K-report
 

Archiv do 26. března 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Historická vozidla » Archiv do 26. března 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 20. března 2009 - 16:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím,že by přijel kdo by chtěl,nijak bych to nerozděloval,akorát by se to tam seřadilo,podle tipů a značek,ale nápad je to výborný.Něco podobného tady chybí
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. března 2009 - 23:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale už na začátku jsem tu psal, že do Lešan se všichni nevejdou!
A "RTO-klub" je jen pracovní název, oficiální je: "Klub českých historických autobusů". V klubu je několik majitelů vozů řady 700, ale do Lešan radši jedou s něčím starším a o Atmosféráky dobře pečují...
Čus bus Karlos
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3420
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 00:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil - svatá pravda, platí pro všechny moderní vozy. Spousta takových, zajímavých, atypických nebo i třeba běžných, u kterých se bude za dvacet let brečet, že "to se tehdy vyhodilo do kopřiv s tím že to je na prd", dnes tiše hnije (22TrG) nebo šrotuje (prototyp RT6)
21Tr 22Tr Trolejbusy z mladší doby tyristorové
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10975
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 12:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pokuď si někdo myslí,že srazy jsou především pro rodiny s dětmi a člověk co se zajímá o dopravu je pro ně přítěží hmm tak s tímto arogantním přístupem je to více než smutné.

Tohle taky není tak jednoduché. Rodiny s dětmi tvoří ten největší dav návštěvníků, kvůli kterým se ta akce pořádá a měla by být pro ně zajímavá a atraktivní. Lidé, co se zajímají o dopravu, jsou v menšině a za určitých okolností opravdu spíš přítěží. Zkus se jen zamyslet nad tím, co všechno se dá shrnout do slov "zájem o dopravu". Jeden člověk přijde, odborně pohovoří s majitelem autobusu, vymění si zkušenosti a telefonní čísla pro případ "co kdyby" a jde dál. Druhý má v úmyslu nafotit ten autobus ze všech stran, zepředu zezadu zleva zprava zevnitř zvenčí a hrozně se vzteká, že mu do záběru lezou ty rodiny s dětmi, že je autobus špatně nasvícený a padá na něj stín, že jsou ty vozy moc blízko u sebe, že ... že ... že ... A slyšel jsem i o případu, kdy někdo začne na konečné doslova rozebírat historický trolejbus ve snaze dostat se k těm místům, kudy teče 600 voltů. Opravdu si myslíš, že o někoho takového tam někdo stojí?
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
7103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 17:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Čekal sem na tvou reakci.Jen tě chci upozornit,že proti tobě nic nemám.Už delší dobu pozoruju tvoji averzi na mě.
No nic,nemám tolik zkušeností jako máš ty. Co sem byl na nějakých akcích moc rodin s dětmi sem tam neviděl spíš bych řekl,že zájem ze strany dětí i rodičů postupně odpadá. Další je to když příde parta "náctiletých" a kouká kde by co si vzala jako suvenýr. I to sem bohužel zažil při 50ti letech MHD v KV. Pak jsou tu tzv šotouši kteří si vyfotí autobus ze všech stran.A pak jsou tu i lidi (k nim se řadím i já) kteří si v rámci dostupnosti prohlédnout autobus ze všech stran popř ze vnitř a s řidičem popř majitelem prohodí pár slov. Nemám zapotřebí si fotit bus ze všech stran. Bohužel né všichni jsou tak vstřícní a setkal sem se i reakcí " ty v**e co mě s tím otravuješ"
V jednom tě uklidním. Na žádnou akci kterou budeš pořádat se účasnit jako návštěvník nebudu
Ikarus 280- největší legenda dopravy - nikdy nezapomenu.
Iška-Maruška . moje sluníčko

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2696
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 18:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že zájem ze strany dětí i rodičů postupně odpadá
Ano, s tím nutno souhlasit. Možná se počet účastníků zdá vysoký, ale kolik tam vidíte rodin s dětmi? Pár se jich samozřejmě najde, ale je to většinou tak, že rodiče dítě odvezou na sraz a po skončení srazu ho zase odvezou zpět. Popřípadě s dítětem zajde jen otec (pokud nějaký je). A zatímco dítě obíhá exponáty, rodiče buď nakupují v nedalekém supermarketu či se znuděne potloukají po výstavě. Bohužel, rodin s dětmi je čím dál tím méně, což lze snadno vypozorovat.
Součást výstav jsou samozřejmě ti fotiči, co si exponát nafotí ze všech stran a projistotu ještě desetkrát a vylezou na nejbližší lampu, aby byla fotka i ze zhora. Ti pak řidiče prosí, aby otevřel kufr, víko od motoru či jestli ho po skončení akce sveze kus cesty.
Další lidé na výstavě bývají odborníci, kteří daná vozidla reálně pamatují z běžného provozu a s majitelem vozidla si odborně popovídají. Vůz se zájmem prohlídnou, pochválí a jdou o kus dál.

Je samozřejmostí, že akce pro veřejnost přitáhne všechny zde již zmíněné lidi + další. Pokud akce nebude přístupná veřejnosti, naštvete vždy tu skupinu, které byl vstup zakázán (ať už z toho či onoho důvodu).
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172

http://manson.rajce.idnes.cz/
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10984
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 18:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už delší dobu pozoruju tvoji averzi na mě.

Nestačím žasnout... Vůbec nic proti tobě nemám, vzpomínám si jen, že jsme si před časem vyměnili pár mailů, ale jejich obsahem nebylo nic "proti tomu druhému". A ten svůj předchozí příspěvek jsem nepsal jako reakci na obsah tvého příspěvku, aniž bych zkoumal, kdo to napsal - stejně bych reagoval i na kohokoliv jiného. Jestli máš pocit, že proti tobě něco mám, moc by mě zajímalo, na základě čeho si to myslíš. A jestli to nechceš řešit tady, klidně napiš mail.

