K-report
 

Archiv do 21. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv do 21. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 01:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak já v tomhle mám podobný názor jako Hook, ale ten končí u profesí, kde se vyžaduje víc drilu, než za volantem osobáku. Ale na busech a nákladech je to možná tak půl na půl.
Pak jsou ty ženský většinou už v pohodě a jsou to takové typy, co se o sebe umí postarat, a mají i cit pro věci, který paničky na podpatcích radši nechávají svým chlapům (ale ti jsou většinou sami levý, páč o víkendech objíždějí svým BMW shopping luxusing centra a vybírají růžovoučká tričíčka a gelíček na vlásečky) takže se na nich přiživěj servisáci.

No s tou znalostí busů a aut. Nejsme v době, kdy se na kamiony a busy rekrutovali hlavně automechanici. Dneska (aspoň u nás v podniku) jsou mlaďasové rychlokvašky, který nemaj cit pro stroj ani když funguje, (jeden se nechal slyšet, že přes ty obrubníky lítá schválně aby si lidi užili-to byste mu jednu napálili) natož, aby pak vyřešili nějakou závadu. Nemají zájem a neumějí to.
Já jako jeden z mála jsem si nakopíroval a napůjčoval manuály ke všem řadám autobusů-muselo se pro ně lézt dospod do skladu, jak nikdy nikdo nechce znát techniku, kterou obsluhuje. Starší chlapi jsou už zase většinou znechucení, nebo se jim prostě už něco nechce řešit, tak neřeší...
Busandy znám 3. 2 jsou zkušený vylítaný řidičky-profesionálky, ta třetí loni zbourala košťata v myčce, zábradlí na lince, opískovala asi 3 autobusy, spálila u mého busu volič převodovky za 50 tisíc a jednou za ní přijeli do garáže policajti. No, teď už se dost zlepšila...
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
Voitekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 02:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: no jo ale né každej má práci jako koníček, tebe to dejme tomu baví a zajímáš se vo to ale vem si že by si dělal třeba horníka, nechutná práce v nelidskejch podmínkách a někdo by tě nařknul že si nehledáš nějaký manuály ve skladu ke strojům a podobně blbosti., by si mu řekl at ti políbí prdel že sem chodíš si vidělat prachy:-)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 02:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka je, o jaké stroje by se jednalo. Já tvrdím, že každý by měl dostat pro práci maximum informací, takže i ten horník dostane poučení co a jak, jenže na autobus zdaleka nestačí ten už dost zkrouhávaný povinný zácvik a nemáš tam potom vedle sebe Pepu nebo Karla, kteří můžou přiskočit a říct, že je lepší dělat to takhle. Opustíš bránu garáže a jsi na všechno sám, podnik svěřil miliony a svoji váženou a milou klientelu a všichni očekávají, že zase projedeš tou bránou večer zpátky, pokud možno aby autobus nebyl napůl. Na dráze je to vlastně skoro to samé, jen těch lidí, s kterýma se spolupracuje a kteří se přímo zúčastňují na zajištění cesty tvého vlaku, je daleko víc.

Mě a baví? Nas*anějšího člověka za poslední dobu na garážích nebylo a pokud jo, už jsou dávno pryč.
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4196
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 08:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hook:
zase ten Tvůj neodolatelný pocit být s každým ve sporu,ať to stojí co to stojí?Sám kecáš voloviny a dobře to víš.

Nepodsouvej mi své pocity a záměry, Hooku. Ty dámy si uměly bez problémů odvzdušnit jak vodní, tak palivový okruh, měřit pojistky, nastavit prasklé lanko palivové páky, dotáhnout, nebo vyměnit řemeny alternátoru, nebo řemen vodního čerpadla. Vyměnit vstřikovací ventil, palivovou trubku..... Prostě kecáš ty a nevíš o tom vůbec nic. Já se nebavím o řidičkách busů, tam nevidím, a ty neblafej kokotiny o ženských fířicích, když jsi ani jednu v životě neviděl, nebo alespoň osobně nepoznal. Paní Gudrun jsem osobně 8 let na 810 kách střídal a jak říkám, byla to fířice jako hrom. Když jsem šel po ní, věděl jsem, že ten motor je ve 100% stavu. Věř, že věděla o motorech minimálně to, co ty, spíš víc. Já se tu nebavím o nějakých vyjukaných civilních řidičkách, co nevědí, kde mají hever, nebo tažné lano, ale o profesionálkách. Asi nejsi schopen pochopit, to je mi líto.

