K-report
 

Archiv do 30. srpna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv do 30. srpna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10039
Registrován: 9-2002

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 21:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mi třeba přijde větší rychlost 80 někde na starý štrece a za prdelí 22 stovek
Tak tohle znám pochopitelně velice dobře...být vyskákanej jak opice v rychlostech 90 a kolikrát se bojíš jestli ještě jedeš po kolejích...nicméně těch 140 bylo uplně něco jiného vše utíká rychlejc a připadalo mi, že jsem se tak nějak víc soustředil ipřesto, že tam tu štreku znám...to už je ale asi fakt věc názoru každého soudruha
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4006
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 21:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ono to rychleji ubíhá, ale pocit z jízdy celkově nedává dojem nějaký hrozný rychlosti.
To když to pustíš z takovýho Žďárce u Skutče povolených 70 se třiceti loženýma sypákama šutru, až se práší za kočárem a závory ve Vrbatově Kostelci padají 10 metrů před mašinou, tak to je teprv mazec
Soustředil ses na brzdění do peronu, to je jasný
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10040
Registrován: 9-2002

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 22:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čeče to ani ne.Z brždění do peronu jsem neměl fedry vůbec...až jsem se divil jak hravě mi to šlo a vždy jsem zastavil tam kde jsem měl.A žádný jak do zdi, ale pěkně do peřinek:-)Ale ta rychlost, která pro Tebe nedává dojem velké rychlosti mě ten dojem právě dávala:-)Asi je to spíš o tom, na co je člověk zvyklej...

Každopádně to škatulkování co se tady od začátku rozebíralo není uplně až tak správná věc...každý výkon má do sebe něco jiné a ohodnocovat každej zvlášť?No nevím, já mám na to jinej názor...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4007
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 22:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevím, já mám na to jinej názor...

No to já taky, u nás je strojvedoucí strojvedoucí. Ne, že je někdo víc, protože jezdí tam a tam a někdo míň, protože jezdí jen tam a tam

Škatulkování FS a ještě taky nějaký pořadníky považuju za mimořádně debilní systém jakési vnitropodnikové hyerarchie, přitom o odměňování by měl paradoxně rozhodovat zaměstnavatel, ne nějací soudruzi ze ZO FS

(Příspěvek byl editován uživatelem Fýra.)
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7057
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 22:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně. A vyvolený, ač sebevětší blb, když bude chodit chlastat se šéfikem, bude stále ten TOP pracovník. To už tu bylo. Nevzpomínáš? Nadáváš nám do soudruhů a sám tu dáváš návrhy, který v naší zemi nemůžou skončit jinak, než jánabráchysmem. Pořadí je nestranné, a dočká se každý.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4008
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 22:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

který v naší zemi nemůžou skončit jinak, než jánabráchysmem

Jakto, když každý fírma bude mít stejně, tedy jako fíra, ne podle toho, co řídí?

Tak to právě bylo, protože to, že ti "dá" někdo poznání někam a pod. právě rozhodoval člověk a ten ho dával těm, co tam chodili pořád otravovat. Já jsem nechával vše osudu a nikam nechodil a ani neřval a nestažoval si, když se se mnou zaplácávaly díry na "grafikonu C" a podobné výmrdy, naopak, když jsem tam byl požádat, že kdy jsem letmo, že chci větší volna, například nasekat tam šichty týden v kuse s minimálním volnem a pak pár dní volna, dal mě do turnusu denní, noční, 72 volno a podobné naschvály a ještě se ti u toho smál do ksichtu, že bych po něm z chutí švihnul dvaatřicítku klíč
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 22:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Kvůli těmto zmrdům jsem tenkrát z depa odešel, dneska jsou tito kreténi naštěstí u osobky a v depu je atmosféra úplně jiná, nemůžu si stěžovat.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4009
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 22:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_ul já z podobných důvodů v roce 95, neznáme se nakonec?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4010
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 22:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravda na nákladech se nemáte jak sortovat, jako piloti nejvyšších EC a SC. I když vidíš, někdo by už chtěl, třeba protože veze Nex
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7059
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 22:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele já viděl v Ústí Peršinka, když tys byl osoba tam zcela neznámá, ještě někde ve strojovce, tak mi nemusíš vykládat co je ARR.

Buuuhehehehehe!!!
Milej zlatej, když tys ho poprvé na své vlastní bulvy viděl, či tě snad dokonce poprvé pustili očumovat na jeho stanoviště někde na růžku nebo na strojmistrech, tak já už ho měl napsanýho v kartě poznání řad.

A sdělím ti ještě jedno sladké tajemství. Když v roce 1984 peršingy 001-020 přišly do Ústí, nebyly ještě dráty mezi Děčínem a Ústím ani mezi Vraňany a Prahou, takže jako první krom oušťáků na nich jezdili osobku mezi Ústím a Vraňany kolegové z té ňáké strojovky pod Lovošem. Bylo jich 12 a jezdili na tom dokud nebyla trolej skrz až do Práglu. Takže jsem se na něm svezl už v roce 1986, kdy jsem do Lovo přišel po zkouškách. Ve které třídě ZŠ jsi se v té době ty učil vyjmenovaná slova po "F"?

A historie se opakuje, páč jediní z Carga na severu jezdí na Zázraku opět krom 5 Oušťáků i 5 kluků z dnes již PP Lovo. Dokonce je mezi nimi jeden, který jezdil tehdy i na těch peršingách. Robert_ul ví, kdo to je.

Takže opět jen krásně blafeš. Tentokrát sis ovšem úžasně naběh. Fakt jsi mne rozesmál. Můžu jít spokojeně spát.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 22:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi je to spíš o tom, na co je člověk zvyklej...

Copak člověk, ale voči
a po delším čase taky mozek v podvědomí - prostě fyziologická záležitost. Přičemž sloupy a vše další, co svým pohybem "k oku" furt znova a znova stahuje zaostření zraku z dálky do blízka zátěž výrazně zvyšuje, proto je rychlá jízda pod trolejí náročnější, než ještě vyšší rychlostí na dálnici.
Dobrá zpráva je, že se tohle vnímání "natrénováním" zlepšuje (zvláště zamlada), špatná že s pokročilejším věkem neúprosně snižuje (za poslední cca 3 roky subjektivně cítím tak o 20km/h dolu) - což asi je jedním z důvodů, proč mají starší fírové radši zálohy než expresy.

Je to zcela něco jiného, než uvědomování si zátěže "za hřbetem" a jejich účinků v případě jejího zastavení "o fíru".



každý výkon má do sebe něco jiné a ohodnocovat každej zvlášť?

Když se to dotáhne do dokonalosti, tak na každého fíru připadne jedna extra mzdová účetní, aby mu vůbec dokázala spočítat vejplatu - na to by na MPSV mohli slyšet
Marek3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak prý že je zítra den ČD...
Andulka "Ančí" = + 21.8.2010 - NEZAPOMENEME !!! :-( :-( :-(
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7060
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvůli těmto zmrdům jsem tenkrát z depa odešel, dneska jsou tito kreténi naštěstí u osobky a v depu je atmosféra úplně jiná, nemůžu si stěžovat.

Docelas mne teď dostal. Všichni tehdejší zmrdi jsou tedy teď u osobky? A kteří to tedy jsou? V depu, kde je ti teď tak dobře, žádní nezbyli? Asi máš hodně mizernou paměť. Řadu tehdejších zasloužilých, prověřených samopalníků LM, potkáváš stále, dokonce některé i za okýnkem. Jsou mezi nimi i členové FS, dost agilní. Jiní, kteří si za komárů nesmočili, jsou (nebo byli) jako Federanti ještě ostřejší. To jsou tedy také zmrdi?

Radím trochu přibrzdit, protože se dostáváš na tenký led.

Mmch, ten, který tehdy sral Fýru po linii ZO FS nejvíce, tě stále ještě střídá a dlouho ještě bude. Není totiž tak starej a názory má konzistentní. Zajímalo by mne, jestli bys mu to, cos tu napsal, dokázal říct do očí.

Asi byste se měli s přítelem Fýrou dohodnout na tom, kdože jsou tedy ti jediní správní kreténi a zmrdi, co všichni odešli k osobce, aby bylo trochu jasno.

Ostatním se omlouvám za OT, ale číst tohle od někoho, kdo nejdřív kvůli zmrdům uteče do jednoho z úložišť zneuznaných jménem Viamont (dalším je ODOS), a pak se do toho samého hnízda neřesti najednou ještě rád vrací, nemohu nechat bez reakce.

Roberte, když ses vracel, věděl jsi jistě, že jsou ti všichni podle tebe kreteni z depa pryč?

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Proč ne? Ale požadavky na vyšší třídu pro Rn a Nex, bez stejného navýšení pro R, Ex, Sp, nebo PTG Os, si dávejte až po tom oddělení. Jinak se to mezi náma ještě víc rozesere.

My jsme jeden podnik jak se to zrovna komu hodí. V běžným provoze jsme rozdělený, osobka má absolutní přednost, náklady ať stojí, nezájem. Když se posere na osobáku mašina, jsme zase spojený, cargový stroj to odveze. Když se posere u Carga mašina, poraďte si sami, jste jinej podnik. Když se ve společný škole vykládají bejkárny o Regínách apod., jsme jeden podnik, to musí znát všichni. Když jde o režijky a 1.třídu jsme dva úplně jiný podniky. Když nám cpou vyhlášky týkající se jen osobky jsme zase jeden podnik. Když má zajet cargová mašina do depa osobky, tak je velkej problém, protože to je jinej podnik. Když by měli mít cargoví fírové větší plat, třeba procento ze zisku, tak to nejde, protože osobácký by utřeli a jsme přece kurva jeden podnik! To je jak u blbejch tohle!
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4012
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn nicméně vidíš, že už se našel nejméně druhý člověk s podobným názorem a věřím, že by se jich našlo víc, jen ne každej leze na k report pravda.

který tehdy sral Fýru po linii ZO FS nejvíce


To se tak říct nedá, jen jsem ho namátkou jmenoval kdysi, ale pamatuju jeho neskutečný hemzy na blafárně, kdy jsem se chvíli chichotal a potom jsem se šel vyzvracet.

Spíš mě sral celý princpip sortování, pořadníkování a některých bratříčkování, který propagovala FS a když jsi tu mluvil o tom, že cviční věděli, kdo na tom jak je a kdo jak co umí, musel jsem se smát, protože to je kec jak brno v životě se o mě nikdo nezajímal, natož aby věděl něco tak individuálního.
Cvičnýho jsem měl na mašině jednou, přišel na mašinu na záloze a zkoušel mě z rozvaděče na čmeláku. Potom drbal do kotvičky relé nabíjení tak, že mašina přestala nabíjet a potom řekl, že "musí ještě něco vyřídit" a zdejchnul se, protože viděl, že je v prdeli. Mašinu sem pak musel zavést do depa
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3498
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak prý že je zítra den ČD...

Tuto informaci máš prosím odkud?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7061
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_ul:

To je sice fakt, to co píšeš, ale to tady nevyřešíme. Asi ses měl narodit dřív. To by se ti líbilo, když ložený wapky měli přednost před osobkou, co kdyby elektrárna vyhasla, že? Stejně tak vyrovnávky totéž, aby bylo do čeho nakládat a soudruzi z dolů (já jsem horník, kdo je víc) nepřišli o prémie za splněnou nakládku. A co cestující mrznoucí na peronech? Srát na ně, hlavně, že se z elektráren kouří! Jezdil jsem v té době PTG 460 jako študák z Ltm města do Děčína. 2 hodiny sekera na ranních dělnických vlacích nebyl žádný problém. Páč museli nejdřív pustit třeba 10 70km/h rychlých prázdných plecháčů do pánve.

Tak to je ta správná cesta, toho se drž.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4013
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Páč museli nejdřív pustit třeba 10 70km/h rychlých prázdných plecháčů do pánve.

No když ta 460tka přes Liťák měla průměrnou 50, tak klidně 70tková Vnka mu ujela.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7062
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a když jsi tu mluvil o tom, že cviční věděli, kdo na tom jak je a kdo jak co umí, musel jsem se smát, protože to je kec jak brno v životě se o mě nikdo nezajímal, natož aby věděl něco tak individuálního.

Jo? Krásně si protiřečíš. Jen co je pravda. Když tedy cviční nevěděli o nikom nic, jak měli ti vedoucí poznat a podle tvého mustru rozdělit lidi správně, co si kdo zaslouží podle jeho kvalit, které sis zřejmě u sebe cenil hodně vysoko?

Když to tedy bylo, jak píšeš, a cviční neměli přehled o kvalitě svých oveček, logicky zbývá jediná varianta, která je spravedlivá, pořadí. Dále by se ještě dalo spravedlivě losovat z osudí, že? Kdo jiný by měl podle tebe sortýrovat spravedlivě fíry v depech, než cvičnej? Jak náměstek, nebo vedoucí provozu pozná kvalitu fíry, aby mu mohl hned druhý den po zákonitých svěřit s lehkým srdcem rychlík? Nemyslels to tak, že prostě se toho fíry vedoucí provozu, nebo komandýr, zeptá, jestli se na to cítí a když ten řekne že jooo, tak mu dá druhý den směnu na rychlíku? Ty máš fakt dnes mimořádně plácavý den.

Jo a zapomněl jsem se zeptat, když už jste tedy ti dva, co říkají totéž o poměrech v Depu Úl tehdy. Dva z kolika tehdejších? Asi nebudete vypovídající relevantní většina, že?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7063
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když ta 460tka přes Liťák měla průměrnou 50, tak klidně 70tková Vnka mu ujela.

Ameriku už objevil Kryštof Trolejbus, Fýro. Ono se to mezi námi dodnes moc nezměnilo ta průměrná u osobáků. Jen za ešusem v některých úsecích se ta průměrná rychlost, abys mu nešlapal na paty, zvýšila na cca 70.
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn:Docelas mne teď dostal. Všichni tehdejší zmrdi jsou tedy teď u osobky? A kteří to tedy jsou? V depu, kde je ti teď tak dobře, žádní nezbyli? Asi máš hodně mizernou paměť. Řadu tehdejších zasloužilých, prověřených samopalníků LM, potkáváš stále, dokonce některé i za okýnkem. Jsou mezi nimi i členové FS, dost agilní. Jiní, kteří si za komárů nesmočili, jsou (nebo byli) jako Federanti ještě ostřejší. To jsou tedy také zmrdi?

Měl jsem na mysli lidi sídlící v kanclech v prvním patře. Ty, který rozhodovali o naší profesní budoucnosti. Tam tehdy sídlil komandující, ne? Ten sral tehdy Fýru, nebo kdo teda? Že tam zůstala fůra samopalníků z LM vím, až jsem se divil, kdo všechno u nich byl. Jenže ti už jsou dneska neškodní, aspoň pro mě ne. V žádnym případě jsem nemyslel strojvedoucí. Prostě ty lidi z vedení, který mě srali, zůstali buď u macechy nebo jsou úplně mimo. Z jednoho je dokonce zase fíra! Můžeme je prodrbat jmenovitě po mailu.

Mmch, ten, který tehdy sral Fýru po linii ZO FS nejvíce, tě stále ještě střídá a dlouho ještě bude. Není totiž tak starej a názory má konzistentní. Zajímalo by mne, jestli bys mu to, cos tu napsal, dokázal říct do očí.

Tyhle spory po linii ZO, byly tenkrát úplně mimo mě. Je mi jedno, kdo kde je, je to jeho volba. Já jsem nakonec taky člen FS, taky mi nikdo to nevytýká.

Roberte, když ses vracel, věděl jsi jistě, že jsou ti všichni podle tebe kreteni z depa pryč?

Vracel jsem se zamozřejmě s vědomím, že tam ti lidi jsou, jenže to už jsem byl aspoň hotovej fíra, takž ta situace byla zase trochu jiná, a s těmahle lidma jsem už naštěstí tolik do styku nepřišel. Po vzniku Carga odešli a atmosféra se dost uvolnila. Nebo si snad myslíš, že bych jinak měl 3 roky od novýho nástupu do depa tramvaje, esa a ještě jezdil na Zázraku? Vyloučená věc!
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3199
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 28. srpna 2010 - 23:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potom drbal do kotvičky relé nabíjení

Tak to už muselo být fakt v dávné minulosti.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 11-2009
Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 00:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn:To je sice fakt, to co píšeš, ale to tady nevyřešíme. Asi ses měl narodit dřív. To by se ti líbilo, když ložený wapky měli přednost před osobkou, co kdyby elektrárna vyhasla, že? Stejně tak vyrovnávky totéž, aby bylo do čeho nakládat a soudruzi z dolů (já jsem horník, kdo je víc) nepřišli o prémie za splněnou nakládku. A co cestující mrznoucí na peronech? Srát na ně, hlavně, že se z elektráren kouří! Jezdil jsem v té době PTG 460 jako študák z Ltm města do Děčína. 2 hodiny sekera na ranních dělnických vlacích nebyl žádný problém. Páč museli nejdřív pustit třeba 10 70km/h rychlých prázdných plecháčů do pánve.

Opačnej extrém. Neskutečný. Jasně, že takhle to nejde, ale dát nákladu 2 hodiny zpoždění jen kvůli tomu, aby osobák nedostal ani 2 minuty, je na hlavu postavený.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 08:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když by měli mít cargoví fírové větší plat, třeba procento ze zisku

No, dostat místo peněz složenku jak od Kalouska
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7064
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 09:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert ul:
No pokud myslíš s Fýrou stejného pána, pak ti mohu říct, že v ČD s ním nejsou žádné trable. Vyjde vstříc, zařídí, neprudí. A je-li to skutečně bývalý komandýr, se mnou o něm nezdrbneš. Já s ním nikdy neměl problém. A řada dalších kolegů taky ne. Asi jste ho s Fýrou něčím srali. Proto byl na vás takový.

S tím postupem (kurzy na další řady) dnes není problém ani u matky. Jsou tu kluci s 1. zákonitými v roce 2007 a dnes krom kompletní motorácké squadry (810, 814, 842, 843, 854, 954, 943, 750, 742, 714, 704) mají už i E1 včetně 471 a jako leťáci lítaj i na rychlíkách do Práglu. Dříve naprosto nemyslitelné. A jsou to kluci z ryze motorových PJ. Takže se občas stane, že na 471, nebo 162 je v knize předávky vedle jména napsáno jako domovská jednotka třeba PP Česká Lípa, tedy destinace, kde nikdy žádná trolej nebyla.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4016
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 09:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi jste ho s Fýrou něčím srali.

Jo možná tím, že jsme se tam v podstatě neukazovali, tak ani nevěděl, kdo jsme. Leda tím.

Jsou tu kluci s 1. zákonitými v roce 2007 a dnes

Dnes je prostě jiná situace, protože ty lidi prostě nejsou, tak zákonitě musí.
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 11-2009
Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 09:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: No pokud myslíš s Fýrou stejného pána, pak ti mohu říct, že v ČD s ním nejsou žádné trable. Vyjde vstříc, zařídí, neprudí. A je-li to skutečně bývalý komandýr, se mnou o něm nezdrbneš. Já s ním nikdy neměl problém. A řada dalších kolegů taky ne. Asi jste ho s Fýrou něčím srali. Proto byl na vás takový.

Tak promiň, že jsem ti urazil kamaráda, ale od svých kamarádů vím, že se moc nezměnil.

Fýra: Jo možná tím, že jsme se tam v podstatě neukazovali, tak ani nevěděl, kdo jsme. Leda tím.

No mě asi fakt neznal. Přišel jsem za ním, slušně pozdravil, požádal o volno. Na pozdrav neodpověděl, nepodíval se, furt čuměl do monitoru, jen zavrčel něco o dovolence a to samý při odchodu. Druhej exemplář byl velmi arogantní školař a třetí vedoucí provozu, to byl fakt mimoň.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 09:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes je hlavně jiná situace v tom,že u osobky je "náročných"výkonů(posun)jako šafránu,takže je problém se tam dostat.Na severu Čech je jedna záloha v Chebu,další až v Ústí.Takže noví adepti si na těchto výkonech odkroutí povinného půl roku a pak musí na trať s osobákama.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4017
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 10:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přišel jsem za ním, slušně pozdravil, požádal o volno.

Ano to jsem udělal jednou. Udělal přesný opak, než jsem chtěl a potřeboval.

Na pozdrav neodpověděl, nepodíval se, furt čuměl do monitoru, jen zavrčel něco o dovolence a to samý při odchodu.

Tak to je přesně on.

Jo vedoucí provozu vím, taky toho moc nenamluvil a čuměl jak sůva z nudlí, a školař? Poblázněnej šermíř?
Ten mi tak nevadil v podstatě jen školil a jeho věc, že jeho manželka a s tím se chlubil mu maluje schémata na meotar a tak je umí zpaměti, prej...Každej má nějakou šotoúchylku
Ale hovado, kam přijdeš o něco pořádat a ani se na tebe nepodívá a potom udělá přesný opak, to bych mu podruhý musel jednu fláknout a nebo je druhá varianta už tam nejít a ingorovat ho a tu jsem zvolil.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4020
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 10:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_ul třeba jsi ho nějak nasral, třeba tím, že jsi přišel a něco chtěl
Tak vida Drne, našel se minimálně jeden člověk se stejným názorem na jisté lidi a věřím, že by se jich našlo víc, ovšem ti už jsou dávno pryč bůhví kde, v podstatě já jsem vydržel nejdýl z nich,m všichni moji vrstevníci utekli
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7066
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 17:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert:
Neurčuj mi kamarády. Že s někým vycházím, ještě neznamená, že jsme kamarádi.

