K-report
 

Archiv do 16. ledna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 16. ledna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2521
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 06. ledna 2009 - 21:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Upřímně řečeno - nechápu. Co je na tom tak tajuplného

Obchodní tajemství?

stačí tohle dvouslovné vysvětlení?
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Pryž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 06. ledna 2009 - 22:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad David: klid Davide - já si myslím, že to děláte dobře. Snažíte se nad problémy přemýšlet a nestydíte se za své výplody. Od nějakého pana T-m, který se vždy vynoří, káravě otcovsky zahovoří o nedostaku citu pro místní podmínky, omele pár obecných floskulí aniž by cokoli konkrétního sdělil a opakovaně do fóra zatrousí ve smyslu, že sice všechno ví, ale je to tak ukrutně rafinované a tajné, že nic nesmí ani naznačovat, i přesto že by strašně rád chtěl, tak z takto směšných lidí si nic nedělejte a vesele ploďte své nápady dál a podělte se s námi - já si je vždy rád přečtu.
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 6-2003

Odesláno Úterý, 06. ledna 2009 - 23:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pryž: Přesně tak Některým lidem dělá prostě dobře, hrát si na Velkého Bratra
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 08:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Karloslt: Obchodní tajemství? - stačí tohle dvouslovné vysvětlení?

Pro některé ano, pro "insidery" ne. Sorry za OT.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Lorenzo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.123.229
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 08:23:07    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: Šulc by potřeboval spíš nabít hubu než namydlit. Dopravu v kraji si dělal podle sebe a ne podle potřeb lidí. A to bez ohledu na 132. Kdyby měl zájem něco udělat pro lidi, tak to tady vypadalo úplně jinak! jen tak pro zajímavost, kde je jím slibovaná ID? V . Je to jen o tom, kdo se kde stará o lidi, nikoliv o vlastní koryto!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 12:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lorenzo: Kvalita dopravy nelze posuzovat podle toho, kde se zrušil provoz na jaké trati. Podívejte se třeba na IDS JMK, který je nejlepším IDS na území ČR, tam už taky některé tratě stojí. Doprava v ÚK je v současnosti kvalitnější než v některých dalších krajích, kde byl provoz na tratích omezen jen minimálně (Vysočina, střední čechy, Karlovarsko apod.). Dokonce ve Středních čechách a Karlovarsku je něco jako parodie na IDS). Základní myšlenka IDS je to, že se jezdí ve všech prostředcích VHD na jeden jízdní doklad, četnost provozu, takt, provázanost apod. je až nástroj na získání nových cestujících, zpřehlednění systému apod.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2522
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 12:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

insajdr M_k: Sorry, ale opravdu tu nikdo nebude v tuto chvíli zveřejňovat nic z dotyčného projektu ani pro trať č. 132, ani pro trať č. 113. Až bude projekt schválen institucemi, bude zveřejněn (a předhozen teoretikům k posouzení). Musíte si vystačit s informacemi, které vypustil zastupitel J. Foldyna.

Jirka_Š: i pro Vás platí důvod, jenž jsem uvedl davidovi.

Ještě fotka autobusu jedoucího v taktu na lichou hodinu do Lovosic z Mostu.

Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Stvolinky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 12:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však je to dobře, že projekty držíte v tajnosti. Ještě by se tu našel blbec, který by udělal všechno proto, aby jakékoliv snahy pohřbil.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 13:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jestli je situace tak zvrácená, že i zveřejnění osobní představy jednoho z registrovaných uživatelů, jak by podle něj mohl vypadat případný pravidelný provoz na nějaké trati, na níž v současnosti pravidelný provoz není, může působit kontraproduktivně, tak to chápu.
Ale v tom případě je ta situace zvrácená opravdu hodně.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 16:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt: Jsou i méně vytížené spoje :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.171
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 20:34:25    Odkaz na tento příspěvek  

David:No v konečné důsledku to dobře není.V předkonečném ano.Konečný výsledek by měl být právě vlak.

