K-report
 

Archiv do 17. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv do 17. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3404
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 21:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že jsem tak smělý...
...je nějaký definitivní a platný seznam tratí, na kterých se bude zastavovat osobní doprava, případně se budou rušit úplně?

Díky
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Počítač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 9-2010
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 21:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkas: Nenech se Rudolfem odradit. Ten má evidentní zájem na tom aby se nic neřešilo a pěkně v tichosti se toho co nejvíc zrušilo.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 21:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino, nikdy nic není definitivní. To věděli už Voskovec s Werichem ve známé písničce. Kde se bude od nového jízdního řádu jezdit v osobce, najdeš snadno v jízdním řádu, který SŽDC jiz zveřejnila. Na jejím webu také najdeš návrhy na zrušení tratí. Zda jim bude vyhověno či zda se některé z nich nestanou vlečkami je věštěním z křišťálové koule. Nevím, zda někdo o převzetí tratí požádal a jaké má představy do budoucna.

Obávám se, že na tomhle webu to neví nikdo. Navíc, opakuji, kdo přesně ví, co se stane za týden, za rok....

Počítač: Mám tu čest veřejně Vás označit za lháře.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 21:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě šlo hlavně stěžovat si a medializovat to, jaký je SŽDC tunel a jak neudržuje to co musí a jak obchází zákony. Na to uslyší i běžní lidi. A aby se udrželi u válu, tak třeba s tím trochu přestanou, jinak bude hrozit, že se nějakým auditem zjistí, co by nemělo a představitelé půjdou od korýtek.
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 21:31:51    Odkaz na tento příspěvek  

750371: Ano obchodní věci jsou starostí obchoďáků o tom žádná, ale přesto, když provozák vidí, že by se to dalo dělat mnohem lepší, tak proč trochu aktivity neobětovat a lepší to nedělat, obchoďákům unikají provozní záležitosti, to bylo a vždycky bude. Dnes je třeba se dívat dopředu a neřešit pravěk rozdělení a litování dráhy.

Dále, že by se Cargo stalo i provozovatelem dráhy, by pro něj nebylo marný. Mohlo by si stanovit pro sebe výhodný poplatek za dopr. cestu (když se říká, že ho má SŽDC pro náklady vysoký), sjednávat a řešit vlastní údržbu např. kumulování funkcí (různé přeměřování rozchodu kolejí, odstranění vegetace, natírání návěstidel atd.) může na vedlejšku dělat posunovač. Pokud by se tratě převedly na vlečky, tak pro vlečky platí mírnější pravidla, takže opět by se snížily prachy na údržbu a provoz kolejí. Další věcí je, že z velkých vleček, kde je provozovatelem dráhy a zajíždějící dopravce tatáž instituce např. Unido v Most, Neratovice, Semtín apod. tak tam jezdí vlaky dopravce Unido. Stejný příklad by se dal uvést s OKD/AWT. Tím chci říci, že kdyby Cargo bylo provozovatelem dráhy tak by bylo i provozovatelem drážní dopravy a mělo zajištěné kšefty.

Ještě jedna zajímavost taková Lovochemie je v současnosti provozovatelem dráhy více jak 100 vleček (Babišovo impérium) a o provoz dráhy (papírově) se tam stará kolik lidí? No představte si, že na to stačí 2 lidi! Kdyby se Cargo najednou stalo provozovatelem více vleček tak 2 lidi sežene jednoduše ze svých zdrojů-racionalizací jedné chodby úřadu.

Jenže to chce změnu pohledu na věc, dívat se na to jako na věc přinášející obchodně výhody a nikoliv jako přítěž víš brejle. Věřím, že by Cargo dokázalo být lepší jak SŽDC, jelikož by v tom mělo přímo kšefty, zisky. Otázka proč to nejde? Odpověď modrogumní myšlení.

Už delší dobu tu píšu, že bych zavedl pro SŽDC Bonus Malus systém, který by se stal jejím bičem a nástrojem kvality.

Obecně můj názor na rušení tratí je: Veškeré snahy tímto utnout.Vydat interní směrnici SŽDC a stanovit tratě, které nepřesáhnou určitý dopravní moment, intenzitu dopravy, do nich vrážet jen minimální údržbu (nutně zákonnou) na nich by mohlo dojít ke snížení rychlosti třeba z 50 na minimální rychlost 30 km/h. Já vím, optimální řešení to není, ale raději uvidím takovou Bruntál-Malá Morávka sjízdnou 30km/h než zrušenou. V případě nárůstu dopravy by se pak časem dalo zlepšit i kvalitativní ukazatele. Prostředky na udržovaní dráhy by se snížily a přitom tratě by zůstaly na živu.

A taky platí, že taková Švestková dráha mezi těmi 10 tratěmi nemá co pohledávat.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2231
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 21:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Medializace samozřejmě smysl má. Ne proto, že Lojza z Horní Dolní tu zprávu bude hltat jak nějaký nesmysl o kozatý sousedce, ale ten, že se dostane na stůl politikům a třeba i ministrovi, který zjistí, že jeho našeptávači podobní Rudolfovi, třeba vůbec nemusí mít pravdu, a že realita je často úplně jiná.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 21:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale blbost. Lidi zajímá, zda bude na důchody a nebo na mzdy státních zaměstnanců, všechny pak to, aby měli co nejmenší daně.
Lidi zajímá kvalita života a její perspektiva. To, co uvádíte, je z (momentálního) kontextu vytržené. Ale je pravda, že někdo by si moc přál, aby platilo jen to, co píšete Vy. Ostatně sdělovadla dělají, co mohou...
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2983
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 22:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohuš: Nejvíc mě štve že SŽDC prostě nenapíše že ta a ta trat se bude udržovat do toho a toho dne a pak by člověk věděl aspon kolik má času...

