K-report
 

Archiv do 31. července 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě v Karlovarském kraji » Archiv do 31. července 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9698
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 21:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k dolnímu: to je takovej problém jezdit za sví? to jako, když tam někdo nebude ždímat erár, tak se tam nehne ani kolo? příjem z jízdnýho neexistuje? ten se musí odvádět kraji?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3234
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 22:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo: Příjem z jízdného u valné většiny spojů nepokryje náklady. Když nepokryje náklady, tak je spoj ve ztrátě. Proč by ČD provozovalo na své náklady spoje, které jsou ve ztrátě? Ještě do nedávna tam alespoň bylo depo s nějakým zázemím, ale co by tam dělalo teď? Zkrátka buď tu ztrátu někdo dorovná a nebo budou vlaky končit na horním nádraží.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Klukso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 23:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sice to jsem nepatří ale...

Fotogalerie

Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5651
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 28. července 2010 - 00:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo - ždímání eráru je základ , to bys měl jakožto zaměstnanec ždímatele znát, ostatní předpisy jsou pro blbečky .

Mimochodem, je v tom dost jasná logika: matku dráhu na dolňák nic netáhne - placený to není, prohnilýmu soukromýmu vyzobávači a sprostým gumičkářům navážet lidi, no fuj, a jedinej, kdo by měl o navážení lidí na okraj centra mít zájem, ho neprojevuje (a snaží se, aby k tomu nedejbože nikdy nemohlo dojít)...

...prostě tak to vypadá, když dopravu plánujou a objednávají diletanti, teoretici, nedoukové a pitomci. Bohužel tahle choroba je jak rakovina, bují všude...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3453
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 07:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo: Za svoje se to nevyplatí. Jízdné za dotovaný úsek se odvádí kraji. Tedy - když ubydou cestující třeba do Nejdku, protože se nebudou chtít škrábat na nádraží na kopec, dráhu to trápit nebude.

Kdysi prostě byl zájem... Osobáky od Chomutova tam jezdily, Brňenskej drak tam jezdil, Merklín, Potůčky, a aby těch přípojů nebylo málo, tak půlka vlaků od Mariánek naopak jela až na horní. Pomalu byl problém tam procpat něco navíc.

Zájem právě skončil. Adresu pro děkovné dopisy všichni znáte.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 11:32:14    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se třeba nebál neobjednat vlak 7001 z Chebu, kdo tím pojede ve 3:33?
To je obrat soupravy z R 616 a návoz do KV na Os v půl pátý. Dotovat to nemusíte, ale stejně musíte vyřešit obraty souprav. 7036 točí na 7043, kterou pochopitelně nemusíte dotovat taky, můžou nám zůstat jen ranní a odpolední špičky jak za komančů...
532: My už to bohužel chápeme...
Peoza: Přesně to jsem si myslel, o cestující kraji, ale ani městu, evidentně nejde vůbec. Hlavně, abychom co nejvýhodněji(pro nás, pochopitelně) a co nejrychleji(vždyt volby se blíží a nikdo neví, co bude po nich) prodali pozemky v centru dávno vybraným zájemcům...(a my, co o tom tady na kraji a městě rozhodujeme, abychom si přitom přišli na slušné všimné)
Tím jste v podstatě řekl vše podstatné.
HK: Adresu pro děkovné dopisy všichni znáte. Těžko, když i trochu víc zainteresovaní mají problém vůbec dohledat konkrétní jména a souvislosti.
host 99
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.152.125
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 13:10:53    Odkaz na tento příspěvek  

V Nejdku je v infocentru a některých obchodech k dispozici petice za zachování vlakového spojení z dolního na horní (shromažďování podpisů končí ve čtvrtek 5. srpna). Čím více podpisů, tím lépe.
Kdo má zájem, mohu poslat.

p-andrs@seznam.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3454
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 13:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těžko, když i trochu víc zainteresovaní mají problém vůbec dohledat konkrétní jména a souvislosti.

Naštěstí ty s tím problém nemáš, takže to pro ostatní tady rozepíšeš, včetně konkrétního nejlepšího postupu. To je tak super... :-)
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 15:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší postup by byl ten s vidlema. Každý jiný je bohužel velmi nejistý.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 15:32:54    Odkaz na tento příspěvek  

-HK-: Méně je někdy více. Napsal jsem přesně to minimum co jsem uznal za vhodné.
Mzitka: Ano. Bohužel i řada mých přátel mi stále častěji potvrzuje, že ukrajinské způsoby začínají být jediné možné. Právo v této zemi začíná být skutečně jen na papíře.
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 16:06:07    Odkaz na tento příspěvek  

"532" = 27.07.2010 - 18:54:05:
Na tom snad přece není nic k nepochopení: "kraje zkrátka hledají všemožné cesty k tomu, jak za co nejmenší náklady vydané z krajských pokladen zajistit maximum podle nich potřebné VHD - viz například "hamižnický" přístup Ústeckého a nově už i Plzeňského kraje k osobní dopravě na trati Plzeň - Žatec, kde kromě příměstských vlaků okolo Plzně zbudou nově vlastně už jen rychlíky, které dotuje MD ČR. V tomto případě zřejmě pro změnu Karlovarský kraj někdy v minulosti prostě s příslušnými útvary ČD uzavřel "tichou dohodu", že vlaky v předmětném úseku budou (z hlediska financování) považovány za "technologické jízdy" a nikoli za vlaky "veřejné", takže "kraj" na ně nebude přispívat, byť v praxi budou součástí dopravní obslužnosti, protože "kvalifikovaným odhadem" předem určené náklady na "technologické jízdy" jsou už "rozpuštěny" v cenové sazbě za vlkm = "kraj" tedy nemusel vydávat za fakticky získaný rozsah VHD tolik, kolik by podle platných výpočetních vzorců měl. Někomu (ve vedení ČD) ovšem nyní došlo, že tento de facto podvod (protože vlaky v tom úseku nejsou ve skutečnosti vedeny jako "Sv" nebo "Lv", ale jako "Os", a tedy vlaky "veřejné" a nikoli "technologické") by mohl být v současné poněkud "nepřehledné" době pro některé zainteresované osoby dosti nebezpečný, neboť je "jako na stříbrném podnosu" předloženou nabídkou snadného a výtečného "negativního zjištění" pro kontrolní orgány, jejichž zvýšenou aktivitu lze v následující době oprávněně očekávat - a na tom další využitelnost dosud fungující "tiché dohody" zjevně ztroskotala.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 16:54:47    Odkaz na tento příspěvek  

Další co je nedořešené a zatím neveřejné jsou osobáky Marktredwidz - Cheb - Vojtanov - Plauen.
Zkuste rozhodit sítě...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3455
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 18:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Režista: To je ale neskutečný blábol. Kraj prostě šetří každou korunu, proto v roce 2009 nově úsek horní-dolní nezahrnul do ZDO a v roce 2010 to dráhy nechtějí jezdit zdarma - protože už nemusí. A navíc si tuto variantu přeje i město - takové podmínky nejsou každý rok, ten příští už takový ksindl na KV radnici sedět nemusí... "Tichá dohoda o technologických jízdách" nikdy neexistovala, to je nesmysl. Kraj prostě šetří, resp. ČD chtějí víc a kraj chce dát stejně, tak se zkouší všechno. Ze závazku ZDO mimochodem před několika lety vypadly zastávkové busy KV - Sokolov, akorát že tam si to dopravci částečně zredukovali, ale provozují je dál... Taky to nebyla žádná tichá dohoda o technologických jízdách do Sokolova a zpět.

Jak už jsem psal, "ředitel" IDOKu si již dávno myslel, že jakýkoliv vlak do Německa si na sebe vydělá, a nechápal princip kompenzační ceny - proto se nelze domnívat, že ho nyní chápe a jakékoliv důsledky nového návrhu mu dojdou. Ostatně sám si též tenkrát vybral provozně nejdražší a nejméně efektivní řešení tratě 142 a to tlačí i nadále...


Netřeba hledat spiknutí... Jakkoliv Wiking v duchu hesla zvítězit nebo zhebnout opět něco tajuplně naznačil, co uznal za vhodné, a pro jistotu z něj opět nevypadlo konkrétního nic... Myslím že za nitky bude tahat Siemens nebo tak něco...
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 19:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k - myslím, že spiknutí W. nehledá. Těch kroků a krůčků je tolik, že při shrnutí se zdá být vše jasné a lze si jen klást otázku, komu to prospěje (lépe komu naroste konto). A zastavení osobní dopravy se k naplnění cíle může sakra hodit. Nebudou vlaky, nebude přestup na busy. Pak můžou i busy být někde jinde. A máme rázem volný prostor v centru města. Pro ty, co budou muset přijet do KV autem, postavíme parkovací domy a oni si zaplatí parkování...... Bohužel to všechno do sebe zapadá a vlaky jsem jen jednou z překážek...... Opravdu nejde JENOM o vlaky mezi dolním a horním.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 19:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z webu sedmicka.cz

Zloděj kovu způsobil na železnici škodu za milion
28. 7. 14:48 | Škodu ve výši téměř jednoho milionu korun způsobil svým jednáním dvacetiletý mladík, který se v Chodově na Karlovarsku pokoušel krást na železniční trati bronzové kotvící lano. Podařilo se mu však zničit trakční podpěru. Mladý muž je nyní stíhán pro trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Svým jednáním způsobil pachatel naklonění trakční podpěry a rozlomení betonového základu trakčního sloupu. Majitel zařízení odhadl škodu ve výši přesahující 980 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody na jeden rok až šest let nebo peněžitý trest.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5653
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 28. července 2010 - 20:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako úplně největší ftip okolo KIDS je ovšem to, že o jeho činnosti nemá sebemenší náznak přehledu ani jeho zřizovatel, tedy kraj... Kusý a jeho melodyboys si tam matlají něco pro sebe a nikdo vůbec netuší co - podle jednoho nejmenovaného zdroje to ovšem vypadá na podobnej profesionální škandál, jako předvedl ten mrňavej připlešlej blbeček z Velký Hradební 3118/48, aktuálně a dlouhodobě vyrábí joudové z OREDa a chystá tachovskej (to už je samo o sobě diagnóza) šotodoveda z POVEDu, tedy totální rozkopání veškerých stávajících časových i místních vazeb, jenom proto, aby to vypadalo hezky v tabulkách SENA a isybus a mohli se prsit tím, že udělali ještě lepší Schwytz
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 21:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemá on Kusý a spol. nějakého vedoucího stejného jména jako šéf trolejářů v nejmenovaném socialistickém seriálu?? Ten by měl přece kontrolovat, co jeho hoši dělají. Nejspíš tomu ale nerozumí.....
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3239
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 23:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Vaše příspěvky začínají být lehce histerické. Možná byste se měl seznámit, jak ta doprava vypadala před tím a jak vypadá teď. Na mnoha místech to znamenalo z jednoho náhodného výstřelu do krajského města ráno a odpoledne zpět vznik nových vztahů, byť s přestupem mnohde celotýdenně, nové víkendové spoje do obcí, kde je před tím neznali apod. Jenže vy zkrátka vidíte jeden váš spoj do práce a z práce a to je všechno.
Tihle šoutouši z Bezpráví, jak jim říkate, mnohde dokázali optimalizovat oběhy, za stejného počtu vozidel získali vyšší výkony, provázali jednotlivé systémy VHD. Chtěl bych vidět vás, jak byste si s tím poradil. Ale vy byste zřejmě nechal systém alá okraje středních Čech, kde jsou JŘ snad už 30 let stejné a nikomu nedošlo, že za 20 let po revoluci došlo k výrazným změnám v cestování a poslední bus v 16:00 ja zkrátka pozdě a autobus ve 14:30 na odvoz ze směn z podniků, kde se dělalo na 3 směny, je zbytečný, protože 4 z 5 už neexistuje a ten 5. už má klouzavou pracovní dobu.
Nikdo nechce dělat takt na linkách do nějakých ultra děr. Ale zkrátka na takových páteřích jako je trať 140, ale i třeba 142 KV-Nejdek už dávno měl být, a tyhle tratě měly být vzájemně provázané. Obzvlášť, když člověk vidí, kolik kolem jezdí autobusů, které by mohly systém vhodně doplnit.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5655
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 00:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky - a) ve venkovský dopravě s vysoce variabilní individuální, ale naopak silně soustředěnou hromadnou poptávkou, a to tvrdě omezenou počtem lidí na tom slabším konci, si nemůžete dovolovat totéž, co v aglomerační dopravě nebo ve městech, kde jsou počty zájemců řádově vyšší a tudíž silnější různorodější poptávka, a kde se posuny spojů v řádech desítek minut ztratí;
b) problém kontinuity - spousta lidí na vesnicích nepoužívá jízdní řády, prostě má zažito, že to jede např. kolem čtvrt na poledne, v půl pět jsou ve městě, nakoupí si v masně, pekařství apod. a jdou do práce na odpolední šichtu od 12:00. Při optimalizacích, tak jak mnohde proběhly, jim najednou posunou spoj např. na 11:40, na pracoviště doběhnou jen tak tak a zkuste najít v osm večer otevřenej krám, abyste měl co qečeři... Většinou to pak dopadne tak, že dotyčnej za 11:20 sedne do auta, cestou se staví v nákupáku na druhým konci města a v poklidu zaparkuje před pracovištěm v 11:50 - ale hlavně že se optimalizovalo, protože šotouši na bahnhofu nebudou přece čekat trapnou hodinu na přestup;
c) rozhýbat zažitý přepravní vztahy v aglomeraci je nepoměrně snadnější, než ve vesnický dopravě, kde jezdí relativně hodně lidí na přesně definovaných jednosměrných trasách vesnice - centrum, resp. obráceně, a v párovým spoji nejede prakticky nikdo: tady udělali prakticky všichni obrovskou chybu, že se snažili tyhle prázdný párový spoje porušit nebo předělat, čímž ovšem přišli o lidi z toho vytíženýho spoje v páru... to samý pokud se nutně musí ušetřit vozidlo, posuneme tady, posuneme tamhle, řidiče/fíru s průvodčí vyhodíme, tady uděláme zrychlenej režijní přejezd... v globálu to nakonec vyjde dráž, než jeden nabídnutej spoj, kde sice moc lidí nejezdí - ovšem spárovanej protispoj je našlapanej k prasknutí - ale najdou se a jsou jedině k dobru, příčina tohohle přístupu se jmenuje praxe a její nedostatek u čerstvých absoloventů šotoVŠ, kteří jsou přece nejvzdělanější, nejkvalifikovanější a vědí naprosto přesně, že tím dokážou totéž, co si přečetli ve skriptech, všichni budou jásat, positiva a sociální jistoty etc.;
d) u nás jsou taky autobusový jízdní řády v podstatě 30 let (a i podstatně dýl) stejný - přitom mají pevnou logiku (na šestou a sedmou na ranní, na osmou do školy a na úřady, mezi 10 a 11 z úřadu a na odpolední, mezi půl druhou a třetí ze škol a z ranní, mezi půl pátou a půl šestou ze zaměstnání pro ty, co chodí na osmou a často pak ještě kolem sedmý, půl devátý a někde i půl jedenáctý pro odpolední směnu), jsou zažitý a lidi z nich výrazně neubývají - čímpak to asi je...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5656
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 01:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě mě napadá e) který se týká spíš autobusů: tím, že se v uzlech při optimalizaci všichni snaží nabídnout krátký čekání, dost těžce trpí komfort obsluhy - ve vybaveným městským autobusáku s šoférkou, hajzlíkem, bufetem, stánkem s novinama a blízkou půjčovnou pornofilmů se rozhodně čeká líp, než na točně pod lípou na návsi/u kravína v dědině, kde se jediná hospoda otvírá až v šest, když přijedou všichni z práce. A nasranej šofér je podstatně větší lidskej malér, než ospalej šofér...
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 06:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky - provázanost - to je to co v KV kraji prostě nefunguje a návrhem nezajíždění vlaků na dolní nádraží se ještě zhoršuje. Co třeba chybí je bus navážející cestující v Chodově k vlaku. Co je platný, že tam staví každý dvě hodiny rychlík, když je nádraží daleko..... Za velké slávy se otvírala zastávka v Lokti s tím, že kraj sliboval návaznost busů směr Horní Slavkov - Bečov. Podle návrhu JŘ už tam nebudou vlaky jezdit. No proč by jezdily, když tam nejezdí ty busy...... To není žádná histerie, to je popis faktů, jak se v KV kraji likviduje veřejná doprava jako celek. Každý z těchto krůčků k tomu přispívá!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3456
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 07:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo nechce dělat takt na linkách do nějakých ultra děr. Ale zkrátka na takových páteřích jako je trať 140, ale i třeba 142 KV-Nejdek už dávno měl být, a tyhle tratě měly být vzájemně provázané.


No problém KV kraje je, že tam hodinovej takt byl, a nově vzniklý organizátor se ho rozhodl zrušit. Nic proti posílení silného, oslabení slabého, ale to v KV kraji neprobíhá - viz odkazovaný návrh JŘ.


M_Zítka: Opravdu nejde JENOM o vlaky mezi dolním a horním. To tu také mnohokrát zaznělo. Je oficiální záměr města Karlovy Vary zrušit Tržnici pro MHD a dolní nádraží pro všechno.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3240
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 08:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k:
Ale jo, vždyť jsem říkal, že do děr typu Merklín, kde se upatní 4 spoje, asi takt budě dělat málokdo. Ale fakt nechápu, proč v trase KV-Nejdek, kde jezdí hromada vlaků i busů to srovnaný a provázaný není.
Právě ten problé kontinuity je cesta na likvidaci VHD. Dneska už jsou požadavky někde jinde, než byly před dvaceti lety, a pokud se na to nebude reagovat, tak tu VHD mohou zrušit úplně. Docela by mě zajímalo, kde se ještě dneska střídá ve 12.
Fakt netuším, jak může posun spoje, kterým nikdo nejezdí, ubrat lidi ze zatíženého spoje zpět. Naopak vhodný posun, který zajistí návaznost na páteřní spoj (vlak, jiná linka třeba do krajského města) může množsví lidí získat. Jenže dneska vás autobus odveze do nebližšího většího města, tam vás vyhodí na náměstí a jste ztracen, pokud chcete jet dál. A tohle třeba v OREDu nebo KORDISu dokázali minimalizovat.

Mzitka:
Akorát, že kolega tady pomlouval úpravy typu OREDO, které dopravu mnohde ztaktovali a provázali. A jeho způsob, jakým to vyjadřoval, jsem nazval, že jsou lehce histerické. Vy zas máte na mysli likvidaci alá karlovarský kraj, kde si dokázali schopné JŘ mnohde zničit. Viz třeba Sokolov, kde byla jednou za hodinu vazba oběma směry. Co z toho zbylo? Ano, v Karlovarském kraji se doprava likviduje. Jsem však přesvědčen, že kdyby dostalo optimalizaci do ruky OREDO nebo KORDIS, tak je úplně někde jinde, a to myslím v kladném smyslu.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Paya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2009

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 09:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové kdopak ví kam se poděly velký Lega 714 225-0 a 714 214-4 z naší trati? Snad tyto fotky už nebudou jenom vzpomínka

Zleva 714 225-0 2.4 2010 před žst Stará Role, 714 225-0 v Zátiší 16.4 2010 a vracející se ve stejný den v podvečer na č. 17116 do Johanu před žst. Stará Role
Nenávidím kamioňáky, kontejnery patří na koleje a trucky na ROLU :-)
http://payovolokodepo.webovastranka.cz/image/index/first
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 10:02:20    Odkaz na tento příspěvek  

vždyť jsem říkal, že do děr typu Merklín, kde se upatní 4 spoje
A na to jste přišel jak? Seriózním výzkumem přepravních vztahů tamního mikroregionu nebo se jenom někde v Praze nudíte u PC?
Dneska už jsou požadavky někde jinde,
A vy ty požadavky v KVK znáte? Víte přesně jestli potřebujete přepravit víc lidí do nebo z Aše (Merklína, Žlutic atd.) Tamní modal split drážní dopravy?
Sorry, ale mě připadá, že zatím Petr_k ty problémy musí řešit v práci (já zase jejich praktické následky), tak vy jenom hledáte různý IDS s odůvodněním : hele jak to funguje!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5657
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 10:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky - tak ještě jednou... na to, aby se usadila blbá čtvrthodinová změna v jř, potřebujete minimálně čtvrt roku. Pokud celej zažitej systém rozvoráte, že nezbyde šutr na šutru, potřebujete na to v ideálním případě alespoň půlrok, záleží na místních podmínkách - přičemž lidi z vlaků&autobusů vyženete prakticky okamžitě, ale vrátit je tam trvá roky, pokud sami chtějí. Přesně tohle teď plošně implantuje OREDO i tam, kde možná mají nějaký výsledky přepravních průzkumů, ale vůbec netuší nic o vnitřních vazbách oblastí, který nejsou primárně dopravní. To je všeobecnej problém šotokoordinátorů typu OREDO - něco si nakreslí do tabulek, aby to bylo ztaktovaný a krásný na pohled, ale skutečný vazby v oblasti jim nic neříkají (ať jsou dlohodobě zažitý jenom z letitých jízdních řádů, nebo mají jinou vnitřní logiku z nedopravních důvodů). Něco uživatelům vnucovat, protože JÁ jsem študovanej odborník, to je prostě prasárna a ignorantství.

Osu KV - Neudek co se týče přepravních vazeb neznám, ale co když má ten Váš "do očí bijící souběh" autobusu a vlaku nemá jinou logiku, že se třeba ty trasy vzájemně kombinují a doplňují?

EDIT W. - díky, náčelníku. Někteří zjevně prostě nedovedou pochopit, že implantace a implementace teorie integrace dopravy není totéž a všechny regiony se nechovají ani stejně, ani stejnorodě...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3242
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 10:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W: Dobře, tak si za Merklín dosaďte libovolnou malou obec. Já jsem plácnul první obec na lokálce s pár vlaky, která mě napadla. Fakt jsem nezkoumal její velikost, vztahy či souběh s busy.
Petr_k: Opravdu si myslíte, že třeba cca hodinový proklad vlak bus Trutnov-Radvanice je hřebíčkem do rakve veřejné dopravy? Můžete uvést příklad, kde OREDO totálně zničilo cesty do škol a do podniků?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
532
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.182.9
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 10:39:29    Odkaz na tento příspěvek  

Paya : Pěkné, pěkné. Přidám něco staršího z časů, kdy mašiny 714.2 vládly a spolehlivě pendlovaly z Mariánek do Johannu a zpět. Horní Blatná 3.7.1997 714.204, tehdy byla výluka do Johannu.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5658
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 11:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky - jak mám vědět, co přesně potřebuje (pravděpodobně dílčí) trasa Trutnov - Radvanice, když to tam neznám? Je tam hodinovej takt moc nebo málo? Sedí časy odjezdů potřebám lidí, nebo vlastním potřebám systému? To, že OREDO aktuálně pracuje s přístupem "po nás potopa", je všeobecně známo... ale OREDO dneska a v době, kdy začínali, se taky nedá srovnávat.
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1446
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 12:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové kdopak ví kam se poděly velký Lega 714 225-0 a 714 214-4 z naší trati?
Já je vídávám v Chebu(většinou na záloze ČD,občas jako náhrada s Os vlakem do Aše,nebo Lubů).
Paya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 6-2009

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 16:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo_17 : Samozřejmě sem to blbě napsal. Správně mělo byt napsáno (z mé domovské tratě) Jinak díky za infomaci

532: Taky děkuju za tvé foto pane kolego

(Příspěvek byl editován uživatelem paya.)
Nenávidím kamioňáky, kontejnery patří na koleje a trucky na ROLU :-)
http://payovolokodepo.webovastranka.cz/image/index/first
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9700
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 19:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mžitka- kde bereš, že busy nezajíždí na loket přm? to je nějaký new? nebo jsme do konce února koukal na co? na morgánu fatu?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 20:08:31    Odkaz na tento příspěvek  

A nasranej šofér je podstatně větší lidskej malér, než ospalej šofér...
Ano, to znám. Po každý noční jsem dokonce kombinace obojího : ospalej a nasranej zároveň
Lega: O prázdninách náhrady chebských 814 tak max. v podobě 810tek. Kapacitně zcela postačí.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3458
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 10:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenom ilustrace, jak levně jde dělat krajská ZDO v DESIRECH.



Ano, je to bez průvodčího, ano, ta jednotka se celej den nezastaví. Posily může dělat bus nebo motorák od Rakovníka, ale nabízí to spojení celý den v hlavních směrech a návaznosti na rychlíky v ML, a to za až neuvěřitelnou cenu.

No, kraj radši objedná 2x tolik souprav, ale za to patřičně starých, na zajištění horší obslužnosti. Děkujeme. :-)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3248
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 11:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k:
K JŘ: V ML dobrá vazba na rychlíky, KV to taky ujde. Ale v Johanu bude problém s vazbou na Němce.
K nákladům: To vychází z nějakého oficiálního zdroje a nebo to je nějaký odhad? Předpokládám, že údržba je v nájmu. A co přiměřený zisk, to je v ostatních nákladech? A máte započtenu zálohu? Myslím si, že základ bez jízdného 75 Kč/km vám nedá ani Jančura, který se pořád kasá, jak by byl nejlevnější.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 11:43:31    Odkaz na tento příspěvek  

H_K: Mě to přijde jako super nabídka a ta cena se mi zdá taky jako Orkymu dost nízká.

Jestli toto je z oficiálních míst, tak to potvrzuje jen fakt že ČD na regionálkách rejžujou obrovský prachy.

Já bych si celou drážní ZDO představoval placenou tak, že by dopravci šla nákladová cena tedy ekonomicky oprávněné náklady+přiměřený zisk a tržby kraji coby objednateli a ten by aspoň měl přesné informace o tom kolik na lince a ve spoji cestuje lidí a motivaci nemrvit dopravu, když by z toho měl jízdné.

Třeba na tomto příkladě, jelikož se jedná o dlouhé vozební rameno a lidi tam docela jezdí, tak bych ty spoje viděl s průvodčím, aby nedocházelo k úniku tržeb. A kdyby tahle nabídka s průvodčím byla za nákladovou cenu 90 kč/km tak bych to bral být coby ouřada všemi deseti.

Jo a s tím jak chtěj odrovnat dolní nádraží, které má výbornou polohu a je i pěkné, tak se mi taky hnusí.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3459
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 12:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Vtip je v tom, že to jezdí od nevidim do nevidim, v 650 kilometrech denně včetně víkendů se pronájem dobře rozpouští. Tím to je...

Záloha tam není, protože na takovej provoz stačí v Desirech tak 0,3 zálohy a ještě je to moc... To bych neřešil, viz Viamont, akutní průšvihy řeší bus, ale základ je v tom, že se to nepodělá každej den, dokonce ani každej měsíc, a absence vlakové zálohy (myšleno té horké, do 2. dne dodá náhraní soupravu pronajímatel) ušetří ročně cca 8 mega. Samozřejmě pokud by v kraji v podobném duchu kmitalo 10 Desir, tak už to jedno záložní může být.


Jízdní řád - Zwickau by šlo výhledově řešit zrychlením tratí a křižováním Potůčky - Nová Role - Poutnov (nutnost trochu zrychlit Nová Role - Poutnov), s tím, že by to bylo jedno vozební rameno ze Zwickau až do ML. Díky tomu zrychlení by šla zachovat vazba na rychlíky a zároveň mít průjezd bez čekání přes hranice.


Další důvod nízkosti ceny - průvodčí. Na takovýto provoz - i když budou levní, a budout makat za 75 čistého na hodinu (150 náklady, cca), tak to máme dalších 3,5 milionu ročně, nehledě na to, že takto levní nejsou. To už se vyplatí kvalitní automaty a sem - tam revize externí firmou, únik tržeb nebude 3,5 mega, a když se někdo občas sveze zadarmo jednu zastávku, tak to systém nezničí. Viz německo.

Jinak je to i se ziskem, ten je u nás tradičně povolen minimální (5%), samozřejmě v tomto schématu to může také provozovat kraj sám a o tento zisk cenu ještě snížit.

Na režii ponecháno přes 4,5 mega, i když nevím, za co 400 tisíc každý měsíc utratit.... Jeden vedoucí provozu, účetní, jeden další pomocně administrativní člověk, furt nám 300 zbyde... Ale pro sichr.


Vtip nízké ceny je prostě v efektivitě oběhů.

ČD nerýžují jako prase - mají hodně drahé vlastní zaměstnance, na všech vlacích je průvodčí, ale ti průvodčí a strojvedoucí nejsou jenom ve 1,5 soupravě (KV - Johan), ale ve 4 soupravách, často s dlouhými prostoji, kdy je platíme stejně. Nemají tedy vysoký zisk, z takové regionálky, pouze ji provozují s vysokými náklady. Které si ovšem velkou měrou nadiktoval kraj. A taky mají vyšší "nevýrobní" režii, ta ale zdaleka nedělá vše.

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2848
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 12:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych to trošku Honzovi zkorigoval:
a) přidal bych čtvrté Desiro.
b) přidal bych na naftě
c) přidal bych průvodčího (nechápu, proč na něm pořád někdo trvá. Náklady na něj jsou při tomto jízdním řádu cca 7,- Kč od km. To je poměrně dost. Pokud Honza dle mého názoru zcela oprávněně odhaduje cca 20,- Kč od km tržbu, pak sežere 30% tržbovného.)

Takže moje kalkulace:
a) 45 Kč Desiro
b) 27 Kč palivo, DC
c) 9 Kč strojvedoucí
d) 7 Kč průvodčí
e) 18 Kč ostatní nespecifikované (licence, prostory, jízdenky, mimořádnosti)
Součet: 106 Kč
Garantovaný zisk: 5,3 Kč
Celkem: 111,3 Kč.
Tržba: 20 Kč
Výsledná cena: 91,3 Kč.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3460
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 14:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strašně moc tě stojí to čtvrtý Desiro, nevidím pro něj důvod. Jestli mít zálohu na to, když se něco podělá, radši koupím do vlastnictví autobus - furt mě záložní moderní bus bude stát jeden mega, záložní desiro 8 mega... Ročně... A když ti padne na trať strom nebo je nehoda na přejezdu, tak si můžu slavný záložní Desiro za 8 mega nacpat.... Viz jízdněřádová dlouhodobá spolehlivost Viamontů na 149. Taky jim nikde nestojí 3. sprinter, a na co by jim byl, když vykolejili v Teplé - stejně NAD musí dělat bus.

Plus Desiro jsem počítal za asi drahý peníze, s dnešním kursem eura je to možná zase celý jinak, já ještě pamatuju 30 za Euro, a od tý doby si pamatuju tu českou cenu... :-)

Též 18 korun za nespec - šíleně moc, pokud lítáš 715 tisíc km ročně, je to 13 mega... Za provoz se třema motorákama... Jako může být, ale to už bude opravený depo v Bečově a bude v něm vyhřívaný stání, služební auta pro každýho fíru osobně... Nevím co ještě... :-)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3249
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 15:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když vidím cenu za desiro pod 100 Kč/km, tak je mi to hned divný. Bez záloh, bez průvodčích, bez zázemí. Jenže zkrátka i ty namátkové kontroly, alespoň malé zázemí (odstavy, zbrojení, drobné opravy, myčka...) a sem tam přivezení náhradního vozidla taky nebude stát maličkost. Předpokládám, že i výpadky vlaků zaviněné dopravcem nebude úplně levné.
Obzvlášť, když se sem tam objeví ceny, za které dopravci jezdí, tak mi přijde 75 kč/km až příliš málo. Arriva má snad jezdit něco přes 110 kč/km, ČD s RS1 na Jizerské dráze tuším za 105 kč/km
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5664
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 15:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

provoz na 149 je při MU v úseku ML - Teplá v rozkladu, při tom loňským vykolejení se z jízdního řádu následně úspěšně stal zbytečnej cár papíru (odřídil jsem tam za kolegu jednu jízdu, zatímco se cpal bagetou), záložní motor jim dost chyběl a i v případě provozu KV - Bečov (zbytek NAD) je potřeba v jízdním řádě udělat docela dost úprav, bo bus má znatelně zamotanější trasu s delší jízdní dobou, aby to zvládla jedna tramvaj.

PŠ: u nás byla podobně postavená kalkulace na buslinky - ale obdoba tvý položky e) se ukázala pro kraj jako vysoce nestravitelná, protože úhrady za mimořádnosti jsou prý nepřiměřený dotační požadavek. Jak se to nakonec zakamuflovalo, netuším...
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3461
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 15:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jde o to, kolik toho Desiro nalítá denně - protože je hodně drahé, má to velký vliv. U starých vlaků, kde nepočítáme pořizovací náklady, to má naopak zanedbatelný vliv.

Viz Via na trati 149, jezdí za dobrou cenu, ale taky na to mají 2 motoráky a ty tu trať hoblují furt. Dříve tam byly krabičky ČD - 3 soupravy, a samé prostoje a čekání.

Petr navrhuje, aby jedno Desiro za 80 milionů nákupky jen stálo na dolním a čekalo, až se jiné porouchá, a zároveň aby nebyla blokovaná trať a šlo tam dojet.

Dál počítá s průvodčími a s vyššími dalšími nespec. náklady.

Jsem ochoten jít ze svých 55 na 70 korun kompenzace (ta nafta a ty nespec. )

Ale nevidím finanční opodstatněnost mít jedno Desiro jen na čekání (Viamont na 149 to nemá a podívejme se na dlouhodobou spolehlivost) a mít průvodčí. Maximálně 2 průvodčí na nejplnější vlaky, ano, to připustím, cenu příliš nezvýší - ale ne 12 průvodčích do turnusu. Zcela zbytečné, v Německu taky mají kvalitní dopravu i bez nich. To pak šroubujeme cenu vysoko zcela zbytečně.

Samozřejmě vyšší náklady dají dopravci prostor pro vyšší zisk, protože ten má strop 5% a počítá se z nákladů, ale to radši připustím 7% zisk dopravci a nížší náklady o 15 mega ročně jako takové.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3462
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 15:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_K: Taky v mém návrhu JŘ není tak ostrý obrat v ML, je tam přes 25 minut, takže tam by to zpoždění busu NAD tolik nerozložilo. A k čemu by jim byl záložní motorák ihned, když je trať neprůjezdná. A za 24 hodin většinou něco seženeš, i když to třeba provizorně nebude Desiro, ale v německu je tolik lokálek a tolik provozů a dopravců, že bych se silně divil... Spíš za to Viamonti nechtěli platit, zřejmě by jim to kraj neuhradil, a cenu mají na hraně.

Samozřejmě když plánovaná a dlouhodobá NAD trvale nestíhá, chce to bus navíc do oběhu. Furt stojí tolik, co 1/4 desira. :-) Průšvihy dělá až šetření za každou cenu, i na autobusech, pokus mít plánovanou výluku levnější než pravidelný provoz a podobně. :-)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2849
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 15:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem taky zapomněl na změnu kurzu, takže za 4 Desira: 37,- Kč od km. Za tři: 28,- Kč od km.
A raději bych 4 z důvodu brutálního denního běhu, potřeby čištění a údržby (to si VIA udělá přehozením RS1 přes Neumark, takže opticky má 2, skutečně 2 - 3)
Nafta, DC: 27,- Kč
Strojvedoucí: 9,- Kč
Revizor: 3,- Kč
Ostatní nespecifikované: 14,- Kč (to fakt není až zase tolik. Nezapomínejme na všeobjímající výluky, nehody, je z toho třeba platit pokladny, prodej jízdenek včetně marží prodejcům, náklady na provoz firmy, což je třeba dispečer, vedení společnosti)
Celkem: 90,- Kč/km
Zisk: 4,5,- Kč/km
Celkem: 94,5 Kč/km
Tržby: 20,- Kč/km
Dotační potřeba: cca 75,- Kč.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3463
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 15:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ale Via prohazuje přes Neumark stejně jenom v sobotu, nebo jezdí soupravově denně, z Varů? Podle mě to běžně čistí a hovnocucují sami v KV, v sobotu si to prohodí na větší údržbu. To by nějaký vlak navíc asi vymyslet šel, v sobotu / neděli čtvrtou sopravu do systému určitě seženu, na to prohození, to něco v reichu bude. Samozřejmě ideální by na to byl ten systém propojený s německem, jezdit linku až do Zwickau a ještě němcům snížit náklady s českými fíry.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3252
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 16:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: Tak Viamont, když se mu něco po..., tak má zřejmě možnost půjčit si něco od spřátelené společnosti. Ale umíš si představit, že když by to vyhrál podle Tvých propočtů třeba Jančura, že mu ČD nebo někdo blízko půjčí něco, co mu stojí v depu a navíc konkurenci? Dost pochybuju. Já nevím, za jako dlouho a jakou cenu mi pronajímatel pošle další vlak, ale dost pochybuju, že to bude do druhýho dne. Otázkou taky je, co by na to objednavatel, kdyby mu tam x dní jezdil bus místo vlaků, třeba z půlhodinovým zpožděním bez návazností, které by vzaly za své. Ale to by všechno šlo dát do smlouvy s objednavatelem.
Já rozumím představené myšlence a tomu, jak lze ušetřit. Ale zkrátka nezaměstnání průvodčího zkrátka neznamená 0 kč nákladů na kontrolu. A podobně se zázemím, tam musíš mít nějaké lidi, kteří ty budou měnit žárovky, zbrojit, mýt vlaky, tvé zaměstnance musí někdo řídit, musí jim spočítat mzdy a další. Stačí Ti na to těch 7 mega ostatních nákladů? Pokud ti lidé budou zaměstnanci úřadu, tak ušetříš tak za účetní a uklízečku.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3464
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 19:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím, za jako dlouho a jakou cenu mi pronajímatel pošle další vlak, ale dost pochybuju, že to bude do druhýho dne.

OK, ČD šoupají nákladní vagón mezi krajskými městy 4 dny, ale náhradní mašina nebo jednotka je opravdu v 80% případů na místě do 2. dne. Horší to může být o víkendu - dostupnost trasy - ale zase o víkendu je k dispozici mnohem více disponibilních souprav.

A reálné provozní zkušenosti Viamontu ukazují, že to prostě není problém.

Jinak obecně objednatel jasně řekl, že 2 - 3 dny náhradní soupravy vůbec neřeší - teď mu šroty jezdí po tratích 365 dní. Tudíž ta náhradní souprava - když už - tak pro KV kraj nemusí být desiro. Opravdu jednotku za 80 mega nákupky nikdo nechce držet na stání. Ostatně ani státní dráha to takhle nikde nedělá.


Jinak co se týče zpoždění - při NAD na 149 bus obvykle čekal na čas, krom úseků okolo Vlkovic. Ale Viamonti už dělají výlukové jízdní řády, takže 5-minutové čekání na časy není.

Pokud ti lidé budou zaměstnanci úřadu, tak ušetříš tak za účetní a uklízečku.

Ušetřit můžu více lidí, které třeba z politických důvodů, anebo klidně pracovně právních, nemůžu vyhodit. Ale personální politiku ať si dělá kraj jak chce, je to jenom jedna z mnoha možností.

A podobně se zázemím, tam musíš mít nějaké lidi, kteří ty budou měnit žárovky, zbrojit, mýt vlaky, tvé zaměstnance musí někdo řídit,

Bavíme se o 3 soupravách, 12 fírech, jednom vedoucím, jedné "holce pro všechno", jedné účetní a jedné mzdové na cca čtvrtúvazek (externě).

Servis vozidel v ceně pronájmu, vlastní režií snad jen ty žárovky. Možná ani ty ne.

2 revizory beru od externí firmy, abych neměl 10 let na kontrole ty samé obličeje.
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 20:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono ani to zde zmiňované OREDO není( a pochpitelně ani nemůže být) zcela bezchybné. Nevím, jestli je to tím, že každou oblast má na starosti jiný člověk a potom, v případě, že je potřeba mezioblastní spoje upravit) necouvne ani jeden z nich, nebo z jiného důvodu, ale v novém rozšíření na celý kraj se docela obstojně "podařilo" rozvrtat zažité a hojně využívané spoje, a místo nich zavěst jiné, které jedou prakticky odnikud nikam. Potom se stává, že v rozmezí 15 minut jedou ve stejné trase tři více, než poloprázdné busy, zatímco na jiném místě chybí právě ten dřívě hojně využívaný spoj. Další negativum vidím např. i v příliš těsných obratech busů a těsných přípojích v přestupních uzlech, kdy přípoje v řádu 1-5 minut, inzerované v jízdních řádech, jsou ve velké většině z provozních důvodů často zcela nesplnitené a buď nejsou zajištěné vůbec, nebo vyčkávání přípojů jen zvyšuje a rozšiřuje svým dominovým efektem nepravidelnosti do celé sítě.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 20:28:20    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak je to i se ziskem, ten je u nás tradičně povolen minimální (5%),
Tedy 5% harantovanýho zisku na spoustu let... Co by za to jiný odvětví daly...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2850
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 21:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do těch 5ti procent zisku si započti i všechny neuznatelné náklady, třeba pokuty za úklid a podobné. 5% je pouze pro velmi otrlé.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5666
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 22:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HK - VIA si tuším přehazuje tramvaje obden přes Falknov, kde zbrojí, čistí a odsávají hajzly v chemičce, v případě potřeby i vymění tramvaje přes kraslickou trať i přes týden.
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
kutipe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.172
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 23:18:46    Odkaz na tento příspěvek  

Jaj tady sou všichni tak krásně chytří a hnedka ví s přesností na korunu jak co bude vydělávat a nebude... To je krása
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 31. července 2010 - 03:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kutipe: že se ještě divíš.Dneska neni vůbec úředníků potřeba.Stačí K-report a vše je hned jasné :-) i to co neni
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 31. července 2010 - 07:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že VIA je přehazuje akorát v sobotu, proto to jsou taky jediný vlaky co zůstaly v návrhu na příští rok z dolního na horní. Jinak zbrojení a hovnocucování maj v Bečově, kde to dělaj v noční pauze. I tramvaj tam strojvedoucí vytírá a dovybaví papírem, takže uklizečka tam opravdu není potřeba .
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3259
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 31. července 2010 - 09:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poljaq: Já si myslím, že VIA je přehazuje akorát v sobotu, proto to jsou taky jediný vlaky co zůstaly v návrhu na příští rok z dolního na horní.
Výměna nemusí být vázána na JŘ. Může být řešena soupravovými vlaky, které cestující nevozí, a tudíž v knižním JŘ nejsou.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
kutipe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.172
Odesláno Sobota, 31. července 2010 - 10:10:01    Odkaz na tento příspěvek  

Albatros498112: Právě že se nedivím... ale přijde mi to k smíchu :-)
Alex_74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 5-2009
Odesláno Sobota, 31. července 2010 - 10:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poljaq myslí velmi dobře.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5670
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 31. července 2010 - 11:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kutipe, albatros - divíte se oba zbytečně, v předběžných kalkulacích se to takhle píše běžně. Mnohdy to je sice plácnutí do vody, ale PŠ má tohle číslo určitě nějak podložený. U nás je tržba kolem 20 Kč/km standardní bus obsazenej mírně přes půlku míst xezení.
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9701
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 31. července 2010 - 12:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když jsme u těch dotací: ligneta a cvingr jsou dotovaný kam? do role nebo až na dolní?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3263
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 31. července 2010 - 13:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ligneta je dotována plně:
http://www.kr-karlovarsky.cz/NR/rdonlyres/E74F9C03-B8DE-4100-A8C0 -10866518F18F/0/zvs_souh_zpr.pdf str.8

A ještě k návrhu ML-Johan:
To je stejně dvouhodinový nástřel. Pokud bych měl vycházet ze současného JŘ, tak jednak se úsek Bečov-Nejdek za hodinu nedá stihnout a za další lze předpokládát, že by objednavatel chtěl vložené vlaky na hodinu ve špičkách Bečov-Nejdek (možná až Tisová), takže pravděpodobně alespoň dvě jednotky navíc, já osobně bych ještě prověřil vhodnost špičkové hodiny minimálně do Teplé, ale nejlépe až do ML. Stejně tak by asi v rámci VŘ bylo logické zahrnout do výběrka větší balík tratí (výkonů), třeba komplet lokálky Karlovarska (141,142,143,144,149,161), i když mám obavu, že z dlouhodobějšího hlediska májí šanci přežít snad jen 142+149 a viamontí 145.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."