K-report
 

Archiv do 17. září 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » MHD v Jihlavě » Archiv do 17. září 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 20:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo...chtějí se mě konečně zbavit...tak musí využít situace, že to půjde jak se vrátím s nemocenské...
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 29. srpna 2010 - 20:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jde o to, jak se řekne slovo, to není možný - buď to právě může vyznít, že je to "v p*č*" nebo taky "kecáš". Třeba jen blbě chápou.
Ale copak nejmodernější systém v ČR a pořád se to kazí... No jo, zadarmo to bylo drahé.
Teď mě pobavilo, že parkovné se bude platit pomocí SMS... Ha, Karta pro Jihlavu dostává trhliny... Možná se mělo jít cestou SMS i u odbavování. No pozdě bycha..

vše je bráno s nadsázkou, neberte mě doslovně
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 22:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: Každé ráno mi každý mistr přinese výkazy z minulého dne, kde je závada pro mě. Pokud je vůz ve vozovně, tak se pokusím to opravit a mistrovi nahlásím opravu. Pokud vůz jezdí, tak to pustím z hlavy, jinak bych se z toho zbláznil. A tak to jde každý den. Logicky, pokud řidič píše závadu každý den, tak se jednou opraví.

Teda člověče, to jsi mne zase jednou nadzvedl ze židle. Pokud vůz jezdí, tak si snad můžeš závadu poznamenat (jednou) a ne čekat, že to řidiči budou psát každý den až do doby, kdy náhodou bude vůz doma - ve vozovně. Při tomhle přístupu chápu, že to řidiče omrzí a jen si odjezdí svoje a nikam nic nepíše. Prostě i stokrát nic umořilo osla.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 22:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapče trochu přemejšlej. Co je jednodušší a účinější? Napsat každý den na výkaz: "Nejde GPS" (8 písmen, to je takový problém?), anebo já si psát každý den závady vozů a pak hledat zpátky třeba 14dní, kdy ten vůz bude doma? Když to může omrzet řidiče, tak proč ne mě? Proto ten řidič má výkaz na který má psát závady a nikde nemá napsáno, že když ho to omrzí, tak už to nemusí psát.
Já taky dodavateli OS musím psát závady písemně, pokud mu to řeknu ústně, tak se klidně na to vy....
Pokud si bude každý plnit to co má, tak je to bez problému.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2479
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 22:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak máte teda v tom případě v podniku bordel. A nevím odkud vane. Pokud nejde GPS, tak ten vůz snad nesmí na trať? Nebo se něco změnilo?

