K-report
 

Archiv do 16. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv do 16. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3512
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 11:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad David: Je to hodně teoretizování. Ono je velmi těžké říci, jak to vůbec mělo probíhat. I kdyby k té privatizaci došlo, tak si myslím, že zájem by byl malý a výsledek by byl katastrofální. Zkusím to naznačit v bodech:
- V polovině 90. let se ještě regionální železnice považovala za jakýsi přežitek s nejasnou budoucností. A to i na západě, i když právě tam se v té době začala rodit lokálková vozidla nové generace (RS1, Desiro a další). Toto období chápu jako jakési období zvratu v přístupu k místním drahám (alespoň někde). ČR v té době měla úplně jiné problémy.
- Chyběla nám zde movitá podnikatelská sféra, která by chtěla jít do rizikového podnikání v oblasti místních drah. (movitých "podnikatelů" tunelářů již bylo dost, ti by to tak odvezli leda do šrotu). Obce měly jiné problémy, než si na krk pověsit další výdaje.
- Chyběla potřebná legislativa atp.

Čili já jsem rád, že k tomu nedošlo. Prostě tato zem na to nebyla připravena v mnoha ohledech. Dnes je situace jiná.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6896
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 23:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy:

Přesto se už v té době (resp. tedy až v roce 1997, kdy ta potřeba byla aktuální; ale myslím, že za ty 2 roky - od roku 1995 - zase takový rozdíl ve "vývoji" nebyl) našly subjekty, které provoz na některých tratích převzaly (a legislativně se to tehdy taky nějak zvládlo).

I obce údolí Desné, na kterých povodně roku 1997 způsobily značné škody, utvořily Svazek obcí údolí Desné právě za účelem převzetí (poškozené a na zrušení tehdy odsouzené) tratě.

Tehdy to vypadalo (a v případě všech (?) tratí, které byly předány nestátním subjektům) tak, že se jim to poskytlo za symbolickou cenu, a to včetně vozidel. To už dnes taky nepřipadá v úvahu - i v tom je situace jiná.

U některých tratí by se možná nový provozovatel nenašel a zanikly by už tehdy, takto budou zrušeny třeba až teď.

Dluhonice:

O. K., díky za vysvětlení.

K tomu mě jen napadá, že jestli po té trati již několik let v zimě nic nejezdilo, pak ani nebyla potřeba žádná zimní údržba tratě, je to tak?

To by se mělo pozitivně promítnout do částky nutné k její údržbě - čemuž ale neodpovídá uváděná údajná částka, která se má zrušením této tratě ročně ušetřit, a to šest milionů korun...
Golemklusacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 10:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srdečně zdravím - Pro všechny fandy zrušených železnic mám smutné zprávy o zrušené železnici Brno- Černovice - Brno Líšeň. Při mé návštěvě této tratě jsem zjistil, že někdo nařezal autogenem a rozkradl trať od druhého přejezdu (od Líšně) až téměř k výhybce na Sránské skále. Zbytek trati chrání pouze to, že se nachází v zabydlené oblasti. Tímto se asi osud této trati zpečetil.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2350
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 10:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Golemklusacek: Při jakékoliv snaze o obnovení byť jen manipulačního provozu na trati Stránská Skála - Líšeň by MUSELO dojít k odstranění starých kolejí a nové pokládce. To že někdo rozkradl vysoce opotřebené staré kolejnice, ničemu a patrně nikomu nejspíš nevadí. Není k tomu důvod.
Golemklusacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 11:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je fakt, že to, co tam zbylo od musea do toho druhého přejezdu je silně opotřebené a použitelné tak do pěti procent, ale i tak je to škoda. Je nějaký plán na obnovu? Před lety něco bylo jako projekt na rychlodráhu do Líšně. Předem děkuji za odpověď
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 12:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Golemklusacek: Použitelných tam bylo NULA procent kolejnic a NULA procent pražců. Kolejnice byly a někde ještě jsou tvaru Xa, silně optřebené a pražce komplet shnilé.

Plán na obnovu samozřejmě byl, uslo to na nedostatku peněz a pokud vím, tak také proti obnově hýkali nějací domkáři, kteří si z tělesa tratě dělali skládku. Pokud je mi známo, tak se měla obnovit jedna kolej, snad dokonce pro nižší finanční náročnost z materiálu vyzískaného při obnově železničních koridorů a mělo také u současné konečné Strasnká skála dojít k propojení na vlečku Zetoru. To aby se nemusely železniční exponáty tahat na traileru a patrně nejen z tohoto důvodu. Jistě by se takové propojení hodilo pro možnost příjezdu podbíječek.

Brňáci jistě mne jistě doplní a upřesní.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 15:49:06    Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl:
- Olomouc byla hlavním městem Moravy do té doby, dokud zde byly uložené tzv. Moravské zemské desky. Jejich přenesením v době třicetileté války se hl. městem stalo Brno. Víc to nebudu rozpitvávat, je to OT.

- Co mají vzdušné vzdálenosti a délky tratí společného s regionálním členěním? Mají společného celkem dost, totiž dojezdové vzdálenosti z centra regionu na jeho okraje. Ať se bavím zcela konkrétně, tak Ostravu nebolí Malá Morávka, protože 95 % ostraváků se jezdí rekreovat do Beskyd. Naopak Olomoučáci jezdí většinou do Jeseníků, takže Olomoucký kraj by mohl mít na dopravě do Malé Morávky větší zájem než kraj Moravskoslezský, protože v těch vlacích se asi většinou vozili jeho obyvatelé (viz dříve existující přímý rychlík Olomouc - Malá Morávka).

David:
Ano, zimní obsluha Malé Morávky byla zastavena právě z důvodu ušetření peněz za zimní údržbu dráhy (ne z důvodu nezájmu cestujících). Podle té částky 6 milionů to však vypadá, že SŽDC si zimní údržbu vesele účtovala, aniž by ji vykonávala.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 00:45:30    Odkaz na tento příspěvek  

Nemám pocit,že krajské hranice jsou neprostupnou pevností,a i kdyby oblast patřila pod Olomouc tak trať ve stávající podobě nepřežije-na to nemá klientelu,i když z Hané tam asi je o víkendech více návštěvníků.Kdyby Olomouc chtěla,tak tam víkendové posiláky jezdí dodnes-jenže i to by bylo na zachování železniční dopravy málo.Pokud by ta trať vedla do Karlovy Studánky,a obsluhovala přístup na Praděd,tak věřím,že by fungovala jinak,ale Malá Morávka sama o sobě ten potenciál prostě nemá-tak významné rekreační centrum to není.A doby,kdy se rekreanti vydávali na lyžovačku s lyžema,báglema,rodinkou a soudruhama ze závodu vlakem,jsou už pryč.Železnici do Beskyd z Ostravy živí mimo jiné postarší majitelé obrovského množství rekreačních nemovitostí,pobývající půl roku na horách,a dojíždějící k lékaři,na nákupy,za rodinou-to v Jeseníkách není,žádné větší množství olomouckých ani ostravských důchodců v těchto místech chaty nemá,a občasní návštěvníci to nevytrhnou.Mladí lidé s rodinami jezdí do Jeseníků autem-kolik znáte lidí s rodinami,co jezdí v zimě s dětma lyžovat vlakem-místním obyvatelům více vyhovují autobusy(docházková vzdálenost).Možná nějaký muzejní/nostalgický víkendový/prázdninový dotovaný provoz,jinak tahle trať nemá šanci.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 09:56:58    Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl:
Kolik by bylo lidí kdyby byly vlaky do Morávky je natolik hypotetická otázka, že jakákoliv odpověď na ni je jenom dohad.

Já osobně jsem přesvědčený, že ta trať je už sama o sobě turistická atrakce, vedoucí nádhernou krajinou. Umím si představit, že o letních víkendech by se daly zorganizovat nějaké turistické vláčky, třeba na střídačku jeden víkend pára, druhý víkend hurvajz nebo kredenc. Ke každému vlaku by mohl být jeden hitlák na bicykly, protože pokud se něco rozvinulo v jesenických horách skutečně raketovým tempem, tak je to cykloturistika. Něco na způsob Osoblahy, akorát na normálním rozchodu. A funguje to i jinde v turisticky atraktivních regionech (Šumavské léto s párou, Telčské parní léto). Na Moravě není nic podobného široko daleko, pokud nepočítám Osoblahu, která je však kuriozitou spíš sama o sobě, na konečné v Osoblaze se můžete leda otočit a jez zpět, ostatní turistické možnosti jsou (narozdíl od Morávky) nulové.
Samozřejmě by ten špás něco stál, ale pokud chcete přitáhnout turisty, tak každý špás něco stojí, všechny ty vleky, lanovky, cyklostezky a úpravy běžeckých stop, horská střediska a aqaparky nejsou také zadarmo. A dělá se to hlavně proto, že ti turisté tam zase nějaké peníze utratí (ačkoliv to třeba úplně nepokryje náklady), takže se podpoří místní ekonomika. Ono v kraji, kde není žádný průmysl, je to asi jediná možnost nějakého hospodářského rozvoje a udržení zaměstnanosti. A než vyplácet sociální dávky nezaměstnaným, tak raději nasypat peníze do něčeho, co dá lidem práci.

V zimě si umím představit klidně i nějakého soukromníka, který vyjede s Desirem z Ostravy přes Opavu, Krnov a Bruntál do Malé Morávky, v Bruntále pobere lidi od olomouckého rychlíku. V Morávce bude mít domluvené nějaké dva místní skibusy, jeden zajede s lidma do Karlova, druhý na Hvězdu a na Praděd. Pokud by to byl žlutej vlak, tak by dostali cestující nějaké to kafe a noviny.
Toto je úplně jiná než zapařená 810tka. A jsem přesvědčený, že lidé by se našli, protože by se jim nabídlo to, co dneska žádají, tj. kvalitní služba zkombinovaná s nějakým "zážitkem".
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 11:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že stojí za přečtení
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 13:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_m: vynikající text. Ještě si k tomu přečtěte http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/3757-Jiste-pane-ministre/ a člověku se chce zvracet.
JarmilaJ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.69.40.200
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 13:43:22    Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: na všechny.
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 16:52:09    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by snad někoho zajímal stav snesení horní jičínky:

Vojenská vlečka není snesena, tzn. její dvě koleje leží vedle snesené trati, výhybky položeny vedle
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 21:32:02    Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: neumím si představit soukromníka,který drží Desiro jenom proto,aby o víkendech s pěkným počasím vyrážel z Ostravy/Olomouce na Malou Morávku.S tím,že lidem v této oblasti je třeba dát práci místo podpory souhlasím,problém je v tom,že nikdo v tomto státě neuvažuje tím směrem,že dotace do železnice by mohla nahradit podporu v nezaměstnanosti a dát lidem výdělek a státu daně.Zato řeči o potřebě stěhovat se za prací slyšíme od odborníků pořád.Přebudovat trať na turistickou by šlo,ale kraje to neutáhnou,takovéto tratě musí podporovat taky stát,což takhle nějaký program v rámci udržení zaměstnanosti na vsi v kombinaci s příspěvkem min.dopravy a kraje na turistický provoz.Pak bychom mohli vést řeči o kráse krajiny,tratě,a možném turistickém ruchu.Dotace,dotace,dotace...čistě tržně ta trať nemůže přežít,a není bohužel jediná.Doba těchto lokálek pominula.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2228
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 22:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl: já si to představit umím docela dobře a podobným způsobem už nějaká taková trať funguje. Samozřejmě je to práce, často veliká, protože pořád se dneska 90% lidí dívá na veřejnou dopravu jen jako na ZDO a nějak nechápe, že dnes je u nemalé části zejména železnice tento striktní model dávno překonán. Samozřejmě držet Desiro např. kvůli M. Morávce je nesmysl, ale to přece nikde nebylo řečeno, že by ho někdo držel jen kvůli MM. Resp. on ho nemusí držet nikdo a organizátor provozu na této krásné horské trati nemusí mít ani jedno vozidlo ve vlastnictví a přesto se tam může jezdit v požadované kvalitě.
Dovolil bych si jen upravit poslední větu: Doba těchto lokálek pro výhradní přepravu do práce a školy již pominula.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3885
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 22:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl: neumím si představit soukromníka,který drží Desiro jenom proto,aby o víkendech s pěkným počasím vyrážel z Ostravy/Olomouce na Malou Morávku.
Víkendové rekreační vlaky mají tu výhodu, že na ně lze použít jednotky jezdící jako posilové ve špičkách PD. Ty jednotky by jinak stály o tom víkendu v depu nevyužité. Ovšem i tady platí, že je potřeba, aby ty vlaky někdo zaplatil. Ovšem pokud by ten dopravce měl jezdit jen víkendovou Morávku a zbytek zázemí měl na druhém konci republiky, tak do toho nepůjde.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3048
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 22:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všímáte si jedné věci? Neustále se šetří, šetří, škrtá, omezuje a pořád máme všeho méně a méně. Co jsme si mohli dovolit utáhnout v roce 2000, to už po všem tom zefektivňování a úsporách v roce 2010 nás táhne ke dnu a nemáme na to. A pak se dozvíme, lokálky nelokálky, že jsme se vším úplně v dupě a zas nás politici oškubou. Ten problém v lokálkách opravdu nebude.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 22:57:09    Odkaz na tento příspěvek  

Kpt. Hejl:

1. Já si umím naprosto živě představit, že o víkendu bývá menší pohyb cestujících (do práce, do školy) na mnoha tratích, takže buď jezdí soupravy v delším intervalu (třeba 2 hodiny místo jedné hodiny v prac. dny), nebo třeba místo dvou spřažených motoráků jezdí jeden. Z toho vyplývá, že určitý podíl vozidel a personálu není o víkendech využitý. A naprosto bez problémů si umím představit, že dopravce o víkendech pošle tyto tč. nevyužité kapacity někam, kam zrovna o tom víkendu bude poptávka cestujících po přepravě (třeba do Malé Morávky).

2. Možná byste se divil, kolik miliard teče z různých fondů (nejenom u nás, ale i v zahraničí) na podporu turistického ruchu. Nemálo z toho směřuje do infrastruktury.

3. Čistě tržně nemůže přežít nejenom tato trať, čistě tržně nemůžou přežít třeba ani pražské metro. Spíš je otázka, jestli existuje u nás nějaká veřejná dopravní infrastruktura, která může čistě komerčně přežít. Myslím si, že o přežití té komerčně nevýnosné (avšak užitečné) dopravní infrastruktury máme plné právo žádat za daně, které si poctivě platíme.

4. Stát nemusí nic nijak zvlášť podporovat. Od něj by bylo plně dostačující, kdyby trať řádně udržoval. Provoz na trati by šel finančně pokrýt kombinací příspěvku kraje, obcí a podnikatelů.

5. Někteří podnikatelé si umí spočítat, že se jim vyplatí na tu dopravu přispívat, pokud jim doveze lidi, kteří jim budou dělat tržby. Pro Vaši informaci je třeba provozovaný skibus ze Starého Města pod Sněžníkem do Hynčic pod Sušinou k vlekům zcela zdarma, a to soukromníkem. Ten to zcela jistě nemá jako charitativní projekt pro turisty, ale jako velmi dobře promyšlený podnikatelský záměr.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 23:01:18    Odkaz na tento příspěvek  

Unipuls:
Je to tak. V našem státě si připadám jako v hospodě, kde je jídlo stále dražší (daně), zato pan kuchař (vláda) ho vaří stále menší porce a v horší kvalitě. A mnozí místo toho, aby praštili do stolu a řekli panu kuchaři, že to takto dál nepůjde, tak nadšeně jásají, jak se ušetří (na nich samotných).

Pěkné vymývání mozků. Jó, kdo chce kam, pomozme mu tam....
Michal22
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 23:05:47    Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice- k bodu 1.- chápu váš pohled, ale musím vás upozornit, že je jednostranný. Bavíte se pouze o využití techniky, neberete v potaz otázky personální. Služba o víkendu obnáší zvýšené mzdové náklady, o tom se určitě nemusíme bavit. Čili- máme stroje, ale kdo je bude řídit?
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 23:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal22: hledáme problémy, tam kde nejsou ... Moje odpověď podložená zkušeností z provozu: bude je mít kdo řídit a ten dotyčný rozhodně nemusí být brán u huby.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 7-2005

Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 23:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všímáte si jedné věci? Neustále se šetří, šetří, škrtá, omezuje a pořád máme všeho méně a méně.

V našem státě si připadám jako v hospodě, kde je jídlo stále dražší (daně), zato pan kuchař (vláda) ho vaří stále menší porce a v horší kvalitě.


Pánové, uvědomte si jednu věc. Tento a okolní státy, sdružené ve Svaté evropské alianci, mají trochu jiné politické priority, než jsou stoleté tratě z do . Čím dál důležitější budou především natažené pestrobarevné ruce, a k nim příslušné hladové krky.
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 07:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vagonet: Z novojičínské tratě aktálního stavu by nebylo vícero fotek? Co nádraží v NJ, tam se to vyvíjí jak?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6902
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 11:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil:

Co jsem měl já možnost vidět před několika týdny:

- Úsek s již vytrhanými kolejemi se téměř přesně kryje s úsekem, kde trať vede hned vedle silnice I/57, tzn. od konce Nového Jičína přes zastávku Bludovice až do místa, kde se trať od silnice vzdaluje.

- Koleje (ty dvě, které tam po redukci kolejiště provedené na počátku roku 2007 zůstaly) na novojičínském "horním" nádraží pořád jsou na svém místě.
Dále jsou v prostoru nádraží uloženy pásy těch vytrhaných kolejí.
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 11:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Díky za info.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 20:00:14    Odkaz na tento příspěvek  

Michal22:
Netvrdím, že nějaký vlak má jezdit zadarmo. Současně však neplatí to, co tu zaznělo dřív, totiž že kvůli trati do Morávky by musel někdo kupovat nové Desiro a týden ho mít zavřené v kůlně, aby o víkendu vyrazil do hor.
Lukasssssek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.183.245
Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 22:46:11    Odkaz na tento příspěvek  

Holt je vidět že tento stát se pokouší dostat celou železnici do úplných s..ček to prostě nepochopím přitom takových lidí a spolků by mělo o ty rušené tratě zájem holt místo mozku z pěněz kostku to je moje odpověď
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 00:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad ot Morava. Nehledejte složitosti. Moravské markrabství mělo 2 hlavní města Brno a Olomouc a v obou byly zemské desky a střídaly se zasedání apod. V roce 1641 se všechny úřady natrvalo přenesly do Brna. (Blízkost Vídně), ale i nadále Morava měla 2 metropole. Jako například to známe z Bolívie: La Paz a Sucre. To se změnilo 1782 reformou Josefa II, kdy se jedinou moravskou metropolí stalo Brno.
Ad Telč. Haha zrovna Telč je na Moravě, takže hiihi Telčské parní jízdy se konají na Moravě hihi. Tak si neztěžujte.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 00:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A budu ostře reagovat na DLuhoničáře. Navrhnout zrušení sociálních dávek nezaměstnaným považuji za jeden z nejhorších zločinů, které se dají srovnávat z hrůzozločiny nacistů druhé světové války. Vůbec nevíte, co je to být nezaměstnaný. A není to nic příjemného. Co mají ty lidi dělat? Být pod mostem na ulici? Vždyť ta podpora v nezaměstnanosti je almužna a tvoří zlomeček prostředků. Žádné velké peníze to nejsou. Řada dětí dostane od movitějších rodičů větší kapesné.
Říkejte to na Mostecku, tam vám nakopou zadky. Fascinuje mě, jak státní zaměstnanci na drahách, kde se vůbec nesedřou a mají skoro definitivu, mudrují o lidech, kteří dřeli jako voli 16hodin denně u soukromníků a ztratili práci. Otevírá se mi po tomto kecu ne kudla v kapse, ale atomovka v kapse.
Počítač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 9-2010
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 08:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Dolním Bousově je do trati směr Kopidlno zapíchnut červený terč. To má znamenat co???
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.86.50
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 12:07:50    Odkaz na tento příspěvek  

Co by to asi znamenalo? Že si tu vyrábíme další horní slavkovy, kde za pár let bude obnova tratě stát stejný stovky milionů jako její zrušení. Zatímco dnes by její údržba stála jen pár set tisíc ročně (papírově samozřejmě pár milionů).
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 12:08:09    Odkaz na tento příspěvek  

Novojičínská trať: jak už napsal David a vyplynulo ze dvou obrázků, jinak žádná další redukce. Úsek přes Bludovice byl snesen nejspíš proto, aby nepřekážel obnově mostů a komunikací pro.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2319
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 12:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počítač: "V Dolním Bousově je do trati směr Kopidlno zapíchnut červený terč. To má znamenat co???"

Přenosná denní návěst s významem "Stůj" uzavírá vyloučenou kolej. Co jiného?
Počítač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2010
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 12:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě ale zajímá ten důvod vyloučení.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6875
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 12:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak se zeptej na SŽDC a u objednavatelů té suprové autobusové dopravy...
PS: nebo přímo u řidiče toho prázdného spoje...vlastně úplně prázdného ne, v Bousově otvíral dveře a nakládal vzduch.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 13:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výluku vidím spíš jako důsledek závažné nehody, kdy chudák senior, který byl v nejlepší kondici, se srazil se zlotřilým Motorovým Utočným Vozidlem.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Počítač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2010
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 13:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě mobilní foto:
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.86.50
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 13:49:31    Odkaz na tento příspěvek  

Článek je krásným příkladem toho, jak je ignorovaná nákladní doprava. O tom, že se poměrně prvidelně do Dětenic vozí po železnici uhlí ani zmínka. To, že si to nechají nakukat novináři, to chápu, ale smutný je, že se podle takových dezinformací řídí i vládní úředníci. Kdo ty dezinformace asi záměrně šíří nevíte někdo, třeba vy Rudolfe?
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 14:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lemrouch: Přeprava uhlí byla ukončena, od července nic. Nákladní doprava tedy také nula.
www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6876
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 14:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však už to bylo uhlobaronovi z Dětenic vysvětleno! Po dobrém to nešlo,takže musel příjít i o skladové prostory a nakonec i o vlečkovou kolej. Furt měl zájem o přepravy uhlí, dokonce až do skoro posledního dne.
Teď se může konečně pořádný náklaďák motat uličkama kolem Dětenic a doufám,že tam někoho i zabije nebo zmrzačí,aby Rudolf a jeho odnože měli dobrý pocit,že zlikvidovali nejen dráhu.

Samozřejmě SŽDC a ostatní odnože od této fy likvidují ČDC i na jiných tratích. Viz třeba Zásmuky,kde to dopadlo úplně stejně.
Teď nejen,že ČDC přijde v Zásmukách o kšeft,ale do Uh.Janovic bude muset jezdit i delší trasou přes Kolín. Delší trasa = o 40km víc co zacálují SŽDC, 2 směny na četu, využití 731 celý den a ne jenom dopoledne. To,aby náhodou nemohl ten Mn něco vydělat!
Počítač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2010
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 14:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750.371: Jak se jmenuje firma, která nákladiště v Dětenicích využívala? Myslím, že by praktiky drážních menežerů zajímaly i média, tak tomu trochu pomůžeme.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6877
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 15:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

místní uhlobaron...
praktiky SŽDC jsou všude stejné, ať už šlo o Dětenice, Jemnici, Zásmuky, Libouchec...

možná by to bylo na zápis do knihy rekordů,když si někdo (SŽDC) za sekání trávy 1x ročně účtuje statisíce...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2322
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 15:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Co se navážíš do Rudolfa. Ten žádné tratě neruší. Mnohem přiléhavější by bylo, kdybys třikrát denně na veřejnosti zařval: "Nic neumím, firma pro kterou dělám stojí za starou bačkoru a nebejt Rudolfa, kterej mě i firmu financuje ze svejch daní, tak bych šel dávno žebrotou"
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6878
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 16:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud se nezmění politika,fy nemůže být konkurence schopná. Bohužel je dost škodičů včetně SŽDC a lidí co vymýšlejí různé úsporné opatření,které stejně nikam nevedou...

I kdyby se Cargo stavělo na hlavu,tak do Dětenic jezdit nemůže.
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.86.50
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 16:38:14    Odkaz na tento příspěvek  

Na média zapomeňte, ty ohledně nákladní dopravy zajímá akorát to, jakým způsobem Bazala tuneloval ČD Cargo.
Martin_ben
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 4-2009
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 16:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže bousovka je zaterčovaná, půl roku po konci osobní dopravy, to je asi celorepublikový rekord ne?

vidno že jsem pro cíl jízdy 851032 minulý víkend vybral špatnou cílovou stanici, teď už máme smůlu...
jakýkoli korporátní nátěr navždy zničí design jakéhokoli dopravního prostrědku
750.346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.18
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 17:00:45    Odkaz na tento příspěvek  

To neexistuje způsob, jak tyhle mafiánské praktiky SŽDC a spol. zastavit?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6880
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 17:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

poslední Mn do Dětenic jel tuším v červenci, SŽDC už čekalo,aby tam hned píchlo terč. Kdyby uhlobaronovi neběžela výpovědní lhůta,terč by tam byl už po ukončení osobky.

do změny GVD takto pojede i poslední Mn do Zásmuk. Počítám,že SŽDC už tam stojí teď večer s terčem,aby to náhodou nepropáslo....
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 17:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už teda opravdu není žádná šance po trati přes Dětenice jet se zvláštním vlakem?Když tam před zvláštním vlakem projede Muvka a trat zkontroluje,tak se sice zvednou náklady na tu zvláštní jízdu ale vlak by tam snad pak mohl aspon omezenou rychlostí projet vždyt ta trat není zrušená ale je na ní jen zastavená údržba.
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.140.92
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 18:04:38    Odkaz na tento příspěvek  

Bohuši ty nechápeš o co tu de. Nejde o to, jestli se po trati jezdit dá nebo nedá, de o to, že někdo nechce, aby se po ní jezdilo a ten udělá cokoliv, aby tam jakoukoliv jízdu znemožnil, chápeš?
750.346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.31
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 18:10:52    Odkaz na tento příspěvek  

Je to pěkné svinstvo nejprve zákazníky násilím vyhnat a pak do světa hlásat, že nic nebrání zrušení trati, protože o ní nikdo nejeví zájem.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 18:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik se toho uhlí do Dětenic vozilo ? Já jsem žil v domnění,že to bylo několik velmi málo kousků za týden. Tedy množství , které podle mého ani nemohlo býti rentabilní.
O "perspektivě" této nákladní trasy svědčí i fakt , že ČDC ani nemělo zájem na převedení trasy na vlečku a dalším jejím provozovování . Na rozdíl od úseku třeba Bakov-Kněžmost či Protivec-Bochov.
Takže vidím jako velmi pravděpodobné , že by tyto přepravy skončily , i kdyby osobní doprava byla objednána a trať se udržovala

Dětenic nelituji. Akorát mě zaráží , že ČDC nestojí o zachování celého úseku Bakov-Bousov. V MB mají obrovského zákazníka , kterého je třeba si hýčkat a tato objízdná trasa ČDC již v historii několikrát hodně pomohla.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6881
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 18:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže Cargo není vlastníkem prostor v Dětenicích...
Samozřejmě,že Mn nevozil lajnu XX vozů,když Dětenice byly cílovou stanicí. Ovšem z Nbk jezdil vytížený solidně. To jsou takové zcestné výroky,že nějaký vlak v cílové stanici má málo vozů.
Bohuš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 18:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To tedy znamená že na takové trati Račíněves-Libochovice jsou už ty terče asi také a nebo velmi brzy budou.Takže na jaře se zvláštní jízdou kterou jsem tam chtěl udělat asi neuspěju.Nejvíc mě štve že SŽDC prostě nenapíše že ta a ta trat se bude udržovat do toho a toho dne a pak by člověk věděl aspon kolik má času tam nějakou tu jízdu udělat ale oni prostě zastaví údržbu ze dne na den a ani na to dopředu nikde neupozorní,to jsou teda pěkný hovada.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6882
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 18:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vždyť žádnou údržbu nedělají...
to co uvádí SŽDC jsou nějaké smyšlené částky.
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 18:36:51    Odkaz na tento příspěvek  

Tedy (Dolní Bousov) to je taková svinárna, že bych ten terč nejradši alespoň ukradl, aby SŽDC měla nějakou ztrátu taky. Co tam z hecu objednat vlaky?

Jinak to Cargo, já myslím, že by mělo mít regionální obchodní zástupci, kteří si budou hlídat těchto nekalostí a hlásit to managerům, kteří by měli bojovat a obhájit kšefty. Podle mého názoru toto je zralý na žalobu, protože SŽDC vlastně znemožňuje nejenom Cargu podnikání!

Bohužel je to hnusné politikaření a i chyba Carga, že nebojuje o své kšefty. Samozřejmě i s příslušnou mediální masáží.

Já jen doufám, že si toto přečte Mcbain, když bojovali za Kozinu, tak můžou bojovat i tady. Osobně mi to přijde, že Cargo nejde proti SŽDC, jelikož se bojí, že by jim velevážený správce nemusel přidělit kapacitu dráhy na hlavních tazích.

SŽDC potřebuje zeštíhlení a čistku, páč spící úředníky v kancelářích potřebuje dráha ze všeho nejméně.

750371: Já nevím v jaké si funkci u Carga, ale to nemůžeš zavolat/urgovat na vedení společnosti (dát si s nimi schůzku) a vše patřičně vysvětlit. Já být vašim zaměstnancem tak jako zaměstnanec bych se snažil hlídat a hledat nové kšefty, jelikož při méně kšeftů je reálné propouštění a přeci o práci přijít nechceš né?
750.346
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.210.120
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 18:37:42    Odkaz na tento příspěvek  

Naroznej: evidentně se to uhlobaronovi vyplatilo vozit vlakem, jinak by se na něj dávno vykašlal. A pro ČDC to bude znamenat ztrátu tržby nejen za pidiúsek z Kopidlna, ale v celé trase. To je o těch potůčcích napájejících řeku. Před časem se přestalo jezdit do Bartoušova, teď do Dětenic a za chvíli nebude mít manipulák po 061 co vozit a zruší se úplně.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6883
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 18:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je věc obchoďáků a ne provozáků. Nicméně ČDC si tu trať mohlo vzít jako vlečku,stejně tak jako ostatní tratě. Jenže to by pak Cargo nedělalo nic jiného než udržovalo tratě za SŽDC....
To je stejné jako chtít po SŽDC odškodnění za omezení provozu z jejich strany. Nemožné,nesmysl...
To se dráha nemusela dělit a mohla zůstat jako celek.
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 20:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se mi zdá, že SŽDC si nějak vzala zákon do svých rukou. Otázka je, odkud ta aktivita vychází. Pokud ze SŽDC, tak třeba pomůže stížnost u ministerstva. Problém jen asi je, že ta aktivita vychází z ministerstva a pak je to v háji. Ale když co nejvíc lidí bude tohle medializovat a stěžovat si, tak třeba to nějak dopadne líp.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 21:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkas: "Ale když co nejvíc lidí bude tohle medializovat a stěžovat si, tak třeba to nějak dopadne líp"

Ale blbost. Lidi zajímá, zda bude na důchody a nebo na mzdy státních zaměstnanců, všechny pak to, aby měli co nejmenší daně. To je naprosto protichůdné přáním, aby někde jezdila lokálka, která k provozu potřebuje 90-100 Kč/km dotací, když totéž ujezdí autobus za třetinu i méně.