jde o to, aby vlak OC-Břeclav-Brno jel pod hlavičkou IDS JMK pod jedním číslem.Otázka je, jak by to vypadalo, kdyby rychlík jel do Otrokovic/St.M_UH/Mor.Písek(hranice IDS) a pak pokračoval( jako přímé vozy) do Břeclavi a Brna.

Rohlick, 24 : Asi právě z tohoto důvodu byla ještě v červnu 2009 u těchto rychlíků uvedena cílová stanice Břeclav.
Rohlick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2009
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 18:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Romák:
ale květen 2010 je tam BRNO a BRNO
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 22:17:47    Odkaz na tento příspěvek  

že_by:
Vy jste vskutku drsný kritik. Měl bych pro Vás jednu vskutku dobrou radu. Zajděte se někdy podívat na nádraží, potom přemýšlejte a nakonec pište na K-report.

Rychlíky Olomouc - Břeclav - Brno jezdím z Olomouce často (naposledy dnes v 19:06) a NIKDY není na veškerých cedulích a Pragotronech jiné označení než B Ř E C L A V.

Víc k tomu asi nemá smysl nic psát.
162...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.236.211
Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 00:51:48    Odkaz na tento příspěvek  

A že z Prahy jezdí rychlíky do Brna po dvou tratích ve čtvrthodinovém rozestupu nevadí?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6101
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 01:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jestli je v Olomouci jako konečná stanice rychlíků jedoucí přes Břeclav do Brna uvedena konečná stanice Břeclav, tak část výše uvedeného příspěvku kromě toho, že si to cestující může v Olomouci splést a místo do R jedoucího do Brna přes Vyškov nastoupit do R jedoucího do Brna přes Břeclav beru zpět.
(Je pravda, že od zavedení těch R Brno - Břeclav - Olomouc jsem přes Olomouc jel asi jen dvakrát, a snad ani jednou to nebylo v době, kdy tyto rychlíky téměř zároveň z Olomouce odjíždějí.)

V tom případě tedy už vůbec nevadí, že téměř ve stejnou dobu odjíždějí z Olomouce dva vlaky se stejnou cílovou stanicí.
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 07:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco malinko ze včerejší Litovelky+jedna vzpomínková na pana Jančuru v Senici

Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 13:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Litovli je pořád tak silná nákladní doprava, že tam jezdí dvě mašiny na jednom vlaku (3. obrázek)? Nebo to má jiný důvod?
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 20:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím Tome nevím.Byla to IDS Olomouc a něco(připadalo mi to jako zrní) nakládali na vlečce cukrovaru.Polovinu vozů,asi 12,měli na Července a půlku na cukrovaru.Podle řečí lidí je prý litovelské silo ještě plné obilí a IDS obsluhuje teplárnu v OC tak nevím co si o tom mám myslet.
Jakub_helmich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 13:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robertcert:Já jsem si myslel že nákladní Mn vlaky do Litovle moc nejezdí,koukám že jsem se asi spletl.Nevíš náhodou co vše se do Litovle vozí a jaké vlečky fungují,třeba i na trase Mn vlaku za Litovel?
http://www.flickr.com/photos/32969935@N05/
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 16:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak ta IDSka s tou dvojicí mašin jezdívá na takové ty jednorázovky, jako byl odvoz cukrové řepy z Příkaz nebo z Lobodic asi před dvěma lety. S tím obilím to asi bude nějaká podobná akce. Myslel jsem, že je to normální manipulák ČD Cargo, ale ten jezdí myslím se 731čkou.

Co se týká olomoucké teplárny, tak jsem šel okolo asi před měsícem a soupravu vagonů s uhlím sunula do teplárny lok. 731 ČD (nebo ČD Cargo). Docela mně to překvapilo, protože jsem myslel, že to má v režii OKD Doprava (když to uhlí berou od OKD). OKDD se tam přitom určitě angažuje, protože v teplárně vidívám často jejich autocisterny (nejspíš odvoz popílku).

