K-report
 

Archiv do 21. června 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... » Archiv do 21. června 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11145
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 15:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak koukám, tak v roce 2000/2001 měly osobáky v obou směrech 64 minut. Takže přestože koridorizací došlo(dojde) k odstranění celé řady omezení, tak ke zkrácení JD prakticky nedošlo. To pak nevím, jak si to představují, že po dokončení úseku Hostivař - Hlavní by chtěli mít osobáky za 55 minut. Mimochodem, už nyní to dokáže zpožděný osobák s minimální frekvencí a mimo špičku i se všemi zastávkami ujet za 55 minut (naměřeno u Os 2503), s větší frekvencí pak za 58 minut (naměřeno vícekrát během dne).
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
dree
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.108.144.20
Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 16:09:25    Odkaz na tento příspěvek  

To bude asi proto, že budou uhybat a cekat na zpozdeny rychliky
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 16:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pobo: Díky za ten návrh.
Když koukám na osobáky z Tábora, mám pocit, že si někdo dělá legraci. Člověk přijede do Tb před celou a odjede na Soběslav v x:20? Kolik lidí asi bude přesedat
Sudé osobáky pro jistotu jezdí každý v jinou dobu, aby lidem ujížděly.
Možná to autor vidí tak, že osobáky vyplňují mezeru mezi rychlíky. Nu, hlavně aby aspoň nějaký ten osobák vůbec jel
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2706
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 16:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže přestože koridorizací došlo(dojde) k odstranění celé řady omezení, tak ke zkrácení JD prakticky nedošlo. Jejej, to mocipáni nebudou chtít slyšet.
Takže výsledkem je jen úspora zaměstnanců (dost veliké)a podojení rozpočtu pomocí PHS. Ale pro provoz téměř nic. Kecám..zrušení vykládkové koleje v Seno (to je mi přínos)a 2 přejezdů. Jejda jestli to vůbec za to stálo...
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 13. června 2009 - 00:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Akorát si lidi budou díky bezstykovce myslet, že vlak jede pomalu.

Jinak to, že osobáky z Benešova nebudou jezdit pod hodinu je škoda i z psychologického hlediska, protože 59 min je minimálně od 10 min méně, než 1 hod. 3 min. Když mi vlak z Bene pojede 59 min, tak si spousta lidí řekne, že jím pojede, ale pokud vlak pojede nad hodinu, tak radši využijí gumokol, protože se jim to bude zdát už moc.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rzeczpospolita.)
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 08:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Nejde o to, zda koridorizace úseku Hostivař - Benešov stála za to, nebo ne. Oprava obdobného rozsahu, samozřejmě asi bez PHS a výrazných ( mnohdy nikoliv kladných ) změn v uspořádání stanic, by se musela udělat stejně, protože se celá trať už dost rozpadala. Kolejnice v pytli, protože samé oblouky, betonové pražce v úseku Strančice - Čerčany poškozené nejedním vykolejením, také velmi nevyhovující ( neúnosný ) spodek, pomalu dosluhující most v Čerčanech, dosluhující trakční vedení, atd. Jako jednoznačné plus musím uvést narovnání oblouku v Říčanech, kde se rychlost 40km/h zvýšila na 105km/h, a tak trochu i ve Strančicích. Řekl bych, že tohle by v rámci objektivity mohli ocenit i Cargonauti. No a mohli by přestat dávat na jevo ostatním, že jsou Os a R vlaky mimo jejich zorný úhel. Tak jako tu není jen osobní doprava, tak tu nejsou jen oni.

No a asi je také vhodné dodat, že nekoridorovou opravu by patrně měl celou na bedrech náš malý státeček.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2711
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 11:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram :Dovolím si tvůj příspěvek trochu rozebrat.Ano s první částí jednoznačný souhlas. Generálku to potřebovalo jako sůl.
Jenže protože náš švejkov nemá na to kačky a potřeboval podojit EU, tak se z toho udělala stavba koryta. Jenže do Koridoru má tenhle úsek velmi velmi daleko.
Jako jednoznačné plus musím uvést narovnání oblouku v Říčanech, kde se rychlost 40km/h zvýšila na 105km/h a tak trochu i ve Strančicích Nic proti Říčany ,pěkná práce (sice se mohl zrušit ten přejezd a ty cesťáky jsou výplodem choré mysli) ale jinak super. (mmch 50 = 105)Strančice OK, Uhřiněves OK
To umí ocenit i tupec od uhláků...
Ale co je nám to platné, když zaplevelením panty stejně jezdíme přes den 5O Km/h nebo spíš někde čučíme... jednokolejný provoz a výluky. A v noci to bylo králoství nákladů. Jenže teď se tam serou i rychlíky a Os. Zvláště ty noční bednosráče ty umějí potrápit. (To mi někdo vysvětlete proč za Sp 1831 odjíždí na zahlášku pant?) Jako by ten Sp nemohl ty vesnice obsloužit. Stejně končí v Tá a nějaké 10 min JD...
No a mohli by přestat dávat na jevo ostatním, že jsou Os a R... Ale to bylo na příspěvek "Mibl" já opravdu netušil, že se R křižují v Horusicích a že tomu zdvojkolejnění pomůže.
Tak jako tu není jen osobní doprava, tak tu nejsou jen oni.
A kdy někdo někdy vytáhl nákladku před osobku? Furt se mlelo o tom jak nákladka dotuje osobní dopravu, ale jak se mohlo tak se z nákladů braly mašiny, odříkaly se Mn ( bo sláva, čouda jede, přece jim tam nebude překážet Mn)) atd.
A jak to, že furt má přednost zasraná bedna s max 80km/h s třema cestujícíma před 1600t s max 100/90/80 km/h? Které skutečně jedu a přitom se musím plácat za sráčem nebo pantem 50/60 a chytám výstrahy.
A jěště dovětek co se udělalo pro OS a pro N? Uhř,Říč,Stran tam bych řekl, že je to 1:1. Co tam bylo to tam zůstalo i něco navíc se udělalo pro oboje.
Seno pro Os vše, pro N nic ba naopak, Čerč pro Os lecos, kolejové spojky, odstavný šturc... pro N nic, Bene pro Os odstavné koleje, rozkouskování pomocí cest a pro N nic...atd.
A ještě se těmhle střepům musíme uhýbat...
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 13:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak to, že furt má přednost zasraná bedna s max 80km/h s třema cestujícíma před 1600t s max 100/90/80 km/h?
Nic proti nákladce, třeba je to pravda. Zkuste ale jednou někde nechat předjet osobák nákladem a s osobákem čekat na uvolnění oddílu. Ti lidé Vás přerazí. Viz Chotýčany (lichý a hlavně sudý osobák) v půlce prosince, kdy se každý den někdo rozčiloval (nahlas i do telefonu), že tam ten osobák čeká. Pro neznalé, má tam pobyt asi 5-7min proti rychlíku.
Zkrátka kdyby osobáky chytali minuty za nákladem i proti němu, už vážně s nimi nejezdí nikdo.
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2712
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 14:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simyv: předjet osobák nákladem a s osobákem čekat na uvolnění Ale tak to není, to nechci. Když už ten osobák je přede mnou tak holt mám smůlu. Jenže když je do jeho odjezdu 3/4 min a mě už před něj rozjetého nepustí, tak je to opravdu k nasrání. V Host stačí bohatě minuta. Sice možná dostane Os z Hosti minutku ale tu hravě zkrátí a než se doplácá do Uhř (na čas) tak já jsem skoro v Říčanech..A čas od času to dělají (asi mají vysledováno u koho ano a u koho ne )
Konkrétní případy uvádět nebudu neboť neznám všechny okolnosti, takže by můj pohled byl příliš jednostraný.
Ale tyhle bednosráče prostě nemají na 100vkové trati co dělat.
A tvůj příklad je o JŘ osobky.
chytali minuty za nákladem i proti němu Za nákladem nechytí ani ťuk a na kříž zcela vyjímečně. (pokud tedy není neadhezní počasí)
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 18:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tvůj příklad je o JŘ osobky
Já vím, i tak to lidi štve - já to čekání chápu. Nechci vidět, kdyby jel proti náklad nebo nás předjel. Možná by výpravčímu bylo něco vysvětleno ručně.
Za nákladem nechytí ani ťuk a na kříž zcela vyjímečně
Nemyslel jsem, že náklad brzdí osobáky. Ale že kdyby ten osobák kvůli nákladu chytil kolem +4min kvůli uvolnění oddílu.

Jako kompromis bych viděl uhýbat osobáky přes 60 výměny na vedlejší kolej. Samozřejmě v situaci, kdy je na trati autoblok. To by udělalo tak tu minutku. Jenže to chce kreativního výpravčího a těch je menšina.

(Příspěvek byl editován uživatelem simyv.)
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3814
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 19:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se to dostalo i do celostátních zpráv - pokud stát nedá peníze na stavbu té silniční spojnice v ČB, tak magistrát města zablokuje stavbu železničního koridoru. Jak bylo dále řečeno, výstavba koridoru se pak zastaví před krajským městem.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5958
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 20:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Neznám přesně, jak má ta stavba (Nemanice-ČB) vypadat, ale mě se zatím zdá, že to nic moc neřeší. Mohl by někdo (asi K.A.F.) naznačit nějaké zásadnější změny, které tam mají být provedeny?
Názor může být znásilňován, může být zastrašován, může být v zájmu dobrých vztahů potlačován, ale přesto někde v koutku přežívá.
Názor je věc, která přežije války, totalitní režimy nebo zapojení člověka do pracovního procesu.
(Člověk může korigovat co říká a co píše, ale nikdy to, co si myslí.)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2713
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 20:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simyv:Ale my si rozumíme. Jen to v těch písmenkách tak není znát.
Nevím, možná bychom se dostali do diskuze jestli bylo přínosem do rozestavěné tratě nacpat tolik vlaků.
Třeba z mého pohledu mi moc nesedí ježdění R směr Jihlava za R na Prahu a jejich svázání směr Plzeň. Jestli by nebylo lepší je dát z/do Ves na přestup. A ČB - Plzeň nechat samostatně. Ale to vyloženě spekuluji o něčem co neznám. "Mibl", ne že mě dořveš, jen úvaha. Schopných výpravčích je dost, jen je moc vlivů na takovéhle kouzla. A pak se mu to nepovede a je třeba bez viny a má problém. Tak ho to na dlouho pustí...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3820
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 20:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba z mého pohledu mi moc nesedí ježdění R směr Jihlava za R na Prahu a jejich svázání směr Plzeň. Jestli by nebylo lepší je dát z/do Ves na přestup.
No tak z mého pohledu - jestli chceš ty rychlíky zničit, tak by to bylo lepší. Takový rychlík Brno - Veselí nad Lužnicí s přestupní návazností na ČB (která bude "těsná" samozřejmě jen v případě, že ten R Praha - ČB nebude mít zpoždění) je tím nejlepším krokem k tomu, aby tak lidi přestali jezdit.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11159
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 20:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: navštiv oficiální web 4.koridoru (viz odkaz v záhlaví zdejší diskuze), jsou tam plánky stavby
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 22:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Olcerry: jak říká David, je to hovadina. Obsazenost by to +- snesla, ale přenos zpoždění by ty vlaky zahubil. A taky přestup jako takovej - lidi nemaj rádi přestupy (já zas pak takový lidi).
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2715
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 23:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David,Libcha: Taky netvrdím že je to geniální myšlenka. O tomhle má většina z vás větší přehled jak já. Jen jsem párkrát zažil ten "přenos zpoždění" vlivem výluk buď na Jihlavské nebo naopak na Plzeňské. Ale fakt jen plácám. Tak mě hned nebijte.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 21:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím některého z Vás, nemáte fotografii stanice, nebo nástupiště v Roudné? Prosím kdyžtak na email. Díky.
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 12:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Belinea:
Jedna fotka je třeba http://4koridor.cz/storage/200703201344_Roudna_puv.jpg
Udělat pořádnou galerii fotek z Roudné není problém, záleží však, k čemu má sloužit
fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 16:29:30    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch 5958 (ČB - Nemanice): kolejově stavba řeší vyžilý stav severního zhlaví osobního nádraží. Přitom se zvýší rychlost (odjezd ze dvou kolejí rovně 100, některé další cesty 60, ostatní 50). Trochu se změní konfigurace kolejiště , jedna kusá kolej se zdopravní (pro "desiro" na Písek) a opatří nástupní hranou. Pro město by hlavním přínosem mělo být zmenšení počtu vlaků přes přejezdy Skuherského a Pekárenská zdvoukolejněním trati přes nadjezdy a stavba dvou mostů (pro "prodloužení Klaricovy" a pro Dobrovodskou stoku). Zvýšení nástupišť na 55 cm a výtahy pro cestující ze severního podchodu. Zrušení myčky (v situaci, kdy ČD pozemek pro novou myčku pronajaly pro "živá nádraží").
A obvyklé průvodní jevy jako PHS a několik let výluk... Jistě, jsou i velkolepější stavby, ale jednou se to zhlaví obnovit bude muset stejně.
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 20:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nechapu tu kolej spodem. kdyz uz stejne zlikvidujou mycku, mohly by jit horem vsechny 3
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2727
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 21:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libcha : Nic není dokonalé...Jestli ono to nebude kvúli vlečce do Ferony co?. Kolej tam stejně bude, tak proč nenechat "náhradní" spojení. No horem uhláčky moc běhat nebudou. Přes den málokdy (přepřahy Os a R) a tak spíš v noci. Závory tak čato dole nebudou a tak to smysl asi má.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 49909
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 17. června 2009 - 03:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak kdyby tam ty přejezdy nějak výrazně zdržovaly... Víc aut než od přejezdu se do křižovatky stejnak nenacpe.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 21:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se v Budějovicích uskutečnila stavba zamýšleného masokombinátu, kterou zastavil politický zvrat v roce 89, tak jeho vlečka spolu s vlečkou do Feferony a dalšími, měly být napojeny z Nemanic. Dnešní vlečka protínající nejfrekventovanější budějovické komunikace by už byla s největší pravděpodobností minulostí...
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 22:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Co se týká přejezdů, dovolím si zde ocitovat část jednoho veřejně přístupného dokumentu z info systému EIA:
V rámci rekonstrukce komunikace Pekárenské se jedná o obslužnou místní komunikaci s dvoupruhovou vozovkou šířky 7,7 m. Pod mostem tato šířka klesá až na 4,7 m. Navrhované řešení vychází z požadavku Magistrátu města České Budějovice a následného dopravně-inženýrského posouzení. Z dopravně inženýrského posouzení vyplynulo, že je zapotřebí navrhnout před křižovatkou ve směru z lokality u Křížku tři samostatné odbočovací pruhy kvůli riziku vzdutí vozidel do úrovňového železničního přejezdu v případě špičkové hodiny. Dále je nutno počítat s chodníkem. Je doporučeno počítat s rozšířením jižní větvě Nádražní ulice o jeden jízdní pruh šířky 3,5 m pro pravé odbočení do Pekárenské ulice. Toto rozšíření zasahuje do násypu železničního tělesa a je tedy nutný návrh opěrné zídky.
Zajímavá formulace vzdutí vozidel do úrovňového železničního přejezdu
Ale to už se v nějaké diskusi řešilo...
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 22:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě navržené, tolik oblíbené PHS na uvažované stavbě:
Celkem byly navrženy tři. Dvě na levé straně, ve směru Praha, se staničením 213,71 až 214,52 km a 216,172 km až 216,265 km a jedna na pravé straně se staničením 215,644 km až 216,151 km. Základní parametry stěn byly navrženy následovně: výška 3 m, tloušťka 0,25 m, některé oboustranně pohltivé
Podle prvního "nástřelu" z roku 2005 měla být stavba "Modernizace trati České Budějovice - Nemanice I" již letos dokončena.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 17. června 2009 - 23:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pod most odbočuje vlečka do českobudějovické Ferony. Tudy dřív vedla trať do Plzně. Teď to podle křivosti kolejí vypadá spíš na koleje nějaké pouťové atrakce s názvem Vytřeste si svého ducha.


Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 14:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Belinea:Tady je ta Roudná ještě v době kdy o květinovou výzdobu pečovaly výhybkářky. (pol.90-tých let)
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 16:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v 17:30 končí výluka 2.TK Senohraby-Odb.Mirošovice.
Zítra v 8:30 začíná výluka 1.TK Odbočka-Strančice, končí v sobotu v 19:00
Neoficiální stránky o výstavbě IV.železničního koridoru aktualizace 23.05.2009
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 17:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plešoun:
Jak to nakonec dopadlo s tím podjezdem v Mnichovicích, sešlo z toho nebo stále ještě platí toto?
19.06. - 23.06., Strančice-Mirošovice, vložení mostního provizoria pro podjezd Mnichovice

Mimochodem, včera jsem viděl, že mezi Odb. Mirošovice a Senohraby stále ještě zůstávají původní rychlostníky, dokonce se myslím montují na nové sloupy TV. Kdy se mají nainstalovat nové? A ještě jedna věc, kdy se konečně v Senech dokončí zúžení těch několika bran TV? Nové patky pro sloupy jsou u tělesa tratě připravené už od loňska a stále nic...

(Příspěvek byl editován uživatelem natix.)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11211
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 21:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výluka 2.TK Senohraby - Odb. Mirošovice skončila o něco dříve, ale který vlak byl první, nevím jistě. Po 2.TK jsem viděl jet R 648 čili cca v 17:10, sólo lokomotiva půl hodiny před ním jela po 1.TK. Ale dráteníci se ze Senohrab vraceli v půl třetí, takže od té doby už to asi bylo sjízdné. První osobák po 2.TK byl až 2546, předchozí 2542 jel ještě po 1.TK, neboť v Mirošovicích na zastávce byl psán konec výluky v 17:30.

Zajímavé, že k výluce Mirošovice - Strančice ještě teď večer na zastávce Mnichovice nebyl vyvěšen žádný papír. Většinou se to na zastávky dává s předstihem.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 21:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii: Vyluka skoncila dve minuty pred prujezdem rychliku 648, ktery tim padem byl prvni vlak, co jel po nove 2. koleji. Os 2542 jel kvuli cestujicim jeste po 1. TK.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 21:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, zdali to tu již zaznělo. Ministerstvo životního prostředí vydalo 11.6.2009 SOUHLASNÉ STANOVISKO k záměru "Modernizace trati Votice — Benešov u Prahy, zpřesnění technických řešení - tunel Tomice II".
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11212
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 23:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 648 stoupající po nové 2.TK k Odbočce Mirošovice:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 02:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii:
To je optický klam, nebo je ta 1. TK nějaká hrbatá? Druhá věc, ty dvě návěstidla vedle sebe, to jsou vjezd na odbočku a vedle něj už zároveň budoucí AB návěstidlo?

(Příspěvek byl editován uživatelem natix.)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11213
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 03:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, podél 2.TK už jsou vztyčena všechna návěstidla autobloku. Jedno již tam stálo využito jako předvěst k odbočce a tři jsou nová, jedno z nich je na fotce. Ty dvě další na fotce jsou vjezdy k odbočce.
Co se týká křivosti, tak v popředí, si myslím, že jde o klam, vedle lokomotivy je pak docela výrazný lom nivelety, ale hned za ním to trochu hrbolaté vypadá na všech fotkách ze všech stran, nicméně na místě jsem si ničeho nevšiml. Bych se na to musel zaměřit někdy příště.

(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 14:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemá někdo představu, jak bude řešen podjezd trati Mnichovice - Strančice silnicí u obce Vávrov. Již dnes tudy jezdí hodně aut a autobusů z Ondřejova a Mnichovic směr Strančice, příp. D1 a zatáčka je tam dost nebezpečná. Nebude v rámci modernizace koridoru silnice nějak komfortněji rozšířena ?

Přejezd v Mnichovicích asi zůstává, že ...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11222
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 14:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím jen, že se ten most bude asi o metr příčně posouvat kvůli posunu os kolejí, další podrobnosti nevím. Co se týká nebezpečnosti, tak nebezpeční jsou řidiči a ne zatáčka - ta je tam aspoň nutí jezdit pomalu. Nicméně, zvětšení šířky (i výšky) průjezdu pod mostem by pomohlo hlavně těm autobusům. Na druhou stranu by to ale znamenalo, že to tam pak bude samý kamion a to bude nebezpečí daleko větší. Tak nevím...
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
vladas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.83.97
Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 14:56:48    Odkaz na tento příspěvek  

Na http://www.4koridor.cz/storage/cercany2 je par fotek Čerčan z tohoto týdne.
Nástupiště je již téměř pod střechou (teď už asi úplně)

a most je "odbedňován"...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11225
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 16:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při té dnešní výluce 1.TK Strančice - Odbočka Mirošovice Skanska upravuje ... no spíš opravuje kolej v oblouku u drážního domku č. 115, tj. mezi strančickou předvěstí a zmíněným mostem přes silnici III/1014 Mnichovice - Strančice. Jestli s ní šoupali i do strany, nevím, ale rozhodně zmenšili převýšení, takže je v ní zavedena pomalá 50 km/h, dále asi svařovali kolejnice a opravovali upevnění. Možná aby se ta kolej během následujících dvou měsíců nerozpadla během výluky 2.TK.

(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11228
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 17:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pár fotek k tomu:


Krom strojů na fotkách tam ještě v poledne byla loko 740.557 se čtyřmi sypáky se štěrkem.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 19. června 2009 - 18:06:28    Odkaz na tento příspěvek  

U domku 115 se koleje v oblouku posunou vlevo. Tedy asi šlo o to, aby mezi novou 2. a starou 1. kolejí vždy byla alespoň jmenovitá osová vzdálenost.
Šířka mostu v km 156,590 přes silnici se nemění.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 20:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Natix: Jak to nakonec dopadlo s tím podjezdem v Mnichovicích
Nedopadlo, ta výluka se nekoná, nic se vkládat nebude, podjezd nebude. Zůstává přejezd, s optimalizací 1.TK se vybuduje definitivní PZZ. Teď 23. začíná optimalizace 2.TK Odb.Miro-Strančice
Neoficiální stránky o výstavbě IV.železničního koridoru aktualizace 23.05.2009
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 20:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky se malinko posunuly termíny spuštění autobloků. Opravil jsem HARMONOGRAM
Neoficiální stránky o výstavbě IV.železničního koridoru aktualizace 23.05.2009
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11245
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 20:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ve vyloučené 1.TK Strančice - Odbočka Mirošovice pracovali asi jen EŽ.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11246
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 20:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě tu nezaznělo, že v uplynulých dnech bylo zbouráno hradlo Mnichovice, stav ve čtvrtek večer:

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 21:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, pravda, dnes v 18:45 už tam je jen jáma do který brzy spadnu až se přerazím o tu změť kabelů a bordelu

Zítra výluka 1.TK Strančice-Miro je taky, od 8:30 do 16:20
Neoficiální stránky o výstavbě IV.železničního koridoru aktualizace 23.05.2009
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2626
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 22:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdysi se tady probíral ten nový zděný domek za Senohraby u 1.TK směr Čerčany u vyšlapané pěšiny přes koleje s tím, že by tam mohla být výstroj přejezdu. V souvislosti s tím, že v 2.TK odb. Doubí-Planá byl nedávno instalován indikátor horkoběžnosti (zřejmě kombinovány IHL, IHO, IPK), tak si myslím, že bude i tady.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...

http://www.brnosim.wz.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 20. června 2009 - 22:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, budou to indikátory horkoběžnosti. Přenos bude do Benešova
Neoficiální stránky o výstavbě IV.železničního koridoru aktualizace 23.05.2009
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2749
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 07:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plešoun: Na čem ten podjezd shořel?
Koudy:zřejmě kombinovány IHL, IHO, IPK Prosím pěkně, co to znamená to tvoje tajné písmo? Předpokládám horko, plochy a ???
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 08:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Jde o indikátory horkých ložisek [IHL], obručí [IHO] a indikátor plochých kol [IPK].
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 08:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IHO je nejen indikátor horkých obručí, ale i horkých brzd.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 08:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Tedy pane kolego . A jak to vlastně (IPK) funguje? To počítá kolikrát to klepne, nebo jakou silou?
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 09:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dynamické měření pomocí IPK využívá principu přerušení elektrického kontaktu mezi kolem a kolejnicí při rychlostech nad 40 km.h-1 a tenzometrů.

(Příspěvek byl editován uživatelem pavouk.)
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 09:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavouk: Ano, IHO reaguje na horká kola (nejenom obruče - tam je to ovšem nejnebezpečnější) a ta lze "ohřát" pouze působením brzdy. Indikátor je tedy schopen odhalit neodbržděný vůz.
Tomu principu IPK se dá věřit? Né, že bych Vám nevěřil, v oblasti zab. zař bych si to ani nedovolil. Já měl za to, že se u něj měří tenzometrické napětí kolejnice, nebo něco takového.
Ha, tenzometry doplněny. Teď už mi to dává smysl.

(Příspěvek byl editován uživatelem Němec z ova.)
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 09:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to nevím, jak moc budou IPK brát vážně, když v R na Budějicích je vždycky obut buď Bdbm(r)see nebo aspoň Áčko, málo kdy je celá souprava bez klepání. Nutno ale pochválit, že situace na Budějických Bmee se výrazně zlepšila a teď to jsou nejlepší kočáry
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 10:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_1463Úpa: Nevím jak to berou u osobky, ale u nákladů se to vždy bralo vážně. Po indikaci IPK šel (a jistě stále jde) vlak, ve stanici s vozmistrem *), bokem a jízdní plocha postižené nápravy se kontrolovala. A to včetně popojetí, aby se ploché místo nemohlo schovat za rám podvozku či pod zdrže. Tu samou kontrolu může provést i strojvedoucí, jen si sám těžko potáhne soupravou.
U macechy to bude jistě stejné, jen vozmistrů po trati bude méně.

*) Zde na severu to jsou Hranice na Moravě a býval to Suchdol nad Odrou.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 12:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Popis měření plochých kol pomocí ASDEKu je třeba zde (ověřovací provoz staršího typu).
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2758
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 13:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavouk: Zajímavé, jen mi není jasné "plocha 110mm"? To už ten vagon skáče jak Tarzan.Teda jestli si přestavují plochu jako já.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 21. června 2009 - 15:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavouk: Děkuji, to je velmi zajímavé čtení.
Oldcerry: Pokud jsem dobře četl, jde o nastavení hodnoty v ASDEKu. Vůz s takovými plochými místy by spíše létal než jezdil.
Ploché místo si vysvětlujete určitě správně, jde o délku plochy jež je "vybroušena" do jízdní plochy. V mnoha případech ubroušený materiál zůstává na kole v podobě návarků (ploché a dost ostré šupiny materiálu z kola, navrstvené na sebe). Jízda takového vozu je pak správný koncert.
Jednou jsem potkal vůz řady Faccs (čtyřnápravový sypák se střechou, pro přepravu vápence) jedoucí cca 4 km se přitaženou ruční brzdou. Když milý vůz nadskočil na návarcích a plochých místech, tak se z něj sypal bílý prach a když se návarky dostaly ke zdržím, pro změnu ze spodku šla rez a krásné jiskry. Ten vůz na sebe upozorňoval dobrého čtvrt kilometru předem.
To se pak vozy vyřazovaly jedna báseň.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.