Stejně jako jsem ještě neviděl chlapa coby vychovatele v mateřince

Opět jen tvé kecy, že cos neviděl, to neexistuje. Vzpomeň si na tu debatu Bolka Polívky a Ivany Chýlkové o Bohu a 3,14če v jednom známém českém filmu. Učitel v mateřské školce existuje minimálně jeden a dokonce cca 2-3 roky zpět vyhrál nějakou soutěž oblíbenosti mezi dětmi, protože byl tak dobrý, že zastínil všechny své kolegyně ženy.

Nebuď tak zaujatý vůči ženským, v mnohém nás totiž předčí. Ty tu dáváš zbytečně najevo své zakořeněné machistické sklony. Jsi s tím ale k smíchu.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
749.241
Neregistrovaný host
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 08:38:53    Odkaz na tento příspěvek  

Sebu: tvoje smaltovaná tabulka mi připadne jako postarší číslo popisné. Písmeno R by mohlo pocházet od rechts, označující např.pravou polovinu dvojdomu.
Posláno z mobilu.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 09:27:01    Odkaz na tento příspěvek  

Co je platné,že Tvé madam měly znalosti jako polobůh,cit pro stroj,ústrojní kázeň jak na vojně a vlakopis denodenně bez závad,když pak potkáš na silnici ženskou,která při defektu není schopna porozumět žádosti ,kde má hever /co to je???/ a klíč na matice kol si plete s kloubákem na svíčky
Ony ale dneska dámy (aspoň takovéhle) kolo nemění. Když píchnou (kolo :-), vezmou růžovoučkej mobil a vyťukají asistenční službu.
Na mašinách to spěje ke stejnému stavu. Doby podkládání relátek, vykracování ochran a nahazování odpojovačů tyčí vod koštěte končí. Takovej západoněmeckej soudruh lokfárer, když ho zaskočí porucha, vezme manuál, nalistuje stránku s řešením poruch, zkusí podle pokynu zmačknout reset, zkusí vypnout příslušný jistič a když to nepomůže, volá pro pomoc. Voni asi už zjistili, že hodinka zpoždění je vyjde levnějc než vyhořelá půlka mašiny vod nevhodně vykrácený vochrany.
749.241
Neregistrovaný host
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 11:00:59    Odkaz na tento příspěvek  

Jo to tady psal před časem p. Fýra, jak na ř.140 nahradil pojistku řebikem a "jen se potom kouřilo od pozičních světel"...
Posláno z mobilu.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4198
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 11:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo to tady psal před časem p. Fýra, jak na ř.140 nahradil pojistku řebikem a "jen se potom kouřilo od pozičních světel"...

