K-report
 

Archiv do 18. března 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Rosničky (710, 711), Karkulky (725, 726) apod. » Archiv do 18. března 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 21:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepíku při lakování této T444.0 jsem důrazně dbal na to, aby odstíny barvy byly přesné do epochy 70tých let, kdy tyto krsavice chodili z dílen. Vzhledem k tomu, že lokomotiva má na sobě lité cedule, ne smalty, je tento nátěr k ní adekvátní. Nešlo o to, že nelze vyrobit smalty, ale o to, že jsem chtěl na T444.0 cedulé lité a nechtěl jsem, aby to byl paskvil. Nelenil jsem se proto poradit s Pavlem Láškem (odborníkem na hydraulikcé řady na velmi vysoké kvalitě) a dle jeho rady jsme v r. 2006 v dubnu vybírali z Corol-laku přímo odstíny tak, aby tento nátěr byl opravdu věrný.

Samozřejmě, že i mě se líbilo kdyby T444.0 měla lité cedule a žluté popisky na sobě. Ovšem buď dělam mašinu pro muzeum, nebo paskvil. A to žerty stranou a T444.0 má právě proto tento nátěr. To na vysvětlenou. Ozvali se i tací, co bečeli, že T444.0078 nemá pověstný nátěr žlutý, ala Agro Slušovice. Ale jak jsem psal. Jsme Muzeum, ne cirkus.

A při výběru jsem se zároveň řídil tím, že zde v ČR jsou ještě T444.0030+101, které mají nátěr původní. A tak proč nemít jiný dobový nátěr, který bude odpovídat histor. věrnosti určité doby. A nátěr na T444.0078 je tohoto počínání výsledkem.

A smím se zeptat co je pro Vás atraktivnější nátěr?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 21:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkaz na MDT opraven!
Pokud se někdy bude konat nějaká akce, prosím info na e-mail, rád bych se zůčastnil jako platící šotouš!!!
ICQ: 328251980 SCT - magazín žel. modelářství http://modely.firenet.cz
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 21:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Samozřejmě, velmi rád informuji, když někde T444 bude, napíšu to sem, nebo přímo Vám na email, není problém, dodám ještě další fotky zítra, dnes už ne
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6034
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 22:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mloko: už sem reagoval i do "par", ale sem to taky dám. Nic proti, máte mé uznání že karkule neskončila ve šrotu, ale srovnávat převoz nepojízdné mašiny za moderně natřenou 740 (nebo mezi wapkama) s nějakou zvláštní jízdou (třeba ten škokr atd) a "chvástat" se tím, jak dokonale jste to utajili, to je trochu nesmysl nemyslíš?? Nebude v tom spíše to, že to prostě (ten převoz) víceméně nikoho nezajímalo?? Neb na štokra bych přes celou republiku vyrazil i já, na převoz karkule ani náhodou i kdyby jela sólo vlastní silou a byl to zlomek cesty... Snad, až se ji někdy podaří rozjezdit a vyrazí na trať v čele několika vagónků...
arafat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 146.102.114.109
Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 22:24:27    Odkaz na tento příspěvek  

Trainzáku, ty lháři a podvodníku, skončíš v pekle...
Ty máš tu hubu tak prořízlou, že se divím, že ti někdo ještě někdo nedal pořáně přes hubu!!!
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 22:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena.
Ono to není v pořadatelích. Je jasné, že se těžko něco utají. Obzvlášt u parní mašinky. Ale pak si v tom případě není nač stěžovat. Pak nastavají přesně varinaty. Jakmile se tam obejví šotouš stíhající parní vlak bez zaplacení polatku, zašel bych za ním a zeptal se, kdepak se to synáček dozvěděl. A hnedle si projed papír se zapsanými účastníky. A pokud tam bude jméno figurovat, hned můžeš zakročit v podobě toho, že budeš požadovat odškodné, které si musíš zohlednit ve smlouvě, kterou Ti každý podepíše. Pokud jí nemáš, nevím proč debatujete v sekci o tom, že na to někdo doplácí. Vždy bude, pokud se tohle nezavede. Každej moc kecá a K-rep. je hlasaná trouba a drbárna pro kde koho. Takže pokud sem někdo dal odkaz na šotoakci pro Němce, tak se není čemu divit. Sám jsem viděl na vlastní oči, když se na jedné šotoakci přiživilo několik hodně fundovaných jmen bez zaplacení. Je to v každém z nás.

Kdo ví co je práce s tím, nebo už někdy ten kartáč v ruce měl, rád příjde a rád zaplatí. A je to pro něj i čest a samozřejmost, že na něco takového přidal. Ten kdo neplatí, z toho má naopak radost, jak s akcí pěkně vychcal. A za zády těch čestných si vesele mne ruce. I štokr je pro mne velký pojem a i já jsem se chtěl podívat. Ne fotit, ale podívat. Zažít tu atmosféru. Ale věděl jsem, že bych na akci neměl jak přispět a tudíž jsem se nehodlal přiživit na těch, kdož platí a seděl jsem doma. Ale každý je nějaký a bohužel vychcánků je kolem železnice až moc.

Já osobně nechci zde vychvalovat náš přetah loko. Ale myslím, že za ta léta je jasné, kdo platí a kdo ne. A těm bych já nabízel akce. A sám bych jím tež dal na výběr, ať si pozvou spolehlivé lidi sebou. A to je to, proč sem na to poukazoval já s T444.0 . Pak věřte, že bude i v jejich zájmu, aby dotyčný platil, když si ho pozvali a navíc uměl mlčet. Toť celej recept. A pokud na to nemám, tak nebečím, že se příjde X lidí přiživit. Bohužel s tím se musí počítat.
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 22:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A smím se zaptat komu jsem lhal, či koho jsem podvedl? Já osbně žádného Arafata neznám. Možná tak Abdula, ale ten žádnou újmu ze strany mé, či MDT o.s. nemá. Opravdu nevím, čeho jsem se dopustil. A pokud máte dojem, že jste si fotky přepravy fotil VY a já je tady vystavuju, tak to ne, nemusíte se bát. Fotky jsou z mého fotografického aparátu panasonic DMC-FX30, který jsem dostal jako dárek od mého kamaráda. A pokud se Vás něco nějak dotklo, poprosil bych o nějakou specifikaci problému a ne tento "výkřik do tmy". Bud raději konkrétně, nebo nic. Ať se to tu nezasírá.

Díky a hezký večer.
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6035
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 23:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mloko: jen stručně:
Ono to není v pořadatelích. Je jasné, že se těžko něco utají. Obzvlášt u parní mašinky. Ale pak si v tom případě není nač stěžovat. - to si nějak protiřečí ne??

Jakmile se tam obejví šotouš stíhající parní vlak bez zaplacení polatku, zašel bych za ním a zeptal se, kdepak se to synáček dozvěděl. A hnedle si projed papír se zapsanými účastníky. - a co když mi to neřekne? Vymlátím to z něho??

budeš požadovat odškodné, které si musíš zohlednit ve smlouvě, kterou Ti každý podepíše. Pokud jí nemáš, nevím proč debatujete v sekci o tom, že na to někdo doplácí. - je vidět, že vůbec nevíš, jak se lidi na takovou akci "shánějí". Jediný, kdo něco v tom smyslu podepisuje je dopravce (ten, kdo vydává rozkaz atp) Aneb zkus po lidech, kteří s Tebou chtějí jet něco takového podepsat. I já (celkem flegmoš) bych se na takovou akci vykašlal...

Vždy bude, pokud se tohle nezavede - nebo se taky přestane jezdit a mašiny můžou zase zhnít..

štokr je pro mne velký pojem a i já jsem se chtěl podívat. Ne fotit, ale podívat. - klidně si mohl, tihle lidi vůbec nikomu nevadí. A pokud jo, je to i u mě debil...

osobně nechci zde vychvalovat náš přetah loko. - znovu opakuju, váš přetah nemá s klasickou fotoakcí nic společného.

Ale myslím, že za ta léta je jasné, kdo platí a kdo ne. A těm bych já nabízel akce. - jo, tak to taky funguje. Komunikuje se vždy s těmi solidními. Bohužel, stejně se to ti druzí taky nějak dozví. Ono - stačí, když to vyjde na dráze v telegramu (bohužel to bez něho nejde)
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 23:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jsme u toho, je to pořád v těch lidech a v tom kdo je či není slušnej. A na tom to stojí a leží. A jak si sám napsal. Pokud to ve smlouvě nemáš, tak má každej leda smůlu v tom, že se vždy někdo přiživí. A jak vidno ani Ty ani já s tím vůbec nic nenaděláme.
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 08:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mloko: A smím se zeptat co je pro Vás atraktivnější nátěr?

Atraktivnější nátěr by byl zajisté nejen původní "tovární" se žlutými vodorovnými linkami podél skříně, ale třeba i docela "obyčený" nátěr ve višnové červeni se šedým rámem, horními častmi kapot a budky, doplněný úzkými žlutými proužky na čelech.

Vím, že aktuální nátěr T444.0078 je zcela autentický a byl na Karkulkách používán po roce 1978 a stejné barevné schéma použil při nedávné opravě T444.0055 i parostrojní spolek v Prievidzi, ovšem tím se nátěry na všech provozuschopných Karkulkách docela omezil pouze na dvě schémata, tedy červená s linkami a celočervená s černým rámem.
ten dlouhej kulatej
Kodan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 09:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo jak dopadla,teda pokud ještě jezdí,rosnička z vlečky cukrovaru v Prosenicích?
http://kodan-vlaky.webnode.cz/ - mé stránky s fotkami a videi
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 12:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Správná karkulka se pozná tak, že zátěž "cukráku" zařazuje do "průběžky"
A vůbec nejlepší je, když je váha "cukru" taková, že je lépe ho nechat stát a "vše ostatní s tou karkulkou" k cukrvlaku prostě přidat.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 13:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mloko: lokomotiva má na sobě lité cedule
Prosím Vás, mohl by jste mi napsat na meil, ve které firmě jste si ty kopie kryšpínových tabulek nechaly vyrobit a nakolik by jedna přišla? Dík.
Nespouštěj oči z tratě!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 13:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To oni si čísla nenechali vyrobit. Pouze jim je od chvíle nákupu zatím nikdo neukradl.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Geronnimo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.79.214
Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 16:26:07    Odkaz na tento příspěvek  

V mene Prievidzského parostrojného spolku oznamujem záujemcom o Nákladný fotovlak v čele s T444.0055, ze uvedená akcia sa presúva na neskorší termín, z dôvodu kompetizácie a zábehu SM. Bližšie info na uvedenom emaili.
Dakujeme za pochopenie.
464001@464001.sk
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 18:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic proti soudruzi...
...ale doufám že jste taktéž aktivní dle toho jak píšete - i v záchraně či obnovení nějakého drážního ať historického provozního, nebo neprovozního vozidla?! Protože tyhle dohady jako "Já, My, Oni, Vy" mi připadají celkem dětinské. Procestoval jsem celé německo - tam na takovéto nesmyslnné hovadiny v drážních spolcích není ani pomyšlení a všichni si pomáhají! Jenže! Tohle je česko, co chtít že? Někdy mě ta mentalita tohoto národa a přinejmenším malost, méněcennost či hloupě podložené argumenty už lezou na nervy!! Hrozně rád bych se na záchraně jakéhokoliv projektu podílel, sednout do auta, a jet někam přes republiku škrábat šmirglem orezlé plechy pro mě není problém. Výsledek si nafotím a jsem spokojen!

Takže, až začne sezona a dobré počasí, jsem zvědav jak budete aktivní silní v kramflecích ve svých argumentech! Co jsem si všiml: T444.0078 má nádherný lak, není sice provozní, ale co? Přijde jeden, začne držkovat že to stejně nejezdí?! Ty jsi se nějak o ten lak zasloužil? To je neustále jak na kolotoči - dokud lidé nedokáží ocenit úsilí, nadšení a chuť do běžících projektů v záchraně těchto unikátů, přijde doba, kdy tady už nic nebude a se slintajícím pohledem se budeme kochat jen u našich německých kolegů?!
ICQ: 328251980 SCT - magazín žel. modelářství http://modely.firenet.cz
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 23:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Připadám si, jako kdyby jste byl dnes se mnou na výletě. Viděl jsem totiž, jaká je praxe v Německu. Tam se byť jen soukromá dílna dotuje jednou za 4 roky penězma od spolkové země(např. Sasko) 50-300tis. Eur, aby byla schopná opravit parní mašiny na trať ze Zittau. Rovněž nám pán z dílny potvrdil, že všichni v Německu na tyto projekty, opravy apod. dostávají peníze od firem, pro které je to čest se na něčem takovém podílet. Nad T444, V36,V80 slintali a rozplývali se, ale u nás bohužel zprovoznit mašinu je občas sebevražda. Dokonce i za blbý přecházení kolejí je pokuta 25 Eur. Hold ČR vždy a všude bude zaostávat. Tady když příjdete do firmy, vyrazí s Vámi dveře. Jinak děkuji za zastání, konečně jeden z mála, který dokáže ocenit práci druhých a ještě by rád pomohl...
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 23:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si dobře pamatuji na dobu, kdy za mnou chodilo mnoho lidí s tím, že chtějí toto:
A)Buď že karkuli máme natřít opět zpátky jak byla (nátěr Agro Slušovice)S eslovy, že je to ojedinělé
B)Nátěr původní z výroby (viz T444.0030+0101)
C)Nátěr ala T444.0080

Víte jak jsem na to všechno s kolegy odpovídal? Nám je to jedno, zde je číslo účtu, popř, tady je kasička a složte své peníze, popřípadě zaplaťte nátěr u Olpasu a je to. A to jste měli vidět ten úprk a zahrávání do outu. Nejlepší bylo, že nejdřív nám to zkritizovali a pak nejvíce řvali kolem mašiny, aby si to mohli vyfotit bez lidí.

Já říkám do dnes toto. Komu se to nelíbí, ať si zadel políbí a koupí si svojí. Kromě toho, jsem si několikráte vyslechl, co jsme si to koupili za hydraulickej sráč a že všichni jásali, když je rozřezali do šmelcu. Mj. Viz včerejší příspěvek od uživatele Fyra v Parních lok.

Každá řada má nárok na své histor. využití a tak to má být. Ať to bylo povedené či ne. Nejde o náš pohled na věc, ale zachování pro budoucí generace. Toť vše.

ŽMZ: ta 104 je "maso".

Bevelo, děkujeme moc. Je vidět, že alespoň někdo tomu "hoví" a rozumí.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 23:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký maso? Jen důkaz, že karkulky se cukru z Vopšalovic cukrovaru (pardon, ze Spolkové rolnické továrny na výrobu cukru v Klobukách) nikdy bát nemusely.
Taky se hodí na stavby kolejových připojení, jak je vidět z mnoha případů
... a tak karta exponátu už na našich stránkách visí i s čubovo nátěrem

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 09:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: Ta T444.0104 je parádní ! A žluté proužky na čelech budiž inspirací pro T444.0078
ten dlouhej kulatej
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 12:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepíku, ty proužky tak budou také. Ale s tím, že to bude tzv. magnetická páska. Takže karkule bude mít "dvojí" nátěr na počkání. Tenhle nápad už má od doby, co jsme jí takhle natírali. Jen nebyl důvod, je tam ještě dát.

Mám jen prosbu. Neměl by někdo zde popř., zdali by o někom nevěděl, kdo má na prodej či na odlití tzv. dobové transparentíky (např. Železničáři zdraví 1.Máj. atp.)??

Ještě druhou prosbu: Zdali někdo nemá foto T444.0078+0080 za doby kdy jezdli běžně u ČSD.

T444.0078 jezdila dle papírů v Brně Heršpicích, Pak Val.Mez. Na půl rok půjčená do Libně, pak opět Brno a na tři měsíce Olmík, pak opět Brno, pak předána do Val. Mez a odtud prodej do Agro Slušovice.Jak zdroj těchto informací jsme dostali někdejší zápisky fíry, co na ní v Metransu jezdil a opisoval si to z nějaké knihy k loko. V mnohém je to stené jako revize jímek z Passportů.
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 24. února 2009 - 23:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  








Pro velký zájem přidávám další várku, pokud bude zájem ,přidám pokračování, tohle nebylo všechno
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
470_001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 9-2008

Odesláno Středa, 25. února 2009 - 15:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

good
Kraken forever!!! http://encyklopedie-lokomotiv.webovastranka.cz/ http://pulty-lokomotiv.webovastranka.cz/
RudýĎábel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 25. února 2009 - 15:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kam se převažela asi tak přibližně T444 0078
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 25. února 2009 - 15:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slaný, vlečka ZZN.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. února 2009 - 15:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  






A pak už dodám fotky od kolegů, kteří stíhali i fotit...
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
749121
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 16:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo prosím, kde se nachází lokomotiva 716.510 kdysi v provozu ne vlečce ČEPRO Šlapánov?
VIA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 20:06:44    Odkaz na tento příspěvek  

Spinká přes zimu na Smyslově (ČEPRO)

PS: To je vlastní fotka?
749121
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 20:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VIA: Diky. Ano fotka je vlastní, ale myslím že nás v řadě stálo fotografů víc. Takže je možné, že jsi podobnou už někde viděl.
VIA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.243.92
Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 20:55:15    Odkaz na tento příspěvek  

Zase tolik vás tam nebylo...
ivww
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.50.28
Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 23:40:52    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Petruška z 21.2.: ...třeba už někde vzniká...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 28. února 2009 - 00:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Perfektní, já už se na ni také chystám, mám už lept doma, jen najít čas a sletovat to! Jinak bude to přesná kopie!
ICQ: 328251980 SCT - magazín žel. modelářství http://modely.firenet.cz
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 28. února 2009 - 10:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda klucí, pěkná práce. Až ty modely vzniknou, koupím si je a dosadím na stanoviště T444.0078 ještě, než vyjede, jen tak dále..
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
749121
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 28. února 2009 - 13:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VIA: A kterejpak Ty jseš?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 12:41:54    Odkaz na tento příspěvek  

Na slovenských stránkách vlaky.net jsem narazil na zajímavý šoto-článek, pojednávající Faury a Karkulky na vlečce teplárny Praha-Malešice: http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/002928-Teplarna-Malesice-a- jeji-Faury.asp
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3214
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 15:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno měl šteští .....
Já to fotil přes ten plot a bylo to docela krkolomné ..... vychytal jsem si ale počasí pod mrakem.
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 11:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím. Kdyby měl někdo zájem, máme kontakt na odprodej jedné T334.05xx. Je na papírech, ale za vyšší cenu (přes 250tis). Je i provozní. Nebude se ovšem v podniku dále využívat. Kdyby někdo měl zájem, ať mě napíše na email. Kontakt rád předám.
Likvidace jí nehrozí. Firma čeká na peníze a z prodeje vytříská prej víc.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2446
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 22:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T334.0809+T334.0808 v areálu traťovky v Haniske pri Košiciach.Na 0808 bylo i označení 710.644,netuší někdo přeznačení druhé lok.??

Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
www.rlz.estranky.cz
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 22:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty chudinky vypadaj.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2396
Registrován: 6-2004

Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 23:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Valachu, 710.644 je "regulérní traťovácké" číslo loko T334.0808. Loko 0809 měla číslo 710.645.

Čistě náhodou - tu rezavou cisternu jste nevyfotil?
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 15:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čistě náhodou jsem jel okolo s jednou obrovskou dieselovou lokomotivou. Ty cisterny tam stojí dvě, z nichž jedna je dvoukotlová (to je ta vedle vrakovatých Rosniček na Valachových fotkách).


Pokud by byl zájem, jsou tam ještě vraky rychlíkových vozů 1 x StEG, či KOB a 1 x Královopolská "Grégr".

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr Barchánek.)
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 19:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeeee tu mašinku také pamatuji. Coby 15. letý chuj jsem pronikl za bránu uzemí nepřátele,odfotil hektora,pak tu 710 a hned na to mě odchytnul sekuriták a vyhnal ven :-o)
ta celočervené stála hned vedle ,ale už jsem to bohužel neztihl
Každopádně chlapík to byl aktivní pač si na mě počkal ještě ve stanici a chtěl po mě občanku kterou jsem mu samozřejmně dal ..... no jo no))))


Jo a bylo to v roce 1997
742404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.187.157
Odesláno Pátek, 06. března 2009 - 20:09:19    Odkaz na tento příspěvek  

Jnd: Jasně, že ten chlapík musí být ostražitý, aby jim náhodou někdo z toho východního Slovenská něco neodkoukal. Fotoaparát je nebezpečná věc.
Lucashr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 08. března 2009 - 11:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych takový dotaz, kampak se poděla 710 415 od OKDD naposledy jsem jí spatřil při rekonstrkuci železničního uzlu Břeclav.Díky za info.
742404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.187.157
Odesláno Neděle, 08. března 2009 - 14:50:51    Odkaz na tento příspěvek  

Lucashr: Vlečka Fosfy Břeclav
Lucashr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 08. března 2009 - 16:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 742404:Dííky
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 08. března 2009 - 20:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fosfa :

fotka není moje ale jednoho hodného kamaráda J.S.
Maťa
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 8-2008
Odesláno Úterý, 10. března 2009 - 00:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Východní slovensko je vůbec zvláštní kraj - vzpomínám jak jsem byl v Čierné nad Tisou lapen koncem 90-tých let bdělým důchodcem od ochranky, když jsem na hranicích depa fotil Bobinu ř.140 ... Oficiální povolení z GR ŽSR jsem dokoncem měl, ale i tak náš konflikt musela řešit hlídka policie kterou přivolal.. Odmítal mi vrátil předložené povolení ke vstupu a fotografování a obvinil mě z fotografování "technologické základny"... Celé to trvalo asi 70 minut a když na to dnes vzpomínám, tak to byla pěkná komedie.. Ale ten dědek to tehdy myslel úplně vážně.... (zkrátka, ředitel zeměkoule...)...
ivw
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.50.94
Odesláno Úterý, 10. března 2009 - 00:55:14    Odkaz na tento příspěvek  

Hodně nás z dopravní průmyslovky bylo na vojně v Humenném. Kolega si tam vzal foťák, aby nafotil na vycházkách tamější vozidla - M 262.0, zamračené atd. Bohužel při prohlídce skříněk byl fotoaparát odhalen a kolega pak strávil dlouhou dobu ve vězení. Náčelník štábu byl za odhalení špiona povýšen z kapitána na majora... (psal se rok 1985)
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 8-2008
Odesláno Úterý, 10. března 2009 - 06:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ivw

..že by Karel..?
ivw
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.50.94
Odesláno Úterý, 10. března 2009 - 12:43:42    Odkaz na tento příspěvek  

jj
já tam byl dva roky po něm...
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3240
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 10. března 2009 - 12:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle když tu čtu,tak mě to ujištuje v tom: Že ten život tady a ted je vlastně docela pohoda ....
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 10. března 2009 - 21:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jnd: To si jen myslíš,jsou místa kde to pokračuje...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
742404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.187.157
Odesláno Úterý, 10. března 2009 - 21:24:28    Odkaz na tento příspěvek  

Miram: Právě, právě. Někdo to zmizelo, ale někde se to opět a o 100% více zase vrací.
Vojtag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 11. března 2009 - 20:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T314.1585 odstavená v cementárně Horné Srnie, v remíze stojí rosnička T334.0768

Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7502
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 13. března 2009 - 23:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz pro znalce řady T334.
Komu pak dříve patřila T3340654??
Jeji pouť končí koncem dubna 2001 v SD Svitavy
750 209-9 a zase je z tebe zpátky 753:-)
Maty
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 14. března 2009 - 13:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Manemb: Patřila ŽDB Bohumín.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7503
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 14. března 2009 - 14:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maty

750 209-9 a zase je z tebe zpátky 753:-)
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 00:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní přesun 710 722 ze Žatce po "Buštěhradce"... Více v DF o trati 120


Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - Nejbližší otevření muzea je už o víkendu 4. a 5. dubna 2009 tuto dobu se už muzeum pomalu probouzí do nové sezóny 2009
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2113
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 08:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dojela až do Kolína, viz sekce 700. Foto dodám buď sem a nebo k sobě na stránky časem.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
....Milý Mirku, nevím jak myslíš ty, ale po tom dalším průšvihu s Markem a Petrem, neměl by jsi se na to už vykašlat ?