K-report
 

Archiv do 5. července 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 5. července 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 09:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7-11-15 ->2hodinový takt jak hovado

Jinak dík za četné odpovědi na můj dotaz, ale asi to nezapadlo do koncepce-byla to zprávičičička s kladným nábojem (2V nebo 4?,R33 odpoví).
Nebo, že by sem nechodili krajoví odporníci?
"Detailní znalost předpisů, grafikonů a služebních pomůcek ke každému uprdnutí nenahradí všeobecný politicko-společensko-ekonomický rozhled" - Kuzma Atomovič Malomozkov, vedoucí noční směny JE Černobyl, 26.4.1986.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4402
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 09:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

krajoví odporníci se přece na úroveň sprostých šotoušů na káčku nemůžou snižovat a plácat si tu játra, a ještě v pracovní době...
Inteligence na planetě Zemi je konstatní. Jen počet obyvatel stále roste...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2497
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 09:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda nic proti, ale pamatujete tam někdo jízdní řád a kvalitu rychlíků před výběrkem?

2h takt tam být může, ale bude to jezdit v běžné dny sólo motorák se samoobslužným odbavováním... (Pak v tom pojede náhodou 30 lidí místo 10ti a zase si bude nějaký šotouš stěžovat, že si nenatáhl nohy dostatečně...)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6191
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 10:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Málo platný, z hlediska hustoty obyvatel a poptávky po železnici je kraj kolem 160 pustina. To si prostě patrioti mužou myslet co chtěj.
Ano jsem to já, kdo chápe (leč nemá radost) nutnost rušení lokálek prostě proto, aby zústala vůbec nějaká železnice. Budeme-li dávat na každou trať stejně málo, zaniknou všechny. To je taky prostě ekonomický fakt a zase - žádnej šotouš s tim nic nenadělá.
Dále si uvědomte, že lidi nejezděj proto, že jim tam něco jede, ale právě naopak: něco jede proto, že to lidi potřebujou. Tak znova: Kdo potřebuje z Podbořan (okres Louny) do MOSTU???
Tm: Ano, máš pravdu s tim naslouchánim hlasu moudrých. Proto si tento příspěvek nahrajte do mp3
Budoucnost patří bagrům!
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 7-2008

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 00:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže tady se řeší něco, co by se řešit nemělo: Které vlaky, poř. tratě zrušit, z důvodu nevytíženosti spojů? Správné znění otázky by ale mělo být: Co udělat pro to, aby spoje vytížené byly...?

Nezlobte se na mě, ale právě lokálky jsou těmi pomyslnýmy pramínky, které napájí ty velké řeky - (koridory, apod.). Ne všichni lidé v republice bydlí v Praze. Člověk na venkově také platí daně... a má tedy právo na odpovídající služby. Ať už ve svém bydlišti, nebo jinde - v místě, kam se veřejnou dopravou bez problémů dopraví.

Já netvrdím, že z Podbořan do Žatce musí jezdit vlak každé dvě hodiny.... to vůbec ne. Musí ale jet v takových časových polohách, aby bylo možné cestování do škol, do práce, k lékaři, na nákup apod. A vůbec to nemusí být v taktu. Taktová doprava je pouze "trend dnešní doby", který sice hezky vypadá v jízdním řádu a dobře se pamatuje, ale úplně rozsekává přestupové vazby v regionální dopravě....
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 05:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa_kaznejov:
... pokud návazná trať nemá taktovou dopravu.

Pokud je taktová doprava na návazných tratích, tak návaznost a vazby buď budou, nebo nebudou.

S trochou ironie si dovolím srovnat netaktovou a taktovou dopravu s televizí.
U netaktové je to jako s analogovým signálem. Někdy, je návaznost lepší, někdy horší. Návaznosti u taktové dopravy a digitální televize jedno jsou. Buď jsou, nebo nejsou.

A za každým problémem je nutno vidět člověka, sestavujícího grafikon. Musí dát dohromady oběhy, návaznosti, přiměřené reservy.
Měl by znát přirozené dopravní proudy, ty preferovat a vedlejší proudy stavět za ně, pokud je kolize. Pokud není, měl by se snažit vyhovět i proudům vedlejším.

Opačně je to katastrofa a značka - není přípoj mezi vlaky je výsměch cestujícím a hanba konstruktéra grafikonu.
Jaký bude přístup nové hejtmanky Ústeckého kraje k veřejné dopravě ??,
Program útlumu teplických trolejbusů snad přešel do jejich rozvoje.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 09:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co udělat pro to, aby spoje vytížené byly...?
Tohle je sice pravda, na druhou stranu je ale třeba říci, že když někde obyvatelé nežijí nebo když prostě někde jezdí vlak jinam než kam je většinová poptávka, tak můžeme vytvořit sebelepší jízdní řád, ale lidí stejně moc nepřilákáme...

Nezlobte se na mě, ale právě lokálky jsou těmi pomyslnými pramínky, které napájí ty velké řeky
Tohle je skoro evergreen podobných diskuzí. O kolik dnes již zrušených lokálkách se dá říci, že bez nich ztratila hlavní trať např. více než 10% cestujících?? Domnívám se že ani o jedné. Prostě ty pramínky jsou natolik malé, než aby mohly výrazně poznamenat provoz na důležitější trati.

Člověk na venkově také platí daně. Ano, platí, ale kolik je to v porovnání s velkými městy, kde zpravidla bývá výběr daní na jednoho obyvatele o dost větší..??

Jinak co se týká četnosti spojení, osobně si myslím, že pokud nejezdí vlak každé dvě hodiny, tak nemůže být uživatelsky atraktivní, protože všichni lidé jednoduše nezačínají a nekončí v práci ve stejnou dobu. Nízká četnost spojů je právě to, co nejvíce uživatelů vyhání z veřejné dopravy. Co se týká sporu takt x netakt, tak souhlasím s Frantou...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3201
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 10:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

30.6. 16.13h zde byl celkem dobrý příspěvek k tématu. Myslím,že ralece Blatno-Petrohrad-Kryry-Vroutek-Podbořany-Žatec má něco do sebe, stačí vzpomenout obsazenost vlaků před vytvořením dnešního paskvilu.

Vysvětlení slova paskvil: paskvil=tzv.jízdní řád,víc netřeba komentovat,zas bych musel zmínit již známá a velmi zvučná jména.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5044
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 11:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa_kaznejov:
Jenže tady se řeší něco, co by se řešit nemělo: Které vlaky, poř. tratě zrušit, z důvodu nevytíženosti spojů? Správné znění otázky by ale mělo být: Co udělat pro to, aby spoje vytížené byly...?

Správná odpověď je, že když ani vytížený spoj se neuživí pouze z jízdného, ale potřebuje dotaci z veřejných zdrojů, tak je třeba mít ten veřejný zdroj, protože když není ten, tak i vytížený vlak je na odstřel.

Ke zbytku snad raději jen to, že zaplacení daní NEzakládá nárok na jakoukoli protihodnotu, a už vůbec ne jakési "právo na odpovídají protihodnotu". Jinak, pokud jste zastáncem přístupu když platím, tak chci podle toho dostávat, tak předpokládám, že se hlásíte k myšlence minimálního státního přerozdělování a maximalizace komercionalizace statků, tj. stát nebude vybírat daně, aby potom z nich financovat co, co se eufemizuje jako "veřejné služby", ale každý občan si ze svých výdělků bude potřebné/chtěné zboží/služby platit natvrdo.
Jsem anděl, co tě dostal na povel, ale mám-li tě vzít do nebe, chci z toho něco pro sebe
Fajo22
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 17:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koncom leta sa chystám do Prahy a rád by som chcel ísť fotiť na trať 090/091 preto sa chcem opýtať na nejaké fotofleky na tejto trati v okolí Kralup nad Vltavou
http://sites.google.com/site/knihajazdr1504sarisan/
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 14:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fajo22: Přesná místa, kde se dobře fotí, nevím, ale kolem Kralup je to veskrze fotogenické, namátkou údolí Vltavy u Řeže (což je prakticky celý úsek Praha - Kralupy), trojtunel mezi Kralupami a Nelahozevsí, nový tunel Vepřek...
Wsiąść do pociągu byle jakiego, nie dbać o bagaż, nie dbać o bilet...

Provozovatelem zdroje hluku je Statutární město Liberec.

MHD Liberec
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 19:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa_kaznejov 153: hezká sbírka obecně oblíbených omylů na jednom místě, gratuluji!

Co udělat pro to, aby spoje vytížené byly...?
Že ani plně vytížený spoj ještě neznamená samofinancovatelnost, už vám tady bylo vysvětleno. A zkuste si k tomu dodat ještě pohled z druhé strany, očima správce krajské kasičky: málo využívanou službu občanům je lepší zrušit a penízky použít jinde, kde mohou občanům posloužit lépe.

právě lokálky jsou těmi pomyslnýmy pramínky, které napájí ty velké řeky - (koridory, apod.)
Tohle se skutečností nemá absolutně nic společného.

Taktová doprava je pouze "trend dnešní doby", který sice hezky vypadá v jízdním řádu a dobře se pamatuje, ale úplně rozsekává přestupové vazby v regionální dopravě....
Pravda je úplně obráceně: takt, resp. ITG, je účinnou odpovědí na požadavek maximalizace přípojových vazeb. Nepřípojové excesy vznikají obvykle nepochopením principů ITG, či jejich chybnou interpretací zainteresovanými.
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 21:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Vašem místě Vás chápu.... Kdybych byl zaměstnán na Vašem postu, také bych se snažil si tu práci co nejvíc zjednosušit.... Ono z Prahy se to snadno volá.... Tak si tedy v jízdním řádu nalistujte žel.uzel Blatno u Jesenice (tratě 160 a 161). Když tak hájíte taktovou dopravu, tak mi vysvětlete jak je možné, že na rychlíky do Mostu je přípoj pouze od dvou vlaků od Bečova n.T., od Rakovníka žádný... Přesto v časové poloze rychlíku přijíždí lokálky vždy - a to do 15 minut. Ty rychlíky do Mostu jsou za den 4 + jeden Sp ve stejné časové taktové poloze. Takže z 10 možných přestupů jsou pouze dva. Díky taktu.
V opačném směru (tedy rychlíky a spěšné vlaky na Plzeň) je z 10 možných využit přípoj na 3.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 21:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa Kaznějov: A jak byste to tedy řešil? Každý vlak byste tvořil zvlášť, a tím rozhodil přestupové vazby někde jinde? Kolik lidí pojede z Rakovníka (nebo obcí okolo) tudy do Mostu? Je tato vazba natolik důležitá, aby se musela brát v potaz?? (nevím, ptám se)
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 22:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A má smysl z žel. uzlu udělat více-méně zastávku, jako by tu jiná trať ani nevedla...? Aneb šlo to dřív, proč si s tím náš dokonalý takt neumí poradit? Proč by tudy měl někdo jezdit z Rakovníka do Mostu??? Psal jsem pouze směr jídy, resp. cílovou stanici vlaku. Cestující tudy pojede např. z Jesenice do Žatce...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4085
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 23:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa_kaznejov:
Nebude to třeba tím, že na té 160ce právě žádný "dokonalý takt" není?
Nebo třeba tím, že zatímco časovou polohu osobákůna trati č. 160 určují jiné kraje, než osobáků na trati č. 161?
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 23:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďo, vy jste tomu teda dal ... Takhle zamotat hlavu pravověrným optimalizátorům ... Vždyť se pčece cestuje jen mezi velkými uzlovými stanicemi a cílovými stanicemi. Nemůžete chtít, aby někdo jel z nějaké Jesenice, která má tolik obyvatel jako půl vchodu paneláku na jižáku do nějakých Podbořan, které mají tolik obyvatel jako čtyřpatrová bytovka tamtéž. Tím vlakem totiž všichni jezdí zásadně Plzeň - Most, možná někdo vystoupí v Chomutově a přestoupí na superžádanou taktovku Most - Klášterec.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4087
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 00:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu jsem dal dohromady pár myšlenek, které tu v poslední době z různých stran zazněly v souvislosti s tratí č. 160 (tj. dvouhodinový takt rychlíků, jejich zastavení navíc ve Vroutku (?), zrušení zbývajících osobních vlaků mezi Blatnem a Podbořany, snaha zpravidelnit spojení na jižní části trati č. 160,...) , a návazně zkusil utvořit přípoje na trať č. 161.

Nevím, nakolik by takový koncept byl realizovatelný, ale i kdyby to mělo být jen tak pro zajímavost, tak to sem vložím:
161.xls,application/octet-stream
160 (81.9 k)
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 01:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LK, David: 161 je dneska v Rakovníku navázána na R z Prahy, které přijíždějí v S:34. Os na 161 následně odjíždějí z Rakovníka v cca S:40. Bohužel to potom vychází tak, že v Blatně dochází onomu 15 minutovému nepřípoji (v podstatě v obou směrech). Nevím na co jsou navázány R na 160, ale pokud chceme mít v Blatně přípoj mezi 160 a 161, musíme hýbat jedině jimi. Domnívám se totiž, že přípoj v Rakovníku je o mnoho důležitější než případný přípoj v Blatně.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4091
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 01:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mates111: S rychlíky na 160 bych nehýbal, mají své vazby v Plzni a zahušťují provoz mezi Chomutovem a Mostem, kde také následně mají přestupní vazby.

Pokud objednává spoje mezi Rakovníkem a Blatnem Středočeský kraj, tak je samozřejmě logické, že dává přednost návaznostem v rámci svého kraje, tedy v Rakovníku, i když na úkor jiné návaznosti (do jiného kraje) v Blatně.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 08:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mates111: Díky moc za vysvětlení. Na tom je právě krásně vidět ona zvrácenost plošného ztaktování, kdy se udělá celý den podle jedné šablony a basta. Samozřejmě návaznosti v Rakovníku jsou velmi důležité, ale v Blatně taky. Zrovna zde je ona fráze o napájejících potůčkách důležitá, aneb pak se divíme, že nám na 160 skokově ubývají cestující. Takže k čemu nám je úžasný učesaný takt, když není schopen zajistit potřebnou obslužnost. Pro šotouše, kteří si čtou v krásně uspořádaných jízdních řádech? Pro grafisty, kteří mají méně práce a pak tady jako pan Vrtěl prudí, že železnice je ztrátová a k ničemu?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 08:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_m: A jak byste to tedy vyřešil? Přípoje v Rakovníku každé 4 hodiny a v Blatně to samé??
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 08:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mates111: Lze to udělat podle poptávky, tj dopoledne třeba návaznost Jesenice > Podbořany, odpoledne obráceně. Ale tohle je momentálně teorie, to chce velice pečlivě prozkoumat momentální potřebné vazby. Nesporným faktem je, že experimenty kolem tratě 160 vyhnaly značné množství cestujících z veřejné dopravy a obávám se, že navždy.
Jen ještě dodám pro naše mapové teoretiky:
Víte, že cca sedmitisícové Podbořany se chovají obdobně jako více jak dvacetitisícová Kadaň?
Víte, že kolem Blatna, kde se stýkají 3 kraje, bylo lidem ještě donedávna úplně jedno, v kterém kraji žijí a měli tu určitý svůj vzájemný svět, kdežto nyní se vztahy uměle rozbíjí nesmyslným posilováním autonomie krajů?
PS: já vím, v Prase je to jeden vchod na Jižáku, ale tady jsou to kilometry čtvereční doposud kulturní krajiny ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 10:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice jsem si řekl, že už na tohle téma přispívat nebudu, ale dobře. Vycházím z toho:

- Taktová doprava má smysl v relacích s hromadnou poptávkou, tedy v dálkovce, příměstské dopravě a v části regionálky.
- Dobrý dopravní model pro takové tratě vidím jako základní taktovou kostru (třeba dvě hodiny) v nových vozidlech a k tomu posily s odepsanými vozidly ve špičkách; je to ufinancovatelnější a nevyžírá to trasy.
- ITG považuji za drahý a tím pádem neefektivní; aplikace teorie do praxe bez modifikace dle místních potřeb je kontraproduktivní.
- Na tratích, kde je poptávka v čase značně ovlivněna koncem pracovní doby/ školního vyučování/ směřováním proudů cestujících vůbec má smysl pro jejich maximalizaci zkonstruovat netaktový JŘ s odjezdy dle místní potřeby a preferovanými přípoji ve směru převažující poptávky (dle příkladu dopoledne třeba návaznost Jesenice > Podbořany, odpoledne obráceně).
- Počet takových tratí bude stále klesat, protože to bývají zoufalé lokálky s sólo 810.

kolem Blatna, kde se stýkají 3 kraje, bylo lidem ještě donedávna úplně jedno, v kterém kraji žijí a měli tu určitý svůj vzájemný svět, kdežto nyní se vztahy uměle rozbíjí nesmyslným posilováním autonomie krajů?
Co s tím?

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 11:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Tak, vidím to podobně. Nejsem proti taktu, ale řekl bych, že dnes se takt používá i tam, kde je zcela nevhodný.
Takt v dálkové dopravě: 100% ano. Ale necpat ho na všechny tratě za každou cenu, to určitě ne. Sice je díky taktu zaručena návaznost na velkém množství přestupních bodů, ale vždy se najde velké množství přestupů, které díky taktu prostě vycházet nemohou... A jak již bylo zmíněno, takt není schopný přizpůsobit se místní poptávce po spojení.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 11:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že se takt nedokáže přizpůsobit místním potřebám je sice pravda, ale stále si myslím, že na dobrých 90% tratí dělá víc užitku než škody. Ono je sice pěkné, zkonstruovat netaktový jízdní řád, ale ať chcete nebo ne, tak když na přípojné trati takt je, tak to prostě navazovat 100% nemusí.

Jinak ale souhlas s tím, že počet tratí, kde je vhodné konstruovat netaktový jízdní řád klesá. V budoucnu si navíc myslím, že všechny takové tratě budou stejně nahrazeny autobusy, protože jsou operativnější...

Ještě bych měl otázku. V čem je takt dražší než netakt? Ne napomáhá náhodou takt spíše k tomu, že dochází k lepšímu obratu vozidel??
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 11:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne napomáhá náhodou takt spíše k tomu, že dochází k lepšímu obratu vozidel??
Záleží na tom, jestli ho dimenzujete na sedlo nebo špičku. Pokud ho budete dimenzovat na druhou uvedenou variantu, tak budete vozit vzduch a tahat tuny prázdného železa. Efektivnější je proto postavit to na sedlové poptávce a ve špičkách posilovat už odepsanou (starou) soupravou.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 12:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Ano, s tímto souhlasím. Dimenzovat na sedlo. Na druhou stranu si myslím, že tratě, které nedokáží generovat takovou poptávku, aby se 'vyplatil' dvouhodinový takt nemá moc cenu dále udržovat (možná až na výjimky). Z toho následně vyplývá, že takt by měl být základem víceméně všude, posily můžeme doplňovat víceméně libovolně...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 12:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těch aspektů udržení nebo zrušení provozu je určitě víc. Např. může být trať, kde dvouhodinovým přesným taktem cestující do vlaku nenalákám, ale při přizpůsobení poptávce a +- stejných nákladech (tj. stejný počet vozidel, doby práce personálu...) to bude životaschopné. Ale to je dost teoretické povídání, spíš by to chtělo vztáhnout na nějaký konkrétní případ (který mě teď nenapadá). Jinak se shodneme, většina tratí půjde do taktu.
Samozřejmě patratě typu podřipské lokálky, Protivec - Bochov či Rakovník - Mladotice to maj spočítaný.

A teď zbývá to "nejlehčí": Uvést to do praxe (ČD jsou přece pružná a moderní společnost, takže to nebude problém...).

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Hansst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 16:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevíte co se děje na 90ce? Vše je tam seklé.
Nejlepší stránky o železnici? no přeci http://www.svetzeleznice.wz.cz
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.95.200
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 18:24:25    Odkaz na tento příspěvek  

Hansst: Důvodem jsou bouřky které dorazily na sever, na které je bohužel dost citlivé zab. zař. v žst. Lovosice - releovka s cestovým systémem.
V posledních třech dnech bouřilo a vždy vypadlo napájení. Nejhorší situace byla včera kdy pořádný "fičák" způsobil zaplavení podchodu v žst. Lovosice v 18 hod. Kanálová voda tam šla kanálem, první tři schůdky pod vodou. Volali se hasiči, ale ty v tu dobu měli problém se zaplavenou silnicí mezi kruhákem u Lidlu a kruhákem u Besedy asi tak 70-80 cm vody na silnici. Problémy tedy i s busovou dopravou. Vše během půl hodiny intenzivního deště. Bohužel jsem neměl s sebou foťák.
Cestující moji hlášku že pojedou až naprší a uschne brali s nadhledem:-)

David:Pěkně zpracovaný dokument JŘ R 160.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 22:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní "kozina" .. vl. 6910 a 6911 :



ICQ 237-113-861
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 22:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hezké fotky pěkného vlaku:-)

Nevěděl jsem, že je i V60 už v novém nátěru...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4097
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 22:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu jsem upravil tu tabulku pro tratě č. 160 a 161, aby dopoledne byly návaznosti Jesenice - Blatno - Podbořany na úkor návazností Praha - Kladno - Rakovník - Jesenice a odpoledne naopak, to vše za předpokladu celotýdenní "dvouhodinovky" rychlíků na 160:

161b.xls,application/octet-stream
160 (81.9 k)


Z údajů v tabulce stojí za "vypíchnutí" vznik cca čtvrthodinových prostojů v Jesenici, vzhledem k tomu, že sousední Pšovlky jsou vzdáleny čtvrt hodiny jízdy, tak by nebylo zbytí.
Pokud by nedošlo ke změně časových poloh vlaků mezi Bečovem a Žluticemi, tak by právě ve Žluticích vznikl velmi dlouhý prostoj při cestě dále ve směru do Blatna.
Nicméně - pokud bude mít každý kraj omezit na základě požadavku MD regionálku o 12%, tak si stejně myslím, že alespoň část této tratě může být brzy bez osobní dopravy...

Uvědomil jsem si, že tyto tratě vlastně patří do jiné diskuse, ale tu bych takovýmito tabulky nechtěl plevelit.
Samozřejmě vzhledem k tomu, že nejen ta dvouhodinovka na trati č. 160 je zatím nereálná (což je ale škoda), tak to beru jenom jako takovou hříčku.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 22:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: ano s tím co jste napsal v příspěvcích výše, lze souhlasit. Tak nějak to bude ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15860
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 23:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro - Samozřejmě patratě typu podřipské lokálky, Protivec - Bochov či Rakovník - Mladotice to maj spočítaný

Protivec - Bochov?? To bude omyl, ne?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
470_001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 9-2008

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 23:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ta V60 bude jezdit častěji? Děkuju
Kraken forever!!! http://encyklopedie-lokomotiv.webovastranka.cz/ http://pulty-lokomotiv.webovastranka.cz/
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15863
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 23:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D. - Samozřejmě patratě typu podřipské lokálky

Jo a tady bych taky trochu brzdil. Přeci jen ještě neproběhla korytorizace nelahozeveských tunelů a celých Kralup. A hlavní tok jetky na Středokluky pořád ještě směřuje (a dlouho směřovat bude) od Děčína.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4098
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 23:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych zatím docela brzdil i v případě té tratě z Rakovníka do Kralovic (zbytek tratě to má spočítané samozřejmě už dávno).
Asi by moc neobstálo rušení tratě, do které se před cca 10 lety (tedy celkem nedávno) strčily ne úplně malé peníze.

Ale když znovu čtu Desirův příspěvek na toto téma, tak mi to spíš vyznívá, že je to myšlené jen ve smyslu osobní dopravy, ne přímo rušení těch tratí, pak by to bylo stejně jedno.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Letec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 00:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také přidám pár fotek z koziny. Až do Telnice je to celkem slušné svezení.
Při návozu z Oldřichova je však trať - ve smyslu předpisů - nesjízdná.Tedy pro lokomotivy. Traťovka s vozíkem asi problémy nemá. Já jsem však přišel o všechna boční sklopná okénka, přesto, že byla ve sklopené poloze. Viz poslední foto.
Jinak to bylo OK

Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15864
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 07:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David - tak mi to spíš vyznívá, že je to myšlené jen ve smyslu osobní dopravy, ne přímo rušení těch tratí, pak by to bylo stejně jedno.

Tak to nevím, do Bochova už jak známo osobáky nejezdí hodně dlouho.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15865
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 07:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letec - Při návozu z Oldřichova je však trať - ve smyslu předpisů - nesjízdná.

Doufám, že na to někde upozorníte.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 10:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TM: My se shodujeme, není možná, půjdeme to zapít? :-)

McB: Myšleno v osobní dopravě, jako že na Protivec - Bochov se už osobáky nevrátí a z ostatních uvedených tratí zmizí. Rakovník - Kralovice má smůlu v souběžné silnici, která (na rozdíl od trati) obslouží všechny obce + příliš nízké poptávce po vlakové dopravě.

Chceš se bavit i o tom, co s infrastrukturou?
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 10:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Podřipskými lokálkami máš na mysli 095 a 096 v celé své délce??
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 11:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mates: Ano.
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.95.200
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 11:16:45    Odkaz na tento příspěvek  

David:Pokud bude mít každý kraj omezit na základě požadavku MD regionálku o 12%.
Kdo s tím přišel, to fakt hrozí?

David:Asi by moc neobstálo rušení tratě, do které se před cca 10 lety (tedy celkem nedávno) strčily ne úplně malé peníze.
Před neobjednáním dopravy na 095 se do tratě investovalo asi 10 mega. Takže o tohle bych se neopíral. Otázka však je jestli 10 mega jsou nebo nejsou ne úplně malé peníze.

Údajně má na kahánku 097 Lovosice-Teplice?
Počty přepravených lidí hlavně v zimě nejsou nic moc, ale trať by byla složitě nahrazována busovou dopravou, proto bych jí nechal žít.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4100
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 11:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák: O těch 12% byla opakovaně řeč i předevčírem v televizi, když se mluvilo o tom, že MD bude vypisovat tendry na dálkovku atd. Tak se ve stejné reportáži předhodilo i tohle.

Před neobjednáním dopravy na 095 se do tratě investovalo asi 10 mega. Takže o tohle bych se neopíral.
Neměl jsem na mysli neobjednání osobní dopravy, ale zrušení trati. Na té budyňce nejezdí těch 2,5 roku žádné pravidelné vlaky, ale trať zrušena není.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 11:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák: S tou 097 máte naprostou pravdu. Sice jsem si ještě nedávno říkal, že když už v Ústeckém kraji odepsat nějakou trať, tak by to měla být právě 097. Ale po jednom projetí tamějších silnic jsem zjistil, že to opravdu není tak snadné. Na druhou stranu je ale otázka, zda by obce kolem 097 neocenili spíše spojení do Ústí...

Když už na Ústecku odepsat nějakou trať, domnívám se, že by se daly zrušit Os na 073. Jejich význam je dnes naprosto minimální, navíc po několika projetích jsem dospěl k názoru, že zde nadpoloviční většinu tvoří režijkáři a pro ně by určitě neměl být prvotně tvořen dopravní systém....
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4101
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 11:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mates111: Jenže to jsou zase lokálky, na kterých sice ušetříš X procent vlkm, ale ne stejné X procent nákladů a dost možná ani ztráty.

Ještě k trati č. 160 - Kdyby se udělalo výběrové řízení na rychlíky (jestli tedy opravdu budou) na této trati hned v první vlně a podmínkou by byla vozidla s dostatečným zrychlením, nízkopodlažností atd. (tedy šito na míru Desiru Classic), zvládlo by to Desiro při zachování modelu uzel v Plzni - křižování v Žihli - křižování v žst. Žatec západ zastavit navíc v Mladoticích a Vroutku (případně ještě někde, např. v žst. Petrohrad)?
Pokud ano, nedala by se (jen čistě teoreticky, ale jestli se má šetřit na regionálce, tak se nad tím taky musí uvažovat) pak regionálka zkrátit od Plzně pouze cca do Plas, a dále jen ten rychlík, doplněný navazujícími vymetacími autobusy?
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 12:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: To sice neušetřím, to je pravda, ovšem v současnosti to bohužel funguje tak, že vlkm stojí stejně ať jede 810 nebo klasická souprava s několika vagóny. A právě tady je zakopaný pes, který ničí lokálky...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 12:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v současnosti to bohužel funguje tak, že vlkm stojí stejně ať jede 810 nebo klasická souprava

Ano, to je pravda, ale zohledněte i příjmovou stranu: V té 810 bude tržba pár kaček, zatímco ve velkém vlaku už to bude slušná částka. V konečném důsledku to takový rozdíl zase nebude, protože většina nákladů na jízdu vlaku je fixních, cca stejných jak u klasy tak sólo 810 (poplatek za řízení provozu, osobní náklady).
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 12:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je právě otázka, o kolik bývají tržby v klase vyšší než u 810. Osobně totiž neznám příliš tratí, na nichž jezdí klasa, kde by kapacitně nestačila 810, která je levnější. Jinak souhlasím, že fixní náklady jsou dost stejné, ale variabilní bývají u klasy i několikrát vyšší...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3220
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 14:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu 097 by měli také zrušit, protože je to už poslední žijící lokálka v UK. Prostě šetřit se musí,ať si lidi chodí pěšky. S 073 naprostý souhlas, do Boletic jezdí MHD,dál lidi můžou taxíkem. Možná,že by nebylo od věci ty tratě i vytrhat,co kdyby po volbách někdo chtěl udělat unáhlené kroky. Šetřit se musí,vždyť to platíme každý z nás ze svého,přesně řečeno nejvíc Jirka a Rudla. Nakonec jestli někdo není spokojený s dopravou,může jít do Práglu,tam jim vlak jezdí jako MHD. A ještě bych ušetřené peníze využil na koupení betonu! a pořádně zabetonovat,jako to udělali v UL kolem kostela.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4102
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 16:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu 097 by měli také zrušit, protože je to už poslední žijící lokálka v UK.
Nešlo by o zrušení, ale zastavení pravidelné osobní dopravy. A samozřejmě nejde o poslední lokálku v ÚK.

Prostě šetřit se musí,ať si lidi chodí pěšky.
Zavedly by se autobusy. Tento argument je hodně zavádějící.

S 073 naprostý souhlas, do Boletic jezdí MHD,dál lidi můžou taxíkem.
Ne, autobusem. Vlak není v této oblasti rozhodně nepostradatelný.

Možná,že by nebylo od věci ty tratě i vytrhat,co kdyby po volbách někdo chtěl udělat unáhlené kroky.
Jakých volbách? Myslíte, že ty peníze, které na regionálku chybějí, někdy vyčaruje?
Nebo že regionální železnice bude v době ekonomické recese a s ním spojeným poklesem příjmů do státní a potažmo i krajské kasy jediným odvětvím, kde nebude potřeba šetřit?

P. S. Napište mi tedy, kde byste našel v Ústeckém kraji těch 12% vlkm, jejichž zrušení by bolelo nejméně. Složitá věc, že? Ani zrušení osobní dopravy na 073 a 097 by nestačilo...

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3221
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 16:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady jde o princip,neříká se tomu náhodou VEŘEJNÁ DOPRAVA? Klidně to zrušte,jde o to, jestli se to vejde na silnice,jestli má každá rodina auto. Protože likvidace VEŘEJNÉ DOPRAVY znamená v 90% zvýšení automobilové dopravy. Všude se řeší jak dostat auta ze silnic,o tom jak by lidé měli využívat VEŘEJNOU DOPRAVU a vy tu furt lobujete za opak.
V čele s Rudolfem mi tady někteří přijdete jak omezenci-jiné slovo neznám! Koukněte se jak dopadla žatecká! Zkuste si udělat průzkum frekvence a porovnat do s dobou cca před 5-8 lety. To je síla co? Původní soupravy 754+4xBt nahrazeny solo 810. Poslední likvidace byl tzv.Šulcjízdní řád. To když OS ukončily jízdu v Podbořanech. Tímto porušujete jedno nepsané pravidlo a to,pokud chcete dostat lidi do VEŘEJNÉ DOPRAVY tak je dobré omezit přestup na minimum. Stejně tak druhé nepsané pravidlo, pokud chcete, aby vlakem někdo jel, musí ten vlak jezdit. Slovo jezdit si vysvětlujte nejmíň po 2h v sedle po hodině. Jinak doprava nemá smysl.
Jenom mě udivuje,že jediný kdo neustále má potíže je UK. Možná by to chtělo vyhodit některé jedince. Slovo vyhodit si vysvětlujte tak,že odejdou,nikoliv dostanou jinou funkci.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4104
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 16:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady jde o princip,neříká se tomu náhodou VEŘEJNÁ DOPRAVA?
Ano, říká. Takovou veřejnou dopravou jsou vlaky, ale třeba také autobusy.

Klidně to zrušte,jde o to, jestli se to vejde na silnice,jestli má každá rodina auto.
Rozumný kraj nahradí zrušené vlaky autobusy, které jsou pro něj levnější.

Zkuste si udělat průzkum frekvence a porovnat do s dobou cca před 5-8 lety. To je síla co?
To je možné, ale nic to nenadělá se současným stavem.

Poslední likvidace byl tzv.Šulcjízdní řád. To když OS ukončily jízdu v Podbořanech.
Tak to vám věřím, to ano.

Slovo jezdit si vysvětlujte nejmíň po 2h v sedle po hodině. Jinak doprava nemá smysl.
V případě železniční dopravy souhlasím.

V čele s Rudolfem mi tady někteří přijdete jak omezenci-jiné slovo neznám!
Nemůžu mluvit za Rudolfa, ale co takhle "ekonomicky uvažující realisté"?

Jenom mě udivuje,že jediný kdo neustále má potíže je UK.
Pokud MD dostojí svým slovým, která zvým způsobem mají logiku, tak budou mít potíže všechny kraje. Uvědomte si to prosím.

Možná by to chtělo vyhodit některé jedince. Slovo vyhodit si vysvětlujte tak,že odejdou,nikoliv dostanou jinou funkci.
Přišli by jiní. A ani ti víc peněz nevyčarují.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3222
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 16:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono nejde tolik o úspory,ale o funkční model veřejné dopravy. Úspora=funkčním model.
V případě oblasti Žatec-Podbořany se jedná o paskvil. Víkendová bus doprava skoro 0,ano jezdí R po 4h a odpol. jede ještě jeden navíc v 17h. A co třeba Vroutek,Petrohrad? Např.proč po dojezdu busu ve 12.55h od Vilémova,Radonic ujíždí vlak do Blatna ve 12.55h?
To je problém udělat páteřní vlakovou dopravu,když trať vede největším osídlením a bus nechat "vymetat" vesničky? Už jsem to jednou popisoval a opakovat se nehodlám. Prostě tohle je paskvil. Vloni jsem dal dotaz přímo na UK a bylo mi řečeno,že se to musí "doladit" že to opravdu není úplně nejlepší. A výsledek? Stále to není nejlepší. Takže pokud chcete šetřit je nutné vytvořit funkční model,nikoliv paskvil.
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 20:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Rozumný kraj nahradí zrušené vlaky autobusy, které jsou pro něj levnější.

Mrkni na tyhle dvě fotky, stáhl jsem je z webu Doupovské dráhy:

Ty myslíš, že by tihle lidé jeli autobusem? Rozhodně NE! Mimochodem, když tak pozoruji provoz na Doupovské dráze, udivuje mě, že přes velmi slabou propagaci, jezdí poměrně slušné množství lidí... To je ukázka životaschopné, ale zrušené lokálky...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4109
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 20:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa_kaznejov: Ano, ti lidé by asi nejeli autobusem, proto je vhodný takovýto sezónní víkendový provoz. Ale celotýdenní celoroční (prostě v rámci základní dopravní obslužnosti) se klidně dá zajistit autobusem (jo, taky se mi to dvakrát nelíbí, ale když ty peníze prostě nejsou, tak co s tím?).
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 05. července 2009 - 20:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Jako omezenec si opravdu nepřipadám, jen se snažím situaci vidět z ekonomického hlediska, zatímco Vy neustále mluvíte o systému, který chcete ať to stojí co to stojí. Přitom jak jsem napsal dříve, problém je hlavně v tom, že existuje pouze jedna sazba za vlkm a kraji se pak vyplatí držet Os vlaky na hlavních tratích v klasice, i když tam není dostatečná poptávka.

Jenom mě udivuje,že jediný kdo neustále má potíže je UK.

Podle čeho usuzujete, že jediný kraj, který má problémy, je ten Ústecký?? Ona snad v ostatních krajích existují nějaké výborné návaznosti mezi vlakem a busem?? (nepočítejte JMK, protože ten je u nás výjimečný)