K-report
 

Archiv do 17. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Archiv do 17. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 21:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dojem,že jde o omyl. Kamiony měl podnik OKD-D vždy. Ale jejich autoprovoz zajišťoval rozvoz od vlaků. A uhlí ze Světce vozí 2 x denně ( 32 Falls asi 2500 t). Ze Světce do Kralup 2 x 753.7, z Kralup 4 x 753.7 a z Ostravy několikrát týdně. Stejně tak rozváží i cement z Čížkovic. Tedy informace mám pár let staré,ale asi se tolik nezměnilo i když už na Kladně není vlakový dispečer OKD-D
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3022
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 01:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžete mi někdo říci vy stavitelský, co jste tady zas pomrvili?

Jen tak mezi řečí, už vám začne asi šlapat na paty i někdo jiný než tupec od uhláků

Nechtěli byste už toho nechat, začínáte štvát už spousty lidí. Udělat výluku v pátek odpoledne a v neděli chce opravdu hroší kůži....Opravdu to je nutné? Nedovedu posoudit jak dlouho co trvá, ale když vidím výsledek 120 h výluk, tak jsem docela rozpačitý...
Na co se dělají připomínková řízení, když stejně usnesení nedodržujete a uděláte si to podle svého...hloupého a jěště hloupějšího. Aby se vám ta kost nevzpříčila v krku.
Zbyněk: Tak se ofiko hlášení osvědčilo. Takový cvrkot na SŽDC v ČB už dlouho prý nebyl.
Protože i v SŽDC se najdou lidi s zápalem pro věc, bude to lítat více a hustěji, když už to funguje.
No a "K" má od mých injektiv už opravdu pokoj. A pomohlo, ne že ne.. Tak a tohle bylo poslední rýpání...Nudit se budete pacholci.
K.A.F. : Prosím pěkně, jak to tam bude kličkovat mezi tím Bene a Bys? U Bystřice se dávají patky a sloupy vpravo tj k 1 koleji, tím se ale to esíčko nenarovná? Ty oblouky před Bystřicí by se daly hodně narovnat. To půjde opravdu jen ve stávající trase i když je vedle pole? Ten mizerný most té polňačky tam zůstane?
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 10:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry : Nevím jak zasvěcený K.A.F., ale co vím já, s žádnými většími úpravami oblouků se do Bystřice nepočítá.
Původní plány však prý počítaly rovněž s tunelem pod Mariánovicemi - proč od toho bylo upuštěno ví asi jen fakt K.A.F.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 11:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: nebude to tím, že v nějaké hypotetické budoucnosti se uvažuje o napojení z Bystřice do brněnské VRT, takže z pohledu plánovačů světlých zítřků nemá smysl zrychlovat úsek Benešov - Bystřice?
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 11:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek : Tož, to ja, světlé zítřky - a kdy budú

Ale vážně, jo, to jsem slyšál pane hrábě, VRT dálnice ale bude zřejmě daleko rychleji
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11754
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 12:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O napojení VRT se uvažovalo za Bystřicí, proto se nechaly mezi Benešovem a Bystřicí ty oblouky, ale poměrně nedávno se nakonec MD rozhodlo, že VRT se napojí už v Benešově. Pro případné narovnání oblouků by to znamenalo změnu územního plánu, další výkupy pozemků a tedy bohužel další několikaleté zpoždění stavby v tomto úseku. Takže až se bude dělat VRT, tak k tomu narovnání trati nakonec stejně dojde. Asi záleží také tedy na tom, jestli VRT bude v Benešově v nadzemní či v podzemní úrovni, podle toho, si myslím, že by se rozhodovalo, jestli do Bystřice povedou obě trati současně, nebo jen ta přeložka. Takže je možné, že ta nově zdvojkolejňovaná trať se za několik let třeba zase zruší, holt plánovači to špatně naplánovali.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11755
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 12:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tom Benešově, není ta díra náhodou přesně v tom místě, kde před týdnem vykolejily EŽ? Viz https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=329932.jpg . Podle toho fleku pod hektorem bych tipoval, že možná prorazil nádrž a nafta vytekla do kolejiště, takže tom případě by pod tím místem museli odtěžit štěrk a zeminu a proto tedy ta díra.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 13:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskii: Ještě jinak.

