K-report
 

Archiv do 23. dubna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » MHD v Jihlavě » Archiv do 23. dubna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 22:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943:Hold pokrok se nedá zastavit. Bereš mi slova od úst . To je hold ten pokrok. To samé u ostatních odvětvích dopravy (osobní automobily, nákladní automobily). Já si pamatuju, když sme s kámošema nacouvali se Š 100 do Nisana. Na Škodovce rýhance na nárazníku,odřenina laku. Nic co by nespravila kapka barvy. Nisan měl roh úplně v čoudu. Dokonce se zničilo i něco v motoru. Přesnou škodu vám neřeknu.

To samé i pokrok se "samonavijecími navijáky". Nedávno se stalo, že Pendolínu vypadl klacek, zabralo samonavíjení a klacek sebou cestou dolů chytl za převěs a už se to válelo po zemi.
Icq : 460-826-891
:: Blog o MHD v Jihlavě a Brně - neváhejte a navštivte ::
Škoda 21Tr ev. č. 50,51,52,53 - deset let spolu
(ale nesmíme opomenout deset let trati na Horní kosov, čímž odpojili točnu Na Dolech ... ach jo ... )
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 22:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co myslíš, že potřebuje nový OS, nerozumím těm řídícím obvodům, co s tím má nový OS společného, ona obyčejná kalkulačka taky nemá tolik poruch jako PC.
Ten trolejbus - přední okno určitě nebude za pár babek.

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 23:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C943: Teď odpovím na toto: "Když se to se všemi možnými elektronickými zařízeními přehání, tak to začíná být na škodu. Dle jeho názoru byl ideálním kompromisem SAVS, který fungoval nezávisle na vozidle, jen potřeboval ke svému provozu proud z vozové baterie vozidla"
Ideálním operačním sysémem byl MS DOS 6.2,to byly super hry. Nevím jak by se Ti teď líbily. Kdyby se to podle Tebe s těmi elektronickými zařízeními nepřehánělo, tak bychom byli ještě ve středověku a tady by jezdilo jedno auto: Ford T.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2319
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 19. dubna 2010 - 23:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemeje: Takže nový odbavovací systém ti pořád příjde ok, když je po roce neprovozní? Pokrok ano, ale tohle není pokrok.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 14:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Intouro.Tomu taky rikam pokrok. U starych navijaku me stacilo pri vypadnuti 30 vterin na nasazeni.Dneska nejdriv musis hledat racnu kde je zamcena,potom nasadit reflexni vestu,jit postavit vystrazny trojuhelnik,dale u tr26 otevrit oba dekly ,natahnout navijak ,zavrit dekly ,sebrat trojuhelnik pokud ho nekdo uz neslohnul,sundat vestu a zamknout racnu a modlit se aby to po par metrech opet nespadlo.A vysledek stejnej protoze neco utrhnu i kdyz mam natazene navijaky, nebo nemam.Vestu ani trojuhelnik nikdo nepouziva tak se cela zalezitost trochu urychli.Pokud nekdo zapomene pred vyjezdem na klicek ,nebo se mu rozpadne racna tak si muze dat leharo a cestujici taktez..
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 15:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DPMJ: pardon, ale pokud mi někdo podá očité svědectví, že za jízdy se po "dání znamení k řidiči" samovolně otevřou dveře... To mi nepřijde jako dobrá věc.

Řídící obvody= obvody, které slouží k ovládání vozidla. Odbavovací systém asi neslouží k ovládání vozidla, nebo se snad mýlím? Pak nevidím důvod, proč platíme řidiče. Vše už umí ovládat automatika. GPS bude navádět trolejbus, palubní PC dle polohy vozidla otevře a zavře dveře... Občas za jízdy, ale to se stává, každý nový systém má své mouchy...
Makrelu neumeješ.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 18:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

''Pokrok ano, ale tohle není pokrok.''. To máš pravdu. Vždycky jsem myslel, že když jedu CELÝ kolo v KUSE, že mi to započítá jeden úsek. Stím už jsem se nějak smířil. Ale před chvilkou nastoupím na nádraží, vystoupím na Okružní a na dokladu: Nástup: Na Vyhlídce, Výstup: Jířího z Poděbrad. A to už je to takovou dobu tady a za pár dní se to má spouštět. Nebo že by opět nějaký pátý termín?

v NJR psali, že od poloviny dubna už budou na karty dávat ELP, tak jsem zvědav, s čím ně zase zítra vykopnou. Už někdo ví, jaký vzhled budou mít jízdenky, nebo už rok stále ''interní'' záleřitost? A kolik Kč se minimálně může dobít na ELP?
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 19:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, chlapče, mýlíš se. Odbavovací systém neslouží k ovládání vozidla. Nemá s ovládáním vozidla nic společného a představ si to, že pokud se na některém voze otevřou dveře za jízdy, nemá s tím odbavovací systém nic společného a představ si i to, že se to může stát i když v tom voze nebude ani kousek elektroniky.
Už když se nad tím trochu zamyslíš, tak zjistíš, že ta příčina bude asi mezi tlačítkem pro výstup a přepínačem dveří (nejspíše dioda,nebo "kraťas"), ale určitě s tím Mikroelektronika nemá nic společného.
Trolejbusak62: Jízdenky budou podobné, jen o něco širší aby se na ni vešel 5-ti zn. název nástupní zast.
Myslím, že minimální hodnota na dobití karty není určena, z toho vyplývá, že to asi bude naše nejmenší mince.
Už zítra bude systém téměř bez chyb, zbytek se vyřeší do 1.května.
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 22:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrátím se ještě k době řízení. V té zrušené vyhlášce bylo do doby řízení započítáno i čekání kratší než 10 minut. Nyní to není upraveno ničím, ale DPP si nechalo vypracovat výklad přímo na MD. A v tom výkladu bylo napsáno: ...do doby řízení nelze započítávat jinou dobu než vlastní řízení. Pobyt na konečné či zastavení někde v koloně je pak pouze ostatní činností.

Na co se však v menších DP často zapomíná, je čas potřebný na průjezd obratištěm (t.j. od výstupní do nástupní zastávky).

Doba řízení na jedno kolo pak správně vypadá např. takto:

A(nástup)-B(výstup) 18 min.
B(výstup)-B(nástup) 3 min.
B(nástup)-A(výstup) 17 min.
A(výstup)-A(nástup) 1 min.
tj. celkem 39 min. (=minimální oběžná doba)

Pokud by měla být bezpečnostní přestávka v místě B, tak by mezi příjezdem a odjezdem muselo být minimálně 33 min., v místě A minimálně 31 min.

Když rozdělím přestávku na dvě stejné 15-ti minutové části, tak v místě B by to znamenalo 18+18 min. (celkem 36 min.), v místě A 16+16 (celkem 32 min.), část v místě B a část v místě A 18+16 min. (celkem 34 min.)

V DPP se ještě bere v úvahu tzv. záporná tolerance provozu (pozdní příjezd na konečnou) a o tu se přestávka prodlužuje.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 05:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: Pane S., 9tr. napsal: "Odbavovací systém asi NEslouží k ovládání vozidla, nebo se snad mýlím?". Vy mu odpovídáte: "Ano chlapče, mýlíš se". Nemýlí se, čtěte lépe! Že odbavovací systém nemá s řízením a ovládáním vozu nic společného ví i 9tr. Vy to nakonec hned vzápětí vysvětlujete. Jen bych chtěl říct, že když tak vehementně hájíte firmu Mikroelektronika, že za takovou práci, kterou tady odvádí, by je ve vyspělejších zemích asi nakopali do . Zajímavé na celém případu trolejbusu 54 je to, že k závadě na otvírání dveří došlo po "práci " firmy ME na voze. Jsem natolik chytrej, že vím, že je to na 99% náhoda. Ale při kvalitě práce ME bych se nedivil, kdyby "náhodou" udělali něco špatně. Pořád věříte tomu, že se odbavovací systém 1.5. spustí? Vy jste dost inteligentní člověk na to, abyste věděl, že v takovém bordelu v jakém ten systém teď je (ráno vždy v několika vozech nejde nahodit, špatně počítá zastávky atd.) by to byl hazard. Pokud se systém spustí, potom Bůh s námi!!! Chudáci cestující a řidiči, kteří budou lidem sloužit jako hromosvody... A zbyde nám ostuda po celé republice. P.S. Říkáte, že už zítra (tj. dnes 21.4.) bude systém téměř bez chyb. Sám za sebe říkám: KÉŽ BY!!! Ale sám myslím víte, že to bude ještě dlouho trvat než bude systém OK. Jestli někdy bude...

(Příspěvek byl editován uživatelem Kojak14.)
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 08:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14: Já jsem odpověděl přesně. Tr9 sice napsal: "Odbavovací systém asi neslouží k ovládání vozidla, nebo se snad mýlím?". Ale určitě myslel toto: "Odbavovací systém neslouží k ovládání vozidla?(otazník)Nebo se mýlím?(otazník) Alespoň to z jeho předchozích příspěvků takto vyplývalo - hodně zde dikutujících se neumí správně písemně vyjadřovat, to nemyslím gramatiku, ta mě moc nezajímá, maximálně pobaví.
Já Mikroelektroniku vehementně nehájím, ale jelikož do toho vidím, nemohu vše svádět na ně, když podle mě je možná z 10% vina zpoždění na DP (to jen můj názor).
Dveře jsou už 4 roky zapojeny (jen signál od vypínače, přepínače dveří) do BS100, za tu dobu s tím nikdo nic nedělal ani dělat nebude a znamení pro výstup, nástup s tím nemá nic společného. V elektronice se "hrabou" 2 firmy + Dp, ale opravdu Mikroelektronika to nemohla udělat.
Jsem přesvědčen, že software bude 1.května funkční, tak jak má být podle smlouvy, hardware funguje tak jako všude jinde (někdy jde, někdy ne), ten se dá jednoduše měnit.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 09:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: Děkuji za odpověď. Máte naprostou pravdu. Víte o tom více než kdokoli z nás. Ten názor,že za spoustu věcí může Mikroelektronika, si tak trochu zavinili sami (můj názor). Řidiči sice neví, co a jak na kterém voze dělali, ale vidí výsledky jejich práce. Systém nechodí, jak má, vozy kolikrát stojí zbytečně, objevují se závady atd. I když se systém stále inovuje, (věřím že se ME snaží aby byl co nejlepší), neustále se opakující problémy vrhají na jejich práci špatné světlo. Nelze se tedy divit, že si spousta lidí myslí, že za všechny problémy mohou oni. I když podle Vás to není pravda. Já osobně na ně celou vinu za problémy s odbavovacím systémem neházím. Já si myslím, že celý problém je v tom, že se v elektronice hrabou, jak jste napsal 2 firmy a DP. Ptám se: nebylo možné, aby celý odbavovací systém udělala jedna firma? A třeba i jiná než Mikroelektronika nebo Raspro? Vím, že je to složité, ale myslím si že by to bývalo nějak šlo. Je to otázka peněz zadat zakázku na odb. systém jedné firmě? Jistě, hodně věcí bylo "připravených" (BS 100, vysílačky...). Pokud by systém dělala 1 firma i za cenu nahrazení BS100 a vysílaček svými vlastními přístroji, vlezlo by to sice do peněz, ale chodilo by to bez problémů. Takhle se řeší pořád nějaké problémy a do peněz to leze také. (To je můj názor, neznám celou problematiku.) Přál bych si, aby celý systém fungoval jak má. Ale vzhledem k tomu, že vidím jaké problémy neustále jsou, vidím provoz systému velmi skepticky. Na závěr malý dotaz: ve vozech 14Tr není nahraný v BS100 "VÝSTUP" a 30s prodleva před potvrzením další jízdy na konečných? Včera jsem jezdil s 59 a po příjezdu na konečnou a otevření dveří rovnou naskočila "Následující jízda"
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2320
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 10:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Též vidím za hazard toto spustit od 1.5. tj. za 10 dní. Zkoušeči to nejprve musí vyzkoušet. A při odevzdávání informací jednou tejdně nevím, jak to chtějí stihnout, když jim příští pátek teprve odevzdají elaborát s týdením zápisem. DePeMeJe sice tvrdí, že dneska to bude OK. Ale kolikrát se to již tvrdilo? Již před zkoušením to bylo OK... Já myslím, že to dopadne, jak píše Kojak, lidi budou nadávat.
Teď mi bude Depemeje oponovat, že ten systém bude bez chyb, ikdyby to byla pravda pravdoucí, tak určitě nepopře fakt, že lidé připraveni nebudou - neví jak se to dělá (žádně zkušební vozy nikde nestojí), "bankomaty" nechodí, předprodej nenahrává peníze na karty, trafiky nové jízdenky nemají. (Tyto všechny aspekty jsou vinou DPMJ!) I z tohoto hlediska si myslím, že by to byla hovadina.
Další věc, že se začínají ozývat politici, kteří tento systém ani neschválili, protože to záhadně schválila jen rada města a ne zastupitelstvo...
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 10:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že v některém voze není přehrán nový program do BS100 vidím poprvé, je nahrán od 22.3.2010.
Za měsíc už by si toho měl někdo všimnout, jelikož by při přejezdu z jedné linky na jinou, např. Brtnická, Dům kultury, U Tesly(linka E) řidič musel ručně potvrzovat další jízdu a odjezd ze zastávky (takouvou informaci jsem doposud neměl).
Dohady, jestli to měla dělat ta a ta firma, jsou už dnes zbytečné a k ničemu nevedou a jiná možnost, než to dodělat s touto firmou neexistuje. Když se zadávalo VŘ, byly 2 firmy a tato už měla polovinu zařízení ve vozech (tak asi proto tato firma vyhrála(můj názor, nevím jak to bylo).
Podle mě tento system není pro cestující o moc složitější než dosavadní, většina jezdí a bude jezdit na časový kupon (nákup se urychlí+5 kiosků-obsluha velmi jednoduchá), peněženku si bude dobíjet jen část cestujících, kteří občas jezdili na lístky a ostatní je téměř stejné jako doposud ( na to podle mě stačí informovat cestující týden předem, aby to po delší době nezapoměli). Toto vše je jen můj názor, nemám vůbec žádný vliv na to, co a jak se bude dělat).
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 11:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by zavada na 54 nemela co do cineni s ME tak uz byla nasimi machry odstranena.Podle nejmenovaneho mistra nevidel prac.ME uz 10 dni,54 stale stoji na dvore,tak nevime na co se ceka?Jestlize pri zapnuti infa se trvale odblokuji zamky dveri tak me to nevyvrati ani samotny Bill Gates.Pan Depemeje neustale tvrdi ze je vse v cajku.Dnes byl polepen DP novym postupem jak si pocinat pri zadavani dat a stejne nekolik vozu melo opet problem s prihlasovanim.Pritom vcera sliboval ze dnes bude temer vse v poradku.Me je to celkem jedno v jakem se stavu nachazi situace OS ale nakonec se to obrati proti ridicum ,protoze bud vyjedou z vozovny pozde,nebo aby chodili do zamestnani o neco drive aby v dusledku neustalych problemu stacili vymenit vuz.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 11:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: Tak se mrkněte na vůz 59, tam jsem přesně tohle dělal na zastávce u Tesly.(Myslím ruční potvrzování jízdy a odjezdu.) To je jen vidět jaké má vůz kmenové jezdce - p.Votruba & p.Krasňanský), že se o to nestarají. No a ostatní si řeknou: můj vůz to není, tak co bych se staral. Já ho měl po dlouhé době poprvé, proto na ten problém upozorňuji. Moje chyba je že jsem to zapomněl napsat do výkazu. Jinak mně je jasné, že dneska už je pozdě bycha honit co se týká nového OS. To se mělo řešit ještě než se ta zakázka zadala. Teď si může pan ekonom drbat hlavu. Hlavně že v časech směn (nástupy, ukončení) bazíruje na minutách aby ušetřil. Ale že mu tady zbytečně protekla spousta peněz mezi prsty, to se holt nedá nic dělat. Ale od toho my tu nejsme abychom hodnotili kdo za to může. Důležité je že je to špatné a podle mého názoru ještě dlouho špatné bude. Nakonec ani Depemje a p.David to nemají jednoduché. Spravovat a zodpovídat za takový bordel by se mi nechtělo. Vůbec jim nezávidím...
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 12:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: Co se týká informovanosti cestujících, ve vší úctě k Vám si myslím, že jste v tomto případě dost naivní. Jihlavské veřejnosti se informacemi a návody jak obsluhovat nový odbavovací systém apod. měly masírovat mozky už nejméně měsíc předem. A velmi intenzivně - denně prostřednictvím novin, rádií (máme ve městě 3 pokud vím), klidně bych nechal udělat i instruktážní film na internetové stránky DP. Prostě snažit se lidi na všechno perfektně připravit. Jistě, spousta cestujících je natolik inteligentní, že jim stačí říct jednou co a jak a není problém. Ale těch... mno... jak bych to jen řekl abych někoho neurazil...no však víme o čem mluvím, těch je bohužel většina. Od volantu to myslím posoudím lépe. No a kdo bude první na ráně až se budou ksich... rozčilovat? (Můj názor)
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2321
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 12:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím se omluvit za dezinformaci. Dnes jsem byl na předprodeji a dávat prachy na kartu už lze. Ale máto háček. Přišel jsem s kartou a padesátikorunou. Tímto děkuji Depemeje za skvělou radu, že to půjde i s nejmenší mincí. Limit je totiž dán na 100 Kč. Ptáte se proč, protože prostě proto - zněla odpověď.

Souhlasím s Kojakem s infrmovaností cestujících, na to FAKT nestačí týden. O generaci do 40 let nemám obavy. Ale ta nad 40, co má ráda počítače...ale i jiní...
Zrovna dneska paní v předprodeji přede mnou si kupovala balík jízdenek, prý jezdí každý týden ve středu z Beranova. Bylo jí to prodáno, aniž by jí u okna sdělili, že výhodnější bude pro ni karta.
No upřímně z hlediska OS není pozdě. Bohužel neznám smlouvu. Ale z hlediska, že to mělo být už rok předané-bezvadné, tak se mohlo od smlouvy odstoupit a ten systém ať si ME veme sebou. Jenže naše velení vidí, že v tom jsou prachy EU, takže stůj, co stůj to chce. Bohužel.
Rádia... hlavně je ve vozech hlášení! Všude, kde zaváděli - hlásili. Já vím, jsme v Jihlavě...

Franta54: Včera už 54 stála na dílně.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 13:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A bude se vůbec ještě nějak rozlišovat II.pásmo? Nějak jsem na to nenarazil. Je jedno, když si koupím u řidiče dlouhou jízdenku, tak je asi jedno, jestli vystoupím v Heleníně, nebo ve Velkým Beranově. Ani v NJR (jak tam byl ceník) nebyl nic o II.pásmu. Pouze vím o jednom, že když mám kupón na vnitřní pásno, že v Heleníne si mužu navolit jízdu do druhého pásma (odčítání z ELP). Ale na pap.jízdenky a ostatní to asi vliv mít nebude, nebo se mylím? Aspoň jsem se o tom nikde nedočetl. No lidi budou hodně zmatkovat, to se ví. Sám jsem na to zvědav, jak to bude do budoucna. Informovanost je nulová. Něco víc jsem se dozvěděl v NJR a jinak nic. Média jenom píšou o to, že to začně ale víc nic..

ad.z reproduktorů MHD. Určitě by to šlo, když už tady máme před rok hlášení o kapsářích. Akorát jsem nepochopil myšlenku hlášení v kabině 26Tr
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Peace
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.185.239.234
Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 13:26:18    Odkaz na tento příspěvek  

Eugen : Zapomel jsi , ze Strnad vsechno zna , vsude byl . Ale toto se mu nejak nepovedlo . Takze min . 100 kč , a max 3 . 999 kc? A kdy se objevi na kosove ten modrej termnal ? Jinak vcera me automat nasaral na na¨drazi , dam tam 20 , rozsviti se cervene svetlo s textem automat mimo provoz . Prachny nevrati a to par minutach se chova normalne jako ze funguje . Takhle se okrada verejnost .
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 13:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jak v předprodeji, ale zkoušel jsem nabíjet kartu přes "kiosek", neměl jsem korunu, tak jsem tam dal 2Kč, karta se mi dobila i s potvrzením, bylo to velice jednoduché.
Na tu 59 se samozřejmě podívám, až tady bude.
Tr.č.54 (dveře) přijede opravit asi v sobotu jeden pán, který nemá s Mikroelektronikou nic společného, servis Mikroelektroniky je tady téměř každý den (z toho vyplývá, že už by to bylo dávno spravené).
Ten problém s přihlašováním bude stále i kdyby bylo vyvěšeno 50 cedulek s návodem (prostě lidi jsou všelijací a to je dobře, jinak by byla opravdu nuda), na ten návod jsem napsal, že je to provizorní řešení a snad ve čtvrtek už to nebude potřeba.
Nevím to jistě, ale myslím, že každý obyvatel Jihlavy dostane (asi zdarma) brožurku s návodem na nový OS. Dále informace z druhé ruky: nějaký vůz na náměstí s informacemi (já bych ho tam určitě nenechal 14dní).
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 13:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemje: Ta brožurka není špatný nápad. A pokud nebude zdarma, už vidím důchodce nebo Romáky jak si jí kupují. Nevím jaké provizorní řešení máte na mysli, mám dnes volno. Ale já jsem dříve postupoval při přihlašování podle návodu který visel na nástěnce a také se mi stalo že se prostě systém nespustil. Takže to nebude jen v lidech... Myslím, že kdyby byli alespoň lépe informováni řidiči také by to mnohému pomohlo. Alespoň by mohli lidem pomoci.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 13:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolebusák62: Nemýlíš se. Trochu upřesním.
Na označovačích je symbol II. Pokud má někdo časový kupon jen pro I pásmo (těch bude většina)+ EP a bude přejíždět do II pásma (např. "Helenín-zast.") měl by si při nástupu nejdříve stisknout II a pak přiložit kartu-v I pásmu jede na kupon a ve II automaticky na peněženku, pokud na to zapomene, může přiložit kartu na zast Helenín-zast.,jinaj jede ve II pásmu načerno tak jako doposud (musí cvakat na této zastávce lístek). Pokud jede z II pásma do I nemusí nic mačkat. Mačkat se musí spolucestující a zavazadla.
Doplńkový prodej u řidiče a lístky na "cvakání" nerozlišují I a II pásmo.
Ty Peace nebo Pako, teď nevím, jak se jmenuješ, tvůj příspěvek je na nic, neboť ty budeš jeden z těch všelijakejch lidí.
Intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 14:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: Ptáte se proč, protože prostě proto - zněla odpověď.
Taky mám s obsluhou předprodeje své zkušenosti

Jinak si nedokážu představit, že VŠICHNI co jezdí na jízdenky budou chodit do předprodeje + k pěti automatům. Vždyť je to nepředstavitelná blbost To když vidím, jak jim to na předprodeji trvá plus představa, že tam chodí všichni, co nakupovali jízdenky v nesčetně trafikách po Jihlavě, tak se mi ježí vlasy (a nejen vlasy). A těch pět automatů ? To je sice hezké, ale když vidím v jakém stavu jsou stávající automaty, tak je mi jasné, že to všechno pofrčí na přeprodej. To se vám na to brzo ženský na předprodeji . Dobré by bylo otevřít ještě jeden přepdoprodej. To je jak dyby chodili všichni lidi z Jihlavy nakupovat rohlíky do jednoho pekařství.


A co se týče trafik - už DP rozeslal nějaké datum odkdy nemají prodávat jízdenky ? Pochybuji. Takže 1.5. potkáme revizor(k)y ve vozech, kde budou kasírovat zmaténé cestující (převážně důchodce).
Icq : 460-826-891
:: Blog o MHD v Jihlavě a Brně - neváhejte a navštivte ::
Škoda 21Tr ev. č. 50,51,52,53 - deset let spolu
(ale nesmíme opomenout deset let trati na Horní kosov, čímž odpojili točnu Na Dolech ... ach jo ... )
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2322
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 15:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kiosky" už taky fungují? Jsem dneska projel kolem McDonalda a přišel mi zhaslej.. Možná jsem měl jít blíž..
Intouro: To se časem vyladí. Asi ze začátku budou návaly, ale oni si s tím nějak poradí.
Ono v podstatě lidí na ELP moc nebude. Někteří budou jezdit na drahé jízdenky, protože ELP nebudou rozumět a jiní se na MHD vybodnou. A pak naštěstí zůstane početná skupina abonentů, která neodpadla po okleštění j.ř.

Ještě jedna úvaha na závěr, nevím jaký čaroděj má na starosti WEB dpmj, ale mohl by třeba nějak zvýraznit, že od 1. 5. bude novej režim a jak se chovat atp. Ale zároveň by se mohl vžít do situace naší sousedky a popsat to nějak rychle, efektivně a pro blbce.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 17:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: web - asi Depemje, když je ten správce OS. Ale nevím to jistě, kdo ví, tam je takových funkcí...
Depemje: Díky, ale můj názor - je to zbytečné. Potkali jste někdy někdo revizora v II. pásmu?? Asi těžko, když se nedostanou ani na Horní Kosov.
Jinak na co je na předprodeji tiskárna? Svítí tam pro info přiložte kartu, způsob jsem nepochopil...

Stále nikde nepíšou, jestli se jízdenky budou vyměňovat, či ne. Protože když to od 1. spustí, tak jsem zvědav, jestli si celá Jihlava za 10 dní vymění jízdenky za něco jiného. Protože těžko potom budou strkat úzké jízdenky do nové díry na jiný typ jízdenek.

(Příspěvek byl editován uživatelem trolejbusak62.)
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 18:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska odpoledne jsem to rozhejbal na E2 s vozem 38 az na namesti,neustale tam bylo dop.podnik.Tak nevim cim to je, ale rano jsem se prihlasil bez problemu a na odpoledni uz jsem musel posunovat a vracet podle navodu na nastence. Dalsi tema jizdenky co jsme fasovali.Uz jsou slyset hlasy, ze po nas bude chtit DP pouze penize a neprodane jizdenky si budeme moci strcit za klobouk? Jinak E2 snad nejhorsi co jsem zatim jel.Nemit Tr14 tak se Solarisem bych se nezastavil.Dalsi vec, ktera me dojala jsou najezdy u Rozkvetu.Pul roku si tam vsichni ridici prznili podvozky svych milacku a par dni pred pokladkou asfaltu tam konecne nekoho napadlo udelat najezdy.Ze by Zlobinova metoda?
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 19:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta54: Já jsem sice nic zatím neslyšel, ale pokud by to chtěli udělat (vzít prachy a nechtít jízdenky), tak bude zle. Osobně bych ty jízdenky položil Koumarovi na stůl, k tomu zbytek peněz ať se posere. Podle mne je to blbost, někdo něco plácnul a druhý z toho dělá fámu. Nevěřím tomu. A taky bych rád viděl peníze za prodané jízdenky. Máme svoje odbory, vydrbávat s náma nebudou. P.S.: Jojo E2 je super, taky jsem si to užil.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3103
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 19:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta: ta info je nejspíš dezinformace řidiče, který slyšel 1/3 rozhovoru mezi jinými lidmi a doplnil si své. Pokud by to byla pravda, máte odbory. Řidič je DOPLŇKOVÝ prodej, tak nemůže vědět, kolik jízdenek prodá a dle toho se předzásibit. Řidič pokud vím musí mít buď všechny jízdenky, co fasoval, nebo za ně hotovost. Není to pravda, je to z druhé ruky.

Takže závěr- jízdenky musí od Vás odebrat i s tržbou. Výsledná cena se musí rovnat tomu, co se fasovalo, jinak řidiči musí logicky rozdíl (manko) doplatit ze svého. Jsou tu tací, co asi budou mít problém...
Makrelu neumeješ.
Zamestnanec_dpmj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 19:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musíte uznat, že lepší E2, než E1
Někdo s tím nemá starost, odevzdá pár jízdenek a ještě k tomu za 12Kč, že?
Zamestnanec_dpmj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 20:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem prodával jednu testerovi jízdenku a máme tam zase něco nového. Před údajem se nacházi pomlčka. Např.: -Pln, -Zlev, -Z+Z.

Trolejbusak62: Ano, na místech co jsi jmenoval jsem za celou svoji kariéru nikoho z revizorů nepotkal.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3104
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 21:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

správný revisor je kdykoliv, kdekoliv.
Makrelu neumeješ.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 21:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Posledne kdyz jsem kupoval 100 za 17kc tak Smutna naznacovala ze budou chtit radsi penize nez jizdenky.(ono je jednodussi zpocitat trzbu,nez jizdenku po jizdence a jeste k tomu prachy a potom porovnavat jestli to sedi).
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 21:32:21    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem taky zvědav, jak se za ten týden vše stihne odprezentovat veřejnosti, když oficiálně nikdo nic neví. Viděl bych to tak, že v pátek 30.4. se dopoledne postaví na hodinu na náměstí autobus, vyfotí se do novin, aby se DP naoko blýsknul a bude vystaráno.

Nejnovější zpráva na webu DP, je o tom, že nezlacené pokuty budou prodány vymahači, což je jistě chválihodné. Ale prospěšnější by v tuto chvíli bylo info o novém tarifu.

PS. Revizorky už jsem potkal i v Pásmu II, ale už je to nějaký ten pátek. Na druhou stranu v Praze potkáte revizory také jen v metru a ne v tramvajích a autobusech. Každé město má svoje specifika.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3105
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 21:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C943: já v Praze potkaz PK 3x v tramvaji. A to jezdím do Phy posledních cca 8 let, průměrně 3x za rok.
Ovšem pokud mám 3 trasy metra, a kolem 2 000 vozidel nasazovaných v povrchové dopravě kontra nějakých 120 revizorů jsou šance na potkání jaké?
Makrelu neumeješ.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7587
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 11:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.5735: Díky za potvrzení mých slov o dobách řízení. Už jsem si tu připadal jak don Quichote
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 13:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: O dobách řízení se s tebou nikdo nehádal. Já jsem jen chtěl říct,že nikde není specifikováno, co se do doby řízení počítá atd. Tudíž i výklad toho je různý. Nakonec ať je to jak chce, mělo by to být přesně stanoveno. V tom je 589 špatné. Máš v něčem pravdu, v něčem já, tak to bývá. Navíc DP Jihlava není DP Praha. Ale nechci se hádat. Jak říkám, každý máme svůj názor. (Jen pro poučení: píše se don Quijote ne Quichote) Všechno dobré a hezký den Magiqu!!!
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 13:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro 5735 tak to mate dobry s tou zapornou toleranci.To u nas radu let neexistuje.Doporucuji se svezt nekterou z nasich linek.Radi bychom jezdili jako v Teplicich 35km/hod ,kdyz jim pocitaji na trolejbusech kolik propali za smenu a podle toho maji k vyplate 500-600 za usporu.Tady se musi jezdit na plny knedlik abys neprisel o prestavku.Takova E1 odpoledne,kdy najedes pres 140km,ucpane silnice,kazde kolo pres 4 kruhace a semafory a tocis to 21krat tam a zpet,ve vedrech a nemas kam jit na wc ,nebo se oplachnout je na mrtvici.Nechapu co je v jinych DP standartem tak u nas proste nemozne.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 13:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franto, já si myslím, že by to šlo i tady. Jenže když tu sedí na tom pomyslném prameni ne jedna, ale hned několik žab, pak jsou potíže. Navíc vedení DP tu má svoje odbory tak co...
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 13:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro 5735 tomu vypoctu nerozumim.Kdybys me prosim vypocital jak je to pri smene,kdyz mas kazde kolo na konecne tyto pauzy.0min,0min,3min,4min 7min,4min,0min,2min,14min,4min,5min,4min,7min,5min,7min,4min,8min ,5min,7min,4min,9min,7min,6min19min,6min,konec smeny ktera je dlouha 10hod.15min.diky za odborny vyklad.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 13:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kojak14. Ja jen valil oci, kdyz jsem byl s Markem na tom skoleni a mluvil jsem tam s chlapama z jinych DP tak me to pripadalo ze maji sice prisnejsi podminky v praci ale na druhe strane se hodnoti kazdy za kvalitu, jakou odvadi a ne podle ksichtu jako u nas.navic maji vice benefitu nez my. Stravenky,obedy a dve podn.chaty je dost malo.
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 13:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta54: Já bych byl klidně pro zpřísnění podmínek, pokud bychom měli lepší podmínky k práci. A ještě jsi zapomněl napsat, že sice máme 2 podnikový chaty, ale ne pro každýho.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7588
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 14:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Kojak14: "Jen pro poučení: píše se don Quijote ne Quichote" - správný přístup by byl poděkovat ti za poučení a popřát i tobě hezký den, což činím, ale přece jen doporučuji před poučením nastudovat trochu více pramenů. , čímž samozřejmě nepopírám i tvůj výklad psaní jména onoho rytíře.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 14:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od Magiga bych spis ocekaval reakci na muj popis ohledne tech prestavek na konecnych, nez jak se pise don Quijote.Pak bych to porovnal s 5735 co odpovi.
Zamestnanec_dpmj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 14:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem jel 4/4 a když jsem zadal službu na autobuse do pp 10414, zobrazilo se, že prostě služba neexistuje. Zajímalo by mě, proč to sjednotil do jedné služby. Takže se musí zadávat 20314. A přijel jsem na DP, ötevřeli se dveře, zahlásilo to, následuje jízda a teď ve mě hrklo, jestli jsem ještě neměl někam jet. Zahlásilo to Brtnická. Potom jsem si uvědomil, že je to jako linka 4. Nepochopil jsem....

stravenky - teď nám to dobře vychází. Na C6 a B4 dostaneme +1 stravenku, protože je to nad 11h.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 15:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neboj oni to brzy zkrati abys mel vykon 10.59 a usetrili jednu stravenku. To uz tu bylo.
Peace
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.185.239.234
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 15:31:40    Odkaz na tento příspěvek  

Muze mi nekdy prosim vysvetlit , co tam na predprodeji maji za pisklavou ujecenou nezletilou holku ? Potom se clovek nedivi , ze tam maji takovy fronty . Papir na testovani odbavovaciho systemu - to se nepredala . Dostal jsem jen jeden . Takze zitra tam zas skocim a porad dokola . Pudu tam dopoledne , to snad bude pistet ve skole .
Kojak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 15:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Vycházel jsem ze španělštiny. Tam se píše "J". V originálním názvu se psalo dokonce "Don Quixote". Verze s "ch" je počeštěný název. Tenga un buen día Magiq!
Marek_Řezáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 17:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je také zajímavé, za týden se má spustit OS a řidiči nikde nemají podepsanou novou hmotnou zodpovědnost, není určeno, co s vybranými penězi. Opravdu nevím, jak to chce vedení Dp projednat s odbory dle ZP. Za týden se to určitě nestihne, dokud řidič nebude mít v ruce papír, kde budou jasně určená pravidla pro prodej jízdenek u řidiče, co a jak s vybranými penězi, neměl by prodat jediný lístek. Opravdu nádhera...já vlastně prodám klidně jízdenky a peníze si můžu nechat, protože nikde nemám podepsanou hmotnou zodpovědnost. To bude ještě taky zajímavé..a navíc ze mzdy strhávat můžou pouze s písemným souhlasem zaměstnance. Jak toto chtějí za týden vyřešit, to nevím
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2324
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 17:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stihne se všechno. Příští pátek se to podepíše. Věřím, že všechno se stihne a vedení určitě teď dělá vše proto, aby se to stihlo. Dokonce ředitelova Octávka stává o víkendu v DP.

:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.103.166
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 18:42:41    Odkaz na tento příspěvek  

9 Tr: No to jsou ty paradoxy, já se vyskytuji v Praze po celý rok, jezdím několikrát denně tramvají metrem i autobusem a za poslední cca 3 roky jsem potkal revizora v tramvaji 1x v autobuse 0x a v metru je potkávám tak 3-4x za den.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 19:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marku jak to vyresi? No proste opet po svym.Na tebe jako predsedu odboru se vyprdnou ,hodi to na posledni chvili ridicum jako hotovou vec,ti si chvilku zanadavaji ,pak ohnou hrbet a zacnou jim zobat z ruky.Ze vsech ridicu je pouze hrstka,ktera si nenecha srat na hlavu.Jedinou zmenu po zalozeni novych odboru vidim v tom ze nadavaji hlasiteji, i kdyz znam jedince kteri stale pouze septaji.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2325
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 19:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta54: Ad řidiči. A nebojí se oni, že příjdou o prémie? Přeci jenom za prachy si koupíš skoro každého... To vidím jako páku vedení...bohužel.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3106
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 19:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: to je v poho, já využívám MHD taky skoro denně a revizora jsem za poslední 4 roky potkal tak max. 6x...
Makrelu neumeješ.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 19:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já když jsem začínal v Plzni jezdit, tak jsem je za rok potkal 2x. Poté to od podniku převzala soukromá firma a rázem jsem je potkával 2x za měsíc..
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 22:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro Frantu54

pro 5735 tomu vypoctu nerozumim.Kdybys me prosim vypocital jak je to pri smene,kdyz mas kazde kolo na konecne tyto pauzy.0min,0min,3min,4min 7min,4min,0min,2min,14min,4min,5min,4min,7min,5min,7min,4min,8min ,5min,7min,4min,9min,7min,6min19min,6min,konec smeny ktera je dlouha 10hod.15min.diky za odborny vyklad.

V Jihlavě nejspíše počítáte mezi výstupní a nástupní zastávkou jízdní dobu 0 min (resp. vůbec se tím nikdo nezabýval). Tyto nulové pobyty na konečné jsou podle mého názoru špatně, pokud není výstupní a nástupní zastávka u jednoho sloupku - to je třeba Dům Odborů pro linku E. Na ostatních konečných bych to odhadoval tak na jednu minutu, u nádraží možná i dvě.

Z Frantových pauz může být za bezpečnostní přestávku (nebo přesněji za část BP) považováno pouze stání 14 a 19 minut. Vše ostatní je jen čekání mezi spoji (na vyčkání do intervalu, na dorovnání zpoždění apod.)

Souhrnně je tedy BP max. 33 minut. Odečtu-li mnou uvažované jednominutové popojíždění na konečné, tak má BP celkem 31 minut čistého času.

BP musí být nejpozději po 4 hodinách nepřetržitého řízení a může být rozdělena do více částí, ale nekratší část musí mít aspoň 10 minut.

Trochu problém dělá vysvětlení nepřetržitého řízení. Není to úplně jednoznačné (jako mnoho věcí u nás), DPP má hlídání včasné přestávky řešeno v rámci kontrol v programu na tvorbu j.ř. Zhruba by to mělo být tak, že se sčítá doba řízení od výjezdu a když dojde k číslu 240 minut, tak může být další jízda až po BP. Samozřejmě není nutno jít až do krajnosti, přestávka může být i dříve.

Trochu zjednodušeně se dá říci, že v každých 4,5 hodinách od výjezdu do zatažení (nebo střídání) musím najít celých 30 minut přestávky (buď jako 30 nebo jako rozdělené 18+12, 20+10, 10+10+10...)

Další přestávkou která by měla být v j.ř. zapracována je přestávka na jídlo. Ta musela být poskytována nejpozději po 4,5 hodinách od začátku směny (ne o výjezdu, ale od nástupu). Teď s tím nějak v zákoníku práce čarovali, myslím, že hranice se posunula až na 6 hodin.

Přestávka BP může být sloučena s přstávkou na jídlo. Přestávka BP je součástí pracovní doby, přestávka na jídlo není. Sloučená přestávka je započítávána do pracovní doby.

Konec teorie, praktický příklad:

4:00 nástup do práce
4:20 začíná jízda

přestávka na jídlo musí začínat nejpozději po 4,5 hod., tedy v 8:30
BP musí začínat nejpozději po 4 hodinách nepřetžitého řízení, takže pokud budu mít nulové pobyty na konečné, tak je to v 8:20.
Když budu stát na konečných 4:59-5:05 (6min.), 5:48-5:52 (4min.), 6:30-6:33 (3min), 7:41-7:49 (8min), tak se o souhrn těchto časů může posunout počátek BP (v našem případě o 21 min; tj. musí začínat nejpozději v 8:41).

A ještě k Frantovu příkladu pobytů na konečných:
Jestli jsem to dobře počítal, tak tam je 33 minut, které počítám jako BP a 73 minut ostatního čekání.
Směna je dlouhá 10:15.

Pokud to je ranní směna se střídáním, tak z toho bude na příprava vozu bude asi 15 min, na vysřídání asi nebude nic (také to není dobře), takže vlatní výkon je 10:00.
Odečtu-li všechna stání tak čistá doba řízení činí 8:14. Po prvních 4:00 budu mít vyčerpanou BP a zbyde doba řízení 4:14 a žádná přestávka - tzn. o 14 minut překračuji maximální dobu po kterou mohu řídit.
Ale pozor! Je to příklad z Frantových údajů, musel bych vidět skutečný j.ř., abych mohl posoudit zda DP chybuje.

Pokud by to byla směna výjezd-zatažení, tak na na přípravu bude 15min, na odstavení cca 20min., takže vlastní výkon je 9:40, po odečtení čekání mezi spoji je celková doba řízení 7:54. Budou-li jednotlivé části v j.ř. správně vloženy, tak jejich souhrn opravdu postačuje. A opět bych musel vidět konkrétní jízdní řád, jinak to nevím.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 08:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro 5735. Diky za podrobny vyklad.Veskere nesrovnalosti ,dohady apod jsou vysledkem spatneho sestavovani jizdnich casu.Neni bran zretel na konkretni situace na kazde lince.Vse je delano pouze teoreticky .Nikdo nebere na vedomi ,ze se tvori zacpy,ze je namraza,ze je neco rozkopane,dratenici neco opravuji,zdrzuji revizori,muze se sekat navijak,nelze projet kvuli nehode,a spousta jinych problemu se kterou se denne setkavame.Navic to nuti ridice jet jako zavodnik ,aby vubec stihal casy ,tim je neustale vystavovan psych.tlaku i ze strany cestujicich.Potom hrozi ,ze neco utrhne,nebo zpusobi nehodu.Proto se do tr14 montovaly urychlovace na zavirani dveri,nektere byly tak rychle,ze zaviraly uz po jedne sekunde vystrahy.Dnes je situace jina protoze prevazuji tr 24,tr26 tam to odpipa 8× nez se dvere zavrou ,proto tyto vozy nabiraji vetsi zpozdeni.Z toho duvodu se stava ze po dojezdu na konecnou ma ridic i nekolik min zpozdeni,protoze to ma na otocku bez nejakeho vyrovnavajiciho casu.Pamatuji doby, kdy jsme jezdili v naproste pohode ,za prve byl mensi provoz na silnicich,za druhe byly vetsi casy mezi zastavkami,za treti nebyl u ridicu doplnkovy prodej jizdenek.Kazde male dite vi ze pokud chci zkratit intervaly mezi spoji,tak tam proste musim nasadit vice vozu a neresim to tak ze tam necham stejny pocet vozu a jeste k tomu kdy behem nekolika let zhoustne provoz na siln. nekolikanasobne, ze budu orezavat casy mezy odjezdy a zastavkami.Pokud radnice nechce mit ucpane mesto auty tak proste musi vynakladat vetsi prostredky na chod MHD.Vse je stale drazsi ,energie,nove vozy,opravy.K cemu nam budou nove zastavky prekopane za 15 milionu,kdyz je v zime nikdo nevycisti a lide vystupuji do metrovych hromad snehu?A co nove vozy,kdyz kultura cestovani je stale horsi,protoze se v ramci uspor omezi?Lidi jsou tam jak sardinky ale hlavne ze to prinese usporu jeden a pul milionu?Cestujici nadavaji na nove JR, ridici taktez ale na radnici vladne spokojenost.Dnes,kdyz vidim jak p.Schlling hleda nove koryto prez Zemanovu stranu,aby se vratil do politiky tak je mi zle.Nedavno me docela prekvapilo jednani jednoho revizora ,kdyz p.Schlling vystupoval a revizor mu rekl ze se nemusi podrobit kontrole.No coment.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3614
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 08:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náš tahač jedoucí pro 26Tr je právě teď už na dohled od vozovny DPMJ...

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 09:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky. A už také po deváté odjel..

o nějakou tu fotku navíc za chvíli v aktualitách...
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Ridic21tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 14:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A bude tam s tim jezdit nekdo z nasich kolegu, nebo to budou tam mit mistni? Jsem zvedav, jak to bude vypadat po ptijezdu. A tak celkove, co bude na validatorech a na buse (osobne bych navrhoval jako reklamu 905)