K-report
 

Archiv do 30. září 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě na střední Moravě » Archiv do 30. září 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.31.132
Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 11:57:06    Odkaz na tento příspěvek  

814 241-6+014 021-0+814 242-4 (jedno ze šesti "trojčat) se dne 13.9.2010 má převzít z Pars Šumperk a bude chvíli jezdit v TS 822 PP Šumperk z důvodu zácviku strojvedoucích PP Šumperk. 814 243+014 022-8+814 244-0 dne 15.9.2010 udělá již zkušební jízdu.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 21:04:56    Odkaz na tento příspěvek  

Fýra:
Musím Vás pochválit, že jste si s tím dal tu práci, v principu si to umím představit, že by to takto fungovalo. Nicméně má to stále své silné zádrhely:

- Vyosení kolejí je tady velký problém. Od Prosenic je pravý oblouk až k podjezdu, za ním je levý oblouk až k vjezdu do Přerova. Vyosením pro vložení nástupiště by vznikla mezi nimi další dvojice levého a pravého oblouku, chcete - li "slalom". To na koridorové trati nemůže být, neb každý z těch oblouků by musel mít velké poloměry a dlouhé přechodnice, tedy by musel zaručeně zasáhnout do stávajícího podjezdu a už by asi nezbyl žádný prostor přímé koleje pro nástupiště.
Nezapomeňte, že nástupiště by muselo být dost široké - viz nástupiště v Prosenicích, Lipníku, Brodku, Grygově atd. Tady jsou vyosení kolejí u ostrovních nástupišť opravdu krátká, avšak nikdy není vyosovaná traťová kolej, ale vždy jen předjízdné koleje. Ty mají návrhovou rychlost většinou 40 až 60 km/h, což je dané tím, že se na ně najíždí do odbočky přes výhybky v hlavních kolejích. Odbočný směr výhybky je vlastně oblouk bez přechodnice a bez převýšení (tedy horších parametrů), který je ale prostorově nenáročný, takže v navazující předjízdné koleji si můžete dovolit vkládat obdobné prostorově nenáročné obloučky, ze kterých snadno vytvoříte vyosení pro vložení nástupiště. Daní za to je právě snížená rychlost. Takové obloučky však nelze v Předmostí vložit do traťových kolejí s vysokou návrhovou rychlostí. (mj. i ve Vašem náčrtu je vidět, že vyosení kolejí zasahuje na podjezd, takže by určitě nemohl podjezd zůstat bez zásadní přestavby)

- Ve Vašem návrhu je dost podceněná šířka nástupišť. Šířka nástupišť je tvořena jakýmsi prostorem pro cestující a bezpečnostním odstupem od kolejí, který je tím větší, čím rychleji jezdí vlaky na přilehlé koleji. Bezpečnostní odstup by tu nebyl velký jen z jedné strany (od traťové koleje), ale z obou stran, protože obě koleje u nástupiště by byly traťové, tedy pojížděné vysokou rychlostí. Také prostor pro cestující by musel být větší než třeba v Prosenicích, protože při zastavování rychlíků a silném vytížení zastávky by jim málo kapacitní nástupiště nestačilo.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 21:08:43    Odkaz na tento příspěvek  

- Stávající nádraží se nachází na průsečíku čtyř tratí, což je ideální poloha. Z hlediska města je umístěné vpodstatě symetricky, což je ideální, je sem prakticky stejně daleko z Újezdce, Předmostí i od nemocnice, když si uděláte v mapě kružnici, město je od současného nádraží rozložené ve skoro ideálním půlkruhu. Spousta lidí dojíždí do Přerova také do práce. Dojít od stávajícího vlakového a autobusového nádraží do fabrik (Strojírny, chemička, teplárna, Kazeto) je úplně ideální, stejnětak i do centra. Také berte ohled na silně zatížené směry silnic od Tovačova, Troubek a Bochoře, kam nevedou koleje a lidé mají od autobusů z těchto směrů stávající nádraží v ideální poloze. Leda byste to od Tovačova obsluhoval po kolejích přes Kojetín, ale to jste mi před časem zatrhl.

