K-report
 

Archiv do 22. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv do 22. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 5-2007

Odesláno Pátek, 11. září 2009 - 20:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale obecně - vždyť jednokolejných je u nás většina tratí, i podobně frekventovaných jako 240. A asi nelze předpokládat, že dojde k jejich zdvojkolejnění, taky si musejí s tou jednou traťovou kolejí vystačit

To máš pravdu, ale mám většinu takových tratí projetých a to křižování tam nebývá tak strašně zdlouhavé. To se zase dostáváme k traťové rychlosti.
Ještě přidávám fotky z výlukového Studence 1. září



749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Chcete zarámovat fotku Vaší oblíbené lokomotivy? Žádný problém! Pro více informocí pište na e-mail.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 11. září 2009 - 20:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 240 bude naprosto stačit dálkové řízení a zvýšení rychlosti+případná elektrifikace
David: neberte mě zle, ale určitě naprosto netušíte, jak v ČR fungují jednotlivé orgány státní správy. Případná dohoda na rozšíření I/23 tak, aby obě stavby měly společné těleso je utopií. Navíc si myslím, že tomu budou bránit nějaké normy..
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4737
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 11. září 2009 - 21:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baile_atha: Nevím, jak to tam nakonec dopadlo, ale o společném tělese dálnice a železničního koridoru se hovořilo tuším v případě úseku Doubí u Tábora - Soběslav.
Samozřejmě jinak to byla jen takový drobný nápad, kde by existence druhé koleje mohla mít svůj smysl, a kde by tomu snad nebránil složitější terén.

...určitě naprosto netušíte, jak v ČR fungují jednotlivé orgány státní správy...
Jisté tušení (v některých případech i jistotu) mám.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 11. září 2009 - 23:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bytls: Co se týká křižování,tak moc a moc záleží na tom,jaký dispečer sedí za stolem (nemyslím Dispečera z role ). Ve čtvrtek dispečer raději nechal zpozdit Os 4814 ze Zastávky o 20 min jenom proto,aby zpožděný rychlík nemusel čekat v Rapoticích asi 2 min.Jako dispečer by měl sloužit ten,co není dopředu připosraný strachy,že zpožděnému vlaku přidá pár minut.
Život musí být strašný zločin,když je za to trest smrti.
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.142.1
Odesláno Pátek, 11. září 2009 - 23:43:51    Odkaz na tento příspěvek  

Stát dosypal... Jak ještě dlouho bude dosypávat?
Dokud budou ČDodbory používat pořád stejné vyděračské praktiky (bude stávka!) a u moci budou populistické strany, dosype se vždycky

Za současného provozního konceptu ani v Okříškách, ani v Krahulově téměř žádná křižování vlaků neprobíhají, i kdyby se do budoucna koncept změnil, tak se vlaky mohou vyhnout právě v těchto stanicích.
Teoreticky se tam při současné koncepci (která není neměnná) nekřižuje, reálně se ale díky dochvilnosti ČD křižuje všude možně.
Úvaha do budoucna:
- každou hodinu setkávání vlaků a autobusů v Brodě (to se v sudou hodinu částečně děje už teď, jen do toho zapojit busy a zahustit i na liché hodiny)
- systémovou půl hodinu jízdy R/Sp odtud by obdoba probíhala v Jihlavě (v cílovém stavu Jihlava město, dočasně Jihlava předměstí)
- z Jihlavy se do Třebíče za systémovou půlhodinu dojet nedá ani po zadrátování, ale kdyby se R(Sp) vzájemně křižovaly co nejblíž k Třebíči (např. právě na dvojkolejce mezi Okříškami a Borovinou), mohly by se v Třebíči zajistit autobusové přípoje na R(Sp) do obou směrů (směrem na Brno s větším, ale pořád přijatelným časem na přestup)
(ideál by samozřejmě bylo jezdit Jihlava město - Třebíč za SJD 30 minut, křižovat R(Sp) přímo v Třebíči a mít rychlé přípoje na oba směry, ale to se jaksi nestihne)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4740
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 11. září 2009 - 23:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úvaha do budoucna:
- každou hodinu setkávání vlaků a autobusů v Brodě (to se v sudou hodinu částečně děje už teď, jen do toho zapojit busy a zahustit i na liché hodiny)
- systémovou půl hodinu jízdy R/Sp odtud by obdoba probíhala v Jihlavě (v cílovém stavu Jihlava město, dočasně Jihlava předměstí)
- z Jihlavy se do Třebíče za systémovou půlhodinu dojet nedá ani po zadrátování, ale kdyby se R(Sp) vzájemně křižovaly co nejblíž k Třebíči (např. právě na dvojkolejce mezi Okříškami a Borovinou)


To případné zadrátování je vedlejší, důležitější by bylo zvýšení rychlosti. Samotná drátizace bez dalších úprav je tak trochu (víc) nesmysl (což bohužel neznamená, že se tak nestane).

Vypracoval jsem takovou tabulku možného budoucího provozního konceptu, jak by to třeba mohlo někdy na trati č. 240 vypadat. Tak jen tak pro zajímavost:

application/vnd.ms-excel
240.xls (114.2 k)
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.142.1
Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 00:53:46    Odkaz na tento příspěvek  

To případné zadrátování je vedlejší, důležitější by bylo zvýšení rychlosti.
Mě se jen ta "elektrifikace, včetně předelektifikačních úprav" něchtěla celá vypisovat

Vypracoval jsem takovou tabulku možného budoucího provozního konceptu
Jak moc budoucí to je? Můj názor je, že do budoucna je potřeba hodinový takt R/Sp.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4741
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 01:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A_S: "Budoucí" jako že po "elektrizaci, včetně předelektrizačních úprav".
A další podmínkou je asi i existence nějaké koncepce veřejné dopravy v kraji Vysočina,

Můj názor je, že do budoucna je potřeba hodinový takt R/Sp.
R/Sp každou hodinu? Tak to snad jen ve špičkách pracovního dne, více by to smysl asi opravdu nemělo.
Ve směru Třebíč - Brno a zpět jsem s tím počítal (Brno - Náměšť bez zastavení, dále zastávkově), ve směru Jihlava - Třebíč si myslím, že ta rychlíková dvouhodinovka v kombinaci s hodinovým špičkovým intervalem zastávkových vlaků stačí.

Ty případné vložené Sp by stejně musel objednat a zaplatit (pravda, asi s částečným dosypem od MD) kraj, který by tím pádem vlastně platil dva vlaky jedoucí pár minut od sebe, to by asi nebylo moc reálné (a nejsem si jist, jestli by to bylo i smysluplné).

I proto jsem uvažoval zavedení zastavování rychlíků navíc ve Vladislavi a v Třebíči - Borovině, díky čemuž by naopak nemuselo být zavedeno tolik posilových osobních vlaků, přesto by tyto dvě zastávky byly celodenně obslouženy každou hodinu.

Ale neberu tuto tabulku, která stejně není aktuální (ani ten uzel v Jihlavě "o půl" není v současné době realizovatelný), jako nějaké dogma, je to jen taková hříčka, jak by to "někdy mohlo vypadat".
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 10:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Vložené Sp/R klidně může zaplatit stát, vše bude záviset na jeho koncepci. To bych teď vůbec neřešil. Na Vysočině bude dost záviset na tom, zda se povede rozjet IDS, čemuž moc nevěřím.
Pokud by zůstal uzel v HavloBrodě v 00, a návazné osobáky do Jihlavy v současné podobě, pak by asi bylo záhodno udržet i příjezdy R od Brna v současné poloze. Křižování až na dvoukolejku těsně před Zastávku by se mohlo dát stihnout, znamená to zkrátit jízdní dobu mezi Okříšky a Zastávkou o cca 10 minut, což při vzdálenosti 52 km při potřebných cca 48 minutách průměrnou rychlost 65 km/hod bez započítání dvou zastávek v Třebíčí a Náměšti. Dost bude záležet na tom, jak budou dlouhé ty 90-ové úseky.
Něco o rekonstrukci jsem našel tady
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4744
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 13:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Když už se bavíme o ne úplně blízké budoucnosti, tak by bylo vhodné snížit jízdní dobu mezi HB a Jihlavou tak, aby vlaky přijížděly do Jihlavy maximálně v X:30 (protijedoucí do HB by vyjel hned v X:31), znamená to JD Havlíčkův Brod - Jihlava maximálně 27 minut.
Jen takto by mohly být v Jihlavě pravidelné přípoje do obou směrů.
Jinými slovy - jestli by i do budoucna zůstaly rychlíky 240/225 s křižováním v Bransouzích a pak v Horní Cerekvi, tak musejí z Jihlavy odjet v X:24 (resp. v L:24), a jestli by měly rychlíky mezi Prahou a HB jezdit každou hodinu (alespoň v pracovní dny atd.), tak by ten přípoj od Brodu (kde by byla přípojová skupina v celou) nevycházel.

Ostatně právě tak tomu je dnes. Přípoje ve směru Havlíčkův Brod - Jihlava - Horní Cerekev jsou zajištěny jen osobáky, jedoucími přímo vesměs jen ve špičce pracovního dne.
Přípoje Os HB - JI/R JI - ČB a naopak jsou zajištěny jen u menší části rychlíků.
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 6-2007

Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 18:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jakpak to dneska jezdilo do Polné? Nikde ani slovo, to je podezřelé :-)

Nevíte někdo, jestli je i letos otevřena vyhlídka na kostelní věži?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2629
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 18:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jakpak to dneska jezdilo do Polné? Nikde ani slovo, to je podezřelé
Chvilku vydrž, za chvíli recenze a kupa fotek
To, co se děje na Vysočině v rámci VHD, lze označit jedním slovem. CHAOS. Bude pro nás luxusem se svézt o víkendu či v pracovní den vlakem? Asi ano. Nápady z dílny Joukl a spol. jsou toho důkazem.
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 19:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mallard: No jo, to je další věc, která se někdy stává... Radši opozdit vlak jedoucí na čas, aby již zpožděný vlak nenabral pár minutek navíc...

Teoreticky se tam při současné koncepci (která není neměnná) nekřižuje, reálně se ale díky dochvilnosti ČD křižuje všude možně

A kde asi pravidelně křižují Os 4819 a Os 4818? V Krahulově!!!

Dnešní "Znojemský expres" v čele se 750 143-0

749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Chcete zarámovat fotku Vaší oblíbené lokomotivy? Žádný problém! Pro více informocí pište na e-mail.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 19:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak bylo napsáno, tak dopravu zajišťoval Pacific s vozem 851 032 (M286 1032). Jezdilo se na čas, tedy ovšem v závislosti na spojích ČD. Jízda stála pro dospělého 20 Kč. Odjezd z Dobronína vždy ve 00:4O a z Polné v xx:10. Krokodýl zvládl zajet úsek za 10 minut "bez zapocení". Vozidlo se na této trati chovalo velmi dobře, trať je udržovaná, výměny mazané. Lepší úsek je tedy k "Cihelně" od Dobronína, kde funguje i nákladní doprava. Na trati proběhla výměna PZZ i s "domkama". Viz. fotky. Takže žádné jízdy pomalou se nekonaly. Pacific myslím celou akci dobře zvládl a tratit rozhodně nebude (si troufnu říct). Teď trošku negativity. Lidé čekali spíš parní lokomotivu (ta by ale nezvládla frekvenci jízd) a krokouš nemá bohužel moc míst k sedění. Takže docházelo vždy v jednom směru k přeplňování a stálo se. Žhavice by byla prostornější. Jinak celou akci hodnotím víc než kladně a doufám, že se na tuto trať vrátí víc výletních spojů. Ono provozovat historický motorák mezi dvěma městy (Jihlava - Polná) je ekonomicky schůdnější, než provoz třeba Bošice- Bečváry atp.

Tak teď fotky. Vzhledem k objemu je opět umístím na rajče. Víceméně tam bude celý dnešní můj den. Tedy nejen jízda do Polné. Fotky jsou nic moc, protože počasí nepřálo. Fotky jsou vkládány chronologicky tj.: Bransouze-Jihlava, Jihlava-Dobronín, Dobronín-Polná poprvé, Polná-Dobronín, Dobronín-Polná podruhé, Polná-Dobronín, Dobronín-Brod, Brod-Žďár, Žďár-Křižanov, Křižanov-Studenec, Studenec-Bransouze.
Teď trošku obsazenosti. Jihlava-Brod v obou spojích cca 75% kapacity vlaku obsazeno, Polná, to bylo více, jak 100%, osobák Žďár-Křižanov do 20 lidí, a oba spoje v relaci Křižanov-Studenec kolem 10 lidí.

http://happypeta.rajce.idnes.cz/Polna-Studenec_12_09_09/
To, co se děje na Vysočině v rámci VHD, lze označit jedním slovem. CHAOS. Bude pro nás luxusem se svézt o víkendu či v pracovní den vlakem? Asi ano. Nápady z dílny Joukl a spol. jsou toho důkazem.
Franta_z_pp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 20:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení přátelé!
Sdružení Posázavský Pacifik pro Vás připravuje na 28.9.2009 FOTOAKCI na trati Dobronín - Polná s nákladním vlakem vedeným lokomotivou T334.o, v případě dostatečného počtu účastnků taktéž vlakem osobním s M131.1, přesně dle dobového provozu této lokálky. Více informací naleznete v sekci "plán akcí" na webu www.posazavsky-pacifik.cz
Franta_z_pp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 20:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K předešlému příspěvku:
Díky za pochvalu a doufejme, že zítřek také proběhne hladce.
Jen na vysvětlenou: na web jsem již dopsal omluvu vysvětlující nedorozumnění vzniklé ze strany objednatele: Na plakátech bohužel bylo mylně a chybně uvedeno hist.parní vlak! Co se týče kapacity, ta byla také splněna přesně dle požadavku města Polná. Řekněme: ponaučení pro příště...
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 9-2008

Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 21:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady jsou fotečky z dnešní pošmurné 241 počasi nepřalo a jizda na posilovích vlacích s řadou 742 se nekonala.Lidé se museli spokojit s přecpanou regínou a vozy 810+btax.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 00:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bardotak: na nekterych vlacich jela 714 se trema priveskama;-) Ale je pravda, že letos se museli lidi často mačkat.

Bytls: díky za dokumentaci Sp "Znojemský expres", pro zajímavost jsem ho použil. Myslel jsem si, že nebude zájem, ale jelo Ze Znojma do Mikulova cca necelých 200 lidí. Pro doplnění, zhruba stejně přijelo i do Znojma Sp "Mikulovský expres" Doufám, že příští rok se počet spojů zvýší a jako jízdenka by měla sloužit jakákoli vstupenka na vinobraní.
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 08:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Kubam:Včera jsem fotil na 241 každej vlak co jel ze Znojma a do Znojma a 714 s 3 přívěšákama jsem neviděl.Čekal sem schválně že si udělám fotečku a ono nic.Jezdila 814 042+914 042,810 433-3+svuj barevnej vlek,810 569,ale 714 nejela.Škoda mohla bejt fotečka ikdyz nepralo pocasí.JJ s těma lidima máš pravdu Znojemskej expres jel skoro prázdnej ale další pravidelné vlaky byly už u nas v Blížkovicích pěkně našlapaný a v regině měl dokonce vlakvedoucí problém prodírat se mezi cestujícími.Škoda že za regínu nezařadili ČD vlek bylo by to pěkné speztření soupravy.Jinak přívěšáky se připojovaly v Moravských Budějovicích dál na Okříšky a od Okříšek jel solo motor 810.
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 09:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě něco k 243 lokálce Jemnice-Moravské Budějovice.Vlaky zde od nového GVD 2009/2010 budou jezdit i nadále pouze o víkendu zde bude zrušeno pár spojů hlavně v sobotu.Takže se můžeme na 243 opět těšit na motory 810 PP Znojmo.ČD Cargo zde manipulační vlaky bude provozovat nadále ve stejném rozsahu jako v tomto grafikonu.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 10:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bardotak: minimálně na večetním vlaku ve 22:40 jela 714 oba dny, ale to se fotit nedalo;-)
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 19:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní R 661 Rožmberk má navíc jeden vůz Ds (možná kvůli cca 20ti kolům jedoucím z JH do Brna), tedy celkem 8 vozů, jsem docela zvědav jak si s tím jeden brejlovec na 240 poradí. Nebo, že by byly dva???
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 19:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo se dnes vydal do Polné od Brodu, tak ho čekala i docela zajímavá NAD vedoucí po silničkách jen o trochu širších než autobus a s otáčením u šlapanovského nádraží, kde měl řidič rezervu jen pár cm. Zajímavé zpestření :-)
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 21:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výše zmiňovaný Rožmberk to zvládl dobře, Luka 16 minut, Střelice 15 minut, Brno hl.n. jen 9 minut zpoždění.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4754
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 01:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Video - 851.032 přijíždí do Polné: odkaz
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 12:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4758
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 14:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dva pohledy na koleje v Polné...


