K-report
 

Archiv do 8. července 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Trať Zdice - Protivín a blatenské lokálky » Archiv do 8. července 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2498
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 11:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud ten náš slovensky minister něco ještě stihne, tak je docela možné, že se nakonec bude fotit něco jiného a v úplně jiném firemním nátěru.
http://www.ct24.cz/doprava/zeleznicni/59920-slamecka-chce-priprav it-ceske-drahy-o-75-procent-rychliku/
A mám dojem, že 200 půjde do prvního kola a dopravci se budou předhánět v tom, kdo nejlaciněji nabídne "postrach šotoušů" Desiro.
To, co se děje na Vysočině v rámci VHD, lze označit jedním slovem. CHAOS. Bude pro nás luxusem se svézt o víkendu či v pracovní den vlakem? Asi ano. Nápady z dílny Joukl a spol. jsou toho důkazem.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 12:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak dlouho ještě má být Slamečka ministrem? Jestli si náhodou nepředsevzal něco, co poněkud přesahuje jeho funkční období.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2965
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 13:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
O co Vám vlastně jde? O několik minut zpoždění? O několik tisíc?

Nasazení 749 kvůli "provoznímu konceptu" hájíte. Proč Vám nevadí, kolik set tisíc už vyletělo od začátku GVD výfukem?
Ani nesmyslné množství výluk, místo jedné sdužené, nijak zvlášť nepranýřujete. Přitom tyto nepromyšlené výluky už způsobily tisíce minut zpoždění, nejen na 200.


Je to neuvěřitelný, ale pan Mibl nemá problém čas od času zvednout telefon a zavolat na MD (na ten správný odbor) a pobavit se o situaci na jihočeských rychlíkových ramenech (problémy s posilami na 220 i na 200, výluky, ...). Ten stejný pan Mibl se neváhá obracet na Odbor zákaznické péče dopravce. Ten stejný pan Mibl co 14 dnů v souvislosti s výlukami otravuje Jihočeský kraj. A nedělá to, aby bonzoval, ale aby se "vrchnost" dozvěděla to, co k nim po štábní linii neproplave (ostatně pokud sledujete diskusi provozu na 220, tak byste třeba postřehl, že po mnoha měsících najednou přišel den, kdy posilové vozy aspoň začaly jezdit a kdy se řazení celkem srovnalo). To, že mě za to nebudou mít/nemají někteří provozní zaměstnanci rádi, je věc druhá. Z části jsou v tom někteří nevinně z důvodu špatného nastavení pravomocí, z části pak platí Žaludova věta, že zaměstnanci ztratili kreativitu a zvykli si jen poslouchat povely, což je v provozu sice dobře (jinak je riziko vykolejení), ale na úrovni středního managementu to znamená neštěstí. To, že mě třeba někdo nebude mít rád mi opravdu nevadí. P.S.: Nadávky prosím do mailu.

Co se týká výluk: Tak jak na MD, tak u ČD (tak na obou krajích) leží podněty k letní výluce Strakonice - Babiny, kterou pan Mibl spolu s dalšími navrhuje řešit tak, aby byl výlukový jízdní řád a netahaly se sekyry 30 minut až po Brno (22 dnů rozvratu dopravy je sakra hodně). Stejně tak se pan Mibl posílal podněty i k dalším výlukám na trati 190 a vůkol, ale kupodivu ne na k-report, ale těm, kdo s tím mají šanci aspoň trochu něco dělat. Ale proč bych se měl zpovídat zrovna vám a zrovna tady nevím.

Jistě není v pořádku, aby takovéto "průsery" chytal nějaký bláznivý šotouš z k-reportu a o to více tohoto nešťastníka štve, že na GŘ jsou schopni ze šotodůvodů vyrobit takovouto akci (vyžadující onu potřebnou kreativitu, ano měl bych tleskat, že aspoň občas jsou schopni se vzedmout k velkým výkonům), ale aby si hlídali potřebné počty vozů na vlacích nebo dokonce hlídali dodržování řazení či u sestavy výlukových opatření přemýšleli, to už nedělají, asi proto, že to není dost šoto, ale bral by se při tom ohled na substrát.