A co se tvého názoru na akce týká, pro objektivitu musím říct, že ono je to jak kdy a jak kde. Když třeba plzeňský DP pořádá den otevřených dveří každý rok a každoročně je to to samé, lidi to omrzí. Když se DOD pořádá v Praze pokaždé v jiné vozovně, je to už zajímavější, navíc v Praze je mnohem míc potencionálních zájemců o návštěvu, takže lidi přijdou.

Když se pořádá DOD v Pardubicích, děje se tak v roky končící na 0, 2, 5, 7 (oslavy zavedení MHD 1950 a zavedení trolejbusů 1952), pokaždé je ta akce navíc jiná, takže ti lidé přijdou pokaždé.

Když jsem to porovnával s DOD v Hradci Králové 2003 a 2008, přišlo mi, že tam toho bylo k vidění podstatně míň při podstatně větší personální náročnosti a že tu akci podnik pořádal jen proto, že to někdo dostal rozkazem a snažil se ten rozkaz splnit, bez ohledu na to, že by na tom měl nějaký osobní zájem. Ale rodiny s dětmi byly spokojené (ono i ta pizza a limonáda zadarmo na to měly vliv).

... a kdybych se náhodou účastnil nějaké akce jako pořádající osoba, klidně se stav a klidně řekni svůj názor. Názory veřejnosti jsou vždy vítané.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
7103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 21:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Možná sem to špatně pochopil.Pokud je to tak omlouvám se.
Já tu sám za sebe sděluji pocity akcí které sem navštívil. Nesmírná škoda,že zájem o tyto akce mezi rodiči a děti klesá. V Plzni jsem několikrát na dni otevřených dveří byl a dávám ti za pravdu. Vozy ve směs stejné. Návštěvnost řídká.
V únoru 2007 byla hezká rozlučka z Ikarusy v Táboře a doopravdy tam těch rodičů s dětmi bylo hodně málo,ale za to nadšenců a fotičů tak že je pomalu ani dva autobusy nepobraly. Proto mám pocit(sám za sebe),že už veteráni spíše zajímají znalce,řidiče pamětníky,příznivce a až v menší míře rodiny s dětmi.
Pravda v Pardubicích sem nikdy na DOD nebyl tak nemohu posoudit jak to chodí u vás.
Jednak se ještě vrátím k historickým vozům. Když v záp.čechách končila poslední ŠM-11 (v té době mi bylo 10let) Ptal sem se řidičů zda až přijdou nové autobusy pujde ta poslední ešemka do muzea. Odpověď byla ve stylu,že do muzea patří autobusy z války nebo hodně starý, a tohle pujde konečně do šrotu. Pak to dopadlo tak,že nikdo neměl zájem relativně nové vozy zachránit.A pak za 10 let se zjistilo,že vlastně není co zachraňovat jelikož když začla koncem 90-tých let sháňka po nějaké ŠM najednou nikde nejsou všechno se sešrotovalo. To samé si myslím o IK 280. Mě by třeba zajímalo jestli někdo přemýšlí zachovat do budoucna třeba C 744?
ještě si dovolím citovat.
Ale rodiny s dětmi byly spokojené (ono i ta pizza a limonáda zadarmo na to měly vliv).

No právě, jak se někde něco rozdává zadarmo o lidi nouze není

Názory veřejnosti jsou vždy vítané

No od jisté doby se raději držím zpátky nebo se ozve populární věta "když se ti něco nelíbí, tak sem nelez" vcelku s tím mohu i souhlasit.Já sem rád i přes připomínky které občas mám,že vůbec nějaké historické vozy jsou.
Ikarus 280- největší legenda dopravy - nikdy nezapomenu.
Iška-Maruška . moje sluníčko

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2699
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 21:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

někdo přemýšlí zachovat do budoucna třeba C 744?
Tak třeba KVDM.
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172

http://manson.rajce.idnes.cz/
7103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 21:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: vídíš na to sem zapoměl
Ikarus 280- největší legenda dopravy - nikdy nezapomenu.
Iška-Maruška . moje sluníčko

9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2726
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 22:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7103: jedna už je zachovaná delší dobu
http://zhta.ic.cz/vozy/ab81/C44b.JPG
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
7103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 22:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdendo: To je ta jediná o který sem daný okamžik věděl
Jsou 2 tak možná ještě někde něco.
Ikarus 280- největší legenda dopravy - nikdy nezapomenu.
Iška-Maruška . moje sluníčko

Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 23:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z kloubáků zatím určených k záchraně:

Ta výše odkazovaná 00069 (?) zhta, potom jedna ex DPUK v Karlových Varech (taky tu už byla foto), dále pak B741 ex DP ČB, a prostějovská CK-3 (osud nejistý).
Ještě má někdo někde něco?
COACHWORK BY
K A R O S A
CZECHOSLOVAK LEADING COACHBUILDER

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10986
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 23:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Možná sem to špatně pochopil.Pokud je to tak omlouvám se.

To šlo opravdu jen o nedorozumění

V Plzni jsem několikrát na dni otevřených dveří byl a dávám ti za pravdu. Vozy ve směs stejné. Návštěvnost řídká.

V Plzni bude teď DOD poslední červnový víkend, ovšem protože se slaví výročí 110 let MHD, bude snaha, aby to letos bylo jiné a lepší. Bude i publikace a prý se tam objeví i nějaká zapůjčená historická vozidla. Tak jsem sám zvědavý, jak se zadaří.

V únoru 2007 byla hezká rozlučka z Ikarusy v Táboře a doopravdy tam těch rodičů s dětmi bylo hodně málo,ale za to nadšenců a fotičů tak že je pomalu ani dva autobusy nepobraly.

