K-report
 

Archiv do 25. dubna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » BRNO přestavba žel. uzlu a nové nádraží » Archiv do 25. dubna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 11:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže se můžeme těšit, na pro vodu občas neprůjezdnou Opuštěnou?
Nebo poručíme větru, dešti?
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 12:58:20    Odkaz na tento příspěvek  

Větru, dešti poručíme, protože se počítá s odčerpáváním. Horší ale je, že jsou tendence zastavět jižní centrum různými obchodními komplexy typu Vaňkovka (nic proti Vaňkovce, ale jedna stačí) a parkovacími domy, tudíž se nebude dát mluvit o rozšíření historického centra města přirozenou městskou zástavbou. Město se tomu již jednou úspěšně ubránilo v devadesátých letech, když v jižním centru měla být umístěna Olympia, Ikea atd. a zdá se, že developři a obchodníci to nevzdávají.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 15:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagel: Očividně o tom nic nevíš Ty. Jasně, že má být Opuštěná zapuštěná pod bulvár, ale bez přerušení provozu na ní po mnoho měsíců, možná rok, se to neobejde. Zapustit Opuštěnou přes noc by nedokázal ani Jára Cimrman. Takže se ptám - kudy bude jezdit veškerá doprava z Opuštěné po dobu výstavby mimoúrovňového řkížení?
Pod mostem se projet samozřejmě dá, pokud už stojí, ale horší to je, když se staví nový nebo když se starý musí snést a místo něho se buduje nový, což je tento případ. A včil mudruj.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 15:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: ono pokaždé, když se staví něco nového se musí udělat jisté ústupky a omezení provozu, viz. stavba tunelů v Kr.Poli. A jsou lidi, kteří to pochopí, řeknou si - musí to být. A pak jsou jiní, kteří po celou dobu stavby remcají, vymýšlí petice a důvody, proč to být nemá.To jak vypadá to území dnes ti vyhovuje? A pokud máš jiný nápad na zástavbu - to by se pak nemusel omezit provoz na Opuštěné, kdyby tam vyrostlo něco jiného než "stupidní" bulvár?
Já spíš souhlasím s Bohumilem... nemuselo by tam být jen 100 obchodů a kancelářských budov, ale třeba klasické městské byty, prostě trochu lidská zástavba. Ale remcat kvůli každé ptákovině, to není můj styl.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 16:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagell: ono nic proti obchodům a kancelářským budovám, pokud neničí okolní veřejný prostor. Hlavním problémem budov typu Vaňkovka je, že z pohledu "uživatele města" jsou postaveny naruby: normální městský blok se obchody, pohledovými fasádami a vůbec tou vstřícnější stranou obrací do ulice, provozní a technické věci jsou dovnitř (do dvora). Pokud by v nové čtvrti převážily stavby, které to budou mít naopak (jako Vaňkovka), tak to bude stejné ghetto, jako to bylo doteď.
Jinak "bulvár" jistě pujde postavit i se zachováním nějakého provozu na Opuštěné, ostatně MÚK Hradecká x Královopolská-Skácelova se taky staví se zachováním provozu. U "bulváru" mi vadí spíš ta zvrácená logika, že bulvár potřebuje něco výrazného spojovat (viz Husova od Červeného kostela k obelisku v Denisových sadech), na jednom konci máme Petrov, tak na druhý vrazíme do úplně nesmyslného místa nádraží, hlavně že to bude vypadat hezky.
freak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 72.232.109.36
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 16:28:26    Odkaz na tento příspěvek  

Pochopitelně je otázka, co nakonec bude v JC stát, ale z dosud zveřejněných projektů developerů, kteří se ucházejí o pozemky, nebo je již vlastní, je jedniným obchoďákem typu Vaňkovka Aupark. Všechno ostatní jsou různé kombinace kanceláří, bytů, hotelů a obchodů do ulice. O stavbu park. domu se zajímal jen ECE (Vaňkovka) - kvůli tomu, že při stavbě šetřil, nešel do podzemí a teď zjišťuje, že místo parkovišť na střeše by mohly být další prodejní plochy, o které je v lokalitě obrovský zájem (což, pravda, může vzbuzovat obavy z dalších podobných projektů) - ale nedostal povolení.

Problémy při výstavbě by rozhodně daleko větší byly u přisunuté polohy.

Místo pro nádraží není nesmyslné, naopak z mnoha důvodů logické. Z jiných důvodů je ovšem logická přisunutá poloha. Myslím ale, že rychlodráha je přijatelný kompromis.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 17:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, že má být Opuštěná zapuštěná pod bulvár, ale bez přerušení provozu na ní po mnoho měsíců, možná rok, se to neobejde.

Kecy. To samé by se dalo říci o MÚK Hlinky a přece to šlo. U Opuštěné by se možná ani nemusel omezovat počet pruhů, protože je tam znatelně víc místa...


Odsunuté nádraží s Veselého rychlodráhou považuju za celkově dobré řešení, ale bojím se, že to zabije nedotaženost v "detailech", jako je třeba zapomenuté místo pro druhou kolej od Střelic na nadjezdu přes Sokolovu, pouze jednokolejný přesmyk tamtéž nebo plánované zaústění přerovky do severního zhlaví.

Podobně byla pohřbena poloha současného nádraží před ~100 lety, když se sice rozhodlo o centrálním nádraží, ale nemyslelo se dopředu a poněkud se šetřilo na zapojení tratí... Nelíbí se mi představa, že by se měla opakovat ta stejná chyba - rozhodování na základě výhledu, který bude jen zlomkem životnosti projektu (4-20 let výhledu vs. ~100 životnosti) vedoucí ke znovuzprasení ŽUB. Než něco takového, to radši mírně upgradovat současné Hbf jako třeba dosazením nového stavědla, zvednutím perónů na 550 mm nad TK apod.
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 22:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brání něco zásadního čtyřkolejce z HBf. do Šimic, případně odbočení před Šimicemi na nákladový průtah a Vláru? To by zčásti vyřešilo přetížení současného jižního zhlaví HBf. Další vylepšení by mohla přinést přestavba jižního zhlaví, protože moc kolizních bodů tam zase není. Střelice si jedou po svým z V. a VI. nástupiště, Břeclav taky z I a II a vlára a přeroffka III a IV. Kdyby hrany nestačily, dají se ještě dvě koleje u TESCA přistavět. Po dokončení SJKD naprostý luxus i bez odsunu.Jenom chtít.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 09:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: projekt NvC počítal se třemi kolejemi do Šimic, IMHO by se čtvrtá vešla taky. Ale byl by z toho asi podobný řev, jako je teď kolem čtyřkolejky Šimice - Olomoucká (dost přispěl ke zrušení územka na ŽUB). Naopak spojka od HBf. na Olomouckou by byla asi neprůchozí, koliduje s příliš mnoha budovami v tom areálu mezi tratěmi a navíc by se musela trať HBf. - Slatina úrovňově křížit s nákladovým průtahem (protože cokoliv mimoúrovňového by vyvolalo povstání v Židenicích). Ale je to škoda, zapojení Vláry a Vyškova od severu by sakra pomohlo fungování hlaváku.
Mimochodem pokud už by se do HBf. mělo vrtat (překopávání zhlaví), tak už by bylo dobré sáhnout i do uspořádání perónů, zřízení jižního podchodu ... a jsme na některé z variant navrhovaných NvC, byť to nemusí být zrovna ta nakonec prezentovaná s podzemními perony na Nových sadech.

(Příspěvek byl editován uživatelem Racek.)
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 09:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: s tou vícekolejkou do Šimic a přímou tratí na Slatinu mi čteš myšlenky. Problémy podle mě budou tyto:
1. nikdy se to tak nedělalo
2. pozemky
3. nutnost MÚ křížení nákladního průtahu a tedy jedné z tratí v úrovni +2
4. zdržení o dalších minimálně 10 let kvůli vyřešení výše uvedených bodů - a to kdyby se opravdu "jenom chtělo" na maximum...