Tohle prostě není v pořádku a je jejich smůlou, že tu depeši někdo proflákl. A velkohubost v tom, že případnou stížnost zametou pod stůl opravdu odmítám chápat.

Takže to, co budu hlásat, nechte na mně a příměry o boji s alkoholismem si odpusťte. O co mi jde vím dobře a vy tomu rozumět nemusíte, nechcete-li.

P.S.: Bylo by tu tolik obhájců akce, pokud by tu depeši někdo na Káčko nevynesl?

Jtb:
Dorazil mail? P.S.: Číst umím (je dobře že mě nepodezíráte z opaku ), ale některé věci odmítám chápat ...
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 14:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"čas od času zvednout telefon a zavolat na MD ... a pobavit se o situaci na jihočeských rychlíkových ramenech (problémy s posilami na 220 i na 200, výluky, ...)........co 14 dnů v souvislosti s výlukami otravuje Jihočeský kraj .... aby se "vrchnost" dozvěděla to, co k nim po štábní linii neproplave .... přišel den, kdy posilové vozy aspoň začaly jezdit ...."

Toto vše je bezesporu záslužné. Je chyba, že si to ČD samy nedovedou zajistit.

"štve, že na GŘ jsou schopni ze šotodůvodů vyrobit takovouto akci (vyžadující onu potřebnou kreativitu, ano měl bych tleskat, že aspoň občas jsou schopni se vzedmout k velkým výkonům), ale aby si hlídali potřebné počty vozů na vlacích nebo dokonce hlídali dodržování řazení či u sestavy výlukových opatření přemýšleli, to už nedělají, asi proto, že to není dost šoto, ale bral by se při tom ohled na substrát."

Toho se ale nedosáhne vytvořením průseru z ojedinělé šotoakce.
Kdyby se celý rok jezdilo načas, a zpoždění 10 minut by bylo vyjímkou, tak by určitě nikdo neriskoval, že udělá sekeru při šotakci.
Problém je v celkové zpustlosti a pokleslosti celého prostředí české železnice.


"velkohubost v tom, že případnou stížnost zametou pod stůl opravdu odmítám chápat."

Arogance jistě není na místě, taky jsem netvrdil, že se vším souhlasím. Ale je opravdu na co si stěžovat?

"Takže to, co budu hlásat, nechte na mně ... O co mi jde vím dobře a vy tomu rozumět nemusíte, nechcete-li"

Vy máte právo hlásat co se Vám zlíbí. Ovšem s rizikem, že se k tomu bude vyjadřovat kdo chce, a mít na to názor jaký chce.

Vždycky platí "všeho s mírou", a tu jste v tomto případě myslím poněkud přešvihnul. Když krizový manažer přebere firmu v rozvratu, tak první na řadě jsou ty nejzásadnější problémy. Na detaily bude čas někdy potom.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 14:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toho se ale nedosáhne vytvořením průseru z ojedinělé šotoakce.

Vy se snad chcete ve stejném duchu dočkat štokra na R-190? Vždyť tam taky o nic nepůjde, jen o 10 minut a ujedou přípoje třeba v Plzni, ale holt si někdo vyfotí na sněhu rychlík s parní mašinou pod rotundou ve Starém Plzenci. Děkuju nechci.

Tady nejde o průser, ale o to, aby se "zodpovědní" pro příště sakra zamysleli, co si lajznou a co ne. To, co tu vyplouvá na povrch nemá s dodržením štábní kultury nic společného. SondrZug bez námitek, i pravidelný vlak se zveřejněním na webu by se přežil, ale šotoakce pro pár modrých, o které se dozví šotouši díky uniklé depeši a následně se tu velkohubě argumentuje, že se někdo hlásí k zodpovědnoti a ke stížnosti se postaví tak, jak jsme si mohli přečíst, to normální není a jen to ukazuje, že ČD mají k normální firmě ještě velmi daleko. Tohle prostě nejde. Jsem striktní v názoru, vím to a nikdo mě nepřesvědčí v tomto o opaku. Ani Vy.

Ovšem s rizikem, že se k tomu bude vyjadřovat kdo chce, a mít na to názor jaký chce.
Tvrdil jsem snad někdy opak? Bral jsem někdy někomu právo na názor?