Naopak v Přerově jezdí OKDD nejenom do teplárny, ale na celém vlečkovém systému, kde je napojený mimo teplárny i areál bývalých strojíren a chemička. To celkem není žádná novinka, ale po letech nastala změna v lokomotivách - místo řady 709.5 se tam objevilo něco na bázi řady 740, ale asi rekonstruované, takže možná i s jiným číslem řady.
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 16:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mně napadlo, Roberte, podařilo se vykopat v Grygově tu výhybku (i při tomto počasí)?
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 16:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo výhybka je zatím u mě doma a pomaličku se probouzí k životu.Byla to sice příšerná práce,protože jsem čekal,že bude ze tří sespojkovaných dílů(jako normální výhybka) a na vyhnilých pražcích.Bohužel byla v kuse a kolejnice přivařené k plechovým pražcům.Navíc jsme půl hodiny makali a půl hodiny čekali pod střechou než přestane liják.No ale povedlo se .A snad s ní bude v Rajnochovicích jenom užitek.
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 17:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakub Helmich:V Litovli(čisté) funguje sladovna,sezóně cukrovar,vlečka Papcelu se nevyužívá.V Litovli Předměstí funguje MJM-hnojiva,uhelné sklady,občas na nakládkové koleji dřevo.Pivovar,stavebniny a mě neznámý sklad mimo provoz.Na mladečcké je to vlečka Tenzo,Alibona-mimo provoz.V Mladči dřevo+ vápenka.Chudobín prozatímně(ale podle mě už navěky)mimo provoz z důvodu sesouvající se rampy.No a toť na Litovelce vše.
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 17:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za informaci. Ani se nedivím, že to měli posvařované do větších celků. Co mám informace, tak ty koleje v lomových drážkách vpodstatě ani nerozdělávali, když bylo potřeba je posunout, tak je posuvali smontované tak, že je podebrala parta chlapů pajzrem, akorát museli zabrat naráz. Šrouby a dřevo by možná tento způsob stěhování snášely špatně, přivařený pražec asi tyto posuny lépe snáší.

A ten navazující úsek kolejí zatím zůstává v Grygově, nebo se taky bude stěhovat do Rajnochovic?
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 17:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Mladči se už zase nakládá dřevo? Před časem tam bylo nákladiště opuštěné. Chudobín jsem si všiml, že se nevyužívá pro nakládku dřeva, ale vidíval jsem tam před časem hromady nějakého štěrku. Mojí oblíbenou štací byl motorest u chudobínské zastávky, bohužel už to zdaleka není to, co to bývalo dřív.

Jinak pro ty, kteří to tam neznají - vlečka pivovaru v Litovli stojí za vidění, protože její značná část je vedená vpodstatě ulicí v dlažbě a ve žlábkových kolejnicích. (jinak stojí za vidění mimo vlečky i samotný pivovar a stojí za ochutnání litovelské pivo)
Jakub_helmich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 20:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rebertcert:Díky.
http://www.flickr.com/photos/32969935@N05/
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 06:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom Tužín:No ta pila v Mladči už skončila dávno,ale ta nakládka kulatiny tam pořád funguje.Chudobín- právě díky té nakládce štěrku dostala ta rampa na "prdel".Co se týká toho Grygova - těch pár metrů kolejnic tam ještě zůstalo.My už jsme byli vyřízení.A hlavně došly kotouče do flexky.Uvidíme snad někdy příště.Tady Ti posílám fotky z "rekonstrukce".
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 18:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robertcert:
Díky za fotky!
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 15:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ta přeprava IDS (kromě vápenky)bude asi pokračovat.
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 08:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek ze zapomenuté lokálky na Mladeč.
1:vlečka Tenzo,2:začátek Mladče,3:konec trati,4:pozůstatek překládkové rampy s úzkorozchodnou drážkou,5:Mladeč od "ulice",6:záchodky pamatující Císaře pána,7:nádherný pohled,který ovšem na této fotce nemůže vyniknout,pohled na Hanou a v dálce Jeseníky,8:zastávka a nákladiště Chudobín,9:vlečka Alibona,nepoužívaná,ale podezřele vysečena.Že by čekali vagón?,10:nakládka obilí v Litovli pořád pokračuje.Na snímku 702 531-5 IDS Olomouc,která soupravu přestaví do Červenky,kde to přebírá slovenská firma LTE???.Posledně tu stály dvě 740 a jedna francouzká??lokomotiva.Zaplněné nádraží v Července(vozy stojí dokonce i na koleji traťovky)



Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. června 2010 - 14:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera byl na Července docela šrumec.Lítalo tam celkem 7 lokomotiv.4 x 740 IDS Olomouc,2 x LTE + tahle mě neznámá krasavice + odpovídající počet vozů.
Libas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 09. června 2010 - 18:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robertcert: nemáš nějaké info, kdy by mohla odjet z Červenky další souprava?
www.zelgalerie.cz
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 09:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výluka na 301 skončila, obrazem trojice náhradních vlakových spojů za rychlíky v úseku Nezamyslice - Prostějov aneb osmsetdesítka pod drátama :-)

Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 20:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libas:-omluvám se ale zatím nevím.Vagóny se na cukrovaru v Litovli pořád plní.Zkusím se poptat.
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 2-2004

Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 23:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní čmelákování v Olomouci

http://badber.blog.cz
nádražník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.189.3.60
Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 16:20:33    Odkaz na tento příspěvek  

Co to bylo za akci a komu patří ty lokomotivy?
Libas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 11:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robertcert: děkuji :-)
www.zelgalerie.cz
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 7-2005

Odesláno Sobota, 12. června 2010 - 14:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražník: Čmeláci patří polskému soukromému operátorovi Lubelski Wegiel, operujícímu při dole "Bogdanka". Diponuje několika čmeláky, kteří byly rekonstruováni v CZ LOKO ČT.
Tato přeprava byla asi zpět do ČT, možná garanční oprava nebo periodická oprava.
http://danone39.blogspot.com/ - nejucelenější dennodenní informace o nasazení hnacích vozidel
POZOR! Hledáme dobrovolné spolupracovníky pro tratě 300 a 330. Bližší info na mailu pod nickem. Díky.

R 908 Praděd forever
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 13. června 2010 - 10:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dne 5.6.10 jsem se připletl v Šumperku k jedné zajímavosti,a tak si dovoluji zde umístit foto z jízdy parní loko 534 0432.
Kpka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 17:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, dne 19.6. jede 534.0432 zvl. os. vlak kolem Prostějova. Objednavatel AGEL. Z části pro veřejnost a jízdné údajně gratis.

V příloze neřád.
application/msword
JR.doc (76.8 k)


(Příspěvek byl editován uživatelem kpka.)
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 14:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší podvečerní vlak Zlín-Mladeč.Jinak přeprava obilí Litovel-Hamburg už bude pouze 41 vozů.Ale pořád se nemůžu dopídit kdy.
FandaVlaků
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.69.133
Odesláno Pátek, 18. června 2010 - 19:11:25    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj připravuji stránky o železniční trati 275 a hledám zájemce kteří by chtěli spolupracovat nebo dodávat dodávat fotky, ozvěte se na ICQ 492-225-937 díky
jkl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.78.132
Odesláno Pátek, 18. června 2010 - 22:07:25    Odkaz na tento příspěvek  

Kpka
Jízdy parní lokomotivy 534.0432 dne 19.6.2010 jsou pro veřejnost v úseku Olomouc hl.n. - Olomouc-Řepčín. Lze to vyčíst na stránkách AGELu.
Route66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 20. června 2010 - 11:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

534.0432 včera v Náměšti.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 01:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AGELovlak byl dobrý a to jsem jel jen z Hejčína do Řepčína. Jinak v Řepčíně je nástupiště daleko i od závodu, o obytných domech nemluvě. Byl jsem tam poprvé, co se vyskytuju na hranici těchto dvou místních částí, a to na řepčínské straně, chodím stejně do Hejčína.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2680
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. července 2010 - 12:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes bude na vlacích 1701/1704/13018/3646/13731/3648 kolem Šumperka nasazena 754.022!

Dnes i zítra také vozí některé Os vlaky mezi Šumperkem a Nezátkami 141.054 - viz. diskuze o řadě 141.
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2675
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. července 2010 - 23:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosta_kolmix :

ano 754-022 je tam
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 02. července 2010 - 07:10:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dnes si to pro úspěch 754.022 zopakuje
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2690
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 03. července 2010 - 21:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady pár dnešních momentek z Olomouce zachycených z "panťáku" přijíždějícího od Prostějova:





Nutno dodat, že situace na osobním nádraží byla docela katastrofální, informovanost cestujícím víc než špatná. Cestoval jsem se skupinou cca 15-ti anglicky mluvících cestujících, kteří se divili už opožděnému odjezdu 15 minut z Brna hl.n. (prý jim někdo řekl, že přišel pozdě do práce strojvedoucí), pak je v Prostějově vypakovali z vlaku bez vysvětlení co se děje (cestovali do Šumperka, já se k nim přifařil v Nezamyslicích), do Olomouce se jelo "panťákem" a v Olomouci na nádru už byla jen hlášení typu "Vlak zde mimořádně jízdu končí", ale co jako mají dělat cestující dál, to už nikdo neřekl. Já byl s onou skupinkou asi 10 minut, než jsem musel odejít, slíbil jsem jim pomoc v orientaci, ale dost jsem pohořel. Informovanost žádná, o náhradním rychlíku do Šumpru nikde ani zmínka. Taky tam klučina jedoucí do Vsetína běhal od čerta k ďáblu ale prostě nezjistil jestli jako má jet autobusem nebo nějakým odklonem, nadával docela nereprodukovatelným způsobem. Taky já jsem onu skupinku mládeže musel opustit s omluvou že prostě nevím a už se nemůžu dýl zdržet.

Takto se to, milé ČD, opravdu nedělá Cestující opravdu nezajímá co se stalo a z jakého důvodu vlak dál nejede, zajímá je hlavně to, jak se dostanou do cíle své cesty...
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Pekarekjiri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 10-2009

Odesláno Sobota, 03. července 2010 - 23:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpka

Kurňa, nechtěli by nám ho už konečně vrátit do Klatov? Máme tam k němu ještě spací vůz a zauhlovací jeřáb...
//REGIOJET = jediný způsob midernizace vozového parku ČD a dodržování řazení

Život je boj, sebevrah je ulejvák !!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10273
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 04. července 2010 - 10:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Psal jsem do nehod - Mě by celkově zajímalo, co se dneska dělo. Vypravil jsem se z Prostějova do Olomoue dělat na busech. Vyhlídnutý R931 s odjezdem v 10:35. Přišel jsem pět minut před odjezdem, koupil si lístek, vlezu na peron a v ten moment hlásili zdechnutou lokomotivu, zpoždění 15 minut, chvíli jsem se nedíval a už tam skočilo 30. Těsně před jedenáctou přifrčela nějaká 460. Dorazil jsem do Olomouce, mohlo být tak 11:23, zrovna jsem nasedal do tramvaje směr Neředín a na nádraží přifrčeli pod majákama drážní hasiči s Liazkou. Až v 15:30 mi volal kámoš, že jde střídat na výluku skrz nějaké vykolejení směr Grygov, myslel jsem, že se něco táhne od toho rána a evidentně toho bylo víc.

