K-report
 

Archiv do 3. března 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 3. března 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4005
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 02. března 2009 - 20:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf33 - kupříkladu tu máte hromadu nevyužívaných autobusových spojů...
Lepší, než vo vodě, lepší sedět v hospodě!
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 02. března 2009 - 21:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: ale nééé, autobusíci jsou levní, ty přeci rušit nebudeme
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 02. března 2009 - 21:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr k + Karloslt: Tak navrhujte, co zrušit - aby jste jen tak nekecali!

750371:"To ví každý,že Liberec není v UK,protože kdyby byl,tak se už dávno na některé z lokálek nejezdí."

KONKRÉTNĚJI BY JSTE NEMOHL? Jo, zase jenom kecy.

Napřed přemýšlejte, pak vykřikujte.
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 6-2003

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 05:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: To je řešení pro Vás a pro božského Jirku Š,...
Eh? Jste trochu mimo mísu, ale alespoň vidím, jakou moc má propaganda, kterou se vám NĚKDO snaží podsunout, že snad nenávidím tratě 132, 164-5 atd. a zcela novou je pro mě informace, že chci ušetřit na souběhu tramvaje a železnice v Liberci - Jablonci (i když v tomto případě jde asi jen o přirovnání).
Jediné, co se mi na tomto nelíbilo, bylo dělání podle mě zbytečného "tyjátru" kolem "supertajných" informací, napadání některých diskutujících (některými!) zdejšími neomylnými "vševědy" a "králi lokálek". Stejně, jako někteří moudří rádcové hřímají, že je nepřípustné dělat soudy a proejkty jen nad mapu bez hluboké znalosti okolí, prosím, abyste nedělal(a) ukvapené závěry podle zdejších příspěvků. Osobní znalost je osobní znalost.

...až vás jednou budou chtět do vlády! Pak můžete šetřit jak je libo.
Takové ambice jsem nikdy neměl (jen jeden duševně nemocný člověk mi kdysi v návalu vlastního zneuznání a obavy ze ztráty vlivu na "své" lidi napsal, že "toužím po moci" - to je ale úplně jiná kapitola). Ač to někteří neradi slyší, tak vstup do politiky není jen špína a touha po nahrabání si, jak tvrdí populární klišé, ale i velká zdopovědnost. To, jakej člověk zůstane s funkcí "na krku" a do jaké míry si zachová tvář a čisté svědomí, už záleží na jeho povaze.
Ani tak neškodí dopravě tramvaj s padesátiletým designem s kontejnerem plným složité řídící techniky a polovodičů jako škodí ortodoxní rejpalové s padesátiletým designem s příspěvky plných složitých náznaků a polopravd.
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.33
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 08:24:35    Odkaz na tento příspěvek  

K šetření v úk na dopravě můžu zcela zodpovědně říct jednu věc: úk ruší provoz na těch nejlevnějších tratích (lokálkách) a nahrazuje ho tím nejdražším možným způsobem - autobusy. Například na DD se náhrada bus za vlak hodně prodražila. Podrobnosti sem psát nebudu, jsem si jist, že byly zmapovaný v nejednom článku na dw. Jedinýma tratěma, kerý považuju za právem uzavřený a na kterejch se zavřením osobní dopravy opravdu ušetřilo jsou straškov (resp račiněves) - libochovice a chomutov - vejprty, ostatní uzavřený tratě mi nikdo nevymluví, že bylo čistě politický rozhodnutí. ono politický rozhodnutí bylo uzavření i těch dvou jmenovaných, ale tam jim čirou náhodou vyšlo, že se zavřely tratě, co si to zavření opravdu zasloužily.
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 09:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_š: Nedá mi to a musím reagovat. Myslel jsem si, že už sem psát nic nemusím, když jsem tak ovlivněn. Ale mám též svůj rozum a žádné názory nepapouškuji. Ovlivněn jste tu hlavně vy, a to diskutujícími, kteří znají problémy dopravy akorát ze skript a od soudruhů docentů. Ne vše, co si ve skriptech přečtete a pak po zkoužce(zapomenete), tak platí. Že se tu "mlží" je celkem jasné, protože pokud chce někdo bojovat s větrnými mlýny, tak mlžit musí. Jak se říká...Mlčeti zlato, mluviti stříbro. Nechápu vaší zaujatost proti žeelzniční dopravě, proč by nákaldní doprava fungovat nemohla? Pokud vám jde o to, že na to vše přispíváte z daní, tak si uvědomte, kolik toho dáte za napáchané škody ze silniční dopravy, ekologických zátěží díky těžbě uhlí - asi znáte uhelné pánve snad nejen z obrázků z rekultivací, hypermarkety atd...Věřte, že v tom všem je "daňové" přispívání na železnici to nejmenší zlo. Až bude v politice vy, v což doufám, že se nestane, protože v banánovou republiku se úspěšně měníme i bez vás...A jestli vás tam někdo za "kvalitní a progresivní" názory vytáhne, tak si nedělám iluze, že potáhnete za jeden provaz. Sever byl vždy rudý, tak proč v tom nepokračovat, že? Kupředu, levá...
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.208.72.73
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 09:25:44    Odkaz na tento příspěvek  

Sobotní ilustračka z 097 - Lovosice zastávka



To je nějaká "novota", nebo to jezdí pravidelně?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10778
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 09:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mara_hk: Tady se misím zasmát. Jirku Š. znám téměř polovinu jeho (a mého života) a tak nějak nechápu, co mu to v předchozím příspěvku podsouváte za názory, jaké on nemá, neměl a nebude mít. Co to je za demagogii? Ještě byste mu mohl vytknout to, že je zlej a žere malé děti.

Ovlivněn jste tu hlavně vy, a to diskutujícími, kteří znají problémy dopravy akorát ze skript a od soudruhů docentů.

No comment. Vy ho snad znáte osobně? Víte, co on je zač, co dělá, čemu rozumí a čemu nerozumí?

Nechápu vaší zaujatost proti žeelzniční dopravě, proč by nákaldní doprava fungovat nemohla?

Jirka proti železniční dopravě nikdy nic neměl, jak jste na to proboha přišel? Kdo vám o něm co navykládal?

Až bude v politice vy, v což doufám, že se nestane,

Co by tam dělal? O dva příspěvky výš přece píše, že takové ambice nemá.

Sever byl vždy rudý, tak proč v tom nepokračovat, že?

Jirka není ze severu, naopak z regionu, který má k rudé barvě daleko. Každopádně nechápu, proč by mělo mít něco společného region, odkud člověk pochází a jeho politické názory. Ostatně, před 70. lety byl tenhle příhraniční region ještě trošku jinak barevný, tuším, že hnědý.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5523
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 09:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chvíli tu nejsem a dobře se to tu zvrhlo...
To je vidět, jak nic nevíte. Šetřit se bude tak, že na lokálkách pojede v kladiva dvakrát vlak ráno a jednou odpoledne do města a třikrát odpoledne z města. So-ne nic. Žádnej takt, žádný průvodčí, žádný přívěsný vozy, žádný výpravčí. Ve městech se zavede interval 60-120 od 20,00 a v so-ne plošně. I to bude například pro Chomutov s jeho rozcouranejma trolejbusama výhra. Pravidelnej interval trolejbusů pak povede k zániku os. dopravy na 133.
Jinak v SČ kraji vidím lepší souběh TT a T: Most - Litvínov (resp. Louka u L.) zralej na zrušení. Kdo vyhraje (čti: kdo je levnější) tramky nebo osmsetdesítky?
Budoucnost patří bagrům!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2831
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 09:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Šetřit se bude tak, že na lokálkách pojede v kladiva dvakrát vlak ráno a jednou odpoledne do města a třikrát odpoledne z města. So-ne nic.
Co je to zase za vizi? To se samozřejmě nestane. Kdyby měl snad někde nastat takto redukovaný rozsah provozu, tak se jako první krok zruší vlaky a zavedou se autobusy.

To je vidět, jak nic nevíte.
A vy to víte odkud?

Pravidelnej interval trolejbusů pak povede k zániku os. dopravy na 133.
Předpokládám, že po této trati nejezdí lidé, kteří cestují v relaci Jirkov - Chomutov, ale zejména ti, kteří z Chomutova pokračují někam dále; protože vlak jedoucí "jen" jednou za hodinu (v pracovní dny) není pro takové dojíždění v rámci chomutovsko-jirkovské aglomerace vhodný. Nebo se pletu?

Jinak v SČ kraji vidím lepší souběh TT a T: Most - Litvínov (resp. Louka u L.) zralej na zrušení.
Skutečně souběh? Víte, že od mosteckého nádraží do Litvínova jezdí přímá tramvajová linka jen ve špičce pracovního dne? Víte, jaké území Litvínova obsluhuje tramvaj, a jaké (ne)obsluhuje trať č. 135?

Kdo vyhraje (čti: kdo je levnější) tramky nebo osmsetdesítky?
Předpokládám, že provoz těch tramvají coby prostředku městské hromadné dopravy dotují města Most a Litvínov, na rozdíl od částečně souběžné tratě č. 135, na které objednává a dotuje osobní vlaky Ústecký kraj. Takže si každý může objednat "to svoje". Nebo ne?

Edit - na lokálkách pojede v kladiva dvakrát vlak ráno a jednou odpoledne do města a třikrát odpoledne z města
Pokud má platit princip zachování hmoty, tak by to ve skutečnosti znamenalo minimálně 2 soupravové jízdy (respektive by potom šlo o dva vlaky ráno a dva odpoledne "do města", a jeden ráno a tři odpoledne "ze města"), anebo nasazení 2 motorových vozidel. Opravdu úspora...
Mimochodem - na které trati v Ústeckém kraji se dá aplikovat tento způsob, že trať začíná v nějakém městě, kam všichni dojíždějí, a končí někde, odkud právě dojíždějí do tohoto města?

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.77.34
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 09:55:03    Odkaz na tento příspěvek  

Hele neplete se vám náhodou Jirka Š von Pilsen a Jíří Šulc von Aussig?
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 10:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.: ono to bohužel ve svém výsledku asi vyjde na stejno. Navíc bych tě poopravil: George Schulz von Leutendorf. A opět odkaz
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 10:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Nechápu, jak někdo může brát vážně ty bláboly od Káema.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5525
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 10:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mechanikofil: Ty bláboly od Káema se vesměs plní. Kolik nákladních vozů projelo po 132? Dva, slovy 2. Kdo je nebere vážně, je neustále překvapován, nepříjemně. Třeba Lemrouch.
David: A pročpak by se to nestalo? O krizi taky tady mekbajn tvrdil, že se nestane. Ta moje varianta omezení je ta mírnější, nechtěl jsem sem rovnou napsat, že se os. provoz zruší, když vidím jak to zdepřítomné vzrušuje v případě trati 132 dodnes. Vaše představy o obězích jsou značně konzervativní. Všiml jste si, že jsou to 3 páry vlaků? Vlakové čety budou rády i za takovýto výkon. ad 135: Jistě bude sólo T3 levnější než 810, taxe prostě zavede linka 3 celodenně. Ona tramvaj v Mostě-Litvínově stejně skončí tak, že bude všechno jezdit závlekem přes nádraží a pár vloženejch spojů do města. Myslím že kraj rychle zjistí, co nemusí objednávat a platit.
No a ta spádovost platí v podstatě u všech tratí.
Budoucnost patří bagrům!
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 11:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: no bravo, takže vlaky v úseku Most - Louka zrušíme, pošlem je naopak na nádraží v Litvínově a mostečák zatouživší po čerstvém vzduchu Krušných hor a potu stékajícím po zádech nechť bafne své lyže, dojede si tramvají do litvínova, tam přeskočí na vlak a hurá nahoru.

Na druhou stranu máte pravdu: nejdřív ušetříme za úsek Most - Louka, po poklesu počtu cestujících ušetříme za druhý motor na osobáku a následně konečně zastavíme dopravu na celé trati č. 135 a zavedeme bus. linku (číslo je fuck) jedoucí "za příhodných sněhových podmínek".
Jaaj tahle linka je vlastně jen ODO, tak proč ji z krajského platit...

Káem: nepřeháníte to už krapet?
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5527
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 12:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt: Kdepak, jen jsem tu troubu trochu víc rozhicoval a podíval se pozornějc. (Cimrman)
Budoucnost patří bagrům!
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2573
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 13:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudiku, uděláme to jinak :-) Taková tipovací soutěž.
Zkus si tipnout, které tratě zařvou, pokud kvůli navyšování platby ČD se bude omezovat provoz a nahrazovat autobusy. A můžou tipovat i jiní
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 13:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt: Pokud myslíš Ústecký kraj, tak bych se obával o tratě 097, 110, 131, 084 a 085.

(Příspěvek byl editován uživatelem mechanikofil.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2832
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 13:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, proč by měl být "pouhý" požadavek ČD na pár stamilión navíc důvodem k zastavení provozu na nějaké trati. Předpokládal bych, že se vypíše výběrové řízení, z nějž může vzejít dopravce, který nabídne nižší cenu! (anebo kraj zjistí, že opravdu provoz na všech stávajících tratích "neutáhne", ale k tomuto zjištění by podle mě mělo dojít právě až při tom VŘ).

A ještě něco - dá se předpokládat, že na zrušení osobní dopravy na tratích, které uvádí Mechanikofil, tedy tam, kde jezdí (snad kromě části vlaků na 097) sólo 810, ty stamiliony neušetří.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5532
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 14:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vidiš, Mechanikofile, jaxe shodneme. Na 110 bych viděl, že to dopadne podobně jako na 124 nebo 160 - tedy vlaky do Zlonic a dál rychlíky. Na 131 se již autobusově dlouhá léta jezdilo, že, když byla přeplněna uhelnými vlaky. Naopak o 097 a 084 bych se nebál, 085 je formalita, ještě bych viděl 094 a ještě u 096 se divim, že Straškov-Zlonice furt někdo živí v rozsahu stejnym už asi 50 let.
David: Nikdo nedokáže nabídnout nižší cenu než celosíťovej dopravce s úplně odepsanými vozidly. Viděli jsme to na 030 a 160
Budoucnost patří bagrům!
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.86
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 14:26:07    Odkaz na tento příspěvek  

Můj tip je následující: vzhledem k tomu, že v ústí jde v první řadě o snahu zbavovat se tratí jako takových, odnesou to hlavně ty tratě, kde zastavení osobní dopravy bude znamenat vysokou naději na její fyzický zrušení. Takže teplice - lovosice, louny - lovosice, litoměřice - česká lípa, rumburk - mikulášovice/dol. poustevna, no a aby se neřeklo, že de o to, co jsem řek, zastaví dopravu namátkově i na jinejch tratích, ale ty už si opravdu tipnout nedokážu.
Kdyby jim šlo o peníze, zastaví provoz na nejdražších tratích, který se daj snadno nahradit busem: roudnice - ústí, střekov - děčín, most - klášterec, most - žatec, most - louka - teplice.
Karlslot: přestup tramvaj/vlak v litvínově bych neviděl zas až tak černě, pokud se omezí jen na neturistický spoje, ale víme jak v ústí funguje kooperace různejch druhů doprav, takže ten přestup vidím jako v praxi nezrealizovatelný pro absolutní neschopnost. Takže by to v praxi dopadlo stejně jako v okolí v minulosti zavřenejch tratí: lidi z vlaků přesedli do aut místo do krásnejch sqělejch levnejch busíků, kerý sice jezdí do středu obcí, ale aby se dostaly na každou náves, najezdí 2x tolik kilometrů a díky tomu je taky náležitě dražší jízdné.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2833
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 14:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: A pročpak by se to nestalo?
Protože je to nesmysl. Tady má argumentovat ten, co něco řekne, proč by se ta věc MĚLA stát, a ne, proč by se stát NEMĚLA.

O krizi taky tady mekbajn tvrdil, že se nestane.
Podle mě je ona krize z velké části přiživována politickými a mediálními vyjádřeními, což samo o sobě zvyšuje nejistotu zejména "obyčejných občanů", ale budiž. Nevím ale, co by ona ekonomická krize měla mít společného s omezováním osobní dopravy na některých tratích. Ona je tendence na onu krizi svádět leccos...

Ta moje varianta omezení je ta mírnější
Fajn, napište tu "ne mírnější".

nechtěl jsem sem rovnou napsat, že se os. provoz zruší
Ponechat tři páry vlaků nebo zrušit rovnou. Je v tom velký rozdíl?

když vidím jak to zdepřítomné vzrušuje v případě trati 132 dodnes
Zato omezení dopravy na 3 páry vlaků denně by nikoho "nevzrušovalo"?

Vaše představy o obězích jsou značně konzervativní.
Nevím, co je na tom konzervativního, když jsem jen použil selského rozumu typu "když jede něco tam, musí to jet taky zpět".

Všiml jste si, že jsou to 3 páry vlaků?
Ano, všiml. Také jsem si všiml, že není možné vést pouze tyto 3 páry bez existence dalšího páru (soupravových?) vlaků, nebo nasazení dalšího vozidla.

Vlakové čety budou rády i za takovýto výkon
No, vlakové čety... Jen jeden strojvedoucí, co by ty tři páry vlaků zvládl, který bude jistě vděčný za pár hodin práce ráno a pár hodin odpoledne...

ad 135: Jistě bude sólo T3 levnější než 810, taxe prostě zavede linka 3 celodenně.
A co by k tomuto kroku příslušné městské orgány z Mostu a Litvínova donutilo?

Ona tramvaj v Mostě-Litvínově stejně skončí tak, že bude všechno jezdit závlekem přes nádraží a pár vloženejch spojů do města.
Opět - proč by to měla tato dvě města takto zavádět, když by se tím zhoršilo spojení právě těchto dvou měst?

Myslím že kraj rychle zjistí, co nemusí objednávat a platit.
Kraj nemusí objednávat a platit spoje nad rámec základní dopravní obslužnosti. Předpokládám, že to příslušné zodpovědné osoby moc dobře vědí.

No a ta spádovost platí v podstatě u všech tratí.
Dobře tedy - která trať a která dvě města? Prosím konkrétně.

Nikdo nedokáže nabídnout nižší cenu než celosíťovej dopravce s úplně odepsanými vozidly. Viděli jsme to na 030 a 160
Ano ano, VŘ na ty dvě rychlíkové relace a (tehdy) 8 - 10 let stará vozidla, která byla účetně zcela odepsaná...
Ano, je možné, že tu nižší cenu nedokáže nikdo nabídnout, ale ať tento fakt potvrdí výběrové řízení. Až potom nechť kraj uvažuje nad zastavením osobní dopravy na některých tratích.

Edit: Viděli jsme to na 030 a 160
A neviděli jsme to na 089 a 149.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.86
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 14:43:06    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, zapomněl jsem na trať roudnice - račiněves, straškov - zlonice dotuje středočeský kraj, takže tam nejspíš tahle trapná doprava zůstane. A mimochodem, já si tam pamatuju mnohem věčí dopravu a rozhodně to není 50let zpátky, spíš tak maximálně 10let. V době, kdy ještě v Tmani byly odbočný koleje, jsem tam jezdil dost často. Jinak v Tmani jestli si někdo pamatuje stály 2 vozy: starej véesák Eal/Vsa a vybrakovanej rybák a jestli má někdo jeho číslo, tak zná lemrouchovo heslo na mail i na ostatní přihlášení kamkoliv :-)
Káeme, na 030 a 160 rozhodně nešlo o rovnou soutěž, ale předpokládám, že to dobře víš a jen tu dle svýho zvyku o5 provokuješ :-)
Hansst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 14:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, tohle je snad nejhorší diskuze z celého K-reportu, furt tady melou stejní lidé dokola samé h...a, místo aby informovali o dění v kraji, občas třeba ukázali fotečku. Vyměnte si třeba mejly a pište si, nikoho tim nebudete otravovat, je to fakt hrozný :-(
Nejlepší stránky o železnici? no přeci http://www.svetzeleznice.wz.cz
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 14:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotky? No tak třeba jedna archivní fotka z jednoho nádraží v Ústeckém kraji. Většina zdejších diskutujících jistě pozná, o které nádraží jde.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2574
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 15:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: 094 a 096 v úseku Straškov - Zlonice nejsou v Ústeckém kraji. Obec Bříza je obsluhována ze zastávky Račiněves na trati 095.

David: "A vo tom to je" - na těch lokálkách se 240 melounů neušetří (leda by nám pak zbyla trojice 072 - 090 - 130). Ale takové osobáky v úseku Roudnice - Lovosice a Ústí - Lysá, to už je jiná :-)
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 15:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: v hádance se nechám podat...
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5534
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 15:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnsst: Taxem něco dejte. Já se rád dozvim o dění na tratích vSČ kraji. Asi se nic neděje, když je tu prostor pro kecy. čekali jsme že to tu bude zaplaveno fotkama průběžnejch nákladů po 132 ale zatím tu byly dva vagónky se dvama mašinkama.
David: Ona tu ta krize ještě úplně není, víte? To je odpověď na většinu vašich výhrad. Znova - jestliže jsou 3 PÁRY, nemusí se nic nikam
soupravově navážet. A proč bych vypisoval VŘ na něco co chci zavřít, prosimvás?
Lemrouch: Jo, 096 je středočeskej, sorry. O tom jak fér byla soutěž taky žádná pochybnost. Jen nevím, proč by to příště mělo být jinak.
Budoucnost patří bagrům!
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2576
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 15:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tož tady je taky jedna hádanka. O kterou severočeskou stanici jde?:-)
Kdepak?
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2835
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 15:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Znova - jestliže jsou 3 PÁRY, nemusí se nic nikam soupravově navážet.
Obecně ne, ale vy jste uvedl, že "Šetřit se bude tak, že na lokálkách pojede v kladiva dvakrát vlak ráno a jednou odpoledne do města a třikrát odpoledne z města. So-ne nic.", a v tom případě by bylo nutné, jak jsem již uvedl výše, buď zavést jeden soupravový pár vlaků (resp. je zavést jako "oficiální") anebo nasadit druhou soupravu.

Edit - A proč bych vypisoval VŘ na něco co chci zavřít, prosimvás?
Třeba abych věděl, proč to vlastně chci zavřít, pokud by tím důvodem nebylo, že trať vede např. mimo osídlení, anebo je jiným způsobem nekonkurenceschopná proti busu. Ale takové tratě už (v Ústeckém kraji) bez osobní dopravy jsou.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 16:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Nevím nic o tom, že si my dva tykáme.
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 16:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlos: Zahrádky by to být nemohly?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2837
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 16:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mechanikofil: Už to tak asi bude:
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 16:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mechanikofil: mno jistěěěě

Výřez z pohledu, odeslán v prosinci 1917


David: A tvoje fotka je kde?
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 16:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla by ostuda to nepoznat, když jsem tam nebyl 3 dny :-) Jen mě udivuje, že Karlos nepoznal Davidovu fotku. A to je místní.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 16:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: ty vaše píčoviny se už nedaj číst. Já chápu, že ste se svez tramvají jednou do Litvínova, podruhý do Mostu a pak z Mostu na Moldavu a rázem jste dopravní odborník Ústeckého kraje z Prahy (takových tu na K-reportu bylo je a bude tři ), ale tak nějak píšene naprosto debility, které s realitou nemají moc společného.

Chujoviny typu závleky všechny tramvajové spoje Most-Litvínov přes mostecké nádraží můžeš vymyslet jen naprostej tydýt, kterej si ani neumí spočítat (pokud vůbec umí počítat) to, kolik kilometrů se "ušetří" (ve skutečnosti téměř nula), ale naopak se tím nasere spousta cestujících.

To, že některé vlaky v relaci Most/Litvínov-Osek město/Hrob jsou na dvě věci jsem už kdysi psal (kdyby byl raději celotýdenní takt 2 hodiny-čili 6-7 párů+něco "dole"), ale to aby 200 lidí s lyžema jelo tramvají a pak přestupovalo, tak to se opravdu taky "ušetří" (musely by jet 2x2T3) a cestujícíc by to "ocenili"-dva tarify, přestupování....

Ale sasmozřejmě nic nevíte o autobusových linkách typu Teplice-Litvínov-Záluží, kde v úseku Litvínov-Záluží jedou v autobuse 1-2 lidi včetně řidiče a nazpátek 4 včetně (a obsazensot v úseku Litvínov-zapadákovy u Teplic je sice lepší, ale taky nic moc). Jakto, že vás, takového dopravního odborníka kříženého se Sybilou ještě nenapadlo začlenit takové linky do "městské" dopravy DPmML?? Vždy´t kolik by se jen mezi Litvínovem a Zálužím uspořilo kilometrů nehledě na to, že by tarifní integrace přinesla mnohem více užitku cestujícím.

Proč je stále provozováno torzo autobusové linky Litvínov-Chomutov, kterou skoro nikdo nejezdí?? Děkuju pěkně za odpověď.

Ke kozině-vždyť vy ani pořádně nevíte, kde začína. Několikrát jste tu napsal, že v Oseku, v tom případě se svým strojem času pohybujete v roce 1960.

Bože, to sou zas debilózní kecy.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2578
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 16:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mechanikofil: problém je, že mi to povědomé připadá, ale která z nich...


První můj tip je Radonice nad Ohří.

(Příspěvek byl editován uživatelem karloslt.)
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 17:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spár: Předminulý týden jsem poprvé v životě použil mostecké tramvaje - to abych se taky pustil do jejich vylepšování Teď vážně - nevíte, proč jsou konečná Citadela a Interspar "okružní"?
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 17:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mechanikofil: no hlvně kvůli předjíždění jednotlivých kurzů tramvajových vlaků (zvláště dříve).
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.179
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 17:37:42    Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spár:Ba,ba.
(je třeba vidět souvislosti a ne to brát jako z letadla)
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 17:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Nevím, zda ta fotka s Kvatrem je hádanka a nebo ironie - co je to za dopravnu. Kvatro je Plzeňáků a je to v Polákách. Děkuji za foto, mám to zruky a často se tam nedostanu. Pěkně udržovaná dopravna. Na trati, která je úplně zbytečná, je tam souběh a další dopravní anomálie. Všechny vlaky byly úspěšně ke spokojenosti tamních obyvatel nahrazeny pružnou autobusou dopravou.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2473
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 18:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je zajímavé,že se souběhy řeší stále jen UK,asi v jiných krajích souběhy nemají...
mimo to se mi líbí hlášky od některých pisálků ve stylu "jeďte se tam podívat" nebo "vůbec neznáte místní poměry"
Je zajímavé,že dělám články z různých koutů naší vlasti,ale od těchto lidí jsem neviděl ani jednu mizernou fotku.
Holt není nad to sedět v kanclu a koukat do map...
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 19:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750.371: Tak je zase nutné poznamenat, že ne každý (pokud už tam vůbec jede) ten foťák má. Mimochodem všimnul sis, že někteří "experti" požadují dokonalé místní znalosti jen u obhájců železnice a u příznivců zastavování provozu/zrušení tratě se nic takového nepožaduje?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2474
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 19:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsem si všiml,že od některých zde na krp není ani kloudný příspěvek hlevně,že neustále upozorňují druhé,ať si to jedou zmapovat...
Mimo to mobil a nebo "mejdlíčko" má dnes každý, kdo se alespoň trošku zajímá o dění v dopravě.

Holt,když člověka s gymplem,ekonomkou či zemědělkou posadí do funkce,tak s tím ani volič nic nezmůže.
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 19:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přece nejvíc souběhů a zbytečných tratí je přece v UL kraji. A také je v Ul kraji nejvíce odborníků, respektive diskutujících, kteří dané problematice rozumějí. Mne je blízká Doupovanda, nebudu rozepisovat proč, protože bych byl označen za ultrazz. No, proč ne. Na trati jsem kus života strávil. Je pravda, že před koncem osobní dopravy bylo uděláno vše, aby i ty poslední lidi byli z vlaků vyhnáni. Pamatuju si spoje, kde se tahaly i vleky a i to, jak se dělal grafikon. Jeden rok přípoj, druhej rok ne. Když se lidi natáhli, tak je vyhnat. Bylo to už ale v době, kdy ještě GVD dělaly ČD samy a nebyly vlaky objednávány krajem. Dalo by se o tom hodně povídat...Ale asi se dočkáme jen toho, že pokud UL kraji projde likvidování tratí, tak se spouští voda na mlýn i ostatním krajům. Diskutérům asi nic moc neříkají vlkm, tnkm. Ukazatel pro politiky, ale zas na druhou stranu zahrabávání dopravy. Toto přežilo z režimu.
Poplatky za dopravní cestu, které nejsou zanedbatelné. Asi dostanu kamenem, protože přeci i na silnici se platí poplatky, mýtné, spotřební daň z paliva. Tu ale přece platí dráha též. Autobus na okreskách mýtné neplatí. Chyba je, že se neprokazuje z"ztráta" na každou trať zvlášť. Došlo by se k tomu, že páteřní traťe pordělávaj nejvíc - osobka. Jaké jsou nákaldy na os Most - Klášterec? 3 klasy plus peršan? Ale je to páteř, tak náklady zanedbáme. Ale máme tu tratě, kde jezdí 810tky. Zbytečné spoje...Třeba ta Doupovanda, kde busy vozí vzduch a vzít si do busu kolo nebo kočárek? Před pár lety i jeden nejmenováný dopravce zájem o provozování 164/165. Nakreslené byly vlaky pěkně. A jak to dopadlo? Humbuk a bublina splaskla.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mara_HK.)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2475
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 19:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

možná,že Rudolf a Jirka měli na stole mapu obráceně,když vymýšleli JŘ pro tyto lokálky
a tak holt vznikla řada nepřípojů,která vyhnala část cestujících a o ostatní se postaral nulový GVD.
Chlapci určitě budou pamatovat na trati 132 810+010 nebo 2x810, vždyť tam určitě osobně byli,jinak by tomu tak dobře určitě nerozuměli,že !
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 19:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: na kozině pamatuju i náklady s postrkem, když duněly vedle Pivovarský ulice od pivovaru pěkně na Jílový. Chlapci to asi pamatovat nebudou, protože tam přece nikdy lidí moc nejezdilo a náklady? Nevěřim...Z mapy se dá vyčíst takových věcí... 4 roky jsem se díval z okna na figuríny v 810 a vleku. Ani moc nafty se nepropálilo, protože figuríny byly plněny vzduchem. A ty náklady také jezdily jen sem a tam, bezcílně. A když o tom tak přemýšlím, tak se mi to asi vlastně všechno jenom zdálo...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2840
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 21:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, ta má fotka je z Poláků, z jedné loňské červencové neděle. Je fakt, že ten vlak rozhodně nejel prázdný; když jsem tam jel o rok dříve tím večerním vlakem (v Polákách končil, byl tam cca ve 20:30), tak byla obsazenost slabší.



Tak to bylo pár fotek ode mě; doufám, že sem někdo další hodí taky nějaké fotky z některé z tratí v Ústeckém kraji.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 21:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davide, tam ty vlaky nikdy nejezdily prázdné, jenže trať má bohužel smůlu, že nikoho nezajímá, takže se ani o ní nepíše, jako o trati se zastaveným provozem a kraji je u . Ani bych se nedivil, kdyby pan J. na kraji doširoka vykládal, jak zdejší úspěšný provoz a přitom úsporný provoz je jeho dílem a nápadem.



Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 21:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aspoň pár z pár let zpět...
Třeba se bude historie opakovat

Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 21:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro chlapce, kteří nevědí, jak vypadá GVD
application/pdfGVD-98
GVD-98.pdf (354.4 k)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2841
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mara_hk: Pokud dobře rozumím vysvětlivkám v grafikonu, tak ještě v roce 1998 byl ve Vilémově výpravčí. Nevíte někdo, kdy tam byla tato funkce zrušena?
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

12/2005
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hádanka:-)

Kvalita fotek odpovídá roku a přístroji...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2842
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mara_hk: Že by tam, kde bývaly tři nebo čtyři koleje, potom dvě, a teď jenom jedna?
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mara: tak touhle fotkou jsi mě připomněl lidskou blbost. Takhle za několik málo let cíleně zdevastovat nádraží se snad povedlo jen málokde ... Chjo
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Toto byl ještě slušný GVD. Ale už tam byla pohotovost. 77081 bylo ranní Lv, kdy se navážely motory a 77088 byl Lv motor od 25535. Po 77088 se chodilo hajat - odhláška z Kadaně města. Jen upřesňuji, ve Vilémově nebyl výpravčí, ale dirigující dispečer.
Mara_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_m: věř, že to byla moc pěkná akce a je škoda, že z ní mám fot málo, stejně jako z 164/5. Jo, měl jsem to pod nosem...Bohužel podobná akce se už konat nebude, bo v té dopravně už není na čem díky angažovanosti SŽDC. A jak píšeš, lidská blbost a omezenost nezná mezí. Bylo to cílené, hlavně proto, aby se tam už nemohlo nakládat, i když byl zájem a nedejbože, vykřižovat. Chlapci mají určetě radost, tohle by asi ani oni nedokázali.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2843
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě můžu přidat nějaké fotky některých nádraží v Ústeckém kraji; které jsem v minulosti umístil do sekce "Fotohádanky". V některých případech jde o fotky se zakrytým názvem stanice nebo číslem vlaku (právě kvůli tomu, že šlo o hádanku), ale to snad tolik nevadí:








(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, vykřižovat se přes ten šturc dá, bo D3, jenže takhle si kvalitní regionální dopravu fakt nepředsatvuju. Tady je příprava na křižování jakýhosi výletního vlaku s pravidlem v loňském létě.

Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů