K-report
 

Archiv do 12. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv do 12. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 20:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na přelomu roku 2005/2006 v regionu spadlo přes noc 70 centimetrů sněhu.
To máte pravdu a provoz na železnici se v podstatě zastavil.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.51.80
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 21:19:18    Odkaz na tento příspěvek  

S200:
Ano, při takových extrémech se zastaví provoz jakékoliv dopravy. Píšu to jen pro představu, že je v tomto kraji opravdu trochu jiné klima než třeba v Praze.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.151
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 22:08:31    Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: ale jo, já si tu kalamitu na Moravě pamatuju, však o tom dokonce pan Nohavica složil písničku.

Je sice fakt, že bydlím v kraji, kde snad nikdy víc jak 25cm sněhu nebylo (aspoň nepamatuji, jsem ještě mlád...), ale taky občas jezdím na hory, do Krkonoš, na Šumavu... a představte si, že dokonce i tam v zimě jezdí autobusy, a je to podstatně výš, než Nový Jičín, nebo Valmez se svými cca 300m nadmořské výšky. Takže mi tu netvrďte, jaké máte u vás na Ostravsku tvrdé klima. Že vám tam někdy napadne víc sněhu než třeba u nás v Polabí je sice pravda, ale stane se to třeba jednou, dvakrát za zimu, někdy ani to ne. A v žádném případě to neznamená, že by se kvůli tomu museli lidé celou zimu bát, že se autobusem nedostanou ráno do práce, nebo do školy.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4980
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 22:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice:
Předpokládám, že zastánci zrušení této dráhy už chystají lopatičky a kýblíky na písek, aby se jim ten bus náhodou nesklouzl někam do příkopu
Dovolím si parafrázi. "Předpokládám, že zastánci opravy této dráhy už chystají lopatičky a kyblíky, aby přiložili ruku k dílu." Stejná hloupost, že?

ad Majkl007:
Jen upozornění - pokud si někdo myslí, že už otvírám šampaňské na oslavu konce tratě 326, tak to určitě ne! Té trati je mi líto, ovšem chápu, že v dané situaci bude rozhodnutí o jejím zrušení správným krokem.
Vnímám to stejně tak.

P. S. Jak padla zmínka i v jiné diskuse, informace o tom, že již padlo rozhodnutí o zrušení trati v celé délce, (zatím) zřejmě není pravdivá. Může to být ještě docela jinak.
Docela by mě udivilo - byť tedy neznám konkrétní situace - kdyby armáda souhlasila s tím, že tu svoji vlečku nepotřebuje. Přece jen i u jiných "ohrožených" tratí a lokalit (Kadaňský Rohozec, Libouchec) se argumentovalo tím, že daná trať nezanikne, protože je její existence "v zájmu armády". Že by to opravdu nebyl případ té vlečky, která z trati č. 326 odbočuje?
(Nevím konkrétně, odkud kam je trať poškozena, jestli jen mezi odbočkou vlečky a Novým Jičínem, nebo i od odbočení vlečky směrem k Hostašovicím (?) Každopádně kdyby armáda opravdu měla o provoz vlečky další zájem, myslím, že SŽDC by úsek alespoň k té vlečce - pokud je poškozen - opravila.)
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 23:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Studijní léta jsem strávil v relativně nedaleké Ostravě. Kolikrát jsem se ráno brodil po kolena v hlubokém sněhu. Na přelomu roku 2005/2006 v regionu spadlo přes noc 70 centimetrů sněhu. Ve stejnou dobu byl ve zbytku republiky poprašek, sotva po kotníky.

Což je dost zajímavé, protože Ostrava leží o něco málo jižněji než třeba Praha a řekl bych, že i v nižší nadmořské výšce.
Rybář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 23:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad kalamita 2005 na ostravsku:odkaz
odkaz
Něco málo o trati 312 Bruntál-Malá Morávka www.trat312.webnode.cz
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 23:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dluhonice:
Příroda si občas s námi dokáže zalaškovat - pokud Vaše neregistračka nelže, tak asi víte, co umí Bečva - a občas to něco odnese. A to doslova. Sám uvádíte, že máte dopravní školu. Ekonomiku provozu Vás tam neučili? A kterýže rok už to máte od školy?
Těch děr, co už nahradily bez problémů busy za vlaky je nespočetně. Zato nevím o jediné trase, kde vlak nahradil bus bez skřípění zubů substrátu. Kordis to zrovna zkouší, moc se snaží, a stejně jsou cestující naštvaní, že když to šlo předtím přímo busem o 10min rychleji, tak proč teď musí vlakem a přesedat, byť cena o 2Kč méně. Nebude to náhodou tím hnusem, co ČernáDíra poskytuje?
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 07:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejaké historické fotografie zo zrušenej trate Rimavská Sobota - Poltár nájdete TU


(Příspěvek byl editován uživatelem Peter140001.)
ICQ - 441 546 338
spzd.estranky.sk - stránka venovaná motorovému vozu M131.1443
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 08:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostrava leží o něco málo jižněji než třeba Praha a řekl bych, že i v nižší nadmořské výšce

Nesmíme zapomínat na vliv kontinetu - na Moravě je klima víc kontinentální, než v Čechách - Ostrava má víc mrazových dní, než Praha. Úhrn srážek je taky vyšší v Ostravě - je víc otevřená než Praha a střední Čechy, chráněné do moří poněkud horami.

To neberte jako argument pro obnovu tratě 326 (Dluhonice si mé názory na podobná témata jistě pamatuje z let minulých), ale jen jako pokus přispět do této zacyklené debaty.
Myrha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 14. října 2009 - 11:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco úvodem OT: Občas postrádám smysle těchto debat, proto se do nich zapojuju jen zřídka. Tu by se mělo hledat nějaké řešení a měli by tu být lidé přístupní změně názorů a ne zarytí obhajovači toho svého světonázoru. Jinak to opravdu postrádá logiku a čas strávený zde je zbytečný.. Jediné co jsem se dozvěděl je toto:

1. Ty linkové busy stejně jedou z Valašského Meziříčí až do Nového Jičína, a to bez přestupu.
= 100% cestujících co jede po 326 z Hostašovic jede z/do VM. Vůbec neexistují jiné tratě po který ch lze přijet od KM, Vsetína, ze Slovenska natož od Ovy!! Proti takto postavené větě nemáte ŽÁDNÝ argument! Vy tvrdíte, že bus je dokonce bez přestupu. To je pravda ale už neuvádíte, že na něj musíte 20 minut cajdat z vlakáče ve VM na autobusák! Tomu říkám panečku ospravedlnitelná výhoda. Vy tyto cestující v podstatě bez náhrady odepisujete. Teď začnete vypočítávat kolik jich je apod. Ale železnice je opravdu řeka i s přítoky a ty když vyschnou tak se můžete jít klouzat.

2. To, že linkový bus časově nenavazuje na vlak, není jeho fyzickou vlastností, a zajištění takové návaznosti by snad moc peněz (jestli vůbec nějaké) nestálo.
Stálo. Víte kolik lidí je potřeba aby se to provedlo? A když vidím jak na sebe občas navazují busy i když mají tak jsem zvědav jak to bude s vlakem, když přes ten les není vidět. Pro info bus ke stanici těžko zajede, je to tam dost úzké a i NAD má DOST problémů se tam vytočit.

kde je možné přestoupit na autobusy do dalších směrů nebo na vlak směr Suchdol nad Odrou.
Pro vaše modré oči od Vsetína do NJ přes Suchdol jezdit taky nebudu..

Tonoucí se stébla chytá
Tady jsou všichni koukám odborníci.. To je jak s fotbalem, těm u toho piva se to dobře hraje na tom trávníku.. pokud na to nemám školu tak radši mlčím..

Add busy: No když chcete ekonomiku tak ekonomika. Vy tvrdíte, že je bus výhodnější jak vlak. To je asi pravda a nepopírám to. Jenže na této teorii Vám hoří veškerá železniční doprava u nás. Dá se říci a je to pravda že vlak je vždy nevýhodnější a dražší. Tak to můžeme všude nahradit vlaky busy. Jak psal kolega tak busy zvládnou i velkou intenzity dopravy tak proč ne. Zrušme K-report, zalijme to asfaltem a pojďme debatovat o gumokolech.. Na to taky není argument..

Dále jsem se dozvěděl, že jediný ultrašotouš jsem tu asi já, co jezdil po 326 pokaždé z Frenu. Nelogické, že? Ale jen do té doby když řeknu že mě vlak ještě loni stál 20Kč (IN-J) a bus 28 (nevím to teď přesně, cena je dokonce na Bezručovu, tedy jen o kousek blíž než je od autobusáku k hornímu nádraží, na autobusák je cena vyšší).

Tak asi tak.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4982
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 14. října 2009 - 11:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myrha:
OK, ve ValMezu je dlouhý přechod z vlakového na autobusové nádraží, podobně dlouhý přechod je v Novém Jičíně z horního vlakového nádraží na to "městské" nebo na autobusák. Přibližně stejné nevýhody.

Ale železnice je opravdu řeka i s přítoky a ty když vyschnou tak se můžete jít klouzat.
Když je příslušný kraj neschopný a nedokáže udělat fungující návaznosti vlak-bus, tak to potom ano. Jinak to ale není pravda, "přítoky" mohou být samozřejmě i autobusové. Kdyby se účelně navázaly autobusy z okolí na páteřní tratě, tak by na spoustě tratí mohla výrazně vzrůst frekvence cestujících.

Pro info bus ke stanici těžko zajede, je to tam dost úzké a i NAD má DOST problémů se tam vytočit.
Pro info - jel jsem tudy mj. i v létě roku 2006, kdy tam byla dlouhodobější výluka, jely tam tři autobusy zároveň a zvládly to. Takže jeden linková autobus by to zvládl zcela jistě taky, koncekonců dnes to ten autobus NAD musí zvládat taky.

Pro vaše modré oči od Vsetína do NJ přes Suchdol jezdit taky nebudu..
Nemusíte, máte k dispozici autobus NAD.

Vy tvrdíte, že je bus výhodnější jak vlak. To je asi pravda a nepopírám to. Jenže na této teorii Vám hoří veškerá železniční doprava u nás. Dá se říci a je to pravda že vlak je vždy nevýhodnější a dražší. Tak to můžeme všude nahradit vlaky busy.
- Při cestě na kratší vzdálenosti je bus opravdu většinou výhodnější. U cest na delší vzdálenosti je tomu naopak.
- Provoz vlaků bude asi vždy dražší než provoz autobusů, ale na spoustě míst má vlak své opodstatnění. Ale v případě tratě, kde jezdilo za celý den jen oněch 292 cestujících a která je nyní nesjízdná, si troufám říct, že případný další provoz (podmíněný tou opravou tratě) smysl nemá.

Zrušme K-report, zalijme to asfaltem a pojďme debatovat o gumokolech.. Na to taky není argument..
Nesmysl. Na rozdíl od 326 jsou snad všechny tratě v jejím okolí celkem perspektivní.
Zrušit K-report? Proč? K-report má více sekcí, ne jen sekci "Železnice".

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.151
Odesláno Středa, 14. října 2009 - 12:03:06    Odkaz na tento příspěvek  

Myrha:
Něco úvodem OT: Tohle naše tlachání na diskusním fóru opravdu lehce postrádá smysl, protože se tím stejně nic nezmění. Od rozhodování jsou tu jiní, a my budeme muset jejich rozhodnutí stejně nakonec přijmout, ať se nám to bude líbit, nebo ne. Ono Cimrmannovské okřídlené rčení "Můžete s tím nesouhlasit, můžete o tom vést spory, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat" tady platí stoprocentně! Jenže to víte, když jsem zrovna teď nachcípanej, tudíž musím civět doma, a popíjet akorát tak čajíček, tak je pro mě tahle debata o h... jistou formou ubíjení nudy. A celkem mě to i začalo bavit...

Uvádíte tady argumenty, jako kdyby trať 326 denně využívaly tisíce cestujících ze všech směrů, a všechny vlaky tam jezdily plné. Jenže realita je trochu jiná. Tahle trať je podle statistik jednou z NEJMÉNĚ využívaných v Moravskoslezském kraji, a o její obnovu není zájem ani ze strany obcí, které leží v její blízkosti (dokonce už i Nový Jičín se od ní odvrací, jak zaznělo v televizním rozhovoru). Kdyby ta trať pro ně byla nějakým způsobem důležitá, tak by jistě nebyli pro její zrušení. A pokud jste ji Vy využíval pravidelně ke své spokojenosti, tak chápu váš názor, ale bohužel jste teď v menšině.

"Vy tvrdíte, že je bus výhodnější jak vlak. To je asi pravda a nepopírám to. Jenže na této teorii Vám hoří veškerá železniční doprava u nás. Dá se říci a je to pravda že vlak je vždy nevýhodnější a dražší."
Tak tohle prosím (a domnívám se, že i Vy to musíte vědět) je naprostý nesmysl! Autobus je výhodnější pouze tam, kde je proti němu vlak nějak znevýhodněn (např. nevhodně trasovaná, pomalá trať, vedoucí daleko od obcí, nebo existence souběžné, kvalitní, a dostatečně kapacitní silniční komunikace). Ovšem tam, kde je naopak kvalitní a dostatečně kapacitní železniční infrastruktura, má vlak vždycky výhodnější pozici, protože dokáže odvézt víc cestujících, a často i mnohem rychleji. Co tím chci říci - v dnešní době je smysl železniční dopravy především v dálkové dopravě, a potom tam, kde je pro ni dostatečný potenciál cestujících (např. příměstská doprava do velkých aglomerací typu Praha, Brno, Ostrava...). A pak ještě také tam, kde v okolí tratě se nenachází žádná kvalitní silniční komunikace, a tudíž by autobus jedoucí po okresních silničkách byl ještě horší, než vlak jedoucí po lokální trati. Takže dozajista neplatí, že "můžeme všude nahradit vlaky busy". To si tady opravdu NIKDO nemyslí!
Myrha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 14. října 2009 - 14:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majkl, David: To víte máte pravdu, můj názor je částečně přetažený za vlasy ale každý má zřejmě svou míru "přetažení". Já jen tvrdím, že ta trať své využití mít může i za takovou cenu opravy. Vy tvrdíte že nikoli a uvádíte důvody - také máte pravdu. Proč? Podle mě se pohybujeme na váhách kde nevážíme stejně. Případů bude asi víc než 326ka. Pro někoho je dobré trať zachovat a má pro to své důvody, kdežto pro někoho nikoli. Když budete schopni připustit, že pro někoho železnice z Hostašovic smysl má (já kupříkladu jezdil nejvíce stejně jen do nemocnice:-( tak pro mě bylo spojení na h.n. v podstatě zlaté a ne delší než k busu, nehledě k tomu že poslední bus do frenu jede o víkendu v 17h a "vlak" jede ještě v 17:50 pro delší návštěvu) a že se v tomto státě ufláknou peníze za jiné blbiny tak se dostanete k mému názoru. Naopak já zase, když by se zlepšily návaznosti bus - vlak jsem schopen připustit, že železnice nebude, že bus se tu asi vyplatí (nebo spíš minibus v častějších intervalech - nad tím nikdo moc neuvažuje, všichni počítají jen cena/km ale minibus by přece měl levnější provoz a o to by mohl jezdit častěji) + že by se ty peníze nepromrhaly pak jsem zase já u Vás.

Zůstává jen to, že si o tom rád pokecám a že tím vyjadřuji názor, spíše strach, že ty peníze skončí v nějaké černé díře (nyní nemám na mysli alma mater ČD ). To mě štve víc než toto. Je otázka, jestli zamýšlená cyklostezka pomůže více lidem s koly nebo spíš ulehčí rychlou a beohlednou jízdu automobilistům. Vsaďte se, že ti co o tom rozhodují vlakem nejezdí a preferují plechové miláčky.. Viz slova starosty tuším z Hodslavic: "Nám dva busy o víkendu stačí".. Je to normální frekvence? Pro mě jako člověka bez auta je to KATASTROFA a svého zastupitele bych poslal do WC.. Člověk bez auta na takové vesnici buď nikam nepotřebuje nebo já fakt nevím jak řeší své potřeby??!! :-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1892
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 15:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Bebop: Není podnebí jako podnebí....Ostravsko není zcela chráněno před vlhkým vzduchem ze severozápadu, takže zdejší úhrn srážek je citelně vyšší než v takové Praze. Sledujte někdy výši sněhové pokrývky v Jeseníkách, Krušných horách a Šumavě - zjistíte, že jsme rádi pokud na Šumavě napadne 40 cm sněhu. Kdežto v těch ostatních pohořích je sněhu 2-4 více. Může za to:

a) fénový vliv Alp (suchý vzduch)
b) severní mokrý vzduch se na jihozápad Čech nedostane přes Krušné hory a Slavkovský les.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 14. října 2009 - 15:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A diskuse o zrušených drahách jde opět do kytek...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1893
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 16:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mě štve víc než toto. Je otázka, jestli zamýšlená cyklostezka pomůže více lidem s koly nebo spíš ulehčí rychlou a beohlednou jízdu automobilistům. Vsaďte se, že ti co o tom rozhodují vlakem nejezdí a preferují plechové miláčky.. Viz slova starosty tuším z Hodslavic: "Nám dva busy o víkendu stačí".. Je to normální frekvence? Pro mě jako člověka bez auta je to KATASTROFA a svého zastupitele bych poslal do WC.. Člověk bez auta na takové vesnici buď nikam nepotřebuje nebo já fakt nevím jak řeší své potřeby??!!

Čoveče taková fajnová frekvece busu o víkendech, to se nám ani nezdálo. Nám o víkendu do obcí nejezdí nic a taky žijeme, ani se nikterak abnormálně v autech nezabíjíme.

Podepsáni obyvatelé Plzeňského kraje
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.51.80
Odesláno Středa, 14. října 2009 - 20:57:50    Odkaz na tento příspěvek  

Boblick:
"...Sám jste uváděl, že máte dopravní školu...."

A kdepak jsem to uváděl? Já jsem pouze uváděl, že jsem měl dopravní inženýrství. To se neučí jenom na dopravních školách (taktéž např. matematika se učí i jinde než na matematických gymnáziích). Já jsem absolvoval studium na stavební fakultě, kde nás učili, jak je to s dopravním zatížením, abysme s ohledem na nějaké množství vlaků nebo aut uměli navrhnout třeba křižovatku nebo nádraží. Ekonomiku provozu vozidel jsme neměli, protože s ohledem na výše uvedené by nám byla pochopitelně k ničemu. To ovšem neznamená, že na tuto věc nemám názor, navíc podložený alespoň částečně poznatky ze souvisejícího oboru.

Alespoň u mně máte bod za tu Bečvu, to jste trefil dobře.

Kubrt: Zdravím po dlouhé době Kubrta
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 08:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlaky stojí, autobusy jedou....

"Momentálně je uzavřena řada tratí a majitel železniční infrastruktury Správa železniční dopravní cesty pracuje na odstraňování sněhu a napadaných stromů," uvedla Šubová. "Spoje ČD čekají jakmile SŽDC obnoví sjízdnost tratí na severu Čech a severovýchodní Moravě," sdělila. Na mnohých tratích leží vrstva sněhu nebo větrem polámané stromy. Vlaky nabírají zpoždění.

Podle webových stránek ČD je ve čtvrtek po ránu kvůli sněhové kalamitě mimo provoz zhruba 15 úseků.

Úseky tratí uzavřené kvůli sněhové kalamitě

Branná - Jindřichov na Moravě
Velké Hamry - Železný Brod
Letohrad - Potštejn
Valašské Meziříčí - Hostašovice
Frýdlant nad Ostravicí - Kunčice pod Ondřejníkem
Police nad Metují - Teplice nad Metují
Adršpach - Teplice nad Metují
Tanvald - Desná
Vsetín - Velké Karlovice
Lipová Lázně - Vápenná
Jeseník - Písečná
Hanušovice - Staré Město pod Sněžníkem
Horní Lideč - Střelná
Hanušovice - Dolní Lipka
Nový Jičín horní nádraží - Hostašovice
Milotice nad Opavou - Bruntál

Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Myrha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 08:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k Já se omlouvám za svou zvědavost, kolik lidí (rodin) u Vás ve vesnici v PZ kraji nemá k dispozici auto?

Jinak už tu máme opět hezkou kalamitu, takže slova na diskuzi nabírají opět reálnou podobu: . "Výluk je mnoho, kapacitně je to mimořádná situace, bohužel nemůžeme najednou sehnat tolik autobusů. Navíc situace na silnicích je na mnohých místech obdobná," dodala Šubová. Citace IDnes:-)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 10:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k 326 :http://portal.idos.cz/Data/pdf/L880688_081214_77431.pdf
http://portal.idos.cz/Data/pdf/L880617_090308_78579.pdf
http://portal.idos.cz/Data/pdf/L940082_081214_77495.pdf

Tenhle počet spojů by měl odvést veškerou frekvenci z Hodslavic a Hostašovic do NJ v kladiva.
Možná by byla potřeba nějaká školní posila,ale jinak v kladiva žádná NAD potřeba není.
Některý spoje by nebylo marný dotáhnout k vlaku 323 a upravit časy odjezdů v obou směrech.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 10:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Myrha: Dnes na vsi mají auto prakticky všichni, resp. každá rodina alespoň jedno.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4990
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 11:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myrha:
Já se omlouvám za svou zvědavost, kolik lidí (rodin) u Vás ve vesnici v PZ kraji nemá k dispozici auto?
Však jim ani nic jiného nezbývá, když do takové vesnice, a nemusí být ani úplně malá (a ani nemusí být zrovna v Plzeňském kraji), jezdí ve všední dny nějakých 5 autobusů a o víkendu nic, zatímco tam, kam koleje vedou, tam se jezdí i o víkendu.
Na rozdíl od častých proklamací, jak je osobní železniční doprava často diskriminována oproti té autobusové, tak pravdou je spíše opak. Železniční osobní doprava má jak od státu, tak od všech krajů naopak nadstandardní podporu oproti dopravě autobusové.

Nakonec - když uvážíme, že na vesnicích přece mají všichni auto, kolik by se pak dalo odstřelit (z hlediska regionální osobní dopravy, ne z pohledu zrušení tratě) tratí? Pár desítek?

Ad M_k:
Úseky tratí uzavřené kvůli sněhové kalamitě
(...)
Nový Jičín horní nádraží - Hostašovice
(...)


Tak že by to nakonec bylo jenom kvůli sněhu?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 11:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však jim ani nic jiného nezbývá, když do takové vesnice, a nemusí být ani úplně malá (a ani nemusí být zrovna v Plzeňském kraji), jezdí ve všední dny nějakých 5 autobusů a o víkendu nic, zatímco tam, kam koleje vedou, tam se jezdí i o víkendu.
Nezbývá?? Ano, nezbývá, ale má to jen pramálo společného s tím, jestli jim do obce jezdí o víkendu 2 a nebo 7 párů spojů.
Ono i v takových Bezdružicích, kam tedy dodnes jezdí denně vlak v relativně slušné frekvenci, to auto mají (až na výjimky) všichni? Proč asi?
Je určitě výhodou, pokud mám do obce slušné spojení veřejnou dopravou, ale z pohledu dnešních dopravních nároků (představ) to není pro většinu místních zásadní problém. Staré embéčko, traktor, kolo stojí před každou chalupou.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.151
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 11:47:47    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to se tedy povedlo, vážení! Jen se tu začneme bavit o problémech dopravy v zimním období, a o tom, kde je to horší a kde lepší, tak najeddnou jako když mávne kouzelným proutkem - a sněhová kalamita jako bejk! V půlce října!!! A jako na potvoru to opět postihlo zejména Severní Moravu, tedy oblast, o které "jde řeč". Tady u nás ve Středních Čechách taky už od noci sněží, ale je nad nulou, takže to hned taje, a bílo tu zatím nemáme.

Tak nějak nevím, ale podle toho co čtu ve zprávách, a co vidím na Babitronu, tak to zatím vypadá, že stejné, ne-li větší, problémy jako doprava silniční, s touhle nenadálou situací má i doprava železniční. Což ale poněkud podkopává argumenty jistého dopravního inženýra od Přerova, který tu hlásal, jak je železniční doprava na sněhu daleko spolehlivější, než doprava silniční. Jenže jak je vidět, tak to asi nebude tak horké...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1900
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 11:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad majkl007: Vysoká spolehlivost železnice? Ano, ale jen za určitých podmínek: Stromy na kraji trati ke kterým se nikdo nehlásí, prehistorické výhybky bez ohřevu, stroje typu Regionoha které ničím neprojedou atd.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.51.80
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 20:24:30    Odkaz na tento příspěvek  

Majkl007:
- Rýpnutí dobré, leč výše jsem vysvětlil, jak to s dopravním inženýrstvím je a není. Někteří tradičně nepochopili...

- Ještě výše jsem popisoval, že zimní provoz má své potíže běžné, které více postihují silnice než železnice (např. náledí), a potom stavy extrémní, jako je třeba ten současný, co paralyzuje nejenom veškerou dopravu, ale třeba i energetiku nebo telekomunikace. Někteří opět tradičně nepochopili....

ps: Nejezdí se do Karlovic, doporučuju rychle, než to roztaje, zahájit řízení o zrušení trati. Silnice podél ní vede v celé délce!
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 21:07:16    Odkaz na tento příspěvek  

Orientačně stav vlečky v Mořkově:

Kolejová doprava v Mořkově přesto existuje!:
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 08:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://zpravy.idnes.cz/nektere-silnice-jsou-pa-kalamite-stale-uza vrene-hrozi-pady-stromu-10k-/domaci.asp?c=A091017_074152_domaci_l po
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 09:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že vlákno u zrušených tratích snese už i info o uzavřených silnicích...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2683
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 09:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rekl bych, ze kdo chce/chtel pochopil a zbytek at si laskave treba aj trhne ...
Pavel
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 09:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jdu si laskavě třeba aj trhnout, protože souvislost jsem opravdu nenašel.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.151
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 10:04:56    Odkaz na tento příspěvek  

Pjp: Milý příteli, chápu jak jste to myslel, ale tímhle mě nedojmete! Že je po sněhové kalamitě několik silnic uzavřených... podívejt se na stránky ČD - Omezení provozu, a zjistíte, že ze stejného důvodu je i několik tratí stále uzavřených. A kdyby byla železniční síť stejně hustá jako silniční, tak byste viděl ten seznam, kolik tratí by bylo uzavřených. Určitě víc než "několik". Takže opět jen výkřik do tmy...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 07:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No koukám, že Pjp se zase vybarvil. Jako obvykle, nic nového pod sluncem.

Pokud by mělo opravdu dojít k tomu, že by vlaky téměř bez problémů jezdily i v zimě, respektive teď při sněhové podzimní kalamitě, tak by se musela SŽDC o infrastrukturu řádně starat. Pak by se problém omezil maximálně na pár zavátých míst na několika tratích, ale k tomu prostě dochází a docházet bude, ale technicky to lze zvládnout.

SŽDC zanedbává (a před ní samozřejmě ČD dlouhodobě zanedbávaly) krom jiného odstraňování náletových dřevin, takže pak se nelze divit, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Stačí se kouknout do diskuse o tratích na v okolí Tanvaldu a jaké jsou tam výmluvné fotky. Tratě prořezané v podstatě jen trochu více, nežli na průjezdný profil.

V zásadě lze říci, že kdyby nebylo výše uvedeného problému, tak by sněhová nadílka do dvaceti centimetrů krom nutnosti čištění neohřívaných výhybek a nástupušť v podstatě žádné problémy navíc nepřinesla.

Bohužel, díky dřívějšímu přístupu ČD a nynějšímu přístupu SŽDC, to dopadlo tak, jak všichni vidíme. No a Pjp tady ještě navíc začne argumentovat, že na silnicích je to špatné, že spadané stromy a pod. To jako na železnici teď není? Nepochopil jsem a jdu si také trhnout.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 09:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pamatuji,že v každé stanici byli lidé s touto spojeni a starali se o ni. Jenže přišla doba komunistického kapitalismu a dopadá to tak,jak to dopadá. SŽDC nestíhá ani to co je povinna ze zákona,natož aby byla schopna udržovat tratě ve stavu provozuschopném, a proto se jednoduše rozhodne trať zrušit. Co na tom, že zde existují zákonem stanovené normy na údržbu. V rámci úspor jsme ušetřili a zároveň na tyto úsporná opatření doplatili.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.51.80
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 11:20:10    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749:
Ještě bych dodal, že zatímco lidí v provozu (=pracujících) ubývá, tak lidí v kancelářích (=vesměs málo pracujících či nepracujících) přibývá. Takže zatímco dřív naběho 15 chlapů z traťovky a opravili výhybky, tak dnes 15 kancelářských krys měsíc papíruje, jedná, objedná si dokumentaci, ztratí dokumentaci, vydává protichůdná stanoviska a zmatkuje, no a na závěr přijdou na to, že když trať zruší, tak budou mít o problém míň, a když to nevyjde, tak si na práci najmou externí firmu, která to opraví.

Z výše uvedeného si udělejte představu, jaká je produktivita práce zaměstnanců SŽDC a kolik nás taková oprava výhybek coby daňové poplatníky stojí peněz. Dezorganizace a zmatečnost kancelářských struktur na SŽDC je natolik pověstná, že když jsem jednou cosi projednával ohledně nějaké stavby, která se měla určitým způsobem dotknout dráhy, tak mi jistý zaměstnanec jistého SDC řekl, že pokud nebudeme vysloveně hrabat do kolejí, průjezdného průřezu nebo sdělovacích a zabezpečovacích zařízení, ať prostě uděláme co potřebujeme načerno (!), protože oni jsou moloch a nejsou schopni se mi vyjádřit, protože nejsou schopni se mezi sebou na ničem domluvit. (citace zaměstnance SŽDC)
Pokud by takto fungovala jakákoliv soukromá firma, tak je za týden ve stavu bankrotu.
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 11:30:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jedna věc. Někdo tady už vloni "pohřbil" trojcestnou výhybku v Novém Jičíně horním. Ale ona tam stále je!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6603
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 12:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: Tvůj popis práce "ouřednictva" je v mnohém pravdivý, ale musím se jich trochu zastat (nikoli ve smyslu flinkání se, ale zbytečného papírování). Tak jsou bohužel postaveny zákony, normy a kupa dalších věcí, že na výměnu několika vrtulí potřebuješ několik papírů a razítek (řečeno nadneseně), že Ti sestřička píchne do tetanovku za 5 vteřin a pak bude 5 minut vyplňovat papíry...
KT8D5
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.220.147
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2009 - 15:59:43    Odkaz na tento příspěvek  

Jeden dotaz, mozna off-topic..ale skusim: Shanim co nejvice informaci kolem zrusene trate Stupava-Devínske jazero (SK) ktera je jiz nekolik let neprovozni. Nejlepsi by bylo kdyby se nasla osoba s vyskovym profilem a popisem cele trate. Pokud by to nekdo mnel nebo by vedel, kde bych alespon neco z toho sehnal (a vlaky.net neratam) tak bych mu byl vdecny. diki.
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 26. října 2009 - 12:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ratiskovka.com/
Je zde i historie důlních vleček v Dubňanech, paráda.
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 26. října 2009 - 12:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://trat312.webnode.cz/popis-trate-312/
Trať do Malé Morávky
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 10:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nespíše se schyluje k zastavení provozu na trati Dolní Bousov - Kopydlno, prý už tam jezdí jen vlak v neděli.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5089
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 10:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil:
- Ne Kopydlno, ale Kopidlno.
- Vlaky tam nyní jezdí nejen o nedělích, ale i každou sobotu.
- Ano, prý se schyluje (ale ne od nového JŘ, ale až od jeho 1. změny; viz nedávná diskuse v jedné z "východočeských" diskusí).
- Snad by to nemuselo okamžitě znamenat zrušení tratě, alespoň mezi Kopidlnem a Dětenicemi, kde je (alespoň v létě prý ještě byla) občasná nákladní doprava.
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 10:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A víte někdo něco o kolejích ze Zdětína u Chotětova do Benátek na Jizerou??
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 10:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že to nepadne (ve smyslu trať, osobáky to je jiná věc). V úseku Bakov - Kněžmost - (Bousov - Sobotka) a Dětenice - Kopidlno je nákladní doprava a celé je to svého druhu záloha kolejového napojení Škodovky.
Stran Dolního Bousova - na té vlečce jsem neviděl kolo 20 let. Možná mi něco uniklo, ale stav vlečky dává tušit, že asi ne.
To rozsáhlejší kolejiště znamenalo, že manipulační kolej před nádražní budovou měla místo dnešní výkolejky na Kopidlnském zhlaví výhybku, za ní pak ještě jednu jíž se pak větvila do dvou kusých kolejí. Před těmi cca 20 lety tam možná stály nějaké šroty, v posledních letech před zrušením tam ale nebylo nic. Padlo to asi v době výstavby zabzařu v Dolním Bousově.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 10:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdětín: Vlečku jsem procházel v září 2002 a byla ještě pojížděná a funkční. Z "širé vlečky" +/- v půli štreky odbočovala ještě vlečka nějakého šrotiště, rovněž tehdy pojížděná.
Kdy to přesně padlo nevím. Tipuji 2004. Vlečka Chotětov - Brodce padla o něco dřív, avšak o hodně dřív byla nepoužívaná.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2712
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 16:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden článek, myslím že dosti výstižný.
http://www.ct24.cz/doprava/zeleznicni/70845-trat-novy-jicin-hosta sovice-se-nejspis-zmeni-v-cyklostezku/
fotogalerie: http://happypeta.rajce.idnes.cz/
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 27. října 2009 - 22:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trať 063: Když jsem před pár týdny fotil manipulák na této trati, tak jeho cílovou stanicí nebyl Kněžmost, ale Bousov.
ICQ: 216 533 068
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 08:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil: Já vlečku procházel v roce 2005 nebo 2006 a již v té době se trhala... Nyní je téměř v celé její délce cyklostezka, bohužel... Snad jediné kolejové pole z celé 6km vlečky zůstalo na mostě před podnikem Carborundum.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.151
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 10:59:44    Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsme si udělali procházku po trati 326 z Nového Jičína hor. n. do Hostašovic. Tady je pár fotek nejpostiženějších míst:

Známé místo na konci Nového Jičína


Dva zaasfaltované přejezdy a poničená zastávka v Bludovicích


Na první pohled neporušený most, a za ním další z míst, kde koleje s pražci visí ve vzduchu. Takových míst je na trati povícero...
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.151
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 11:00:16    Odkaz na tento příspěvek  

Nejpostiženější úsek tratě se nachází mezi odbočkou vojenské vlečky a zastávkou Hodslavice, konkrétně zde



A ještě jedno zvlněné místo v Hodslavicích.
Naroznej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 11:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TomášK:
Dle mého má z tratí 063 a 064 do budoucna naději pro život pouze 064.
063 musí zůstat nezrušená pouze v úseku Bakov-DB .Tato trasa je nutná jako rezervní do(z) ŠKODA AUTO a Kněžmost je z hlediska objemů zajímavý pro nákladní dopravu
V DB ty kusé koleje skutečně byly , byly ale nepodbité a nemohly tam mašiny. Já jsem byl v DB na provozní praxi (SPŠD) v roce 1991. To tam stály nějaké šroty , občas se tam něco odstavilo , když nebylo jinde místo. Na vlečce do tehdejšího podniku Proclima byl tehdy ještě jakž takž provoz ,tu vlečku navíc využíval i místní vojenský útvar.
Manipuláky do DB jezdily po 064 pravidelně v po,st,pá. Dle pp až do Sobotky.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3842
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 28. října 2009 - 16:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám ta trať do N.Jičína měla ještě předrevoluční pokládku,tedy usuzuji podle betonových pražců. Škoda,že se takové obnovy před revolucí nedočkalo více lokálek,některé by to dnes potřebovaly.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.51.80
Odesláno Středa, 28. října 2009 - 20:46:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ještěže to spláchla ta voda. Takhle by musela SŽDC velmi dlouho čekat, než by návrh na zrušení tratě podložila špatným stavem svršku. Ono ty betonové potvory nechtějí hnít...
Povodeň přišla jak na zavolanou.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2009 - 17:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice, neprovokuj . Někdo ze SŽDC si přečte Tvůj příspěvek a pak jen vyčká obvyklé povodně na Bečvě - a Přerov je bez vlaků!
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 21:59:20    Odkaz na tento příspěvek  

A co bude s tuôto vlečkou?

Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 22:02:59    Odkaz na tento příspěvek  

pokračování vlečky

Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 22:06:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ježiš chyba, mořkovské zhlaví má být toto:
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.58.164
Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 11:02:36    Odkaz na tento příspěvek  

Já to nechápu. Proč všude píšete, že tratě jedoucí do měst aspoň středně velkých měst nejsou na zrušení a tady trať do Nového Jičína je podle vás na zrušení?Vždyť ten Nový Jičín je snad dost cílovou stanicí ne? To bude ostuda pro takové město bývalé krajské město Nový Jičín, až bude mít železniční spojení jen jednou tratí z nádraží Nový Jičín město. To není snad trať Protivec-Bochov, nebo Kojetín-Tovačov
Zamracenej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 13:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík interpunkcí nepolíbený: Pokud alespoň občas sledujete média či zdejší diskuzi, nemohlo Vám uniknout, že trať byla silně poškozena povodní a náklady na její rekonstrukci by byly moc velké na to, aby se vyplatilo ji udržet provozuschopnou. Pokud vím, na Bochovce nikdy žádná povodeň neřádila a nepoškozovala, tam byl hlavním problémem vzduch v akváriích a také neexistující návaznosti na vlaky na 161. Mimochodem, tato trať není zrušená, ale stále na ní panuje nákladní doprava (třikrát týdně pár Mn?) díky nakládce dřeva v Bochově. Příště prosím porovnávejte porovnatelné.
Brejláky a Barči, ty já mám nejradši. Akvárko ve šrotu je dobrá služba cestujícím!
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 10:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je to silně poškozené,to co nám řekne politik?
Byl jste tam někdy osobně? Myslím že cena na opravu je přemrštěná,ale ono se to spíš někomu hodí do krámu. Proč něco jen spravit,když to nehodí tolik co bourání a výstavba něčeho nového. Nevěřím že je to tak čisté,jak se nám snaží pořád představovat.