No, to je dobrá prasárna. My od ČD s jediným správným nejdelším dílenským zácvikem s sebou vozíme pro případ, že pojistka odejde, měděnou licnu. V nejvyšší nouzi pak jeden tenký drátek z té licny odpovídá zhruba 3A pojistce. Takže prdne 10A, dáme tři drátky, namotáme na oba póly a pojistka je "hotova". Sice nebude typu F, ale i tak aspoň něco. Pořád chrání od toho nejhoršího. Kdežto hřebík.....nevím nevím...to bych tam fakt necpal.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 12:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...kdo má pojistky námi předepsané,
tomu se při zkratu nic nestane.
Kdo tam ale nastrká hřebíky,
vyhoří, a začne od píky...
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 13:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Yalapeak: Třetí verš je špatně...
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 13:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych mu tu chybějící chemickou značku křemíku odpustil.
Pamatujete ještě: http://www.youtube.com/watch?v=l76_4gkK9Kc ?
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 13:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolega elektrikář tudle říkal: "vyhořela jim v rozvaděči stará keramická pojistka, šestka, tak jsem šáhl do vercajku a dal tam šestku zpátky..."
Akorát že to nebyla pojistka, ale 6 mm2 drát...
T4784086
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 15:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A neni to nakonec uplně jedno? Jestli chlap fira nebo holka fiřice? Kdo chce kam, dobře mu tak.
Tak proč se v tom pořad patlate?
Slovo nejde neznám, protože nechtít, je horší než nemoct...
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2854
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 16:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já někdy před prázdninama vyprovázel dítka na letiště (jó, školní výlety jsou dnes krapet jiné, než za nás) a když jsem se vracel, tak přijela 119 s blondýnou s exteriérem svádějícím k úvahám kdy jí asi končí šichta.
Při výstupu na Dejvické mě k těmže úvahám sváděl i její způsob jízdy - snad nikdy jsem neviděl autobusáka myslet tak daleko dopředu. Výsledkem byla neuvěřitelně plynulá a úsporná jízda, že jsem měl pocit, že nevystupuju z autobusu, ale z privátní limuzíny.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2276
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 17:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jen se potom kouřilo od pozičních světel"...
Výborně! Odhalil závadu! Je v pozičních světlech.

Takovýmto drastickým a nepřijatelným způsobem lze celkem rychle odstraňovat i nulový izolační stav v NN obvodech dieslů, kdy se "natvrdo" propojí měřený obvod s kostrou vozidla. Co odejde (zahoří, rozeběhne se) má většinou tu "nulu".
Ale někdy se stane, že při opravdu "tvrdé" nule, zahoří i propojovací pomůcka, což je sakra pech. Pak se nula už fakt musí hledat postupným zdlouhavým odpojováním a proměřováním jednotlivých obvodů.

Warning! Tento příspěvek není návodem pro dílenské pracovníky.
Lépe pomalu jet vlakem, než rychle utíkat.
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 17:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo si chce připomenout Elektrický valčík¨aneb byl to ten slavný den...:
http://www.youtube.com/watch?v=l76_4gkK9Kc
A elektrické hodiny do každé rodiny!!!
JirikP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.36.163
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 18:29:26    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: žádné omezení na zvedání břemen v zákoníku práce není, viz zde.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 20:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bližší podmínky zvedání břemen muži a ženami jsou upraveny v nařízení vlády č. 178/2001 Sb., v platném znění a ve vyhlášce č. 288/2003 Sb., v platném znění.
Muži 50 kg / 30 kg
Ženy 20 kg /15 kg
Těhotné, kojící ženy a matky do konce devátého měsíce po porodu 7,5 kg / 5 kg
Lépe pomalu jet vlakem, než rychle utíkat.
7540164
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 20:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bmbč: Takovýmto drastickým a nepřijatelným způsobem lze celkem rychle odstraňovat i nulový izolační stav v NN obvodech dieslů, kdy se "natvrdo" propojí měřený obvod s kostrou vozidla. Co odejde (zahoří, rozeběhne se) má většinou tu "nulu".

Zlatá slova praktikova! Tato metoda byla nazývána "japonec", protože když selhaly všechny dostupné metody vyšetřování, vyřkl vedoucí zaměstnanec formuli "nakonec japonec", poté se sešlo družsto elektrikářů, rozestavili se po strojovně lokomotivy, jeden si vzal drát a natvrdo propojoval 110V z baterek na kostru. Kolegové ve strojovně pak bedlivě naslouchali, odkud se ozve prskání, případně bystřili zrak, aby nepřehlédli, z čeho se začne kouřit... Tato metoda se ale nedoporučovala pro modernější vozidla vybavená elektronikou, tam už tento způsob diagnostikování závad mohl napáchat víc škody než užitku....
K princeznám se nečuchá!
Stefan45
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2009

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 21:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdarec, ví někdo, proč nejsou na většině koridorů dilatační mezery mezi kolejnicemi ?? (teda alespoň dle mého pozorování je vše napevno svařeno) Teplotní roztažnost kolejnic přece musí být značná..při provozních podmínkách cca. od -30 do +50 stupňů se to někde kompenzovat přece musí!! To v ocelárnách přidávájí do těchto kolejnic nějaké speciální legury?..jinak si to fyzikálně nedovedu představit..
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 21:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4.016: Jojo, takhle se podařilo odhalit nedobrý izolační stav převodníků tlaku turbodmychadel a nafty na 4.018 - při startu s ponořenými elektrodami vodního odporu takhle "zabloudil" plus baterky 110V přes vanu a zem na kostru mašiny a přes ty nedobře izolující převodníky došel až na sběrnici +24V pro elektroniku, kde si krapet zařádil mezi transily. A aby bylo něco z té legrace vidět i venku, tak následkem toho (celkem logicky) odpadly starťáky za ještě stojícího dieslu...
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 22:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn... Nebuď tak zaujatý vůči ženským, v mnohém nás totiž předčí. Ty tu dáváš zbytečně najevo své zakořeněné machistické sklony. Jsi s tím ale k smíchu.

Ano,tati.
Ivw
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 22:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a kolikrát nám na tramvajích přišlo přes doutnavku indikující na řídicím pultě vozů T3 (a spol.) přítomnost trolejového napětí těchto 600 V do obvodů 24V, to ani nikdo nespočte...
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 22:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@BmbČ: Upřesním, že nařízení vlády č. 178/2001 Sb. bylo nahrazeno nařízením vlády č. 361/2007 Sb.
»MiniŠotoBlog« »Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát.
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 22:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stefan45:
Já si myslím, že jsou, jen jsou po delší vzdálenosti, a není to kolej proti koleji jako kdysi. Jsou to takové šípovitě upravené konce kolejnic. Bývají v blízkosti mostů.
Ukázka na šalinové trati je třeba asi 30 metru od začátku zábradlí na trati 8 z Bohunic shora v obou kolejích. Je to i na opačné straně, ale tam je to hůř přístupné.
Stefan45
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2009

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 22:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_g: právě jsem ty koleje studoval zblízka - ani po delší vzdálenosti není patrný ani to šípový přerušení (co bývá u šalinových kolejí). Jediná místa, kde je kolej přerušena jsou izolační spojky kolejových obvodů zab.zař. -a ty jsou tak těsné, že by to stejně dilatovat nezvládly- akorát by se kolejové obvody vyzkratovaly. Z mojí domovské trati 240 mám odpozorovaný, že dilatační mezery hodně mění dle teploty, a když na koleje praží slunko, tak je slyšet charakteristický lupání, jak to pracuje...
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2281
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 23:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bugear: Díky za info. Tak jest.
Lépe pomalu jet vlakem, než rychle utíkat.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 23:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Stefan45: bezstyková kolej je nedilatační. Praxí bylo zjištěno, že dilatuje prvních 20 metrů a pak už se to nehýbe. Takže se svaří vše natvrdo, pořádně zaštěrkuje, v obloucích chytí na kotvy a představte si, fyzika nefyzika, funguje to. I několik desítek kilometrů svařeného železa.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3053
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 23:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral. Neflákalo se jeho blahorodí včera ve Velimi? Když jede kolem Cargoeso tak se klaním a kynu a neposkakuju kolem Herkula..
Na skladištní koleji svítit jako vlak, ccc mrkev v zimě... co kdyby se jeden lekl...
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
749.162
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.211.134
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 23:23:08    Odkaz na tento příspěvek  

Vaneja: Hromada ? Kolik ?
A teď se kursujou ? Ono je to "nábor GŘ",tak si je trochu hlídaj seshora...
Jak vidíte jejich šance u zákonitých ?
Kolik je vlastně těch Vršováků teď v kursu v ČT ?


Ve Vrškách je teď kand. jak nas..... 12 Slováků od srpna a od září je tam prý (dle infa JNP-jeden nádražák povídal) + dalších 15 lidí. Další JPP zase hovoří o tvrdém STOP stavu. Jinak má DKV Praha v současné době na kursu v ČT 9 lidí. (6 Vrš, 2 Děčín) Slečna nyní v kursu není, bo neprošla zatím přes persku, tak snad příště. Jinak v ČT před čtvrt rokem byla na M kursu jistá slečna z DKV Olomouc a opět dle infa JNP se tam prý celou dobu promenádovala na podpatcích a v minisukni, takže by "kolegy" dost zajímalo, jak se bude vyjímat na mašině.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 09:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČT před čtvrt rokem byla na M kursu jistá slečna z DKV Olomouc a opět dle infa JNP se tam prý celou dobu promenádovala na podpatcích a v minisukni,

Tak když chodí do kursu,tak si snad nevezme montérky nebo má chodit v jutovém pytli ?
Zaplať Bůh,že to není žádná mužatka.
Ono totiž přítomnost příjemných dívek i paní tu mužskou společnost kultivuje,víme ?
Chlapi nejsou tak sprostí,neházej okolo sebe vajgly a i tu čistou košili si vezmou v práci dříve,nenechaj po sobě na mašině takový bordel..

Holt z toho byli budoucí kolegové zjevně nesví
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2860
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 09:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stefan45: bezstyková kolejnice kompenzuje roztažnost elastickou deformací (mechanickým) napětím vzniklým tím, že kolejnice nemá kam dilatovat. No a aby kolejnice tím napětím nevybočila, tak mají pražce mohutná čela (doporučuji porovnat B91 se staršími SB8) a v obloucích se přidají ty kotvy, co o nich psal PŠ.
Stefan45
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2009

Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 09:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej, Petr Šimral: Moc díky za info...to jsem vážně netušil, že kolejnice může podstoupit elastickou deformaci..technologie připevňování tedy pokročily :-)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3054
Registrován: 7-2007

Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 10:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: A když nějaká princezna napíše požadavek na opravu, či dosaďte konvici. Vsázím se, že odpověď nebude "není,nejsou".
Jen houšť a větší kapky. Do každé rodiny el. hodiny a na 20 fírů jednu paní/slečnu beru hned. Jenže co by jí mohlo na uhlákách lákat?
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 10:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry

I uhláky mají své kouzlo .. někdy ...

P.S. Jo mimochodem v neděli je u nás posvícení,nepojedeš zas kolem ..??
ICQ 237-113-861
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 4-2009

Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 14:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže co by jí mohlo na uhlákách lákat?

Něco bychom měli dát dohromady, třeba:

1) uhlí nestrhne záchrannou brzdu
2) nepozamyká vozy v soupravě*
3) neposprejuje okna, interiéry vozů a neznečistí wc*
4) nenadává vlakové četě*
5) větší tolerance při dodržování jízdních dob
6) není nutno se učit odbavení cestujících (při hoblování místních tratí)
7) méně dělených směn
8) větší rozdíly v účinku brzd = větší adrenalin
9) přibude Es (to pro Andrejku)
10) Hook to spíš překousne u nákladní dopravy

To mě napadlo pro začátek. Pokud toho vymyslíme více tak by v tom musel být aby nějaká princezna nenašla cestu do našich řad.

*) vyslechnuto při poznání trati od strojvedoucích Macechy

(Příspěvek byl editován uživatelem Němec z ova.)
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2295
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 18:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Oldcerry: pri tom provozu tam jeste koukat po Tobe? To fakt nejde. Jinak mlasknul jsem si na okruhu 57 kolecek ;-) Jinak Herkul bud sviti trema nebo vubec. Muzes si vybrat.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4200
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 18:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak Herkul bud sviti trema nebo vubec. Muzes si vybrat.
No jo, dyk je to jen hloupý Zýmenc. Ešus umí všechny možné kombinace světel.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.30.131
Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 15:50:12    Odkaz na tento příspěvek  