Jaktože ne? Správní řízení o zrušení zahájené 29. září Vám je jako informace o termínu, dokdy je možné po trati jezdit, málo?

Rudolf_33: Kde se bude od nového jízdního řádu jezdit v osobce, najdeš snadno v jízdním řádu, který SŽDC jiz zveřejnila.

Kecy! Vim o několika tratích, na nichž je pro příští rok objednávka a zveřejněny nejsou! A proč by je vlastně zveřejňovala, jde přeci o tzv. "sporné tratě", které by ráda neviděla, tak to navlékneme tak, aby vidět fakt nebyly a zveřejňovat je nebudem, žejo. Zákon nezákon.
mmch, můžete mi pomoci najít na webu SŽDC tratě, které hodlá tato milá, efektivně fungující a pravdivě mluvící společnost nechat zrušit?

Jirkas: tak směle do toho, co Vám brání?
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6916
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 23:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_ben:
takže bousovka je zaterčovaná, půl roku po konci osobní dopravy, to je asi celorepublikový rekord ne?
Když se v roce 1997 zavedla "dlouhodobá výluka" úseků Čistá - Mladotice a Loket - Krásný Jez, tak tam myslím dali červený terč hned.

K podobné situaci (zasazení červeného terče vzápětí po projetí posledního vlaku osobní přepravy) asi brzy dojde i jinde.


K trati Dolní Bousov - Kopidlno:

Na rozdíl od všech těch "cancourů", kde se ukončením údržby nebo zrušením ušetří jen částka za neprovedenou (ne)údržbu tratě, protože jde o tratě řízené dispečerem-výpravčím ze stanice, kde bude muset být tak jako tak; tak v případě tohoto úseku je situace poněkud jiná.

Tam se vyloučením úseku Dětenice - odb. Kamensko z provozu dají ušetřit (a předpokládám, že vyloučením úseku již k této úspoře došlo - cokoliv jiného by bylo krajně nelogické) mzdové náklady na zaměstnance obsluhující odbočku Kamensko, jejíž existence je spjata právě s tratí č. 063 - pro samotnou trať č. 061 není potřebná.

Na druhou stranu, neudržováním úseku Dolní Bousov - Dětenice se ušetří "jen" částka za neprovedenou (ne)údržbu. Za zaměstnance řízení provozu ne, protože výpravčí v Dolním Bousově bude muset být tak jako tak.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 23:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přátelé, proč se neobrátíte každý z vás s dotazem na SŽDC, s.o., aby vám vyčíslila kolik na té které dráze stojí údržba. Podle zákona o svobodném přístupu k informacím (106/1999 Sb.) Vám odpovědět musí. Když vám vyčíslí, že údržba Bruntál - Mará Morávka stojí ročně xx mega máte údaj, který teprve můžou média zkoumat, jestli částka byla skutečně vynaložena, případně byla-li vynaložena účelně.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6919
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 23:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki:

V jednom z článků na toto téma byly uvedeny i údajné částky (předpokládám, že šlo o údaje poskytnuté médiím právě od SŽDC), které se mají zrušením předmětných tratí ročně ušetřit, a u tratě Bruntál - Malá Morávka byla uvedena částka šest milionů korun.
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 23:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt: Termín zahájení správního řízení přece nemá nic společného s termínem, do kdy se dá po trati jezdit. Výsledkem toho správního řízení je po nějaké době (která je různě dlouhá) rozhodnutí, co bude s tratí dál. A až termín nabytí právní moci rozhodnutí o zrušení je definitivní tečkou za možností projet.

Jinak mi nebrání nic, takže asi před dvěma hodinami se již stalo
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6920
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 23:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkas:
Výsledkem toho správního řízení je po nějaké době (která je různě dlouhá) rozhodnutí, co bude s tratí dál. A až termín nabytí právní moci rozhodnutí o zrušení je definitivní tečkou za možností projet.

To (bohužel) není pravda - viz další (v tuto chvíli úředně existující) tratě jako Kralovice - Mladotice, Loket předměstí - Krásný Jez, ale i Dobronín zastávka - Polná, nebo třeba Hrušovany u Brna - Židlochovice...
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 23:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: To máte (bohužel) pravdu, to je to, že SŽDC si bere zákon do svých rukou. Ale chtěl jsem tím říct, že termín zahájení správního řízení nemá (většinou) nic společného s termínem zapíchnutí červeného terče
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2985
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 00:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkas: Tak ten termín zpravidla naznačí, že je k dispozici málo času, žejo... Čekat na to, že dnes (16.11.2010) MD/SŽDC napíše, že 1.2.2011 zastaví/zruší trať mi přijde krapet utažené za vlásky. Jednak by si kluci od sždc zas řízli do větvičky, na níž sedí (a spokojeně kývaj nožkama, jak se jim plány daří), druhak to nejsou schopni ani u jedné instituce tak dopředu vědět (pokud samozřejmě už nemaj půlroku dopředu rozhodnuto, že se to prostě provede stůj co stůj ať si kdokoli jakkoli protestuje).