Tam jsem byl taky a tahle akce byla opravdu spíš "pro dopravně postižené". Otázkou je, jestli se "jen" nezanedbala propagace, další věc je ta, že rodinné akce je lepší pořádat při slušném počasí a ne v době, kdy se půlka účastníků akce klepe zimou.
Tam mě pobavila jedna věc. Byla tam reportérka z rozhlasu, která dávala přítomným otázku "Proč jste tady? Co pro vás znamenají Ikarusy?" No a náhodou si ze všech těch lidí v davu vybrala Milana J., známého to sběratele Ikarusů. Milan se rozmluvil a reportérka nestačila žasnout...

Pravda v Pardubicích sem nikdy na DOD nebyl tak nemohu posoudit jak to chodí u vás.

Stav se v roce 2010 To už tam ale nejspíš jako kmenový zaměstnanec nebudu...

Mě by třeba zajímalo jestli někdo přemýšlí zachovat do budoucna třeba C 744?

Karlovy Vary a jihlavský spolek, viz výše, třetí mě známý bus je v soukromém vlastnictví a je to tenhle autobus. Jeho majitel je "jeden z nás", taky se vyskytuje na K-R, ale nebudu ho udávat, jestli chce, ať se přizná sám A ještě bych nevylučoval, že si nějakou C744 nechá ČSAD Plzeň, tam je teď popadl nějaký záchvat muzejnictví a snaží se budovat si vlastní podnikové muzeum. Už je tam třeba ten poslední sokolovský Ikarus. Zatím mají z čeho vybírat, dvě C744 jsou v Kralovicích, jedna v Plzni.

Dneska je jiná doba (v něčem naštěstí, v něčem bohužel), ale je tu dost lidí, kteří si mohou dovolit koupit si "pro radost" vlastní autobus a snažit se uchovat ho pro budoucí generace jako historický. Přijde mi, že to je trend posledních cca. deseti let. V době konce ŠM 11 tohle ještě nebylo. Z Plzně pamatuju, že poslední ŠM dojezdila někdy v dubnu - květnu 1990 (ev. č. 280) a důvodem bylo jen to, že se řidič o ten autobus pěkně staral. Stejný řidič měl i posledního atmosféráka v Plzni (348, dojezdil cca. 2001), ten autobus ještě pamatuju, i když tehdy jsem se o busy ještě tolik nezajímal - a byl opravdu v dobrém stavu.

No od jisté doby se raději držím zpátky nebo se ozve populární věta "když se ti něco nelíbí, tak sem nelez" vcelku s tím mohu i souhlasit.

A to je zase o přístupu. Zažil jsem akce, kde jsem se nějak účastnil coby pořádající osoba, po akci jsme se sešli někde v hospodě nebo pizzerii a udělali jsem poučení z krizového vývoje ve stylu "Tohle se nám povedlo, tohle by chtělo vylepšit a tohle byl totální propadák." Na druhou stranu, kolega kdysi psal mail s podobnými návrhy do nějakého hornického muzea ve Stříbře a dostal odpověď ve smyslu "My se tu tak snažíme a vy si naší práce nevážíte, styďte se!"
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2702
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 22. března 2009 - 12:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár historických fotek z Podbořan, kde jsou staré autobusy:

http://www.podborany.net/foto/index.php?gallery=./Historie/cast2& image=Historie%2068.jpg

http://www.podborany.net/foto/index.php?gallery=./Historie/cast4& image=Historie2%20189.jpg

http://www.podborany.net/foto/index.php?gallery=./Historie/cast5& image=Historie2%20224.jpg

http://www.podborany.net/foto/index.php?gallery=./Historie/cast7& image=Historie2%209.jpg
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172

http://manson.rajce.idnes.cz/
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.200
Odesláno Neděle, 22. března 2009 - 13:34:46    Odkaz na tento příspěvek  

Trochu se tady míchají hrušky s jabkama.
Jenda věc jsou akce typu Konec Ikarusů v Táboře a druhá jasou akce jako Lešany. Lešany jsou prostě pro prezentací KČHA před veřejností a věřte, chodím pravidelně každý rok, tak minulý rok dle mého dojmu tam shlédlo busy nejvíce lidí a těch rodin s dětmi tam bylo ze všech ročníků také asi nejvíc. Ač šotoušů-fandů bylo dost, stejně byli ve značné menšině.
Takže proto je naprosto rozumné co tady psal Slim nebo Karlos.
A to píšu jako ten, který si v roce 2007 v Lešanech vybral k vožení právě B731.00 ex JH.
Prostě veřejnost, a to i ta trochu techničtější (takoví chodí do Lešan), prostě 700 vůbec nebere. I u Š-11 se zastavilo znatelně méně lidí než třeba před RTO.
To neznamená, že se nemají zachraňovat sedmistovky nebo unikáty typu LEGOBUS a nebo také že na nějaké akce typu DOD sedmistovky nepatří. Tam je moc rád uvidím.
Takže žádný hon na čarodějnice tady jistě nikdo nemyslel.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 22. března 2009 - 14:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže si to shrňme:
Autobus je nový, zánovní, normálně ošoupaný, zastaralý, pak překvapivě udržovaný nebo troska (jak který), pak na šrot nebo do stodoly - ale ještě pořád ne veterán a už vůbec ne všeobecně atraktivní veterán. Tohle je nejtěžší doba, kdy si bus nebo jakýkoviv jiný stroj žádá péči, ale ještě to není na slávu. Do tohohle období ty sedmistovky nyní dozrávají. Kdo na to má prostor, peníze a čas - tak se postará - a já mu fandím. Šotouši mohou knikat, že si nemohou sedmistovkama ošoupávat svoje fotomejdlíčka, ale atraktivního veterána z B 731 udělá jedině čas.
Za dvacet let už kolem nich budeme uznale obcházet a výše uvedené říkat o SU12, Citaru a podobné havěti. Tím bychom snad mohli debatu o Karosách 700 v Lešanech uzavřít.
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 22. března 2009 - 17:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu přeruším proud diskuze. Ale chtěl bych se zeptat na kdy je letos plánovám DOD v TMB v Řečkovicích, a zda se můžeme těšit na nějaké překvapení. Děkuji.
Karosa ŠL 11!

Stránky o autobusech řady Š 11 www.sx11.ic.cz
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 22. března 2009 - 20:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle skončila asi nejstarší žijící Karosa řady 700, výrobní číslo 0056/1981 TJ Svádov (UL 91-70). Mohl to být eventuelní adept jako hist. autobus.


Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 22. března 2009 - 23:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ach jo, tak aspoň malá vzpomínka... 3.4. 2005, kdy byla kvůli rozvodněnému Labi odvezena z TJ Svádov na náves.

Ještě si vybavuju, že jezdila na akci Camera Buscura, měla zatemněná okna a cestujícím se na plátno promítalo okolí z autobusu, i když ho neviděli. Byl to nějaký maďarský projekt.
Zbynďa je jen přezdívka, nicméně trefná.
Býval jsem Pes... Ale pokrok nezastavíš.
ICQ: 221-908-090
Myslím, že filozof F. Nietzsche tvrzením "co tě nezabije, to tě posílí" zabil mnoho lidí.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Pondělí, 23. března 2009 - 09:22:06    Odkaz na tento příspěvek  

DOD v Brně - Řečkovicích je plánován na 25.-26.4.2009. Doufám, že stejně jako minulý rok přijedou kolegové z ČSAP, Jihotransu, ČSAD Kyjov, Tatra truck klubu,..
Ze strany Technického muzea zatím žádné překvapení nečekejte, ŠL11.1305 se stále ještě dokončuje, T500HB pořád stojí v Krnově. Zda ŠL vystavíme musíme uvážit - je ve fázi montáže interiéru a z praktických důvodů ještě bez dveří. Nebude asi žádoucí, aby si v ní motali běžní návštěvníci, případným zájemcům ji ale určitě ukážeme.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 23. března 2009 - 10:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Že by: Díky, to je naprosto dokonale řečeno...A rozdíl mezi dneškem a dobou před cca 20 lety je ten, že takhle tenkrát nikdo neuvažoval...prostě zadělat si na veterána nikoho ani nenapadlo...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 10:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Životní cyklus vozidla-veterána, jak tu vypsal že_by umíme asi popsat všichni. O to víc mne právě překvapuje, že organizace složená z lidí, kteří si to uvědomují, postupuje v té předposlední kritické fázi podle mínění laiků.

Osobně samozřejmě jedno logické vysvětlení mám, ale nezdá se mi, že by klub postupoval až tak racionálně. Proto bych byl raději, kdyby mi to někdo nezávisle potvrdil.
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 12:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Busmaniac a Zbyňda, a diskuze o K 700: Tato Karosa je krásný model toho, jak dopadne většina starých automobilů - zralých tak akorát na šrot. Je to přirozené. Čím to, že se, než schnila, nepadl motor, převodovka, nebo něco jiného, nenašel nikdo "uvědomělý, a nekoupil ji, nezakonzervoval, nepostavil na špalky do dobře luftované stodoly, aby ji někdy roku 2025 vytáhl, zprovoznil, a stal se uznávaným majitelem perspektivního veterána?

Takhle to, skutečně až na velmi velmi řídké výjimky, opravdu nefunguje.

I současní soukromí majitelé K 700, pokud ji ještě provozují pro podnikání, ji jednoho dne dovezou do stavu šrotu. A ti, kteří ji již mají pro radost, tak pokud jí dopřejí dobrou střechu, náležitou péči, tak ji jednoho dne do atraktivity, řekněme blížící se až RTO či Š11, dovedou. Nicméně jim to nijak nebrání, než si vytvořit svůj aktivní klub, kde se těch několik desítek správně střelených majitelů sedmikil jistě scházet bude.

Nadsázka: Chcete perspektivní youngtimer? Kupte si devítikilo, než se rozsypou, či Citibus, či SOR 7,5, atd. Ostatně, tenhle SOR, to si myslím, že jednou bude pěkná kuriozitka. Přece jen, těch se moc nevyrobilo...

K rovněž výše zmiňovaným prototypům z devadesátých let: Jsou určitou anomálií doby, proto se většinou dochovaly v dobrém stavu. Vlastně už když vznikly, byly z pohledu evropského standardu zastaralé, byť ve srovnání s klasikou tehdejšího našeho tuzemského vozového parku byly moderní, leč příliš drahé, a tak většinou zůstalo u modernizovaných sedmikil, čtrnáctek a patnáctek apod. Těch pár prototypů pro anomálii údržby a náhradních dílů, pokud šly do běžného provozu, bylo poměrně často v garáži a proto i brzo vyřazených, takže pro dobrý stav a bídnou tržní hodnotu se relativně snadno staly muzejním, nikoliv však ještě veteránským vozidlem.

Kuriozita: Brno už to asi vyřešilo, ale v Praze jsou k mání 4 ks nízkopodlažních tramvají RT6, jak nových. Do Brna jdou za hubičku. Důvodně se obávám, že navzdory brněnskému optimismu nebude nakonec dlouho trvat, a v brněnském muzeu jedna z těch, tuším sedmi, co nyní budou mít, nakonec jedna taky skončí, jako takovej prototyp - artefakt - doby.

Ad Risan: Píšete výše, že máte zkušenosti s pořádáním srazu veteránů, tak jej pro autobusy můžete uspořádat sám a pozvat všechny, co nějaký starý autobus vlastní... Ovšem díky těm zkušenostem velmi dobře víte, že nikdy se nezavděčíte všem.

