K-report
 

Archiv do 20. května 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv do 20. května 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zamracenej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 09. května 2010 - 23:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: to zas dopadne jako s tím posílením ramena ČB-Praha a zpět, že? Raději ať si nikdo jř nerekonstruuje, ještě by musel škrtat jak loni jihočeští radní vlakové spoje.
Brejláky a Barči, ty já mám nejradši. Akvárko ve šrotu je dobrá služba cestujícím!
Sebu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 09. května 2010 - 23:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen si dovolím upozornit vážené obecenstvo,že o v seznamu uvedenou spojku Žalhostice - Žernoseky ,bude asi na SŽDC ještě boj.V článku je sice zmínka o nulovém provozu,ale spojka je z tohoto režimu vyjmuta a funguje jako každá jiná trať.On sice na ní není žádný pravidelný vlak v GVD,ale zato 10 tras podle potřeby,které jsou náležitě využívány.A kdyby si tvůrce seznamu dal trošku práci,tak by mu příslušné kompjůtry asi vyjely info,že tak v průměru jeden vlak denně po ní projede.Paradoxně se jedná převážně o služební vlaky právě SŽDC,jako jsou "fikanti",Muvky,podbíječky atp.,jelikož "traťovka" sídlí v Litoměřicích na dolnim,ale údržbu má svěřenou až na horní,tj. jinak než po spojce se tam nedostane :-)No a za další z Lovosické základny TSS neni na východ kratší cesty než Lovo-Žalho-Žerno a dále po hlavní štrece :-)
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Pondělí, 10. května 2010 - 00:19:02    Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus:
Peníze jsou peníze, nicméně když se vrátím zpět k tématu Bruntál - Morávka, tak matematika 1 vlak = 1 autobus selhává. Do Morávky má potenciál jezdit přímý vlak od Ostravy, Opavy a Krnova z jedné strany a od Olomouce z druhé strany (ten také léta jezdil). Pokud vám takový vlak doveze 150 cestujících s lyžemi a s batohy, tak to asi jedním autobusem nepokryjete.

Další otřepaný argument se zastávkou na návsi opět v případě Malé Morávky selhává. Nádraží je prakticky v centru obce a pokud jde o rozvoz turistů k jednotlivým sjezdovkám a rekreačním areálům, tak je vše řešitelné soukromými a nedotovanými skibusy. Osobně to mám odzkoušené o pár kilometrů dál jednak u autobusu, který sváží lyžaře z Červenohorského sedla k nádraží v Koutech nad Desnou, obdobně na staroměstsku jezdí jako přípoj skibus od vlaků z Chrastic na Hynčice pod Sušinou. Nic nového pod sluncem.
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.203
Odesláno Pondělí, 10. května 2010 - 20:18:25    Odkaz na tento příspěvek  

Jak čtu vyšší příspěvky tak na 1. místě je především velmi značná Nekonkurenceschopnost a předraženost ČD či SŽDC. Nikdo mi tu nebude dělat tlaky do glóbusu že tratě se ruší jen proto že jsou na h**** určitým osobám. Co vím tak vždy bylo podáno odvolání vůči rozhodnutí o zrušení dráhy ať už městem či obcí. Ale sždc má vždy "eso v rukávu" kdy přesvědčí MD či DÚ trať zrušit. Nikdo z nich nedokáže pochopit že v tratích jsou spící peníze.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 10. května 2010 - 20:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m@r@: nemálo lidí si toto uvědomuje a snaží se pro to něco dělat. Někde už výsledky patrné jsou, někde to bude ještě chvilku trvat, než se to více objeví na povrchu.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.164.170
Odesláno Úterý, 11. května 2010 - 10:41:53    Odkaz na tento příspěvek  

T_m: Ono to spíš bude trvat hodně dlouho než to některým lidem dojde
realista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Úterý, 11. května 2010 - 14:52:16    Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo z nich nedokáže pochopit že v tratích jsou spící peníze

Tohle nechápu ani já. Můžete mi to vysvětlit ?
Vojta_karásek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 11. května 2010 - 17:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že mara to myslel tak, že každá trať může mít nějaké využití. Prostě to chce něco, co by na tu trať natáhlo lidi, nebo investory. A taky má pravdu, že železniční doprava je dnes dražší. Dříve se třeba postavěla trať, jen proto, že ve vesnici někdo vyráběl košíky, nebo boty. Prostě kdysi náklaďáky nebyly. A tak co firmám zbývalo. Buď jet s povozem koní někam týden, nebo to poslat vlakem a bylo to tam do dvou dnů. Dneska to je jinak. Objednáte tři kamiony, ty vám dojedou až před sklad a máte vystaráno. A čím více se ruší tratě, tím menší je hustota pokrytí oblasti železniční dopravou. A jestli to takhle bude pokračovat, budou se rušit tratě a vlečky, pak už se železniční doprava nebude vyplácet vůbec. A zbydou nám jen kontejnerové vlaky z Lovosic do Drážďan.
Nepřines mě čáp, přivezl mě vlak!
www.vojtovyvlaky.blog.cz
kdo nejede vlakem, jako by nebyl! (ultra vlakaři :-)
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.203
Odesláno Úterý, 11. května 2010 - 19:27:32    Odkaz na tento příspěvek  

(K příspěvku odeslaný v 10:41) Slepota ČD či SŽDC nezná mezí!!!!!!
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Úterý, 11. května 2010 - 21:11:34    Odkaz na tento příspěvek  

realista:
I notoričtí rušitelé tratí uznávají, že jsou v tratích skryté peníze. Ono prodat železniční svršek nebo dokonce ocelový most do šrotu, tím se může někdo pěkně zahojit. A prodej bývalých drážních pozemků v určitých lokalitách také není k zahození.

Lišíme se jenom v názoru, jestli je zrovna využití těchto finančních zdrojů dobré. V principu je to vlastně totéž, co provádí smažky, totiž krádeže kabelů u tratí nebo strhávání krytiny ze střech staničních budov. Akorát ti borci, co to dělají v milionových objemech, tak mají bílé límečky a šéfují to z kanclu, jinak si s těmi smažkami celkem nemají co vyčítat.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 11. května 2010 - 21:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dluhonice:
Mimořádně souhlas s Vaším názorem. Jen položím otázku: pokud by stát jakékoliv koleje přenechal/ prodal soukromníkovi, tak mám dojem, že soukromý vlastník by si svůj majetek patřičně pohlídal.
Ve skutečnosti máme téměř podobné názory, jak dál. Jen Vy zatím jen uvažujete z pozice státního molochu (a ten půjde do ), já uvažuji o převzetí soukromníky se vším všudy. Zbavit se SmaŽekDoCela a postavit ZDO provoz ve spolupráci s místním bus dopravcem.
Vaše "Jezerní dráha" má něco do sebe, ale ne pod oběma státními molochy.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 11. května 2010 - 21:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: víte, že já se o tohle snažím již v praxi několik let? A víte, že to dokonce i jde, ale je nemálo těch, kterým to vadí?
Ale jinak si myslím, že pokud se to někdy podaří dotáhnout do konce, tak to fungovat bude, i v kooperaci s těmi autobusy ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Středa, 12. května 2010 - 21:01:43    Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus:
Pokud soukromník dokáže udržet v provozu to, co státní podnik akorát zbankrotoval, tak prosím, budu jim jenom fandit. V tom jsme ve shodě. Myslím, že se neprojevuju jako žádný fanda státního byrokratického molochu, naopak jsem tu několikrát dával příkladem JHMD nebo železnici Desná, kteří místo devastace jdou cestou inovací - nové zastávky, přizpůsobení jízdního řádu cestujícím, komerční aktivity, co táhnou lidi. Dokázali to, co bylo pro moloch absolutně nemyslitelné.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 12. května 2010 - 21:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad T_m:
No aby to nevadilo. ČernáDíra je vlastně jen parazit na státním rozpočtu, byť i tam se najdou slušní lidé. Ale vzájemná propachtovanost odboráříků s 4% vedením a spřátelenými firmami je veřejným tajemstvím. Ještě horší je, že s tímhle Augiášovým chlívem chtěl naposledy něco udělat Říman, což mu podrazil v pekle se smažící had Lux.
Kooperace všech VHD je absolutně nutná, stejně jako určitý konkurenční boj. Ale pak by Mutěnka a další dráhy byly již dávno v soukromých rukách a nikoliv jako cyklostezky.
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.203
Odesláno Středa, 12. května 2010 - 23:03:18    Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: Pěkně řečeno s těmi JHMD a Desná. Kdyby to takhle dělali ČD či SŽDC... Ale tady platí NIČIT,NIČIT a zase jen NIČIT dokud je co...
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 12. května 2010 - 23:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: nic proti Vašim citovým výlevům, ale Říman je hrobař (nejen) železnice. Demagogické třeštění (naposledy akce kulový blesk na průmyslu), nepokrytá snaha o likvidaci železnice a s tím související vyhrožování (v onom slavném roce 1997, dělal to samozřejmě prostřednictvím svého náměstka) atd. Snad se ho strana a vláda už navěky zbaví.
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.203
Odesláno Středa, 12. května 2010 - 23:50:02    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.cd.cz/mapa/ Docela zajímavá mapa i se všemi (doufám) existujicími i dávno neexistujicím tratěmi...
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 07:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chybí tam už Morkovička, Žďánice, ...
jk bez registrace
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.172.38
Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 07:56:50    Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: JHMD a Desnou bych úplně nesrovnával, to první je "železnice volného času" s fůrou těch komerčních aktivit (penzionky na nádražích...), to druhé spíš příměstské Esko, (zatím) bez ničeho dalšího* Ale v zásadě máte samozřejmě pravdu.
*) Ty penzionky by se nabízely též, ale mám nejasný pocit, že tam něco nesedělo majetkově. Třeba nádražní budova v Loučné už je ale adaptována na soukromé bydlení.
m@r@: U JHMD velmi zabojoval Šatava (nevím jak obce, ale asi taky), u ŽD zase Svazek obcí. O tratě ničené dnes (Morkovice, Jičín) nemá zájem nikdo, remcá jen pár šotoušů, čímž neříkám, že je to ideální stav. Kdyby podobný nezájem panoval tehdy u těch dvou, přibylo by v Jeseníkách a České Kanadě taky pár kilometrů cyklostezek.
MKunt: Kdyby chtěl Říman skutečně "likvidovat železnice", našel by 100 a jeden důvod, proč tu kouteckou trať neopravovat, i přes odpor obcí.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 08:43:14    Odkaz na tento příspěvek  

Vždyť také trať do Koutů nad Desnou byla opravena a reaktivována i přes odpor Římana a jeho kliky.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 09:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m@r@: Tato mapa je přehlednější a úplnější
http://files.kpl.webnode.cz/200000022-10e9411e17/mapa.gif
Klub přátel lokálek, o.s.
http://kpl.webnode.cz/
jk bez registrace
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.172.38
Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 09:35:04    Odkaz na tento příspěvek  

Cog.: Jde o nepatrný rozdíl mezi frázemi "chtěl zlikvidovat" a "nechtěl obnovit". Kdyby platilo to první, nehne se na ŽD dnes ani kolo (tedy kolo po kolejnici )
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.203
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 10:12:55    Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: co jsem našel, našel jsem ale tam je to aspoň vidět kudy možně a nemožně se to klikatilo, i přeloženky tam jsou..
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 10:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.cd.cz/mapa/ Docela zajímavá mapa i se všemi (doufám) existujicími i dávno neexistujicím tratěmi...

Která dávno neexistující trať tam je zakreslena? Nenašel jsem ani jedinou
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 11:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeleznicni: Pokusím se napovědět, zkuste třeba Moravský Beroun. To je myslím dostatečně dlouho zrušená trať.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1854
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 11:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Pardon, beru zpět - dostatečně jsem si tu mapu nepřiblížil
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2953
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 12:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No na té mapě není neexistující trať, ale jen špatně pojmenované nádraží.
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.203
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 16:18:08    Odkaz na tento příspěvek  

Aby se vám zobrazily zrušené tratě či přeloženky musíte to co nejvíc přiblížit
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 5-2009
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 16:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A čím se tahle mapa liší od běžné turistické mapy (např. mapy.seznam.cz se začkrtnutou volbou 'turistická') ? Připadá mi, že to bere data ze stejného mapového zdroje.
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 16:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

paráda....je tam i náznak vlečky do kelčan,akorát nevidím vlkošskou přeložku
P_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 15. května 2010 - 08:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hned první nástřel - chybí trať Čáslav-Močovice od vlečky Kosmosu na západ
Na severu chybí spousta přeloženek, ale to se dalo čekat, rovnež nevidím K. Rohozec - Doupov
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.203
Odesláno Neděle, 16. května 2010 - 19:10:43    Odkaz na tento příspěvek  

P_p: má to své mouchy (nj. ČD to se dalo čekat)
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 16. května 2010 - 23:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem spáchal krátký report o smutném osudu Ždánického nádraží http://badber.blog.cz/1005/zdanice-smutne-jaro-2010

(Příspěvek byl editován uživatelem bočeli.)
http://badber.blog.cz
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 12:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bočeli: Chtěl bych poprosit, zda-li bych některé informace a fotky mohl použít na web o ždánické lokálce http://cejc-zdanice.webnode.cz/. Samozřejme s ocitováním zdroje a autora. Děkuji za odpověd
Klub přátel lokálek, o.s.
http://kpl.webnode.cz/
m@r@
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.203
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 22:53:49    Odkaz na tento příspěvek  

Bočeli: Pěkné, pomalu a jistě budu tvořit na želpage článek: 3 Lokálky v srdci jižní moravy a jejich smutný osud ( myslím tratě 255,256,257). Nevim, nevim zdali víte že se na úseku na 255 čejč-Hodonín stahovala mračna na zrušení ( bylo to v roce 2008) ale asi díky IDS se naštěstí toto nutkání některých hovad přestalo a trať funguje dál a dál...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4642
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 23:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m@r@ - nezapomenout prosím na pohořelickou a na hevlínku. Těm IDS moc nepomohlo.

Jinak někomu na Jižní Moravě zdejší lokálky leží pěkně v žaludku. Přestože jich tu tolik nebylo a není..
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6038
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 23:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m@r@: Však nakonec na části tratě č. 255, mezi Hodonínem a Čejčí, resp. v některých případech až Kobylím, k omezení osobní dopravy v prosinci 2008 (kdy byl rozšířen IDS JMK právě i na Hodonínsko) došlo, přibylo tam i různých omezení provozu vlaků jen na některé dny v týdnu...

Jak Čejč, tak Mutěnice nemají jen vlakové spojení s Hodonínem, ale i spojení autobusové, které zajišťuje autobusová linka č. 109 IDS JMK, na značnou část jejiích spojů jsou nasazovány takovéto moderní autobusy, rozdíl v komfortu je oproti motorovému vozu 810 docela znatelný (klimatizace, pohodlné sedačky - i když toho místa na nohy by mohlo být o něco více; třeba i taková vychytávka jako tlačítko pro zastávky na znamení nad každým dvojsedadlem); aby se časem nestalo, že těmi vlaky mezi Hodonínem a Čejčí nebude opravdu nikdo jezdit, a zastavení osobní dopravy pak bude zcela pochopitelné...

P. S.: Jestli chcete - jak jsme se před dříve předběžně domluvili - pro článek na Zelpage použít nějakou z mých fotek ze Ždánic z 29. dubna (těsně před zahájením bourání), ozvěte se mi na mail (uvedený pod mým "nickem"), můžu vám ty fotky poslat ve větším rozlišení, nebo i několik dalších, které jsem sem nedal.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 23:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: viz. e-mail
http://badber.blog.cz
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6039
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 00:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkaz, který se objevil v jiné diskusi, ale patří to i sem:

http://www.ct24.cz/doprava/zeleznicni/90339-reditel-szdc-by-chtel -zrusit-nevytizene-lokalky/
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4643
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 10:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další odkaz:

IDNES: Taxi by někde bylo levnější než vlak, připustil Slamečka
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Attilius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 12:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P_p: Pěkné je blbě zakreslené nádraží v Kamenickém Šenově s nápisem na trati "provoz v úterý a ve čtvrtek v letním období"
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 13:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slováci nám tak závidí, co máme v Česku, že chtějí naše přední světové místo v hustotě železniční sítě zlikvidovat. Prostě hald budeme mít trapnou hustotu železniční sítě jako Slovensko. Ta jejich nacistická zášť snad nemá hranic.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 15:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Allein: Přesuneme se do GVD platný a připravovaný, tam se to rozjede ohledně lokálek na ,,odstřel" ve velké míře.
Tak a písemná maturita z ČJ za 1 a praktická za 2, a teď ústní, toho času na svaťáku:D
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 16:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no tak pánové,to už je fakt moc ty odkazy.......to tu asi opravdu za chvíli zůstane jen těch 1400km tratí koridorového typu......kam to cheme dotáhnout fakt nwm, budeme země cyklostezek či nějaká jinší velmoc.......stejně se asi nedalo čekat nic jiného.
Freudent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 18:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to je zajímavé-nejdříve se vyženou z kolejí přepravci,pak se vytrhají manipulační koleje,osobní doprava se znechutí špatným JŘ.
A může se do světa vykřikovat:přepravci utekli na kamiony,nikdo nejezdí,levnější je taxík.
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 1-2004

Odesláno Středa, 19. května 2010 - 21:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No on ten taxík pro kraje jako takové, či pro pány hejtmany či jejich radní bude levnější než vlak, ale plebs opět ostrouhá kolečka nebo šáhne hluboko do poloprázdné kapsy.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 21:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Canfranc:"taxík pro kraje jako takové, či pro pány hejtmany či jejich radní bude levnější než vlak"

No na tohle v Canfrancu (takové nádherné nádraží, Těšnov proti tomu hadr) přišly SNCF už před dvaceti lety a trať z francouzské strany už neobnovitelně neexistuje. A ze španělské strany k Vám dojíždějí dva motoráky denně, nebo i ty už zrušili?

Jo, mají tam rozumnější politiky i občany...

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Středa, 19. května 2010 - 23:46:59    Odkaz na tento příspěvek  

Vždycky se dá na území ČR najít nějaká nejméně vytížená trať. Když ji zrušíme, stane se nejméně vytíženou další trať. Tak můžemě postupovat trať po trati, až zůstanou jenom koridory. A nakonec můžeme rušit i ty koridory, protože některý z nich bude určitě zase nejméně vytížený.

A samozřejmě následují známé lži o prodělečnosti (která dopravní infrastruktura v ČR na sebe vydělá? má vůbec infrastruktura na sebe vydělávat?), známé lži o podudržovanosti (kdopak ji zavinil, pane Komárku? Co tak vyvodit z toho osobní zodpovědnost, nebo hodláte ve své funkci dočkat pro vaše "zásluhy" nástupu stařecké demence?), známé lži o ceně vlaku na kilometr (proč kilometr CityElefantu stojí tolik co kilometr jízdy 810tky? To Vás, pane Komárku, stojí taky stejnou cenu večeře v interhotelu a buřt s chlebem na stojáka v bufetu?).

Už nám pánové laskavě přestaňte starostlivě vykládat, kolik nás stojí provoz lokálek a jak nás to zatěžuje. Raději nám řekněte, na kolik nás jako daňové poplatníky přijdou kšefty SŽDC se spřátelenými firmami, v nichž máte své majetkové podíly. To by mně osobně velmi zajímalo.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 06:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: Mám takový neblahý pocit, že si v případě Canfrancu leštíš svůj ohon předčasně.

K rušení tratí: Nezlobte se na mne, ale co třeba s tratěmi typu Hněvčeves - Smiřice?
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 09:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, pokud by někdo z vás disponoval fotkou zastávky Terezín u Čejče a Dambořice (256 Ždáňka), byl bych vděčný.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://kpl.webnode.cz/
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 13:30:46    Odkaz na tento příspěvek  

Rundolf33, Canfranc: To jste na těžkým, ale opravdu těžkým omylu. Ta trať SNFC není nenávratně neobnovitelná, ale vesele se velkoryse opravuje, či vlastně staví znova a vlaky se tam zase vrátí.
Dluhonice:
Už nám pánové laskavě přestaňte starostlivě vykládat, kolik nás stojí provoz lokálek a jak nás to zatěžuje. Raději nám řekněte, na kolik nás jako daňové poplatníky přijdou kšefty SŽDC se spřátelenými firmami, v nichž máte své majetkové podíly.
Vytučnit a opakovat!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 13:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.: Plný souhlas.


Ruda 33 si ale bude mlít svou i nadále.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3159
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 13:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dlouhonice: Mluvíš mně z duše. Do kamene vytesat.

ad Bram: Jenomže ono se mluví o lokálkách obecně. Buď tu máme tuto spojku Hněčeves- Smiřice, nebo tu taky máme třeba Budějovice- Údolí. Prostě by se mělo zásadně rozlišovat. A jsem si jist, že skutečně na těch "frccích" o pár km se nic moc neušetří.

PS: Která normální soukromá firma si "outsorcuje" hlavní předmět své činnosti? Žádná. Holt SŽDC je pod tlakem betonářské lobby. Ono totiž i ta asanace tratě stojí dost peněz a může to být pro nějakou spřátelenou firmu zajímavý kšeft. A já prostě odmítám v tomto státě prolezlého kurupcí dobrovolně souhlasit nad škubáním kolejí, když vím, že pokud tu trať nechám ležet, tak mě to nic nestojí. Zatímco asanace od spřátelené firmy leze do milionů.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6043
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 14:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki:
Fotku z Dambořic z roku 2005 jsem už před časem dával sem: odkaz; tady je jiná fotka z Dambořic: odkaz

Terezín u Čejče:
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 14:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, už mi pomohl Jirka Marek. Potřeboval jsem ilustrovat stav všech dopraven v době provozu
http://cejc-zdanice.webnode.cz/dopravny-a-zastavky/
Klub přátel lokálek, o.s.
http://kpl.webnode.cz/
realista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 15:54:01    Odkaz na tento příspěvek  

následují známé lži o prodělečnosti

Zkuste se zamyslet nad tím , kolik se na té trati vybere na jízdném a jaké asi tak mohou být všechny náklady .
V této zemi jsou tratě , kde výnos z jízdného nepokryje ani mzdu strojvedoucího a spotřebu nafty , natož ostatní náklady.
Co chcete řešit dál ??

Která normální soukromá firma si "outsorcuje" hlavní předmět své činnosti?
Je otázka co pokládáte u SŽDC hlavní předmět činnosti. Dle mého názoru je touto hlavní činností provozování drah a provádění dohledu nad infrastrukturou.
Každý outsorcing by ale měl mít nějakou myšlenku a logiku. Pokud nějakou činnost outsorcuji , musí mě to něco přinést. Nemusím třeba investovat do drahého strojního vybavení , mohu firmy ve výběrových řízeních postavit "proti sobě" a tím docílit cenu , za kterou bych tu práci třeba sám neudělal.
Pokud mám lidi , techniku a přesto si najmu firmu , která to udělá za trojnásobek , je to na podání trestního oznámení na neznámého pachatele
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 7-2008

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 20:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V této zemi jsou tratě , kde výnos z jízdného nepokryje ani mzdu strojvedoucího a spotřebu nafty , natož ostatní náklady.

Jenže veřejná doprava tu není od toho, aby na sebe vydělávala! Je to služba občanům, kteří ji platí ze svých daní. Logikou, že co si na sebe nevydělá, to se ruší, můžeme hned zrušit třeba zdravotnictví, školství, atd.!
Zde můžeme hledat pouze způsoby, jak popř.státní rozpočet ušetřit takových výdajů. Klíč leží ve vypisování výběrových řízení a tvorbě jízdních řádů, které nerespektují takt, ale potřeby přepravy v dané oblasti.

(Příspěvek byl editován uživatelem Láďa_kaznejov.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6046
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 20:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa_kaznejov:
Jenže veřejná doprava tu není od toho, aby na sebe vydělávala! Je to služba občanům, kteří ji platí ze svých daní. Logikou, že co si na sebe nevydělá, to se ruší, můžeme hned zrušit třeba zdravotnictví, školství, atd.!

Podle mě se to takto nedá dost dobře srovnávat.

Zatímco školství a zdravotnictví se nahradit prakticky nedají, málo vytížené vlaky se většinou dají nahradit (levnějším) autobusem, či spíše mikrobusem, a k učinění "služby občanům" přesto dojde.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Jerry66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 21:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Zatímco školství a zdravotnictví se nahradit prakticky nedají, málo vytížené vlaky se většinou dají nahradit (levnějším) autobusem, či spíše mikrobusem, a k učinění "služby občanům" přesto dojde.

A co nahradit autobus vlakem ty chytráku.
Silnice jsou prázdné že mužet tam poslat všecko.
Autobusem nikdy !Vlakem to je svezení
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 20. května 2010 - 21:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jerry66:
Copak měl pán na základce z matematiky? Takhle idiotsky může odpovědět na ekonomickou otázku jenom železniční šotouš.