Fýra:
Dva celé stejné názory. Tak to už musí být pravda, jo? Kolik že je na DFČD těch, co si notují s Z.H., nebo s Ivanem? A věříš jim jejich pravdy? Trochu mysli, Fýro, než někoho olepíš nálepkou.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10042
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 00:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

My jsme jeden podnik jak se to zrovna komu hodí. V běžným provoze jsme rozdělený, osobka má absolutní přednost, náklady ať stojí, nezájem. Když se posere na osobáku mašina, jsme zase spojený, cargový stroj to odveze. Když se posere u Carga mašina, poraďte si sami, jste jinej podnik. Když se ve společný škole vykládají bejkárny o Regínách apod., jsme jeden podnik, to musí znát všichni. Když jde o režijky a 1.třídu jsme dva úplně jiný podniky. Když nám cpou vyhlášky týkající se jen osobky jsme zase jeden podnik. Když má zajet cargová mašina do depa osobky, tak je velkej problém, protože to je jinej podnik. Když by měli mít cargoví fírové větší plat, třeba procento ze zisku, tak to nejde, protože osobácký by utřeli a jsme přece kurva jeden podnik! To je jak u blbejch tohle!
A tohle je přesně ono...takto to i na jihu bývalo, možná ještě je, ale v mnohem menším měřítku ba uplně zanedbatelném..chce snad někdo vyvracet, že vznikem Carga se rozhádají dříve kolegové a spolupracovníci??Aspoň člověk skutečně poznal, kdo je kunda a kdo ne!A je tomu tak v každém depu jak tak koukám...je mi z toho zle
Bude snad někdy ještě líp??
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 06:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Neurčuj mi kamarády. Že s někým vycházím, ještě neznamená, že jsme kamarádi.

Dobře, prostě patříš do skupiny lidí, co s ním vychází. Jiná skupina s ním nevychází. Já teď třeba vycházím v depu tak nějak s každým, jiní zase ne. Tak to holt chodí. Malá poznámka-ve Viamontu jsem nikdy nedělal a z DKV jsem se nechal nejdřív přeložit do TSS Lovo, tehdy součást ČD (DDC). I přesto mi v depu někteří spílali do zasr. soukromníků, když jsem někdy přijel s mašinou (s logem ČD) do depa.

Fýra:Jo vedoucí provozu vím, taky toho moc nenamluvil a čuměl jak sůva z nudlí, a školař? Poblázněnej šermíř?

Kdepak, šermíř je v pohodě,to jeho nástupce. Sůva z nudlí? Ten taky ne, než jsem se dostal do provozu, tak odešel k Viamontu, kam jinam. My jsme se minuli zhruba o 6 let, ale komandýr pasuje.
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 07:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Pravda na nákladech se nemáte jak sortovat, jako piloti nejvyšších EC a SC. I když vidíš, někdo by už chtěl, třeba protože veze Nex

Právě proto je u nás mezi fírama přátelská atmosféra. Všichni se mezi sebou zdravíme, což za DKV nebylo vždy pravidlem, že? Mít vyšší třídu za Nex nebo Rn je píčovina. Němčináři ať jí klidně mají.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 07:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert ul

I přesto mi v depu někteří spílali do zasr. soukromníků, když jsem někdy přijel s mašinou (s logem ČD) do depa

Chápání a jednání některých jedinců v tomto je dost nepochopitelné .. copak není jedno kdo s čím a kde jezdí .. pokud "brousí" koleje jako my,tak je to kolega ... Člověk se pro boha jeho snad hodnotí podle jiných kritérií .. ne podle "barvy drezu",který zrovna nosí na zádech ...

P.S. I když musím přiznat,že tohle dostat z vědomí některých lidí je asi nadlidský výkon .. jasně slyším jednoho nejmenovaného kolegu - ale to jsou soukromníci,co dají,když ....... to je přinejmenším na Ach joo ...


ICQ 237-113-861
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7068
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 09:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert:
Pardon. Já tě fakt měl za Viamonta a nebylo to u mé hlavy. Nemyslels tím arogantem spíš předchůdce, než nástupce našeho Šermíře? Pokud ano, pak souhlasím s tou arogancí. Ovšem když jde do tuhého, podrží fíru. Osobní zkušenost. Na něj platí stejná nota. A jako fíra byl dost dobrej. Takže má respekt.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 09:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Láďa: Ono vůbec se to na dráze začíná sortovat a nejen podle toho jestli ČD, nebo soukromník. Dříve bylo běžné, když jel člověk do šichty, že tě pozdravil každej nádražák i ten, kterého jsem viděl poprve v životě. Když jsem jezdil na vedlejšák jako vlakvedoucí, tak bylo běžné, že se čety běžně zdravili, každej fíra, když jsem šel kolem mašiny tak aspoň kývnul na pozdrav. Když jsem stál na peroně u osobáku, tak průvodčí vedle stojícího EC prohodil pár slov. Dneska realita úplně jiná. Většina kolegů "železničářů" ( železničářem označuji každého, i soukromníka ) dělá, že nikoho nevidí a na pozdrav většinou neodpoví. Vlakové čety z ECéček mají většinou nos "moc nahoru". Přitom neumí dát ani pořádně návěst "souhlas k odjezdu". Divím se kolikrát, že jim na to fírové jedou. Dneska se málem leknu, když uslyším, že mne někdo na peroně pozdraví. Ale to jsou většinou ti staří mazáci, kteří to ještě mají v krvi.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4022
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 10:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že u osobky je "náročných"výkonů(posun)jako šafránu

No a taky taková záloha šibuje s pár vagonky, se soupravama, všechno na vzduchu, pohoda. Žádné kalouny jen na mašinu, žádné odrazy, ježdění po vlečkách a nějakých zapomenutých kolejích na ranžíru. V UL pod Mariánku a zpět na hlavní a na Myčku...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 10:27:04    Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Copak s provozákama to ještě jde. Větší vidláky najdete mezi úředníky. Naprosto, ale naprosto běžný je, že vtrhnou do budovy, zamumlaj něco ve smyslu "kde máte ten rozvaděč", ani skoro nepozdraví a v civilu bez identifikace se začnou v něčem hrabat. Naopak velmi solidní mi přijdou servismani z Telematiky.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4023
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 10:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že u osobky je "náročných"výkonů(posun)jako šafránu

No a taky taková záloha šibuje s pár vagonky, se soupravama, všechno na vzduchu, pohoda. Žádné kalouny jen na mašinu, žádné odrazy, ježdění po vlečkách a nějakých zapomenutých kolejích na ranžíru. V UL pod Mariánku a zpět na hlavní a na Myčku...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4024
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 10:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

než jsem se dostal do provozu, tak odešel k Viamontu
To byl ten co žere zelí, já myslím jeho nástupce. Je v předpise D1 návěsti pro zkoušku brzdy se jen trochu obmění.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 11:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádné kalouny jen na mašinu, žádné odrazy, ježdění po vlečkách a nějakých zapomenutých kolejích na ranžíru.

No noví strojvedoucí osobky si to již neužijí.Mě to připadalo spíše velmi otravné,než náročné.Nejotravnější,kde jsem jezdil byla 4.záloha v Chomutově.Jezdit cesou směnu na 400 m kolejí a pořád dělat odrazy bylo nenáročné,ale velmi otravné.
Ovšem začínat na posunu je logické,protože posunuje drtivá většina strojvedoucích,kteří po příjezdu vlaku do cílové stanice odstupují od vlaku,nebo přestavují vozy.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4026
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 11:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nejotravnější asi bylo spouštět vlaky přes pahrbek, to jsem si i zapínal VZ u toho, abych neusnul. Někteří co znám, kteří dneska jezdí na trati a taky mají dnes federantské názory na sortování fírů, paradoxně při tak nenáročné činnosti díl přetrhli a to na několik dílů.

Jezdit na 400m kolejí a dělat odrazy mi přijde stejně otravné, jako jezdit s nějakým panťákem kyvadlo A-B a zpět několikrát za směnu a stavět u každý vrby jak se šalinou
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 12:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypravcixy

Mno máš pravdu,ale zas tak hrozný to není .. já to nějak zas moc neřeším .. já zdravím /i do vysílačky/ bo je to přinejmenším slušnost,žee hlavně ... Jinak já do/z rachoty jezdím v civilu a většinou na "ksicht kartu" ...

K těm vnějším návštěvníkům DK a prostor přilehlých jen .. pokud nepozdraví,nereaguji na ně .. případně jim ukážu dveře kde jsou ...

Každý jedinec si dělá vizitku sám sobě .. a většinou se to pozná už když vypustí cosi z úst ...


ICQ 237-113-861
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 14:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Pardon. Já tě fakt měl za Viamonta a nebylo to u mé hlavy. Nemyslels tím arogantem spíš předchůdce, než nástupce našeho Šermíře? Pokud ano, pak souhlasím s tou arogancí. Ovšem když jde do tuhého, podrží fíru. Osobní zkušenost. Na něj platí stejná nota. A jako fíra byl dost dobrej. Takže má respekt.

Omlouvat se nemusíš, pak jsem jezdil u soukromníka, Unido. Tam ale Viamont taky zrovna nemuseli. Tim školařem myslim M.K., je to vlastně nástupce i předchůdce. Jako fíra byl dobrej a prej ještě normální, a že dneska fíru podrží je taky pravda, co jsem slyšel. Já šel na něj vždy slušně, proto jsem nepochodil.
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 14:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: To byl ten co žere zelí, já myslím jeho nástupce. Je v předpise D1 návěsti pro zkoušku brzdy se jen trochu obmění.

To jsou rébusy, po ránu. Kdo žere zelí?? Aha, jasný, jeho nástupce myslim. Teď jezdí v nějaký půjčovně fírů. S těma návěstma fakt nevim, radši jsem si to nalistoval, ale nevidim ho tam, poraď.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4034
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 14:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert našel mi tenkrát D1, kde jsem měl přepsaný návěsti na Zabrzkujte, Odbrzkujte

Nástupce Šermíře už jsme nepoznal, jo není to ing. L? Jo tak z jedný půjčovny ho vykopli myslím (německé vedení mělo jiné mínění o vedení společnosti, než jeho drážní pořádky, které se tam snažil zanášet , ale kde je mi dnes konec...

(Příspěvek byl editován uživatelem Fýra.)
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 15:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fýra: Zabrzkujte, odbrzkujte ,dobrý, ale díky tomuhle pánovi jsem si aspoň udělal zákonitý a V-08, tenkrát byl vrchní přednosta DKV. Ing L. byl nástupce toho rohatýho s fousatou bradou.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4035
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 15:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo mně taky dělal E zákonitý no, ale byl to divnej brouk, taky mu říkali kamenná tvář
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 16:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za mě už zákonitý nedělal, ale zařídil, abych vůbec šel do zácviku a neshnil na dílně.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3951
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 17:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Esc_lock:Sborník prací je společný (zatím) do konce roku by měl být samostatný ČDC.
Rozhoduje převážnost výkonů. Muselo by to být ale v pevném obsazení. Tzn. pokud je turnusováno většina výkonu (nad 50%) na Rn,Nex naleží 11.tř. U letmo pracovníka je to stejné, bere se to měsíc od měsíce. Pokud udělá v měsíci více výkonu v 11 tř náleží mu mzda 11 tř. Pozor, je to i opačně. Tzn. pokud udělá většinu výkonu v 9.tř je jí i zaplacen.
Doporučil bych do toho nešťourat. Mohlo by se stát, že budou někteří letmo 9.
A nením problém případně rozmrdat turnusy, aby v žádném nebylo více jak 50% Nex, Rn. (Pokud vůbec takové jsou.)
Mohlo by to být velmi kontraproduktivní....
Jak nemá vypadat plánování dopravní stavby a jak likvidovat železniční dopravu jest zářným příkladem stavba 4.koridoru.
Nikdy tak mnoho nevděčí za takovouhle svízel, tak málu. Parafráze citátu W.Ch.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2330
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 19:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Věř, že Ostraváci do toho budou šťourat...
Martin
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6325
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 19:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tohle je nesmysl,pak by disp. vlak přečísloval a byl by zas humbuk. Proto říkám peníze dle zkoušek.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7070
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 21:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na jakou myčku v Ústí, ty trubičko? Když už neznáš místní reálie, aspoň blbě nekecej.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4042
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 21:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn My, neboli Myčka byla kdysi záloha.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7071
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 21:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mně zas přijde daleko otravnější se někde rozjet a stavět až třeba po 100km.
Pro posouzení neobyčejné náročnosti posunu doporučuji si uvědomit, proč tam vždy uklízeli totální mamlasy. Asi proto, aby udělali při té óbrnáročné činnosti rychle další průser, když jim to na triviální osobce nešlo. Nemůžu si pomoci, ale v depech odjakživa platilo: "Ty jsi blb, ty zůstaneš na záloze do důchodu." Ale asi to maj u ODOSU dnes jinak. :-D
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4046
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 21:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo to se taky říkalo "ty si blb, že tě vzali akorát na Dráhu"
Rozhodně jsem rád, že u nás přiblblá federantský pravidla neplatí a rozhodně bych nedělal ve firmě, kde si nějaký ocas o sobě myslí víc, jen proto, že jezdí na jiný mašině a nebo si dokonce o někom myslí, že je blb, protože je na záloze.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7072
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 21:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně vůbec nevadí, že nás chce mít ten nahoře pěkně pohromadě. Zvlášť když ví, že ti úplně nejvíc nejlepší machři fírovští, co maj doma v obýváku místo tapety s palmou mapu tratí, kde mají červeně obtažen každý úsek, kde aspoň jednou v životě sypali štěrk, nebo projeli s baucukem (a tudíž ji ZNAJÍ), dlí v jedné přerovské firmě. ;-)
P. S. Teda až na ty kolegy, co do té jedinečné firmy s jedinečnými fýry přišli z Dráhy. To jsou jediní blbci, co tam mají.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7073
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 21:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert:
Tak to myslíme oba toho stejného. Říkejme mu krycím jménem Nadčlověk. ;-)
Robert_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 21:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Tak domluveno