- Podjezd i všechny hlavní silnice budou na svém místě tak dlouho, jak dlouho bude Přerov Přerovem. Pokud se bude někdy stavět rychlodráha, dálnice a průplav, tak ty povedou úplně jinou trasou (za Předmostím směrem k Žernové), právě proto, že stávající hrdlo mezi Dlážkou a Předmostím je tak úzké, že už sem nic nenarvete.

Podtrženo sečteno, být přes Předmostí jednokolejná lokálka s návrhovou rychlostí do 60 km/h, tak už tam dávno stojí pěkné místní nádražíčko jako v Prostějově nebo v Olomouci. Holt máme v Přerově to štěstí, že tu máme hlavní tratě, kde jede vlak každou chvilku a slušnou rychlostí, avšak daní za to je, že narozdíl od lokálky nám nebude zastavovat u každé vrby. To je realita, která bohužel brání a bránit bude stavbě této zastávky. A nebýt technických překážek, tak bych byl všemi deseti pro její stavbu.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4129
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 09:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyosení kolejí je tady velký problém. Od Prosenic je pravý oblouk až k podjezdu, za ním je levý oblouk až k vjezdu do Přerova. Vyosením pro vložení nástupiště by vznikla mezi nimi další dvojice levého a pravého oblouku, chcete - li "slalom".
Je tam kousek rovinky. Představte si zhruba, že trochu zvětšíte poloměr oblouku od Prosenic, tak, aby se 1.TK dostala za podjezdem do osy bývalé vlačky, kdyby tam byla a 2.TK na osu k ní. Peron zakreslený uprostřed má 5mm což by bylo v měřítku 10 metrů což je myslím až dost. \nad podjezdem rozhodně nejsou koleje úplně v minimální vzdálenosti, takže tam s nimi lze hejbat a podjezd sám nemá žádnou drastickou délku. A i kdyby se tam rychlost o něco snížila, tak vzhledem k tomu, že vedou do Přerova, kde vlak zase zastaví, by to až tak nevadilo. Za to bysme zrychlili spojku
Sestavení GVD, tak, aby se na zastávce dalo nějak účelně přetupovat, nechám jiným.
Nemalujte čerty na zeď, dálnice snad nebude už dlouho trvat, jinak se ve městě udusíme a rozdrtí ho kamiony I když kdo ví, při současném zmatečném zastavování a povolování staveb, kdo ví
No tak jsme se zasnili a vzhůru dál do reality
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 13:05:59    Odkaz na tento příspěvek  

Podjezd by musel být určitě nový, kdyby se šoupla traťová kolej do osy bývalé vlečky. Investice by to byla i s tou izolační vanou obrovská, ale je fakt, že tak jak tak se tomu časem nevyhneme. Podjezd je v chatrném stavu, je příliš úzký a nízký, chodníky ve špatném stavu, cyklostezka chybí úplně a izolační vana je děravá v místě, kde do silnice asi přes čtyřiceti lety přistála lokomotiva. Až se do toho jednou hrábne, tak spojit to se stavbou zastávky by už nebyl takový problém.
Faktem je, že v rámci rekonstrukce žst. Přerov - druhá stavba by se to tam opravovat mělo (triangl od Dluhonic po železniční most na straně jedné a po Lýsky na straně druhé. Koncepce přípravné dokumentace však zatím počítá s nejlevnější verzí rekonstrukce tratě ve stávající stopě s pouhou opravou stávajícího podjezdu (obdobně jako třeba v Brodku). Vzhledem k tomu, jaký .... (píp).... sedí na ministerstvu dopravy se nedá očekávat jakákoliv investice navíc, do zastávky ani do podjezdu. Vzhledem k tomu, že se v Přerově určitým komunálně - politickým způsobem angažuju, tak se snažím alespoň o to, protlačit v Předmostí vedle podjezdu o zřízení průjezdu pro cyklisty. To si myslím, že je za určitých okolností celkem reálné prosadit.

Ten nadjezd nemůže podjezd nahradit. Povede někde od sila z ul. Polní na malý obchvat Předmosí na Olomouc. Nejdůležitější městské spojení od Čekyně přes Popovice ul Hranickou dál na Dlážku + cesta od Dluhonic půjdou dál podjezdem, nadjezd v místě dnešních křižovatek bude mít takovou výšku, že tam tyto odbočky nepůjdou napojit. Jenom by měl být podjezd díky nadjezdu trochu dopravně odlehčený.
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.17.94.4
Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 17:23:55    Odkaz na tento příspěvek  

Trochu komplikací v Jeseníku. 754.020 po R 1401 neschopný na prasklou vstřikovací trubku. Náhradní stroj 754.021, který jel Lv pro 1402 a zmíněný 754.020, se vrátil z Postřelmova (závada na buzení), takže další stroj 749.261, který snad dorazí včas a odveze 1402.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 19:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

754.020 po R 1401 neschopný na prasklou vstřikovací trubku.
Dle mého laického názoru musí být k zneschopnění lokomotivy s motorem K12V230 DR ty prasklé trubky minimálně tři (na třech různých ramenech kliky). V ideálním případě pak až pět (po dvou trubkách na jedno rameno kliky)! Nebo se mýlím?
Jen bych v takových případech nechal substrát napospas osudu a vracel se strojně do depa.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.17.94.4
Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 20:14:11    Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova
Registrovaný uživatel
...Nebo se mýlím?...
Mýlíš se, musel by jsi to vidět na vlastní oči. Strojvedoucí dobře rozhodl!!!
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 20:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neznámý: Pokud šlo opravdu o vstřikovací trubku (tedy tu vysokotlakou mezi vstřikovacím čerpadlem a vstřikovačem) vypnu jednoduchou manipulací vstřikovací čerpadlo (u 12-ti válce si to zopakuji ještě u protilehlého válce). I z blouděním ve strojovně je to hotové do minuty.
Pokud to bude v nízkotlaké části (palivové filtry, hadice k nim, apod) tak to bude horší. Kolega mi v zácviku radil použít šedé škrtidlo z lékarničky. Na dojetí to funguje. Sranda jde stranou pouze v případě, že nafta stříká na výfukové potrubí.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.17.94.4
Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 21:25:36    Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova
Registrovaný uživatel
...Sranda jde stranou pouze v případě, že nafta stříká na výfukové potrubí...
Ve dvou věcech máš pravdu: 1. ztratíš výkon SM a za 2. s naftou na SM nejsou žerty! A znovu opakuji strojvedoucí rozhodl správně!
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4130
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 22:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O vypnutí 1 válce, klidně i dvou Brýlovcový dvanáctiválec ani neví. Čerpadla se vypnou a pokračujre se v jízdě. Obvykle prasklou vysokotlakou vstřikovací trubku prozradí zápach nafty na stanovišti. Ale není to důvod k neschopnosti HV, tedy minimálně dojetí do cíle a odjetí strojně do depa
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 23:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neznámý: Já kolegu neodsuzuji, je jediný schopný (aspoň by měl být) posoudit okamžitý stav HV. Jen se mi nezdá (stejně jako Fýrovi) odstavení lokomotivy pro jednu prasklou vstřikovací trubku. Pokud to tedy byla opravdu ona?
Šestiválcům z ČKD lze vypnout 2 válce a u 12-ti válců pak 4. Ale v takovém případě je možná pouze strojní jízda.
U netěsností filtrů a bižuterie kolem nich bych byl určitě obezřetnější. Samozřejmě nehodlám proměnit provozní stroj v hořící fakuli.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4131
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 13:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice
Tak jsem byl včera na místě činu a na podjezdu je místa dost. Uprostřed, mezi dvěma kolejema do Přerova a dvěma do Dluhonic, nejsou koleje v minimální ose. Takže na úhyb je prostor i bez rozšiřování. Situace odbočení traťové koleje kvůli ostrovnímu peronu, například :
Dolní Zálezly 1. korydor, rychlost 90

Přelouč staniční kolej 4, rychlost 80

A teď!
Přerov Předmostí uvažovaná rychlost klidně stávajících 100.


Podjezd vyřešen. I když máte pravdu, že se v rámci korydorizace jistě bude opravovat.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 19:44:02    Odkaz na tento příspěvek  

No kéž byste měl pravdu. Tady to fakt nerozlouskneme, na náčrtu to vypadá, že by to snad šlo, nicméně má to i na tom náčrtu určité drobné mouchy, třeba že kolej nejblíže Předmostí vede osou někde po zábradlí podjezdu. Ctělo by to nakreslit v měřítku, vypočítat a vyměřit. Ono dráha je dráha, tady přes to nejede vlak, i když to nebude pasovat o deset cenťáků. To není jak u nás silničářů, nad nějakým tím půlmetrovým úletem se tak nějak přimhouří oko.
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.17.94.4
Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 03:39:04    Odkaz na tento příspěvek  

Fýra
Registrovaný uživatel
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel
tedy minimálně dojetí do cíle a odjetí strojně do depa a Samozřejmě nehodlám proměnit provozní stroj v hořící fakuli.
Pánové nechci již tady řešit technické věci loko, kterou jste ani jeden z Vás neviděl. Strojvedoucí sitauci zhodnotil správně, a na to, že měl odvézt R na stoupání 30 promile nebylo jiné řešení! A rady, typu co udělat při tom nebo při onom, snad každý zná - jde o to sitauci dobře posoudit!!! Už je vše za námi.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4132
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 10:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kterou jste ani jeden z Vás neviděl.

Jasně, nikdy jsem neviděl Brýlovce, potažmo jeho motor
Pokud praskne vysokotlak, to je ta tenká trubička od čerpadla u každého válce do vstřikovače, čerpadlo se jednoduchým způsobem odstaví a dál nic nikde neteče. Jede se, akorát "nepálí" odstavené válce.
Pokud prasklo něco jinýho, tak to pak jo, třeba taková pancéřka od filtrů s tím se nedá nic dělat, jedině stop a konec.
Vy jste nepopsal co se vlastně stalo, kromě toho, že teklo palivo, ale furt melete, že udělal správně, jako gramofon. Příště to napiště velkým tiskacím a ještě ztučněte

R na 30ti promile by odvezl tak jak tak ai kdyby vypnul válce. Měl by sice snížený výkon, ale tím by maximálně nedosáhl rychlosti nutné k dodržení jízdní doby, tak by možná prodloužil.
Ale nemyslím, že na tý lokálce jsou doby nějak moc nadupaný.

U netěsností filtrů a bižuterie kolem nich bych byl určitě obezřetnější. Samozřejmě nehodlám proměnit provozní stroj v hořící fakuli.
Někdy se to dozvíš, až už stroj fakule je
Ale pokud to není velká díra, existují dnes takové vychytávky jako tlaková bandáž, která normálně udrží menší díru i v tlakové trubce a nebo tmelící pasta, která zatuhne asi za 20minut na solidní tvrdost a na dojetí do vydrží.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4133
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 10:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice jo tak spojková kolej mi ujela, ,ale o tu teď nejde, osa mezi je dost přeceněná. Měřítko je 1cm = 20m ve skutečnosti.
Z uvedených příkladů Přelouč a Zálezly vidíme cca jakou délku potřebuje kolej na úhyb, při čemž známe tamní rychlost a z toho jsem odvozoval úhyb v Předmostí. Jak jsem se koukal i v reálu, tak by to vyšlo, protože na podjezdu nejsou koleje v minimální ose, mezi spojkovýma a přerovskýma je větší mezera.
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.31.132
Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 20:06:34    Odkaz na tento příspěvek  

První ze šesti "trojčat" při převzetí 13.9.2010 v Pars Šumperk.

neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.31.132
Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 20:14:12    Odkaz na tento příspěvek  

Z důvodu poškození startovacího věnce, nutný vývaz spalovacího motoru.

neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.31.132
Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 20:34:32    Odkaz na tento příspěvek  

151 020-5 na návštěvě v Olomouci ...

Trainer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 15. září 2010 - 18:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže kolegové strojvedoucí,např.Němec_z_Ovy,návod k obsluze u diesselových lok. hovoří jasně ..... vypnuté vstřikovací čerpadlo,nebo i dvě, pouze na dojetí do opravy tzn.bez výkonu.Máte znalost a koledujete si o průser :-)
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 15. září 2010 - 19:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: teď je ještě otázkou jak by do budoucí možné zastávky zasáhl tenhle nadjezd :http://www.mu-prerov.cz/filemanager/files/file.php?file=10185
Vlakous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 16:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V sobotu 18.9.2010 bude probíhat oslava 140. let trati Šternberk - Olomouc - Prostějov - Nezamyslice.
Jízdenky na sobotní jízdu parního a motorového vlaku jsou v předprodeji v mezinárodní pokladně Prostějov hl.n. Jízdenky jsou lepenkové a ceník je přímo na plakátu.
https://www.k-report.net/discus/messages/28/410_145_CD_140_let_Nez amyslic_02-194946.pdf
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 19:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainer: Jak jsem, v podnikovém nápravně výchovném ústavu se sídlem v České Třebové, nakoupil tak zde prodávám. Asi budete muset provést revizi učiva tohoto jedinečného vzdělávacího ústavu.
PS: Nyní mám po ruce jen obsluhu a údržbu Zamračených a o počtu možných vypnutých válců se zde mlčí. Stejný výsledek předpokládám i u našeho sešitu týkajícího se řady 731. Odkud jinud bychom my "mladí" mohli ještě čerpat?
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.31.132
Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 20:14:32    Odkaz na tento příspěvek  

nekončící seznam vozidel, které prošly lakovacím boxem-.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4145
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 20:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Esox tento nadjezd se měl realizovat ještě za doby komunistů, dneska už velmi těžko, nevíc nic neřeší. Leda tak potom jakýsi "průpich" centrem a teď s tím pravda zase začali radní mávat. Doufám, že Průpich nikde realizován nebude. Město potřebuje plnohodnotný obchvat, trasu už najdete na kterékoli mapě
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 23:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když jsem letos byl na odboru rozvoje magistrátu tak jsem se s nima o tom bavil a jak jsem tak vypozoroval, myšlenky průpichu a dalších nesmyslů se nehodlají vzdát, i když jsem jim tvrdil, že když se vybuduje obchvat je už průpich zbytečnej .
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 06:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malé smutné upozornění.O víkendu 25-26.9 butede mít na 99% POSLEDNÍ možnost projet trať Litovel Předměstí-Mladeč vlakem.Osobní doprava zde končí a pro nákladní navrhuje SŽDC ji převést i přes slušný (podle mě) objem nákladní dopravy na vlečku......
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 07:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robertcert: Díky za upozornění, zkusím si tam naplánovat cestu.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4149
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 12:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Esox jo předvolební vymýtání mozků voličům co by chytlavý bod v Přerově, aneb "vyřešení" dopravy v Přerově, jestl procpání jí centrem
Bohužel oddalování obchvatu těmto zaklínačům nahrává, protože situace je už neúnosná. Tak argumentují že "aspoň něco a docela brzo" ovšem přes město a kapacitně ul. Tovární a různé zpomalovací šikany u Hypernovy je to stejně o ničem.
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.17.94.4
Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 14:55:39    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes provádí TBZku další "trojče" 814.243/814.244
Petr_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 19:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ranní MOS 14059 na trati 273 do Senice NAD, neschopnost, náhrada celý den 851, právě ted na MOS 14084 z Prostějova
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 19:19:45    Odkaz na tento příspěvek  

Podle dnešní zprávy nahttp://regiony.impuls.cz/olomoucky-kraj/zpravy/na-dvou-tratich-v- olomouckem-kraji-prestanou-jezdit-vlaky/529610 přestanou od prosince jezdit osobní vlaky na tratích LItovel-Mladeč a Velká Kraš-Vidnava.

No co se dá dělat. Pokud se ovšem obslužnost Vidnavy zlepší busy (což kraj slibuje), tak budiž (do Mladče už jezdí jen víkendové vlaky). Trhat koleje se ale snad nebudou.

Důležité je že ostatní ohrožené tratě v kraji (mj. Hanušovice-Staré Město, Mikulovice-Zlaté Hory) zůstanou zachovány.
Trainer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2010

Odesláno Sobota, 18. září 2010 - 19:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: to je ovšem vaše smůla,neznalost v tomto případě neomlouvá.Pokud by jste byl absolvent kurzu DVI v Ově,tak bych byl nucen říci,že jste při mém výkladu věnoval pozornost něčemu jinému ...
Tom009
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.106.46
Odesláno Neděle, 19. září 2010 - 00:48:16    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem se toulal mezi Prostějovem a Červenkou. V Litovli poslední večerní osobák na Mladeč (a asi jeden z posledních osobáků vůbec na této trati) odvážel jediného cestujícího. Hodinu po tom jel na Mladeč náklad, fotky hodím snad zítra.
Tom009
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.106.46
Odesláno Neděle, 19. září 2010 - 17:29:15    Odkaz na tento příspěvek  

Zde slíbené fotky včerejšího nákladu na Mladeč. Kvalita nic moc, foceno narychlo. http://img205.imageshack.us/g/23671084.jpg/
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 20. září 2010 - 17:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Tak jsem to celé pročítal tu diskuzi o zastávce. Když už se má kopat v tom prostoru, tak by se to mohlo udělat pořádně a není boha, že by se tam ta zastávka nevlezla. I kdyby tam zastavovaly na ní zřejmě jen vlaky Ova-Přerov a rychlíky Vsetín-Praha, svoji klientelu by si našla. Blízkost země nákupů také není k zahození. Je to přece zase na hodně dlouho, tak proč to ošidit, to by bylo šetření na nesprávném místě. Tu práci, kterou jste si s tím dal velmi oceňuji.

Dluhonice: Jste li činný jak píšete, nebuďte skromný jen s cykloztezkou. Prosazujte rovnou i zastávku. Ať už na ministerstvu sedí hocijaký blb, třeba to výjde a výsledek přestavby uzlu Přerov může být víc než jen skvělý.

Výstavu křižovatka tří moří aneb kanál DOL, jsem před časem navštívil. Docela jsem čuměl jak je to tam všechno naplánované. Silnice, VRT, kanál, přístav a další. Rovněž foto dokumentace z Německa(kanál Dunaj, Mohan, Rýn i další) byla velmi zajímavá...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4159
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 20. září 2010 - 17:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540
Díky, to jsem chtěl dokázat, že by se tam zastávka v pohodě a klidu vlezla a byla by určitě využívaná víc jak nesmysl v poli v Oseku nad Bečvou.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Úterý, 21. září 2010 - 20:07:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ic540:
Ono nestačí být činný, chtělo by to získat nějakou politickou podporu ze strany voličů, což jste vy. Kdybych měl čistě teoreticky možnost na radnici něco ovlivnit, tak bych se nebránil zpracování studie proveditelnosti této zastávky. Pokud by z ní vylezlo, že to je reálné, tak bych se snažil se SŽDC na toto téma jednat.

Mám ohledně prosazování stavby zastávky už jednu zkušenost se SŽDC a z ní asi pramení moje skepse. Ale nechci házet flintu do žita, třeba by se mnou coby s politikem jednali trochu na jiné úrovni. (šance, že se stanu politikem je ale tak 0,1 %).
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 21. září 2010 - 20:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: Budu držet palce ať to klapne. Jak s Vaší účasti v politice, tak se zastávkou.
Já se už teď do politiky nechystám, ale o to víc se snažím být činný co se jízdních řádů týká. Jsem z Havířova a přestupy z vlaku na bus a naopak zejména v ranních/večerních hodinách byly ještě před dvěma lety v oblasti scifi. Nyní i v následujícím JŘ už jsou podstatné změny k lepšímu.
Bude li nás bojovat více za dobré projekty a třeba přestupní vazby, tak to určitě alespoň cestující potěší a neodradí...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4188
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 21. září 2010 - 22:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(šance, že se stanu politikem je ale tak 0,1 %).

To je docela dost, tak hurá do toho a zastávka je na světě
Marco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 22. září 2010 - 17:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Video z oslavy 140 let trati Nezamyslice - Šternberk: http://www.youtube.com/watch?v=He1yc2Kb11k
Moje videa na youtube: http://www.youtube.com/user/jmarcoo
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.31.132
Odesláno Čtvrtek, 23. září 2010 - 12:38:35    Odkaz na tento příspěvek  

151 004 v lakovacím boxu v Olomouci

neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.31.132
Odesláno Čtvrtek, 23. září 2010 - 12:47:39    Odkaz na tento příspěvek  

Monentky z Olomouce

Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 10:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



25.9 průjezd Červenkou


(Příspěvek byl editován uživatelem Tom754.)
FOTO GALERIE:http://www.flickr.com/photos/51447776@N06/

POSUN BEZTLUMIČOVÉ 751: http://www.youtube.com/user/MrTom754#p/a/u/0/tauz-3Y1NP0
363eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 10:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom754: toho Hektorka jsem potkal v Olomouci, vidím že ty ho máš z Červenky.
ICQ - 473947128
http://www.flickr.com/photos/okdbrejle/
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 10:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo z okolí Olomouce 25.9.2010
Route66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 12:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sobota - Albík na postrku do Uničova
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 13:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

363eso: jo já ho pak taky viděl v Olomouci 16:26, ale kam pak jel to nevím .
FOTO GALERIE:http://www.flickr.com/photos/51447776@N06/

POSUN BEZTLUMIČOVÉ 751: http://www.youtube.com/user/MrTom754#p/a/u/0/tauz-3Y1NP0
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 14:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sobota 25.9. 2010 Litovel předměstí - Mladeč :





Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej ..
..." Do Pekla Máme Blízko "...
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.17.94.4
Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 18:05:44    Odkaz na tento příspěvek  

Zítra by měly vyrazit na výkony bobinky stařenky 141 018-2 za EJ ř.460 3800 ... a 141 054-7 na 1306/1307 ...
Marco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 27. září 2010 - 18:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jízdy parních lokomotiv v rámci dne železnice v Olomouci:
http://www.youtube.com/watch?v=KePC4NAOtxI
http://www.youtube.com/watch?v=pC_XAq-4YkM
A jízda sergeje T679.1168 a zamračené T478.1010:
http://www.youtube.com/watch?v=yc8Uc0XZZ4g
Moje videa na youtube: http://www.youtube.com/user/jmarcoo
363eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 28. září 2010 - 08:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde jsou fotky ze Dne Železnice 2010 na Olomoucku:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1913801

+ video:
http://www.youtube.com/watch?v=XYMgRpuYgKA
ICQ - 473947128
http://www.flickr.com/photos/okdbrejle/
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.17.94.4
Odesláno Úterý, 28. září 2010 - 10:23:51    Odkaz na tento příspěvek  

Vlak 3810 a bobinka stařenka 141 018-2 v 9:40 hod. střet na přejezdu mezi užst. Olomouc hl.n. a žst. Blatec s osobním automobilem.
Pepique
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.160.1
Odesláno Úterý, 28. září 2010 - 11:14:03    Odkaz na tento příspěvek  

To je v úseku Olomouc-Blatec podruhé za 4 dny, počítám-li dobře. Děs hrůza
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.17.94.4
Odesláno Úterý, 28. září 2010 - 12:49:45    Odkaz na tento příspěvek  

Odkaz i s foty: http://www.dicr.cz/zranena-na-prejezdu-v-olomouci
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.17.94.4
Odesláno Úterý, 28. září 2010 - 18:05:21    Odkaz na tento příspěvek  

Bobinka stařenka 140 085-2 nahradí poškozenou loko 141 018-2 a nahradí EJ ř.460 dnes na vlak 3832, zítra TS 401/2.
sotous neznamy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.209.62
Odesláno Úterý, 28. září 2010 - 20:39:25    Odkaz na tento příspěvek  

A copak nejake foto ze soboty ze srazeni nejakeho trageda pred Olmikem vlakem 931,vsak sotousu se motala kolem cela rada a hodne lidi si to aji fotilo,tak neco prihodte,ne?
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.17.94.4
Odesláno Čtvrtek, 30. září 2010 - 15:32:53    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ve 14:10 hod. opustilo brány Pars Šumperk trojče 814.245/246. Fota budou následovat...
neznámý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.31.132
Odesláno Čtvrtek, 30. září 2010 - 16:22:59    Odkaz na tento příspěvek  

Zde jsou slíbené fotky