Vždy se sledovala trasa "Praha - Bystřice, nová trať" mimo Benešov (západně). Pak někomu došlo, jaká je to kravina, a Benešov se do trasy napojil taky. Ovšem stále se hovoří o nové trati Praha - Bystřice, a to proto, že novostavba by Benešovem prošla nejspíše v podzemí a napojila se do koridoru až v Bystřici či těsně za ní - esíčko kolem Jírovic by zůstalo jen pro ND a (bude-li existovat) regionálku, dálkové vlaky šup do podzemí a táhlým obloukem kolem Mokré Lhoty do Benešova.
Do toho zapdá tunel "Tomický II" a proto v jeho případě stojí za to odložit kus stavby Votice - Benešov, zato v jírovickém úseku již nikoli. Původně bylo dost jedno, kde přesně skončí ucelená 160ka (za Bystřicí nebo kus před ní). Z tohoto pohledu je ovšem tento tunel poslední potřebnou změnou pro to, aby v cílovém stavu bylo kontinuálních 160 km/h či více od Chotovin až na Zahradní Město (aspoň pokud jsem neopomněl někde něco).

Nově zdvojkolejňovaná trať se tedy nezruší (pominu-li tedy nějakou stavební jámu na nádraží kvůli tunelu), a nejde o chybu. Naopak, tento úsek propojí směr z jihu (kde bude pohromadě dálkovka i náklady a popř. regionálka) do "povrchového" Benešova a tedy 221. Jediné z čeho mám strach je oblouk od souběhu I/3 do stávající žst., a nevím jak zde bude ono napojení řešeno. Snad se právě toto kratičké místo nestane oním jediným omezujícím prvkem - a pokud ano, pak lze dodatečné předělání očekávat zde (na druhou stranu, to je nutné stejně - "rovně" by se logicky mělo jet do VRT, a do odbočky "nahoru").
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 13:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ó, tady se fantazíruje. Je to sice velmi zajímavé, ale v které "pětiletce" se ta VRT začne budovat, to ví asi jen pámbu
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 14:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K Benešovu: ANO, ta díra je tam od minulého úterý a je tam opravdu jako důsledek sanačních prací po přejetí výkolejky "proti srsti" EŽ minulou neděli. Zatím se čeká na výsledky rozboru od nějaké instituce. Té nafty tam vyteklo cca 700 litrů.
Olderry: myslel jsem si včera odpo, když jsem se šel podívat k té jámě, která se mmch včera měla začít zavážet, že z toho esa se ozývá známé oddychování Měl jsem zabouchat. Ale co kdyby ses lekl že máš jet a s těmi pěti vozíky bys do toho ťal...
Neoficiální stránky o výstavbě IV.tranzitního železničního koridoru aktualizace 11.09.2009
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2839
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 14:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC(3022) + Pobo(11755): nepomrvili tady spíš než "ty stavbařský" něco "ty fírovský"...?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3023
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 14:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba : Tomáši nezlobte se na mě, ale ta vaše vize VRT je naprostá chiméra. 20-30 a více let, dříve tomu nevěřím. To ani náhodou. Co by vyvážilo takovéhle náklady?
Tak jakou rychlost vlastně tou GO v tomto úseku vymáčknou? Pokud 140 tak není co řešit. Pokud méně, tak ať jdou do . Jasně že za Ben oblouk do zářezu nebude nijak závratný, ale dál by to šlo celkem snadno.Dyť je to v polích...
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 15:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba + Oldcerry: Jistě, že to nebude hned. Ale to podle mě není důvod o tom nediskutovat, resp. s výhledem na budoucí "plnohodnotné dokončení" neudělat ten tunel Tomice II, i když není bezprostředně na 100% potřeba a znamená určité zdržení, a naopak je to podle mě dobrý důvod ušetřit podstatně na nějakých povrchových polopřeložkách BN-Bystřice dnes.

