K-report
 

Archiv do 25. dubna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » Historická vozidla » Archiv do 25. dubna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kapřík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 01:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, jen chci upozornít, že zákon 361/2000 vám asi nic moc neříká...že?

Hynek: Jízda s modrým majákem na střeše bez zapsání v TP není jízda s nezpůsobilým vozidlem, ale neoprávněné používání zvláštních výstražných světel, (dle 361/2000 Sb., §41, odst 10. V provozu na pozemních komunikacích je zakázáno neoprávněně užívat zvláštních výstražných světel a zvláštního zvukového výstražného znamení, které užívá vozidlo s právem přednostní jízdy, nebo je napodobovat.) Je jasné, že vozidla s právem přednosti v jízdě užívají modrý maják.

Martin 100: Vozidlo, které nesplňuje podmínky provozu na pozemních komunikacích je nezpůsobilé provozu a tudíž nesmí být ani taženo vozidlem na tyči, které by mělo 6 zlatých majáků a za asistence 10 doprovodných vozidel...Zkrátka, vozidlo bez STK musí být přepravováno na podvalníku, popř na jiném k tomu účelu upraveném vozidle.
Za obojí jsou docela pálky, když vás chytnou ti, co pomáhají a chrání...
Nejkrásnější jízda je v řidičově sedadle za volantem erťáka. Věřte tomu!!!
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 08:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kapřík: Máš taky pravdu, ale je to i jízda s nezpůsobilým vozidlem, protože nezapsání VRZu do TP je vážná závada na základě které Ti nedají STK. To, že to vozidlo nemá právo mít modrý VRZ je další věc. Vím to, před časem nám nedali na trambus technickou, protože v techničáku 20 let nebyl VRZ zapsaný a nikdo si toho nevšiml.
Jiří Konopník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.152.29
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 08:58:13    Odkaz na tento příspěvek  

A zkuste se na to podívat takhle: ,,Když se vozidlo vleče, tak se prostě neprovozuje- to se vleče" A jelikoš se vozidlo neprovozuje, nemusí cosi splňovat... Tím zamotáte hlavu i docela zkušeným policistům. Kapříku, já nevím jestli jsi to v tom zákoně našel napsané, já ne, ale kdyžtak napiš č.paragrafu a odstavec, najdu si to. Díky.

O vlečení a tažení je tam zmíňka, že je-li vozidlo vlečeno na laně, musí mít bez závad řízení a brzdy a je-li vlečeno na tyči, musí mít bez závad řízení. Jestliže vozidlo je tedy vlečeno na tyči, má stk a nebrzdí, můžete ho podle toho vléci, ale podmínky provozu na pozemních komunikací nespňuje, protože nebrzdí, což jest závada nebezpečná, tedy je nezpůsobilé provozu. To že vozidlo nebrzdí, se nechá ověřit přímo na silnici ,,Pojíznou STK", mimochodem v sousedních státech velice oblíbená zbraň, jak vytřískat z motoristů další peníze- vždycky se něco najde... Jenomže ještě jednou- ,,V případě, že se vozidlo vleče po pozemní komunikaci se v ten okamžik neprovozuje, nýbrž vleče, tedy přemisťuje z místa A do místa B za pomoci jiného způsobilého vozidla." Nevím, jak by fungovali moderní odtahovky, kde se zvedá jedna náprava a zbytek vozidla se opět vleče a vlečené vozidlo je opět vybaveno májáčky, světly a blinkry spojenými s vlečným vozidlem. Samozřejmě, že není možné vléci vraky. Ale jsme opět u toho? Kde máme definováno, co je to vrak? Moje maminka si myslí, že je to čtyřicet let staré embéčko... Ale nikde to není napsané. Skutečně záleží na pohledu policisty na danou věc přímo na místě. Věřte, že jich je spousta rozumných a dokonce i fandů, kteří pod někým, kdo se chce starat o starý autobus, smeknou. Ale najdou se tam i nekompromisní kariéristé, které ani tam u nich nemá nikdo rád a čeká se na jakýkoliv jejich prohřešek, aby je mohli přeložit o stanici dál. Takže jestli mohu dobře poradit, aby jste se vyvarovali těm sporům s policisty, buďte k sobě solidární, nežalujte na sebe a když už potřebujete něco vléci, půjčte si od sebe čísla z aut stejných typů s platnou stk a zelenou kartu a jejich malé techničáky a na silnici nemůžete mít sebenší problém. Ten policajt vám výrobní čísla ani jiné identifikátory kontrolovat nebude, protože neví, kde jsou uvedeny a žádný policajt ze sebe nechce dělat blbce, že něco neví... Navíc, co si budeme povídat, je to ve většině případů na tak špatně přístupném místě, že... Se tam prostě pan policista nebude ohybat a špinit uniformu. Můžu vám jen říct jedno: nikdy nemluvte dřív, než se vás policajt zeptá. Ušetříte si tak spoustu nepříjemností. Většina z nich zastavuje historická auta jen ze zvědavosti a někteří se chtějí svézt- to znám z vlastní zkušenosti. Co se týče škod, způsobených při vlečení- v naprosté většině případů jsou způsobeny vlečným vozidlem, které musí být způsobilé. Vlečené vozidlo může způsobit škodu vozidlu vlečnému, což v případě užití tyče téměř nepadá v úvahu- ale najdou se i tací borci...
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 09:29:51    Odkaz na tento příspěvek  

