K-report
 

Archiv do 19. října 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv do 19. října 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 09. října 2009 - 21:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Hradci by se měli přestat teď škorpit Prokopec, CDS a Orlobus. A udělat přesně to,co jsem popsal. Jde o dálkové linky, tak jim do toho Oredo nemá co kecat.
Anebo naopak: Oredo si uvědomí, co SA znamená. Pak samo posune časy místních linek, jak jsem naznačil, aby dopravcům nemusel doplácet větší ztrátu. Odvolat se proti povolení linky SA je naprostý nesmysl, neboť jezdí z kraje do kraje a ještě po dálnici. Takže ofiko nenarušuje žádný místní dopravní systém.
Pravda je ovšem jiná: končí Poděbrady a Chlumec. Odteď jen vlakem za 107,-Kč nebo kolik pro ČrnouDíru - kdežto dálkové busy jezdili za tržbu. Vlak je na dálkovce královsky dotován, tak jen dostane dárek navíc. Jančura stále tvrdí, jak chce na vlaky, ale skutek je přesně opačný. Zatím jeho aktivita vždy spolehlivě zabíjí právě alternativu těch odporných koženek ČD. Až si kladu otázku, zda naopak předem nedělá službu ČernéDíře, aby ho na konec přece jenom někam na vláček milostivě pustili.
Měl bych pro Jančuru trasy pro vláček (a ani by se nemusel tolik snažit) a určitě by je dostal :
1) Kyjov - Mutěnice
2) Dobronín - Polná
3) Úštěk - Ústí n.L. - trochu více zobu mu přejme
4) Děčín - Oldřichov
5) Lovosice - Most
6) Rakovník - Plasy - zase o trochu nažrání
7) Chodov - Bečov nad Teplou (nějaké ty rozumné body na Slavkovské trati)
A našlo by se toho určitě více. Jen pokud by Jančura chtěl mít vláčky . Pokud by nabídl nějakou tu cenu okolo těch nádražáckých a starost o dráhu na výše popsaných tratích, tak věřím, že mu to kraje s chutí přiklepnou již k 13.12.09.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2426
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 09. října 2009 - 21:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Shamin: "tyto autobusy začínají většinou v Plzni"

Omyl. Skoro všechny reálně jezdící spoje VKJ jsou z Klatov. V praxi to sice bývá s přestupem, nicméně je to na jeden lístek.
ČSAD má drtivou většinu autobusů přímých, z Chebu, Domažlic, nebo Klatov.
O víkendu přicmrndává ještě Probo, také přímými spoji, do Domažlic a Železné Rudy.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 09. října 2009 - 21:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Pár dní jsem se sem nedostala ... Tak ještě k tomu dojíždění Praha-Plzeň:
Já měla asi tu čest s lidmi, kteří měli podobný přístup jako já - radši se vykutálet v polospánku z postele v půl páté, doklopýtat k autobusu a tam to dospat, nástup do práce 7-8, padla 15-16, trochu pospat v buse a návrat domů 18-19. A večer tak mít trochu času na cokoli, co potřebuju. Nedokážu si představit, jak někdo může fungovat 5 dní v týdnu tak, že stejně vstává nejpozději v 6, ale z práce se vrací 20.30. To už je opravdu jen spolykat večeři a padnout zpátky do postele.
Já jsem nejezdila úplně každý den, dost jsem dělala z domova, někdy jsem jezdila třeba jen jednou týdně, někdy 3-4x, jak bylo zapotřebí. Ale znala jsem několik lidí, se kterými jsem se často při dojíždění potkávala, a ti jezdili denně.
Vlak je nouze nejvyšší hlavně kvůli času, na cestě tam a zpátky plus docházková vzdálenost to je proti busu denně o hodinu víc a to je sakra rozdíl. Já se navíc ve vlaku bojím spát a beztak to stojí na každé mezi, takže by mě to pořád budilo. A i ta cena, těch 21 táců, to by se vyplatilo opravdu jen při dojíždění 5x týdně, žádné služebky, žádné svezení občas autem, žádné marodění.
Kdybych srovnala ceny - nebudu uvažovat tuhle šílenost za 21 litrů, ale nějaké celkem časté dojíždění. Takže ČD litr výpalné na 3 roky a pak eliška jedna cesta za 80 z centra. SA na kreditku jedna cesta 80 plus MHD (takže při cestě z centra je ČD výhodnější). ČSAD zpáteční na čipovku ze Zličína cca 60, z Florence cca 77, při často používané kombinaci tam na Zličín, zpět z Florence je to cca 67 na jednu cestu. Štáhlich nevím, ale tipuju, že drží ceny s ČSAD, takže asi 70 ZLičín, 90 Florenc a myslím, že i tu zpáteční slevu měl, ale nevím kolik.

Btw. jak je to vlastně s těma kreditkama SA? Už platí pro všechny linky nebo pořád jen pro jednu? To je jedna z věcí, které jsem na tom jejich systému nepochopila a která se mi krajně nelíbila.

Tomáš_hradecký: Od Plzně jezdí pořád všichni neSA na Florenc. Ono když se to vysloveně někde nezasekne, tak to vyjde časově nastejno, pohodlí rozhodně lepší v buse a finančně je to pro většinu taky výhodnější - hodně lidí jezdí do centra a z Florence si dojdou pěšky.
Pokus o ukončení na Zličíně udělalo ČSAD u několika odpoledních spojů asi rok před SA, do Prahy to bylo v pohodě, ale zpátky jezdívalo obvykle do 3 lidí Poslední spoj zásadně jezdil úplně prázdný, protože 15 min předtím tam stavělo SA, metro intervaly 10 minut a to si pozdě večer na poslední spoj nikdo neriskne jet úplně na poslední chvíli, takže všechno posbírala SA.
Já to na tom Hradci čekám podobně, SA naláká lidi, ostatní dopravci spoje omezí, ti co jezdí za Hradec jich většinu utnou v Hradci. Ale ty spoje, co zůstanou až do Prahy, budou dost možná pořád jezdit do centra.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 09. října 2009 - 22:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun, Shamin: Nedávno jsem mluvila s jedním řidičem od ČSAD, který byl ten den v Praze, a říkal, že měl tržbu asi 7 tisíc (jedna cesta tam a jedna zpátky) a nějaké místenky. Takže ono jak kdy. V součtu tam možná ztráta je, ale vzhledem k velikosti firmy zanedbatelná. Několikrát jsem slyšela z různých zdrojů, že si ČSAD linku do Prahy drží jako určitou reklamu, a i proto nekončí na Zličíně.

Jinak souhlas s Bručounem, už jsou dávno pryč doby kdy u neSA dopravců převažovaly spoje jen mezi Plzní a Prahou. Ostatně tenhle fakt jsem tu už taky psala několikrát a pořád se tady tohle tvrzení opakuje, jak za Plzní nic není. Přitom do každého z niců zvaných Klatovy, Domažlice nebo Stříbro jezdí z Plzně cca 40 spojů denně (busy plus vlaky, zvlášť na Klatovech busy znatelně převažují).
lsd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.194.44
Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 00:14:10    Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Co je to za nesmysl?

Oredo si uvědomí, co SA znamená. Pak samo posune časy místních linek, jak jsem naznačil, aby dopravcům nemusel doplácet větší ztrátu.

Úsek HK - Praha je přeci v plně komerční režii včetně tržeb, tak jaký na to bude mít vliv OREDO prosimtě? A jak to teda asi tak může ovlivnit dotace?!
lsd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.194.44
Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 00:18:09    Odkaz na tento příspěvek  

Veverka: Já zas dneska viděl ranní Plzeň - Praha poblíž Florence, jel zelený Neoplan a v něm asi 5 cestujících a to samé "staré" Intouro od Trado myslím z Moravských Budějovic
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 08:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Isd:
Jenomže spoje původně komerční na Praze takové CDS či Orlobus převede do souběžných dotovaných linek končících v Hradci . A zvýší tak potřebu dotací. Navíc se bude Oredo postarat i o úsek Hradec - Chlumec (a zapomeňte na vlak - staví daleko a nejezdí v požadované časy).

Ale Vy jako zastánce vláčků jste se vůbec nevyjádřil k tratím, které jsem pro RJ navrhl. Určitě souhlasíte s tím, že tyto tratě by dostal od státu ihned a bez řečí. A konečně by mohl dostát slovu o tom, že ty vlaky myslí vážně a ne že si z nás dělá .
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 14:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázkou pak zůstane, jestli Jančura vydrží jezdit s železnou pravidelností každou hodinu.

To je právě ten největší problém, který mě štve. Udělá hurá jízdní řád, nasere tam busy každou hodinu, konkurence se lekne, možná zruší některé své spoje a on pak zredukuje své spoje taky, protože se mu nevyplatí.

Dál se hodně divím proč neposílí Budějice, tam má stabilně plné busy a ještě min. 2 spoje v každém směru by tato linka snesla. Navíc bych mu možná poradil, že držet se za každou cenu taktu je taky hloupost. Chtělo by se to taky zaměřit na potřeby lidí. Na Budějice odjíždí bus v 15h a další až v 19h. Kde máme bus okolo té nejsilnější 17h?
Podobné je to i z Budějic, kde jede bus v 7:40 a další až v 11:40. Takže takt v tomto případě asi ne, dobře se to pamatuje, ale to je tak všechno.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 15:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NEJDRAŽŠÍ DOPRAVCE NA LINCE PRAHA - PLZEŇ JE VKJ AUTOBUSY....
Tedy byl jsem v šoku, když jsem musel včera narychlo z Prahy do Plzně. Jeikož mám Zličín na dohled, tak je nejrychlejší BUS. Pátek, takže SA už byl vyprodaný až do večera. Tak byla šance jet v 10.40 s VKJ. Přijelo Intouro z Florence, z polovičky obsazené ukrajinci a vietnamci s taškama. Cestující si člověk nevybírá, to nekomentuju. Co mne ale však šokovalo, byla cena 95,- Kč do Plzně. SA stojí sice stejně, ale vezmu si noviny, když mám chuť, tak si dam něco k pití. ČSAD Plzeň jezdí za 70,-Kč, u SA na kreditku platím 80,-Kč.
Divný je, že ta cena není, kromě vytištěné jízdenky, nikde uvedená. V JŘ je odkaz na ceník v autobusu. Takže se dá cena asi přizpůsobovat podle potřeby. Má s tím někdo nějakou zkušenost?
P.S. Z Plzně jsem jel s SA na kreditku za 80,- Kč. Klidně jsem si na něj počkal v Plzni 30 minut, než jel. Karosu VKJ jsem u nástupiště č.3 nechal bez povšimnutí.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 15:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veverka:
ono bude dost záležet odkud v Plzni a hlavně kam v té Prase. Vím o lidech kteří odmítají bus na Zlý čin protože se hrabat skrz Prahu metrem třeba na Chodov/Pankrác je fakt za trest. A když vidím jak ráno vypadá příjezd do Prahy s přejezdem Vltavy odkudkoli (nikoli denně ale náhodně, což je horší neb dojezd nejde časově naplánovat), tak ani ta Florenc nebude terno. Já zas třeba neumím spát v busu (neb se tam vesměs pořádně nevejdu...) a do vlaku (ale i do MHD) mám "mimikry houmles" abych nelákal zloděje.

Zrovna do té Plzně jsem jel snad až na jednu výjimku vlakem (pokud teda ne autem protože jen zastávka na cestě někam/odněkud), neb vím že jede vždy XX.06 a že si sednu bez rezervace. Akorát mně v Plzni vždycky překvapí že musím z nádraží do metra a vono tam nejni.

Shrnul bych to tak, že zda busem nebo vlakem "záleži vždy na vkusu každeho soudruha"
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 17:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Navíc se bude Oredo postarat i o úsek Hradec - Chlumec (a zapomeňte na vlak - staví daleko a nejezdí v požadované časy).

Nikoliv, vlak je pro cestující z Chlumce n.C. do Hradce Králové velmi dobře použitelný (každou hodinu R a každou hodinu ve špičce Os) a odhaduji, že v této relaci jezdí tak 3/4 cestujících vlakem a 1/4 autobusem.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 17:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Sipi: To je právě ten největší problém, který mě štve. Udělá hurá jízdní řád, nasere tam busy každou hodinu, konkurence se lekne, možná zruší některé své spoje a on pak zredukuje své spoje taky, protože se mu nevyplatí.

Souhlasím, za půl roku si to vyhodnotíme.
Osobně očekávám, že jako první začne rušit spoje Orlobus a Prokopec a posléze i TAD, resp. bude jezdit z Trutnova do Prahy "klasicky" přes Dvůr Králové n.L. Eurolines bude jezdit asi stále a největši boj s SA svede další žlutý dopravce CDS Náchod.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 5-2004

Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 19:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Isd: To si nijak neodporuje, vždyť jsem psala, že při cestě do Prahy je pro spoustu lidí oblíbenější Zličín, především kvůli ceně a částečně i kvůli rychlosti, záleží který spoj to byl - ten 6.45 z Plzně přijíždí do Prahy do největšího provozu. Já jezdila většinou na Hradčanskou, teď bych taky ráno dala přednost výstupu na Zličíně.

Petr Vlček: Kamarád má ty mimikry homeless často nejen do vlaku, takže v tom působí o to přesvědčivěji a přesto se najdou lidi, kteří ukradnou někomu v ošuntělých šusťákách od vietnamců rozdrbaný batoh. A jen z toho, co vím, ho okradli nejmíň 3x, samozřejmě obsah batohu mimikrům homeless už neodpovídal (notebook, navíc s důležitými daty apod.) Zastavování na každé mezi tomu navíc hodně nahrává.
Já taky nejsem nejskladnější, ale když v buse nepobíhá stewardka, tak se jakžtakž uvelebit dá. Ale pořád je tady ten čas, to je pro časté dojíždění obrovský handicap.

Jinak na Plzni SA víceméně drží hodinový interval. Jen o víkendu část spojů chybí, naopak ve špičce pracovních dnů je interval půlhodinový. Takže v počtu spojů lidi zkrátka nepřišli (akorát musí na Zličín). Spíš bych se bála toho zvýšení ceny, ale to je věc v řádu let a kdo ví, co všechno a jak se za tu dobu změní.
Shamin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 19:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Jct: Osobně očekávám, že jako první začne rušit spoje Orlobus a Prokopec

Zapomněl jste na Icom transport, to je dopravce, který v poslední době nejvíce omezil počet spojů do Prahy. Ať už to bylo z Rychnova nad Kněžnou nebo z Náchodu. Orlobus lze taky předpokládat, očekával bych spoje z Náchodu. A Eurolines? Ten taky jistě omezí.
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 19:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kolego říká se z Náchoda
C734.1340
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 20:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jct:
Chlumec staví busy přímo na náměstí v centru v hlavní zástavbě, vlak je pěkně na okraji. Důkaz http://www.mapy.cz/#mm=FP@x=135463808@y=136208640@z=13
Takže určitě místní si raději vyšlápnou 20-25min pěšky , než by přímo nastoupili do busu, že? Jen proto, aby cestou na si udělali něco pro své zdraví ?
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 21:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A neni ta cesta z Chlumce pohodlnější? V buse máš mnohem menší jistotu, že si sedneš, a stát denně necelou hodinu v buse nemusí být zrovna příjemné... A proč se ráno trošku neprojít
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 21:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CnC a busy:
1) ony jsou dálkáče integrovaný? Pokud ne tak se dojíždění proti nějeké té OREDO časovce asi prodraží. A pokud by to byl integrovanej vymeták, tak to bude rychlejší i osobák s +15 minut docházkou...
2) v CnC se jezdí celoročně na nádraží na zbytcích kol.
3) pokud jedu odpoledne R od HK, tak v CnC je nezanedbatelný výstup. Ba i o víkendu. A nemyslím tím přestup na Městec/Bydžof.

Kuzl:
vy neznáte tu fotku trojnápis: Náchod, východ, záchod?
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 10. října 2009 - 22:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

znám...
C734.1340
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 11. října 2009 - 09:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Shamin - méte pravdu, Icom jsem opomněl, ten určitě taky bude rušit.

Ad Boblick - nádraží v Chlumci n.C. není až tak mimo, jak se nám snažíte namluvit a nedaleko jsou vyjma rodinných domů prakticky jediné větší bytovky v tomto městě. Jinak vím, kolik zákaznictva jezdí v relaci HK - CnC vlakem a velmi zhruba autobusem a jak jsem psal minule, vlak bude mít cca 3/4 podíl. Není všechno hned tak jasné, jak se podle mapy zdá - což mě u Vás nepřekvapuje. Ostatním se omlouvám za OT.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 11. října 2009 - 12:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ono nejde jen o docházkovou vzdálenost. Tu svým způsobem vem . Ani o to, jaký je poměr mezi vlakem a busem je teď. Po zlikvidování dálkařů zbyde vlastně jen ten vlak bez alternativy. Uvědomte si, že v zásadě nejde jen o lidi, kteří z principu nejdou do špíny ČernéDíry, ale vůbec o alternativu dopravy. Cokoliv se na trati stane a je konec. Stačí se podívat do df na stav, kdy něco klekne a jaká je pružnost NAD v podání ČernéDíry.
Prostě zase relativně vypracovaná kombinace VHD dostane ránu na další trati. Nebo si skutečně myslíte, že SA vylepšila cestování pro takové Rokycany, Žebrák (směr Plzeň), Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště (směr Liberec)? A stejně to dopadne na Hradci.

A Jct ještě znovu: stále jste mi neodpověděl na ty trati, které by RJ zcela určitě dostal. Tam se Vám odpovědět jaksi nechce?
Samorost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.197
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 12:53:29    Odkaz na tento příspěvek  

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=6 49958
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.77.52
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 13:07:58    Odkaz na tento příspěvek  

Ad clanek na Aktualne.cz:
Dost by mne zajimalo, proc tedy vyplaci MD CR tak velkou dotaci na provoz rychlikovych spoju, jsou-li ziskove?! A proc tedy dotuje kraje?! Tenhle bordel se uz musi jednou pro vzdy vyresiti. Nekdo musi donutit CD aby vycislili konkretni naklady a ztratu na provoz kazdy jedny trati. A prislusny objednavatel ji bude hradit konkretni naklady. Nevidim duvod, proc by se mela z dani napriklad obyvatele Prahy dofinancovavati regionalni doprava na Jizni Morave. Pokud na ni Jihomoravsky kraj nema, tak at ji omezi, nebo si ty penize nekde sezene/vylobuje.

Naopak, konkurence (at uz to bude SA, Arriva nebo Veolia) je nutna, aby urcila cenu a ztratu provozu na kazdy jedny trati. Teprve pote je mozne se zodpovedne rozhodouti, zda-li ma smysl drazni dopravu na dane trati provozovati, ci ji nahraditi autobusy.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 13:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proc by se mela z dani napriklad obyvatele Prahy dofinancovavati regionalni doprava na Jizni Morave

člověče, tak todle může říct snad jenom pražák. Možná by to chtělo oddělit prahu od zbytku republiky, a pak se uvidí jak na tom praha je skvěle.
Trautenberk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 14:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Boblick, čp.1028: Ale ono to zase s těmi dálkovými busy z Chlumce do Hradce není za celé dopoledne tak slavné. Za celé dopoledne jedou pžes Chlumec pouze 3(tři) spoje, první z nich až v 7.20, další potom v 9.30 a 10.05, takže ty rozhodně tu přepravu z Chlumce nevytrhnou. A místní linka (přímá) nejede trasu za hodinu, jak píšete vy, ale za 40 minut, za hodinu je to přes Bydžov. Co se týká omezování linek po příchodu SA, mám za to, že nějaké velké rušení spojů jiných dopravců se konat nebude. Důvod vidím především v tom, že většina ostatních dopravců zajištuje kromě té Prahy současně i nezanedbatelný návoz od nich do Hradce a zároveň, proč by zbytečně vyklízeli SA pozice při cestě z Prahy nazpátek, když by spoje případně usekli v ráno v Hradci a nutili by cestující z Prahy jezdit se SA a v hradci přestupovat na jejich spoje. To už by to potom mohli zabalit úplně. Vždyt i ta TAD jezdí do té Prahy a zpátky přes Hradec jen jednou denně, Osnado jen jednou denně(navečer) do Prahy a zpět už vůbec ne, a i ostatní dopravci své spoje už zoptimalizovali dávno před Jančurovým příchodem. Takže já to vidím tak, že se zřejmě zruší(resp. ukončí v Hradci) skutečně jen pár opravdu slabých spojů a to bude vše.
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.77.52
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 15:43:15    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Liberecak:
Nejsem prazak. A byl to priklad. Misto Prahy si muzete dosadit Karlovarsky kraj a misto Jihomoravskeho treba Vysocinu. Princip zustane stejny.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 15:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad spinar - tak potom jsem nepochopil co řešíte. Z daní všech, se platí rychlíkovka po celé republice (neřešim, jestli drahá, levná atd.).

To, že by se trh měl otevřít to ano, ale přece ne stylem jakým se o to snaží SA, že se bude pořád prezentovat v tisku jako zachránce. Když měli možnost se přihlásit na vlaky v lib. kraji, tak zbaběle utekli.
lsd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.244.65
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 17:49:43    Odkaz na tento příspěvek  

spinar: Jestli sem to správně pochopil, tak chceš říct, že rychlíky objednává MD a regionální vlaky kraj, oba nasypou jistý objem dotací na "svoje" vlaky a ČD jako celek vykáže obrovskou ztrátu která se následně ze státní rozpočtu srovná. Ale nikdo už neřeší kde se ta ztráta vzala. Klidně jeden kraj může dotovat v důsledku jiný, pokud platí víc než skutečné náklad, to ale nikoho nezajímá!

Liberečák: To ti tak vadí, jak někdo soukromě za sebe vystupuje v médiích? Můžu vědět, jak Jančurovo PR ovlivňuje tvůj život? Mně je to třeba úplně ukradené a ty jeho tiskové zprávy a prohlášení už ani nečtu
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 19:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Spinar 13. října 2009 - 13:07:58:

Říká Vám něco jméno Martin Roman ?
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 19:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro tentokrát je třeba se RJ zastat. Má naprostou pravdu v tom, že by VŘ mělo být vypsáno - teď doplním já: na všechny tratě - co nejdříve. A hlavně rozprášit ČernouDíru, privatizovat rozdrobené celky a tím se zbavit největšího xindlu: odborářů. Tyhle nemakavý zatím vždy zavčasu zazdili jakoukoliv snahu o zkulturnění železnice, natož zlepšení ekonomiky tohoto molochu.
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.77.52
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 22:13:11    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jct:
Samozrejmne, ze vim kdo to je. S CEZem mimo jine spolupracuji. Ale nechapu kam s tim smerujete.

Ad Isd:
Neco v tom stylu. Pokud je skutecne pravda ze je rychlikova doprava ziskova (jak tvrdi odborari), tak proc ji MD dotuje?! A pokud se dotaci na rychliky dorovnava nedostatecna dotace na regionalni vlaky, tak JE TO SPATNE!! CD musi byti schopny vycislit naklady na konkretni spoje na konkretni trati aby se prislusny objednavatel mohl kvalifikovane rozhodnout zda-li ma o spoje zajem, ci ne.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 10:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozrejmne, ze vim kdo to je. S CEZem mimo jine spolupracuji. Ale nechapu kam s tim smerujete.

Dokud bude tento oligarcha na „svém místě“, můžete na nějaké větší otevírání trhu v osobní železniční dopravě zapomenout, jelikož to ohrožuje jeho zájmy ve Škodovce jakožto neoficiálního majitele. Tato situace je možná jen a pouze díky úzkým vazbám na špičky obou největších politických stran.
Odboráři již dnes nemají tak silné slovo jako za soudruha Duška, ale využívají výše zmíněné situace a „vezou“ se tak na vlně korupce a prorůstání soukromých zájmů do státní sféry.
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 20:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak sem ozkoušel tu Asianu z Brna za 50 a dobré, sice sme jeli v buse duchů (max 20 lidí z kapacity +-65) ale aspoň si každy mohl sednout kam chtěl..
Jinak nemohl sem si nevšimnout, že Radim dával v pátek půl hodiny před odjezdem Asiany posilu navíc než obvykle.. třeba to je jen náhoda...
Nésu žádné šotouš!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad ives - řiká se tomu radimova náhoda a je to velmi logické, nechce aby ani jeden človíček zbyl ke konkurenci, protože co kdyby se mu to líbilo. Stejně to dělá na liberci, kde před posilu DPML taky nasune další posilu navíc.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mimochodem, jak se na obsazenosti DPML promítlo snížení cen u SA? jak tak koukám, zítra do 11 hodin má SA z LB celkem pět volných míst, DPML podstatně více.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad éuroflyer- přijď se podívat na odjezdu, kolik zůstane u DPML. Jinak úbytek nepozoruju (aspoň co tak pozoruju), páč na podzim jezdí víc lidí. Otázka jak dlouho to bude SA za pade praktikovat, protože horší to bude po vánocích.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je jasné, že teď jsou pro obě firmy nejsilnější měsíce, neb jezdí i studenti, co ještě nevzdali VŠ. nicméně pro mě jediná čísla, která jsou pro mě věrohodná, jsou rezervační systémy a ty ukazují značnou převahu lidí, co si rezervují lístek dopředu, u SA
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad euroflyer - ale dy´t nikdo netvrdí, že u SA je víc lidí, taky cílem DPML neni je zničit, vytlačit nebo tak něco podobnýho co chce SA. Cílem DPMl je udržet ziskovost linky, a to že si většina lidí koupí jízdenku v buse jim tržby nesnižuje, naopak čim víc rezervací u SA, tim menší tržba (když rezervace jedou za pade)

Jinak co řikáš tomu, že když začala SA za pade, že stáhli ten svůj super rozbor rentability DPML? Že by to najednou nešlo napasovat na cenu 50Kč?
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevím, proč by měly na webu viset déle jak půl roku staré info
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorry, ale zmizelo to v den zveřejnění nových cen.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ok, vidím, že web SA ti nedá spát. v tom případě souhlas s tvým vysvětlením. ostatně, ten blábol, co vypustil při startu DPML, nebyl moc povedený
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:36:25    Odkaz na tento příspěvek  

AD Liberečák jo to nám pane Liberečák místní superekonom Euroflyer nevysvětlí, to už po něm chcete moc. Prostě se jen mýlil, doufám že dostojí svým slovům a doplatí teď magistrátu Liberce tu částku o kterou ho údajně měla linka připravit.
nicméně pro mě jediná čísla, která jsou pro mě věrohodná, jsou rezervační systémy a ty ukazují značnou převahu lidí, co si rezervují lístek dopředu, u SA
tak to je výbuch smíchu milý Euroflyere. I neekonoma bude zajímat kolik je v buse lidí při odjezdu nikoliv pri nějaké připosrené rezervaci.
Hm už věřím že jste z Liberce,patrně vám spadla lavina na krk.
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libeerečák: neboj, to mi opravdu došlo.. byl sem jen trochu sarkastický.
Jinak v Asianě v pondělí ráno z Brna jeli 2 řidiči, což je trochu neobvyklé, i když pak pokračovali po pauze na Karlovy Vary.
Nésu žádné šotouš!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5703
Registrován: 10-2004

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ostatně, ten blábol, co vypustil při startu DPML, nebyl moc povedený
Dojdou mu argumenty a ještě to dá takhle najevo...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl: dosud nemám jediný důkaz o ziskovosti linky DPML, takže prosím trošku studené sprchy:-)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad euroflyer - stejně tak nemáme jedinej důkaz o ziskovosti u SA. Jinak web mě v žaludku neleží, ale tvoje reakce je opravdu zajímavá :-)
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 23:08:12    Odkaz na tento příspěvek  

Euroflyer Kdyby jste byl chlap tak přiznáte chybu. Takto jste u mě obyčejný posera.
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.77.52
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 01:06:57    Odkaz na tento příspěvek  

Nechapu co temi 2 spoji dene Asiana sleduje. Ale nekdy je budu muset zkusit, kdyz to mam zadarmo.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 08:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Liberečák: důkaz je výroční zpráva ve sbírce listin, která je veřejně dostupná.
a perlička k DPML, je dobré si vybrat prostě na linku solidního partnera:-)
Společnost GTS Travel má potíže
Bývalá jednička v prodeji letenek má problémy se splácením. Firma ztratila i licenci, která ji opravňuje k vydávání letenek.
http://hn.ihned.cz/c1-38698780-spolecnost-gts-travel-ma-potize
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 08:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad euroflyer - no tak u SA je tam výroční zpráva někde z roku 2006 (omlouvám se, nevšiml jsem si že už 2007) a z ní stejně nepoznám ziskovost linky, takže ani ty se na papíře nedozvíš přesné výsledky linky DPML. A že ty máš zase takovej problém s GTS, pokud něco zaplatili do startu, tak je přece jedno, že teď už nemá :-). To je jako kdybych řikal, že SA je špatná kvůli tomu, že prodávali letenky Sky europe a ty krachly.

(Příspěvek byl editován uživatelem liberečák.)
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 08:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

poslední uzávěrka je tam za 2007, což je samozřejmě špatně a SA tím porušuje zákon. ziskovost linky tam asi nenajdu, u DPML bych to ale čekal, když jde o jejich komerční aktivitu, která výrazně vyčnívá z jejich podnikání.
jakou mám jistotu, že GTS zaplatila, když už v květnu dlužili?)
SIM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.144.99.106
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 11:03:36    Odkaz na tento příspěvek  

Nástupní místa SA Hradec Kralove - Praha

Hradec Králové, Terminál HD - nástupiště H2 (spoj 6:00 nástupiště I2 a spoj 15:00 nástupiště I1)

Praha, Černý Most - nástupiště č. 6
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1729
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 11:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to upřímně lituju přebíhající lidi mezi busem na Liberec a Hradec. Akorát nevim, jak to chtěj vyřešit v pátek s posilama :-)
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 14:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad SIM:
Tak schválně: kdy začně RJ řvát, že ho v Hradci poškozují, že nemá spoje na obvyklém stanovišti na Prahu?
A jak dlouho budeme čekat na reakci jeho PR Jana Sůry na stejné téma v MfDnes? To tedy bude .

A Čerňák bude taky perlička. Víme všichni, jak se šoferstvo od SA obvykle chová - to bude nádraží krásně za.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 14:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: ty jezdíš často z čerňáku, že umíš tak dobře hodnotit? Mimochodem, ve společný čas odjezdu SA a DPML je tam většinou první DPML (jezdí ze stejného nástupiště, což ti jako všeználkovi nemusím jistě říkat)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 14:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad euroflyer - ono jde spíš o to, že hradec i liberec jede ve stejný čas ze stejného nástupiště. DPML do toho nemíchej, ty maj stejnej odjezd asi 10krát za týden. Ale představte si zastávku pro 2 busy, když se tam chtěj v pátek nacpat 3 busy SA na Liberec a např. 2 busy na hradec
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 14:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: a vejdou se tam dva busy nebo ne?)já nevím, z čeho se tu zas dělá problém..navíc, odjezdová místa si snad určuje SA?
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 15:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdy začně RJ řvát, že ho v Hradci poškozují, že nemá spoje na obvyklém stanovišti na Prahu?

Myslím, že vůbec - na busnádru v HK jsou "pragotrony" - cestující přijde, podívá se z kterého nástupiště jede nejbližší bus na Prahu, dojde tam, nastoupí do busu, jede - no problem :-) To se s různými odjezdovými místy v Liberci nedá srovnávat.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 15:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlas, v Hradci to nebude jediný směr, kam se jezdí z více nástupišť (třeba do Pardubic se nastupuje na E3 a I1, což zdaleka není tak bezprostředně u sebe, jako má SA na "svých" H2, I1, I2). A informační systém je v HK výtečný, víceméně dost těžko srovnatelný s kterýmkoli jiným bus nádražím v ČR, pokud v tom někdo nenajde svůj spoj, tak už je skutečně závada na jeho straně.
Spíš jsem zvědav, jak se tam ty busy vejdou, protože na H1 a H2 se už teď občas sjedou zpožděné spoje více linek. A pokud se k tomu přidá některý z ukrajinských či dalších východních dopravců, je na nástupišti H dost veselo, protože hoši z východu občas taky místo 1 busu přijedou ve 2 (a před svátky bych věřil, že i s ještě více vozy) a bez váhání se nacpou na H3 i H2 a spoje do Prahy pak stojí leckde...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 15:35:58    Odkaz na tento příspěvek  

"2007, což je samozřejmě špatně a SA tím porušuje zákon. ziskovost linky tam asi nenajdu, u DPML bych to ale čekal, když jde o jejich komerční aktivitu, která výrazně vyčnívá z jejich podnikání"
Euroflyere to už snad ani není možný.
Takže u SA je to v pořádku a DPML to zveřejnoit musí?
Nezlob te se buď jste tak blbej, nebo to hrajete.
Takže jeden může a druhej ne jo? Pane bože vás bych potkat nechtěl.