A navíc tady řidiči tvrdí, že závady psané vám jsou odstraněny vždy a včas, tak nevím o čem tu mluvíte, že to necháte řidiče psát každý den.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 30. srpna 2010 - 23:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já o tom nerozhoduji, jestli ten vůz půjde na trať, já jen opravuji, co je na výkazech.
Když řidič napíše "Nejde GPS" ještě neznamená, že nejde. Může být několik příčin, nečastěji slabé baterie (přepětí,podpětí) a druhý den už to jde. Málokdy se mění GPS-modul, občas propojení antény (zkrat). Ale s těmito závadami se podle mě dá jezdit, pokud řidič při průjezdu zastávkou nezapomene na tlačítko. Horší je to pokud je vadný soft (může to mít vliv na odbavování), ale tato závada (nejde GPS) se projeví každý den.
A nikde není napsáno, že nesmí na trať, pokud jsem dobře četl, tak to má řidič nahlásit dispečerovi a ten rozhodne, co dál, většinou, tedy skoro pokaždé řekne, aby to řidič restartoval, většinou to pomůže, když ne tak se vůz vymění.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 09:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: "A navíc tady řidiči tvrdí, že závady psané vám jsou odstraněny vždy a včas" Promiň, ale ty jsi buď blbej nebo zfetovanej. Netvrdí to řidiči, tvrdí to 1 řidič (já). A navíc napsal jsem "vám OSOBNĚ nahlášené závady..." Pro méně chápající vysvětlím: "osobně nahlášená závada" je taková, kterou panu Depemje řeknu OSOBNĚ (tedy ústně!!!) takřka přímo do očí. (Například po skončení ranní části trhačky.) Nejsou tedy PSANÉ. Osobně to říkám proto, aby se stihla závada do odpoledního výjezdu opravit, ve výkazu by si toho nemusel během dne nikdo všimnout. A takto mnou nahlášené závady panu Depemje jsou skutečně na 99% (to neznamená VŽDY jak píšeš) opraveny.
Depemje napsal: Pokud si bude každý plnit to co má, tak je to bez problému. - svatá pravda, ale každý by měl začít sám u sebe...
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2480
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 09:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, tak jsem blbej a blbě to pochopil. Sorry.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Martinsvec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 13:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depeemje: No tak když jsme u nefungující GPS: Minulý týden jsem byl ráno svědkem na smyčce Horní Kosov,že řidič 2x restartoval trolejbus (24Tr) a když jsem se ho zeptal co tomu je tak mi odpověděl: Zase mi to píše neplatný GPS data.Nakonec se muselo restartovat ještě jednou než se GPSka chytla.Ale zase na druhou stranu musím podotknout,že už teď se málokdy vyskytuje,že nejde GPSka anebo nepremává jeden ze zadních validátorů,takže za to palec nahoru
www.vdp-simmodel.wbs.cz -Stránky o VDP v SimTr a modelových VDP

www.trolejbusyjihlava.blog.cz - Můj blog o MHD Jihlava
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 15:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se chtěl někdo podívat, jak vypadá účtenka, když se platí kartou...

->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 31. srpna 2010 - 20:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: Teď jsi mne pobavil. Chlapče mi už dlouho nikdo neřekl, jen při letošní dovolené mne jedna trolejbusová průvodčí oslovila "Mládeži". Ale zpět k těm zápisům. Pokud se závada na stejném voze opakuje několik dní, tak to tak dvakrát-třikrát zapíšu, pak ještě několikrát s poznámkou "Opakovaná závada!" a potom slabší povahy už odpadávají... Jinak u nás má garážmistr v počítači seznam závad. A na takový ty co jsou vidět na první pohled - prasklé nárazníky, odřený lak a podobně - se řidiči jdou zeptat. Odpověď bývá "Jo tohle nepiš, to už víme". Proč by to nešlo i v případě závad odbavovacího sytému? A to už nemluvím o takovém scifi, jako seznam známých závad přímo ve voze.
C_73403
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 17:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735: s depemje se nemá cenu o poruchách vozů bavit. Sám jsem byl svědkem toho, že mi dispečer P...k řekl do vysílačky, že když se mi u karosy seká plyn, že to s tím mám dojet na město a tam mi teprve vůz vymění. Když jsem odvětil, že se s tím jet nedá řekl mi, že ho to nezajímá, že jsou to lidé od Bosche a ti musí být všude včas. Bosch si to holt platí. Pak se tedy nedivím, že některé vozy jezdí s drobnými poruchami několik dní a nikdo si toho nevšímá. Hlavně, že je pan ředitel nejlepší, že ušetří a vozidla jezdí v děsném bordelu. A to je vizitky dopravy v JIHLAVĚ
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 19:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby jste si nemysleli, že nic nedělám, popíšu, co jsem musel včera a dnes opravovat.
Včera přijde řidič po dělené směně a hlásí: "Nešel mi vytisknout koncový lístek", tak jdu do vozu, zapnu 24V a přihlásím se. Na displeji pravá ikona v červeném rámečku (jedno z šesti zařízení je v poruše), ihned mi došlo, že když to nešlo vytisknout, že to bude PT(thermo printer), otevřu a opravdu, zbytek ruličky, papír mimo, trochu pomuchlaný. No nic, vytáhnu kousek ven, zaklapnu dvířka a uzavírám odpočet - displej sice hlásí málo papíru, ale lístek vytištěn. Oprava i se startem asi 3,5 min.
Dnes: přijdu do práce a zrovna zatahují trolejbus z nádraží. Ptám se na závadu (aby jste věděli, že se o to zajímám), prý, když chce tisknout jízdenku, tak to píská a nevytiskne a nejde se odhlásit. Dám si kávu a cigárko a jdu na to. Opět zapnu 24V (je to divné, ale vůz je odhlášen), přihlásím se a co vidím? Zase zařízení v červeném rámečku (opět mi bleskově dojde, to co v prvním případě), ale nejdříve zkouším tisk a opravdu se ozve dlouhé pípnutí a na displeji hláška, že nelze tisknout, nebo něco podobného. Otevřu dvířka a opravdu vevnitř zbytek špulky asi 2m, vytáhnu trošku papír a zaklapnu dvířka. Zkouším tisk, který zruším (ESC), už nic nepíská, na displeji: "dochází papír" ,zavírám odpočet a zároveň vyjede lístek s odpočtem. Celá oprava asi 4 min.
Tak vidíte, že to nemám lehký, je to dřina.
Já bych to sem nepsal, ale asi před měsícem jsem dal na nástěnku: "pokud bude ikona se zařízením v červeném rámečku ať netisknou jízdenky a neodhlašují se", ale některým řidičům se to zdálo divné a někteří se ptali proč atd. Tak jsem to sundal, taky proto, abych z nich nedělal blbce.

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
Trolejbusák062
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 14:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomu říkám pracovní vytížení - během 8hodinové (7,5 hod + pauza) směny najít 4 volné minuty na opravu jednoho OS, to určitě není vůbec lehké.
Tak co říkáte na úpravy linky 12? Osobně bych čekal větší komplikace, které nastanou zastavováním 12 u CPJ, zatím to ještě jde..
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 14:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.12: Je zajímavé, že to najednou jde, aby 12 zastavovala u CPJ. Jak jsem se již bavil s jedím zde diskutujících, je dobré si přečíst tento článek, který je z 1.12.2008. Když se chce, najednou všechno jde. Je zajímavé, že pan ředitel bral i ohled na řidiče, aby neměli na konečných menší pauzu (nyní se jedná o 2-3 minuty) a jízdní řády se nemuseli hodně předělávat, pouze posunout odjezdy o pár minut.
->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 21:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusák062: Nepochopil! Kdo ještě?
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 16:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

‚Vandalismus‘ na vozech MHD nabral nový směr – na projíždějící vozy MHD se hážou exkrementy! Nestudoval jsem, odkud pochází, ale smrad to byl nehorázný! Včera toto prováděli tři rómové do věku 10ti let. Pokuď jim někdo nedá pořádně přes pracky, nikdy se toho asi nezbavíme a vozy se budou muset dávat na myčku (problém, je že voda stále cirkuluje), takže budeme při tomto tempu mít vozy pěkně voňavé! Naštěstí byly zavřené okna, problém by byl, kdyby bylo otevřené a cigáni měli dobrou trefu, kdo ví, kde by obsah a na čem skončil. Tento trend ‚zábavy‘ se začíná pomalu rozrůstat. Poprvé jsem něco podobného viděl na 69 (pouze pod bočním BUSE panelem). Včera to schytala pouze na jednom okně 66 ale pořádně si to odbyla 76. Viz.následující foto.


->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 20:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To muselo bejt ho*no jak cep
Tak asi se doma ucpalo WC, tak to mladí šli vynést :-P


... to by mě nenapadlo, ale jsou to lidé s fantazií
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 08:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

319: Ty je nazýváš lidmi??? Dobytek...
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 10:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to fakt, to jsem přehnal s takovým názvem. Jsou to prasata a měli by je raketou vystřelit někam do vesmíru, ať si dělají bordel tam !!! Ale co je ještě nenapadne, za chvíli to budou matlat po sedačkách ...
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2481
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 05. září 2010 - 10:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No my máme doma slepice, nevím jestli by to napadlo slepici, natož krávu. Já bych je ke zvířatům nepřirovnával. Myslím, že to přirovnat nejde. Dělaj se různý klukoviny, ale tohle je fakt odchylnost.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 19:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na zastávku Dům kultury mě směru do centra byly dnes okolo 13 hodin montovány lavičky ( 2ks )
Icq : 460-826-891
:: Blog o MHD v Jihlavě a Brně - neváhejte a navštivte ::
Škoda 21Tr ev. č. 50,51,52,53 - deset let spolu
(ale nesmíme opomenout deset let trati na Horní kosov, čímž odpojili točnu Staré hory ... ach jo ... )
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. září 2010 - 21:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viděl jste někdo, jak udělali zastávku Na Vyhlídce? Bude se zastavovat na původním místě, jak byly kostky. Takže lavičky s přístřeškem úplně mimo...
->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
jirkaDP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.171.46
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 17:28:37    Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusák62,taky sem si toho všimnul,poslední dobou si říkám že to tady v Jihlavě je katastrofální,na Vyhlídce je to naprd a když jedu do ráje a otáčim se na točně tak mi je z toho špatně tam to bude ještě v zimě hoodně zajímavé,a celkem už i uvažuji že od dp odejdu když jsem viděl vejplatní pásku a na ní ušmudlanejch 12tis čistého,tedka berou v Praze na DP a když vidim jak platí 127Kč na hodinku a za co tady děláme my tak to tady je fakt mizérie...
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 19:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JirkaDP: V Praze dělají nábor řidičů, tak proč toho nevyužít

Dnes před 22h se budou stahovat trolejbusy z linky C (možná i z ostatních tr linek) a kurzy budou obsazeny autobusy. Důvod je prý oprava, nebo předělávání troleje, údajně někde u náměstí.

Kdopak si hrál s ev.č. 207 na pravém boku?? Nebo už na to někdo neviděl, když to lepil a byl trochu veselý?
->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3284
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 19:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka: 12 000 je na Jihlavu slušná výplata, ovšem pokud beru v potaz odpovědnost, tak to je smutné...
Makrelu neumeješ.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 21:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autobusy už jezdí...

->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 21:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusák62: Co je z 207? Vyrostla z ní 270?
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 22:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za 12000 bych ani nevstal z pelechu.Hold musis do Prahy, nebo si najit jeste bokovku.Takovy prijem maji dnesni duchodci,tak sebou vic mrskej.Ja mam za norm.hodiny o 3-4 litry vic.Ja jsem v DP spokojen.Ja chodim do prace protoze me bavi a nedelam to pro penize.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 00:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Probíhá výměna TV v úseku McD - M.N. horní, možná se bude dělat i druhej směr...
Přátelé, až budou dělat oblouk u hřbitova, tak mi dejte vědět, to je snad nejstarší úsek v Jihlavě. A byla by ho škoda před sundáním nezdokumentovat.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 12:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta54: Tahle práce se ani pro prachy dělat nedá. Buď máš tu práci rád, baví tě a proto ji děláš, nebo jsi prostě vůl. U nás platí naštěstí to první.
Eugen: Jojo a nezapomeň si kousek té troleje od hřbitova natáhnout doma v pokoji...
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2483
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 16:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14: Mě stačí fotka.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 20:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

319: Jojo, 270...
->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
JirkaDP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.80.166
Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 20:09:12    Odkaz na tento příspěvek  