V tomto ohledu se mi IV. koridor líbí - nesnaží se jet "všude tak nějak průměrně na podobnou rychlost," ale byl rychlostně obětován úsek Praha - Benešov (s výhledem na novou trať "někdy" a s tím, že to znamená přínos pro regio), a naopak nenastalo nemístné šetření na téměř celém zbytku, když stejně bude podstatná část trati jedna dlouhá přeložka. Jediné co bych kritizoval jsou spíš takové drobnosti (v tomto ohledu) jako třeba absence spojek pro mimořádnosti jižně od Bystřice a snad ještě někde na jihu, či nedostatečná kapacita pro ND (zejména dostatečně dlouhé předjízdné koleje i jinde než v Říčanech) na 221. Ale to jsou takové věci, které se dají poměrně snadno dodělat.

Jinak můj tip je začátek stavby VRT za 15 let, jakýsi "předstihový" úsek do Strančic možná i o něco dříve. Dnes jsou novostavby téměř zakázané téma, ale pokud se udrží investiční tok i po dokončení koridorů a převážné části uzlů... Současný krátkodobý výkyv bych nebral moc vážně.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3024
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 15:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej : Nevím kdo co, tak jsem se zeptal. Ten vlak patří stavitelskejm.
Plešoun: ...Možná kdyby si zabouchal či otevřel dveře, by si asi byl překvapen, že se najdou i tací kteří v práci i něco dělají. Třeba monitorují obrovské úsilí pracovníků SŽDC a stavitelských.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 15:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes dopoledne mi začalo pršet když jsem se rozhodl že nafotím Čerčany a most. Pár fotek jsem vyrobil a dal do FOTOGALERIE


Neoficiální stránky o výstavbě IV.tranzitního železničního koridoru aktualizace 11.09.2009
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 16:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Benešovský deník dnes napsal:
Benešovští hasiči v noci z neděle na pondělí vyprošťovali u mostu přes železniční trať v Nádražní ulici havarované osobní auto, jež řidič nezatočil na most, prorazil zábradlí a spadl z náspu do prostoru zrušeného stavědla 2.
UŽ ZASE ?!
Neoficiální stránky o výstavbě IV.tranzitního železničního koridoru aktualizace 11.09.2009
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2697
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 17:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plešoun: Pěkný Kdo si dnes vzpomene na starý most....

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 17:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s výhledem na budoucí ... já už jsem v tomhle bohužel taky pesimista, obzvláště při každém průjezdu úsekem chotýčany-ševětín a dalšími...
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 19:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plešoun:
Na infotabuli ke stavbě na první fotce se uvádí jako datum ukončení stavby Strančice - Benešov květen 2010. Co se bude příští rok ještě dělat? Já měl za to, že s novým GVD bude hotovka.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2699
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 20:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viděl bych to na dodělání trakce (hlavně laníčka) a drobné dodělávky ve všech směrech.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51116
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 22:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč jsou PHS pod Strančicema v úseku ve svahu stejně vysoké na obou stranách? Nebo snad na šíření hluku má vliv gravitace?
Nemůžu si pomoci, ale buď jsou ty PHS na jedné straně příliš nízké, nebo na druhé straně zbytečně vysoké.
Pokud tedy PHS jsou stavěny za účelem potlačneí hluku (představme si, že tomu tak je).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2457
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 07:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak z kanclu poznáte, že to projektujete ve svahu?
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 10:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička :Podívá se na Google Earth
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 10:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se staví PHS?
Nic objevného asi nenapíšu, jen pro pořádek :
Odhlučnění. Nenechte se vysmát. Každý přeci ví, že když chceme odstranit nějaký nešvar, v tomto případě hluk, musíme začít co nejblíže zdroji - čili podvozek a brzdy, posléze svršek. Kotoučové brzdy, keramické špalíky u starších vozů, pérově uložený svršek, popř.pevná jízdní dráha osetá travou apod.
PHS jsou až to poslední, nejméně účinné a nejdražší řešení, ve světě pomalu opouštěné.
U nás si je betonová lobby prosadila do zákona, že s každou novou stavbou musí být postaveny.
Jo,jo, 20 mil./km je slušnej vejvar a estetika je supr
A víte jak se zdůvodní její stavba - měřením hluku v okolí, jenže před vypuknutím stavby na starém svršku. Paráda.
Jenže obyčejným lidem to nikdo pořádně nevysvětlí a ani se s nimi nikdo moc nebaví. Berlínská padla, ale nové vznikají...

Řešení :
haxna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.1.36
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 11:55:11    Odkaz na tento příspěvek  

Na jaře jsem šel podél rozvodněné Sázavy a byl to takový hukot, že jsem si říkal: Kde jsou nějaké hygienické normy? Proti tomu je železnice hadr! Podél řek by taky měly být PHS, co tomu ti lidé řeknou? Taky mají právo na svůj klid. Jenže řeka není novostavba...
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 12:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PHS : Na druhou stranu musím položit otázku : Jak dlouho se staví korytory (to je ten správný výraz) a s nimi tyto hrůzy?
Áha - a postavil se někdy někdo proti tomu hromadně?
Nikoliv - nás pár málo zmůže, ale i přes všechny výhrady se staré nádraží v Ústí n/orl. podařilo zachránit (polemizovat zde, zda to mělo smysl - nebudu), ale proti těmhle hrůznostem nikdo žádné sdružení nezaložil.
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 12:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď z jiného soudku : v Olbramovicích je na silnici I/18. již dopravní značení kvůli výstavbě koridoru (konkrétně Olbram.tunelu) vč. snížení rychlosti na 50 km/h.
Technika tam však
včera ještě žádná nebyla
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 13:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simba: pokud vím, tak jakási iniciativa na umravnění PHS se mezi úředníky MD a MŽP objevila, ale nevím, jestli má nějaké výsledky, nebo zase hned umřela. Možná by o tom něco věděl T.Z.?
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 13:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek : Mezi úředníky - tak to je jakoby ani nebyla.
Myslel jsem nějaké občanské sdružení, které by šířilo i osvětu. Nebo jsme už jako národ úplně rezignovali ?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2458
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 14:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Realita na trati 221 po ohrazení PHS je, že se nedá cestovat při otevřených oknech (bohužel řešením pokud to překračuje normy je zavření oken), kdy se velmi výrazně zvýšil randál ve vlaku a za zdí ho až tolik neubylo (ubylo-li vůbec, prej to nejde přesně změřit). Tedy nahraďme tam z hygineických důvodů 451 soupravami 471 (dokonce z patra je i nějaký výhled). Méně reálně je to zatím v rychlíkové dopravě.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 15:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase to berte z pohledu nás konkurentů dráhy: my jsme spokojeni. Kdo asi bude cestovat cca 1,5h, nevidět nic, když to někde zastaví (kde nemá), tak substrát ani netuší, kde je .
Jen více korytorů, zdražování jízdného a my jsme maximálně spokojeni. Kam myslíte, že cestující přelezou kromě IAD?
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 15:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do busů sotva. To je ten největší průser.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4767
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 16:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Myslím, že svůj pohled na věc z příspěvku č. 881 změníte, až udělají koridor i mezi Prahou a Berounem, a i v Černošicích bude krásná, téměř souvislá zeď, vedoucí po obou stranách kolejí.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 17:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David:
Ale já mám kancelář v hospodě v Monopolu, přímo u přejezdu . A jedna zeď už byla probořena (ta na nástupiště). Bude tam stánek pro chudáky, co čekají a čekají, stále čekají a nadávají. A dokud nebude souběžná VHD, tak třeba vezmou i to , neb jako všude, tak i zde je dopravou předminulého století, ke všemu ještě v bolševické kvalitě.
A korytor zde určitě nebude, neb si někdo myslí, že na tunel se seženou prachy z EU. Ten také nebude, neb Němci nemají o tento směr zájem. Tak žádná IC, EC na Plzeň. Zůstane stará trať a staré problémy.

Ad Karfík:
Stačí se podívat na Praha - Benešov. Dřívě 90% substrátu jezdilo vlakem. Dnes co čtvrtrok přibývá tak 5 párů busů na Roztyly. A plné. Zato vlak jde jaksi do .
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 17:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidi vymizeli hlavně z rychlíků. A busů zas tak moc výrazně nepřibylo. Tak nás tu nelakuj, jak je tvou oblibou.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 17:56:28    Odkaz na tento příspěvek  

OC 3022: Bystřice - Benešov zhruba ve stávající stopě, V=100. K tomu, co psali Poborskiii a TZ, bych ještě doplnil:
- přes Bystřici bude V=110, prostor je omezen zástavbou a I/3. Vize s V=160-200 do Benešova (a tunelem pod ním) znamená asi 3km dlouhou přeložku I/3 a téměř celý úsek By-BuP v tunelu.
- mám dojem, že systémových 60 min. R Praha - Tábor rychlou tratí vyjde i při zapojení před Benešov (u Tužinky) a bez dodatečné přestavby Bystřice - Benešov.

Racek: objevil se požadavek na ochranné hlukové pásmo s výkladem, že dráha definuje území s rizikem překročení limitů hluku a pak se územním rozhodnutím vyhlásí OHP jako něco na způsob částečné stavební uzávěry. Nedovedu si představit, jak se kolem stávajících tratí v zástavbě takové ÚR dá kladně projednat.
Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 18:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Zato vlak jde jaksi do ...

Můžou za to i PHS (jaký je procentuální podíl)?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3025
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 18:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F..Děkuji, no když už ani v polích se nesrovná oblouk, tak už nevím.
Co všechno musí nastat, aby už někdo tohle prasení zastavil? Třeba už nějakého úředníka z EU začne zajímat do čehož a kam se to nalévají evropské peníze. Kruci to už je všem jedno co vlastně páchají. Gauneři ze SŽDC a stavitelský klidně porušují dohody (staničení). Tohle je opravdu už do nebe volající. Parchanti zasraný....
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 18:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Karfík:
Jste slepý? Veolia i ČSAD Benešov tomu jaksi hodně přidali. Ale musíte hledat ve více jř. Mám návrhy na zimu a zase se bude rozšiřovat. Pak budu i zde schopen poskytnout souhrnný jízdní řád.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 19:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Realita na trati 221 po ohrazení PHS je, že se nedá cestovat při otevřených oknech (bohužel řešením pokud to překračuje normy je zavření oken), kdy se velmi výrazně zvýšil randál ve vlaku a za zdí ho až tolik neubylo (ubylo-li vůbec, prej to nejde přesně změřit). Tedy nahraďme tam z hygineických důvodů 451 soupravami 471 (dokonce z patra je i nějaký výhled). Méně reálně je to zatím v rychlíkové dopravě.
Ono se jaksi počítá, že v těchto usecích budou jezdit moderní klimatizované vozy a ne vozidla, kde stále padají hovna na koleje.

Ten také nebude, neb Němci nemají o tento směr zájem.
A proto se na Norimberk zavádějí busy navíc...
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martyss:
No právě ty autobusy. A víc už z německé strany nebude. Kolik ty Setry vozí do Norimberka lidí? Němci nejsou idioti, aby nahrazovali pro těch pár lidí busy nějakými IC či EC. Prostě a jasně: smiřte se s tím, že žádný tunel, žádná korytorizace na Plzeň. Prostě nic. Busy to stačí obsloužit a víc není potřeba.
Michal_Šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: A kdyby jsme byli v Norimberku za poloviční čas než setry , tak budou ve vlaku lidi z busu, od žlutého vraha a ještě z aut.

Když vlak bude mít průměrnou 150 a dobrou cenu, není důvod, aby s ním nejelo dost lidí.
60 000 km vlakem za rok
www.michalsimek.borec.cz
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 20:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Bolick:
Dokud bude na železnici železná opona, tak bude taková situace. Jinak řečeno, dokud se nepostaví DMB. Berounský tunel se postavit musí, jinak si těžko můžeme nechat zdát o zvyšování počtu vlaků na 171. Navíc si nadokážu představit optimalizaci za současného provozu...
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 21:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádný tunel, žádná korytoryzace na Plzeň prostě nebude. Němci to zazdili, proto ty bus Setry v podání DB. Znovu opakuji: to je mezinárodka, peníze jen z EU. Tam se prostě musí zdůvodnit, proč to jezdí, za kolik to jezdí a hlavně KOLIK toho veze.
A jaképak zvyšování počtu vlaků na 171. Tam se musí dojít naopak k omezení na max 30min a zbytek doplnit busy. Vykopnout Švejky, Radotíny a jiné idioťárny.

Zase na druhou stranu Berouny nechat jak jsou na Hlavák, a Řevnice poslat do Českého Brodu. V kombinaci Benešovů na Hlaváku, Nymburků jen do Říčan. Pak potkávačka na 4.nástupišti na 4 min a je potřeba o 6 souprav méně.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 22:11:02    Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Němcí mají alespoň pořádné autobusy, na rozdíl od Tvého švejkovského dispečinku v hospodě. Od piva se dá řídit veřejný dům, ale ne veřejná doprava.

A vůbec, nepřeju si, aby se z mých daní financovaly silnice, které bezplatně používají příživníci typu Boblick.

Tunel do Berouna bych postavil co nejdříve a železnici přes Černošice bych zrušil. Byla by tam ideální gumová rezervace. Boblibusy by vozili lidi od hranice rezervace do Krejčířova mauzolea.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4769
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 22:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdyby jsme byli v Norimberku za poloviční čas než setry , tak budou ve vlaku lidi z busu, od žlutého vraha a ještě z aut.
Kdyby... To by musela stát v celé své délce vysokorychlostní trať. Za kolik desítek let bude něco takového reálné?

...od žlutého vraha...
Trochu silná slova, ne?
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 23:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF - SJD 60 min. Praha - Tábor lze i bez nového Benešova. S odřenýma ušima je to teoreticky možné i po koridoru (6 MW a pořádné soupravy, IC/EC), bohužel vzhledem k tomu že nejde z Prahy odjet v X:01 nebo podobně to v TA bude podle míry vaty asi 02-05 (32-35). Což pořád ještě více méně umožňuje (Vmax 200 km/h) chytit těsně Budějovice (59-02 podle toho co a jak).

Takže z hlediska ITG mi stačí trať Eden (protože samostatné koleje dálkovky) - Strančice za předpokladu, že dále na 221 nebude Os častěji než v půlhodině. Čili krátkodobě čistě koridor a hned po jeho plném dokončení lze "s odřenýma ušima" Praha - CB 1:30, novostavba do Strančic to stabilizuje a umožní častější Říčany. Pak může nastat delší doba čekání...
ALE: Jakmile se udělá Benešov (tj. asi něco jako Otice - Jihlava, neb bez VRT Brno se směr CB odůvodní tak akorát ty Strančice), nastanou 2 problémy:
a) Najednou nebude možné projet Benešov, protože tady budou vazby z jihu na Vysočinu a Moravu (teoreticky Brno - CB kolem 2:15 vlakem).
b) Najednou nepůjde jet v Praze v ideální poloze, protože prioritně pojedou jiné vlaky.

Což je z hlediska taktu vlastně dobře, protože zrychlení v úseku Strančice - Benešov bude zcela kompenzováno vlivy a+b, tj. v jihočeské části 220 se nebude nic měnit (popř. +/- minuta dvě). Což dává benešovské trati "odklad," protože systémově stačí ty Strančice, dál už je to jižním směrem "jen" o zkrácení čisté JD z Prahy o pár minut. Na druhou stranu, pokud skutečně půjde VRT Brno tudy, na zapojení na Tužínce bych z kapacitních důvodů zapomněl, protože nepojede pouze směr jižní Čechy. Čili já to vidím na variantu 15 dle http://www.4-koridor.cz/index.php?t=article&n=clanek-budoucnost-6 0, byť asi o něco později.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 07:29:54    Odkaz na tento příspěvek  

TZ: varianty 15 a 17 jsou zhruba stejně rychlé, obě umožňují napojení na Tužince i v Bystřici. Jasně, je to velmi dlouhodobý výhled.

OC: jaké staničení?
Simba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 13:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak v Olbramovicích jsou už nějaké bagry na místě poblíž Ol-tunelu.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 14:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jestli se to tu už náhodou neobjevilo.....
http://www.szdc.cz/pro-media/videogalerie/votice-benesov.html
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 17:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napadla mě jedna otázka k dříve diskutovanému tématu údržby:

Jaký je vlastně celkový počet zaměstnanců SŽDC, starajících se o tratě?

SŽDC: Asi 11400 km "přepočtené jednokolejky" (údaj "tak zhruba", nechtělo se mi to počítat přesně), cca 10 tisíc (ŽelPage) zaměstnanců. Tj. asi 1,1 km na zaměstnance.
SBB Infrastruktur: Asi 4500 km "přepočtené jednokolejky" (3000 km, z toho 55% dvojkolejka), 9000 zaměstnanců. Tedy 0,5 km tratí (pravda, více zatížených, ovšem zase určitě nižší průměrné stáří) na 1 zaměstnance.

Takže ono to s tím "nejsou lidi" asi bude pravda. Kde na další vzít? No, třeba tady:
ČD: Počet zaměstnanců cca 40 tisíc (?), vlakových kilometrů cca 150 milionů. Takže 1 zaměstnanec na 3750 vlkm ročně.
SBB Personenverkehr: Počet zaměstnanců asi 16 tisíc, vlakových kilometrů asi 110 tisíc. Tedy 1 zaměstnanec na 6875 vlkm ročně. Pro zajímavost: Počet strojvedoucích asi 2500, tj. jeden na 44 vlkm. A u nás...?

Takže já bych to viděl na zvýšení poplatků za DC, přírůstek zaměstnanců SŽDC ST, šetření a propouštění u dopravce (při celkem cca stávajícím počtu zaměstnanců), celkově možná drobný nárůst nákladů a ve výsledku mnohem průhlednější a hlavně udržitelné hospodaření. Schválně, jak dlouho ještě budou jezdit průvodčí na regionálce...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11768
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 17:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V těch výpočtech asi ale chybí rozlišení zaměstnanců operátora dráhy.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. září 2009 - 18:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, to je fakt - to je zatím ČD (pokud jsem něco nepřehlédl), kolik jich je? Možná to tvoří přesně onen rozdíl. Pak asi budou zajímavým tématem tržby a procenta obsazenosti.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3028
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 16. září 2009 - 21:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F.:jaké staničení? Tímto výrazem se nazývá dohoda o umístění návěstidel, peronů a vůbec nějaká dohoda co se týká stavby/přestavby.
Já byl přesvědčen, že se na to zástupci ČD vykašlali a nebo tam byl člověk neznalý. Jenže se i někdo k tomu připomínkování hlásí...
Čerčany:
"Dobrý den, u některých jednání jsem dokonce byl a teď koukám, co to staví. Původně jsme se dohodli na něčem jiném, tohle je hrůza... Nejen návěstidla (jsou jinde a jiná - ty trpaslíky tam neměli dávat, cesťák za mostem místo před), ale i délky kolejí, nástupiště, prostě kam kouknu je něco špatně. Projektoval to nějaký Ing. XXXX, ale ty změny bude mít na triku nejspíš SŽDC - Stavební správa Praha. V rámci úspor nejspíš upravili projekt.."
Tak opravdu nevím a doufám pánové, vy co jste se snažili něco vytvořit a jak vidno jen tím ztráceli čas, že to těm gaunerům nenecháte jen tak projít.
A vy pane projektante, ing. XXXX mohl byste se k tomu všemu vyjádřit? (Jsem vůbec netušil kdo všechno na to "K" kouká a čte )
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11770
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 17. září 2009 - 00:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: např. hlavní projektant stavby Benešov - Strančice ze SUDOPu tady v diskuzi má i pár příspěvků (i s fotkami), takže tu nejen kouká a čte, nicméně k těm projektovým záležitostem se tu prakticky nevyjadřoval (snad až na PHS přes dálnici).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 17. září 2009 - 08:14:23    Odkaz na tento příspěvek  

OC: staničení je pojem pro něco jiného než pro "dohodu".

Délky kolejí, nástupiště (poloha, délka) jsou v Čerčanech nezměněné už z přípravné dokumentace, čili takhle to zástupci ČD (O11, stanice...) mockrát viděli. K vlastní stanici nebyly výraznější připomínky (např. OPŘ ke konceptu PD: "Po rozsáhlých diskusích OPŘ Praha souhlasí s navrženým kolejovým uspořádáním"). ČD (O11 i OPŘ) nesouhlasili se spojkami v Pyšelích a chtěli nechat DKS i za cenu poklesu rychlosti (pak by přes Sázavu bylo 65 km/h místo 80 km/h), což odmítal jak O7, tak SSPha - skončilo to tak, že spojky jsou v Pyšelích, jako částečná kompeznace za odsunutí jsou štíhlé a přibyl podchod na zastávce. Délku nástupiště u 5. koleje chtěl O16 na 110m, což se tam bez demolice celé výpravní budovy nevejde, tak se v červenci 2003 (za účasti ČD O6, O7, O11, OPŘ, stanice Čerčany, stanice Benešov...) už pro přípravnou dokumentaci dohodla nejdelší možná délka těsně přes 50 m (projekt je přesně 50m, délka je omezena zúžující se osovou vzdáleností kolejí 4. a 6. Letos se změnila norma na nástupiště, čímž vnější nástupiště budou moci být o půl metru uzší, díky čemuž by šlo nástupiště u 6. koleje prodloužit na ca 60 m, aby se vešly čtyři X10 - to se teď zvažuje). Nic se "v rámci úspor" dodatečně neupravovalo.

Jediná výrazná změna realizovaného stavu proti projektu, které jsem si všiml, jsou trpaslíci u 5. a 7. koleje.

Karel Fridrich, Stavební správa Praha
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2009 - 10:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F.: Ale co tak výhybka číslo 13. Když už tam je tolik cesťáků, tak tenhle by byl určitě prospěšnější (místo Se10), nedavno se tam chytli "do pasti" elektrikáři. A třeba odjezd S5 my příde dost zbytečnej, když u kolejí 5 až 9 jsou cesťáky - to mohly přeci být normální odjezdy.
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. září 2009 - 11:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádný tunel, žádná korytoryzace na Plzeň prostě nebude. Němci to zazdili, proto ty bus Setry v podání DB.
No hlavně to zazdily dráhy. Německé i české. Bimz už se začínají podobat B nasazovaným do Chebu. V žádném z rychlíků R35x není řazena hospoda.
Koridor je a bude. Skoro hohotovo je mezi Berounem a Zdicemi. Co je problém, že se staví od úseků, které jsou z hlediska zrychlení, nejméně prioritní.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51166
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2009 - 11:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V žádném z rychlíků R35x není řazena hospoda.

A minibar nestačí? Jinak Bimz nejsou žádnej zázrak odjakživ, jen až teď asi u některých vyprchalo nadšení.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3033
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2009 - 11:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F. : Tak teď jsem opravdu zmatený. Někdo lže a já nevím kdo. No to si budou muset vyříkat jiní a jinde. Já to jen rozšťoural a už to jde mimo mojí osobu. Stejně si myslím, že to dopadne tak nějak nijak.
Abych řekl pravdu, délky peronů, kolejí jsou mi celkem ukradené. I ty cesťáky některé bych zkousl
Ale naprosto špatně je a nepochopitelné z mého pohledu, je umístění toho cesťáku za most (čili na nedostatečnou v hlavních kolejích), Říčany totéž, dále pak instalace odjezdové návěstidla S5a. Před ním umístěné Sc 5 v trpasličí verzi je velmi nevhodné. Proč Sc 5,7,9 nejsou jako odjezdová? No a trpaslíky Lc5c a Lc7a už byly zmíněny.
No a to nesrovnání oblouku pře Bystřicí je další kapka. Mě je celkem jedno, že tam nebude větší rychlost. Těžko se dožiji doby kdy uhláky budou jezdit nad 100. Ale když už v polích se nenarovná oblouk a dále se za velké peníze vrtat tunel pro nějakou chiméru VRT?? Nevím, nezdá se mi to. Bohužel za tím vidím jen dojení daňového poplatníka (jsem velmi zklamaný a pesimistický).
15 let se uprostřed 100 brzdí na 5O a bude dál. Křižování se odehrává ve stanicích s mech. náv a bude dál. Nejpomalejší úsek bude dál nejpomalejší.. Je to celé nějaké divné...
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.