Pak k tomu ještě přidat dvoukolejné přesmyky tak, aby se dalo bezkolizně jezdit ve směrech Tišnov-Břeclav, Blansko-Chrlice a Střelice-Slatina. Ještě na nádraží nacpat dvě koleje mezi koleje na Ti-Bř a Stř-Sl pro výjezdy z depa a případně pro úvratě VR vlaků Berlín-Vídeň* a pak by nové Hbf na místě současného nemuselo být paskvilem, obešlo by se i bez kusých kolejí, a nezáviselo by kapacitně na diametru...

* možná by to šlo vyřešit bezúvraťově smyčkou po nákladním průtahu
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 09:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemyslím si, že by zvýšení počtu kolejí mezi HBf. a Šimicemi nutně muselo vyvolat takový řev jako rozšíření nákladového průtahu kvůli odsunu, zástavba podél stávajícího koridoru je daleko méně hodnotná a pouzen navíc zčásti na zábrdovické straně, druhá půlka je průmyslová. Pár set metrů PHS a la Nové spojení by možná problém vyřešilo.
Napadá mne - co kdyby ta spojka byla pouze jednokolejná, tedy pro výjezd na vláru (příjezd by zůstal komárovskou spojkou, pak by nekřížila vůbec nic...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 09:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad vlára ze severu: kromě druhého trianglu by to šlo vyřešit ještě spojkou podél Svitavy. To by ale znamenalo nutnost minimálního poloměru a dlouhou estakádu. Tohle naši předkové prostě posrali...

druhý triangl
spojka podél Svitavy
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 10:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když vidím ty psí kusy, co tady navrhujete - nebylo by jednodušší prokopat tunel cca od Špitálky po Životského (cca 1200 m)? Rampy nad Koliště a nad Ostravskou vycházejí do 20 %o, jenom by se musela zahloubit nebo zaslepit Vlhká.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 10:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak vysoké nadloží uvažuješ? Docela by se hodilo, aby průchod pod Svitavou měl nad sebou alespoň několik m jílů, aby nebyly zbytečné problémy s vodou... Kromě toho by to ještě chtělo trasu posunout na sever nebo na jih, aby se vyhla továrním halám. V oblasti jsou pak ještě kmenové stoky a kolektory, takže by to byla trasovací lahůdka.
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 19:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy máte všichni Silvestra, že jste tak veselí? Jinak si to nedovedu vysvětlit...
Kdo by ty vaše zahloubeniny a estakády platil???
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 21:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagel: ne, akorát tu mezi odpůrci i příznivci odsunu prosakuje blbá nálada z aktuální varianty přestavby a neschopnosti dotyčných se přizpůsobit aktuální situaci. Třeba když SŽDC soud zamítne ÚR, proč @#$%^& ty podklady nespraví?

Mě je jasné že to, co jsem popisoval výše, je v současnosti naprosto nereálná vize. Nicméně pokud se k problému budou zodpovědní přistupovat stejně jako dosud, tak to nějak podobně může dopadnout, protože peníze z EU se proserou (protože nebudou ÚR, SP budou brzy po vydání rušena a rok 2013 tu bude co nevidět) a tím pádem nastane čas udělat si sčot, přerovnat priority a postavit se znovu k problému koncepčně. A přiznejme si to, naposled byla na zřeteli celková koncepce, když se dělala v roce 2002 studie Komplexní dopravní obslužnost Brněnska. Od té doby se celková koncepce pouze osekává a to tak, že se pro budoucí rozvoj neponechávají příslušné rezervy...

K té ceně: je potřeba zvažovat celkové náklady na životnost a vyváženost celkového řešení. Současný ŽUB mimo debilního zapojení vláry ještě trápí úzká hrdla jak na nádraží samotném, tak na přívodních tratích. Městské linky v desetiminutovém intervalu, jako třeba Chrlice-KP(-Kuřim) nebo Střelice-Bohunice-Hbf-Slatina by byly i s novým odsunutým nádražím nemyslitelné i s lehkými NP jednotkami typu Desiro/Talent/Flirt. Prostě protože by pak už skrz uzel projelo maximálně pár R/IC/EC za hodinu a na nákladní vlaky nebo budoucí VR spoje by prostě na tratích a zhlavích nezbyla kapacita.

Pak je tu ještě souvislost s MHD - když nebude mít železnice krátké intervaly, nebude MHD odlehčovat, ale naopak ji přitěžovat - a to už dnes Brno 40m tramvaje bezezbytku využije a na linkách typu 1 nebo 8 by se vyloženě hodily. Přitěžovat tento systém bude taky něco stát.

Když si to dáte dohromady s faktem, že v současných sračkách je ŽUB právě proto, že naši předkové před 100 lety šetřili právě na zapojení tratí (ekvivalentu dnešních "estakád a zahlubenin"). Celkově mi z toho všeho vychází, že současně prosazovaná rekonstrukce je ta nejdražší možná - tedy pokud se do budoucna počítá s provozem kolejové a veřejné osobní dopravy vůbec.

PS: stále si myslím, že je snazší udělat ŽUB pořádně, tzn. aby jeho koncepce zastarala až po stu letech její reálné životnosti a aby se dala přizpůsobit novým potřebám, s nádražím v odsunuté poloze. Není to ale pro mě žádné dogma a jak jsem už naznačil ve svých příspěvcích 1069 a 1083, radši dám přednost dalším dvaceti letům hádání a "mírného pokroku v mezích současné koncepce", než zprasení na dalších sto let dopředu.
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 4338
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 21:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NAPEŤOVÁ VÝLUKA:
Horní Heršpice dne 14.3. od 7:30 do 14:15
HH-HL dne 15.3. od 7:20 do 13:10


FZF Zlínka LEDky na Loudala
810 271-7 "Šarinka" - NEJLEPŠI Perla na Zlínce -
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 09. března 2009 - 20:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžete mi, prosím jako Nebrňákovi objasnit, kde jsou Šimice?
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 09. března 2009 - 20:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Židenice.
Můj Skype: Vojtik48
Cěštyna nieni moj koňičšek :-O
Co je to table?
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 09. března 2009 - 20:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je prosím čtvrť Brünn-Schimitz.
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
pman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.194.18
Odesláno Úterý, 10. března 2009 - 16:51:10    Odkaz na tento příspěvek  

Proč se brňáci tak brání přesunu nádraží ? Protože přesunulo-li by se brněnské nádraží o 1 km na jih, tak by to bylo Wien Nordbahnhof, přesunulo-li by se o 1 km na sever, tak by to byla Ostrava południowy, přesunulo-li by se o 1 km na východ, tak by to byly Košice predmestie a kdyby došlo k přesunu o 1km na západ, tak by to bylo Praha - vjezdové hradlo.
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 11. března 2009 - 00:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pman: Přesně tak, vždyť na místě plánovaného nádraží je přece střed Evropy Myslím, že to psali v nějakých materiálech Jižního centra. Až na to že jiní "odborníci" říkají že střed Evropy je v Německu... nebo Litvě... nebo kdekoli jinde, záleží na reklamě
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2372
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. března 2009 - 22:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aspoň je tady trochu živo...
Můj Skype: Vojtik48
Cěštyna nieni moj koňičšek :-O
Co je to table?
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2377
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 13. března 2009 - 22:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, netušil jsem, že jde most 90. koleje vidět i zdálky tak výrazně. Ale možné je vše.


A pokud se zítra dohrabu k činnosti, tak sem hodím nějakou tu fotoreportáž ze zasněžených Heršpic. A přemýšlím, že bych si výhledově založil něco na rajčeti (to by člověk ale musel vyvinout práci )
Můj Skype: Vojtik48
Cěštyna nieni moj koňičšek :-O
Co je to table?
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 13. března 2009 - 23:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes už je to most koleje 600...
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 13. března 2009 - 23:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo se v tom novým číslování má vyznat :-)

Nevíte jak bude po rekonstrukci řešeno zabzař v HH? Odstavné nádraží bude mít JOPku, ale co zbytek? Tam zůstane současná tlačítková volba, nebo se celé ovládání přesune do nové budovy a Heršpice se stanou moderní stanicí s JOP?
Můj Skype: Vojtik48
Cěštyna nieni moj koňičšek :-O
Co je to table?
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 13. března 2009 - 23:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanice i odstavné "H" budou mít elektronické stavědlo, které bude ovládané ze zrekonstruované dopravy (pro ŽST) a provozní budovy (pro odstavné).
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 14. března 2009 - 12:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A aby se neřeklo, že si fotky škudlím pro sebe, tak poskytnu ještě nějaký malý přídavek z ještě vyššího místa. Možno srovnat s předchozí fotkou, fakt se toho moc nezměnilo :-)


A nakonec hádanka: najdi si svůj vláček či mašinku


Jak jde poznat, tak jsou fotky trochu staršího data, ale snad to nevadí. U prvních dvou jsem autorem já, zbytek byl vytvořen známou (ale povolení ke zveřejnění mám). Jde to teda znatelně poznat na kvalitě, to moje mýdlo.....
Můj Skype: Vojtik48
Cěštyna nieni moj koňičšek :-O
Co je to table?
Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 17:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po delší odmlce jsem se opět dostal k focení, takže je tu pár foteček kolem přejezdu, které jsem dneska na fotil a přidal sem.

http://lenosi.rajce.idnes.cz/Prejezd_2009/
Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Prejezd2
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 6-2008
Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 22:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lenoši: Na páté fotce páté v pořadí je sprejerský nápis A.C.A.B.To je nějaké pako od nás z Havířova.Máme to hned na několika fasádách.Dostanu li tu vymaštěnou hlavu,než zhyne,rypákem to očistí.
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 04:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to na zdi co je již jen krůček od demolice poněkud jedno? :-)
Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 12:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Ta zeď už tam aspoň měsíc není.
Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Prejezd2
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 23:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Google říká že ACAB značí All Cops Are Bastards... asi to nebude omezený jen na Havířov
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 6-2008
Odesláno Pondělí, 30. března 2009 - 00:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak či tak,platí poslední věta z výše uvedeného příspěvku(č.129)
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 03. dubna 2009 - 23:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, prosím, kde je firma SOLID? Podle vizitky by měla sídlit někde tady, a ona je tam jen díra....


A hele, na Dolní nádraží je už provozovaná osobní doprava. Nevěříte? Věřte :-)


A nakonec co nového ze zabzař: na vekslích se nám vyskytlo EOV (bylo tam už dřív?) a po nádraží rostou seřazovací návěstidla.

Tak jsem i já podlehl a založil účet na rajčeti.
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 9-2008

Odesláno Sobota, 04. dubna 2009 - 02:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohřevy na výhybkách byly už před započetím stavby.
Mettys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 04. dubna 2009 - 20:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta 854 pouze posunovala :D
Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 05. dubna 2009 - 20:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se dneska hodně prošel po stavbě a vešel na místa, kde ve dne makají a vy byste buď překáželi nebo by Vás tam nepustili. Takže jsem inovoval podpis a jsou tam fotky jen z letošního roku včetně dneška.

(Příspěvek byl editován uživatelem lenoši.)
Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Prejezd2
Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 05. dubna 2009 - 20:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Vojtík : Solid má sídlo na Košuličově ulici, ale foto nemám.
Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Prejezd2
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 01:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, nějak nemám drzost se tam takhle procházet. Jak dlouho tam ještě má být ta lávka?
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 9-2008
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 17:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thingie: 13.6. by měla jít lávka dolů.
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2429
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 19:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už? A z čeho se pak bude fotit?
Tak jsem i já podlehl a založil účet na rajčeti.
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 21:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: Jestli to nevíš na tak na většině releovkách je EOV namontované hodně dlouho
xxx 037-x FOREVER;-)
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2430
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 07. dubna 2009 - 15:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna tuhle věcičku jsem doteď vůbec nesledoval.

Kažodpádně díky všem za bleskové upřesnění
Tak jsem i já podlehl a založil účet na rajčeti.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 4693
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 18. dubna 2009 - 12:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik:
EOV = elektrický ohřev výměn

V praxi to znameá, že v zimním období by vexle neměly zamrzat a sníh se rozpouští

Pokerna: Né každý všechno ví a všude byl...
FZF » Zlínka
810 271-7 "Šarinka" » Perla Zlínky
19. a 20.9.09 ® 110 let Zlínky ® těšíme se na Vaši návštěvu
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2452
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 18. dubna 2009 - 12:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já vím co je EOV, jen sem ho dřív pořád přehlížel

Od té doby, co fotím návěstidla a výhybky jsem si toho porvé všiml :-)
Tak jsem i já podlehl a založil účet na rajčeti.
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 16:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska po poledni bylo v Heršpicích u přejezdu živo: přijel jeřáb a valník s čímsi (viz foto), vyložili to z valníku na jeřáb a jeli pro další, je to asi na dlouho... Ví někdo o co jde? Já se tam teď pár dní nedostanu tak díky za jakýkoli další foto, info...

Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 21:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo to jsem viděl od svého baráku, že tam dojeli a jeřáb tam zůstal a mleli něco o závaží a no to jsem udělal později průzkum.

No byl jsem se projít po stavbě a jestli tam ten jeřáb nebyl kvůli té šachtě, v které už je velká černá roura viz moje fotky v podpisu. Jinak vzadu včera a dneska jezdil po nové nákladní smyčce, která je zatím nekompletní, no zkrátka tam jezdil motorák s vágony a jeřábem a dávali na sloupy uchycení trolejí a napínáky sloupů a trolejí.
Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Prejezd2
Dokturek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.7.195
Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 21:54:15    Odkaz na tento příspěvek  

Joe: Dovolím si tipnout, že se jedná o díl věžového jeřábu, konkrétně základnu pro betonová protizávaží. Asi se v blízkosti začne cosi pnout do nebes :-)
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 22:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky oběma, vypadá to tak. Že by už jeřáb na snášení lávky (13.6.)?

A co je to zač ta roura, je tam ještě?
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 11:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové houbelec cosi že by se začalo stavět do nebes ... Začne stavba mycí linky a podchodu pod nádražím Heršpice.Kvůli tomu tam jsou ty jeřáby. A na sundání lávky je to ještě moc brzo nemyslíte?
Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 16:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska k večeru to nafotím tedy pokud se dostanu na stavbu. Jinak ráno už tu byl návěs s konstrukcí a ejhle už je najednou most pro náklaĎáky směrem na Jihlavu a zpět.

Jinak ta roura slouží pro splašky a odpady, které se tam dostanou ze silnice z podjezdu a potom to budou přečerpávat čerpadla dál do kanalizace.
Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Prejezd2
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 9-2008
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 18:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Phpttjournal: Stavba myčky už je v pokročilém stavu a podchod pod kolejištěm se začne budovat až v červenci.
Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 20:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem předchvílí došel ze stavby a v přejezdu v podpisu jsem doplnil fotky. Jedná se o most a šachtu. Fotky jsem udělal, aby byl Vojtik v obraze.
Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Prejezd2
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 22:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz na nějakého opravdového znalce (budoucích) Heršpic. Není mi jasné, jak bude zdvoukolejněn úsek H.H. - Hr.109(St.silnice)... Ta kolej by se vedle Exmontu snad vešla, ale kam se zaústí, když už na mostě přes podjezd není místo? Chápu, že to nebudou dělat v této etapě, ale reko trati na Rapotice má začít už příští rok...
Ví to někdo?
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 16:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď sem jel kolem vlakem a koukám na zárodek novýho mostu a tady už sou fotky, supr. Díky, Tome.
Lenoši
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 21:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Huffnagel : Vedle stávající koleje, která vede kolem exmontu zůstane a vedle ní se přidá další která se potom spojí s tou co povede z mostu (nákladní) aspoň, tak by to mělo být.
Bydlím v Brně - HH, cca 200 metrů od přejezdu (přestavba ŽUB), fotky z přestavby v HH - Prejezd a Prejezd2
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 7-2007

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 01:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už se nám začíná rýsovat další viadukt né rýsovat, spíše už je posazena část konstrukce a to na koleji na střelice

(Příspěvek byl editován uživatelem pokerna.)
xxx 037-x FOREVER;-)
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 10:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se mi nezdá. Obyčejně se slovo viadukt v češtině chápe jako delší most složený z více oblouků nebo aspoň s více pilíři, a takový tam, co vím, žádný zatím není, a ani mi nepřijde, že by být měl.
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 13:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O viadukt se opravdu nejedná a ani tu žádný nebude.