... a jedna fotka z Jihlavy:
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 15:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera už jsem to nestihl, tak to sem dá teď..Pár fotek ze včerejška..

V Kostelci na Os 8353 jelo BDsee..

A v Jihlavě sem potkal toto..

A ještě, na včerejším R 1181 umřela 854.025 a včele pak jel 242.274(Fotka se bohužel mázla)
babolet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.105.167
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 20:34:25    Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo jak to bude s výlukou na 225 z Jihlavy do Veselí, nikde jsem se o tom nedozvěděl žádné podrobnosti.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 21:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

babolet: výlukový jízdní řád by měl být k nalezení tu:

http://www.cd.cz/index.php?action=section&id=63118

Lukyy: Nebyl ten plecháč zachránce 242.278? Aspoň dle tý fotky. A dvojče lamin by mělo být 240.044+010
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 16:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Regent: Jo máš pravdu, je to 242.278..Sem se trochu upsal...
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 16:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo taky už mi to došlo že to nemůže být 240.048, ta vypadá trochu jinak...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4768
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 17:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten nákladní vlak z Lukyyho fotky jsem zaznamenal o necelou hodinu dříve v Dobroníně, kde zřejmě čekal na ukončení výluky (ta skončila v 16:30):


Napadá mě otázka - Proč nejel ten nákladní vlak hned "na výstrahu" za R 1514 až do Havlíčkova Brodu?

Podle Babitronu jel R 1514 až do Havlíčkova Brodu včas, v HB tedy byl v 16:46, protijedoucí R 1181 měl z HB vyjet v 16:51 (ale zřejmě měl 12-minutové zpoždění kvůli poruše HV), proč ten nákladní vlak nemohl dojet rovnou až do HB? Výluka se týkala i zabezpečovacího zařízení?
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4474
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 23:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Jihlava ...

Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. září 2009 - 10:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa rákos:pěkný fotky..

Jnak v Kojeticích stojí odstavený 740 770 a 861...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2638
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2009 - 20:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár dnešních fotek z cesty na BVV do Brna
http://happypeta.rajce.idnes.cz/MSV_Brno_17_09_09
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. září 2009 - 21:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda: Kde se tam vzaly? Dovezly tam kotle?
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Chcete zarámovat fotku Vaší oblíbené lokomotivy? Žádný problém! Pro více informocí pište na e-mail.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 00:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš nešotoušská reportáž z cesty do Polné 12.9.:
Výlet do Polné aneb Reportáž psaná na oplatce

Hromadná doprava, pořádná votrava a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka (Ivo Jahelka)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 11:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bytls:Vůbec nevím,tam stály v tý kusý koleji..No nějaký kotle ve stanici byly,ale odhadem tak pět,jest-li bylo něco na vlečce nevím,jsem tam z motoráku pořádně neviděl...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4789
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 19:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Video - rychlík "Petr Vok" z Brna do Plzně je hlášen jako "Jakub Krčín" z Plzně do Brna: odkaz

Vegetace u laviček na třebíčském nádraží před necelým měsícem: odkaz

... a současný stav:
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.142.1
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 19:23:06    Odkaz na tento příspěvek  

Je to sice už kousek za hranicemi Vysočiny, ale podle https://www.k-report.net/mapa-trate.htm to patří sem:
Dnes byla zvěřejněna dokumentace EIA k záměru Modernizace a elektrizace traťového úseku Kutná Hora hl. n. – Kutná Hora město
nomen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.125.210
Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 10:29:52    Odkaz na tento příspěvek  

Rakousko odmítá zprovoznit přeshraniční železnici

Pozvání
na informační akci a protestní happening
Stop tranzitu - Zprovozněme železnici! - Rozdělení - Odloučení – „Stále ještě nesjednoceni!“
v sobotu 19. září 2009 v 9 hodin
na silničním hraničním přechodu Fratres-Slavonice

Aktivisté z České republiky a Rakouska budou rozdávat na hranicích informační materiály a informovat o dalších protestních opatřeních; hudba a videoinstalace. 9-12 hodin.

víc viz: http://www.blisty.cz/2009/9/18/art49029.html

www.verein-thayatalbahn.at
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 11:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nomen:
Kdyby raději jezdilo něco pořádnýho ze Znojma do Břeclavi,nebo z Jihlavy-Kostelce- do Dačic
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 14:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Zzz:
Z Jihlavy do Dačic (Jemnice) jezdí "něco" pořádného: Volvo B10M - hezký modrý muzeální kousek.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 18:58:12    Odkaz na tento příspěvek  

Pro všechny třebíčské patrioty:

Do sekce Mechanické závory jsem dal skeny dobového tisku z doby před 10 lety, kde se informovalo o náhradě původních závor.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4796
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 22:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa: Díky za ty články, připomínající něco z minulosti.

Přidám pár obrázků ze současnosti:



(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Sobota, 19. září 2009 - 23:25:58    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jsem něco z té minulosti našel. Pamatuje si to někdo?


Novinář:
A pane režisére, kterou scénu budete točit teď?

Režisér Kohoutek:
Dneska točím vůbec svůj nejnáročnější záběr...
Pyrotechnik Ticháček, hrdina našeho filmu, uskuteční svůj veliký výbuch.
...
Tento výbuch bude mít ve vsi nečekané následky...
...
Tato scéna, jak jistě všichni chápete, se nedá opakovat... Proto nenatáčíme jenom jednou kamerou, jako ostatní scény, nýbrž třemi kamerami zároveň, čili... kdyby jedna nebo dvě kamery odešly, tak to alespoň v jedné ..., jak my filmaři říkáme... tedy v jednom kufru... bude!

Novinář: A můžeme si ten výbuch vyfotit?

Ržisér: Samozřejmě, Zdenička vám potom vykáže prostor, kde nám nebudete vadit.

Novinář: A prosím Vás, řeknete nám, abychom ten výbuch nepropásli?

Režisér: To je jednoduché, dívejte se prostě na mě. Já budu stát tady... A to je domluveno, že jak já takhle zdvihnu ruku, tak se všichni připraví, a jak mávnu.....



(ale teď by se pan Svěrák s protestem ozvat oprávněně mohl, že...)
7540164
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 08:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa: pokud je mi známo, tak tehdá došlo k rozpojení táhel mezi regulátorem a hřebenovými tyčemi na motoru (vypadla závlačka), takže šest vstřikovacích čerpadel zůstalo v plném palivu, což nezatížený motor pochopitelně dokáže roztočit víc, než se mu líbí. Kdyby stateční hasiči místo pižlání naftových trubek a příprav na ohromný výbuch srovnatelný s ohňostrojem v Hirošimě růčo pootočili předmětnou hřebenovkou do stopu, což je otázka jednoho pohybu rukou, nemuseli by se obávat, že jejich nejlepší lidi hanebně uhoří pod nádrží... K hasičům chovám náležitou úctu, ale občas mi přijde, že některé zásahy berou jako cvičení a páchají zbytečné škody... Na druhou stranu uznávám, že ne každý má odvahu přiblížit s k rozzuřenému motoru. Ty kecy o hrozícím výbuchu - je vidět, že novináři byli blbové už před deseti lety...
K princeznám se nečuchá!
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 09:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jindřich Rosa: Na tu scénu z filmu Trhák si pamatuju a souvislost s požárem lokomotivy v Třebíči je docela příznačná.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 09:42:56    Odkaz na tento příspěvek  

7540164:
Díky za doplnění - tedy spíše za celkovou korekci informací.
(Já tam nebyl, já jen po několika měsících vystřihnul článek z novin...)

Ale tuším, že "třiadvacítka" byla tehdy jen pár měsíců po dílnách, kdy mimochodem dostala nový lak a protože nové nařízení o nátěrech vozidel bylo tenkrát čerstvě v platnosti a nikdo si asi nedovolil provokovat, tak vyfasovala předpisový brejlákový nátěr, ovšem ztratila cca na 5 let svůj typický blesk...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 10:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby stateční hasiči místo pižlání naftových trubek a příprav na ohromný výbuch...
Po bitvě je každý generál, že...
754076-8
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.165.83
Odesláno Neděle, 20. září 2009 - 10:21:05    Odkaz na tento příspěvek  

7540164: bez výhrad souhlas s Tebou. To je něco podobného, jako když za hluboké noci ve Střelicích vzplál na Mn z Oslavan hytlák (od komínku kamen, snad špatné oplechování ve střeše). Zasahovali u toho dva sbory profi hasičů a dobrovolníci ze Střelic, Bohunic. Výsledná škoda neadekvátně zvýšena jejich "cvičením" se sekyrkami. Požár sice uhašen, ale hytlák trochu rozsekán na třísky . Připadlo mně to spíše jako účast a zářez za akci, než promyšlené počínání..
Jirka24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 15:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dlouhé době jsem se dostal na nádraží v Telči...Vypadá to tam jak po náletech...Byla zbourána budova a od silnice se začal dělat nájezd k vlakovému nádraží...Čekárna je otevřená ale jsou tam rozbité přepážky...pokladna je přemístěna k výpravčímu...Doufám že to bude hotový co nejdřív
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 19:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak sem se dnes konečně dopracoval k fotkám ze zvláštních jízd do Polné. Tady jsou:



A jedna "sociálně demokratická" 810

749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Chcete zarámovat fotku Vaší oblíbené lokomotivy? Žádný problém! Pro více informocí pište na e-mail.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2009
Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 21:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

díky za reportáže o Třebíčských závorách... Škoda šraněk. Byl jsem osobně u toho, kdy vlak na Sv.Čecha srazilo auto (květen 2003). Můžu říct jenom to... ten předzváněč u té nemocnice mi pije krev. Bydlím od něho asi 150 metrů a je slyšet. Nechtěl bych bydlet v místech vedle E-onu, protože bych z toho zvuku zešílel. Závory jen tak lehce klinkaly....jo to byly časy. A se.e mě o, že když jede vlak od Vladislavi, čeká se tam kolem 1-2 minuty. Ale z nádraží tam míním vystát důlek.... SŽDC by to měla seřídit, protože riskuje životy mnoha lidí, kteří nehodlají čekat na odjezd vlaku z Třebíčské stanice.......
Pst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 21. září 2009 - 21:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Info k fotoakci Dobronín - Polná s T 334.0087:
V tuto chvíli je přihlášeno 8 fotografů, což znamená, že akce by měla být zrušena. Ale vzhledem k tomu, že opakování už pravděpodobně nebude možné (hrozí likvidace tratě), rozhodli jsme se ještě 2 dny na přihlášení přidat. Pokud tedy máte zájem, přihlaste se na e-mail na stránkách www.posazavsky-pacifik@seznam.cz. Konečné rozhodnutí, zda se pojede, padne ve středu.
Děkujeme.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2644
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 10:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(hrozí likvidace tratě)
To je nějaká zpráva typu JPP??
- na trati je nákladní doprava
- bylo investováno nedávno do PZZ
- trať není ve stavu totálního rozkladu (tj. PJ 10 km/h atp.)
- město Polná a pan starosta Skočdopole by zasáhli proti tomuto
- stále existují snahy Polné na trvalejší provoz
- a nakonec je slušností uvést zdroj informací
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 16:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší 241 v režii 810 a jeden odstavený manipulák v Moravských Budějovicích.Nevíte někdo proč byl včera odpoledne v Budějovicích odstavenej jihlavskej manipulák co se stalo?Za odpověd děkuju s pozdravem Bardotak.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2270
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 18:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bardotak: Třeba fírovi došly hodiny, tak to zabalil.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4807
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 21:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Nevím, jestli je ta zpráva o možném rušení úseku do Polné pravdivá, ale je to klidně možné:

- na trati je nákladní doprava
Ale jen do Dobronína zastávky. Další úsek do Polné je bez pravidelné dopravy. Rušení by se jistě týkalo jen této části.

- bylo investováno nedávno do PZZ
Nejsem si jist, ale nejsou tyto přejezdy právě jen mezi Dobronínem a Dobronínem zastávkou, které by se rušení netýkalo?

trať není ve stavu totálního rozkladu (tj. PJ 10 km/h atp.)
To trať Kyjov - Mutěnice taky nebyla a...

- město Polná a pan starosta Skočdopole by zasáhli proti tomuto
- stále existují snahy Polné na trvalejší provoz

Jestli by bylo město jediným subjektem, který by se vyjádřil proti zrušení úseku do Polné, tak by asi bylo od SŽDC logické, že by tu trať městu nabídla. Šlo by do toho město?