No a když jsme u toho,tak na autobusy není spoleh protože je to v lidech,řidičích.Takovej řidič,ten tvrdej chleba má.Musí znát...a ostatní ne?Ostatní jsou trubcí?To už je obehraná písničenka.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.171
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 20:42:49    Odkaz na tento příspěvek  

Skvělá fotka toho obsazeného autobusu.ve vlacích bylo lidí více a nejezdily v taktu.jezdily pro potřeby obyvatel.Takt na lokálkách je zřejmě k ničemu a myslím si že je zbytečným přepychem,který prohlubuje ztráty.Je to jen trend,který se vyplatí kolem metropolí...Praha,Brno a krajská města.Stačí uděšlat solidní přípoje ve špičkách,tak jak to v podstatě bývalo včetně návazností na busy tam,kam vlak nejede.pak to má význam.
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 6-2003

Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 23:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_m: Já tyto poctivé či nepoctivé nostalgie nemusím.
Jaký je, prosím, rozdíl mezi poctivou a nepoctivou nostalgií? Jestli je její objednatel "správně" názorově spřízněn? Nepoctivá nostalgie = třeba tohle a ta poctivá třeba tohle?

262: Cpát takt na lokálky je skutečně cesta k odrazení mnoha pravidelných zákazníků. Naopak znám dost příkladů, kdy takt v krajském městě dokázal i nejednoho zapřísáhlého automobilistu zviklat k levnější cestě vlakem, protože si pamatuje, že "už 5 let to jezdí na Budějice z Hlavního vždycky tak nějak 6 až 9 minut po celej".

Stvolinky, David: Nemyslím, že je to se zveřejňováním představ zde až tak strašné. Plány a ideje ostatních a vůbec celý K-report čtu rád, cca od roku 2000, vždy to tu bylo o diskusi více názorů a představ, občas i o legraci (poslední dobou už nějak míň ). Zdejší informace však beru s určitou rezervou, rozhodně ne jako absolutní pravdu, abych podle toho činil nějaká (třeba špatná) rozhodnutí. Jsem přesvědčen, že ostatní to tak chápou také - bavil jsem se o K-reportu několikrát s různými lidmi (a podotýkám: nebyli to pouze stejně naladění přátelé z oblíbené restaurace). To už vyplývá z principu internetu, protože prakticky kdokoliv může napsat cokoliv, kolikrát bohužel s vědomím
minimální odpovědnosti. Při jednání face to face už je to zpravidla jiné.

Vyjdu-li z tohoto předpokladu, pak mi přijde od některých nelogické do nekonečna opakovat, jak je pro ně útrpné a pod úroveň přispívat do této "textové hry" a přitom přesto neustále psát dál, vychovávat a z pozice jakéhosi Vševěda uvádět "škodlivé" názory ostatních na pravou míru. To je pak lepší zde raději nediskutovat vůbec, zavřít se do minisvěta svých představ, kde vše funguje podle vlastních ideálů. Diskuze má být o rovnocennosti, samozřejmě počítám, že zkušenější předávají to svoje "know-how" těm méně zkušeným, a ti pak dál sami zrají, avšak je třeba to
dělat nenásilnou formou.

Někdy se musím až smát, když je nám neustále podsouváno, že sem nelze psát "tajné" informace, protože "nemáme představu, KDO VŠECHNO!!! to tady čte" (politici, dopravci, přepravci, koordinátoři, objednatelé...) a mohli by si podle názoru "těch špatných" šotoušů udělat nežádoucí obrázek, vzít tuto diskuzi za bernou minci a udělat špatná rozhodnutí/šprajc ohledně dopravy? Může na tom být něco pravdy, chápu ze své osobní zkušenosti, že nelze zveřejnit všechno, ale některé obavy zavání až paranoiou.

Jo, a pak nesmíme zapomenou na další údajně velmi škodlivou skupinu, která to tu čte, takzvané nezkušené studenty - budoucí úředníky, kteří údajně nemají vlastní hlavu a rozhodují jen podle
- internetových diskuzí
- striktně dodržovaných norem ČSN, EN a kdoví ještě jakých
- pouček ze škol bezhlavě aplikovaných do praxe podle jednotného schématu, bez místní znalosti
- rad přátel z hospody, kteří "tomu" rozumí
- příkazů té "špatné" politické reprezentace (kterou mimochodem zajisté ovládá jakási bezejmenná mafie kšeftující s pozemky)
Ve volném čase pak prý tihle úředníci pořádají škodlivé nepoctivé nostalgické šotoakce na zrušených tratích, jen aby svým přátelům ukázali, jak tu dopravu pěkně zoptimalizovali, protože tu stejně nikdo nejezdí/nic se nepřepravuje. Případně je zajímá, jak je správně nasvícená která lokomotiva. Tak i tyhle klišé se tu dost přeceňují.

A když je tedy všechno tak špatné, pak tedy zbývá pár řečnických otázek: kdo tu dopravu spasí? Těch několik nezávislých Vševědů? Mají opravdu VŽDY tak dokonalé znalosti místních poměrů, jak tvrdí (naznačují)? Kde je hranice mezi realitou a rétorikou? Lze vůbec fyzicky zvládnout poznat zákulisí provozu tolika tratí, systémů MHD, linkových doprav, socioekonomických vazeb a znát potřeby obyvatelstva v několika mikroregionech zároveň, do toho znát ekonomiku a právo, to vše, abych mohl shlížet spatra na zdejší diskuzi a občas lakonicky utrousit, že si mé služby někdo objedná? Bude výsledkem opravdu fungující dopravní trh a ne jen nějaký ten občasný Hurvínek? Najde se přepravce, pro kterého bude provoz na předmětné lokálce ziskový? Nebudou mít nakonec poslední slovo stejně ti "mafiánští" politici?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 23:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: Mám pro vás úlohu, když si myslíte, že vytvořit grafikon tak, aby navazoval na okolní tratě a zároveň vykryl potřeby lidí je jednoduché.
Představte si, že jsem objednavatel na trati 113 a znelíbily se mi autobusy a chci je nahradit vlaky.
V Mostě a Lovosicích jsou firmy, které jedou na směnný provoz, směny začínají v 6,14 a 22 hodin a zároveň tam jsou firmy, kde se pracuje na 12-i hodinové směny, kde se zaměstnanci střídají v 7 hodin a 19 hodin včetně víkendů (nemocnice).
Školy jsou v docházkové vzdálenosti od stanic a jsou v obcích Lovosice, Třebenice, Třebívlice Libčeves, Obrnice a Most, děti dojíždějí ze své vesnice do školy, která je kilometricky blíže. Střední školy jsou pouze v Lovosicích a Mostě, pro jednoduchost opět v docházkové vzdálenosti od nádraží do 10 minut. Hodiny začínají ve všech školách stejně v 8:00 a vyučování končí ve 12:30 a 13:25 a odpolední v úterý a čtvrtek v 15:15 a na gymnáziích ještě v 16:00.
Výhybny jsou v následujících místech: Čížkovice, Třebenice, Třebívlice, Libčeves a Obrnice. Na provoz na trati obdržíte 4x810 včetně zálohy, stejný počet vozů řady 010.
Požaduji návaznosti v maximální možné míře s preferencí na dálkové vlaky pro dojezd do vzdálenějších měst. Ostatní tratě zůstávají v taktu.
Zároveň nákladní dopravce požaduje provezení manipulačního vlaku v dopoledních hodinách ve směru Most (odj. z Lovosic mezi 8 a 9) a ve večerních hodinách ve směru Lovosice (odjezd Most 20-21), předpokládáané manipulace v Třebívicích a Čížkovicích po dobu 30 minut.
Osídlení neřešte, pouze předpokládejte, že je větší mezi Lovosicemi a Třebívlicemi. Předpokládejte, že mám studii, která odhaduje náklady na obsluhu na 20 miliónů při ceně 50 kč/vlakokm, o víkendu stačí cca 5 párů spojů. Tak se ukažte.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 08:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka Š:výstižné.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 11:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/dotovane-trate-na-severu-cech-lakaji-br ity-i-francouze-ppm-/eko-doprava.asp?c=A090107_215610_eko-doprava _zra
ZFMo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.166.188
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 22:30:24    Odkaz na tento příspěvek  

Kromě Českých drah, které po vybraných tratích už teď jezdí, má zájem britský obr Arriva nebo francouzský Keolis. Ten jde do soutěže společně s českou Student Agency. V soutěži jsou ještě český Viamont a Railtrans. Posledně jmenovaná firma však vypadla kvůli formálním nedostatkům, jak později sdělil i její mluvčí.

Pane PŠ Co tam prosím vás máte za manažery???? Zahraniční firmy to na "cizím území" umí a vy ne?
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 09:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nevím co tady pořád řešíte případný provoz tratě 113.Vždyť těmi vlaky stejně pojede minimum lidí, protože ta trať vede pustinou. Při výjezdu z Obrnic je ještě rozumná zastávka Bělušice,Sinutec vzhledem k velikosti osad nic moc,Libčeves žádný zázrak, protože většina obyvatel dojíždí do Loun.Zastávka Hnojnice(Židovice)taky žádný zázrak.Semeč - slouží jen pro zloděje ovoce v okolí.A mezi Třebívlicemi a Lovosicemi vždycky jezdilo dost souběžných autobusových linek a ty jezdit budou,protože obsluhují obce kam koleje nevedou. A teď kde vzít cestující aby naplnili vlaky ....... Jediná nevýhoda současného autobusu linky 545 (za trať 113) je,že si nelze kupovat časové jízdenky ať žákovské nebo obyčejné. Tím se cestování za prací silně prodraží a proto jezdí autobusy téměř prázdné. Jinak svezení v těchto busech se nedá srovnat s motory řady 810 nebo nedej bože s Hurvínkem.....Myslím si že jediný lék je integrované jízdné třeba podobné tomu co má VVO Dresden.Pan Šulc co je ten největší odborník na dopravu to nemá do Drážďan zase tak daleko.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2219
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 10:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek2: Myslel jsem to čistě hypoteticky, jestli by vůbec bylo možné zavést na trati "uživatelsky atraktivní" jízdní řád s taktem 1 h ve špičce a 2 h mimo ni.
A bylo vidět, že s tím taktem 1 hodiny (což považuji ve špičce za standard) by to stejně bylo obtížné, že by muselo dojít ke křižování v Třebenicích a také k mírnému zkrácení jízdní doby.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 10:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:-Ono by to šlo, ale ...... To ale jsou cestující a investice. Pokud někdy na trať vyjede vlak, tak pro místní to už bude jen atrakce.Věř mi, lidé si už na ty busy zvykli a nechce se jim chodit na zastávky mimo obce. Pak už zbývá pár turistů a ty tu trať určitě nezachrání. A nákladní doprava? Ta už tady nikdy žádná nebude. Není co vozit.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 11:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek2: jen takový faktický detail: hurvínek nebyl konkurencí k busům linky 545. Takže prosím nesrovnávat nesrovnatelné.

Jak můžeš používat slovo "nikdy"? Po první světové lid též říkal, že se takový průser už nikdy nesmí opakovat. Uplynulo 20 let a byly v ještě větším srabu. Slovní spojení nikdy neříkej nikdy neni jen tak.

A pro mou představu: odkud jsi?
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Kolečko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 8-2008

Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 13:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nákladní doprava? Ta už tady nikdy žádná nebude. Není co vozit.

Mirek2 V kterém pohostinství jsi tuto informaci prosím získal ?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 15:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad ZFMo: Manažery mám dobré. Chyba se stala v tom, že se nám nepodařilo včas od FÚ a ČSSZ potvrzení o nedlužení, protože u malých firem se potvrzení nevydá před podáním a po podání se to musí zpracovat. Proto jsme tyto potvrzení nahradili čestným prohlášením s tím, že požadovaná potvrzení dodáme další týden. Bohužel,nebylo to přijato.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.79
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 16:27:02    Odkaz na tento příspěvek  

Mě spíš překvapuje něco jiného. U takovýho kšeftu bejvá téměř pravidlem požadavek na min. výši obratu. A tady bych se u RTT třikrát zastavil a zamyslel.
(PS zadávací dokumentaci jsem nečetl a celá soutěž jde mimo mě. Je to jen zamyšlení.)
Y.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.56
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 17:22:48    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jste se třikrát zamyslel a co se vylíhlo (pokud to nevyšlo jiným tělesným otvorem ven)? Pro informaci nečtoucím: byl požadován obrat 10 miliónů CZK ročně tři roky po sobě. To má kdejaká vesnická sámoška...
TED 265898-2008-CS
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.79
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 17:28:00    Odkaz na tento příspěvek  

V podobném duchu si diskutujte se srovnatelnými primitivními omezenci či hulváty.
Já pro diskuzi vyžaduji určitou minimální úroveň.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 17:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W: vyžadovat můžete co chcete. Chcete-li diskutovat o podmánkách zadání, očekával bych, že si je přečtete.

Ale proti gustu žádný dišputát.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 18:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt: Jo říkám nikdy i když bych si taky přál opak. Jinak mi ukažte někoho podél trati 113 jak bude přepravovat náklady po železnici.
Já neříkám že Hurvínek je konkurencí linky 545, to je právě ta atrakce o které jsem se zmínil.Abych tě uklidnil jsem z Mostu, 20 let jsem žil v okolí Třebívlic a vlakem i busem jsem dojížděl za prací,už tenkrát to bylo složitý, protože jel buď vlak nebo bus.Jsem rád že dnes z těchto končin dojíždět nemusím.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 10. ledna 2009 - 15:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obsazenost bus Lovosice-Most se pohybuje přibližně na 1/5 původní obsazenosti vlaku.

Důvody :
- faktická nenávaznost - stačí zpoždění v jednotkách minut a BUS si prostě odjede - na nic nemusí čekat, ptám se : je toto NÁHRADA ZA TRAŤ 113? NENÍ.
- linka je kšeftíkem DPMMaL, proto ani není její jízdní řád v celostatním knižním JŘ namísto trati 113, jako je tomu v případě náhradních autobusových doprav, tohle prostě NAD není
- absence integrovaného dopravního systému
- kdo jel z Prahy do Českého středohoří, mohl jet na jednu jízdenku díky unikátnímu tarifu ČD
- nemožnost přepravy rozměrnějších zavazadel (např.kola, která se do Českého středohoří skutečně používají) - opět, kdo jel z Prahy, tak už vystoupí rovnou v Lovosicích a dál pokračuje "po svých"

Klad autobusů : papírová oboustranná návaznost jak v Lovo, tak v Mostě, ale papír je k ničemu, autobusy prostě ujíždějí
- zajíždění do obcí - spousta lidí se do Prahy vyhýbá vlaku, 545 přijede v Lovo na ÚNZ a dál pokračují DP Intercity (papírově o 14 minut rychlejší, ve skutečnosti až o 25).
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 10. ledna 2009 - 17:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D_H: A to je špatně, že cestující jednou z Lovosic do Prahy autobusem?? Nechcete to raději nechat na nich, jak se rozhodnou?? Kolik z těch 4/5 byly režijkáři??

Jinak jako opačný případ může posloužit 132, kde počet lidí v autobusech vzrostl a návaznosti na vlak se také zlepšily....
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 10. ledna 2009 - 18:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denny hozman: A není to tím že těch busů jezdí víc než vlaků? Nikdy jsem si nevšiml, že by vlakem po 113 jelo moc kol, spíše se jednalo o výjimky. Ale to je věc názoru.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 10. ledna 2009 - 18:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čteme :Klad autobusů :

Píšu, že je to špatně????
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5087
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 11. ledna 2009 - 08:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad DH: To je nějaký divný. Že by v těch busech jezdil jeden člověk??? Pokud by bylo čekání potřeba (kaštani to vyžadovali), lze to vyřešit poznámkou v JŘ. I autobusy umějí čekat. Obvykle se používá písmeno "m". Cyklisti s dovolením použijí sousední tratě.
PS: Tarif ČD není ani tak unikátní, jako unifikovaný.
Budoucnost patří bagrům!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 11. ledna 2009 - 10:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Dát do záhlaví značku, že autobus počká tolik minut (teď už se spíše používá trojúhelník než "m") je hezký, ale musí být nějaké opatření, které dá řidiči vědět, že může odjet. Je dost přestupních uzlů, kde řidič na koleje nevidí, u větších nádraží jako Lovosice je to téměř pravidlem. Nabízí se tedy to, aby výpravčí vyběhl ven vypravit i autobus nebo řidiči nafasovali vysílačky, na nástupiště dát světlo indikující možnost odjezdu... Obávám se, že v případě Lovosic je první možnost nereálná, neboť kolem celé je tam docela cvrkot (příjezd a odjezd pěti párů vlaků), leda že by autobusy měli vlastního výpravčího :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 11. ledna 2009 - 13:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky : No, uvedu příklad :-)
Tak třeba v německém Ettlingenu se autobusák spojuje s dispečinkem vysílačkou, kde dostane povolení, že může jet (obvykle po příjezdu S-bahn).
To chci asi moc :-)
Přitom to technologicky není drahé, ale "nikdy se to tak nedělalo".

Že by v těch busech jezdil jeden člověk???
No o víkendu jsem nikdy neviděl, žše by počet cestujících překročil jednotky. Zkrátka část lidí skutečně přešla do aut. Nebo se odstěhovali? :-D
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Neděle, 11. ledna 2009 - 22:01:41    Odkaz na tento příspěvek  

Tak už nějaký náklad prohučel po trati 132, nebo se jen trať opravila a provoz žádný?
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 11. ledna 2009 - 22:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: viděl bych to spíše na to druhé... Prostě se vyhodily peníze oknem...

(Příspěvek byl editován uživatelem mates111.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5096
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 11. ledna 2009 - 23:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mates 111: To ti mekbajn dá!!!
Budoucnost patří bagrům!
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 13. ledna 2009 - 13:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denny hozman: Ono s tím čekáním je to ošidný, ten bus zase v Mostě má přípoj na R směr KV a Cheb a opačně od R je přípoj na bus do Lovo.
V dnešní době mobilních telefonů by čekání neměl být zase tak velký problém.
V dny všední ale těch busů jezdí dost, tak to čekání je skoro zbytečný.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 13. ledna 2009 - 20:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek2:
A co myslíte, pozdrží vlakvedoucí či strojvedoucí ČD odjezd vlaku poté, co mu řidič autobusu sdělí, že autobus má zpoždění?
Nevím, ptám se.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5108
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 13. ledna 2009 - 22:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33: Ne, bo takt a křižování a další přípoje. Nesměj bejt vazby těsný - řekněme 15 minut a řidiči se musej naučit jezdit se zpožděním do 10 minut. Nebo jít jinam.
Budoucnost patří bagrům!
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 14. ledna 2009 - 14:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Menší dotaz,
našel jsem v oběhu 2007/8 vystavovánu jednu 742 pro Děčín-Loubí. Jedná se o zálohu, můžete mi někdo specifikovat proč se psalo v grafu místo pobytu DC.Loubí když vlastně tvrdla v Prostředním Žlebu?! Nebo se jedná o přístaviště na druhé straně řeky... v tom případě by můj dotaz byl anulován
ICQ: 328251980 SCT - magazín žel. modelářství http://modely.firenet.cz
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2148
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 14. ledna 2009 - 14:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Prostřední Žleb - stanice na levé str. břehu Labe. Loubí-přístav je na pravé straně. Zde je rozsáhlé kolejiště. Viz mapy.cz. V současném GVD obsluhu provádí ř.730.
Jen mimo dotaz, v této oblasti je taková menší železniční zajímavost! a to jeden tunel vedoucí do Žlebu a druhý pod ním! do Loubí.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 14. ledna 2009 - 14:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dík za info!
Já mám model. kolejiště zapasováné právě do Děčína, proto se chystám ztvárnit zatím jen levobřežní trať do říše - na ostatní dojde až dle prostoru! Jelikož hodlám provozovat některé oběhy dle platého grafu, proto mi to Loubí bylo divné kde asi je!

Jinak Prostřední Žleb je dnes využíván k čemu? Vyčkávání dle volnosti tratě? Nebo?... jelikož podstatná frekvence DB/ČD/DB jezdí právě po pravobřežní trati, přijde mi tato stanice celkem nevyužitá.

Dík za veškeré info. Jinak se tam chystám z jara fotit, Děčín mám již hotový, proto mě čeká pěkná prácička od DC směr sever!
ICQ: 328251980 SCT - magazín žel. modelářství http://modely.firenet.cz
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 14. ledna 2009 - 15:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:nejsem Cargo dispečer ani výpravčí,ale myslím,že počet vlaků z/do DB je +- stejný jak na Prahu tak na Nbk přes východní nádr. (odhad) Třeba někdo upřesní?
Jinak přes Prostřeďák jezdí dost Lv, "zelené" od nákladů co přijedou od Nbk a jedou Lv východ-hl.n. a "červené" Lv hl-východ.Jedná se o vlaky co přepřahají,pokud nejedou skrz s "červenou" Pak samozřejmě stanice slouží k vyčkávání vlaků, k odklonům Os dopravy směr ČL. a 2-4x denně PP je zde veden Mn vlak, DC hl-Prostř.Ž.-východ. Zpravidla s nějakou E lok + 730.
Trošku možná složitě vysvětlené,ale snad se v tom vyznáš?
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 14. ledna 2009 - 15:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Břeh na řece se určuje tak, že čelem jsi PO směru řeky. Takže koridor ČD-090 je levobřežní, trať 072 pravobřežní.
Jaký bude přístup nové hejtmanky Ústeckého kraje k veřejné dopravě ??,
Program útlumu teplických trolejbusů snad přešel do jejich rozvoje.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 14. ledna 2009 - 15:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no,vždyť jsem to tak napsal,podle toku řeky...
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 14. ledna 2009 - 15:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bylo myšleno @Bevelo, ty (750371) jsi
Jaký bude přístup nové hejtmanky Ústeckého kraje k veřejné dopravě ??,
Program útlumu teplických trolejbusů snad přešel do jejich rozvoje.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. ledna 2009 - 15:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná by bylo zajímavé k přečtení:http://doprava.kr-ustecky.cz/strategicke_dokumenty2.asp

Aby si někteří uvědomili, že podaří-li se to do programu SŽDC prosadit, tak se objeví hláška ČD, že nemá vozidla pro taková spojení, popř, nabídnou vlaky ve složení 163+1xBt/Bc.

Mimochodem, proč CD Cargo kupovala od ČD ty vozy Bc, které dnes stojí v Ústí v depu carga - že by další drobný dosyp? Nádražní baráky už jsou neprodejné?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2156
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 15. ledna 2009 - 15:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"že tam ty vozy stojí" - momentálně! stojí...
vozy BC jsou rozdělené stejně jako HV. Až armáda pískne Doupov,tak těch vozů bude ještě málo! A do toho se ozve ČEZ...
proč by se Cargo připravovalo o lukrativní kšefty ???
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. ledna 2009 - 16:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:???
Lukrativní kšefty s odstavenými vozy?
Kolik se za převod lehátkových vozů od ČD k ČDC zaplatilo? ČD Cargo budou v lehátkových vozech přepravovat co? Cihly?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 15. ledna 2009 - 16:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stačí si přečíst co jsem napsal...
na Doupov se asi v BC cihly nevozí a ČEZ asi cihly taky nepřepravuje,že?
vozy nejsou odstavené,ale doponované,a používají se. To,že je tam někdo vidí stát,neznamená,že je Cargo nepotřebuje.

Cargo je dceřijná společnost,takže vozidla jsou rozdělené. Až po rozdělení si obě společnosti různé výpomoce účtují.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 15. ledna 2009 - 16:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf33: díky za odkaz. Hledal jsem v evropských a celostátních dokumentech nějaké slovo o souběhu různých druhů přeprav, kterým se Kraj tak rád zaštiťoval a nikde jsem o tom nenašel ani zmínku. Možná, že by dokázal poradit Jirka_Š, jak to s tím vlastně je.
Také ohledně využívání lehátkových vozů Cargem a dalších os. vozů této firmy (Bt-k) jistě rád odpoví velice dobře informovaný Jirka_Š, který bude jistě i přesně vědět, na základě čeho tyto vozy přešly k Cargu.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2158
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 15. ledna 2009 - 16:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T-m: umíš číst? vozy přešly k Cargu na základě potřeb firmy,stejně tak i lokomotivy,které dřív vlastnily jen ČD. Další využití je pro vlaky nejen na Doupov a pro ČEZ.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 15. ledna 2009 - 16:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: díky umím, můj příspěvek byl jen takové malé rýpnutí na jednoho zdejšího vševědoucího monitorovače, takže nic proti tobě .
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 15. ledna 2009 - 16:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak to jo já už myslel,že po Rudolfovi 33 jsi další co nechápe proč Cargo má vozy BC.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4301
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 15. ledna 2009 - 21:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Debata o Bcčkách ČD Cargo byla přemístěna do všeobecné...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 16. ledna 2009 - 08:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad T_m:

díky umím, můj příspěvek byl jen takové malé rýpnutí na jednoho zdejšího vševědoucího monitorovače, takže nic proti tobě

To píšeš o sobě??? Nikdo jinej tolik času jako ty monitorovat a komentovat pod X-pseudonymy co kdo kde v jaké diskuzi/návštěvní knize napsal totiž nemá.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Vrba Hrbata
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.4.54
Odesláno Pátek, 16. ledna 2009 - 11:14:49    Odkaz na tento příspěvek  

jak na písečku... už jste si rozdupali bábovičky?
Zaosai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 7-2005

Odesláno Pátek, 16. ledna 2009 - 15:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33- Dal jsem na tebe a přečetl si tvůj odkaz
http://doprava.kr-ustecky.cz/strategicke_dokumenty2.asp .To je fakt síla a banda blábolů.Ještě by měly přidat volební sliby všech stran - obnovení zastávek Brná a Vaňov.Nikde zmínka o zprovoznění trati Sebnitz - Dolní Poustevna.Vloni touhle dobou slíbil,že tento grafikon se tam bude jezdit.