Jinak mi nebrání nic, takže asi před dvěma hodinami se již stalo

tak je to správný, tak to má být. :-)
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 00:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davide: to je právě ono. Ale je potřeba zjistit skutečné, nikoliv údajné náklady. To píši z hlediska té medializace, protože pokud se zveřejní, že skutečné jsou oproti deklarovaným čtvrtinové, možná někdo z regionálních činovníků SŽDC dostane auditní obavy. A dá-li Bůh se začne chovat jinak. Čili neplkejme na káčku, ale všichni vznesme dotaz. Bez rozruchu to nepujde.

Já sám za své sdružení jsem se prohlásil za účastníka řízení (v souladu s ustanovením §28 SŘ) ale jaksi nestíhám vše. Musím se prohlásit ke každému správnímu řízení zvlášť, nelze to udělat an block. A o spoustě správních řízení se ani nedozvím. :-(

(Příspěvek byl editován uživatelem nikki.)
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
KLF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.210.231
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 00:11:08    Odkaz na tento příspěvek  

Mám takovej dotaz ohledně tratě Bousov - Kopidlno. Některé tratě se zavírají bez zájmu obcí, jinde jsou starostové vytočený a jsou proti. Tady je to vůbec jak ? Mají obce zájem o zachování, nebo se bohužel opět jedná o lokálku, která má zastávky v polích, páč se vesnicím zásadně vyhýbá ? Ptám se, protože tuto trať moc neznám. A kolik lidí ji ještě v době provozu osobky využívalo ? Ptám se, protože jsem plánoval několik občasných jízd do Dětenic do té nalejvárny. A to docela i pravidelně. Ale vidím, že si už můžeme nechat asi zajít chuť...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6921
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 00:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki:

Ale je potřeba zjistit skutečné, nikoliv údajné náklady.

To jistě, ale - v návaznosti na to, co jste napsal v předchozím příspěvku - když napíšete na SŽDC tento dotaz, tak se vám velmi pravděpodobně dostane odpovědi v podobě "oficiálního údaje", že údržba této tratě stojí ročně 6 milionů korun.

A jestli tuto uvedenou částku pak budou zkoumat média - kolik takových článků, které v poslední době na toto téma vyšly (ať už v tištěné, nebo internetové verzi novin), se zabývalo tím, jestli jsou uvedené částky reálné, nebo jde o čísla vycucaná z prstu (anebo v opačném případě, že je údržba těch tratí silně předražená)?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2328
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 07:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KLF: Na všechny Vaše dotazy snadno najdete odpověď na google maps. Docházková vzdálenost mizerná. I do tej krčmy je to od vlaku skoro 2 km, ať již by jste jel do Dětenic nebo do Osíčan. Zato přímo centry obcí prochází silice II/280.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 08:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

evidentně se to uhlobaronovi vyplatilo vozit vlakem, jinak by se na něj dávno vykašlal

Je otázka , jestli se to vyplatilo také ČDC.
Je docela směšné , pokud nějakého místního živnostníka,který odebere za týden 2 vozy nazvýváte uhlobaronem.
Z pohledu příznivce železnice je pěkné vidět občas mašinu s dvěma vozy ve hloubi regionální trati . Pokud se na to člověk podívá očima ekonoma , už to tak pěkné není. Pokud ty dva vozy jsou pravidelně každý den , dejme tomu. Pokud se dá turnus zaměstnanců a mašiny udělat tak , že do Dětenic se třeba pojede pravidelně 2 x za týden a 3 x za týden se pro tyto zaměstnance najde jiná práce , pak by to eventuelně mohlo také fungovat. Ale pokud 3 x za týden mašina bude 3 hodiny stát ve stanici a lidi 3 x 3 hodiny za týden se budou nacházet v nádražním kiosku , pak to fungovat nikdy nemůže.

Ohledně cen za dopravní cestu. Uvědomte si , že vše , co je o železnici je drahé. Kompletní rekonstrukce například takového přejezdu se silnicí II/III třídy je záležitostí 200-300 tisíc (a kolik těch přejezdů tam máte) , pokud mi na vlečku dorazí dodávkou živnostník opravit kolejové styky v délce cca 1 metru je to o cca 15.000 Kč (a to nepotřeboval MUV-ku či výluku atd.), za výměnu kolejnic v oblouku o délce 100 m jsem platil cca 300.000 Kč (zase bez MUV-ky a kolejových jeřábů a speciální traťové mechanizace) . Nefandím SŽDC , ale pokud si někdo myslí ,že na nějaké trati pokud na ní je pravidelný provoz mohou být udržovací náklady nulové , je to s jeho mozkem špatné.
Navíc..... ty tratě jsou až na vyjímky staré. Tam je neustále třeba něco měnit. To máte stejné jako s rodinným domem.
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.130.34
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 09:19:26    Odkaz na tento příspěvek  

Narozenej, to co říkáš je bezesporu pravda, ale jak často se tyto výměny musí provádět? Jsem si jist, že na Malý Morávce nedělali každej rok práce za 6 milionů. To by z tý tratě byl dnes pomalu koridor. Já moc dobře vím, kolik si SŽDC účtuje na některých vlečkách za úkony, které má smluvně provádět, ale ve skutečnosti neprovádí. Majitel takových vleček pokud SŽDC nekontroluje (což je v drtivý věčině případů) ani neví, že ty statisíce ročně co jim platí, platí úplně zbytečně. Při rozhodování, zda vlečku ponechat či zrušit se pak snadno rozhodne o zrušení, když ho stojí tolik peněz. Totéž je samozřejmě u regionálních tratí s tím rozdílem, že tam SŽDC ani s nejlepší vůlí nemá kdo kontrolovat, takže SŽDC si bezostyšně vykáže na trať x milionů nákladů na údržbu, ale když je třeba do něčeho doopravdy investovat, prohlásí, že nemá peníze a trať oterčuje (stranou nechávám otázku zda je skutečně potřeba něco investovat), ale na co bych se ptal je to, proč ta investice nemůže jít z těch vykázanejch x milionů, proč se na to musí dávat peníze zvlášť?
Old_shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 09:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudlo, tys tam někdy byl, že seš tak chytrej?
Kde blb, tam nebezpečno. (Jan Werich)
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 09:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já moc dobře vím, kolik si SŽDC účtuje na některých vlečkách za úkony, které má smluvně provádět, ale ve skutečnosti neprovádí

Ano,to je pravda.Sám mám takovou zkušenost.Ale pokud jsem starostlivý a řádný hospodář, dokážu to zjistit , zda to provádí či neprovádí a případně si najmout někoho jiného.
Ale taková činnost je i o značném riziku. Stane se nehoda , vyšetřování zjistí , že se stala díky špatné trati , která byla vykázána jako "v pořádku" a někdo může jít do lochu. Zatím nevím o někom takovém , ale co není ,může být.

Ještě by mne zajímalo , kde se vykazují náklady na takovou státně-správní činnost , kterou SŽDC vykonává a která nemá souvislost s úržbou či provozováním drah. Myslím tím to , že když si chce někdo v ochranném pásmu trati postavit dům , musí mít ke stavebnímu povolení vyjádření SŽDC , že se stavbou souhlasí.Těmito úkony se také živí x lidí. Nejsou náklady na tyto lidi nakonec také rozpuštěny do nákladů na udržování a provozování tratí ??
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6885
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 10:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z Dětenic zast. do obce to je asi 5min. pomalé chůze, to samé do Osíčan!
To bych chtěl vidět ty 2km = 25-30min...

Ty vole to jsou výpočty! To je jak to Milevsko. To z nádraží k panelákům čítá asi 200-300m = 5min. chůze.

Samozřejmě Rudolf vybere docházkovou vzdálenost z nádraží na druhý konec města,nejlépe až za něj!

Stejně tam můžu říct,že z busu ze středu obce to bude na okraj pro lidi moc daleko.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6886
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 10:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmch je hrozně úsměvné,když na Krp čtu vychvalování busů. Následně v hospodě u piva od těch samejch lidí (i od těch co mají na starost veřejnou dopravu) slyším,že ne vždy je bus ideální řešení a cestovat tímto prostředkem chce také kus odvahy a pevné nervy. (viz třeba umístění,resp.neumístění JŘ, trasování linek, informovanost cestujících...atd)

Vůbec!!! bych se nedivil,kdybych někdy potkal Rudolfa u piva a on mi také sdělil,že to co píše na Krp je čistá teorie a vysněný,idealizovaný názor,který je pravým opakem reality a vlastně i jeho názoru. Jinak řečeno veřejně mohu psát cokoliv,ale myslet můžu opak...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 10:32:52    Odkaz na tento příspěvek  

750371:Čtu tady bez nějakých emocí diskusi,a nezlobte se,byla uváděna vzdálenost od zastávky k hospodě-předpokládám tedy do středu obce.Vy asi zase uvádíte vzdálenost k prvnímu baráku.Kolik lidí z toho prvního baráku jezdí vlakem?Dneska už lidi nedonutíte,aby se poránu štráchali do polí za obec na zastávku,jen aby jezdil váš milovaný vláček.Doba se změnila,lidi už i na vesnici mají auta,a autobusy jezdí aspoň základní obsluhu tak či tak,směry cestování se od dob výstavby lokálních tratí změnily.Časy,kdy lidi byli ochotni vstávat o dvě hodiny dříve aby se dostali vlakem do práce už jsou taky pryč.To si radši každý připlatí na benzín.Obávám se,že polovina lokálek půjde do kytek.A SŽDC si bere zákon do vlastních rukou...SŽDC je vlastník tratí ne?Když majitel rozhodne,tak trať skončí i kdyby se šotouši stavěli na uši.A na nějaké mediální tlaky taky nevěřte,80% lidí nejezdí vlakem,a modrá armáda je všeobecně považovaná za bandu vyžírků-tady žádnýmu papalášovi nic extra nehrozí.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 10:39:32    Odkaz na tento příspěvek  

No a teď jste dodal,že cestování autobem chce v naši zemi kus odvahy-ne že by teda tam bylo vše v pořádku,ale těch vyplašených zajíců je teda v této zemi spousta a autobusem jezdí do školy i prvňáčci-tohle nemůžete myslet vážně!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6887
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 10:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro zajímavost dnešní spojení Nbk-Kopidlno-Dětenice:
v 6h, 12.20h a v 16h.
kolik lidí tohle asi tak využije?

kpt Hejl: však já taky psal docházkovou vzdálenost ze zast. do obce Dětenice. Jenže někdo si rád přihazuje km i minuty.

Příhod proč nejezdit busem je víc než dost. Nedávno jsem jednu na krp popisoval.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 10:51:44    Odkaz na tento příspěvek  

Poraďíte lidem,co mají dělat,když jim do obce nic jiného než autobus nejezdí?Chodit pěšky?
Počítač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2010
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 10:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf: Lžete záměrně nebo jen tak plácáte bez znalosti věci? Nádraží Dětenice - krčma Dětenice: 700 metrů. Zastávka Osenice (Osíčany jsem nenašel) - krčma Dětenice: 800 metrů.
Ale uznávám, že tato trať je pro ZDO vcelku k ničemu.

750.371: Moje zkušenost mi říká, že mezi uživatelem na internetu a člověkem v reálu je často propastný rozdíl. A ti, kteří na netu vystupují jako namachrovaní borci jsou často ve skutečnosti zamindrákovaní chudáčci, kteří si silnými slovy léčí svoje mindráky :-)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6888
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 10:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud bude JŘ jak noty na buben,tak snad jedině jezdit autem. Asi jako v jiných lokalitách,kde byl vlak "úspěšně" nahrazen busem. Nyní je smlouva na 10 let a spoje jezdí prázdný!

Třeba oblast Podbořan,kde byla veřejná doprava totálně zlikvidovaná a dnes je snad k použití pouze čisté spojení Podbořany-Žatec. Hlavně nechtít jet dál a o víkendu. Ale tohle už bylo na krp také x-krát propíraný.

Dále viz oblast Žamberk-Letohrad-Hanušky,též řešeno před týdnem na Krp.
Počítač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 9-2010
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kpt. Hejl: Na vesnici kdo může jede autem a busem jedou většinou jen děcka do školy nebo důchodci k dotkorovi a do Lidlu.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6889
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počítač: to,že někteří jezdí prstem po mapě a pak píší na krp je známá věc. Já narozdíl od nich se občas snažím veřejnou dopravu využít. Viz třeba moje fota z Glucholaz. Jenže to byl výlet na celý den,když není řádné spojení od a do Letohradu.

Bus-nic!
vlak s přestupem v Lichkově, po pár km zas přestup D.Lipka, další přestup Hanušovice. Dojedu do Jeseníku a čekačka 1h,protože vlak směr Glucholazy odjel před 30min.
Zpět je zas čekačka 45min. v Hanuškách...

To je super spojení!
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SŽDC je sice majitel trati, ale pořád se jedná o státní majetek, tak snad není od věci, když občané můžou aspoň vyjádřit svůj názor. Problém je spíš v tom, že je snaha všechno zlikvidovat, i když mnohde by se našel někdo, kdo by si trať za rozumných podmínek převzal. Ale to se nenosí, radši to zrušíme, ať to stojí co to stojí a ty daňový poplatníku to zaplať. Myslím, že zrovna na tohle budou slyšet i obyčejní lidi. Buď zrušení trati za xy peněz, nebo její převedení za zlomek nákladů s možností se třeba svézt v létě výletním vláčkem. Co je pro všechny (kromě těch pár, co na tom napakujou) lepší? Mě by ani tak nevadilo to rušení, kde je to opodstatněné a nenajde se nikdo, kdo by chtěl trať zachovat, ale spíš styl my to tu navzdory zákonům, obyvatelům a ekonomické výhodnosti zrušíme a nikdo na nás nemůže. Třeba hrozba auditu a personální výměny pomůže.
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.130.34
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:13:18    Odkaz na tento příspěvek  

Tak pánové, už mě ty vaše žabomyší spory o tom, jak daleko kerej barák je od nádraží, začínají lézt krkem, taxem si vzal velmi podrobnou mapu a s téměř chirurgickou přesností jsem změřil 3 vzdálenosti od nádraží v Dětenicích a Osenicích 1) vzdálenost od nádraží k nejbližšímu baráku v obci 2) vzdálenost nádraží od geometrickýho středu obce a 3) vzdálenost nevzdálenějšího baráku od nádraží. Ať si každý udělá vlastní obrázek (čekám, že ti, kterým naměřený hodnoty nepůjdou k jejich teoriím mi budou z lecčehos obviňovat, třeba, že mám mapu měsíce místo zeměkoule)
žst Dětenice 1) 50m 2) 700m 3) 1400m
zast Osenice (zde je nutno měřit nejen z obce Osenice, ale i Dětenice, protože Dětenice jsou od týhle zastávky stejně daleko jako Osenice) takže vzdálenosti Dětenice od zast Osenice: 1) 150m 2) 500m 3)1200m a Osenice 1) 150m 2)500m 3)800m
Vážně by mě zajímalo, kde tu vzal někdo vzdálenost 2,5 km od Dětenic, ledaže by chtěl jít pěšky z nádraží Dětenice do Libáně, ta je od Dětenic vzdálena oněch 2,5 km. Z naměřených hodnot si dovolím usoudit, že nádraží Dětenice je zbytečný a vlak by tam mohl klidně projíždět, protože většina obyvatel Dětenic budou chodit na zastávku do Osenic (mají to o 200m blíže)
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.130.34
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:25:39    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, pro rejpaly jsem zapoměl dodat, že jsem neměřil vzdušný vzdálenosti, ale po stávajících komunikacích. I já když jsem kdysi jel do Dětenice, jsem vystoupil na zastávce Osenice, i mě těch 200m přišlo jako dlouhá vzdálenost, abych dodržel stejný nádraží se jménem obce. Takhle bych mohl změřit všechny zastávky na trati, ale považuju to zbytečný, ti co souhlasí se zrušením trati stejně budou tvrdit, že praha je blíž od bratislavy než zastávka na týhle trati od nejbližší obce.
Počítač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2010
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lemrouch: A to se máme ještě na co těšit. Známý "odborník" Tomáš Záruba ve středočeské diskusi by nejradši zrušil i tratě z Kutné Hory do Zruče a z Čáslavi do Třemošnice
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:52:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ad super spojení 750371:Kde jste přišel k myšlence,že stát má dotovat veřejnou dopravu z každé do každé v republice?A to nejlépe na dráze.Tohle nedokáže ani ten nejbohatší stát,nehledě na to že jediný,kdoby těmi spoji jezdil,by byli zřejmě šotouši na výlet.Viz onen poposisovaný do Glucholaz.Pokud chcete dnes jezdit na výlety mimo hlavní přepravní směry a časy,tak vám nic jiného než auto nezbyde,a myslím že to platí pro celou Evropu.Má ta vaše snaha o maximální využívání veřejné dopravy nějaký hlubší smysl?Kolik lidí asi tak denně cestuje vlakem z Letohradu do Glucholaz,aby tam bylo financováno nějaké použitelné spojení?Už je to prostě tak,že veřejná doprava jde dolů,a zřejmě zůstane pouze tam,kde se z nějakého důvodu nevyplatí nebo nehodí auto.Přesto všechno zbyde na železnici ještě dost místa,ale vzhledem k ceně jejího provozování to bude záležitost velkých aglomerací a jejich vzájemného spojení,popř.významných průmyslových objektů.Železniční spojení z Horní Modré do Dolní Růžové je dnes ekonomicky neobhajitelné,byť je tam krásně,trať se romanticky line mezi poli,a má X letou historii.Vývoj civilizace není nostalgický.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:57:16    Odkaz na tento příspěvek  

kpt. Hejl:

"SŽDC je vlastník tratí ne?Když majitel rozhodne,tak trať skončí i kdyby se šotouši stavěli na uši.A na nějaké mediální tlaky taky nevěřte,80% lidí nejezdí vlakem,a modrá armáda je všeobecně považovaná za bandu vyžírků-tady žádnýmu papalášovi nic extra nehrozí.":

Nezlobte se na mně, ale ty Vaše výplody už se opravdu nedají číst. Dřív, než začnete svěřovat další ze svých rozumů těmto stránkám, tak se laskavě podívejte do katastru nemovitostí na libovolný drážní pozemek. (nemějte obavy, katastr je na internetu, takže nebudete muset odlepit zadek od židle).

Dočtete se následující:

Vlastnické právo:
Česká republika

Právo hospodařit s majetkem státu:
Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7, Praha, Nové Město, 110 00

Takže vážený kapitáne,

1. SŽDC není vlastníkem regionálních tratí. Je pouze jejich (velmi špatným) správcem, který N E M Á právo rozhodovat o nějakém rušení! O tom může rozhodovat pouze majitel, tedy ČESKÁ REPUBLIKA, (pravděpodobně zastoupená Ministerstvem dopravy.

2. Pokud SŽDC svým hospodařením dovede bez rozhodnutí ministerstva dopravy do stavu nesjízdnosti, potom platí následující:

Zákon č. 140/1961 Sb., trestní zákon

Porušování povinnosti při správě cizího majetku
§ 255
(1) Kdo jinému způsobí škodu nikoli malou tím, že poruší podle zákona mu uloženou nebo smluvně převzatou povinnost opatrovat nebo spravovat cizí majetek, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.

Nemám k tomu co dodat, z právního hlediska je situace naprosto jasná.
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.130.34
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 12:01:42    Odkaz na tento příspěvek  

Obávám se, že jsme tady svědky bezbřehý blbosti kombinovaný se zlým úmyslem. Jen by mě zajímalo, kdo může mít jakej zájem na liqidaci lokálek? Argumenty, kterými se zaštiťujou liqidátoři jsou už na první pohled blbost a když si člověk dá práci a ověří je, zjistí, že ten první pohled nebyl jen klamný dojem. Když si vzpomenu, jaký dlouhý debaty se vedly kolem zastavení osobky do Bochova, kde za blbce byli oprávněně její zastánci, protože tam všechny ty argumenty proti jsou opravdu pravda. Tak mě napadá, jestli dnešní liqidátoři ty bochovský argumenty jen nezkopírovali a pojem "bochov" změnili na "jakákoliv lokálka".
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2987
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 12:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt. Hejl: SŽDC je vlastník tratí ne?Když majitel rozhodne,tak trať skončí i kdyby se šotouši stavěli na uši.

Ale houby. SŽDC je pouze správcem svěřeného (státního) majetku, máte to i v názvu. Z toho vyplývá, že rušit může leda tak majitel a to ještě je docela dost omezen zákonem... Svévolně rušit dráhu fakt nejde...

A na nějaké mediální tlaky taky nevěřte
Když už nefunguje tedy ani kontrola pomocí médií, tak tedy potěš koště ...

Jirkas: SŽDC je sice majitel trati ...

není!.

Lemrouch: klid, prej je daleko od obce i nz. Třebívlice...

Hejl: Pokud chcete dnes jezdit na výlety mimo hlavní přepravní směry + Kolik lidí asi tak denně cestuje vlakem z Letohradu do Glucholaz

Ale nepovidejte... Takže ponechme dopravu jenom tam, kde aktuálně jezdí velké množství "substrátu" bez ohledu na budoucí vývoj, na ostatní destinace nechť se lid dopravuje vlastními automobily a infrastrukturu v případě dráhy zcela zlikvidujeme. Až se za nějakých 5, 10 let situace dostane do situace, že třeba v Českém středohoří bude přeautomobilováno a bude nutné místo stepních luk vyasfaltovat parkoviště, tak to bude jedině správně, páč alternativní způsob dopravy do této lokality jsme si před 5 lety komplet zlikvidovali a pokud bychom jej chtěli obnovit, tak za účasti velmi vysokých nákladů, pokud to vůbec stavebně bude možné... Kapitáne, gratuluji k modernímu "ekonomickému" (a krátkodobému) způsobu myšlení!
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 12:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: z právního hlediska situace jasná je. Naprosto. Dráhu může podle zákona o drahách zrušit jedině vlastník. Souhlas. Ale co se týče té trestně-právní odpovědnosti - 1. díváš se do starého trestního zákona 2. Nový trestní zákoník právě tady toto ustanovení rozmělnil. Čili těžko by se dala tato skutková podstata přičíst konkrétnímu jedinci a dost těžko by se prokazoval úmysl :-(
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 12:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majitelem drahy je Česká republika. SŽDC, s.o. má pouze právo hospodařit s majetkem státu!!!
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 12:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SŽDC je vlastník tratí ne?Když majitel rozhodne,tak trať skončí i kdyby se šotouši stavěli na uši.
To jsou skutečně perly. A vy firmě taky rozhodujete ve správním řízení?
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 12:58:39    Odkaz na tento příspěvek  

Takže nejprve k SŽDC:Je to státní organizace,která byla zřízena za účelem správy tratí pro jejich majitele, tady stát.Takže de fakto pověřený majitel-správce.Nemohu posoudit,jestli je dobrý,nebo špatný majitel-správce,neboť neexistuje možnost srovnání s jiným majitelem,provozujícím tratě za vlastní peníze,tudíž nenapojeným žádným způsobem na státní rozpočet.Co se týče tratě dovedené do stavu nesjízdnosti,to přece ještě neznamená zrušení tratě-opravdu nejedná v tom případě SŽDC na příkaz toho vašeho nadmajitele tedy státu,potažmo min.dop.?Jak to víte?Myslíte že to je spolek povahově špatných hochů,vylívajících si svou zapšklost na chudácích lokálkách?
Co se týče mého ekologického myšlení.Pochybuju,že dojde k přeautomobilování oblastí jako je české středohoří i kdyby tam vlaky nejezdily vůbec-na to tam není dostatečná hustota obyvatel.Jde o to,že kdyby se stávající objem peněz vkládaných do železnice investoval do jedné třetiny sítě,spojující velké aglomerace,pak by mohlo dojít k tomu,že by celkový počet cestujících a přepraveného zboží mohl jít nahoru,neboť tam je prostor získat nové zákazníky,což pro mnohé z vás zřejmě nežádoucí a ekologický zločin.Jen by neexistovaly ty mnou zmiňované tratě z Horní do Dolní,kde už nikoho nezískáte,ale na úrovni 21 století fungující zbylá třetina.To je to,na co tenhle stát má.Celou dnešní síť na žádoucí úroveň nedostanete,popřípadě není ani pro koho,naopak její existence táhne železnici neekologicky dolů.Je mi jasné že má někdo problémy tohle poslouchat/číst,ale vývoj civilizace nejde často podle přání jednotlivých lidí.Uvědomte si,že železnice v tomto státě dneska zajímá hlavně hospodářskou sféru odkázanou na její využití,a pak asi 20% obyvatel,kteří ji používají v osobní dopravě,často sporadicky.Chcete si hrát na sociální inženýry a vnutit železnici všem,i těm co ji k životu nepotřebují?
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 13:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak k rozhodnutí o zrušení: podkladem jsou lživé a nedoložené informace SŽDC. Pokud na jejich základě MD dráhu zruší, je možné celé správní řízení zpochybnit - nedošlo ke zjištění stavu věci, dokazování bylo neobjektivní. Otevření již uzavřeného správního řízení je možné do tří let od nabytí právní moci rozhodnutí. Obávám se však, že zdůvodnění rozhodnutí nebude lehce průstřelné a prokázat chybu v dokazování lze jen po nahlédnutí do spisu Věc by tak jako tak asi skončila u NSS.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 13:07:09    Odkaz na tento příspěvek  

Nikki:
Ono by nemuseli nikoho přímo zavírat. Pokud na SŽDC sedí někdo, kdou už z názvu svého zaměstnavatele má na starosti správu majetku, a provádí ji tak, že ten majetek bez rozhodnutí majitele zniční, potom je to pro mně hrubé porušení pracovní kázně a je to na výpověď.

Kdyby dostalo pár papalášů padáka, tak ti ostatní by si dali velice pozor, aby je nenásledovali. Oni si totiž soudruzi velmi dobře uvědomují, že jinou práci vpodstatě nemají šanci najít (víc SŽDC totiž u nás tak nějak není).
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6925
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 13:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl:
Jde o to,že kdyby se stávající objem peněz vkládaných do železnice investoval do jedné třetiny sítě,spojující velké aglomerace,pak by mohlo dojít k tomu,že by celkový počet cestujících a přepraveného zboží mohl jít nahoru,neboť tam je prostor získat nové zákazníky,což pro mnohé z vás zřejmě nežádoucí a ekologický zločin.Jen by neexistovaly ty mnou zmiňované tratě z Horní do Dolní,kde už nikoho nezískáte,ale na úrovni 21 století fungující zbylá třetina.

Ano. A proto je největším problémem to, že se výrazněji investovalo/investuje do tratí jako České Budějovice - České Velenice, nebo neadekvátní (v poměru náklady/užitek) investice do trasy Plzeň - Cheb.
Tam se odčerpaly peníze, které mohly být (teoreticky - realita může být jiná, třeba proto, že "musely být čerpány evropské peníze a jiné projekty nebyly připraveny"?) investovány jinde, kde to mohlo mít větší užitek.

Myslíte si, že (úřední) zrušení těch lokálek bude znamenat nějaké výrazné zlepšení údržby nebo přímo investice do těch perspektivních tratí?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6892
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 13:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kapt.hejl: jenže zrovna tať přes Lichkov je docela významné rameno a spojnice této oblasti do Jeseníků. Nejde o zvyšování počtu vlaků,ale o návaznosti!
To samé platí pro rameno Letohrad-Týniště.
To bychom podle Tebou uvedené teorie museli zrušit všechny!!!! lokálky.
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.128.71
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 13:54:21    Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl sorry, ale buď jsi úplně b... nebo to děláš záměrně. Podle tebe nemá SŽDC srovnání? Zdá sá ti v týhle republice málo provozovatelů dráhy? Každá vlečka má svýho provozovtele a není to SŽDC a dokonce i některý tratě mají jinýho provozovatele než SŽDC, ty jsi asi nikdy neslyšel o JHMD, Kraslicích, pojem Desná ti asi taky nic neříká.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 14:03:24    Odkaz na tento příspěvek  

Lemrouch:Znáte nějakého jiného provozovatele,který u nás obhospodařuje tisíce kilometru tratí kromě SŽDC???JHMD,Desná,Kraslice jsou srovnatelné?Nejsou nijak navázány na státní rozpočet?Děláte si ?
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.128.71
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 14:13:59    Odkaz na tento příspěvek  

Nedělám, když tedy chcete někoho srovnatelnýho dle vašich indícií, tak co třeba VVÚř, krom těch tisíce km (jen stovky) pasuje perfektně. Ale samozřejmě, každej provozovatel (a koneckonců každej jedinec) je něčím jedinečnej a nedá se na stopro srovnat s nikým jiným, takže jestli to myslíte takhle, tak máte pravdu SŽDC jsou jedinečný a nedají se s nikým srovnat. I já sem jedinečnej i vy a i každej kdo tu diskutuje a dokonce i každá moucha je jedinečná, nesrovnatelná s jinou mouchou. Takže vlastně uznávám, jsem blb, máte pravdu.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 14:25:41    Odkaz na tento příspěvek  

750371:Já vím,že to bolí,ale nevidím relevantní důvod aby do Jeseníků vedla železnice ze všech směrů.Až se mi chce napsat aby tam vedla vůbec,ale už jsem zde za blba a to kpt.Hejlovi stačí.Kpt.Hejl by rád užíval v tomhle státě železnice odpovídající letopočtu 2010.Už dvacet let máme svobodu a kapitalismus,ale nebýt akce Pendolíno,které si ostatně na sebe ani nevydělá,jsme se za tu dobu nepřiblížili moderní železnici ani o píď.Zato máme pokud mě paměť neklame asi 13000 km železnic s každodením nostalgickým provozem,za peníze,dosypáváné nějakým kreativcem na pojmenovávaní dotací,kterých není nikdy dost.Opravdu myslíte,že to tak půjde donekonečna?Pokud nechce jít železnice úplně do kytek,tak s s tím bude muset něco udělat.Možná že bude třeba zrušit skoro všechny lokálky,nevím,na co má tenhle stát ještě peníze.Nebo budou u nás někde jezdit dotované (polo)prázdné nostalgické vlaky ještě 50 let?I šotouši by měli mít pud sebezáchovy.Zatím se ruší jenom tratě,u kterých to bolí málo.Ve východní Evropě,kam kromě Prahy patříme jsme vyjímka,ale za jakou cenu.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6896
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 14:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Os doprava se bez dotací neobejde.
Na ostatní s prominutím nesmysli!!! nemá cenu reagovat.
Ano budem do hor jezdit auty a busy,které dojedou někam pod sedlo a tam uvíznou mezi náklaďáky.
Freudent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 15:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl: Ty Vaše žvásty můžete jít obhajovat do Švýcar, tam se určitě chytnete.
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 16:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už nemůžeme nic jiného dělat,pojdme si alespon zavzpomínat na trat Dolní Bousov-Kopidlno.Osazení červených terčů jestli to správně chápu znamená to samé co zrušení tratě až na to že v současné době nemohou vytrhat koleje ale tak jako tak tam žádný vlak nesmí.Tady pár fotek z jedné z posledních jízd u které když jsme ji dělali jsme netušili že bude jedna z posledních.

Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 17:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky přidám něco málo vzpomínek na tuto trať, jednak rozlučková jízda a pak pár snímků z června
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 20:19:05    Odkaz na tento příspěvek  

Je hodně smutné,že jedinci na intelektuální úrovni Hejla řídí tento stát.

Jenom při zvrácenosti této argumentace uvažuju, jestli to fak myslí vážně, nebo je to provokatér.
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.215.62
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 20:48:19    Odkaz na tento příspěvek  

Nechme kpt a jeho názory být, někdo nechce sponzorovat železnici, já zase silnici. Já nevidím důvod, proč bych měl ze svých daní dotovat desetitisíce kamionů, který mi ohrožujou život na každým kroku, ale holt jsou mezi námi tací, kteří si rádi přispějou na padesátitunovýho vraha, kterej je někde na nějaký okresce zabije, protože se tam zrušila lokálka a vlakem to už vozit nejde.
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.55.135
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 21:30:29    Odkaz na tento příspěvek  

Rád bych se optal někoho znalého: kolik může vlastník čerpat z FDI na 1km tratě za rok? A jaké jsou tam např. "přídělová" pravidla, jako třeba provozuschopnost či náročnost staveb.

Stále si myslím, že ty nehorázné ceny za údržbu, jsou možné jen díky této příjmové položce. A o to asi MD jde. Snížit čerpání z FDI za každou cenu. Tedy převod/prodej tratí NENÍ pro MD řešením. Předhazování cen údržby SŽDC, je podle mého jen zastírací manévr skutečného důvodu.