Stefan45: kolejnice postupuje elastickou (vratnou) deformaci nejen když se vlivem teploty smršťuje a natahuje, ale pokaždé, když po ní projede kolo. Se nám mrcha kolejnice prohýbá...ono totiž dokonalé tuhé těleso (fyzikální pojem pro těleso, co se ani v nejmenším nedeformuje) v reálu neexistuje. Podobně se (okem neviditelně) elasticky deformuje i kolo i osa dvojkolí. Např osa je při zatížení vozidlem s ložiskovými domky vně kol jakoby vyboulená (prohnutá nahoru). Při jízdě se tedy nejen točí, ale i ohýbá.
Prakticky je tohle vidět při měření rozkolí na vozidle. Mám-li vozidlo (třeba i lehkou 810) na zvedákách (osa se je rovná, resp prohnutá jen vahou kol, ložiskových domků a vypružení), liší se rozkolí o cca 2mm od stavu, kdy motorák stojí na kolech.
čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.207.38
Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 17:50:18    Odkaz na tento příspěvek  

749.241:
A čím mají dvojkolí větší průměr tím, je to patrnější. U parních má na to vliv i voda v kolti. Kdysi na to někdo dělal pojednání v odborné literatuře u lok. 375.0 a 275.0 s průměrem kol 2100 mm.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 20:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak často se vám páni fírové zhruba stává, že vám bez příčiny někdo strhne záchranu ve vozech?
Bývá postih zmíněný v přepravním řádu vymahatelný, nebo se to přechází mávnutím ruky? Pomůžou cestující při identifikaci škůdce?
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
Raptor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 20:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak často se vám páni fírové zhruba stává, že vám bez příčiny někdo strhne záchranu ve vozech?
Bývá postih zmíněný v přepravním řádu vymahatelný, nebo se to přechází mávnutím ruky? Pomůžou cestující při identifikaci škůdce?


Fírové to asi zažili, ale já jako velice častý cestující sem to nezažil nikdy. (ať už oprávněně nebo neoprávněně). Hodně lidí má vžitý asi pocit, že záchranná brzda je něco, na co se nesmí nikdy šahat a sekají se za to ruce. Což může být někdy i ke škodě. Vždy sem zažil, že se jednalo o rychlobrzdu (ventil) ze strany fíry. Naposledy ve čtvrtek.
Pomocnou ruku najdeš nejčastěji na konci svého ramene.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 21:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí disco nebo fotbal eventuelně po ránu probuzený Japonec v lůžkáči a je záchranka jistá.
2Drn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 74.50.97.246
Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 21:11:06    Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Jinak Herkul bud sviti trema nebo vubec. Muzes si vybrat.
No jo, dyk je to jen hloupý Zýmenc. Ešus umí všechny možné kombinace světel.

On ten "Zýmenc" toho umí se světýlky víc neš slon, ale kombinace se volí mimo normální dosah fíry více v hloubi stroje a v kabině se to navolené pouze zapne nebo vypne. Asi tak.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3607
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 21:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viděl sem i napsané fixou nad záchrankou:

"Když zatáhneš, vypadnou bonbóny!"
Někdo jiný prý zas viděl nápis:

"Škubni a zasyčí had"
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 21:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak často se vám páni fírové zhruba stává, že vám bez příčiny někdo strhne záchranu ve vozech?
U CARGA ani ne, u osobky si tak třeba zastavují (zastavovali?) spoluobčané jistého etnika noční vlaky v polích aby zmizeli s odcizenými peněženkami ve tmě.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3609
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 22:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Jo, nebo si taky zvedají můstky mezi vozy a vypouští vzduch z brzdy. Na něco jsou opravdu chytří....
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 23:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na něco jsou opravdu chytří....

To souhlasí, jsou to například perfektní právníci. Když se mezi sebou baví, o čem jiném než kdo kde sedí, tak nemluví o vraždách, krádežích apod ale vždy jen o paragrafech.
Taky jejich smysl pro společné cestování, tu Velká Británie, tam zase Kanada.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 00:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Když zatáhneš, vypadnou bonbóny!"
"Škubni a zasyčí had"


Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6510
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 08:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: a ještě jsi viděl nápis: "TURBO"...

Němec_z_ova - 314:
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4202
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 15:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

po ránu probuzený Japonec v lůžkáči a je záchranka jistá
Třeba na Vítkově směr tunel se 14ti vozovým Keplerem na 7. voze. Příčina...ospalý Japonec A klíč od rozváděče postiženého siemensova vozejčku nikde, bo německá průvodkyně lůžkového vozu sladce spala.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 17:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to dneska chodí se střídáním strojvedoucích na dlouhé vzdálenosti? Třeba na EC 120(1) "Košičan". Někde jsem četl, že na mašině jedou fírové dva a cestou se střídají. To bude asi zastaralá informace. Je to tak, že vršovický dojede někam např. na hranice (na daný střídací bod) tam předá řízení slovenskému, ten odjede Košice, ráno zpět a na daném střídacím bodě v ČR opět předá řízení vršovickému, který mezitím přivezl jiný vlak, případně tam zůstal od předešlého dne? (to se mi ale moc nezdá, že by byly půldenní prostoje lidí)
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 18:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mi636 :... Někde jsem četl, že na mašině jedou fírové dva a cestou se střídají....

To platí jedine v diaľkových a zájazdových autobusoch, v lietadlách.
Eancode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 18:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm, a jak je to s těmi postihy za strhnutí brzdy? Kolik taková sranda vlastně stojí? A jak to řeší vlaková četa? Proběhne kupečka a nijak to neřeší, a nebo se pátrá po viníkovi?
[honza@postak ~]$ ping6 -c 4 -i 360000 2002:5762:b1ae::2088:3304
PING6(56=40+8+8 bytes) 2001:7b8:2ff:1d5::2 --> 2002:5762:b1ae::2088:3304
8 bytes from 2002:5762:b1ae::2088:3304, icmp_seq=0 hlim=19 time=1240514571864.345 ms

A zkuste si někdo stěžovat na 60 ms ping do internetu.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 18:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Proboha, co tu sleduješ? Chceš se stát strojvedoucím. Tak se zeptej v depu, kde chceš pracovat, na personální turnusy. Pochybuji, že by některé byly sepsány v rozporu se Zákoníkem práce. Stroje, které mohou být obsluhovány jednomužně prostě jsou obsluhovány jednomužně. Není žádného důvodu, proč by se strojvedoucí střídali "na hraniční čáře". Strojvedoucí, který přejíždí "přes hranice" musí mít prostě způsobilost vykonávat svoji profesi na obou stranách hranice. Kde se střídá, je dáno maximální délkou nepřetržitého výkonu služby.
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 18:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Tos asi slyšel špatně, na Košičanovi se střídá ve Vsetíně pražský fíra ze slovenským fírou.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 18:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to se mi ale moc nezdá, že by byly půldenní prostoje lidí

Půldenní "prostoje lidí"jsou normální,protože ti lidi jsou tam zadarmo,takže to není placený prostoj pro zaměstnavatele.A vůbec nemusí být na hranicích,ale klidně může mít "prostoj" 50 km od místa,kde nastupuje a končí.
Michal_Šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 18:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eancode:
http://www.cd.cz/static/tr10/ceniky.html#tr10c9
60 000 km vlakem za rok
www.michalsimek.borec.cz
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 18:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo - podle jakého paragrafu ZP tyto prostoje NEJSOU placeny??
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 19:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příklad:
Strojvedoucí vyjede s vlakem 141 z Prahy hlavního nádraží ve 4:08, do Bohumína přijede v 8:09 a zpět odjíždí 9:50. V Praze na hlavním nádraží je s vlakem 118 ve 13:54. Přerušení se započítává až od 3 hodin prostoje a je odměněno částkou tuším, že 80 Kč/hod.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz