K-report
 

Archiv do 19. ledna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 19. ledna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 01. ledna 2010 - 18:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 262 a Tábor:

To jste tedy měl patřičnou smůlu na den. Tam se do busu běžně vejdete. Vím, o čem mluvím, protože některým linkám stavím jízdní řád.
Problémy v Táboře nastávají vždy, když se podělá vlak. Nevím, čím to je, ale na 220 neumějí nikdy pořádně uspořádat NAD. Natož aby byli schopni pružně reagovat na mimořádnosti.
Mimořádnosti: co tu čtu, tak NAD vůbec ČernáDíra zorganizovat neumí. Co nemají naplánované, tak skončí bordelem. Ale to je vlastně u obou nádražáckých složek běžný stav.

Jinak všem to nejlepší cestování v roce 2010.
Sebu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 12:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zase ta klasika.Busák nadává na vlak a vlakáč na busy,jako u blbejch.Až tohle pomine a budou spolupracovat tak teprv bude zachráněna veřejná doprava....což se u nás nestane.
Každej musí uznat že i na těch blbejch drahách je prostě celostátní řád a vim co jak a kam jede nebo ne.V busech zatim snad nikdo nikde kromě Brna a okolí tomu řád nedal a proto si každej šofér jezdí jak chce.Nebejt internetu tak nikde nezjistim že určitej bus na druhym konci republiky jede a nejedu s nim.Pak vylezu v Doudlebech z vlaku a lítam tam jak čamrda protože dle netu to do Žamberka jede,ale na zastávce u nádru nikde nic vylepenýho a k tomu je ještě cca 200m za křižovatkou další zastávka.Tak si člověče vyber.Ale to už se tohodle vlákna netýka tak s tim jdu do řiti :-)
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 12:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sebu: Nevím jak Vy, ale já pokud se někam chci dostat, tak hledám na internetu ať se jedná o vlak nebo bus. Jedinej rozdíl je v tom, že zatímco zastávky vlaku jsou snadno identifikovatelné, tak u autobusu je to horší, což ovšem je pochopitelné vzhledem k jeho charakteru. A to jakým způsobem tu vystupujete, tak nemám pocit, že byste chtěl, aby vlak a bus spolupracovali, ale aby vlak vítězil..
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4402
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 12:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám taky jednu pěknou předsilvestrovskou příhodu i když ne zrovna letošní.
Bus nádr. v Berouně. Čekáme na místní linku do asi 20km vzdálené vesničky. Po chvilce vedle u cedule zastaví jiný bus a řidič k nám dá dotaz "jede dnes ten Kublovák" (řidič se ptá cestujícího) Podle JŘ ano,takže všichni čekáme... Dávám zpětný dotaz na řidiče jestli je možné navázat spojení s nějakým dispečerem a dotázat se. Odpověď byla jasná "dispečera žádného nemáme,nejsi na dráze,řídíme se sami" a tak čekáme dál. Po chvilce dávám znova dotaz,jestli by bylo možné se s řidičem nějak spojit. Odpověď řidiče "ano máme mobil,ale kolega se opil a ztratil ho,teď sice má nový,ale my spolu nekomunikujem" a řidič pokračuje "čekat na něj nebudu,přípoj-nepřípoj odjíždím" Po dalších 20min. dorazil náš spoj a řidič oznámil "jsem se zdržel,no"

Nevím,ale tohle se mi na ČD nestalo,i když ne vždy všechno funguje tak jak má. Řidič busu se dá přirovnat k nadčlověku,neomezený vládce v oblasti autobusové dopravy.
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 12:30:48    Odkaz na tento příspěvek  

Rovněž potvrzuji špatné zkušenosti s busovou dopravou zvláště teda s ICOMem. Za zmínku stojí finty tohoto dopravce jako jsou nastavení jiného času na vydávacím přístroji než ve skutečnosti, vydání jízdenky s jiným tarifem např. se mi stalo, že řidič ode mě vybral oprávněnou částku za obyčejné jízdné a vydal mi jízdenku na ZTP, taky zkouší vybrat platbu a jízdenku nevydat.

Kraj coby objednavatel a plátce dopravy v UK i v podstatě koordinátor dorpavy by měl mít jasně stanovené standarty kvality, které by měl kontrolovat a prohřešky sankcionovat.

Cestou na zlepšení jsou stížnosti od cestujících psané kraji a dopravci, s tím že stížnost odešla i na kraj, pak se s tím dopravce zajímá, jinak se s vámi nikdo nebaví.

Souhlasím, že by kraj měl přitvrdit na dopravce a taky o spolupráci vlaků s busy jak se zmínil Káem.
Sebu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 16:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mates111:No jo,když myslíte......by mně zajímalo z jakejch vystoupení usuzujete.......asi to bude tim že sem ochotnej přiznat že dělam "na dráze" a tím sem prostě pro pár lidí odepsanej....au,au to bolí....:-) Většinou píšu jen zkušenosti,jak špatné,tak dobré.Co čert nechtěl tak ty kladné z busu mám jen ze zahraničí.Ale to je asi tim že u nás busem neumim cestovat vzhledem k jeho "charakteru"(neprovázanost spojů,špatná informovanost,řídká hustota spojů atd).
Sebu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 17:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě dodatek pro Matesa111(i když Mates byl vždycky RO706 :-)):Sem to pročet trošku zpět a nevim kdo na můj tak trošku hanlivej zážitek s ČD zareagoval úplně "nezaujatě" že prý co bych od nich taky mohl čekat atd..Nevím jestli to spíš neni naopak a vy za každou cenu hledáte na kolejích to špatné :-)Ale to vlastně nééé,to je mejlka a zaujatý sou vždycky ty co se přeci zastávaj dráhy proti silnici.Spolupráce,spolupráce...,né konkurence,ale toho už se nedožiju.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 17:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sebu: Jestli jsem o Vás řekl něco co není pravda, tak se omlouvám....:-)

Jinak co se týká propojení busu a vlaku, pak vidím problém hlavně na straně objednavatelů. Domnívám se, že kdyby každý člověk, který napíše na tomto fóru nepříjemný zážitek, napsal stížnost na příslušný kraj, že by se situace možná časem změnila. Dnes to ale v autobusové dopravě funguje tak, že autobusák si řekne v kolik chce jet a podle toho pak ten autobus jede. A pokud se mu např. jet nechce, tak prostě nejede a vzhledem k tomu, že kontroly ze strany kraje jsou nulové (a to jak u vlaků tak i u autobusů), tak to snadno projde...

Celkově si myslím, že autobus má oproti vlaku určité výhody, ale my, resp. koordinátoři veřejné dopravy je neumíme využít...
132
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.39.208
Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 17:54:59    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,neví někdo náhodou zda bude obnovena víkendová nubo pravidelná doprava na trati č.132 - Děčín -Oldřichov u Duchcova (kozí dráha)ledacos se proslýchá od pracovníků ČD.Údajně by mělo dojít k 1. změně GVD.Na Ústecký kraj se doneslo o obsazenosti víkendových vlaků.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7084
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 21:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750: V dnešní době je velmi jednoduché udělat z takového řidiče nezaměstnaného. Dopravce se ani nemůže vymlouvat, že nesežene lidi. Stojej tisíce kamioňáků. Napište na okres a kraj a dopravci. Rázem se sami od sebe zlepšej i ti ostatní řidiči, co "se říděj sami". Strach při 8,5 % nezaměstnanosti je opravdu velikej, věřte mi to. Konejte a pište. Jinak se VHD nikdy nezlepší. nebo nenadávejte.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
ŠOTOSRAZ pražské tramsekce K-r v pátek 22/1/2010! (místo upřesím v diskusi)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 04. ledna 2010 - 09:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Káem: No, ono to zas tak jednoduché není.
Většina bus firem ve srovnání s velkými městskými dopravními podniky a nákladními dopravci moc dobře neplatí. Ani za nezaměstnanosti není snadné si sehnat slušného řidiče.

Nicméně postup v případě výše zmíněných příhod by měl být následující:

a) Píši stížnost dopravci.
b) Pokud se situace opakuje a nebo mi dopravce neodpověděl, píši druhou stížnost a v kopii emailu přeposílám na krajský úřad, případně ještě místnímu starostovi.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
132
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.43.190
Odesláno Pondělí, 04. ledna 2010 - 15:48:20    Odkaz na tento příspěvek  

Vážení jste na K-Reportu železnice takže vynechme už konečně autobusovou dopravu,a budeme se už konečně bavit o dráze.
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 8-2006

Odesláno Pondělí, 04. ledna 2010 - 19:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes mi dorazila odpověď z kraje ohledně nezajíždění/neobsluhování zastávky Libochovice město autobusy ČSAD Slaný... Nejzajímavější je věta, kterou jsem zvýraznil...

Vážený pane,

Vaše negativní zkušenosti s cestováním veřejnou dopravou v Libochovicích pro nás nejsou dobrou zprávou a stížností se samozřejmě budeme zabývat jak komunikací s dopravcem, tak vlastním prověřením. Již v dřívější době jsme se museli trasami autobusů v Libochovicích zabývat.
Neexistence spojení avizovaného v tištěném JŘ i v IDOSu je pro nás stejně jako pro Vás nepříjemná a po vy\řešení záležitosti Vás budeme informovat.

S pozdravem

Ing. Jakub Jeřábek
vedoucí oddělení dopravní obslužnosti
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

chcete dostávat pohledy z celého světa? Registrujte se na www.postcrossing.com/about - posíláte a dostáváte pohledy od ostatních uživatelů
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 8-2006

Odesláno Pondělí, 04. ledna 2010 - 19:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

anonymní 132 - tohle patří také do dopravy v Ústeckém kraji... tak nevím, proč by se to zde nemělo probírat... Nehledě na to, že se to železnice také týká, jelikož ty busy neobsluhují železniční zastávku Libochovice město, kde je návaznost od/k vlaků/m...
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

chcete dostávat pohledy z celého světa? Registrujte se na www.postcrossing.com/about - posíláte a dostáváte pohledy od ostatních uživatelů
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 00:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem se poprvé svezl novým spojem (Os6878 ÚL 15:27-TP 16:46). Z ÚL západu jelo celkem 42 cestujících, z toho 6 vystoupilo v Bohosudově a 11 v Proboštově. Nástup v obou zastávkách nulový. Na to, že celé prázdniny nejezdil, je to myslím slušný výsledek. Lidi si snad brzy zvyknou. Nicméně na to, že má dle poznámek jít vpostatě o studentský spoj (nejezdí o prázdninách, dokonce ani pololetních), v něm moc cestujících identifikovatelných za studenty nebylo.

Jinak v Bohosudově je nová pomalá na Ústeckém zhlaví v obou směrech. Souvisí to nějak s nedávným vykolejením vozů?
A nový rychlostník 100 z Bohosudova do Teplic je také stále jen na ozdobu a jezdí se pouze 80 km/h postaru. Byrokracie hol vládne světu.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2802
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 01:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na středoškolské studenty je to už pozdě a vysokoškolští maj zkouškové.
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 01:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkouškové na UJEP začíná až příští týden. Teď ještě rozdělujeme zápočty a studenti proto jeví poměrně vysoký zájem o vlastní prezenci ve škole :-)
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2803
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 08:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no dobře :-)
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4416
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 08:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlost: jak to vypadá s četností náhrad na OS Post-Lt-Č.Lípa.
A když tak se ozvi na mejl ohledně akce na švestkovce,jestli bys věděl hrubý rozpočet.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 05. ledna 2010 - 18:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 750 371:
- už asi třetí den jezdí jako náhrada nějaká bangle, ale vžydcky ji vidím pouze zdáli, takže číslo bohužel nevím.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 13:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák:Jo v Bohosudově je pomalá 50km/h ve obou kolejí.Kvuli té mimořádností.Do odvolání, ale dneska tam tratovka něco opravovala, tak si myslim že do konce týdne to zruší.No a ta 100 co tam je, je trošku na ozdobu, osobak to na 100 nevytáhne když v Proboštově staví.A u rychliku ,možná to někdo do toho stoupání udělá,fakt nevim.Nikdo se tím nechlubil a výpravčí povidaj že rychlíky jezdej stejně a jizdní doba je stejna.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 19:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer_o11: To kilo je dlouhý skoro 3km, tak myslím, že to snad i ten osobák za Proboštovem rozjede...
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 21:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Noo jenže ta 100 je jen ve druhe tratové na stoupání, teda pokud mě pamět neklame.V první do Bohosudova je 80.A z Proboštova do Teplic že by udělal 100 na tom kousíčku???Ale možné je vše, nejsem fíra nemohu posoudit.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 21:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dispčer: SAmozřejmě nepředpokládám, že po zastavení v Proboštově pojede fíra 100 a ještě zastaví v Teplicích. To je opravdu moc blízko. Ale z Bohosudova do Proboštova se jede cca 3 minuty a na těch 80 to se třemi vozy 163 vytáhne raz dva i do kopce. Povolená stovka by ušetřila možná i půl minuty a ty by se hodily, JŘ je v tomto směru hodně napjatý a odjezd osobáku z Probošotva ve v JŘ uvedených X:13 jsem poslední rok zažil jen několikrát. Je pravda, že za to může i prakticky nikdy včasný odjezd z Ústí západu.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 21:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák:Ja se kolegu strojvedoucích zeptam po TRS, jak rychle tam jezdí.Taky mě to docela zajimá.:-)
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 07:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 750 371:
- už jsem ji dohonil, včera (6.1.)jako náhrada na Os 6109 jela 742 167-8
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 09:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer_o11: Jo, to máte pravdu, spletl jsem to, myslel jsem jak píše Chomutovák za Bohosudovem. Ale zhruba od Proboštova (k TP) už je stejně trať v rovině a pak začne klesat, neříkám, že 100, ale přes 80 by se to roztáhnout dalo. Ale taky nejsem fíra, zeptejte se, zajímalo by mě to...
NO!šotouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.94.180.240
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 12:50:56    Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer_o11, nepochybuj o tom, že to v úseku Bohosudov - Proboštov osobák na stovku nerozjede. Problém nastává ale tehdy, pokud nahlédneme do SJŘ. K té stovce to svádí, ale je to překročení rychlosti o 20 km/hod.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2493
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 14:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gapa: Chápu správně, že tam ty autobusy jezdit mají, ale řidiči na to kašlou?
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 23:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad No!Šotouš: O tom, že když není zvýšení v SJŘ, tak se jezdit nedá, už tady byla řeč debata cca před měsícem. Mně jen nejde na rozum, proč se nedá vydat rozkaz "opravte v SJŘ 80 na 100...". Jiné omezení max. rychlosti (brzdná procenta apod.) už tu snad není. Nebo se čeká až na pravidelnou změnu JŘ?
Jinak dnes jsem pozoroval subjektivně zrychlení a vlaku a vypadalo to, že maximálních 80 km/h jsme dosáhli kousek za poslední Bohosudovskou výhybkou. Ono 3,5 (nebo jen 3?) MW výkonu 163 je na tři vozy velmi hodně.
NO!šotouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.94.180.240
Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 23:59:41    Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák, ahoj, není, neřeším. Když to jde, snažím se. Pitvat nehodlám, abych nebyl za blba. Jsou tam přeci lépe placení lidé. Fakt to neřeším. A to kilo se fakt využít dá. Jen to musíme mít úředně. Do tý doby ani o kilometr rychleji. RIBŽD by nám to velmi přesně přepočítala v rychloměrné soupravě a o to nestojím.
šotič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.94.147
Odesláno Pátek, 08. ledna 2010 - 08:09:59    Odkaz na tento příspěvek  

Když se dá jezdit 80km/h do odbočky kde se návěstí 40, proč by nešlo jezdit místo 80 rovnou 100.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 08. ledna 2010 - 10:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to meleš?
Jakejch 40 z Bohosudova?
Jet 80 přes 40kovou, tak si cvrnkneš (v tom lepším případě).
Páni piloti nechť upřesní.
"Detailní znalost předpisů, grafikonů a služebních pomůcek ke každému uprdnutí nenahradí všeobecný politicko-společensko-ekonomický rozhled" - Kuzma Atomovič Malomozkov, vedoucí noční směny JE Černobyl, 26.4.1986.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 08. ledna 2010 - 12:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šotič: možná se tam návěstí do odbočky "40", ale se zeleným pruhem :D
Šotič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.94.147
Odesláno Pátek, 08. ledna 2010 - 12:36:27    Odkaz na tento příspěvek  

A kdo tu psal o Bohosudovu? Já určitě ne. Tenhle incident byl v jiné stanici.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 00:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Vzhledem k tomu, kolik v Podkrušnohoří padá sněhu, se dá očekávat, že zítra se může na trati 135 Most-Moldava v Krušných horách vyskytnou lokomotiva řady 742.

Díky tomu, že Louny řadou 742 příliš neoplývají, tak je podle mého názoru možné, že se tu může obejvit i lokomotiva 742 z Prahy, Plzně, Děčína, České Lípy či až z Karlovarska.
Čsitě teoreticky je možné i zapůjčení lokomotivy od Carga.

Ale POZOR! Toto jsou pouze MÉ spekulace na základě poznatků z minulých let. Ovšem jestli pojedou pouze 810 s 010, tak pánbůh s cestujícími.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2808
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 12:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi mají se sněhem na dráze fakt problém - osobáky Lípa - Postoloprty jezdí sólo 810...
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.242.117
Odesláno Sobota, 09. ledna 2010 - 12:27:02    Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spár:26802 byla 810 baffx 810.Bangle se nekonala.
Hansst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 12. ledna 2010 - 19:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chystám se v nejbližší době fotit na 131ku (dle počasí). Může mi někdo doporučit zajímavý fotoflek. Pište na mejla. Díky moc
Nejlepší stránky o železnici? no přeci http://www.svetzeleznice.wz.cz
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5097
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 13. ledna 2010 - 19:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo se čeká až na pravidelnou změnu JŘ?

Bingooooo!!!
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 6603
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 13:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat, jaké soupravy jsou nasazovány na osobáky na 098 (DC-BSch).

Díky za odevzu...
FZF » Z L Í N K A
810 271-7 "Šarinka" » Perla Zlínky
Co si nedokecáš, to nemáš. Stále věříš na náhody ?

Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 14:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Šari:
v pracovní dni solo 810
přes víkend 371 nebo zaskakující 750.4xx a 4x Bc.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 14:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se všem místním češtinářům správně mělo být:
... v pracovní dny....
Martintrneny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 15:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt: Mrkněte do mailu. Něco jsem Vám posílal. Díky. MT
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 6604
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 16:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Javy: Děkujem...
Ovšem moc si mě nepotěšil
Já tam právě budu v pátek...
FZF » Z L Í N K A
810 271-7 "Šarinka" » Perla Zlínky
Co si nedokecáš, to nemáš. Stále věříš na náhody ?

Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2811
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 23:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: konkrétně tento web je zpracován kolegou Davidem Švestkou. V tvé otázce ti bohužel nejsem schopen víc pomoci, obrať se na něj.
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Martintrneny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 23:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jaký má email prosím? Na webu nenalezen. Díky
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 16. ledna 2010 - 21:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: tak bangle se opravdu nekonala, ale co není, může být....

opět něco k moldavské...
Z ŽELEZNIČÁŘE (7.1.2010, poslední strana), výňatek:

...
Budou úvahy o oživení tratě realitou?

V Dubí jsme se setkali se starostou
města Petrem Pípalem. Patří
k lidem, kteří se zasazují o zvelebení
této tratě, spolu s německou
stranou se snaží o opětovné
zprovoznění úseku z Moldavy
do Holzhau. Sdělil nám, že na základě
společného prohlášení Ministerstev
dopravy České republiky
a Svobodného státu Sasko
a starostů měst a obcí podél tratě
Most – Moldava k rozvoji přeshraničních
dopravních spojení
a dalších oboustranných jednání
vznikla v 2008 Koncepce obnovy
přeshraniční železniční tratě
z Holzhau na Moldavu.
Počítá se zde s pravidelnou taktovou
osobní dopravou a návratem
nákladních vozů. Trať posílí
využití rekreačního a turistického
potencionálu na obou
stranách Krušných hor. Bude
však sloužit i jako náhradní dráha
pro polabskou trasu železnice
Drážďany – Praha v případě povodní,
jako její dočasná objížďka
v případě nehod a stavebních prací
nebo dopravního přetížení nákladní
přepravou. Bude mít přínos
v rámci propojení ekonomiky
regionů Saska a severních Čech
jak v oblasti ekonomických aktivit,
tak i turistického ruchu.
Na Ministerstvu dopravy ČR
probíhají přípravy podkladů
k podpisu oboustranného memoranda
o obnově tratě. Bude
následovat fáze zpracování projektů
obnovy a rekonstrukce tratě
a její realizace. Ta by mohla být v provozu v roce 2011.

JIŘÍ JUNEK


Mno, čte se to sice strašně pěkně, ale těch termínů zprovoznění tratě tu už za těch 20 let bylo dost a dost. Rok 2011 je docela těžký sci-fi. Nějak se mi nezdá, že by Němci za necelé 2 roky byli schopni položit 8 kilometrů tratě v horském terénu. Je sice pravdou, že několik mostků a propustků opravili, ale dost jich chybí úplně a na některé nebylo od dob Hindenburga šáhnuto...

Ta nákladní doprava by byla taky zajímavá, ale nějak si nedovedu představit, co by se tam přes hranice vozilo... Čistě teoreticky je reálné dřevo (např. z Dubí) nebo vápenné a jiné směsi pro lesní hospodářství do Moldavy.

No ale snad se toho propojení do Německa dočkáme, když teda Bůh a stavební lobby dá
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5453
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 16. ledna 2010 - 21:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak do toho "šoto-snění" zkusím vnést trochu reality:

na základě
společného prohlášení Ministerstev
dopravy České republiky
a Svobodného státu Sasko
a starostů měst a obcí podél tratě
Most – Moldava k rozvoji přeshraničních
dopravních spojení
a dalších oboustranných jednání
vznikla v 2008 Koncepce obnovy
přeshraniční železniční tratě
z Holzhau na Moldavu.
Počítá se zde s pravidelnou taktovou
osobní dopravou a návratem
nákladních vozů.

Počet hraničních přechodů, na kterých je provozována nákladní doprava, má klesající tendenci a soustřeďuje se především na "hlavní" tratě. Nevím, proč by měla být tato trať v uvažování českých i německých nákladních žeelzničních dopravců výjimkou.
Mmch. Za pozornost stojí, že ve výčtu subjektů nefiguruje Ústecký kraj, jenž rozhoduje o (ne)objednání a případném rozsahu regionální dopravy mj. na trati Most - Moldava...


Trať posílí
využití rekreačního a turistického
potencionálu na obou
stranách Krušných hor.

Jestli jde jak české, tak i německé straně o využití turistického potenciálu a cestovní ruch, tak proč už dávno nespojuje Moldavu a Holzhau (eventuálně i jiná místa) autobusová linka (která by mohla naznačit, zda tam ten přepravní potenciál opravdu je) a čeká se na "Godota" v podobě znovu postavené tratě?

Bude
však sloužit i jako náhradní dráha
pro polabskou trasu železnice
Drážďany – Praha v případě povodní,
jako její dočasná objížďka
v případě nehod a stavebních prací
nebo dopravního přetížení nákladní
přepravou.

Trať z Louky na Moldavu má třídu zatížení pouze A1 (aspoň to tak bylo před cca 3 lety, došlo snad mezitím ke změně?), takže pro jakékoliv odklony těžkých nákladních vlaků je nevhodná. Totéž platí pro velmi nepříznivé sklonové poměry tratě na Moldavu.
Domnívám se, že již nyní existuje dostatečný počet jiných variant, kudy se do Německa po kolejích dostat v případě nepoužitelnosti přechodu Dolní Žleb - Bad Schandau (např. před několika lety byl využíván přechod Rumburk - Ebersbach), a jde o tratě s příznivějšími sklonovými poměry, vyšší třídou zatížení nebo i délkou staničních kolejí.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 17. ledna 2010 - 19:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David: Souhlas. Je to pěkný šotosen, ale nejsem si jist, zda se ho alespoň moje děti dožijí. Roku 2011 se usmívám. Kromě různých memorand, studií a podaných rukou se neděje nic. Jsou např. zajištěny dnes už soukromé pozemky na bývalé dráze v Německu? Pro rozumnou přeshraniční dopravu by navíc bylo vhodné zrychlit i český úsek, na to se peníze určitě také snadno nebudou hledat.
Stejně tak je úsměvné to vožení nákladů přes hranice. Kromě nákladů, které tady v horách vzniknou, to nemá žádný význam. Je to hodně do kopce, po trati, která nemá patřičné parametry, není elektrifikovaná a v případě katastrofy typu povodně jsou lepší alternativy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7168
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 17. ledna 2010 - 20:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blížej se volby, víme? To jsou zastupitelstva ochotna slíbit cokoliv.
Nikdo vám nedá co my vám slíbíme.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
ŠOTOSRAZ pražské tramsekce K-r v pátek 22/1/2010! Na Mělníku - dole (tzv.Plzeňka)
ul.Heřmanova x Fr.Křížka (u kina OKO, u Strossu,P7)
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5142
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 17. ledna 2010 - 20:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešek na tr. 090 ....







Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 18. ledna 2010 - 16:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Jestli jde jak české, tak i německé straně o využití turistického potenciálu a cestovní ruch, tak proč už dávno nespojuje Moldavu a Holzhau (eventuálně i jiná místa) autobusová linka (která by mohla naznačit, zda tam ten přepravní potenciál opravdu je) a čeká se na "Godota" v podobě znovu postavené tratě?

Přepravní poptávka tam je a tou autobusovou linkou by se jistě ještě zvýšila, ale dráha má pro cestující (tedy většinou turisty, lyžaře, běžkaře, cyklisty a spol. mnohem větší přitažlivost, protože:

1) místo 2 přestupů by byl jeden (s lyžema nebo kolem se blbě přestupuje) nebo ještě lépe žádný (přímé vlaky Most-Freiberg, což už v historii existovalo )
Přímé spojení na Moldavu by bylo určitě výhodné pro Němce-kousek od moldavského nádraží začínají německé sjezdovky. Taktéž Moldava je přirozeným výchozím bodem pro pěší tůry, ale hlavně pro běžecké lyžovaní a cyklistiku na českou i německou stranu.

2) u autobusu by se stávalo, že by kapacitně nestačil.

3) silnice mezi Moldavou a Rehefeldem je hodně úzká a na německé poměry v dost bídném stavu.

4) spojení vlakem by bylo mezi Holzhau a Moldavou vlakem rychlejší (+prostoje při přestupech), přitom autobus dané území o moc líp neobsluhuje.

5) Zájem na propojení má především německá strana, na našem území nechybí ani mikrometr kolejí, takže se nás to až tolik netýká

Jak říkám, nákladní doprava by byla velmi teroreticky reálná asi jen v příhraničních úsecích. Přeshraniční leda tak, plácnu, les Dubí-pila Bienemühle.

Při nějakých opravdu velkých průserech typu povodně by se toto spojení určitě využít dalo.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.237.180
Odesláno Pondělí, 18. ledna 2010 - 20:03:26    Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spár:Souhlas.Je třeba propojení a ne hledat důvody proč to jít nemůže.Jenže v této svobodné zemi plné demagogracie vládnoucí úplatkami to prostě je nežádoucí.Bohužel!!!
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 18. ledna 2010 - 20:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Moldava:

No mám pocit, že demagogie tu opět vítězí.

1. V současné době neexistuje žádné spojení mezi Moldavou a Holzau, ale už teď víme, že by případný autobus kapacitně nepostačoval.
2. Nákladní doprava zde v podstatě žádná není a to ani ta kamionová. Někteří zde ale už přesně vědí, co a kam se bude v případě propojení do Německa vozit.

Osobně si myslím, že Moldavská trať je jasným příkladem tratě, která má nulový potenciál v oblasti základní dopravní obslužnosti a veškerý její potenciál je soustřeďován do oblasti turistického ruchu. A proto všechny případné projekty na její rozvoj by se měli soustředit tímto směrem a ne v šotopředstavách o taktu v pracovních dnech a vozbě nákladních vlaků....
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5459
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 18. ledna 2010 - 21:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí_spár: O. K, díky za osvětlení situace.

Ale přece jen:
místo 2 přestupů by byl jeden (s lyžema nebo kolem se blbě přestupuje) nebo ještě lépe žádný (přímé vlaky Most-Freiberg, což už v historii existovalo )
Tak jistě, ale pořád lepší než nic. Bohužel tento přístup ("buďto se znovu postaví trať a budou jezdit vlaky, anebo nebude jezdit nic") není jenom v případě Moldavy - totéž je třeba ve Slavonicích, Hevlíně (až od července t. r. má jezdit bus linka od Brna až do Laa a. d. Thaya) atd.). Přitom aspoň ty autobusy, které by navazovaly na vlaky, tam mohly jezdit už dávno.

u autobusu by se stávalo, že by kapacitně nestačil.
... což by se mohlo stát podpůrným argumentem pro výstavbu železnice.

silnice mezi Moldavou a Rehefeldem je hodně úzká a na německé poměry v dost bídném stavu.
- Nj, ani přechod není určen pro autobusy. Případná, byť jen administrativní změna by ale jistě byla jednodušší, než stavba nové tratě.
- Ale - jestli jsem správně pochopil tento jízdní řád, tak až do tohoto místa, jezdí několikrát denně linkový autobus (zastávka Neurehefeld, Abzweig Neurehefeld?), tak až do vzdálenosti cca 1500 m od hranice autobusy jezdí, nebo je právě ta silnice k hranicím tak špatná (soudě z vlastní vzpomínky na ta místa a nyní i ze satelitní mapy, tak autobusy u nás jezdí i po dost horších silnicích, tak snad by to nebylo - samozřejmě jen když by se chtělo - neřešitelné?)

spojení vlakem by bylo mezi Holzhau a Moldavou vlakem rychlejší (+prostoje při přestupech), přitom autobus dané území o moc líp neobsluhuje.
Tak to jistě, ale pokud, resp. dokud nebude obnovena železnice, tak není co srovnávat a není na výběr.

K možným mimořádným odklonům po případně znovu propojené moldavské dráze - pro těžké tranzitní nákladní vlaky je zcela jistě překážkou příliš nízká třída zatížení A1.
Je reálné zvýšení této třídy? Není zásadní překážkou tohoto zvýšení stav viaduktů na trati, resp. přílišná finanční náročnost takových úprav?

Ještě dotaz k současnému provozu - díval jsem se na stránky o moldavské dráze a zaujal mě mj. tento obrázek - vestibul nádraží na Moldavě je nyní trvale uzavřen?

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 18. ledna 2010 - 21:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mates11: mám pocit, že demagogie tu vítězí leda tak tvoje

1) docela pochybuju, že to tady tak podrobně znáš, abys mohl vynášet tyto ostré soudy

2) ano, víme, protože když se rozhodne v zimě jet 150 běžkařů nebo lyžařů z Mostecka do Holzhau, tak autobus fakt stačit nebude.

3) přečti si to znovu a pořádně (čtení s porozuměním se tomu říká), psal jsem o tom, že nákladní doprava je velmi teroreticky reálná. Tedy, nějaký artikl k přepravě tam je (dříví) a do budoucna by byla možná doprava vápennřch směsí pro vápění lesů (o tom se v současnosti sice mluví čím dál tím víc, ale těžko říct, jestli vůbec kdy nějaké vápnění proběhně. Čili to je zatím o ničem). Taky jsem tam psal cosi o plácnutí, že? Ale zase je dobré vědět, že někteří už přesně ví, co se kam a odkud vozit nebude.

6) jsem zvědav, jak se popereš s tou ZDO. Protože tam se nedozvíš nic o tom, jak to s tou turistickou dopravou vlastně je. Navíc nežijeme v dikatatuře, take těžko asi budem nějak striktně rozlišovat cestující, kteří jedou domu z práce či školya kteří tím samým vlakem jedou s kolem na hory (jako třeba já).

7) zajímavé, někteří mají šoto-takt, někteří zase šoto-ne-takt. Já osobně si myslím, že takt je dobrý sluha, ale zlý pán a ne všude se hodí. Ale takovou taktovou dvouhodinu na trati Most-Freiberg by cestující o víkendech, svátcích prázdninách, v létě a v zimě jistě ocenili

8) já si taky myslím, že moldavská trať je hlavně vhodná pro cestovní ruch, a tomu by právě hodně to propojení pomohlo.


K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5460
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 18. ledna 2010 - 22:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad demagogie: Nejvíc demagogie podle mě projevuje právě odkazovaný článek ze Železničáře, zejména tato část:
Počítá se zde s pravidelnou taktovou osobní dopravou a návratem nákladních vozů. Trať posílí využití rekreačního a turistického potencionálu na obou stranách Krušných hor. Bude
však sloužit i jako náhradní dráha pro polabskou trasu železnice Drážďany – Praha v případě povodní, jako její dočasná objížďka v případě nehod a stavebních prací nebo dopravního přetížení nákladn ípřepravou. Bude mít přínosv rámci propojení ekonomikyregionů Saska a severních Čech jak v oblasti ekonomických aktivit, tak i turistického ruchu.


ad takt: Ve chvíli, kdy jak na německé straně, tak i na straně české (tratě v okolí Mostu) je takt, tak je logické, aby byl takt i na trati na Moldavu.

ad ZDO: Když si pod tímto pojmem představím zejména dopravu do/z práce, školy, nejbližšího zdravotnického zařízení nebo spádového úřadu veřejné správy, tak v tomto směru je pro lidi z Moldavy i z Mikulova opravdu lepší autobus, nebo ne?
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.237.180
Odesláno Pondělí, 18. ledna 2010 - 23:34:52    Odkaz na tento příspěvek  

Nesrovnávejte nesrovnatelné.Hevlín není na horách a nákupní turistika se tam asi také nekoná.Tím nechci trvdit,že na Moldavě ano.
Moldava má potenciál právě sportovně-turistický.

Jako náhradní či odklonová trasa koridoru by v jistých mezích mohla fungovat třebas v době povodní.
Nákladní doprava je nejspíše mínusová díky úvrati a stoupání.

Právě propojení obou koncových stanic zcela jistě přispěje k oživení obou regionů na hranicích teď již společné EU.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5462
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 19. ledna 2010 - 00:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262:
- Na přechodu Hevlín - Laa je obchodní centrum jménem Laa bomba, ale autobusová zastávka u něj být nemá, náměstí v Laa je od centra vzdáleno cca 1200 m, vlakové nádraží asi 2,5 km.
Myslím, že uvedená nákupní zóna je rozhodně více na úrovni, než to, co jsem viděl na Moldavě.
Na větší nákupy je ale asi stejně vhodnější jet osobním autem, a nejsem si jist, jestli se na tom dá něco změnit.
Naopak v Laa jsou termální lázně, hodně využívané českými návštěvníky.
- Srovnání s Hevlínem sice nepřipadá v úvahu, ale Slavonice a nedaleká Telč mají veliký turistický potenciál, takže zde už srovnání s Moldavou (byť jde o jiný druh turistiky) a (ne)reálnost možné obnovy kdysi zaniklé železniční spojnice v úvahu připadá.

Jako náhradní či odklonová trasa koridoru by v jistých mezích mohla fungovat třebas v době povodní.
Byl někdy (třeba v roce 2002?) přerušen provoz na koridoru z Děčína do Německa kvůli povodni?
Pokud ano, jak se řešila doprava?

Právě propojení obou koncových stanic zcela jistě přispěje k oživení obou regionů na hranicích teď již společné EU.
- Hranice jsou nyní již v podstatě čárou na mapě, o to více je zarážející, že tam není provozována aspoň ta autobusová linka, na kterou by případně mohla navázat výstavba kdysi přerušeného spojení.

- K oživení příslušných regionů, turistiky a cestovního ruchu asi ano.
Ale rozhodně ne pro možnou odklonovou vozbu těžkých nákladních vlaků, pro tento účel je k dispozici hned několik přechodů (Rumburk - Ebersbach, po obnově třeba i Dolní Poustevna - Sebnitz; nebo i Vojtanov - Bad Brambach), ke kterým vede trať s lepšími sklonovými poměry i s normou zátěže, než má trať na Moldavu.