Nejlepší ale bylo, když jsme přijížděli do Olomouce, bylo 11:14 a do vozu přišel vlakvedoucí s POPem v ruce s tím, jestli někdo nepotřebuje nějaké přípoje. Jedna slečna, že Jeseník.
"No, ten 10:50 nečeká, ale já se vám podívám... ...No, tak až 13:08..."
"To jako až 13:08?"
"Mmmm, až 13:08..."
Blíží se konec...
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2002
Registrován: 10-2003
Odesláno Neděle, 04. července 2010 - 11:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímaly by mě fotky (fotil-li někdo) odklonů po 301ce. Nemá někdo?
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2693
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 04. července 2010 - 16:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jen jednu momentku pořízenou dnes ráno v Nezamyslicích:


www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Kmotr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 04. července 2010 - 16:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeleznicni : neco je v diskuzi o aktualnim nasazeni vozidel.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Neděle, 04. července 2010 - 20:28:14    Odkaz na tento příspěvek  

Rosťa:
Jel jsem v neděli ráno ve 3:05 Excelsiorem z Olomouce na Přerov. Jenom na ukázku - jdu do infocentra a ptám se - pojede na Přerov i nějaký autobus, nebo musím jet vlakem přes Prostějov a Nezamyslice? Dostalo se mi jasné odpovědi - jen vlak přes Nezamyslice. Stojím na peronu a najednou jakési ne zrovna srozumitelné hlášení, že je na ul. Táborského připravený autobus do Přerova. Došel jsem tam a fakt, autobus byl připravený a vpohodě nás dovezl asi za 25 minut do Přerova. Autobusem nás jelo asi 6 lidí, z toho někteří nádražáci, kteří se o autobuse dověděli od kolegů. V soupravě Excelsioru nikdo nic cestujícím o autobuse neřekl, četa snad ani nic nevěděla, takže mnozí cestující vůbec netušili, že mohli být doma v Přerově o hodinu dřív.
Podtrženo a sečteno - organizace náhradní dopravy byla celkem dobrá, informovanost katastrofální.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 04. července 2010 - 20:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavní nádraží v Olomouci je, co se informací týče, totální katastrofa... A Prostějov hl.n. hned v patách...
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8010
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 04. července 2010 - 21:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeleznicni: Máme:-)
Později dodáme...
1. 6. 2010 - 3 roky FZF s Vámi
Děkujeme
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2007
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 05. července 2010 - 09:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: Fotky z okénka odkloněného loudala? :-)
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8012
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 05. července 2010 - 10:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo + bonus 151 006 v Prostějově
1. 6. 2010 - 3 roky FZF s Vámi
Děkujeme
Mik
Moderátor

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 05. července 2010 - 19:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je muj odkloneny loudal.


Rosta_kolmix : Kdyz uz je tady zminka o nedelnim ranu v Nezamyslicich :

www.trainfoto.eu
Ladinek90
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 07. července 2010 - 14:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na trati 301 v úseku Olomouc hl.n. - ?? napěťová výluka.Pomáhají: 754.065,749.042 a 749.257
člen sk. http://danone39.blogspot.com
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 07. července 2010 - 14:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ladinek90: Výluka je maximálně do Prostějova, spíš bych řekl Vrbátky.

Také jsem na bardotky čekal (za info děkuju Kmotrovi), ale v Bedihošti smůla...



(Příspěvek byl editován uživatelem zeleznicni.)
Ladinek90
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 07. července 2010 - 15:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych taky řekl Vrbátky,ale už je to jedno,R 901 viděn v Nemilanech bez přípřeže

(Příspěvek byl editován uživatelem ladinek90.)
člen sk. http://danone39.blogspot.com
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8020
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 07. července 2010 - 18:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zpětně k sobotě:

1. 6. 2010 - 3 roky FZF s Vámi
Děkujeme
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8021
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 07. července 2010 - 19:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dvě náladovky z čekání a z cesty...

1. 6. 2010 - 3 roky FZF s Vámi
Děkujeme
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 07. července 2010 - 19:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: moc hezké
754 pod Svatým Hostýnem!

moje foto galerie:http://www.flickr.com/photos/51447776@N06/
Valašská 433 002 obrazem: http://www.youtube.com/watch?v=L4KSqDqzYRM