K-report
 

Archiv do 31. října 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv do 31. října 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Xhost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 19:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podroužek: a to buďte rád, že se nejdřív nepodívá na net, jaké je počasí (na radar, na satelitní snímek atd...) a teprve potom se nepodívá z okna a případně nezanadává, že to Příroda má špatně ;-)
Dnes je na Internetu nejen meteo, ale pochopitelně i fáze Měsíce, aktuální vzhled oblohy atd...

Btw. před nějakým tím rokem běžela reklama tuším na T-Mob, kde se dotyčný človíček koukal na počasí za oknem skrze mobil zpod peřiny, kde si to (podle náznaků) rozdával s nějakou osůbkou opačného pohlaví...
Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10534
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 20:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari:
Mi neříkaj, že za tím osobákem jedeš furt. Štreka má dvě koleje a tři stanic na předjetí. Takže by neměl tvou trasu dlouho blokovat.
Evidentně vůbec nevíš panáčku jak to bejvá...víš kolikrát se mi stalo, že jedu z KH až do Brna za sestavou osobních vlaků??To je teprve na mašlu...pravda, zas tak často to nebylo, ale stalo se...a ono klidně stačí jen ze Žďáru do Brna apod...s Nexem se plazím 50-60 a když člověk spěchá, tak si pak i pěkně zanadávám, ale to je asi tak vše co mi zbývá...tohle by se mělo skutečně změnit!
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7549
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 20:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct:
Teda já zírám. Nevím jak u vás, jestli jsou měkký výpravčí, nebo ty sériový jezdec (vím, že střídavky maj odbočky ). Já když jezdil na nákladech, všude mne pouštěli. Věděli, že se s tím necrcám a ujedu všem. Z prázdnými wapy, nebo Easy z Mělníka i těsně před rychlíkem. A ujel jsem mu.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 21:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa má pravdu. Pořadí a důležitost vlaků je dána D2 a ta pramení ze zákona o drahách. Každý, kdo přistupuje k provozu na dráze ČD se zavazuje tento předpis dodržovati... proto když se nelíbí jezdit za osobákem, doporučuju zmenit kategorii vlaku...
PS: ještě zábavnějíší je postavit do kopřiv osobák a předjeti ho MUVkou s nálepkou "nutný pomocný"... to si přišla zakřičet i paní vlakvedoucí
Jsem rád, že nám vládnou politici... odborník by byl jistě nudný, neskandální člověk s trapně efektivním řešením.
Pardál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 21:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, u nás, nesmíme čekat s roztockým motorem déle, jak, dohromady 5 min hrana/hrana a 7 min jiné nástupiště, a kdyby mi, do té čekací doby vjel Nex, právem přednostní (ve smyslu D2), tak jede dopředu, jako jezdí i před tyhle motory, když se vsune do jejich trasy... Narušení dávám N5 "Sled za vlakem nákladní dopravy" a je to tak, jak to SŽDC od nás, operátorů dráhy, požaduje.
Je pravda, že mě kontaktoval strojvedoucí Nex se slovy "jsi mě nechal u vjezdu a teď mám jet za tím motorem?"
"Se podívej do toho SJŘ a koukni, v kolik máš jezdit (náskok)"... jiná je, že by ho člověk protáhnul před ten motor, ale zrušme ty ostatní rychlíky...

(Příspěvek byl editován uživatelem Pardál.)
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10539
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 22:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn:
No jo, jenže na brněnsku jsou všichni vysraný z IDS a jediná minuta zpoždění se už zdůvodňuje (to by osobáci upřesnili)..
A evidentně tam jsou ti výpravčí měkký, páč kolikrát byla šance vlak předjet a já se s Nexem skutečně nemazlim...ikdyž se mám rád, tak tím kilem jezdívám...sice se tam všeho držím, co drží ještě pohromadě, ale mažu co to dá...no a pak přijde taková brzda v podobě osobáku ze Žďáru do Brna a jsem v prdelce...
Věděli, že se s tím necrcám a ujedu všem
hehe škoda, že jsem si nenatočil jedno předjížděcí videjko...Pnku dali do levé a já ho pěkně na širé s Nexem předjel...a nejsem sériový jezdec to vážně ne
A nebo mě dali z Brodu do levé a zkrz Pohled taky ještě po levé aby mne mohl předjet rychlík a když mě furt nepředjížděl a já už byl u vjezdu do Přibyslavi tak mi volal, že bych měl trochu zpomalit, ať mě ten rychlík může vůbec předjetKdepak, já se s tím taky necrcám...ikdyž jak už sem psal, kdo nezažil divočinu na Vysočině, nemá vůbec tucha co to je za ródeo na mašině v takových rychlostech:-)Eso je oproti tomu balada na té štrece..
Pavel Večeřa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.33.86.155
Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 23:06:40    Odkaz na tento příspěvek  

A nebylo by jednodušší na tom regálu pootočit hlavu a podívat se bez toho padání z něj? :-)))
Nebylo, jsou zavřené žaluzie a ty z postele neotevřu, zavazí tam totiž další postel.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 23:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund

i kdyby zastavil strojvedoucí před "gumovým" přechodem (máte zřejmě na müsli kolej číslo 1), tak tam paní "staniční" nemůže přejít

Mám na mysli,konkrétně v těch Otrokovicích,gumové přejezdy přes koleje 5,3,1 a 2 k ostrovnímu peronu.
Nechci se s nikým od fochu přít,ale podle mého strojvedoucí nesedí na mašině od toho,aby natruc blokoval služební přechody civilům.
Nehledě na možnost,že sice efektně zablokuje přechod a nakrkne pár blbců,kterým je zatěžko do podchodu,ale taky se už z místa nemusí pohnout,ať už vlivem čehokoliv,závadou na stroji samotném,výpadkem napájení,mimořádností při odbavení atd.
Co potom,když přes gumy bude nutné přitáhnout z tranzitu objednanou plošinu pro vozíčkáře,a frajer tam bude stát jak pichlé kolo?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7552
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 23:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co potom,když přes gumy bude nutné přitáhnout z tranzitu objednanou plošinu pro vozíčkáře,a frajer tam bude stát jak pichlé kolo?
V našich stanicích je obvykle více přechodů, minimálně na každém konci peronu. Mimojiné jsou na větších nádražích typu Lovosic, Ústí, Mostu k dispozici služební výtahy.
Frajer stojí na přechodu hlavně proto, aby eliminoval přebíhání před stojící soupravou a vlezení do cesty třeba souběžně jedoucímu rychlíku (zářný příklad jsou Povrly). Stejně tak zamezí frajer zabráním přechodu přebíhání před rozjíždějící se soupravou svou. Na tom služebáku nemá nikdo z civilů co pohledávat. Služebník má dost času na to, přejít na správný peron tak, aby ho překážející frajer neodřízl.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 26. října 2010 - 23:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Služebník má dost času na to, přejít na správný peron tak, aby ho překážející frajer neodřízl.

Pokud tam ovšem frajer zůstane viset,tak služebník se s objednanou plošinou k vlaku na ostrov zkrátka nedostane,alespoň v Otrokách určitě ne.
A to už je kapánek trouble,pro vozíčkáře určitě,pro frajera nevím.
Jinak s těmi důvody /jak už naznačil Tvůj kolega Oldcerry/,samozřejmně souhlas,ovšem moc košer mně to zrovna nepřipadá,není-liž pravda?
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 27. října 2010 - 01:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hook: I kdyby zůstal stát před tím přechodem a zůstal tam viset tak OP16 praví něco o obcházení konce soupravy takže stejně pase. Nebo ne?
Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 27. října 2010 - 10:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu, abych zastavil tam, kde třeba, slouží návěst "místo zastavení". Není-li použita, je jen předpisově nařízeno zastavit v prostoru pro výstup a nástup cestujících. Jelikož tento prostor není ničím ohraničen, (pojem není totožný s termínem "nástupiště"), není jednoznačné, kde má strojvedoucí zastavit s vlakem osobní dopravy. Pokud Vám to připadá trochu "bum do hlavy", mně taky. Každopádně, pokud se někdo vzteká, že vlak zastavil jinde než se pasuje, měl by jít tento dotyčný na přezkoušení z předpisů. P.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 27. října 2010 - 21:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud mi výpravčí neukáže praporkem, nebo pokud nemám označené místo zastavení, tak si zastavim, kde uznám za vhodné, ale tak abych měl celý vlak u peronu a aby to lidé měli co nejblíž východu, ale každému se stejně nezavděčíte...
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.30.111
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 02:02:22    Odkaz na tento příspěvek  

Podroužku, do Brna se to asi ještě nedoneslo, ale vězte, že není pouze na vůli brněnské róry v čele vlaku, kde si zastaví, viz D2, čl.516. Pro natvrdlé: zastavit tak, aby to lidi z podchodu měli co nejblíže (čili nezastavovat tak, aby to posunovač měl nejblíže. Jezdí se pro cestující, ne pro posunovače).

516: U vlaků s přepravou cestujících, kratších
než nástupiště, musí strojvedoucí zastavit vlak co nejblíže u výpravní budovy
nebo podchodu (lávky), není-li místo zastavení určeno jiným způsobem.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4353
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 08:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Otrokovicích je peron dost dlouhý, pro každý rychlík co tam zastavuje, tak najet na přechod může jen trouba a nebo nějaký nervní naschválista
Jinak pravdu má host, ne že kde fíra chce, ale v místě obvyklého nástupu cestujících, což bude asi nejblíž budovy, nedchodu, podchodu.
Taky to pak může trouba s třívozovým osobákem v Otrokovicích potáhnout až k Barumce
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 17:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Jen připomínka předešlé diskuse. Když to nařízení o obsazování přechodů viselo i u Podroužka v depu, jak sám psal někde nahoře, tak by to spíš chtělo nadávat tomu, kdo ho vydal, ne tomu, kdo ho pouze respektuje.
---------------------------------------

Ad ty přechody: Když se na to podívám nezaujatě, ze silnice jsem naučený nechávat s velkou krávou, která se nedá tak snadno obejít, všude místo. Abych vyjel já, aby se vešly ostatní auta (křižovatky), aby prošli lidi.
Na mašině bych s tím měl asi taky problém, i když důvod k zatarasení přechodu zní docela logicky.

Asi někomu budu připadat jako cynik, ale říkám, že každý svého štěstí strojvůdce. Když je někdo natolik nezodpovědný, že mu ani zakazující tabulka, ani hlášení v rozhlasu, ani logické myšlení nedocvakne, že to asi nebude to pravé ořechové přecházet před vlakem na koridorové trati, může si za to sám, když ho tam něco přežehlí. Případně já sám při rozjezdu (samozřejmě snažící se o všemožné posouzení prostoru kolem, případně lehce prohouknout, když předpokládám zvýšený pohyb lidí, totéž kdybych jel kolem stojícího osobáku-tam ovšem soustavně).
člověk skutečně nemůže donekonečna a sám spasovávávat celý svět. Pán Bůh je jen jeden a ještě jen po některé, já věřím sám v sebe a stejně tak věřím, že drtivá většina lidí kolem mne je svéprávných. Taky nejsem elektrikář a vím, že prstík do zásuvky se nestrká...

Taky jsem dnes málem zabil chlapa, co mi skočil s mobilem skoro pod kola. Pomohl klakson. Kdyby se zarazil na místě, tak bych měl premiéru... Na silnici je to vždycky ale sporné, jak může být ve hře i moje vina, je to o dost horší pocit. Na kolejích aspoň člověk může vytěsnit, že se vyhnout nemohl.
Převážíme statisíce mužů žen a dětí, kdo má čokla bez košíku - z autobusu letí!
Autobus = KAROSA!
Jezdec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 18:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No mám příspěvěk do diskuze - tedy do té o zastavování na služebním přechodu. Nevím, jestli znáte Zaječí, taková jedna stanice na trase Brno - Břeclav, s možností přestupu na lokálku směr Hodonín. A právě při tom přestupování si lidé, přijíždějící ve směru od Brna, zkracují cestu právě přes služební přechod. Víte, mně nevadí, že si lidé zkracují cestu, třeba i přes koleje. Ale co mne opravdu sejří, je to, že si při tom nepočínají dostatečně obezřetně. Většinu z nich vůbec nenapadne, že po sousední koleji může projet ve stejném směru EC rychlostí 160 km/h. Honem rychle, už abych byl na druhé straně, než se ten vlak rozjede. Já si myslím, že kdyby jednou došlo k takovéto nehodě, tak bych si určitě vyčítal, že jsem jí mohl zabránit, právě tím, že zastavím úmyslně přes přechod a nedám lidem šanci hazardovat.
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 19:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Jezdec, uhodil jste hřebík na hlavičku. Mně nejde o umravňování cestujících, ať je veme čert. Ale přece jen je nemusím pomalu coby rozjíždějící se rozmáčknout. A taky nechci být svědkem toho, jak před mýma očima vedle jedoucí vlak nějakýho toho, co je mu zatěžko jít podchodem, rozšrotuje na sračku. Takže Zaječí patří k těm stanicím, kde ve směru na Břeclav tahám přes přechod. Když mně někdo nadává, tam nebo jinde, odpovídám: "Ich verstehe nicht tschechisch." Valí bulvy a já se řehtám ještě v Podivíně. Ale jsem podle jistého sem chodícího neurotika vůl, tak mě prosím neberte moc vážně. Přeju všem slušným diskutujícím hezký sváteční večer. P.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10547
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 19:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem taky jeden z těch co zastavoval schválně přes služební přechody právě kvůli těm ovcím co si nedaj říct...jednou mi nějaký debil řekl, kde to stavíš ty blbečku, tak sem ho poslal do prdele a řekl ať kmitá do podchodu!!