KČHA je pak prioritně složen z majitelů starých autobusů, a pak jejich příznivců, co sami autobus nemají. Pokud vím, stanovy jsou natolik otevřené, že jeho členem se může stát naprosto každý. A pak má svou demokratickou a dobrovolnou možnost se podílet na jeho činnosti, a tím jej směrovat k více či méně kýženému cíli...
Smrt komunismu a socialismu
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 13:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: čili ty tu tvrdíš, nebo alespoň naznačuješ, že vedení RTO klubu nařizuje svým členům co smějí a nesmějí vlastnit, resp. renovovat? Asi o tom něco víš...
vjkm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.194.88.26
Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 13:20:33    Odkaz na tento příspěvek  

Tak mě napadlo, že už by se mohl taky pomalu zachraňovat ten nejmenší SOR, TMB - nechcete ukecat olomoucký DP, ať vám ho dají ?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4107
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 13:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

oba prototypy mikroSORů snad ještě existují - jeden v Kadani, druhý opodál v Klášterci... TZv by mohl dodat aktuální info.
Inteligence na planetě Zemi je konstatní. Jen počet obyvatel stále roste...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 17:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 706rto: Zkusit to můžu, ale až příští rok. Letos mi 4 akce stačí. Kdybych ale pořádal sraz, kam se veřejnost může přijít kouknout, co jsou to ti veteráni, spíš bych se snažil zavděčit účastníkům než veřejnosti. Veřejnost by se pak mohla podívat, jak vypadá sraz veteránistů, kde je kvalita garantována odborností klubu a nikoliv "společenskou objednávkou". Kdybych pořádal akci pro veřejnost, kde bych vybíral vstupné či jízdné, jistě bych se pak snažil zavděčit veřejnosti a nasadil bych barevná, lesklá a dobrácky kulaťoučká vozidla, abych vyrejžoval.

Ad Chmelda: Tvrdím nebo naznačuju to kde? Snad to nemůže být pravda, v takovém klubu by pak nikdo rozumný nemohl být. Já jsem se ptal, jaké jsou pohnutky klubu zakázat přístup řady 700 na sraz. Bylo mi totiž řečeno, že žádný ze zástupců řady 700 není veřejností považován za zajímavý exponát. To si sice dovedu představit, ale nedovedu si představit z jakého důvodu klub bere na názory veřejnosti ohled namísto toho, aby naopak veřejnosti demonstroval, že i některé Karosy řady 700 jsou pro někoho zajímavé.

Nejsem šotouš, nemám Karosu řady 700 a ani žádnou vlastnit neplánuji. Nehájím tu žádné zájmy a své vlastní už vůbec ne. Jen mne zajímá, proč odborníci zaprodávají svoji odbornost ve jménu spokojenosti maminek a dětí.
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 18:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Risan: A jaké 4 akce?

A kvalitou je, že na akci bude řekněme čtyřicet K 700, patnáct Š 11, deset RTO, tři RO, dvě Ereny, tři Ikarusy, jeden Čavdar, a pár kousků něčeho dalšího, všechno v různém stavu, a z toho pak jenom 1/2 ve skutečně veteránském věku? To pak ale není akce s veteránama. To je sraz ojetých autobusů, kam bych asi příště se skutečným autobusovým veteránem zřejmě důkladně vážil cestu.

Ještě mne zkuste ukázat, které některé Karosy řady 700 jsou ze sedmistovek pro někoho z veřejnosti, předpokládám, že jste měl na mysli laickou, zajímavé? (Šotouš, jen v dobrém, si tu svou najde, je jich všude stále hafo.)
Smrt komunismu a socialismu
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 19:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady to zas žije
Tak ať se toho někdo ujme a ten sraz udělá a pak se ukaže. Ja tam v poho přihasím se svým lepeňakem. Bohužel třeba ja na organizaci takového BUSfestu čas nemam, jistě se tu někdo najde kterej tu přestane mlet a pude do toho. Prace mluvý za vše, jednou až to bude obr akce tak ten první bude ten nej. CHopí se někdo příležitostý???
AP-76-88 BEST OF RTO
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 22:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

706rto: Myslím, že to trochu překrucujete. Jde o to proč by mělo být kritériem volby exponátů,
že lid si to tak přeje. A že už jsem to jednou slyšel, že?
Když pomineme tu komerci ( a ta tu není, pokud je sraz dobrovolný), tak nechápu tu autocenzuru.
40 Karos 700 na srazu by si asi nikdo nepřál.
Bagr_poclain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 23:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, nemáte náhodou někdo fotku zelenožlutého RTO stěhováka s brněnskou SPZ ze Vsetína u světelné křižovatky?? Slouží tam jako čistírna peří, bohužel sem ho pozdě zpozoroval.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 09:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousekx: Jděte se už všichni bodnout!!! Sedmistovky na akcích pořádaných RTO klubem prostě NEBUDOU, protože si to pořadatel NEPŘEJE a TEČKA!!! Důvody tohoto stanoviska byly rozebírány na schůzi této organizace a ostatním nečlenům je do toho s odpuštěním KULOVÝ. Pokud vám naše organizace NEVYHOVUJE, tak na naše akce prostě NEJEZDĚTE. Co vám brání v tom, zorganizovat si vlastní sraz. Vozy, které lze v různých obměnách a mutacích bez problémů potkat v běžnem provozu na naše akce prostě NEPATŘÍ. Tak a teď mě můžete začít kamenovat.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 09:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: takhle nějak jsem se to snažil zaobaleně říct....
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 09:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: chytej kamen! Bacha z drůhý stany druhej!
AP-76-88 BEST OF RTO
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 10:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Huples: Krásně stručně výstižně!
Smrt komunismu a socialismu
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 10:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 706rto: Veteran tour Macocha, Tatra Lednice 2009, Tatra team turnaj 2009, Sraz Roadsterů Česká Kanada. Ani jednu z těch akcí veřejnost neplatí a tak bude muset chudák veřejnost případně strpět i to, co jí nepůjde pod fousy. Mimochodem, nechcete přijet na tu Macochu? Letos to vypadá, že tam žádné RTO nebude, protože Tourbus má nějaké problémy.

Pokud jde o ten poměr 40 sedmistovek a pár "opravdových veteránů", už jsem psal, že to nevidím tak paranoidně. Navíc pořád jde o extrém stejně jako "žádná sedmistovka a tečka". Mně připadá čistší a "veteránističtější" omezení rokem a stavem než vyloučením typu. Zvlášť když zároveň připouštím, že někteří zástupci vyloučeného typu veterány být mohou.

Které ze sedmistovek jsou pro veřejnost zajímavé? Třeba žádné. No a co? Přece se z veřejnosti nepo... . Já bych se na místě klubu snažil naopak podpořit sedmistovky v té kritické fázi životního cyklu, ve které teď zrovna jsou. Současný postoj "pomožte si sami jak umíte a jestli vydržíte ještě deset let, tak pak můžete mezi nás přijít" nezní zrovna jako vytváření podmínek pro činnost osob v oblasti historických autobusů české výroby. Morální podpora typu "jestli máte starou nedobastlenou sedmistovku v pěkném stavu s perspektivou veterána, tak patříte taky mezi nás" by myslím klub vůbec nic nestála. (pro ty natvrdlejší - nechci klubu nic nakazovat, jen mi jeho současný přístup nepřipadá dobrý a svůj názor si můžu říkat, jak se mi líbí stejně jako klub má právo svůj přístup nevysvětlovat a postojem "je vám do toho kulový" si budovat image)

O té veřejnosti jsem to tady napsal už mockrát a taky Fousekx se snažil. Asi to nemá cenu, veřejné mínění je zaklínadlo, axiom, o kterém se nediskutuje.
Takže zdejší puristi se nám dělí zatím na tři skupiny:

1. Sedmistovky zásadně ne, protože lid si to nepřeje a hlas lidu = hlas boží.
2. Sedmistovky zásadně ne, protože já mám veterána a s nějakýma odrbanýma kraksnama já na sraze bejt nechci.
3. Sedmistovky zásadně ne a basta, je vám po tom kulový proč je tam nechcem.
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 10:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

omezení rokem a stavem než vyloučením typu.

Viděl bych to taky tak. Co se týče mě, tak bych dal všechny do roku '89 (takový zlomový rok) a myslím si, že s tím by moc "problémů" nebylo.
Nová Bus-mafiaDance radio
modelování: vzhledem k nynější časové vytíženosti asi na nic nešáhnu
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 10:38:28    Odkaz na tento příspěvek  

Takže na Veteran tour Macocha nějaká sedmistovka bude?
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 10:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co vím tak to omezení je jen na sraz. Klidně mezi nás přiďte my se nebraníme a rády pokecame, nechame si i poradit poradíme atd.. 700 má místo v našem srdci X z nás na 700 něco prožily a eště prožíváme. Já jsem vyrostl na 735 jako můj táta na RTO. No končim vsuvku a jdu se kochat mou 736.1022
AP-76-88 BEST OF RTO
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 11:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě jednou sem vlezu:
Děkuji Huplesovi, napsal to snad bez obalu, ale jasně a polopaticky.
Každá akce má nějaké zaměření a nějaký styl. A tak si pořádající klubisti mezi sebou vyříkali, co tam bude a co ne. Výsledkem je, v Lešanech sedmikila nebudou. Pokud se to někomu nelíbí, že je vyloučený konkrétní typ, tak uřčitě dovede pořádající klub vyhlásit omezení rokem výroby 1981 a šlus.
Ač jsou mému srdci bližší autobusy s nějakým designem - naposledy tedy karosácké řady RTO a Š 11, tak uznávám i novější (a mizící busy). I proto jsem dnes otočil auto a vrátil se zpět, zaparkoval v zákazu stání a šel fotit. Výsledkem je úlovek velice zachovalé Karosy C 734, r.v. 1982, náležící VÚ 4854 Pardubice (VPZ 320:51-58). Kontakt na žádného maníka jsem nesehnal, bus byl zamčený a opuštěný na ulici. Kdo má zájem o pěkný špek (ne na focení, ale na potenciální odkoupení a zastodolování), tak opruzujte u konkrétního VÚ. Třeba s nimi časem bude řeč.

Takže na závěr: Věřím, že v Lešanech najdu hodně pěkných a starých autobusů, kam zatím 700 nepočítám. Naopak na DOD v Brně-Řečkovicích bývá opravdová všehochuť (která tam patří, to je zase akce úplně jiného stylu) a tam se rád kouknu na pozoruhodného a zachovalého zástupce řady 700.
A nejen toho muzejního. Ale k tomu se určitě kvalifikovaněji vyjádří TMB.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 11:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě obrázek:
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 11:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bagr_poclain:

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 12:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erťák: a moc hezkou 736.1022, díky bohu za zachranu takovýho hezkýho lepeňáka, RTO a 736, možná se za nějaký čas taky přidám k zachráncům .1022 nebo .1024.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 12:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad TMB: Když tam někdo přijede se sedmistovkou do r.v. 1984 včetně, tak bude. Zrovna TMB tam bylo s nějakým busem naposled snad někdy v 90. letech, takže to mám chápat jako že někdo od vás přijede?

Ad Že_by: Huples to napsal stručně a jasně, přesně jako pan Paroubek. Tvrdá ruka podle vůle lidu. Tomu samozřejmě každý rád zatleská.

Všemu, co Huples napsal, rozumím. A je dobře, že si mohou všichni zde jeho stanovisko přečíst a obrázek si udělat. Pokud to psal jménem klubu, tak to musí být povedený spolek.

Nejvíc mne ale pobavila svérázná definice designu: kulaté s ozdobama dělá pan designér, rovné a čisté linie asi nějaký jouda s příložníkem. Chudák Bertone takto třeba taky spadl mezi joudy. Nebo je to tak, že designové věci jsou ty, které se vám líbí a ne-designové ty, co se nelíbí? To aby si designéři dali bacha a tvořili podle vkusu lidu. Sorela?
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 13:21:33    Odkaz na tento příspěvek  

Risan
Já nevím, Vy to nějak pořád nechápete.
To, že do Lešan nesmí 700-ky, není tím, že by členové KČHA neoceňovali jejich hodnotu. Vždyť často naopak sami nějakou zajímavou sedmistovku mají! Tak jak mohou mít něco proti jejich záchraně!
A to že jenom na jednu jedinou akci do Lešan nesmí 700, neznamená že jsou proti jejich ukazování na jiných akcích.
Prostě se rozhodlo, že prezentace na jedné jediné akci z mnoha akcí, které se konají bude jen do r.v. 1981. Kvůli tomu přece, že nebudou na jedné jediné akci to neznamená, že se majitelé 700 nepodporují.
Krom toho nechápu Váš názor, že zde se vyskutují lidé tohoto typu : "2. Sedmistovky zásadně ne, protože já mám veterána a s nějakýma odrbanýma kraksnama já na sraze bejt nechci." Tak někdo takový tady rozhodně není. Nakonec spoustu RTO a Š-11 na sraz vypadají dosti odrbaně.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 14:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Risan:
Chápu, že pokud Vám dochází argumenty, tak používáte politické berličky. Je to ale průhledné a zbytečné.
Rád se nechám poučit, co je na řadě 700 designového... Historický vývoj od prvního prototypu Karosy ŠD 11 2050 Super Lux až po sériové sedmistovky je nejnázornější ukázkou, kterak lze dobrý design nahradit upatlaným socialistickým neumětelstvím. Přít se s Vámi na toto téma nehodlám, stejně jako bychom nenašli společnou řeč na zaměření Lešan.
Každý artefakt nebo akce má mít svou atmosféru.
Pokud to nechápete a chcete za každou cenu ukřičet ty, kteří o akci rozhodli (NEB JI POŘÁDAJÍ), pak donekonečna omílejte svoje. Ale ničeho tím nedosáhnete. Uspořádejte svoje Antilešany a možná Vám ostatní dají za pravdu, že jste viděl dál. Nebo také ne.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4118
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 15:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by - můžete tady prosím demonstrovat, co je na vzhledu sedmikila socialisticky neumětelskýho? Zcela čistě to zapadá do designu 70. let, stejně jako 14Tr nebo Tatra 815, se kterýma má tu společnou vlastnost, že do výroby se dostaly až v 80. letech (ale ten design se v tý době zase tolik neposunul).

Superlux s tím nic společnýho nemá, to je úplně jiná doba a situace.
Inteligence na planetě Zemi je konstatní. Jen počet obyvatel stále roste...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 17:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já jsem teda s názorem na design někde uprostřed...ne že by se na sedmistovce evidentně designér nepodílel (architekt Rosák, palubka arch. Tatoušek), ale srovnání se superluxem je víc než na místě, ten byl skutečně prvním předobrazem sdmikila. Tady jde ale spíš než o designéra o to, že určujícím prvkem se víc než on stala nakonec technologická nemohoucnost (trojdílné přední okno třeba), nutnost úspory nákladů ve všech fázích vývoje i výroby (třeba debilní barevné provedení, kde pruhy ani nepřecházejí ve stejné úrovni z panelu na panel, ale to už měla Š 11). To, že to zapadá do designu sedmdesátých let, je ale taky pravda, protože tyhle problémy měly samozřejmě všechny pdniky a design celou dobu většinou brečel v koutě...
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 18:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Né, že bych proti RTO klubu něco měl, ale poslední dobou, co tu čtu diskuzi se mi zdá, že se chová více než okázale. Zdá se mne, že RTO klub rozhoduje o všem o životě a smrti, o působení a nepůsobení, kdo nejde s námi jde proti nám. RTO klub je něco jako synonynum ODS, kterým vláda stoupla do hlavy. Přikazují co můžema co nemůžem, kam můžem a nemůžem, co tam může a nemůže. To nemá se zachováním historického dědictví nic společného, ale spíš se to rovná k příkazům, nařízením, rozkazům. Členové klubu rozodují daleko za hranice své působnosti. To je úplné nechutentsví. Chjo, to asi bude ÚV RTO, udělaj si ÚKRK, ROH, místo ochranky jim v Lešanech budou chodit Lidové milice, založí si ROH, SSM a udělaj si svůj RTOsiilismus s diktaturou proletáriátu. Že Vám neni hanba členové RTO klubu likvidovat něco, co (kdo) vám neni vhod (nemyslím všechny členy, jen ty co si myslí, že na svých državách rohodují o životě a smrti).
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 18:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tah za 1 ROH už máme
za 2 nikdo ze sebe neďelá boha/y
Jestly nás máš za namyšlený čura... tak přiď mezi nás a poznáš že jsme obyčejný kluci i holky co maj rady vše kol autobusu ne jen RTO, srandu ,pivo a klabosení u něj - prostě pohodová partička která si poradý pomuže. Nemusíš si se všema ze 60 lidí padnou do oka, ale nový zámý tutově poznáš.
AP-76-88 BEST OF RTO
Bagr_poclain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 19:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlin__24tr
Díky, to je přesne on. Nááádhera. Jednoho bílého sem videl v zahradé kousek od dálnice z Bánské Bystrice, taky pozdě
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 20:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Risan: Dříve, než se začneš ohánět panem Paroubkem, tak buď tak laskav a přečti si můj příspěvek v TÉTO DISKUKUZI ze čtvrtka 19. 3., kde říkám normální a slušnou formou to samé co dnes ráno a nejsem zdaleka sám. Dotaz PROČ tomu tak v Lešanech je tu byl v posledním týdnu zodpovězen minimálně 10krát, tak se s tím buď smiř, nebo vyhlaš srazu v Lešanech osobní bojkot, je to čistě tvoje věc, ale nejsi rozhodně zástupcem ředitele zeměkoule, abyses tady tím svým bezsmyslným tlacháním do prázdna o "povedeném spolku" apod. snažil měnit pravidla, která jsme si jako klub stanovili a která respektujeme (mimochodem já hlasoval pro hranici maximálního stáří vozidla, ale byli jsme přehlasováni) a myslel si, že jedině tvůj názor je ten správný a všichni jej musíme respektovat a přizpůspbot se mu. Proto jsem to ráno napsal VÝSTIŽNĚ A STRUČNĚ!

ad řidič_mhd: Co přesahuje kompetence, pokud si jako klub stanovíme svoje podmínky na akcích, které pořádáme? A jak říká Erťák, který mě zná dokonale, pokud máš pochyybnosti o nás, tak mezi nás přijď na kus řeči a něco popít, budeš vítán.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 21:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu zde naruším diskuzi a zeptám se zde přítomných: Neví zde někdo do o existenci house-boatu na Slapech vytvořeného z trolejbusu?
( teoreticky 8tr, nebo tak něco. Nevím, zda by měl ještě existovat, ale v r. 2000 tam ještě měl být )
Nemá někdo foto, nebo neviděl to alespoň někdo zde na vlastní oči?
Díky za odpověď.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 22:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové nechápu vás. V Lešanech 700 nebudou. Tak tam prostě nebudou. Je to věcí organizátora celé akce. Na druhou stranu i organizátor si musí uvědomit, že by mohl kápnout božskou a říct, že u něj historické vozidlo je erťák. Ešky zkousne jelikož se snimi jakžt takž zžil, ale 700 ... Můj kamarád zase tvrdí, že u něj zájem o autobus skončil řadou 700. Dále už ho nezajímají. A věřím, že až bude snaha schovat nějaké Solárko, tak bude radši pro renovaci nějaké sedmičky. Chápu to. A pochopte to i ostatní.

Ještě k Lešanům, kdyby byla nějaká 700 uvedena do věrně historického stavu, proč ne. Ale asi jich moc nebude, že. A takové nějaké bastly .

Nikoho z RTO klubu neznám (teda o tom nevím), takže neberte to jako osobní výpad proti někomu z RTO klubu. Jen reaguju na řádky psané výše.

řidič mhd: zkus si udělat sraz 700, ale asi to nedokážeš. Určitě to bude stát nějaké prachy a ty radši věnuješ do busu. Alespoň doufám.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 25. března 2009 - 22:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aresák: Před 2ma léty tam byla béčková sedmistovka jihlasvského spolku velmi pěkně zrenovovaná - ale klub jakožto pořadatel akce se rozhodl jinak a nikdo z těch, co to tu rozebírají už 10 dní nemá patent na rozum, takže se musí smířit s tím, že to nezmění, což jsem se tu minulý týden slušně a dnes ostřeji snažil říct a byl jsem nepřímo nazván demagogem.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 22:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta diskuze tu vyznívá tak, jakoby případné zachování nějaké další 700 stálo jen na tom, jestli bude moct jet pod "vlaječkou" RTO klubu do Lešan nebo ne. Nikdo nikomu nebrání mít vlastní sraz, kde budou 700, nikdo nikomu nebrání je sbírat. A nebo má někdo potřebu se vytahovat s tím, že má nějakou 700 a hrozně nutně ji potřebuje strčit na sraz, aby si zvednul sebevědomí ? Přesně takhle tu mnohé příspěvky vyzní. A téď prosimvás nemyslím nikoho konkrétně. Dělá se z toho zbytečně velká tragédie.
www.doz.estranky.cz - střední opravy pražských autobusů
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 25. března 2009 - 23:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celá debata ohledně řady 700 mě připadá, jako nošení dříví do lesa... Prostě to někteří nepochopí, tak ale nemá cenu jim to dál vysvětlovat. Jo a v Lešanech se vstupný nevybírá/nevybíralo!
Až budete někdo pořádat sraz autobusů, nebo busfest, tak rozhodně dejte vědět, taky bych mohl přijet jednou LC735.40, která vypadá jak nová...
Čus bus Karlos
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 06:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, jako ono to vypadá, že se chci vetřít na soukromou akci RTO klubu v Lešanech se svoji C 734.00, ale opravdu to tak neni a nebude, nechci ani dát svůj bus pod hlavičku RTO klubu, když mne někde nechtěj tak mne nechtěj a šmitec. Jen mne vadí, že sraz už bude monotónní, jak tu někdo psal o 40 karosách, tak to jsou Lešany akorát přesně naopak 20 RTO, 10 ŠL(D) 11, ale to nějak někomu nevadí. Jistě, řada 700 neni konkurenceschopná, tak proč ji tam nepustit, pořád bude RTO No.1 a karosa 700 se stane terčem uštěpačných poznámek typu, jéééééé tím sem sem přijel, jééééééé to u nás ještě jezdí, jééééééé tyhle pekáče sou pěkný šroty atp. . A jinak, myslím si, že mé C 734.00 je v dost původním stavu a laku aby mohla někam vyjet jako zástupce vývojové řady, ale NECHCI SE TIM NĚKAM VTÍRAT, myslím si osobně, že třeba jihlavský spolek má mnohem reprezentativnější kousky.

Ad RTO klub: kdybyste nebyli z takové dálky, tak bych přijel a podival se, třeba bych dostal i stranickou knížku s celou řadou výhod a přednostňování. Mne jen vadí že pro zájmy někoho se likvidují zájmy druhého. Mne by i nějak zajmal průběh toho hlasování, tak tam ty 7ky nepustíme, kdo je pro, proti, zdržel se. Proti se hlasovalo, aby se neřeklo... Kucí, kucí, časem na to přijdete. Chtěl sem se jet podívat letos do Lešan podívat, ale prdim na to. Chtěl sem si vzít v práci volno, ale to radši si půjdu zajezdit s trolíkem, nebo udělám pár věcí na C 734.00 Tak ať vám ten sraz vyjde a měli ste tam co nejvíc RTOoček.
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 06:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel 358: Asi jsi zahlídnul před pár lety televizní dokument o jistém režisérovi... Bohužel měl až moc velkou fantazii a jeho vzpomínky jsou nepřesné, jedná se pouze o část erťáku.

řidič mhd: Zkus prosím jedinou věc z příspěvku 130 doložit.