Což o to mě tahle práce baví a rád ji dělám ale v dnešní době je každá koruna dobrá,tedka potřebuji udělat na bytě nové plast. okna a jádro,to je min.100tis... Hold asi se přestěhuji do autobusku :D
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 2-2010
Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 10:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chce to zit skromneji.Ja jsem si vse poridil co jsem chtel az do 54 let. Dnes chteji mit ve 30 vse,od auta po barak a nemaj na to.Na druhe strane, jsou tu ridici, kteri poustej smeny o vikendech,svatcich a potom skuhraj ze maji malou mzdu.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 13:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jihlavská karta: milionová pokuta a vlažný zájem
->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
C_73403
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 11:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9tr: nevím jak jsi přišel na to, že 12 000 je na jihlavu slušný plat. Pro člověka s rodinou je to spíše likvidační a ne normální plat. Za tu zodpovědnost je to prd. A když si chceš vydělat musíš najezdit hodin a hodin.Holt pan ředitel je dobrej protože ušetří a odbory jsou strachem po něco říct.Je to smutný obrázek DP Jihlava. To i některé prodavačky v obchodech jsou na tom platově stejně jak řididči a to je smutné.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 4-2010

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 15:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 73403: "...a odbory jsou strachem po něco říct." Trochu tě poopravím: jak které odbory. Ale pokud se o něco snažíš a všichni jsou strachy podělaní, nikdo tě nepodpoří a odbory pana M. ti hází klacky pod nohy, to fakt nezmůžeš nic. Je to naprd, je to smutné, ale bohužel je to tak. Kdybychom se sjednotili tak by s tím soudruh ředitel musel něco dělat. Takhle se jen vedení mstí těm co si dovolí něco říct. Kdyby jsme se ozvali fakt všichni nebo aspoň většina, změny by přišly. Ale většina lidí na DP má srdce v a umí jen kecat u vrátnice. A to je to, co vedení nesmírně vyhovuje.
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
0_251
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 22:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C73403: No kdyby byla alespoň možnost si ty hodiny odjezdit. DP pořád nabírá nové a nové lidi a málokdo se vejde do hodin co má mít, natož nějaké ty přesčasy. Kde jsou ty doby, co šlo udělat kolem 200 hodin, když člověk chtěl vydělat ...
DP šetří na špatných místech. Na zájezdy se neposílají pendolína, kvuli velké spotřebě. Ale to, že se musí kuli blbě udělaným jízdním řádům čekat minuty a minuty na zastávkách, likvidovat motory, pálit naftu, to už nikdo nevidí. A také to, že někteří proletěli autoškolou letem světem a když sednou do autobusu(s man. převodovkou). Tak musí být dle těch otáček v nádrží jen vítr po naftě ... Neříkám že všichni, ale pár kousků se najde, větsinou z těch novějších. Ale o stylu ježdění se nebudem bavit. To že pan Votrubec a jiní brzdí i do kopce se 14Tr, že mají těžkou nohu na vzduchové brzdě a obložení ubývá a ubývá a motor se zbytečně namáhá a namáhá ...
Dřív skoro všechny řidiče autobusů a trolejbusů práce bavila, byli dobře ohodnoceni. PAN ŘIDIČ byl někdo, čekalo se, až PAN ŘIDIČ bude chtít jet, a ne že by čekal na zastávkách 2 minuty ...
Nosili se mu řízečky, pochoutky ze zabíjaček, holky se po nich málem umlátili a dnes? ...
Když si někdo postěžuje, tak pan ředitel je zásadně proti zaměstnanci. Chtěj jen hodně výkonu a málo odměn. Dříve zájezdy, rekreace, odměny ... Pochvaly za ujeté km, sportovní a další účasti v soutěžích. V práci byl člověk málem jako doma. Přišla evropa a je to v ....

Tak alespoň fotkou si připomenem něco příjemnějšího. Když se zajíždělo k Silu a ke kasárnám myslím gen. L. Svobody(Kojak kdyžtak opraví)

Karosa C734.00
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 22:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel tohle platí i v jiných profesích.