Fýra:
Teda čeče takhle zajebat celej den jednu diskuzi to chce řádek odhodlání:-)Nicméně si myslím, že už se moc nedržíš a koleduješ si chlape..kopeš kolem až to hezký není, ale dělej jak myslíš..mě je to jinak buřt, jen bych teď ušetřil asi 15minut času..
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10548
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 19:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podroužek:
Nejlepší je se v Brně na hlavním vyklonit z mašiny a někoho z cestujících se zeptat, jestli se tímhle směrem jede na Prahu...
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 8635
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 20:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové,...
Děkuji
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703
Čiernohronská železnica » čHž
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4379
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 20:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Es499009 bohužel jak vidíš. Můj pokus z té strany byl, reakci toho trotla vidíš sám. Nadále ho hodlám už ignorovat. Ještě lže, že jsem mu napsal něco sprostého a co mi odepsal vidíš zde. Slušnost sama.

Podroužek, Jezdec
Asi jste moc přecitlivělí a nebo já cynik, ale v žádném případě bych si nedával vinu za přejetého blba co leze přes koleje kde nemá, proto, že jsem mu v tom snad nezabránil zatarasením přechodu mašinou. Od toho tam fakt nejsem, od toho jsou jiní.
Podroužku možná jsem podle vás neurotik, co je potom váš kolega Drn? U mě je to jedno, já sjem bezprestižní a jezdím jen 80, tak nemám takovou neuropsychickou zátěž

Luboši prosím nementoruj, já taky nekomentuju tvoje osobní vejšpechty s někým v jiných tématech, ano?
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10557
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 20:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboši prosím nementoruj, já taky nekomentuju tvoje osobní vejšpechty s někým v jiných tématech, ano?
což je možná škoda:-)
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4380
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 20:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Asi někomu budu připadat jako cynik, ale říkám, že každý svého štěstí strojvůdce. Když je někdo natolik nezodpovědný, že mu ani zakazující tabulka, ani hlášení v rozhlasu, ani logické myšlení nedocvakne, že to asi nebude to pravé ořechové přecházet před vlakem na koridorové trati, může si za to sám,




Přesně tak, dělat někomu chůvu z vlastní iniciativy mě život odvyknul.
Jezdec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 21:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýro, nevím, jestli jsem přecitlivělý; jezdím celkem krátce a zatím nemám žádný "zářez na pažbě". Párkrát jsem jel okolo mrtvého těla ukrytého pod plachtou a ani to nebyl moc příjemný pocit. Jednou to dokonce byla výpravčí, se kterou jsem se pravidelně v práci potkával... A tak se snažím, pokud to jen jde, takovýmto situacím předcházet. Opravdu nevím, co to se mnou udělá, až to, nedejbože, třeba jednou přijde. V tom Zaječí zastavuji na přechodu od té doby, co se stalo v Blansku to neštěstí, kdy maminku přejel vlak před očima jejího tříletého dítěte (na služebním přechodu). Ne, nejsem tvrďák a takovéto věci prostě nechci ve svém životě vidět. Jsem proto přecitlivělý?!

(Příspěvek byl editován uživatelem jezdec.)

(Příspěvek byl editován uživatelem jezdec.)
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 22:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdec, Ty jezdíš u nás na hl.n.?
Jezdec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 28. října 2010 - 22:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podroužek - tak, tak - známe se . Vzpomeneš si, kdo v úterý odstavoval na státní plecha s otočenou botkou?
Laďuša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 11:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj lidi! Měl bych takovej dotaz, nevíte, kde se dá najít nebo nemáte někdo technickej výkres rámu (klidně i dalších součástí, ale hlavně rámu) Kremáka 534.03? Nebo i výkres celý mašiny, ale trošku podrobnější? Díks

(Stejnej dotaz jsem hodil i do parních mašin, neb netušim, kde to spíš (jestli vůbec) uspěje. Tak kdyžtak buďte při kamenování shovívaví )
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4382
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 16:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdec vypadá to, že jste přecitlivělý. Já se možná snažím pochopit, váš humální záměr, ale pak by SŽDC měla nabrat víc pracovníků co by zabraňovali hlupákům lézt na koleje beze špetky pudu sebezáchovy.
Co na zastávkách sousedících s přejezdy? Taky přetahujete mašinou na přejezd, případně opačným směrem necháte stát na něm poslední vůz?
Víte, tam mám daleko větší strach, že mi zpoza stojícího osobáku někdo vejde a houkám. Kolikrát se tato situace (stojící osobák na zastávce a já projíždím) stane, by člověk nevěřil. Co s tím?
Když stojím ve stanici a někoho sejme druhý vlak, tak to by mě tak nějak "bolelo" méně".
Chápu, že o takovouto příhodu nikdo nestojí i já jsem si myslel, že se mi to vyhne.
Bohužel jsem se mýlil.
Nerozpláču se ani nesesypu z toho. To by člověk tu práci nemohl ani dělat. Lidi co takto skončí pod koly vlaku beru tak, že je to jejich volba a já jim nemám nejmenší šanci v tom zabránit. Když budou chtít, ať už svojí blbostí a nebo záměrně, tak tak vlezou vám a nebo jinému kolegovi a vy s tím vůbec nic nenaděláte. A proto se přesně tak k tomu stavím
Milan81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.147.15
Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 18:05:19    Odkaz na tento příspěvek  

Tak už k jinému tématu. Ztráta napětí v troleji. Co to provede s mašinou? Nemyslím tím elektrický výkon. Musí fíra ihned zastavit a nebo dojede výběhem kam to až dá? Onehdá nějakého dobrodruha odvezli z Pardubic na "háku" posledního vagónu a pak prý vypínali proud.
Opc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2010
Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 18:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milan81: Pokud při jízdě elektrického HV dojde k výpadku napájení troleje, má strojvedoucí zastavit.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4390
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 18:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opc a kde se tohle píše, prosím poučte mě
Opc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 7-2010
Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 19:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Vyhláška MD č.173/1995 Sb. - §35
Amper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 22:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych doplnil, že v tomto předpis není zcela totožný se zákonem. D2, čl. 1017, bod b:
při ztrátě napětí musí strojvedoucí všech elektrických hnacích vozidel pozorně
sledovat vlastní soupravu vozidel, popř. i soupravy protijedoucích
vlaků, není-li na vlaku závada ohrožující bezpečnost dopravy a podle okolností
vlak zastavit.

Že to není úplně totéž se snad shodneme.

(Příspěvek byl editován uživatelem Amper.)
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4391
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 29. října 2010 - 22:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

při ztrátě napětí musí strojvedoucí všech elektrických hnacích vozidel pozorně
sledovat vlastní soupravu vozidel, popř. i soupravy protijedoucích
vlaků, není-li na vlaku závada ohrožující bezpečnost dopravy a podle okolností
vlak zastavit.


Tak s tím bych souhlasil. Protože výpadky napětí jsou celkem běžná věc a kdyby všichni při každém zastavili, vypadalo by to asi jako stávka na železnici
Podroužek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 12:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zákon, potažmo vládní vyhláška, je předpisem vyšší právní síly než předpisy. Tedy zastavit, jednoznačně. Jiná věc je, proč předpis nectí zákon a vydává strojvedoucí do možného průseru. Neznalost zákona totiž neomlouvá. Paradoxem taky je, že z předpisů jsme přezkušováni, kdežto vyhlášku většina strojvedoucích ani nečetla.
Vydoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 14:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně toho zastavování na přechodu - tuhle jsem jel, asi cca 6 let zpátky, do Děčína a v Povrlech zastavil fíra s 460 přímo na přechodu a jak jsou lidi zvyklý, štrádovali si to přímo k hnacímu vozu a remcali, že tam tak dlouho stojí a oni přece nepůjdou podchodem, když je tady tak hezkej přechod, fíra se na ně podíval, kouknul na vlakvedoucí, ta odmávala, tak zavřel, ale najednou smeták dolu, jako že je v poruše, začal ukazovat, že mu to nejede, a nemůže odjet, tak se substrát vydal zklamaně do podchodu a jakmile ten největší opruz byl cca 5 metrů od podchodu, fíra za to vzal a panťák byl fuč! Nebo přijel do Povrlů (zastavil asi 30 metrů od přechodu), lid vystoupil, zamířil k přechodu, ale že se panťák začal rozjíždět, všechno zastavilo a čekalo na odjezd panťáku. Fíra to rozjel, těsně před lidma to zbrzdil na rychlost chůze, šlápl na houkačku, a dokud neprojel celej panťák posledním vozem přes přechod jel pořád krokem! Ještě stihl na ty lidi, co kroutili hlavou, že jede jako šnek, z okýnka ukázat fakáče!
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4393
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 18:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty vole fakt jóóóó? Nekecééééééj, to musel být ale BOREC!!! Těm jim to dal zasranejm kaštanům otravnejm!!
Amper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 2-2010
Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 18:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podroužek: Souhlas.
Ale jen doplním k té "vyšší právní síle" (ne že bych nesouhlasil, jen jak to dopadlo)- nějaký rok zpátky taky DI na to upozornila v jedné své zprávě:Provozovatel drážní dopravy ve smyslu § 33 odst. 2 vyhlášky č. 173/1995 Sb., nevydal jednotné technologické postupy obsažené ve vnitřních předpisech pro zajištění, aby ve smyslu § 35 odst. 1 písm. q) vyhlášky č. 173/1995 Sb., osoba řídící drážní vozidlo při zjištění výpadku napětí v trakčním vedení při jízdě i elektrického HDV, u kterého nebyla zjištěna závada ...vozidlo zastavila...
Takže DI "nevyčetla", že nectil vyšší právní normu strojvedoucímu ale ČD.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7570
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 19:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vydoň:

Také proto jsem při "měřících" jízdách pana Hajného pro určení míst zastavení pro CB požadoval zastavení čelem ešusu u díry do podchodu. Takže pokud fíra dnes jede s ešusem do Děčína na CB, staví tam automaticky. Takže to mají přes 50 metrů k nelegálnímu přechodu. Holt ti, co náhodou stojí vpředu u tabulky, musí dojít kousek zpět.

Se 460kou ovšem těžko mohl legálně projíždět až na přechod, protože by pak šlo o projetí tabulky (u jednotek platí zastavení čelem max. v její úrovni, a to již před těmi vašimi x lety.

Já tam takto stavím s klasikou. Mašina přes přechod a mám klid, že mi tam někdo vleze, když se začnu rozjíždět. Čumí někteří teda fakt dost hloupě, ale mně je to celkem buřt.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 19:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Drn: Mě za to sjezdil nějaký chlap,že nemá kde přejít,tak mu říkám, že od toho má podchod a ne služební přechod... :-)))
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Feldas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 19:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolega v práci mě požádal, zda bych nezjistil co je to za tabulku. Rozměry jsou 53x26 cm, materiál měď, a získal to kdysi před lety jeho otec někde v Maďarsku z nějaké staniční budovy, která měla být zbourána. Připadá mi to jako označení nadmořské výšky, nic jiného mě nenapadá. Pokud někdo víte stopro, co to je, napiště to sem. Díky i za kolegu
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 20:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, neví někdo, kde se dnes nachází stroj 745.606, který dlouhá léta stával v ŽOS Nymburk?

Díky!
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 20:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feldas: Cedulka je z parní lokomotivy MAV 222.039. Ty lokomotivy vypadaly takto:


Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 23:00:55    Odkaz na tento příspěvek  

Feldas+Past: Dosti cenná cedulka, v Železničním muzeu v Budapešti by ji asi uvítali. Neboť - dle seznamu na http://www.softrain.hu/train/GOZMEGOR.htm se žádná lokomotiva této řady, vyráběné koncem 19. století, v Maďarsku ani nezachovala.
Konstrukční zajímavostí u těchto sdružených čtyřválců byly tandemové válce (nízkotlaké a vysokotlaké za sebou, na společné pístnici) - tzv. systém Woolf.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 23:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tam takto stavím s klasikou. Mašina přes přechod a mám klid, že mi tam někdo vleze, když se začnu rozjíždět. Čumí někteří teda fakt dost hloupě, ale mně je to celkem buřt.

A až takhle zastavíš třeba v těch Otrokovicích a už se nehneš z místa,a bude třeba přes ten přejezd přitáhnout objednanou plošinu pro vozíčkáře,tak co?
Půjdeš vzít do teplejch třímetrákový akuvozík,protože jinak toho vozíčkáře dolů z vagonu na peron prostě nesundáš?
Nebo půjdeš za vlakvedoucím od toho vozíčkáře s tím,že sorry ale sundejte si ted' chlapa s vozíkem jak chcete,já jsem to ale těm zasraným přecházečům stejně nandal,a co ostatní mně už netankuje...?
A zpoždění vlaku pro nemožnost manipulace s vozíčkářem půjde na čí triko?
Těch přecházečům,kterým jsi to tak parádně nandal?
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10572
Registrován: 9-2002

Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 23:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hook:
No nevim, ale už to tady bylo párkrát naznačené...pro případ vozíčkáře nebudu otálet, nebudu čekat až nevim kdo a co a pošlu někoho kdo si tam stoupne s červeným praporkem, kterým se určí místo zastavení a je to ne??Když tam nikdo nebude jak může fíra čekat, že tam zrovna o kolej vedle budou od někud chtít cpát vozejčkáře??Ikdyž mi není zrovna moc dobře jasný, ke kterému případu by zrovna v těch Otrokách muselo dojít...jako že ropovod jedoucí do Zlína zatarasí celou první kolej hned u haly??Jinej případ tam snad nastat nemůže nebo jo?Nevím ptám se...pro opačný směr je tam přeci "ostrov"
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Sobota, 30. října 2010 - 23:59:16    Odkaz na tento příspěvek  

Už 2x jsem byl vlakem na vozíku,když jsem byl poprvé pokazila se plošina a nakládalli mně 4 maníci z tranzita.Ale bylo to zpestření mého výletu.Když chci někam jet,musím to nahlásit 2 dny dopředu,ale vlak je přistaven na perón,kde mají plošinu.Jinak el.vozík váží 126kg+já asi 75.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 00:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboši,
ne ropovod nebo regina do Vizovic,ale osobák nebo R od Přerova dolů na Břeclav zatarasí mašinou jediný úrovňový přístupový přechod k ostrovu,jinak pouze podchod a výtah,ale do něj plošinu nedostaneš,tu musíš přitáhnout přes přechody.
Jak,když na něm zůstane ta mašina viset?

Ex fíra,
dobře,vozík plus osoba na něm t.j. cca 2 metráky váhy.
Chtěl bych vidět fíru,který ten přejezd zablokoval,jak se k tomu pohrne...
Venda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 00:36:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jak,když na něm zůstane ta mašina viset?


Co když přistanou na přechodu ufoni?
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10575
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 00:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hook:
No tak v tom případě bych to jako výpravka řešil tak, že strojvedoucímu řeknu do vysílačky předem něco ve smyslu, hele potřebujem dostat na peron plošinu, nech nám volnej přechod...ani by nemusel být třeba ten praporek..jak je ve vlaku vozíčkář, či má do něho nastupovat, ví se to předem tak to nemusí být takový problém...a pokud nezavolaj je na fírovi kam to zapíchne..pokud zatarasí mašinou přechod, nevidím na tom nic zlého, naopak je to k dobru těm co jsou neponaučitelní a chtěj si furt cestu zkracovat..

Trošku nechápu, proč to někdo nazývá nějakým vychováváním cestujících..

Ikdyž pravda v Otrokách zastavit s třívozovým osobákem mašinou až na přechodu je trochu na palici, to by spíš vypadalo, že to nedobrzdil, páč vzdálenost od podchodu je už značně velká...
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 01:27:45    Odkaz na tento příspěvek  

Asi se budu muset vydat do Otrokovic a potom Vám napíšu, jak to tam vypadá z pohledu vozíčkáře.Ale nepojedu Os,to by museli zařadit aspoň vůz BDm.Dřív jak příští rok to nebude.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 06:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš: Trošku nechápu, proč to někdo nazývá nějakým vychováváním cestujících..
Přijeď se někdy podívat, jak to u nás vypadá ve "skupinách", kdy jezdí omladina. Pak pochopíš.. Ikdyž, ono to není úplně jen o omladině. Jen více Podroužků! Každý si chodí kudy se mu zachce, mašiny při objíždění musí dávat davu přednost a nikdo s tím nic nenadělá. Jejich drzost dosáhla už toho, že posílají do i "sekuriťáka", který se je snaží (spíš snažil..) poslat do podchodu..
Jinak invalidu bys vyřešil dobře, docela nechápu, proč se z toho Hook snaží udělat kovbojku . Invalida asi sotva bude dobíhat na posl.chvíli...Jak tu psal ex-fíra, musí se nahlásit 2 dny dopředu.
Stačí, Hooku?
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 09:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrsáku,
kovbojku z toho nedělám,jak jste na to přišel?
Na dráze jako ten,který by s tím měl problém,nepracuji a přes přechody v době,kdy u nich něco stojí nebo se k nim blíží,nechodím,jít podchodem mně žádnou potíž nedělá.
Chápu důvody,proč tam někteří zastavují,taky jsem byl celý odvázaný,když mi před autobusem přebíhali na druhou stranu silnice lidi,přehlédnutí někoho menšího vzrůstem,nebo člověka v zákrytu bočního sloupku je věcí okamžiku a malér je na světě,to samozřejmně nemluvě o tom,že vysoko položené pracoviště strojvedoucího spolu s omezenou možností zahamovat to na fleku u nich činí tyto situace ještě daleko nebezpečnější.
Dotaz k tomuto tématu jsem dal jen čistě ze zajímavosti,viz. 1697/24.10.
Pro mně za mně ať si zastavují kde chtějí,sice mně to osobně připadá,že takto jeden problém vyřeší,ale na druhý si zadělá,navíc i svým kolegům,ale to je pohled kaštana z peronu,do kovbojky to má fakt daleko.
Jako nejrozumnější se mně jeví postoj k této věci od Fýry,je to služební přechod,civil tam nemá co pohledávat,má to tam na cedulích i ve staničním hlášení a případný střet je pouze jeho problém.
Vychovávání cestujících tímto stylem je stejně zbytečné,dokud tam nebude stát někdo,kdo je pořádně zkásne,polezou tam zase.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 12:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

civil tam nemá co pohledávat,má to tam na cedulích i ve staničním hlášení a případný střet je pouze jeho problém.
O tom žádná, ale možná jen pan Fýra se bude vyžívat v tom, když někoho sejme..Pro normálního člověka je to noční můra na dost dlouhou dobu, ne-li do smrti..
že takto jeden problém vyřeší,ale na druhý si zadělá,navíc i svým kolegům
Ale nezadělá, myslel jsem, že pochopíš, že invalida bývá předhlášen dopředu a v tom případě je na výpravčím, aby si ošéfoval volnost přechodu. Ale především, Podroužek tu zmiňoval zejména stanice jako Havl.Brod o kterém píšu i já a tam se plošina vozí výtahem.
je to služební přechod,civil tam nemá co pohledávat
No vidíš, můžu mluvit za sebe i za kolegy, nikomu z nás nevadí pokud strojvedoucí zastaví přes přechod! To fakt vadí leda tak tobě, Hooku..Za ty nasraný pohledy cestujících to fakt stojí, jinak je v dnešní době člověk bezmocnej..Ale zdá se, že tohle asi nemůžeš pochopit..
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4401
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 13:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale možná jen pan Fýra se bude vyžívat v tom, když někoho sejme.


Rozumíte vy BLBE )omlouvám se, ale neznám jiné slovo pro člověka co mi vnucuje něco, co jsem neřekl) rozdílům slov "vyžívat se" a nebo "nedělat vychovatele"?
Vy děláte rád a aktivně práci za kterou nejste placenej? Co jsem si já všiml, tak vždycky bylo řečí až na hůru, když to pánům kolegům někdo nařídil. Pamatuju to už i u počátků "blbého" převěšování/odvěšování se. A to je narozdíl od hlídání magorů co lezou přes koleje navzdory cedulí, zákazů, hlášení rozhlasu a nabídnutému podchodu činnost, která s profesí strojvedoucího souvisí daleko více.
Tak nevim co furt melete, prostě hlídání lidí, kteří ztratili pud sebezáchovy v popisu práce nemám. To snad ještě neznámená, že se vyžívám v příjíždění lidí. I když u některých bych to i přehodnotil, po tom co je tady čtu.
Hlídá někdo taky na zastávkách sousedících z přejedy, když tam je kdykoli může přejet vlak projíždějící po vedlejší koleji?
Lezou lidi běžně třeba někde přes dálnici, taky jsou tam nějací řidiči co jedou pomalu v odstavném pruhu, aby náhodným přebíhačům zatarasili cestu?
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 13:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele,mně jsou vaše přechody a kdo nebo co na nich stojí ukradené,zdá se,že tohle jsi nepochopil zase Ty.
Nevím,proč sem taháš nějaký Havlbrod,když byla řeč o Otrokách.
Řešení problému se zakázaným přecházením cestujících od vlaků před jiným vlakem tím,že je budu nasírat a bavit se tím,je opravdu na úrovni.
Výsledkem je pouze to,že se komedie s přecházeči,kteří nadávají fírovi na mašině a děžurný to z peronu spokojeně pozoruje,každý den opakuje.
Co tak vzít to za jiný konec,a požadovat řešení u svého chlebodárce?
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 13:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: ne, s člověkem jako jsi ty se tu dohadovat ebudu!
Hook: Nevím,proč sem taháš nějaký Havlbrod,když byla řeč o Otrokách.
Jenže řeč tu byla o výroku Podroužka a ten psal o stanicích jako Havl.Brod. Ale i v těch Otrokovicích je tvůj případ s invalidou hoodně přitaženej za vlasy. Víc už to tu fakt řešit nehodlám
Je to marný, je to marný, je to marný.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4404
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 13:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se s blbem co si plete význam slov taky dohadovat nebudu. Proto si mě propříště neber do huby a zkus propírat a vnucovat co nikdy neřekl někomu jinému laskavě.
Děkuji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Fýra.)


To je prostě vrchol debility už tady. Někdo tě tu jmenuje, propírá, tvrdí co jste nikdy neřekli a nakonec tu napíše, že se se mnou nebude dohazovat.


(Příspěvek byl editován uživatelem Fýra.)
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 31. října 2010 - 13:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: to víš, se mnou nic nenaděláš, doktor říkal,že jsem momentálně zaostalej .
Jako nejrozumnější se mně jeví postoj k této věci od Fýry,je to služební přechod,civil tam nemá co pohledávat,má to tam na cedulích i ve staničním hlášení a případný střet je pouze jeho problém.

O tom žádná, ale možná jen pan Fýra se bude vyžívat v tom, když někoho sejme..Pro normálního člověka je to noční můra na dost dlouhou dobu, ne-li do smrti..

Posouzení, jestli si někoho beru nebo neberu do huby nechám na obecenstvu, když dovolíš .
Opravdu naposledy to shrnu: Hook tu napadl větu Podroužka a zdůvodňoval to tím,že přidělá práci výpravčímu. Protože Podroužek mj.zmiňoval moji stanici, snažil jsem se mu vysvětlit, že to tak nikdo z nás nevnímá. Tečka. Pápá