Když krizový manažer přebere firmu v rozvratu, tak první na řadě jsou ty nejzásadnější problémy.

Proč myslíte, že zmíněným podsouvám zrovna tyto podněty? Co třeba protože se jedná o nejpalčivěší a při tom s trochou snahy řešitelné problémy.

Ale je opravdu na co si stěžovat?
Má se to přejít bez povšimnutí, má se to tolerovat, neb se přece nic moc nestalo? Ano, bordel na dráze je, ale proč se v tomto případě odvolávat na zpoždění z výluk? Podle mě je to tak zásadní věc, že by něco takového nemělo nikoho racionálně uvažujícího ani napadnout. Až si mnozí uvědomí, že dráha tu není pro GŘ a šotouše, budu mírnit slovník.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 16:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Mibl, dle mínění moderátora jsem Vás hluboce urazil svou ubohostí. Já to ,blb, považoval z sarkazmus. Tímto se Vám tedy hluboce a veřejně omlouvám protože urazit jsem Vás nechtěl. Opravdu. Chtěl jsem Vás jen nas...t. A taky už konečně chápu oč Vám jde - jde o princip, o princip nikoli o peníze. Já zpočátku tipoval penize ! Jsem to ale býk ! No jo, nejsem ekonom ani účetní. Přeji dál požehnanou a plodnou diskuzi. Ovšem prosím nezapomínat, že čím více se s lejnem pářeme, tím víc to páchne. Hlavně,že jsem nakonec prozřel!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50086
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 18:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybyste radši napsali, proč to zase jezdí dneska tak příšerně... Někde se zase něco stalo, nebo jen běžné řízení provozu a výluk na síti SŽDC?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2652
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 21:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybyste radši napsali, proč to zase jezdí dneska tak příšerně...

To je zvláštní,že to jezdí příšerně když už je Cé nula na druhý straně republiky.To by se mělo důkladně vyšetřit...
To víš,chlapče,jižní Čechy,to je ta pravá country...
Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 21:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin zlivský:všichni spolíháme na tabe.Na tebe je spoleh
Silver25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 22:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomt: To by teda mělo.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50094
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 01:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím jen o zdechlém R 762... A víc to zkoumat nebudu, spíš mě překvapí, až se půjde někam dostat podle JŘ a ne s alespoň dvouhodinovým zpožděním (co na to, že vlaky jedoucími maximálně s +15...).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 11:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Lochovicích stojí zatopená pára 310 072 ,asi směr Třebáň ...

Jinak R 1246 a 1248 jedou svozem navíc ...

Sobotní přehled (posily se pro změnu konají):
R 1245/R 1248/R 1253 - 749.011+Bdt279 (187)+BDs (431) (=opačně)
R 1242/R 1247/R 1250 - 749.146+BDs (156)+Bdt279 (042) (=opačně)
R 1244/R 1249 - 749.008+Bdt279 (047)+BDs (334)+navíc Bdt279 (044)
R 1246/R 1251 - 749.244+Bdt279 (138)+BDs (387)+navíc B RIC (891)

Posláno z mobilu a doplněno Špáňou a MZ.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 12:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa rákos - a má už tlak? Já čekám na kopci a pořád nic !
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 13:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 1251 - 749 244 + B (891) + BDs (387) + Bdt279 (138). Posilový vůz v ČB nevyřazen, přestože v depeši bylo psáno, že přejde až na 1253. Jsem zvědavý zda na 1253/56 pojedou tři vozy, jak znělo v dps.
Posláno z mobilu.
242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 14:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V 1251 za Pískem napočítáno cca 130 cestujících a 7 kol, z čehož 40 kousků bude vystupovat v Dolním Ostrovci, kde mimořádně 1251 zastaví.
Posláno z mobilu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50110
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 14:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

242_216__0:
Jak kdyby Bulhaři uměli číst. Možná by to chtělo ty depeše posílat v azbuce. :-) Ale nešlo třeba o operativní změnu nebo nebyla ta dps špatně, když ta skupinka byla v R 1251?

Dopadlo to dle očekávání, R 1253 otočil od R 1248, tedy bez posily.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 15:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Skupina byla věc zřejmě neplánovaná, ale povolená SD O16. V ČB vůz nevyřazen, protože souprava je obráceně a na odvěšení B-čka by byla potřeba záloha, která měla zřejmě jiné zaměstnání. Navíc nebylo moc času, 1246 přijel + 13min. Kdyby sundal Bdt, tak to B tam jezdí ješte minimálně týden :-)
Posláno z mobilu.
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 16:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná by to chtělo ty depeše posílat v azbuce
A nebo je nakreslit
Budějčáááááák
BEZDREV byl vlak, jezdil jako drak!!! (* 20.5.1951 + 13.12.2008) Za tichou vzpomínku děkujeme. Bude se nám stýskat!!!

Klub železničních modelářů České Budějovice - http://www.kzmcb.net/
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 17:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z Příbrami na Milín se žene 714
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4191
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 17:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na R 1254 právě přistavují loko 749 039 - obutou jak prase ...
Posláno z mobilu.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4192
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 17:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Špáňo,jede pro tu 310 076 na tom hlub.voze....

a R 1254 vyjíždí ... + 4 min
Posláno z mobilu.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 18:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Lochovicích je na noc odstavena 310 072 + doprovodná 742 068 ...
Posláno z mobilu.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4194
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 19:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 1254 z Čimelic jízda na Op ..
Posláno z mobilu.
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 21:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozor!!! zítra přeprava 714 + 310.076
Sv 69987 Protivín - Zdice
Protivín 08:50
Putim 09:00
Písek 09:05 09:09
Vráž u Písku 09:28 09:44
Dolní Ostrovec 09:48
Březnice 10:17
Bratkovice 10:50 10:53
Lochovice 11:11 11:30
Zdice 11:40
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4196
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 09:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě ke včerejšku ..

310 072 v Lochovicích ..


R 1254 v Příbrami ..


nasazení ř. 842


a Mn v Písku
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 13:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přeprava 714.227+310.076 z ČB do Lužné koná, jen zpoždění oproti depeši je 150 minut
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4198
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 15:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749 039 se zatím drží v budějickém oběhu ...
aktuel na R 1253
Posláno z mobilu.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2967
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 11:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě se vrátím k nešťastnému zasekání R 1250 v Berouně, neb se mi v pátek při cestě 1256 poštěstilo vidět odlišné (leč asi v souladu s D1, D2, ...) řešení situace, kdy v době pravidelného odjezdu rychlíku postával osobák do Plzně ještě ve stanici.

Nastane-li tento stav, tak jsou možná zhruba 4 řešení:
1) Pustit osobák a rychlík na odhlášku za ním. Výsledkem je zhruba +8 (odhaduji) pro rychlík na odjezdu ze Zdic. Nic moc, ale může být hůře
2) Pustit rychlík a ve Zdicích dočekat na osobák jedoucí na odhlášku za rychlíkem, neb jsou přestupující z Králováku někam na 200. Toto jsem zažil v pátek a výsledek +11-12 na odjezdu rychlíku ze Zdic. Ač je to asi v souladu s předpisy, tak je to více než blbé řešení, ale pokud výpravkové dostali za akci Cé nula spucung, tak se nedivím, že se rozhodli dodržovat předpisy, neb za to jim nikdo prémie sebrat nemůže ...
3) Nelenit ze strany řízení provozu v Berouně a volat v případě, že hrozí tato kalamita, síťovému dispečerovi a dohodnout mimořádné zastavení rychlíku v Králováku a Popovicích, kdy je výsledkem +3 minuty na odjezdu rychlíku ze Zdic a jelikož Desiro (i vršovické) má do Příbrami nějakých 2,5 až 3 minuty vaty, tak se to srovná a protisměr v Příbrami už o ničem neví a osobák má naštěstí jednokolejku až tak daleko, že to snad už moc nebude vadit. Neznámou tohoto řešení je to, zda na toto rozhodnutí bude mít síťový dispečer v potřebný okamžik čas. Pokud ne, tak je lepší řešení č. 1.
4) Jako 3, ale mimořádné zastavení zapracováno do tabulek čekacích dob. O zastavení rozhoduje panelista v Berouně a prostřednictvím peroňáka/rozkazonosiče pouze posílá rozkaz a hlásí se mimořádné zastavení a vše s tím spojené.

Mad_noodle2:
Omluva se přijímá. Urazit mě se Vám nepovedlo, pouze jse svým způsobem komunikace naznačil mnohé o sobě.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 11:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl- To je jen a jen dobře.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50124
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 12:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

310 (072?) se s 749.039 na R 1249 potkala dneska při křižování na Hluboké.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4205
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 13:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne ,byla to 310 093 ....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50127
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 13:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Průběžný stav (posily tvrají):
R 1242/R 1247/R 1250/R 1255 - 749.146+Bdt279 (138)+BDs (387)

R 1244/R 1249/R 1252 - 749.039+Bdt279 (131)+BDs (431)+navíc Bdt279 (187)
R 1257 - 749.039+Bdt279 (187)+BDs (431) (=obráceně)

R 1246/R 1251 - 749.011+BDs (156)+Bdt279 (042) (=obráceně)
R 1254/R 1259/Sv 7994 - 749.102+BDs (156)+Bdt279 (042) (=obráceně)

R 1248 - 749.244+Bdt279 (049)+BDs (334)
R 1253/R 1256 - 749.244+navíc Bdt279 (054)+BDs (334)+Bdt279 (049)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


242_216__0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 18:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 1254/1259/Sv 7994 - 749 102 + BDs (156) + Bdt279 (042)
Posláno z mobilu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50147
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 18:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak třívozový R 1253 je prý „úplně narvaný”...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 20:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vždyť jsou prázdniny tak lidi cestujou.to je dobře.Dnes po silnici z Písku do Prahy kolony
Savik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 06. července 2009 - 22:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda, přišel jsem k počítači po pár dnech a nestačím se divit. Akce "Pomeranč" zjevně stála za to, když se tady tím zaneslo tak 5 až 6 archivů.
Někteří zjevně nemají všech pět pohromadě, ale ty, Bláho, ty jsi naprosto úžasnej! ...blázen.

Připojuji se k poděkování za organizaci akce a za skvělou kondici Pomeranče.
Do ohně házím jen dříví, uhlí a Topiče!
NOVINKA!!! "http://picasaweb.google.com/savikVP"
("www.vpetru.ic.cz" + "ldkt.mujblog.cz" ...vše při starém)
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4217
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 11:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes

R 1240/45 - 749 102
R 1242/49 - 749 039
R 1244/51 - 749 006
Posláno z mobilu.
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2318
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 11:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám všechny pražský beztlumiče dneska na 200 , 751.004 nám to nedoplní neboť má motor po

R 1246/53 - 749.244
Cisalpino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 13:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to má zase dneska znamenat??
R 1246 +15´(ČB)
R 1249 +12´
R 1248 +14´
R 1249 +11´
R 1251 +6´
Os 7904 +13´
Os 7907 +14´
stěžovatel nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.142.235.230
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 18:13:00    Odkaz na tento příspěvek  

Lidská hloupost,tupost a omezenost nezná mezí. Dnes dorazila stížnost na Cé nulu (jak jela do Budějek) na ŽSR. To fakt nemá chybu..... Samozřejmě od toho samého ubožáka....
Toto je výsledek,někoho,kdo co se opravdu asi nudí a nemá co na práci....Děkujeme, že už aspoň víme s kým máme tu čest...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 18:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stěžovatel- mám delší kabely nešlo by napovědět ? Alespoň na mail. Abych taky věděl jestli jsem se trefil!
stěžovatel nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.145.35
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 19:41:44    Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: Ne nezlobte se,to opravdu nenapíšu. Nechť si dotyčný přihlásí sám. Pokud je charakter.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50175
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 19:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cisalpino:
Co by to znamenalo... Řízení provozu a výluky k tomu.
S R 1249 s 749.006 v čele jsme jeli moc pěkně, ale v Číčenicích jsme vytuhli proti R 665 (křižování čumákama k sobě ), v Písku proti R 1246 a Příbrami proti R 1248. I tak jsme neustále krátili a do Prahy jsme přijeli nakonec s náskokem.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 19:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stěžovatel- máte pravdu. A taky to bude otázka špetky odvahy když mu,podle mého soudu, k podlosti nechyběla.
LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.160.117
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 20:11:09    Odkaz na tento příspěvek  

A že jsem tak smělej - na co si vlastně stěžuje?

Pokud jsem tady nic nepřehlédl (bylo to fakt místy hustý), tak
- zpoždění padá na hlavu dopravě
- finančně to nebyl propadák s útokem na daňové poplatníky
- mašinka to zvládla bez ztráty kytičky (což se o chudinkách 749 běžně nedá říci)
- kapacita vlaku pro běžné cestující nebyla krácena, se zvýšeným zájmem bylo počítáno
- Cé-nula na pravidlu vadí, ale Bobina na Ec nikoliv (lhostejno zda 140.004, nebo 141.001)

Soudruzi z NDR udělali zřejmě chybu v tom, že osobně nepozvali některé známé odborníky na žel. dopravu z K-Rep., kteří nepřenesli přes srdce, že si tuto akci museli najít sami a také asi sami zaplatit.
Tolik nenávisti už tady dlouho nebylo (Káem se Švejky je proti tomu zápo rné nekonečno). Omluvou odpůrcům budiž to, že jsou zřejmě ještě mladí a nezkušení (nechci říci hloupí), nebo alespoň jedno z toho.
V okolních státech se také občas připojí nějaká historie na pravidlo, ale je z toho sláva a hrdost na výrobky své země.
Na rozdíl od většiny zde diskutujících jsem cé- nuly potkával v místě jejich nasazení na tratích Zvolen - Vrútky, byl to zážitek, na který se nezapomíná. Je tedy jenom dobře, že se o takovéto akce někdo snaží, s rozumnými náklady byla připomenuta historie a um našich lidí.
Organizátorům patří dík a výzva - nenechte se odradit zdejšími zapšklými jedinci.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 20:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LK- Taky je tam pamatuju ale pamatuju je i v depu Libeň a to byly souboje s vlakem při přetahu Libeň- Vršovice ! Mašina jela krokem, klepala se jak drahej pes,motor do otáček, skluz,motor dolů a tak pořád dokola až na vršovický ranžír...

Pravda ,moc jim to nesvědčilo ale pohled a poslech to byl parádní.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 21:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LK: "Soudruzi z NDR udělali zřejmě chybu .... V okolních státech se také občas připojí nějaká historie na pravidlo, ale je z toho sláva a hrdost na výrobky své země."

Soudruzi z GŘ si udělali akci hlavně pro sebe a své známé. Prý byli dost otrávení, že se to profláklo na internetu.
Nic se nestalo, ale nikdo z GŘ neudělal nic záslužného. Slávu bez publicity si jaksi neumím představit.


Mibl: "je to asi v souladu s předpisy, tak je to více než blbé řešení, ale pokud výpravkové dostali za akci Cé nula spucung, tak se nedivím, že se rozhodli dodržovat předpisy, neb za to jim nikdo prémie sebrat nemůže ... "

Osobně myslím, že byla chyba zpoždění 1250 30.6. tak rozmazávat. Kdyby s tím nikdo nezačal, tak by nikdo nevytahoval, že první přírůstek sekery byl kvůli osobáku.

"mimořádné zastavení zapracováno do tabulek čekacích dob. O zastavení rozhoduje panelista v Berouně a prostřednictvím peroňáka/rozkazonosiče pouze posílá rozkaz a hlásí se mimořádné zastavení a vše s tím spojené."