To jsme jednou takhle vezli do muzea z jedné zahrady v obci poblíž Brna vyřazenou T111. Tahačem dopravního podniku. Zatímco příslušník PČR komunikoval přátelsky s řidičem vlečené T111 na téma, jak dává znamění o změně směru jízdy, když vozidlo nedisponuje funkčnimi blinkry (pro neznalé upažením vlevo, ohnutou paží v lokti vpravo), tak řidič tahače přišel o doklady za sjeté pneumatiky (na tom tahači).
Frost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 09:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při vlečení na tyči opravdu stačí mít funkční řízení. Při přetahu RTO (vraku) na tyči za T148 nás stavěli policajti a akorát se zeptali kam jedem a upozornili nás, že bychom to měli stihnout než bude tma, protože to vzadu nesvítilo. Toť fše .
www.kvdm.cz
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9939
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 12:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi tak, já tu kapitolu "vlečení vozidla" podrobně nastudoval a dozvěděl jsem se z ní to stejné. O blikání tam řeč není, ale projistotu jsme při přetahu z Lipova jak svítili, tak měli zapojené směrovky. Fotky z 1.8. jsou k mání ZDE.

JK: Plně souhlasím, navíc mi nemají vůbec jak dokázat, že je to motorové vozidlo, když nemá doklady a teoreticky bych za to mohl sednout i já bez papírů na cokoliv.
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 20:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se tady tak rozhořela debata jak přemístit auto bez STK a dalších potřebností, tak přispěju s drobností. Taky jsem před nedávnem převážel autobus, kterej nejenom, že neměl STK, ale ani značky a papíry, byl už vyřazenej cca deset let.

V nejmenované firmě jsem si půjčil manipulační značky a na nich jsme v pohodě přejeli po ose. Manipulační značky jsou určený právě k tomu, aby se dalo jet i s autem, který nemá papíry a vlastní značky.

Největší problém byl najít mezi známými někoho, kdo měl manipulačky na náklaďák. Na osobák je má skoro každej bazar a spousta servisů - třeba když připravují auto s propadlou technickou a musí ho projet na vyzkoušení, tak použijí manipulačky. Jinak k manipulačkám se musí vést speciální kniha jízd a ta je docela mastná...

Není to zrovna jednoduchý řešení, ale je to použitelný řešení.
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .

Policejní historická společnost o.s.

www.phsos.cz
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9944
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 20:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle jsem onehdá řešil, bylo mi řečeno jak odpovědnou osobou tak podnikovým techikem BOZP, že autě, na které je potřeba manipulaček je nutná TK... Tak že by to byl jenom interní předpis firmy? Používají se na dílně, pokud jedou na zkušební jízdu a něco by se stalo, tak aby šla pojistka z jejich konta.
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 21:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mňo, tady to zase vypadá
A jen tady uvedu, že se ŠBK Plzeň distancuje v této diskusi od Martina 100, delší dobu jsme s ním nemluvili a tak mu asi hrabe ve věži, nemám, co bych k tomu dodal a poprosím Vás, ukončete k espézétkám diskusi. děkuji LH.
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 06. dubna 2010 - 21:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsme tohle pred casem resili, jak prevazet autobusy s propadlou TK z garazi na STK a zadny trvale manipulacni znacky tohle neresi. I pri jejich pouziti je samozrejme nutny, aby auto melo platny papiry. Jinak je nezpusobile k provozu atd.
Bylo to reseno i dotazem na MD.
Jinak ty trvale manpulacni znacky nejsou nijak rozdeleny na osobni a nakladni. Organizace musi platit nejvyssi povinny ruceni. Kniha jizd atd. to plati.
706pavel706
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 14. dubna 2010 - 11:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek z renovace luxe, tentokrát odstranění karoserie (která se bude pískovat), před kompletní renovací rámu, náprav a motoru.
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 14. dubna 2010 - 13:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Frost: To je Váš názor. Můj je zcela opačný, tj. že v tomto případě ta legislativa je z právního hlediska zcela jednoznačná, a žádné, byť "jen" vlečené vozidlo, nemá na silnici bez platných dokladů co dělat. Více se již k tomuto tématu vyjadřovat nebudu, jelikož je to házení hrachu na zeď.

Ad Kapřík: Lešany jsou v plánu.
Když autokar, tak 706 RTO LUX
Frost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 14. dubna 2010 - 14:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

706rto: No vždyť jo. Panovat ve všem všeobjímající názorová shoda, byl by svět nudně černobílý. A K-report taky .
www.kvdm.cz
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9976
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 14. dubna 2010 - 18:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dávám pomalu dohromady pozvánku na Lešany, vzpomenete si někdo, v kolik se odjíždělo z muzea a v kolik odjížděly z Týnce domů poslední autobusy? Díky
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Kapřík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 14. dubna 2010 - 20:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Study:
Zde máš program, který je k vidění na našich klubových stránkách odkaz v sekci "Aktuálně".
Jsou tam i fotografie ze všech předchozích ročníků a spousta jiných informací.

Celostátní sraz v Lešanech - 22.5.2010

Jedenáctý celostátní sraz českých historických autobusů s tradičním programem se koná opět v prostoru Vojenského technického muzea v Lešanech.

Program:

7:30 odjezd z Pankráce od metra „C“
8:30 sraz účastníků akce v Týnci nad Sázavou
8:45 odjezd kolony autobusů
9:30 prezentace autobusů v prostoru muzea
10:00 – 11:00 fotografování interiérů busů paní Braunovou
14:00 ukončení prezentace, poděkování účastníkům a následný odjezd kolony okružní jízdou zpět do Týnce n.S.
16:30 ukončení srazu

706rto:
To je prima, že pojedeš, aspoň Ti konečně budu moci řádně prolést stroj.
Prosím Tě, k zákonům se už raději nevyjadřuj.
Snažíme se tady "lidem" vysvětlit, že dva zásadní zákony (Zákon 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a Zákon č. 56/2001 Sb.) jsou v platnosti a že na silnici neexistuje ani žádná demokracie, ani žádná anarchie.
Přesto jsou zde jedinci, kteří nejsou ochotni připustit, že tyto zákony vše potřebné ošetřují a budou si stále hájit svojí pravdu, která není ničím podložená, ale "tak se to prostě dělalo, dělá a dělat bude"
Nejkrásnější jízda je v řidičově sedadle za volantem erťáka. Věřte tomu!!!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9977
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 14. dubna 2010 - 20:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, hlavně že jsem se přímo na tu stránku díval, když jsem dělal časy pro příjezd...
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3571
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 15. dubna 2010 - 18:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak hodim doplacu co poslala známá.
http://trabime.cz/upload/df/tid_9/pid_3055/obr978.jpg
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3594
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 15. dubna 2010 - 19:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodou potkáno na gůůůůglu:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. dubna 2010 - 21:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no, tady na googlu vím také o jedné, i když už skupině Jednota nepatří, a pravděpodobně na tomto místě již nestojí.
a ještě jsem našel jednu ŠL11, ale z te jde videt jen ten vršek nad předním oknem.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3601
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. dubna 2010 - 11:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že někdo si proti poslední fotce zde uveřejněné dal na ešdu mlhovky...
Foto dnes po ránu v centru Pardubic:


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 18. dubna 2010 - 15:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To 353: ty mlhovky už tam chvíli byly (viz foto 37), teď se tam objevily asi až po TK http://skoda-virt.cz/cz/auta/1203-a-jine/5821-vojtik-autobusy/
Targa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.176.18
Odesláno Neděle, 18. dubna 2010 - 20:59:44    Odkaz na tento příspěvek  

jo dnes sme jeli chrudim-pardubice-Hradec Králové-hořice-jičín-prachovské skály-trosky-nová paka a zpět.. výbornej vejlet....vše se vydařilo a ešda to zvládla výborně...
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 9-2008

Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 13:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ups, kdo o ní něco ví?
předpokládám, že 2040 akorát na ní někdo fouknul dělený nárazníky
skoro to vypadá jak kdyby někdo chtěl udělat reálnej bus dle itesácký hračky :-))))

fotografie z www.pragos.cz

www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3303
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 14:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Amogh: jj ty nárazníky tam dal nedávno. Večer sem dám původní podobu tohoto busu. Nyní je majitel: Veteran Car Club NISA (VCC Nisa)
z www.automuzeum.cz

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Amogh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 9-2008

Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 15:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

díky za info, je to krasavica
lakování ala 100kusovka prostě nemá chybu :-)

na původní podobu se těšim
www.skodahome.cz www.octaviaclub.cz
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3304
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 18:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je původní podoba

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 11:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádherná barvička, moooooooc hezké
Sdružení železničních modelářů PEČKY - http://szmpecky.webnode.cz

Modely TT - http://maditel.webnode.cz
Mathulo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 7-2008

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 17:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takze na Slovensku bol doopravonany posledny vyrobeny autobus rady Sx s vyrobnym čislom 26669,konkretne SM11
http://www.veterany.eu/?p=13757
http://www.veterany.eu/?p=13742
Verejnosti málo známa no predsa krásna Nitranska poľná železnica
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3606
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 20:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ešda nalezená na Googlu dneska vyfocená v reálu:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
3973
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 11:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mathulo: Gratuluji majiteli k takovému krásnému kousku, předčilo to mé očekávání. Zvlášť když si pamatuji jak tan stroj vypadal, když postával na sídlišti Trnávka, tenkrát jsem věděl, že je to původně ŠM, ale že je poslední vyrobená to tedy ani náhodou a kdyby mi tehdy někdo řekl, že jednou bude v původním stavu, poslal bych ho na vyšetření. Takže přeji mnoho šťastných kilometrů a spokojených cestujících.
Body
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 16:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyz uz se tu nakousl ten Google -

stoji tady
na buse se ocitla vyzva k odstraneni vraku
Roman.B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.237.136
Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 16:44:53    Odkaz na tento příspěvek  

Kolik stojí taková renovace vraku?
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 20:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Roman B.
No, hodně...
Záleží na tom, jak moc se hrábne do karoserie, jak moc je nutné renovovat agregáty atd. Ale bez uzardění můžeme mluvit o sedmimístné částce v Kč. O to víc mě drtí, když se pak podívám na fotky a už tam vidím podivnosti, chyby atd. A ne v maličkostech. Ale nechci zde pomlouvat práci, na kterou jsem nepřispěl ani radou, ani rukou ani korunou. Jen bych byl rád, aby bylo co nejméně hlasů tvrdících, že přesně takto vypadal poslední vyrobený vůz řady Šx11. Ne, nevypadal. Ale je to frajeřina, že se někomu povedlo ufinancovat a uřídit tuto opravu. Takže blahopřeji. Doufám, že se s majitelem brzy potkám - a když to bude vhodné, tak se o těch odchylkách můžeme pobavit.

(Mimochodem, podle informací, které mám o novostavbě Š 706 RTO-K, tak tam se také můžeme těšit na pohádky ovčí babičky. A ne proto, že_by na to investor neměl peníze nebo protože chyběly podklady nebo ty detaily nešlo zhotovit s přiměřenými a snesitelnými náklady, nýbrž proto, že ty velké a viditelné detaily jsou jaksi pod rozlišovací schopnost... No, nevadí. I tak to také je a bude statečný počin investora!)
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9999
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 20:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majitel prý bude v sobotu i s vozem v Řečkovicích, jestli budeš moct a chceš, můžeš vyratiz s náma.
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1446
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 21:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím, že bude v Brně. Já ale to Brno budu řešit nějak velmi operativně, takže se celodenního výletu s ŠL musím vzát.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 09:21:00    Odkaz na tento příspěvek  

Snad bude v Brně, není to na 100%.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 09:21:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ale potvrzena je účast ŠL11 z ČSAD Kyjov.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10000
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 14:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Óóóó, další premiéra ...?
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 18:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TMB: A mohl byste aspoň ve zkratce nastínit, co vše navíc, kromě exponátů TMB, bude k vidění? A které vozy budou dopoledne nepřítomny?
Předem děkuji.
Karosa ŠL 11!

Stránky o autobusech řady Š 11 www.sx11.ic.cz
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 08:59:33    Odkaz na tento příspěvek  

ČSAP Nymburk - Š706RO, Š706R
Ladislav Tetera - Š706RO
Tatra historik klub Kolín - T111 C7, T805 valník, T813 6x6 TP
ČSAD Kyjov - Praga RND, Karosa ŠL11
Dušan Peterka - Škoda 706 RT
Jan Krčma - Praga S5T
Mikuláš Ivaško - Karosa ŠM11 ?
Všechny pozvané exponáty budou od 8.30 do 10.30 na výstavišti (Motor Techna), odkud vyjedou v konvoji 9. bránou a pojedou po Bauerově, Hlinkách na Mendlovo náměstí, Křížovou, Poříčím, Nádražní, Benešovou, Rooseveltovou, Lidickou, Štefánikovou, Palackého třídou, Banskobystrickou do Řečkovic. Takže v areálu kasáren budou k vidění v sobotu odpoledne a v neděli dopoledne.
Autobusy pro veřejnost pojedou v trase Řečkovice - Hradecká - Purkyňova k Technickému muzeu, dále na Skácelovu, Palackého třídu, Žitného - Maříkovu a do Řečkovic. Odjezd z Kasáren od 10.00 do 16.00 po hodině, od muzea od 10.15 do 16.15 (ze zastávky tramvaje směr město).
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 09:02:22    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě na doplnění - v sobotu bude v areálu vystavena též ŠL11 Tomáše Studeného a naopak TMB do na výstaviště a do konvoje pošle T148 s nástavbou Magirus (žebřík) a ŠL11.1305.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7657
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 10:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TMB:
to bude jistě vydařená akce! doufám, že se pak pánové podělíte o nějakou hezkou fotečku
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10002
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 11:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agrolipka hlásí přílet do Prostějova, v plné palbě připravená na zítřek .
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7590
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 11:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tam hlavně podržte něco i do neděle.
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 18:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Psal mi mail pan Mikuláš Ivaško, že má menší problémy s autobusem, a jeho účast na srazu je ohrožea. A pokud přijede, tak až v neděli.
Karosa ŠL 11!

Stránky o autobusech řady Š 11 www.sx11.ic.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3622
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 21:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdo to má do Brna daleko, tak připomínám zítřejší Pardubice. Sice historické autobusy budou jen čtyři - místní RTO, pražská ŠM, jedna eŠDa a Ikarus z Německa, ale k vidění toho bude i dost jiného.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4269
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 16:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Double-decker v Chomutově:


Řidič byl nejspíše brit, protože mluvil anglicky a říkal mi, že se mu líbí naše Karosy řady Šx
web o Mansonovi Moje fotogalerie 28.3.2010 nové fotky DPKV a PID!
Každej má řečí jak Palackej, ale skutek utek, že?
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 18:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár foteček z dnešního Dne otevřených dveří v areálu Technického muzea v Brně Řečkovicích
02V 0517






Nedávej si nohy na sedadlo, aby sis neušpinil boty. Nikdy nevíš, jaký prase tam sedělo.
Nikdy nepouštěj nikoho sednout na své místo. Odpočívej tak dlouho, jak jen to jde. Až budeš starý, tak si už nesedneš.
Když střílíš po revizorovi, dávej pozor, abys netrefil řidiče. Musel bys na své zastávce vyskakovat za jízdy.
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 18:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár foteček z dnešního Dne otevřených dveří v areálu Technického muzea v Brně Řečkovicích
2B0 2163





Nedávej si nohy na sedadlo, aby sis neušpinil boty. Nikdy nevíš, jaký prase tam sedělo.
Nikdy nepouštěj nikoho sednout na své místo. Odpočívej tak dlouho, jak jen to jde. Až budeš starý, tak si už nesedneš.
Když střílíš po revizorovi, dávej pozor, abys netrefil řidiče. Musel bys na své zastávce vyskakovat za jízdy.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 20:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna ŠL ještě chybí .
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 21:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozdrav z Pardubic. Den otevřených dveří dopravního podniku:

ŘVP = řízení vlakového provozu. Z jedné budovy se řídí všechny železniční stanice v republice. Fantazie,nebo budoucnost ?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4273
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 21:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda, dneska toho bylo.
web o Mansonovi Moje fotogalerie 28.3.2010 nové fotky DPKV a PID!
Každej má řečí jak Palackej, ale skutek utek, že?
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3596
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 21:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo broučí sprinty na Vítkově...
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 21:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby toho nebolo málo, niečo z dneška:





A kúštičok OT


...ďakujem za Vašu podporu... ...aj nabudúce...
Ďakujem vám, že som sa neúčastnil! Smutno mi je, za vami, K2!
ICQ - 489-696-538
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 8-2007

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 21:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já jsem dávám všechny tři ŠL 11 a jedu ŠM 11 z Brna,interiér patří poslední v pořadí ŠL 11.1310 ČSAD KYJOV

Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4655
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 21:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petan363: Jsem netušil, že budem tak rychle na webu. :-)
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7600
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 21:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní start sezóny různých akcí se velmi vydařil. Přispělo tomu určitě i počasí. Já mohu mluvit za Pardubice, kde to prostě umí a je vidět nadšní. Program nabitý do poslední minuty, vše se stihnout nedá.
Tomik6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 23:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím na mém webu jsem přidal fotky z dnešního dne otevřených dveří v MHD ŘEČKOVICÍCH.Více zde
http://autobusy-karvina.webgarden.cz/technicke-muzeum-v-brne
http://autobusy-karvina.webgarden.cz
Web o Karvinské dopravě.Fotky,videa,informace atd..
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 07:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu DOD v Řečkovicích, jestli to tu čte někdo z organizátorů: Bylo by možné vytvořit v areálu více míst k posezení? Nemusely by to být vzorové lavičky, prostě jen více dřev a betonů ke spočinutí nohám. Jinak mi připadalo, že tam toho bylo míň než loni.
karyon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.219.250
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:12:04    Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu proč zase nebudou možné projížďky na srazu v Lešanech. Spousta lidí s dětmi by si ráda zaplatila, aby mohla svoje ratolesti svést v historickém autobuse za nějaký poplatek samozřejmě Je to škoda.