K-report
 

Archiv do 2. prosince 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv do 2. prosince 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6966
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 22. listopadu 2010 - 14:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná další indicie k tomu, co jsem si myslel už dřív, a to že "jediným zlým" není SŽDC, a že buď lidi z KÚ a/nebo z ČD? (Anebo lžou (i) média? I to je možné.)

http://www.novinky.cz/ekonomika/217455-ceske-drahy-zrusi-pet-trat i-a-jeden-rychlik.html

V regionální dopravě provoz na pěti tratích skončí. Vlaky přestanou jezdit na tratích Heřmanův Městec – Chrudim město, Velká Kraš – Vidnava, Moravské Budějovice – Jemnice, Dívčice – Netolice a Litovel – Mladeč. Podle náměstka pro osobní dopravu Antonína Blažka tady krajské úřady vlakové spoje neobjednaly.
021
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.9.250
Odesláno Pondělí, 22. listopadu 2010 - 17:52:24    Odkaz na tento příspěvek  

Bude v rámci zrušení dopravy na trati do Jemnice upraveno nějak SZZ M.Budějovice? Myslím tím zda podobně jako v Kyjově dojde k zneplatnění návěstidel.
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 01:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 021:Ne nebude nic upraveno vše zůstane stejné jako doposud.Žádná návěstidla nebudou zneplatněna.Od 1.4.2011 by měl provoz na 243 opět ožít ale už v rukou soukromého dopravce,vše se ještě uvidí jak to dopadne.
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 01:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David:Bohužel to co sdělil náměstek pro osobní dopravu Antoním Blažek je v případě Jemnické lokálky pravda.Zde neobjednal osobní dopravu Kraj Vysočina.Jinak poslední 2 měsíce si dělám statistiku obsazenosti vlaků a můžu říct že je mi divné kde vzal Kraj Vysočina podklady k neobjednání osobní dopravy na 243.Čísla která mám k dispozici já ukazují na rentabilitu provozu a proti obsazenosti trati 241 v ůseku Moravské Budějovice-Okříšky jí obsazeností vlaků Jemnická lokálka strčí mnohokráte do kapsy.Do Jemnice začíná být rapidní nárůst cestujících.
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2372
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 08:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Jemnice začíná být rapidní nárůst cestujících.

To jsou šotouši-projížděči, ale i tak se to samozřejmě počítá :-)
www.mechaniky.cz — přehled mechanických závor v ČR na mapě
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 09:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Železniční:Nemáš pravdu nejsou to šotouši.Šotouši už dali nachvíli nám lidem kolem tratě i provozním zaměstnancům Jemnické lokálky pokoj.Jsou to lidé kteří na zimu své plechové miláčky uklízejí a přes zimu využívají služeb ČD.Nebudu jmenovat dotyčný spoj z Moravských Budějovic ale v motoru 810 569 byla kapacita sedících plně naplněna.VJemnici pak nebyl jedinej šotouš jeden z fíru je na ně už dost alergickej
jel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 09:43:25    Odkaz na tento příspěvek  

R 1.nsl 925 před odjezdem z Jihlavy:

Pozn: akorát měli vzít to BDs co stálo na 13.koleji, to bylo v Najbrtu
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6977
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 10:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bardotak:

Bohužel to co sdělil náměstek pro osobní dopravu Antoním Blažek je v případě Jemnické lokálky pravda.Zde neobjednal osobní dopravu Kraj Vysočina.
Odkud máš tuto informaci? Jestli je to od někoho z ČD, tak tomu věřím asi tolik, jako když naopak někdo z Kraje řekne, že mu spoje svévolně zrušila SŽDC.

Nevěřím (jasně, třeba nemám pravdu), že ČD jsou v tom čisté jako lilium - třeba po přečtení jiné zdejší diskuse, jak ČD jako dopravce vlaků, které jezdily na účet KHKD na Kolešovce, samy neobjednaly dopravní cestu na této trati na příští sezónu, i když spolupráce vypovězena nebyla...

V této souvislosti je třeba zajímavé, že osobní doprava má skončit přesně k 31. 12. - kdyby to byla vůle kraje, proč by tu dopravu neobjednával už od 13. 12. (začátek platnosti nového JŘ)?

Jestli je to ale opravdu tak, že to Kraj neobjednal - a tedy (ne poprvé) lže na svých stránkách a svádí vinu na někoho jiného (i když je zřejmé, že to bylo "na žádost shora"), tak to asi nevypadá dobře, protože přece už v tom září JHMD řekly, že tu trať si vezmou do správy jen tehdy, když na nich objednatel (tj. kraj) objedná osobní dopravu - a že by si kraj objednal osobní dopravu od dopravce X krátce poté, co si je neobjednal od dopravce Y?

je mi divné kde vzal Kraj Vysočina podklady k neobjednání osobní dopravy na 243.
To bude asi tím, že o počty cestující tady zase tolik nejde?

Čísla která mám k dispozici já ukazují na rentabilitu provozu a proti obsazenosti trati 241 v ůseku Moravské Budějovice-Okříšky jí obsazeností vlaků Jemnická lokálka strčí mnohokráte do kapsy.
Co považuješ za rentabilní provoz?

Předpokládám, že tržby z těch vlaků pokryjí stále jen malou část nákladů, takže - čistě ekonomicky - provoz je stejně silně nerentabilní. Nebo snad ne?

Nebudu jmenovat dotyčný spoj z Moravských Budějovic ale v motoru 810 569 byla kapacita sedících plně naplněna.
Takže je nutno objektivně přiznat, že do autobusu by se vešli taky, že.

VJemnici pak nebyl jedinej šotouš jeden z fíru je na ně už dost alergickej
Jestli máme oba na mysli stejného strojvedoucího, tak ten byl na toto docela "alergickej" už v září.


P. S.
Osobní doprava na trati č. 243 (a zdaleka nejen na ní, jak v kraji Vysočina, tak i jinde) je samozřejmě snadno nahraditelná autobusem. Kdyby byl kraj (a asi i příslušní dopravce) co k čemu, tak by ta náhrada mohla znamenat větší užitek pro lidi, než znamenají dnešní vlaky. Ale nevěřím, že by v kraji Vysočina k něčemu takovému došlo (bohužel), zejména za situace, kdy kraj (již podruhé) tvrdí (pravdivě nebo ne?), že "on ty spoje objednat chtěl, ale překazila mu to SŽDC".


P. S. č. 2: Myslím, že z pohledu existence samotné trati je škoda, že někdy v polovině 90. let nedošlo k dotažení procesu předání regionálních tratí do rukou nestátního vlastníka.

Kde k tomu (i když někde za jiných okolností a o něco později) došlo, tam nyní existence samotných tratí není přímo ohrožena - jejich provozovatelem není SŽDC.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 13:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:Jenže JHMD chtějí celou trat i s infrastrukturou a údržbou trati pod vlastní křídla takže pokud ktomu dojde musí se trat zrušit nebo dát do privatizačního projektu a pak následně dojde k provozování soukromím dopravcem jako v případě úzkokolejek na Jindřichohradecku.
O autobusové dopravě ještě nepadla zmínka takže nikdo nic neví a pochybuju o tom že by soukromí autobusoví dopravce jezdil za vlak bez dotaci ze strany Kraje Vysočina.Ono to totiž nebude jen tak Kraj Vysočina bude rušit i nerentabilní linky autobusů takže to nevypadá na náhradu busy.Normální autobusové linky do Jemnice všechny lidi nepoberou kapacitně takže to bude ještě zajímavé.
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 13:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pomalé jízdy na Jemnické lokálce na přejezdech v obci Třebelovice.Už ted když je mlhavo a vlhko má 810 pilno s rozjezdy za pomalíma jízdama takže dochází ke zpoždění vlaků do 5 minut.Aco se teprve stane pokud napadne sníh si každý můžeme domyslet.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6980
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 14:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bardotak:

Jenže JHMD chtějí celou trat i s infrastrukturou a údržbou trati pod vlastní křídla
Ale jak padlo už v září v jednom článku, tak to (celkem logicky) podmínily tím, že kraj objedná osobní dopravu.
A jestli ji u ČD (ať už to bylo z jakýchkoliv pohnutek) neobjedná (tzn. jestli tím, kdo nemluví pravdu, jsou opravdu osoby z KÚ kraje Vysočina a lžou, že "oni ty vlaky objednat chtěli"), tak si můžeme položit otázku, proč by najednou změnili názor a osobní dopravu tam objednali.

pokud ktomu dojde musí se trat zrušit nebo dát do privatizačního projektu a pak následně dojde k provozování soukromím dopravcem jako v případě úzkokolejek na Jindřichohradecku.
Proč zrušit? Snad právě naopak - aby mohla být předána jinému provozovateli a ten tam mohl jezdit, tak ke zrušení dojít nesmí. Jinak by to předání (za účelem provozování dráhy) už nemělo smysl.
Privatizační projekt... Podle mě to není potřeba. Pro začátek by stačil (tak jako stačil v roce 1997 a až po několika měsících došlo k odprodeji tratí do rukou JHMD za symbolickou cenu) pouhý pronájem - kdyby se tedy opravdu chtělo.

Ono to totiž nebude jen tak Kraj Vysočina bude rušit i nerentabilní linky autobusů takže to nevypadá na náhradu busy.
Nj vlastně, na to jsem zapomněl (i když - jak jsem tu už jednou napsal - si moc nedokážu představit, co se dá ještě proškrtat, protože na mnoha místech ty autobusové jízdní řády vypadají jak noty na buben. Ale hlavně, že na zbylých spojích budou jezdit supermoderní autobusy se zvedací plošinou, která předběhla dobu ).

Ale zase - jestli chce kraj obecně škrtat ve spojích (ať už jde o autobusové, nebo vlakové), tím méně je pravděpodobnější, že ty vlaky osobní přepravy u JHMD případně objedná.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6982
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 16:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tématu mě ještě napadla taková úvaha - jestli to byl opravdu kraj, který ani neobjednal na trati č. 243 osobní dopravu (i když to třeba bylo na "nátlak shora"), tak proč bude osobní doprava na té trati zastavena "až" od 1. ledna, a ne od nového jízdního řádu, jako na jiných tratích?

A ještě - a to platí pro všechny tratě obecně - zdá se jenom mě divné, proč "oranžové" kraje jdou takto na ruku státní správě, jejíž politické vedení je středo(?)-pravicové?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3523
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 21:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a nějaké fotešky ze zasedacího vlaku Jihlava město- Křižanov a zpět:







(Příspěvek byl editován uživatelem happy.)
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3524
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 21:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozn: do popisků se vloudila chybka. Na foto uprostřed je samozřejmě vlak ve Žďáře. Snad to je jen jeden omyl.
Vlak byl sestaven na odjezdu z Ji: 242 278+ SR(850) 89-24 041+ Salon 89-40 021+ Btee(285) 21-19 353+ BDsee 82-40 167
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3525
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 21:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reportáž ČT "o ničem" z dneška: http://www.ct24.cz/doprava/108039-vysocina-nebude-doplacet-ztrato vost-vlaku/
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 22:43:18    Odkaz na tento příspěvek  

Happy: jak to že o ničem, je to o tom jaký je Joukl kabrňák že vydyndal dopravu za míň peněz, nééé ?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3527
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 23:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak to že o ničem, je to o tom jaký je Joukl kabrňák že vydyndal dopravu za míň peněz, nééé ?
Za cenu, která byla stanovena před podpisem dlouhodobých smluv na 10 let. Od toho koneckonců by ty desetileté smlouvy měly být. A zdražení poplatků SŽDC za DC se patrně Vysočiny vůbec nedotkne. ČD a JHMD dostanou stále stejný balík peněz. Dost možná jde o to, že nebude navýšeno o inflaci. Což nevadí, protože vlkm z 243 ČD asi jinde nanajezdí? Mně spíš uniká, proč ČD chtějí nějaké navýšení?
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2110
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 08:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

První náhrada za 243ku:
http://portal.idos.cz/Data/pdf/L340820_110101_96140.pdf
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 10:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: čoveče, že ses nestavil..
K té 230.065 - pro případné zájemce o její vyfocení- momentálně jezdí jako brodská "dispečerka" mezi Brodem a Jihlavou
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 15:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zdá se jenom mě divné, proč "oranžové" kraje jdou takto na ruku státní správě, jejíž politické vedení je středo(?)-pravicové?

Protože nemají vlastních peněz nazbyt (zvlášť když do nich zatly sekery kvůli třicetikorunovému předvolebnímu gestu), aby je mohly rozmařile utrácet za dražší způsob dopravy.
Takže teď jsou rády za každou neutracenou korunu (= tím tedy utratitelnou pro krajské vední přínosněji), kór když to pro slabomyslnější obyvatele/voliče můžou zároveň svádět na "zlou pravici".
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3529
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 17:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hyvrysák: Tak vlezlej nejsem . Navíc jen tipuji, kdo bys tak z osazenstva mohl být

Nějaké odkazy na počtení:
http://www.kr-vysocina.cz/vedeni-kraje-vysocina-jednalo-ve-vlaku/ d-4031030/p1=1013
http://www.kr-vysocina.cz/od-dopadu-pripadneho-zdrazeni-dopravni- zeleznicni-cesty-ochrani-vysocinu-platna-smlouva/d-4031031/p1=101 3

Ještě k onomu plánovanému zdražení DC. Jak jsem napsal, tak nejsem pro to, aby se kvůli tomu ČD dosypalo více. Protože nebude dlouho travat a dost spojů v klasice nahradí RS1. Úspora poplatku za DC 2*RS1 ku 242+Bmto+BDs je zřetelná. Koneckonců vytlačování klasik již začalo s pomocí RN.

Dále jsem v rozhovoru Joukla pro média zaslechl, že skutečně od roku 2012 budou všechny spoje nízkopodlažní (pominem-li JHMD). Doufám, že tomu tak bude.

ad Zzz: No to to fakt nevytrhne. Je jasné, že se na to vrhnou různí zobači rozinek s vrakama.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3530
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 17:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě si neopomenu šťouchnout . Ano i takto může vypadat superlaciná autobusová doprava... http://jihlava.idnes.cz/clanek.asp?c=A101123_1487237_jihlava-zpra vy_toi
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 20:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: s mým kádrovým posudkem jsem byl radši zalezlej a sledoval to zpovzdálí
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2111
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 11:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy3529:Ty zobače rozinek jsem nepochopil, ta linka je v ZDO.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3531
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 17:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty zobače rozinek jsem nepochopil, ta linka je v ZDO.
Aha, tak to jo. Ale bus je nejspíš 25 let starej. Takže i tak není důvod k radosti
*OFF TOPIC
Jinak "první" den zimy a už jsme zažili kolaps bus dopravy. Moje sestra ráno vyjela autobusem do školy na lince Brtnice- Třešť. Dojeli nad Stonařov a řidič odmítl dál jet kvůli namrzlé vozovce. To bylo krátce po půl sedmé. Patrně volal na dispečink KSÚS a tam mu bylo sděleno, že se tam žádný sypač nedostane před dvanáctou. To bylo sděleno i cestujícím. Buď tu můžete sedět do doby, než přijede sypač (nebo to roztaje), nebo můžete šlapat dom pěšky. Jízdné se nevracelo a pasažéři šlapali ku Brtnici pěšky. Tak děti a studenti šlapali zase domů (do Třeště by nedošli), naštěstí se většině podařilo někoho stopnout. Co bych na závěr dodal? Asi tušíte
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6998
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 23:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy:

Co bych na závěr dodal? Asi tušíte

Netuším, co k tomu dodat?
Napadá mě několik věcí, ale nevím, co z toho (nebo něco úplně jiného) napadlo tebe.

Že je řidič idiot, když nepokračoval v jízdě dál, protože ostatní vozidla tam přece normálně projela; a navíc riskoval, že když se někomu z dětí mimo autobus něco stane (podle popisu předpokládám, že navíc vystoupily mimo zastávku, což by se snad ani nemělo?), tak za to bude zodpovědný?
Že jeho činem (když ani nechtěl vrátit jízdné) dopravce porušil (nebo snad ne?) přepravní smlouvu?

Že to není jeho vina, ale vina dopravce (třeba že ten řidič dostal "příkaz shora", že když se mu silnice nebude zdát dost dobrá, tak nemůže pokračovat dál, aby náhodou nerozbil autobus (nebyl to některý z těch, které "předběhly dobu" supermoderním výtahem ?) ?
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 08:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy:Štefl má busy starý tak kolem 10ti let,pokud se nepletu.
(Někdo znalejší to třeba upřesní).
Každopádně mluvit o 25 letech je úlet, tady snad nejsme na Novinkách. cz

Jinak sníh, náledí atd. bude problém.
Toho řidiče u Stonařova se nezastávám, nemůžu posoudit.
Ale například minulou zimu co jsem viděl, tak větší problémy měly ČD.
Třeba Nezamyslice - Brno, to byla fakt chuťovka a "jasná prohra" s bus dopravou, takže bych zimou moc neoperoval.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3532
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 11:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Štefl má busy starý tak kolem 10ti let,pokud se nepletu.

http://www.stefl-tour.cz/doprava.php Beru zpět. Já myslel, že to je nějakej Boblikovec.

Ale například minulou zimu co jsem viděl, tak větší problémy měly ČD.///tady snad nejsme na Novinkách. cz

Zatímco média rozpitvávají kdejakou lokálku, kde kdo si může na babitronu zjistit zpoždění a na webu čd mimořádnosti, tak o regionálních autobusech se nikdo nezmiňuje, tudíž asi lze předpokládat, že je vše v pořádku. Na to totiž primárně narážel můj příspěvek o nedojetém bus spoji. A s touto linkou jsou problémy neustále a celou zimu. Standartně dětem a studentům přináší velké množství absenčních hodin ve škole.

Že je řidič idiot, když nepokračoval v jízdě dál, protože ostatní vozidla tam přece normálně projela
A proč je tam vůbec vozil? Ráno tam jel už spoj 790100 4 a patrně tentýž řidič a mohl tak vědět, co tam je. Proč před vyjetím z Brtnice nezavolal na KSÚS či na dispečink, aby mu byly podány informace? Takže on dojede na místo a pak se diví, že na sjetých pneumatikách je to nesjízdné. Jé to by tu bylo kvikotu, kdyby takováto pochybení byla na železnici.... Ale že je to laciná bus doprava, tak je vše v pořádku... Ale to je u ICOMU běžné, že je nic nezajímá. Asi největší gól poslední dobou bylo to, že na lince Třebíč- Jihlava, Bosch diesl se porouchal autobus před vjezdem na autobusák. Místo, aby dispečer okamžitě zajistil autobus, kterých je na autobusáku hafo, tak cestující byly odkázáni na MHD (opět bez vráceného jízdné). To jsou potom skvělé pálky pro firmy, když jim stojí linky kvůli absenci zaměstnanců.

Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 16:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení,ne že bych se chtěl míchat do vašich výpadů vůči řidiči autobusu,který odmítl pokračovat v jízdě ohledně zledovatělé silnici,ale z praxe vím,co to je. A riskovat,že někam šoupnete bus plný lidí,nikdo rozumný nebude. Protože jak praví silniční zákon,řidič je povinnen předpokládat téměř vše,tudíž za vše může,tak já bych také nejel. Ono se to hezky povídá,ale až budou zranění nebo nedej bůh mrtví z případné nehody,bude zas ,,idiot,, ten řidič,který chtěl být laskav a hodný,navíc o tom,že v takovémto případě on jde sedět se vším co toto obnáší,rozpad rodiny,bez práce a pod.
Takže doporučuji,jděte vyzkoušet toto povolání a pak suďte. Krása je jezdit mezi Ov-Ol-Br po posolený silnici,ale na místní okresky je vždy čas. Že jste zaplatili jízdné,máte právo na vrácení,ale nikoliv od řidiče,ale uplatňovat u dané dopravní firmy. Takže platí totéž co u ČD.
Lukesvoboda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 12-2009

Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 21:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím o info, na jakém spoji pojede v brzké době krokodýl, třeba na 240 nebo i 241/243, pokud vůbec pojede, ale jak jsem zaregistroval, na 240 jezdí. Díky.
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 21:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Os 14825 810.640
Os 8368 242.214
R 915 362.166
R 686 362.171
Os 5918 363.023
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 9-2008

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 19:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Lukesvoboda:Tak to ti odpovím jasně a už se nebudu opakovat.Na trati 243 Krokodýla 850 neuvidíš a ani na poslední jízdu se sním pro lokálku nepočítá.Poslední jízdu pojede turnusová 810 PP Znojmo,která se bude vracet z lokálky na svém výkonu z Jemnice do Znojma.Po projetí tohoto spoje lokálka 243 končí.
Na trati 241 ze Znojma do Okříšek vyjede Krokodýl pouze v případě že na 241 už není záložní stroj 810 a ve vtšině případů jede stejně Lachtan 714+kočárek.Krokodýl je zatím jen jako záloha ve Znojemském PP.Takže už se nebudu k tématu ohledně 850 vyjadřovat
Lukesvoboda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2009

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 21:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máš odpověď vedle. Už se taky nebudu k tobě vyjadřovat.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 19:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes opět ukázka "prozákaznického" přístupu. Nevím, jestli to byla mimořádnost, asi ano, ale špatně vyřešená. Na R 663 s odjezdem 17:23 z Třebíče přijela souprava ve složení B + B + BDbmsee + A !!
Do plné soupravy, kdy lidé stáli v uličce se vecpalo dalších asi 65 osob. 1. třída byla úplně prázdná.
Krásný způsob, jak vyhnat další zákazníky. Je přece jasné, že v neděli večer se cestuje daleko více.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baile atha: v úseku Nepomuk - Pačejov došlo k poruše TV, takže se zjevně jednalo o NÁHRADNÍ soupravu. Předpokládám, že příště si raději počkáš nějaké 3 hodiny na kmenovou soupravu . Ale klidně si dále kopej do ČD, je to tak moderní..Rozhodně u ČD není vše jak by mělo, ale v tomhle případě jsi vedle jak ta jedle..
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 21:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to nebylo možno z technických důvodů vyhlásit , že A = B? A případným jedničkářům s omluvou za vzniklou nepříjemnost vrátit rozdíl jízdného.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 22:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_g: jo, to jistě šlo, ale to by se vlakvedoucímu muselo chtít... Ale myslím, že Baile atha tu především napadá neobvyklé řazení...
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 23:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_g, Hyvrysák: kdyby to záleželo jen na vlakvedoucím, tak asi šlo, ale sám to rozhodnout nemůže. Stejně tak výpravčí nemůže čekat s vlakem na zpožděný přípoj, pokud mu někdo neřekne, že může, a jak dlouho ( a že od stolu je situace přehlednější, než přímo na tom vlaku je určitě všem jasné ).
Kronika žst. Znojmo 1869-2010, pomozte s její kompletací.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 23:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prdík83: jistě, ale od toho má telefon a může zavolat svému dispečerovi, který mu to může povolit. Ale nač se namáhat,že...
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 9-2008

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 06:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hyvrysák,Prdík83,M_g:Chlapi já tím rychlíkem R663 jel z Jihlavy do Okříšek.Bylo sice jiné složení vlaku to ano,ale co jsem viděl tak vlakvewdoucí byla upo v pohodě.Stačilo podívat se jak lidé sedí v kupé a je jasné že museli bejt lidi na chodbičkách.V kupé seděli třeba 3 lidé batohy na sedačkách a zbytek stál po chodbičkách.Jak říkám já bych se s lidima nehádal taky ale je vidět že český národ se nenaučí cestovat ve vlacích.Vlaková byla na R663 754 046.
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 08:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, napadá řazení, protože na vlaku, kde jezdí vagonky 4 najednou jede 2 a půl, i když se zdá, že jede 3 a půl. To, jestli vlakvedoucí byla v poho, nebo ne je jedno. Pokud dopustí, že lidi stojí namačkaní v uličce a je tam jeden prázdnej vagon, kterej normálně býva dvojka a až za ním je možná jednička, tak to je jen špatná vizitka ČD.
Lidi jsou schopni pochopit, že se občas něco stane a náhradní souprava je jiná. Ale když se nikdo dál nestará a nutí je mačkat se víc, než obvykle...
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 09:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_g: z toho co psal Bardotak, tak je jasný, že si lidi mohli posedat normálně, stačí se zeptat: "Prosím Vás, je tady volno?" Pokud to neumí, tak za to vlakvedoucí nemůže.Ale pokud se počet lidí v kupé pohybuje okolo 50 %, tak nevidím důvod něco řešit. Já tam ale nebyl, reaguju jen podle zdejších poznatků.
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 09:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_g:
Proč by se měl dělat nějaký návratek na 1. tř, když je ve vlaku normálně řazena?
Možné řešení, zřejmě nevyužité bylo přeznačit polovinu Áčka na dvojku, což se normálně dělá, pokud je mimořádně řazená celá jednička.
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 16:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukesvoboda: "Krokodýl" na 240 nejezdí na pravidelném řazení. Ale dnes jel myslím na Os 4832/4882. Bude se tedy vracet na Os 4819 (?).
Alois002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 18:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 1.třída: od nového jř už nebudou platit 1.třídy v Os vlacích na trati 240-ve všech ABfbrdtn to má být přeznačeno na 2.třídu.
Letos to už stejně tak na půlce vlaků fungovalo(1.třída nebyla u vlaku uvedena tak museli vlakvedoucí přelepovat)
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 18:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chápu to dobře, že první třída v ABfbrdtn byla na některých vlacích brána druhá a mohl jsem si do ní sednout i s jízdenkou pro 2. třídou?
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 10-2009

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 21:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš fiala: no jasně, pokud není v JŘ v hlavičce vlaku uvedená i jednička, tak platí jako dvojka, tudíž je možné využití s jízdenkou pro 2. třídu.
Kronika žst. Znojmo 1869-2010, pomozte s její kompletací.
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 9-2008

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 23:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní zasněžené Moravské Budějovice.Manipulák Havlíčkův Brod-Jemnice ve dvojčeti 742 141-5+742 090.Raketa Rn 44055 se 742 427 najetá a čekající na odjezd s ucelenkou obilí z Moravských Budějovic do Itálie.

Alois002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 30. listopadu 2010 - 17:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Fiala: letos tomu tak bylo na spoustě vlaků, např.4824,4807,4834,4851,4846 o víkendech třeba 4836,4811,4806,4805 A několik dalších mě se to nechce všechno vypisovat
otrávenej nádražák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.123.209
Odesláno Úterý, 30. listopadu 2010 - 18:24:30    Odkaz na tento příspěvek  

Jak tady tak sleduji tu debatu,jestli nebyla ve vlaku"jednička" nebo jiný vagón,kdo a jak to měl řešit a proč to neudělal, musím se po těch letech, co dělám u dráhy jen usmát. Žabomyší nic neřešící spory. Buďte rádi, že vůbec něco jezdí, kluci ve správkárně DKV nejsou kouzelníci. Ty staré šroty udržet v provozním stavu jim dá pořádně zabrat. A jestli se mají dávat "návratky" za nedodržení smluvních přepravních podmínek, tedy když konkrétně cestující nemohl využít jízdní doklad pro první třídu, tak ať se dávají. Rovněž tak není-li průvodčí (vlakvedoucí u ČD již pár let nemáme, to pro přesnost) schopen postarat se, aby cestující s batohy si tyto umístili tam kam patří,nemusí být u vlaku vůbec. Označovače jízdenek přijdou levněji. Nebo můžou dělat doprovod konferenčních vlaků KCOD, tam bylo jistě vše v pořádku.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3537
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 30. listopadu 2010 - 20:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tiskovka ČD: http://transverzala.ic.cz/?mn_post=84 (v nezměněné podobě, takže pro ty kdo to ještě nečetl)
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3538
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 01. prosince 2010 - 13:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 250 máme mimořádnost. Střet R 679 s osobou mezi Vlkovem a Křižanovem. Provoz je přerušen. O NAD se nic nepíše. (web čd)
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 01. prosince 2010 - 13:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: mělo by to být na Osové Bítýšce. A protože se tam údajně hodně sype, s NAD to asi nebude tak jednoduché...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. prosince 2010 - 13:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové,kteří si zde stěžují na nedostatek místa,zkuste jednou nekafrat a to místo si zajistit. Ono ne nadarmo se říká,líná huba,holý neštěstí. Jezdím dost často,a toto si vynutit umím. Chápu chudák student,on je tak utahán,že je mu líno tu kabelu či batoh umístit tam kam patří,ale stačí někdy slušně,někdy důrazněji požádat a místo je. VD je zde od toho,aby řešil až ty případy,kdy daný nevychovaný tvor odmítne jakoukoliv další komunikaci. Sami sobě cestující dělaj peklo,ne ti dle některých z vás,hnusní nádražáci. Ono pracovat s tím co kolikrát cestuje,není žádná pohádka.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. prosince 2010 - 14:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: to s tebou souhlasím, taky si umím říct :-) ale aby to nebylo jen na studenty, takoví jsou ve všech věkových kategoriích.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubam.)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3539
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 01. prosince 2010 - 15:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hyvrysák: dík za upřesnění.

A máme tu další mimořádnost. Tentokráte traktorista s vlakem Os 24816 někde v úseku Grešlové Mýto - Šumná podle webu ČD. Provoz zastaven s NAD to nebude lehké.

Jinak provoz na Vysočině v železniční dopravě je vcelku v pořádku, zpoždění jsou do patnácti minut (mimo úseků postižených mimořádností). To se ovšem nedá říct o dopravě na silnici. Autobus jsem již pár hodin neviděl. Někteří nejmenovaní (a nám dobře známí ) v tuto chvíli sedí již dvě hodiny v autobuse kdesi u Kostelce. A zajisté lituje, že nejel vlakem
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3540
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 01. prosince 2010 - 15:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak jemnička zvládla obrat 24862/ 24839 včas (podle babitronu).
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. prosince 2010 - 22:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no tak to bude zajímavý, předpokládám, že to byl vlak ve složení 810 + 010 a pokud v novinách nelžou, že poškozen je i motorový vůz, tak asi budou muset vyndat zas krokodýla??? Včera a předevčírem jezdil na S42, dnes už ne...tak uvidíme, co zítra.
Janson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 01. prosince 2010 - 22:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Tak je to venku . Zkrácení cesty busem o hodinu, se natáhlo na 3 hod a 15 minut. To jsem si zase jednou naběhl...
Čeština je freeware, ale ne opensource!
ICQ: 315559622
Lukesvoboda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 12-2009

Odesláno Čtvrtek, 02. prosince 2010 - 08:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak kdyby byl krokouš na 241, prosím o info. Jinak co přijelo na nehoďáku, ví někdo?