Jo kdeže je 301 konec
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 15:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě, 12 tisíc je na Jihlavu hodně málo. A za zodpovědnost, kterou řidič má. Ale to se ví, je krize...až tu krize nebude, tak DP bude tvrdit opak. Tu krizi si DP udělal teď sám, že mraky lidí jezdí raději autem. Jedinej, kdo se bojí, tak jsou zaměstnanci, co u vrátnice nadávají, ale pak když má k něčemu dojít, tak jsou pos....Na podniku prý má být čistka, hned se zaměstnanci bojí, to je přesně cíl vedení DP. To, že druhé odbory jdou v ruku v ruce vedení a členům je to fuk, to je jejich věc. Já a pár kolegů se alespoň nahlas nebojí postavit vedení a řekne otevřeně názor na věc.
jirkaDP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.238.238
Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 21:10:44    Odkaz na tento příspěvek  

Když tu je řeč o tim šetření na naftě,víte třeba o tom kolik dluží podniku pan slavnej z eko farmy ze Sasova????Já vám to povim už je to přes 700tis. Kč,a nic se neděje stále jezdí tankovat,dp šetří tak kde jsou potřeba investovat peníze,když občas jedu za 294 a vidím jak nádherně kouří,tak to nikomu nevadí tady je hlavní že to jezdí,a lidem že jezdí rači autem se ani nedivim,autobusy a trolejbusy jsou špinavé,a slavná jihlavská karta je uplně k hovnu,a proč tady pořát jezdí důchodci???A tak můžu pořát dál pokračovat...
Janson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 15. září 2010 - 10:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem jel na B Tr 66 od Kina Sokol k Poliklinice v 8:55. Nastoupím prostředními dveřmi pípnu EP na validátoru vlevo, naskočí držte delší dobu, přiložte později. Po chvíli opět přiložím, opět přiložte později. Tr se rozjíždí a já zkouším vedlejší validátor. Píp - výstup 17.listopadu. V tu chvíli mi klepe na rameno revizor: Já jsem vás viděla, nechtělo Vám to pípnout nástup a teď Vám to píplo výstup, kam jedete? Já k Poliklinice. R: Tak je to v pořádku. Cestou jsme si ještě popovídali.
Takže nástup mi to píplo, ale napsalo to držte déle a přiložte později. Dnes pro revizora a pro systém .
Jel jsem z Polikliniky opět ke Kinu Sokol a opět B Tr 63. Nastoupím zadními dveřmi a pípnu na validátoru naproti zadním dveřím - Píp, chyba systému. Pípám na vedlejším a tam mi to teda dalo nástup. Výstup u sokola v pohodě. Takže opět .
Čeština je freeware, ale ne opensource!
ICQ: 315559622
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. září 2010 - 14:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co jsem tak dělal s kartou, nikdy (až po testování) jsem žádný problém neměl.

Poslední dobou mi příjde, že ve vozech je čimdál více elektroniky. Nejde validátor u prostedních dveří, tak je snaha vůz restartovat. Restart byl proveden, validátor v pořádku, za to GPS - neplatné data. Takže buď a nebo.
->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. září 2010 - 14:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janson : Trolejbusem jezdím velmi často a pozoruji problémy ostatních osob. Musím se zastat systému - zde není problém systému, ale problém v jeho jednoduchosti. To je asi ta nejtěžší věc. Narozdíl od Depemje se Ti to pokusím vysvětlit.
Přiložíš kartu - sepne se nástup. Ovšem kartu tam podržíš delší dobu a validátor ji začne načítat znova (většině lidí toto způsobí, že si čtou zůstatek a drží tam stále kartu). Zde jsou dvě možnosti, co Ti napíše - " Přiložte kartu na delší dobu " (protože v té krátké chvíli jsi ji dal pryč) nebo " Přiložte kartu později " (nechal jsi ji tam načíst úplně). V systému je nastaveno, že po nástupu jde výstup odpípnout až asi po minutě. V této době validátor píše hlášku " Přiložte později ". Samozřejmě cestující to stále zkouší a zkouší, a až uplyne čekací době, pípne se výstup. To se potom diví.

Tímhle nechci vyvracet tvoji teorii, ani rozumbradovat stylem " děláš to blbě ". Jenom jsem Ti chtěl vysvětlit, proč se tam stalo.

Stát se to může ( mě se to také stalo ), ale pokud ti blikne nástup, a potom nějaká hláška, vybodni se na to, pro klid duše se můžeš podívat do INFO na Poslední transakci. A máš klid
Icq : 460-826-891
:: Blog o MHD v Jihlavě a Brně - neváhejte a navštivte ::
Škoda 21Tr ev. č. 50,51,52,53 - deset let spolu
(ale nesmíme opomenout deset let trati na Horní kosov, čímž odpojili točnu Staré hory ... ach jo ... )
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. září 2010 - 15:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intouro: Taky jsem viděl na vlastní oči, jak se zobrazilo na displeji NÁSTUP a ani né za 1 sekundu ''přiložte kartu na delší dobu''. Ten kdo není bystrý, jako by nic neviděl...
->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2486
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 15. září 2010 - 17:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janson: Od 1.9. používám předplatné, ale sbírám body a dělá mi to někde totéž. Už se mi to asi stalo 3x. Hláška o nástupu se ani nezobrazí a rovnou přiložte později, či neplatná karta, či držte déle-po této hlášce, se pípne nástup, ale po těch dvou předchozích už jen výstup.

V podstatě já přikládám otevřenou peněženku, kde vedle mám plz. kartu a ta mi tam asi někdy ruší signál.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Janson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 15. září 2010 - 18:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intouro: Možná je to tak, jak říká Trolejbusak62. Na vteřinu blikne nástup a hned přiložte kartu na delší dobu. Já jsem zrovna nastupoval a koukal jsem, kde je místo na chytnutí, takže jsem nesledoval pořád display, viděl jsem jen tu hlášku. Ok, možná to byla moje chyba, ale není nic jednoduššího než se zeptat, a příště už vědět .
Čeština je freeware, ale ne opensource!
ICQ: 315559622
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 15. září 2010 - 21:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlépe je přikládat kartu způsobem, jak je zobrazeno na Pt a ještě si oba prsty opřít o validátor a asi 1s s kartou nehýbat, dělal jsem to asi 1000x a žádný problém. Pokud se v průběhu čtení karty s ní pohne, hláška: (přiložte kartu na delší dobu). Pokud se přiloží 2x během sekundy, hláška: (přiložte kartu později). Od dnešního dne nelze po výstupu "udělat" nástup do 20s se stejnou kartou.
Pokud někdo přikládá "šrajtofli" s kartama, může se stát, že se nástup nezobrazí (nebo jen na mžik), ale pípne nástup, pak je lepší INFO a poslední transakce, aby byla jistota.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 15. září 2010 - 22:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo nehýbat. Když vy to zkoušíte v prázdném voze, já to ráno dělám, když mě tlačí další nastupující nebo když jdu nakonec, tak už je vůz v pohybu. Myslím, že praxe ukázala, že by neškodilo dát vždy jeden validátor dál do vozu a ne je mít oba vedle dveří. Ale stalo se.

Další nešvar, co mi vadí ve vozech jsou oblepená tlačítka STOP práskačkou. To je tak děsně krásné. To nelze odmontovat, když to někomu vadí? Já mám dojem, že ta tlačítka plnila stejnou fci, tak proč je v nějakých vozech zalepeno to spodní, aby na to horní ti menší nedosáhli.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 07:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: ad.tlačítka: To jsem taky nikdy nepochopil, proč to mají v pendolínech oblepený, radši bych to bral, kdyby se to udělalo u 26Tr. Tlačítka 'STOP' tam jsou skoro na každé tyči a ještě v takové blbé vyšce. Stačí se nejen opřít o tyč a už je zmáčknuto. Úplně by stačili pouze modrá tlačítka DVEŘE. Už bylo několik případů, kdo se jen tak omylem opřel o tlačítko a zbytečně se muselo zastavovat.
->> Stránky nejen o MHD v Jihlavě <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 10:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen, Trolejbusak62 a další "chytrolíni": Ta oblepená tlačítka v pendolínech jsou zvuková, jinými slovy při každém stisknutí pípnou (zvoní) tak dlouho, dokud jsou stisknuta. U Solarisu to pípne jen při prvním stisku, u pendolina to holt drnčelo furt. A zkuste si to celou směnu poslouchat ten blázinec, když si s tím lidi hrajou. To bylo jak telegraf. Když se o to opřeli důchodci, zvonilo to třeba 10 sekund v kuse. Hrály si s tím děti atd. Pokud se odpojila, nefungovala a lidi si stěžovali = okamžitě byla zapojena zpátky. Proto se přelepila aby se používala jen ta bez zvuku. Odmontovat to šlo, jenže muselo by se chtít. My jsme to ještě na 55 odmontovali, tlačítka se schovala a bylo po ptákách. Nikomu to nevadilo, jen se musela zalepit ta díra na tyči.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kojak14.)
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2488
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 14:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14: Jo by se muselo chtít, tak práskačka je dobré a velmi vkusné řešení.

tr62: Souhlasím, ta tlačítka v Solárkách jsou velmi nešťastná, ale na přání se dají montovat ta, jak mají pendolina.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusák062
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 18:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

'Z důvodu aktualizace softwaru odbavovacího systému bude v pátek 17.9.2010 v době od 17 do 19 hodin provedena odstávka všech samoobslužných zón (automatů pro pořizování kupónů a dobíjení elektronické peněženky). Děkujeme za pochopení. ' (www.dpmj.cz)
Pak mi tedy řekněte, co se pořád v těch bednách dělalo, když tam u toho denodenně stál nějakej mikroelektrikář s komputerem
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 20:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: Tvoje ironické poznámky mne nechávají v naprostém klidu. Já se můžu vykakat na vkus, pro mne jako řidiče je důležité, že nemusím celou šichtu poslouchat ty blbý zvuky které se ozývaly po stisknutí tlačítek. Ostatně nejvíc umí kritizovat ten, který sám ví h....
Malé odbočení - nová CVR na 54 - festival dokumentů. Foceno ve ztížených podmínkách vozovny...


Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 16. září 2010 - 21:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusák062: spočítej si, kolik máš aktualizací OS a SW přitom to dělají profíci a x lidí to 2 roky testuje.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2490
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 08:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14: Ale já neříkám, že tě nechápu. Mě by to taky vadilo, kdyby mi to drnčelo do uší. Ale uznej, že je to takové poloviční řešení a že je fakt lepší je odmontovat nebo eventuleně přepojit aby nepípali, jdeli to.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 09:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dik Kojaku za foto 54.Mam tyden nuceny dovoleny.Konecne bude 54 vypadat o trochu lip.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 10:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: Souhlasím. Je lepší to sundat než přelepit. Jestli sis všiml,tak jsem napsal, že na 55 jsme to odmontovali. (Pro ujasnění - 55 je můj bývalý přidělený vůz). Jenže nejsem dílna abych to oddělal všude. Jinde to přelepili, my jsme to s parťákem sundali.
Franta54: Nemáš zač Fando. Vypadá to celkem dobře.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kojak14.)
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde...
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 17. září 2010 - 12:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

'Z důvodu aktualizace softwaru odbavovacího systému bude v pátek 17.9.2010 v době od 17 do 19 hodin provedena odstávka všech samoobslužných zón (automatů pro pořizování kupónů a dobíjení elektronické peněženky). Děkujeme za pochopení.

ATUALIZACE SE (z provozních důvodů) MINIMÁLNĚ O JEDEN TÝDEN ODKLÁDÁ.