Příliš inteligentní, než aby to u ČD mohlo fungovat.
LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.160.117
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 22:42:57    Odkaz na tento příspěvek  

Vždyť to říkám, Soudruzi z NDR osobně nepozvali zdejší odborníky na dopravu.
Nějak jsem nepostřehl povinnost ČD dávat veřejnosti na vědomí kam a s čím pojedou. To, že pojede na vlaku stará mašina může být pro obyčejného člověka úchylárna, pro žel. fandu třeba odměna.
Bylo by od věci uspořádat takovou jízdu pro lidi který makali třeba pro akce Lužná, Tišnovka, ... ? A nemyslím, že tam bývají jenom z GŘ, na každé takové akci se podílí především lidi z provozu i lidi mimo železnici.
Prostě je třeba se smířit s faktem, že sice "kdo nic nedělá, nic nezkazí", ale také kdo nic nedělá, nemá žádné vazby na dění kolem sebe, nebo také "bez práce, nejsou koláče"
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 00:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tu stále řeší nasazení vlaků na příbramských "Regionalexpresech", nevíte někdo, jak dopadlo výběrko na "Dezíra"?
ICQ: 338-873-999
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2320
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 00:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě se z Příbrami na Milín žene nějakej náklad, mašina má vpředu LEDky a hrozně řve, ale v tý tmě neumim identifikovat. (nejspíš 74x nějakýho soukromýho dopravce)
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 00:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdy v půl 11 odjížděly ze Smíchova 2x Viamontí 740 v čele nějakých vozů, co jsem z druhého břehu Vltavy neidentifikoval
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50191
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 05:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doplním úterního Pépu:
R 1240/R 1245 - 749.102+BDs (156)+Bdt279 (042) (=opačně)
R 1242/R 1247/R 1250 - 749.039+BDs (431)+Bdt279 (187) (=opačně)
R 1244 - 749.006+Bdt279 (138)+BDs (387)
R 1246 - 749.244+Bdt279 (049)+BDs (334)
R 1248 - 749.008+BDs (156)+Bdt279 (042) (=opačně)
R 1254 - 749.258+Bdt279 (049)+BDs (334)

Os 7904 - 842.007
Os 7906 - 842.030

749.162 s jedním Btn jezdila asi na 070.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 08:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ten noční Viamont jel do Milína na silo s asi 10 vozy
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2969
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 09:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příliš inteligentní, než aby to u ČD mohlo fungovat.

Smím se ptát proč?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 18:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stěžovatel nezmar - Hrdinové došli.....
Přesně to jsem čekal.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 19:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

""Vždyť to říkám, Soudruzi z NDR osobně nepozvali zdejší odborníky na dopravu."

Jestli myslíte, že jsem měl na mysli tuto "chybu", tak si to myslete.

V každém případě ale netlučte ..... o slávě. Soukromá, nebo polosoukromá sláva je slávou právě jen pro pořádající skupinku.
Kromě keců o slávě (a z jiných per i nestoudné žvásty o "propagaci železnice" a "marketingu") mi nevadí vůbec nic. Odpusťte si tyto a podobné kecy, a všechno bude OK.

Mmch. svezl jsem se také.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 19:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: když popíšete podobný, v čekacích tabulkách zavedený, reálně fungující příklad, vezmu svá slova zpět.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 20:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun- A jste si zcela jist,že šlo či nešlo o slávu ?? Nemohlo v tom být něco jiného ? Já bych si tak jistý nebyl. Jo a na moralizování je zde moderátor Mašinka, takže by měl stoudnost ev. nestoudnost žvástů zhodnotit a vydat verdikt.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 20:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad noodle2: LK v příspěvku ze 7.7. 20:11 napsal "V okolních státech se také občas připojí nějaká historie na pravidlo, ale je z toho sláva a hrdost na výrobky své země." Na to (a ještě silnější prohlášení v některých příspěvcích z minulých dnů) jsem reagoval.

"na moralizování je zde moderátor Mašinka, takže by měl stoudnost ev. nestoudnost žvástů zhodnotit a vydat verdikt."
To co jsem napsal je můj čistě osobní názor, za kterým si ale stojím.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50199
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 20:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle dostupných údajů za dnešek:
R 1242/R 1247/R 1250/R 1255 - 749.039+BDs (431)+Bdt279 (187) (=opačně)
R 1244/R 1249/R 1252/R 1257 - 749.244+BDs (156)+Bdt279 (042) (=opačně)
R 1246/R 1251 - 749.011+Bdt279 (049)+BDs (334)
R 1254 - 749.006+Bdt279 (049)+BDs (334)
R 1256 - 749.008+Bdt279 (138)+BDs (387)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz