K-report
 

Archiv do 13. července 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Železniční periodika » Archiv do 13. července 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 5-2006

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 18:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jihočeši také stále čekají na svou Dráhu.

Někdo čeká a někdo jí má už skoro přečtenou.Musíš se víc usmívat na pošťačku,jináč si jí přečteš tak za tejden nejdřív.
To víš,chlapče,jižní Čechy,to je ta pravá country...
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 00:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K-report neslouží k vyřizování si osobních sporů. Jestli Vám někdo dluží peníze je smutné, ale je to pouze Váš osobní problém. Máte dost jiných možností, jak ze svého dlužníka peníze dostat.

A co je na tom osobního, že mi redakce časopisu písemně přislíbila vyplacení honoráře za článek který právě oslavil první výročí toho, co byl v Dráze otištěn? Osoba Bittner ja mi osobně upřímně ukradená, ale to, že nejsem sám kdo tímto ze strany redakce je takto přechytračen, věcí mou osobní rozhodně není... Jednou z možností jak z dlužníka peníze dostat je pranýřovat ho na poli veřejném, tak to dělám...

Redakce Dráhy zde byla opakovaně vyzvána aby se vyjádřila k věcem které není ochotna řešit po linii přímých emailů, tak v čem je problém? Problém je strkání halvy do písku před realitou, která je taková, jaká zde byla nastíněna. A je to o to smutnější, že se tu vyskytuje jedinec, který disponuje oprávněním přistupu (tj. Administrátora) a svou výmazovou činností dává jasně najevo, že asi je před čím hlavu do písku strkati...
Tímto Vám vlastně děkujeme že jste zde promazával příspěvky, sada většina Vámi promazaných příspěvků již koluje pomocí emailů a jako doklad toho, že i zdánlivě nemožné je na některých webech možné - BOHUŽEL... (ps-obávám se že ty emaily už ale ani VY, ani redakce nazastavíte...)

(Příspěvek byl editován uživatelem Krumpolc.)
Pavel Bittner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.37.65
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 09:27:08    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, moderátor zdejšího diskusního fora,mě požádal, abych se vyjádřil k některým problémům v této rubrice, což tedy činím:
Co se týče problému distribuce časopisu Dráha č.5 resp. 4, tak se prosím obraťte na obchod@nadatur.com, příp. 224 224 749. To je plně v kompetenci firmy Nadatur příp. distribuční firmy, která je uvedena v tiráži časopisu. Redakce v tomto případě, nenese žádnou odpovědnost za způsobené nepříjemnosti, ale samozřejmě se omlouvá. Dle informací co má redakce k dispozici, by snad mělo č.5 dorazit k předplatilům v průběhu dnešního dne či zítřka.
Honorář D. Pavlíčkovi bude odeslán v průběhu dneška, došlo k opomenutí ze strany kompetentní osoby, za což se omlouvám(e) a tím se omlouváme za utrpěnou psychickou újmu, kterou přispěvatel utrpěl a ventiluje ji do svých vyjádření v této rubrice. Co se týče honorářů, v případě, že došlo k opomenutí či neobdržení honoráře zašlete své připomínky na redakce.draha@nadatur.com. Honoráře jsou vypláceny poměrně uspokojivě, takže zatím jsme se nesetkali až na výjimky s negatívní reakcí. Pro vyplacení honoráře je potřeba pouze zaslat úplnou adresu bydliště a popř. číslo bankovního účtu.
A pro úplnost vzkaz pro Mad noodle2, nějak jsem Vaší otázku nepochopil... Já se na rozdíl od jiných "statečných chlapíků" na tomto foru nemusím skrývat za nicneříkající nickname, ale nemám problém se podepsat plným jménem. Na burzu sice jdu, ale stavím se za Vaším bratrem Radimem, to je sympatický chlapík. Upřímně, Vás teda ani neznám, takže nevím co bych měl s Váma diskutovat.
Případné další dotazy na mou osobu či redakci směřujte na redakce.draha@nadatur.com, kde vám rád zodpovím vše na co bude v mých silách.
S pozdravem Pavel Bittner
šéfredaktor časopisu Dráha
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 09:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pane Bittner, zásadně s Vámi nemohu souhlasit! Jednak na vámi uvedený e-mail už jsem dotaz ohledně zpožděné distribuce Dráhy zaslal,za půlroku jsem se nedočkal uspokojivé odpovědi! Vlastně žádné odpovědi! Je mi skutečně ukradené, jak to máte s distribucí zařízené, ale platíme Vám a Vy jste za to zodpovědný!! Vaše chování je plivnutí do tváře předplatitelům, tedy věrným čtenářům.
Nemohu si pomoc,ale tohle Vaše vyjádřeními mi přijde dosti umělé a zřejmě má i něco zakrýt...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3252
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 10:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je mi skutečně ukradené, jak to máte s distribucí zařízené, ale platíme Vám a Vy jste za to zodpovědný!!

Uklidněte se, Dráhu nevydává pan Bittner, ale nakladatelství Nadatour s.r.o. http://rejstrik-firem.kurzy.cz/rejstrik-firem/DO-49356755-naklada telstvi-dopravy-turistiky-spol-nada/ a předplatné&distribuci platíte jim.

za půlroku jsem se nedočkal uspokojivé odpovědi!

Vidíte, mně pan Bittner kdysi odpověděl, a to dokonce už za 4 měsíce.. Asi chodí do redakce tisíce mailů od šotoušů a nestíhají to.

PS: Osobně to řeším tak, že Dráhu opravdu nemusím za každou cenu kupovat. A stejně tak redakce není povinná psát tak, aby to zrovna mně vyhovovalo. Vězte tomu, že po Evropě jsou spousty dalších šototiskovin a člověk si jejich čtením poněkud rozšíří obzory. Na rozdíl od článků typu "ten či onen brejlovec jel na elitním výkonu tam a tam a měl tááákovejhle proužek".
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 10:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radekš: no vida, už to tu začíná,teď se začnou ještě ozývat kamarádíčci pana Bittnera..Vám přijde normální, pokud je šéfredaktorovi časopisu ukradené,kdy se jeho dílo dostane k předplatitelům?.A je mi opravdu ukradené jaký časopis si kupujete vy, já si předplatil Dráhu a chci jí mít doma včas. A je Vám hov.. po tom, jestli vyhledávám články o brejlovcích s proužkem..
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 10:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Bittnere ! Jak vidíte taky pro Vás nejsem anonym - víte kdo jsem. Já holt jsem nepříjemný chlapík nebo chlapíček. A předpokládal jsem tiše, že ten, kdo inkasuje předplatné by se měl postarat o naplnění smlouvy. Diskutovat se mnou nemusíte. Pokud Dráha nedojde vím už kam se obrátit. Zdraví Ivan Šnábl
Nechápu nic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.127.37
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 12:03:51    Odkaz na tento příspěvek  

"...pokud je šéfredaktorovi časopisu ukradené..."

Z příspěvku, který je výše, vám připadne, že je p. Bittnerovi jedno, že Dráha nedorazila včas? Pokud ano, tak je asi problém ve Vás.
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 12:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že došlo k opomenutí či neobdržení honoráře zašlete své připomínky na redakce.draha@nadatur.com.

Ano, klidně zašlete na tuto adresu svůj email, ovšem dočkáte-li se odpovědi, je ve hvězdách... Nebo se občas dočkáte a Vám bude odpovězeno že peníze zaslány budou, ale stane se tak až po velkém humbuku na internetu, vylepšeném cenzurou...


došlo k opomenutí ze strany kompetentní osoby,

Ten honorář jsem urgoval jak písemně, tak osobně přímo u Vás ústně, předtím jsem ho OPAKOVANĚ urgoval na podzim u Honzy K. už někdy od měsíce září loňského roku... Tudíž zmíněná kompetenní osoba asi musele mít paměť toto času dlouhodobě vypnutou, když nezebrala ani jedna z těch urgencí...

Nicméně od příšího ročníku, po vypršení letšního předplatného s tímto časopisem končím, je to má osobní volba a osobně jsem přesvědčen po tom co se tu kolem toho dělo, že takových nás bude víc..

DRÁHO
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3253
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 13:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vám přijde normální, pokud je šéfredaktorovi časopisu ukradené,

Já bych tu "odpověď šéfredaktora" napsal vhodnějším způsobem.

Nicméně tohle tam tedy nevidím.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6219
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 13:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: už to tu začíná,teď se začnou ještě ozývat kamarádíčci pana Bittnera.. - nevím s kým je či není RadekŠ kamarád, ale Ty máš pocit, že se někoho zastává resp. že má pro Dráhu nějaké "zvláštní pochopení"?? Já si myslím, že to napsal dost jasně a nezaujatě...

Co se doby "dodání" týče - nechci, aby to vyznělo, že mi je úplně jedno, kdy mi časopis dojde (to rozhodně ). Nemyslím si ale, že problémy s distribucí redakci nezajímají. Je ale otázkou, nakolik to vlastně může ovlivnit. Jak už bylo řečeno, "spadá" pod NADATUR, který se posléze stará o distribuci. Pravda, možná by se Dráha mohla "osamostatnit", ale předpokládám, že by to byla "ekonomická sebevražda".

Jinak - co si představuješ pod pojmem "mít doma včas"?? V den vydání?
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 14:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena: škoda,že si nejsem vědomej toho,co jsem ti kdy udělal,že se do mě neustále navážíš. Ale budiž..
Větu o kamarádíčcích p.Bittnera jsem se snažil psát dost srozumitelně,aby z toho vyplynulo,že nemám na mysli Radkaš..Příště to budu muset napsat ještě víc polopaticky..
Pod pojmem "včas" si opravdu představuji v den vydání. Železniční magazín mám někdy i 2 dny před vydáním na stánku! Každopádně nejpozději v den,kdy se na stánku objeví. Stejně to praktikují i v redakci Vela,Pelotonu a snad ani nemusím vypisovat všechny časopisy, co odebírám. Zkrátka, VŠECHNY OSTATNÍ mám doma nejpozději v den vydání. Stačí? Dva týdny po vydání mi opravdu nepřipadá "mít doma včas".
To je plně v kompetenci firmy Nadatur příp. distribuční firmy, která je uvedena v tiráži časopisu. Redakce v tomto případě, nenese žádnou odpovědnost za způsobené nepříjemnosti,-tak nevím,ale mě to přijde jako jasný důkaz toho,že je p.Bittnerovi jedno, jestli jsou problémy s distribucí! Takže mu je opravdu ukradené,kdy časopis dorazí k předplatitelům nebo jestli vůbec dorazí. Na to kde je problém jsem se ho ptal již v prosinci,do dneška neodpověděl! I to vám připadá jako normální a důkaz toho, že mu problémy s distribucí nejsou ukradené?..
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.77.34
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 14:29:10    Odkaz na tento příspěvek  

Hele, ono už se necenzuruje?
Tak by mě tedy zajímalo, proč zmizel i ten můj příspěvek o posledním čísle, který žádné mezilidské spory nevyvolával, ani neřešil - jen prostě konstatoval, že 5/09 byl šotoodpad.
Rumcajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 14:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se tu kdo na to ptal a ja se zetam znova. Je tu někdo kdo má předplatné Dráhy, ale číslo 4 a výše ještě neobdržel?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 14:45:32    Odkaz na tento příspěvek  

Mně dosud nepřišla pětka. Čtyřka mi (se zpožděním) přišla.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 15:29:49    Odkaz na tento příspěvek  

V Praze: čtyřka asi před 10 dny, pětka zatím ne.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6220
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 19:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: pokud Ti připadá, že se do Tebe navážím, tak jde skutečně jen o zdání. Nic proti Tobě nemám. Jen se ptám...

Rumcajs: Dráha 4/09 dorazila na východ "do lesa" už kdysi dávno, 5/09 dnes (je ovšem pravděpodobné, že od pátku ležela na poště). Jen Dráze 11/08 zpoždění stále narůstá...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 21:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mužové, stal se zázrak č. 5/2009 dorazilo ! Jinak má RadekŠ i pan Bitter pravdu- distribuce je věc Nadatouru. Ovšem Dráha a redakce jsou součástí shora jmenované společnosti. Já na jeho místě bych se alespoň zajímal jak distribuce funguje nebo spíš nefunguje. Leda by byla Dráha nepříjemný přívěšek v Nadatouru jen trpěný a dotovaný....
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 21:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se pane Bittnere ,uteklo mi ,,r". Nebyl to úmysl.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 02. června 2009 - 08:33:49    Odkaz na tento příspěvek  

Dráhu č. 5/2009 jsem včera (1.6.) již také měl ve schránce.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2007
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 10:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si nastínit obsah nového Světa železnice, třeba to někoho naláká ke koupi.
Počátky motorového provozu na úzkorozchodkách ČSD 1 (I. Šnábl) o motorových vozech
Dokončení materiálu o lokomotivách Engerth u StEG (Kolomý a spol)
Nehoda u Mladé Boleslavi v roce 1924 na lokálce od Mělníka
Pomerančové mýty (M. Hejl) a 35 let kyklopů )J. wagner) dva články věnované stále diskutovaným tématům
Vozy Aa kkStB 1894-1896 (I. Mahel)
Poslední léta provozu starých tramvají v Praze (I. Mahel) obrazový doprovod opět vynikající - snímky zmizelých nebo změněných pražských ulic, pro mě osobně nejzajímavější materiál v čísle.
Železniční zeměpis - Štiavnická Anča

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 15:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt. nejsem autorem uzkých motoráků, autorem je brácha Radim. Já jsem k publikování dosud nedorostl. Tak maximálně nějaké vetché foto. Jinak opravy mýtů a 35 let Kyklopů zaslouží pozornost i když mnohé vzývatele mýtů nepříjemně překvapí. Ale jsou to doložitelné a ,na rozdíl od ČT2, NEZMANIPULOVANÉ SKUTEČNOSTI.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2009
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 15:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

omlouvám se, jsem popleta.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 18:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako by se stalo. To víš nerad bych sešel ze světa násilnou smrtí za vykrádání cizích myšlenek....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 05. června 2009 - 22:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koupil jsem si Svět železnic a přečetl některé články. Nemohu ovšem pozbýt dojmu, po přečtení článku o pomerančových mýtech od pana Hejla, že by pod tímto článkem by měla být poznámka "redakčně upraveno". A nejen pod tímto článkem, ale pod všemi články dosud vyšlými v SŽ od tohoto autora. Nic proti němu, ale bylo by dobré, kdyby články z jeho pera byly někým "přebásněny", samozřejmě se zachováním všech údajů.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.112.124
Odesláno Pátek, 05. června 2009 - 23:27:35    Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt: díky, Radim i Ivo jsou zárukou kvality (ostatní asi také, ale ty osobně neznám nebo jen málo ). Jinak SŽ by podle mne prospěla redakční rada, lektorování a vypuštění řady nepodstatných detailů z článků.
Ad Mad noodle2: Kyklop a vozy R1 na ČT - ukázka demagogické tuposti. Mohli by natočit "zašlapané projekty" sami o sobě.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 06. června 2009 - 10:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M. Kunt- souhlas. vypadá to jako by studovali propagandu buď v Rusku a nebo u nejmenovaného odborníka Třetí říse.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 17:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt: Díky za tip, dnes jsem si nový SŽ koupil a zatím sice jen prolistoval, ale ty staré tramvajové snímky z nepoznatelných zákoutí Prahy mě taky naprosto oslnily...

Kromě vláčků, historie MHD a starých vozidel (včetně aut na fotkách v pozadí) mě totiž baví i architektura, urbanistický vývoj měst a všelijaké publikace typu "Zmizelá Praha", takže takováhle sbírka fotek je pro mě poklad, podobně jako ty předchozí články o provozu té-jedniček...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.77.34
Odesláno Pondělí, 22. června 2009 - 16:19:35    Odkaz na tento příspěvek  

Dráha 6/09:
Tentokrát jsem stovku utratil rád:
- vynikající Francie od Beneše
- zajímavé Szentendre
- o Bieščadech jsme četli již hodně, nicméně hodnotná je i mapová část a výkresy
- uváděny zdroje
ČR nechť zhodnotí jiní, tu mám jen jako oddychové čtení.
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Středa, 24. června 2009 - 13:27:48    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, první letošní číslo, které jsem si koupil, je tu dost o tratích (kurňa zdražili)
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2009 - 18:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se mi po půl roce dostal do rukou ŽM a myslel jsem, že mám v ruce nějaký reklamní leták

A těch zbylých pár stránek textu.. samé sáhodlouhé analýzy.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 3446
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 00:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo - sáhodlouhé analýzy na pár stránek - to mě taky dokáže vytočit
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 03. července 2009 - 12:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

830026 - zjevně jste natrefil na pětku, která má tradičně hodně reklamy před Czech Raildays, ale zároveň tradičně mnohem víc stran - takže i těch cca 37 stran (nepočítám modely) po odečtení reklamy je naopak nadstandard. Běžný rozsah reklamy v ŽM je jedna strana. Nevim ovšem co pak mám rozumět sáhodlouhými analýzami kromě jedné dvoustránky o pokutě ÚOHS (Myslím že není na škodu vysvětlit něco, co běžná média podaly i na ně neobvykle odlišně od skutečnosti), když zrovna tu nebyl žádný díl tradičních seriálů od Ing. Pohla, které by naopak měly být na školách povinnou četbou.
čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.153.144
Odesláno Sobota, 04. července 2009 - 07:49:53    Odkaz na tento příspěvek  

Kade: no výborně, a co takhle dát všechny díly tradičních seriálů od Ing. Pohla rovnou do učebnic? Třeba jako 1234.díl - z pohledu čtenáře 1851.díl, část čtvrtá? Třeba by pak v "Ž"M zbylo místo i na jiné železniční věci... To by je ale musel někdo chtít napsat, což se asi vzhledem k poměrům v tomto časopisu nedá očekávat.
Jsem zvědav, jak dlouho to ještě tenhle časopis i zbylí čtenáři vydrží.
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 17:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čtenář: když jste nám tak skvěle objasnil poměry v tomto časopise (resp. Váš přehled o těchto poměrech), co Vám brání přispět se svou troškou do mlýna a nějaký ten zajímavý článek napsat? Třeba trumfnete i ing. Pohla, podle mého skromného soudu jednu z největších současných kapacit na kolejová vozidla u nás.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 07. července 2009 - 20:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mitas 24 - souhlas- Pohl je nejen odborník ale i pěkně píše, zvlášť o páře. A blemcat si vestu umí kde kdo ale vytvořit něco- aby to mělo hlavu a patu- to už je horší.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 3460
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 12:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bylo by od "čtenáře" taky hezké a slušné, kdyby aspoň naznačil, co považuje za ty věci, které hýbou podstatou železnice u nás a za hranicemi. Změna oběhu XZ v depu XY, odklon na trati BFLM, vyřazení vozidla ZYX z evidence?
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 12:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reagovat na anonymního "čtenáře" kdesi z Teplic je sice ztrátou času, ale pokud byste náhodou měl i nějaké konkrétní námitky (opravdu nevím co máte na mysli "poměry v tomto časopise" ani co o nich můžete vědět), klidně je tu pro zbylé slušné publikum objasním. Nicméně zkuste si pro začátek spočítat počet stránek s články jiných autorů, kromě toho, že každý článek Ing. Pohla je výsledkem hodně náročné vzájemné spolupráce s redakcí. A pokud se s Vašim zaměřením Trainspot trefil nebo pokud opravdu nevidíte souvislost těchto článků se železnicí, tak se ani neobtěžujte, ŽM opravdu není nic pro Vás.
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 13:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mitas 24: ing. Pohl je jistě odborník , ale snad by si mohl odpustit poznámky o minulém režimu
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3330
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 17:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba jako 1234.díl - z pohledu čtenáře 1851.díl, část čtvrtá? Třeba by pak v "Ž"M zbylo místo i na jiné železniční věci... To by je ale musel někdo chtít napsat, což se asi vzhledem k poměrům v tomto časopisu nedá očekávat.


Mně se ten Pohlův seriál (Výchova šotoušů v Čechách ) velmi líbí, protože nějakou populárně-naučnou formou vysvětluje moderní trendy v drážní dopravě. Navíc to propojuje několik oborů - třeba vozidlařinu se stavařinou.

Navíc to bude aktuální i za 5let -na rozdíl od článků o odklonech v konkurečním časopise - to co by se dalo smrsknout do dvou sloupečků v sekci Aktuality se sáhodlouze rozepisuje na několika stranách. Předpokládám, že až v Dráze budou popisovat opravu nějaké párovky, tak tam bude na tři strany, jak dělník Novák roztloukal nejtek.

Totéž info, že na vlaku XXXX u B dne C jel brejlovec toho a toho čísla. Což je informace, která je prakticky k ničemu a žádnou hodnotu to nemá. Krom to od toho jsou shotoservery, jako je i tento.

BtW: Ještě jsem ještě ani nedočetl Dráhu č.6, zato mi už málem roztrhl bránici výrok Mr. Tomančáka, o osvědčených a spolehlivých starých strojích řady 141. Musím smeknout, já bych takovouhle oslavu střepů na tři strany napsat neuměl. Mám pocit, že v tomhle Dráha směle konkuruje některým EU institucím, které taky umí balastem popsat 5x víc papíru, než je nutné. Nebo zprávy z reálsocíku, jak kombajnéři v létě kombajnujou. Úplně to kontrastuje s těmi cestopisy - jejich úroveň je velmi slušná (viz W)a napsat to není žádná -klobouk dolu.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 22:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takovouhle oslavu střepů na tři strany napsat neuměl

..to jsi ještě nečetl pojednání o deseti letech elektrického provozu na trati 260 o rozsahu 22 stran v ročence Dráhy

Ty tři předchozí ročenky mě přišly cennější, než ta aktuální, ale jsem šotouš, takže jsem si jí koupil, abych měl všechny, a pročítám.


snad by si mohl odpustit poznámky o minulém režimu

Nerozumím, nemám dojem, že by články Ing. Pohla byly nějak politicky zabarvené (na rozdíl od autorů, dle kterých ta pravá železnice skončila v roce 1989, kdy i ten sníh byl bělější).

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 23:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já básničky nečtu .
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice http://zmzlonice.draha.net
Srdečně zveme ve dnech 1. až 9. 8. 2009 na brigádu zaměřenou na dokončení první části nové expozice. Neváhejte, můžete být u toho
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. července 2009 - 16:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes mi konečně (coby předplatiteli) dorazila Ročenka Dráhy. Nebudu hodnotit termín dodání, týden považuji na poměry Dráhy za EXPRES-REKOMANDO. Rozbalím plastový obal a co to, DVD nikde. Prolistuju celý časopis, stejný výsledek. Říkám si,co se dá dělat, chybička se vloudila, DVD omylem nepřibalili. Jaký šok na mě ale čekal na první straně Ročenky,kde nabízejí "výhodnou" nabídku pro "věrné" předplatitele k zakoupení onoho DVD.Opravdu se děsím toho, co chorý mozci z Dráhy ještě vymyslí.. Bonus pro předplatitele byla právě Ročenka zdarma. A pokud je její součástí DVD, pak je dle mého nepřípustné toto předplatitelům nedat a chtít za něj další peníze. Svým laickým pohledem bych si to dovolil kvalifikovat jako PODVOD
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 8-2008
Odesláno Čtvrtek, 09. července 2009 - 16:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ročenka Dráhy

Moc mě zaujala fotka na staně 57 nahoře...

Ale já umění nerozumím, tudíž jsem umělecký záměr asi nepochopil...

Ale co by alespoň v ročence mohlo bý, když už se to skoro přestává vyskytovat v řadových číslech Dráhy, jsou dislokace, rušení, šrotování hnacích vozidel... Kdyby se to otisklo kompletně za celý rok, bylo by to asi i přehlednější a bylo by to na jednom místě... Když už v ročence jsou nová vozidla a rekonstrukce, tak ty dislokace a rušení by to taky sneslo - a naopak by to pojmu do "ročenky" i pěkně tématicky sedlo..

No a co je zvláštního na fotce na straně 56 dole to jsem taky nepostřehl.. Asi se holt do ročenky k danému tématu zajímavější fotky sehnat nepodařilo....

Ale jinak budiš... (DVD neřeším, jako předplatitel jsem rád že jsem se dočkal alespoň té samotné ročenky).

Jinak když už jsou v Ročence přehledy nově dodaných a rekonstruovaných vozidel, tak by bylo asi i nejlepší otisknout tam i zbylou Statistiku (dislokace, rušení, šrotování a prodej hnacích vozidel..). V běžných řadových číslech Dráhy se to už skoro ani nevyskytuje, tak pravidelné umísťování tohoto do Ročenky by bylo myslím i tématicky celkem vhodné a s posláním Ročenky by to dle mého názoru i pěkně korespondovalo...

(Příspěvek byl editován uživatelem Krumpolc.)
Vehikl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 09. července 2009 - 17:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy k ročence Dráhy 2008/9 se také musím vyjádřit.

Je-li na obálce napsáno Časopis + DVD, tak očekávám, že je DVD přibaleno. Pokud DVD přibaleno není, tak je to jaxi pouze Časopis + nic. Příště mi přijde jen obálka s tím, že si mohu obsah dokoupit za výhodných 350,-Kč? Raději dělám, že tam nic není...

Chápu, že Škoda Plzeň je na české poměry výrobce velký a jistě si zaslouží své místo na stranách časopisů, ale popisovat na několika stranách velikost jednotlivých hal areálu mi připadá poněkud zcestné. Toto bych přivítal v časopise, ne v ročence.

Popis a provoz traťě 260 na 22 stranách je hardcore . Jen jsem to bleskově proletěl, ale popisovat pomalu to, kde, kdo, s kým a v kolik smrkal, to je na mě moc. Možná, kdyby také ubrali "pár" fotografií, mohlo to být na 5 stran.

S ročenkama posledních dvou let jsem byl celkem spokojen, protože popisovali všemožné i nemožné události a jevy z celého spektra drážní dopravy.

Letošní ročenka je pro mě propadák. Vidím v tom jen tříkrát tak drahou obyčejnou Dráhu.

Na tento rok jsem si předlatil časopis Dráha už asi jen ze zvyku a ze zvědavosti, jestli se třeba nepoštěstí a také kvůli ročence. Poslední čísla Drah jsem bleskově proletěl a zkonstatoval, že to stojí za prd. Po tomto fiasku vážně přemýšlím, zda si Dráhu vůbec na příští rok předplatím.

Do ŽM občas nahlédnu, ale většinou mi připadá zajímavých tak pět až šest článků, ze kterých se něco dozvím. Zrušením DM mě pěkně nas**...štvali, protože to byl jeden z mála časopisů, kde se člověk něco dozvěděl i ze zahraniční MHD. Slibovaný přesun DM do ŽM se také nekonal a Budovatelskému Železničáři se obloukem vyhýbám. Nuže, pani a dámové, je to v
Prodám motocykl Babeta, 4x4, tuningový zadní spojler, lehce nabourané levé zadní dveře, střešní okno, tažné v TP, nový přední diferenciál, 6 airbagů, nutno vidět!

RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3331
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. července 2009 - 19:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letošní ročenka je pro mě propadák.

Pro mě nikoliv.

Ale těch 22 stran o trati 260 a tomu podobné články v běžné Dráze to degradují.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 09:46:12    Odkaz na tento příspěvek  

V té ročence Dráhy mě nejvíce zaujaly a potěšily články týkající se Škodovky: o nejnovější historii výroby drážních vozidel pod značkou Škoda, o objektech, ve kterých se v Plzni lokomotivy vyráběly dříve, o stavbě nových hal Škoda Transportation a přestěhování výroby z dosavadních prostor do těchto nových objektů. Škoda jen, že otištěný plánek areálu Škodovky není větší a podrobnější.
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 10:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já si nejdřív trochu zaobhajuju, a pak přisadím. Po přečtení zdejších reakcí jsem se do Ročenky začetl a dost mě překvapilo, jak jsem oněch 22 stran přečetl s lehkostí a se zájmem. Stihl jsem však rychle zkouknout i DVD. No, na to, že se videoročenky dostaly do ročního skluzu, mě zarazilo dost chyb v komentáři. Pan Navrátil jej přece píše už nějaký ten pátek, takže lapsů typu "předZvěst" by se měl vyvarovat (zde min. dvakrát, navíc jednou je tak označeno krycí návěstidlo /?/). Dále návěstidla v Lichkově byla tříramenná (ale budiž, ofic. název dvouramenné n. s pevným žlutým ramenem), odjezd albatrosa a antona z depa Bratislava hlavní je okomentován jako odjezd z B. východu do MDC, pohled do pece, kam je právě příkládáno štokrem, je tuším popsán jako přikládání do maďarky 331.0 atd. Prostě přes to zpoždění mi připadá DVD narychlo spíchnuté a je to škoda, jinak je to velmi pěkná podívaná.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3073
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 17:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ročenku zatím nemám,a jak koukám tradičně jsou téměř dva protichůdné tábory(jen ti spokojenější nemají potřebu to zde ventilovat..
Ad.takovouhle oslavu střepů na tři strany napsat neuměl.. řada 141 přes své stáří zjevně dokáže stále držet krok s podstatně modernějšími stroji,kterých je zřejmě nedostatek,když 141 stále jezdí.Řekl bych - robusnost-jednoduchost-spolehlivost..což se o mladších strojích bohužel vždy říci nedá..
Dráha - vs - ŽM -tradiční porovnání neporovnatelného.jeden titul je o aktualitách z domácího prostředí(chápu pro někoho nezajímavých),historii a něco zajímavostí z ciziny a většinou o vozidlech.Zato ŽM jsou moderní trendy(občas doma )a většinou ve světě,obsáhlé analýzy(nestačím se divit co vše se dá spočítat..kolik má cestující místa na nohy a kolik vydýchá vzduchu)no a něco málo z německého a občas našeho modelářství,no spíše sběratelství..nic jiného nevychází,tak to holt koupím taky.Mně jsou třeba ukradené informace typu,že společnost Xy přebírá na dva roky provoz od společnosti Yx v nějaké( trati )v severní Anglii..Co člověk to názor,tak to respektujme.Jelikož oba tituly stále pokračují,zřejmě se stále najde dost lidí kteří je kupují.
..pořádná mašina má kotel a komín..
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3332
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 11:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

141 stále jezdí.Řekl bych - robusnost-jednoduchost-spolehlivost..což se o mladších strojích bohužel vždy říci nedá

To jsou klasické obdivovatelské mýty, nemající nic společnýho s realitou.
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 13:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hledal jsem tu třístránkovou oslavu nezdolné řady 141, avšak nalezen jeden nostalgií nasládlý článek o zčásti zrušeném dálkovém spojení na dvě strany. Tam pod jednou fotkou v popisce (neuváženě ?) uznalou zmínku o tom, že i padesátileté "babky" dokázaly na chvilku srovnat krok s novějšími (a rychlejšími, výkonnějšími, pohodlnějšími) stroji. Na krátkém, rovinatém rameni s krátkou soupravou to šlo.
Odborník na vše, pak RadekŠ, by asi měl čísti pečlivěji a neriskovat tak natržení jeho bránice. A zbytečně nekydat hnůj.
Jak praví Alf - spokojený je v klidu, ozývá se ta druhá část.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 3471
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 14:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf - je zbytečné se hned urážet. Já vůbec nic nemám proti nostalgii a pochopím, že většinu lidí zajímá něco, co už pomalu ale jistě končí - zvlášť když ho to třeba celý život někam vozilo.

Ale nepřijde vám aspoň trochu smutné, když je toto téměř to jediné, o čem se dá v souvislosti s železnicí v našich krajích psát? A změna dopravce na nějakých lokálkách tu stále působí spíš jako sci-fi...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3075
Registrován: 9-2003

Odesláno Neděle, 12. července 2009 - 00:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmarjá,kdo se uráží..to je to poslední..
Ad.RadekŠ-obdivuji tak maximílně výdrž strojů a jejich osádek,sám jezdím tak to snad trochu chápu-jasně 141 je veterán s tvrdým posezem a spoustou v dnešní době zastaralých komponentů,ale prostě jezdí..a to je ta realita(smutná) jak píše kolega Traispot..taky bych raději v provozu ocenil vyzkoušené desiro než drncající hypernovu..
určitě ještě lecjaký třesk na kolejích příjde,ČD se svým přístupem leckde prostě neobstojí,ovšem i kraje a koordinátoři těch různých ids se mají co učit..Nic,to zde s naším tématem nesouhlasí..
..pořádná mašina má kotel a komín..
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3333
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. července 2009 - 09:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na krátkém, rovinatém rameni s krátkou soupravou to šlo.

Což je právě to zcela nesrovnatelné, protože tohle ujede kdejakej trakař. Z hlediska cestujících je to spíš ostuda, že je musí tahat takovéhle vraky.

Odborník na vše, pak RadekŠ

Když dojdou argumenty, holt má někdo potřebu řešit osobu oponenta, jeho momentální zaměstnání, ap. Já holt žiju v bludu, že názory jsou buď dobrý a nebo špatný.

PS: Trhání bránice byla samozřejmě nadstázka - Dráhu jsem si kupoval dobrovolně. Na místě redaktora bych to p. Tomančákovi prostě vyškrtl, protože žiju v bludu, že takové periodikum má taky mít určitou ambici kultivovat čtenářstvo.
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 5-2006

Odesláno Neděle, 12. července 2009 - 10:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Argumenty nedošly, Vaši osobu neřešíme - ale nejde nevidět perfektní znalost všeho, od ekonomiky provozu dráhy, přes stavění výkonu vozidel motorové trakce až po dynamiku vozidel. Trochu to ale připomíná jednoho kamaráda Ferdy Mravence. Vaše zaměstnání je mi při vší úctě ukradeno.
A odvádíte pozornost (šikovně, pravda...) od tématu - meritem onoho příspěvku byla historie rychlíkového spojení, nikoliv pochybná a Vámi zpochybňovaná oslava starých lokomotiv.
O ostudnosti není asi sporu, zvláště pak, když v čele vlaku stanul zevnějškem silně opotřebený stroj 141.009, jež se stal vděčným terčem kritiky v příloze MF DNES.
Názory (ať dobré či špatné) Vám též nikdo neupírá, jen na základě Vámi sděleného názoru tady vyznívá něco úplně jiného až zavádějícího, než je ve skutečnosti.
141.023
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.200.76
Odesláno Neděle, 12. července 2009 - 13:51:38    Odkaz na tento příspěvek  

No koukám,že chytrý nočník alias Radek Š. má ve všem jasno,ostatně jak to napsal diskutující výše. Nechápu, co je z hlediska cestujícího tak strašného, že jej táhne lokomotiva řady 141. Jeho zajímá spíše v jakém stavu je tažené vozidlo, zda-li interier v něm vyvolává příjemný pocit a aspoň určitý standard v nárocích na kulturu cestování. Když jsem cestoval v sousedním Rakousku, tak mi bylo srdečně jedno zda-li mi táhne řada 1018, 1040, 1141 atd. (vice než 50 let staré lokomotivy), než v té době moderní řada 1044 ale zda-li vagon, ve kterém sedím mi dává aspoň určitý stupeň komfortu. Hergot a co by tomu řekli v sousedním Polsku, kde EP 05 byly nasazovány na nejprestižnější vlaky ještě v nedávné době. Vraky a další slovní proklamece patří k typickým mediálním výstříkům a klišé nejen některých "takynovinářů" či diskutujích...Člověče, vždyť snad vraky jsou téměř všechna hnací či tažená vozidla, které lze spatřit až na pár výjimek v naší republice?! Jak to chcete řešit?! Vámi zmiňována Ročenka ve článku na straně 56 to snad vystihuje, že obnova či modernizace u nás je naprosto tristní. Náš stát určitě nebude "lejt" takové finance do drah, jako se to děje v sousedním Rakousku - a nejen tam...Tak navrhněte řešení co s tím...
Jinak jsem si pro jistotu kouknul na Vámi zmiňovaný článek, hezky jste si z toho vytáhl to co jste co potřeboval jen co je pravda. Autor jen popsal současný stav nic víc nic míň, i když pro někoho smutnou realitu (viz trainspot) Nechci se zastávat redaktorů, jestli tam vůbec nějací jsou, ale podle vás by tam jistě mělo být napsáno něco v tom smyslu "místo chudinky bobinky by bylo pro cestující veřejnost jistě v čele vlaku přínosem lokomotiva 380 ČD či některá z variant el. lokomotiv z rodiny Taurusů, dočkáme se toho i našich kolejích?!". To byste byl asi ukojen...Jinak ALF vystihl situaci na našem mediálním trhu zcela přesně. Já si čtu oboje a věci z provozu mě zajímají... Ono není od věci, si přečíst za pět let něco i odklonech, protože, když vidím, jak se železnice neustále mění, tak jsem rád, že i tyto provozní záležitosti, jsou zdokumentovány i pro příští generace..
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3335
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přes ...až po dynamiku vozidel.

Takže zase řešíte oponenta a nikoliv to, zda názor je dobrý/špatný, správný/nesprávný ap. Já chápu, že nemusím mít Vaše sympatie, ale to je Váš osobní problém. Co se týče zmiňované dynamicky vozidel, tak jsem v tomto podoboru kdysi cosi něco dělal - to že mě dneska živí něco diametrálně jiného je jiná věc.

Jeho zajímá spíše v jakém stavu je tažené vozidlo

Jeho taky zajímá, jestli kvůli 50. let starýmu trakaři ve špatném tecnickém stavu nezůstane stát na dlouhé minuty mezi polema. Je to opravdu hodně těžké pochopit ?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3337
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 16:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ale podle vás by tam jistě mělo být napsáno něco v tom smyslu "místo chudinky bobinky by bylo pro cestující veřejnost jistě v čele vlaku přínosem lokomotiva 380 ČD či některá z variant el. lokomotiv z rodiny Taurusů, dočkáme se toho i našich kolejích?!". To byste byl asi ukojen..

Kdybych bylo po mém (jako že není a nehroutím se z toho), tak ten článek zestručním a vyškrtnu ty výroky o "osvědčených a spolehlivých strojích", protože mi to prostě přijde mimo realitu. To není žádná ejakulace nad Taurusem, ale normální redakční práce.

Ono není od věci, si přečíst za pět let něco i odklonech

Když někdo má tolik času, ať si to klidně čte. Já akorát narážel nato že se to napsat věcněji a stručněji bez zbytečnýho balastu. Protože nevím co komu nyní i za 5 let dá za informaci třeba sousloví "dispečerský apaprát rozhodl".
141.023
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.135.163
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 18:36:07    Odkaz na tento příspěvek  

Člověče vy mě začínáte dojímat...V neděli jsem jel pendolínem na důležitou schůzku do Vídně, ale jak si jsem já, ani ostatní cestující nedojeli, protože toto moderní vozidlo zkapalo... Náš ambasador, který mě čekal ve Vídní na nádraží měl "obrovskou radost", obzvláště ve svém volném čase...ale mohl jsem si v klidu přečíst vaše úžasná moudra a něco k tomu napsat... V pátek a dnes jsem jel na pracovní snídani na jemerickou ambasádu do Bubenče vlakem v 8.37 z "masaryčky" táhla mě taková pěkná mašinka s kulatými okénky a dojela včas a problému...Minulý rok jsem jel ze Stockholmu do Kiruny a jak si lokomotiva ASEA také nedojela, čekat 4 hodiny na vlak kdesi za polárním kruhem bylo též povzbuzující, ale nehroutím se z toho. Takže být Vámi bych negeneralizoval či nevzešeobecňoval...I Když vypouštění pšouků, jak tak koukám, je u vás denním sportem...A jen tak na okraj kolikrát ta prokletá bobina ve špatném technickém stavu z Olomouce do Starého Města nedojela za tu dobu co tam byla nasazována? Vy to víte, ja ne...
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 21:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

141.023: Máte u mne velký obdiv pane mistr, lépe to snad ani napsat nejde...