K-report
 

Archiv do 18. února 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv do 18. února 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10607
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 01:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na takovou kovbojku bych nervy neměl .

Mě tohle baví, protože:

1) Lidi si myslí, že když zaplatí (a i když nezaplatí), tak můžou všechno. Je třeba je vychovat.
2) Znám interní předpisy, přepravní řád i související legislativu a pravidelně to konzultuji s lidmi, kteří tomu rozumí víc, než já. Vím, co všechno si můžu k lidem dovolit a umím to zdůvodnit před sebou, před lidmi i před nadřízenými. Když si s něčím nejsem jistý, radši neriskuju, abych neměl problémy.
3) A jsem ukázkový příklad flegmatika, takže je mi vlastně všechno jedno. Jen když ten chlap házel v autobuse po zemi s mým batohem, přemýšlel jsem, jak se asi daří těm skleničkám, co jsou uvnitř. Přežily.

Ve výše uvedném případě jsem jen využil toho, že cestující se v okamžiku kontroly nemohl prokázat platnou jízdenkou, tím se dopustil porušení přepravního řádu. Nemám právo jej legitimovat, proto jsem jej zadržel do příjezdu policie, aby jej mohla tato legitimovat. No a kdyby se někdo zeptal, proč jsem s ním nezůstal na té konečné, odpovím, že jsem se obával o svoji bezpečnost, oni byli dva a já jeden a být s nimi na nějaké temné konečné na konci sídliště se mi fakt nechtělo. Navíc pán za přepravu z města na sídliště nezaplatil, takže jsem ho odvezl zpět do města. Když se mu nechce platit, tak nejsem povinen ho přepravit.

P.S.: Vím, že na K-R chodí i právníci a že by v tom určitě našli nějaké háčky, ale pro běžné lidi bez odborného právního vzdělání tyhle argumenty bohatě stačí k tomu, aby uznali, že jsem nic špatného neprovedl.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 01:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já netvrdím, že si něco udělal špatně. Jen říkám, že na to bych neměl nervy. Spadla mi korpulentní paní při prudkém brždění. Ošetření nežádala a když vystupovala, tak mi řekla, že se lekla protože je těhotná a vystoupila. Celou šichtu jsem přemýšlel nad tím co se všechnmo může stát. Nebo minulý týden mi nedalo auto na křižovatce přednost. Ubrzdil jsem to, ale paní co seděla na přední sedačce se válela u dveří a nadávali mi, že kvůli mě spadla, takže zase jsem se ptal jestli žádá ošetření, ona se kroutila a chlap co seděl dál ji řek ať si sedne a drží se. Baba sedla a řekla, že stejně nečekala, že to ubrzdím. Tak a zas další hezká šichta. Na školení Vám řeknou, že si máte nechat podepsat, že nežádá ošetření. Jak napstat, formulář nemám a baba se se mnou vůbec nemusí bavit. Prostě jednou nohou v hrobě a druhou v kriminále.
Proto se divím, že sis dovolil je tak hezky povozit. Já bych se bál.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10610
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 02:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spadla mi korpulentní paní při prudkém brždění. Ošetření nežádala a když vystupovala, tak mi řekla, že se lekla protože je těhotná a vystoupila.

No my teď nově máme nařízeno, že máme sepsat záznam i tehdy, když cestující odmítá ošetření a vůbec se se mnou nebaví.

Jinak mé veselé příhody s bržděním jsou tyto:

Případ 1: Jedu s trolejbusem, dojíždím na konečnou, auto přede mnou prudce brzdí před předchodem, - ulice je v oblouku a auto vidí chodce, kterého já nevidím (a po pravdě řečeno, ani bych mu nezastavil, tohle je ulice, kudy projede za hodinu 8 trolejbusů a dvakrát tolik aut a přechod je hned před výstupní zastávkou). Prudce zabrzdím, lidi ve voze neříkají nic. Otočím se na konečné, jedu do města a pět zastávek za konečnou čeká v autě vedoucí a ...
1) Že mi tam upadla nějaká těhotná paní a proč jsem nesepsal záznam?
2) Proč se s ním nebavím po vysílačce?

Odpovídám, že mě si nikdo nestěžoval (ano, ono je jednodušší volat hned na podnik, než jít napřed za řidičem) a vysílačka ani nepípla. Sepsání záznamu po mě nechtěl, tak jsem aspoň napsal opravenku na vysílačku.

Případ 2: Jedu si takhle ulicí, když tu mi přímo pod kola napochoduje babka s holí ohnutá téměř do pravého úhlu, ani se nerozhlédne a kouká do země. Zkrátka takový ten typ "na mě už nezáleží". Tak nějak jsem to ubrzdil, zhluboka jsem se nadechnul, lidi ve voze nic neříkali, tak jedu dál. Za dvě zastávky za mnou přijde paní, že ví, že za to nemůžu, že viděla, že mi před trolejbus vběhla ta babka, ale že při tom brždění spadla ze sedačky, že má zlomenou ruku (vyděsil jsem se), ale že to už měla dřív, za to já nemůžu (oddechl jsem si) a že zítra jde na kontrolu a kdyby se jí nějak přitížilo, tak ať má papír na to, že to má z trolejbusu. No tak jsem jí napsal na nějaký kus papíru potvrzení o tom, co se stalo (číslo vozu, linka - kurz, číslo řidiče apod.), ať má její dušička klid a šel jsem psát hlášení. Pozdě mě napadlo, že jsem tam tuhle paní mohl rovnou uvést jako svědkyni a že kdyby se to teď nějak řešilo, paní třeba všechno popře a já jsem namydlenej.

Asi za týden jdu tam, co bydlím, po chodbě, potká mě vrátná a "Dobrý den, já jsem vás zrovna teď viděla, jak jste měl jedničku a vběhla vám tam ta paní, jak jste musel brzdit a jen tak tak jste jí minul...." Vyskočil jsem radostí dva metry vysoko, poprosil jsem jí o jméno a kontakt a druhý den klepu na kancelář vedoucího, že jdu doplnit hlášení o jednoho svědka.
I tady to dopadlo dobře, nic se nestalo a nic se už dál se mnou neřešilo.

Obecně nám ale vždycky na školeních vysvětlujou, že když se děje něco mimořádného, radši máme na všechno mít písemný záznam, svědky apod.

Proto se divím, že sis dovolil je tak hezky povozit. Já bych se bál.

Tohle byla mladá generace, takže rozhodně ne někdo, kdo si zlomí nohu, jen když se mu na tu nohu křivě podíváš. S autobusem se navíc "psí kusy" moc dělat nedají, takže stačilo, aby se pevně drželi (= a nemohli si házet s mými věcmi po autobuse) a nic by se jim nestalo. Před policajty jsem se jich výslovně zeptal, jestli žádají ošetření těch "zlomených žeber" - nechtěli a bylo to zaprotokolováno.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5874
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 08:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Aresák: Každé zranění ve voze se teď bere jako dopravní nehoda. Takže by se měla volat Policie. Pokud cestující odmítne zavolání sanitky, napiš na normální kus papíru, že cestující odmítl zavolání sanitky, nech ho to podepsat a hlavně si zajisti alespoň dvě telefonní čísla svědků. Případů, kdy si pak dotyčný vzpomněl, že má úraz s půlroční práceneschopností, už bylo dost.
Nejlepší web o prostějovských autobusech
ICQ 202376673
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4821
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 10:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

- Tohle by snad v Praze nemohlo ani jezdit, to by strhalo tramvajím troleje.

- Jak vysoká je bedna a jak vysoko jsou troleje...


Jak vysoko jsou troleje v různých podjezdech...
Pour ne pas vivre seul
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10614
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 10:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No dobře dobře, tenhle argument beru, ale pořád je tu ještě dost linek, kde by ta bedna nevadila.

P.S.: Nápadně by to ale připomínalo situaci, kdy ČSAD nakoupí Crosswaye a pak zjistí, že do půlky podjezdů v kraji se ten autobus nevejde.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4822
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 10:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bedna by nevadila, ale otázka je, jestli by DPP nevadilo mít různorodý park "tu nemůže, tam může, ale ne při objížďce přes ..., tam může vždy"...
Pour ne pas vivre seul
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5408
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 11:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdo se mi tu smál těm strženým trolejím. Vzhledem k tomu, že SOR NB 12 CNG je vysoký asi 3600 mm, tak garantuji, že by měly tyto vozy zákaz minimálně na 30 pražských linek.

Už teď kloubové Citybusy kvůli hrbu nemohou na řadu míst.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5409
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 11:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snažím se na těch vozech hledat pozitiva a začít si zvykat. Krom toho, že je to v době fin.krize český autobus se mi líbí ještě jedna věc - hmotnost SORu NB18 je 14 500 kg s motorem o výkonu 243 kW . Ty kloubáky budou docela pěkný děla a takový Suchdol se 150 študákama to vejede podle mého názoru jako nic.

Mimochodem, koukám, že SOR NB12 má motor Tector, zatímco SOR NB18 motor Cursor. Tak mě zajímá, jestli si nechá DP vybavit vozový park dvěma motory nebo zatlačí na Cursory i v krátkých vozech.
Vodifone95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 12:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SOR - "praxe: design je odfláknutý, sice to není tak hrozný, ale s Citelisem se to nemůže rovnat. Zvláště je akorát převzatá z dromedára (BN), ale zpláclá."
X
IVECO - "jasně, má to svý mouchy, třeba přední čelo nevypadá zrovna nejlíp, ale tady nejde o vzhled, ale o komfort."

Tak ten první článek pojednává o Citelisu a ten druhej o Crosswayi LE. Jen aby si někdo nemyslel, že na Iveco se nesmí nadávat. Jinak Crossway LE je fajn, ale to už tady, jak říkal 6381, melu furt jak ho**o s mákem. Nic, nereagujte na to.

Ve třídveřových tramvajích a autobusech smí být přepravován nejvýše jeden pes bez schrány.
Hezká pohádka (...kdyby to tak někdo dodržoval...). Jednou jsem zažil situaci, kdy v Letňanech byla výstava psů, a do zadní části kloubovýho busu na 140 se nacpalo asi 5 psů, náhubek měli jenom některý a celou cestu na sebe štěkali. Když jsme na proseku vystupovali, skoro jsem se až bál že mě nějakej kousne. Na druhou stranu se ukázalo, že zatímco velký psi byli v pohodě, tak ty malý byli úplně pos**ný strachy.
Bydlíte v Praze? Jezdíte autobusem DP? Několikrát za den? Jinou možnost téměř nemáte? Tak to jste totálně v , jako já.

NERUŠTE MĚ. Jdu si kopat hrob...
Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 12:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin : jaký motor má NC18 co jezdí v Pardubicích? Podle zdejších diskutujících je právě naopak líný jako pr..., ale nevím jaký má motor.
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
Vodifone95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 12:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už teď kloubové Citybusy kvůli hrbu nemohou na řadu míst.
6599 Go go go!

Tak mě zajímá, jestli si nechá DP vybavit vozový park dvěma motory nebo zatlačí na Cursory i v krátkých vozech.
Ještě to tak. Doufám, že ty Cursory nebudou mít zvuk jak v B951E, protože z toho se mi občas dělá trochu blbě...
Bydlíte v Praze? Jezdíte autobusem DP? Několikrát za den? Jinou možnost téměř nemáte? Tak to jste totálně v , jako já.

NERUŠTE MĚ. Jdu si kopat hrob...
Řidič 6520
Neregistrovaný host
Odeslán z: 72.9.239.170
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 12:33:56    Odkaz na tento příspěvek  

Vodifone95: Ježiš, z čeho se ti dělá a nedělá blbě, tady vůbec nikoho nezajímá.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3641
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 13:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že ty Cursory nebudou mít zvuk jak v B951E, protože z toho se mi občas dělá trochu blbě...

Navrhuji odborné vyšetření, to není normální.
Pane faraři, Vy to pochopite, Vy jste svaty človek!
Vodifone95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 13:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panebože, proč se ve všech diskuzích, kam píšu, za chvíli diskutuje ne o busech, ale o mně??
Bydlíte v Praze? Jezdíte autobusem DP? Několikrát za den? Jinou možnost téměř nemáte? Tak to jste totálně v , jako já.

NERUŠTE MĚ. Jdu si kopat hrob...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2429
Registrován: 1-2004

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 13:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dandy: Jednu faktickou poznámku k tvému výkladu ohledně uspořádání hybridních pohonů - principy u jednotlivých výrobců popisjuješ dobře, ale v názvosloví zaměňuješ "paralelní" a "sériový".
RegioMap Ústeckého kraje (xls)
1324
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 13:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vodifone: Tohle je totiž seriózní diskuze a ne šotodebata o ničem.

Tak mě napadá, že by se mohla založit nová diskuze "šotokeci", kde by se tihle lidé vyblbli a nikdo by je tam nekritizoval.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5410
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 13:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vodifone95:
6599 není Citybus, ale Citelis
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 13:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vodifone95: No zkus se nad tim zamyslet, kde je ten zakopanej pes...
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 13:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vodifone: Už jsem to psal kdysi v (opravdu plodné) diskusi k tramvaji 15T (bo to bylo u Bivoje) - už nevím, ale jak můžeš apriori odsoudit něco, aniž bys to ve skutečnosti viděl nebo se v tom svezl. Šotohlášky jako "ze zvuku motoru se mi dělá nevolno" jsou opravdu k zasmání...

Osobně musím říct, že SORy NB mi přijdou designově ne příliš vyvedené (hlavně ten schod oken), ovšem odsoudit je jen proto, že se mi nelíbí nehodlám. Měl jsem možnost si v reálu zvenku prohlédnout Connexí (no dobře Veolia, já vím) NB 12, oproti fotce to naživo vypadá o kus líp. Jsem zvědav na praktické zkušenosti v provozu, jak se bude bus chovat, když bude permanentně přetížený nebo ve velkých krpálech typu Ženské domovy - Waltovka (omlouvám se, čísla linek opravdu neznám) a co obecně vydrží. Jak psal výše Martin - pozitivní je, že to dá práci českým lidem v regionu, kde nezaměstnanost není z nejnižších... Kdyby si tak naši páni u HZS toto uvědomili a začali namísto Mercedesů nakupovat Tatry...
6599
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.87.3
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 14:50:34    Odkaz na tento příspěvek  

Už teď kloubové Citybusy kvůli hrbu nemohou na řadu míst.
Kam například nemohou?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5412
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 15:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Libocké ulice (nemožnost manipulačně najíždět na linku 119, nemožnost nasadit GNPA na 510 o Vánocích a na Silvestra), do podjezdu V Podbabě nebo do Klikatý ulice. myslím, že by se v Praze ještě něco našlo.
Anku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 15:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: S tímhle prosím strašně opatrně, protekcionismus je cesta do pekel, respektive do ekonomické krize ála 30. léta. A to snad nikdo nechce. Pokud my jako malá, neuvěřitelně exportně orientovaná země budeme volat po lepších podmínkách pro domací výrobce při výběrových řízeních tak jenom nahráváme Sarkozymu a jiným s jeho snahama vrátit Peugeot-Citroen z Kolína do Francie. A buď si jistý, že nakonec z toho hůř vyjdeme my než velké země, kam dneska hodně exportujeme. Opravdu jsem zvědavý jak budeš rád až nám Německo odmítne kupovat česká auta a autobusy (protože my nechceme Mercedesy).
6502
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.203.96.17
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 15:26:37    Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak to je vážně "celá řada míst"...
A polovina ještě 2 dny v roce, mno...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5413
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 15:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6502/6599:
No tak on kloubovej Citybus ještě tak vysokej není, ale CNG vozy jsou ještě o pár čísel vyšší. Což by znamenalo už velkej problém na podstatně více místech - napadají mě Průběžná a Vysočanská. Našli bychom jich ještě určitě víc.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 15:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anko: Zajímavé, že když chtějí v rajchu hasiči něco jiného, než německé auto, musí na to mít spoustu povolení a přesvědčivé zdůvodnění. Kdyby ta auta byla aspoň lepší, ale (z vlastní zkušenosti) nejsou. Myslím si, že zejména v současné krizi je třeba český průmysl výrazně podpořit, a to i státními zakázkami... Ale to jsme silně OT
Anku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 16:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: Nejdřív otevřeně říkám, že se v hasících vozech nijak extra nevyznám, ale v Berlíně používají například vozy od Iveca (žebříky) a většina nástaveb pro hasící vozy (tedy to skoro dražší než podvozek) je od Rosenbauer, tedy rakouské firmy, takže ono to asi zas tak žhavé nebude.
Jinak já chapu, že to zní dobře, kupujte české produkty a mnohým to může znít i logicky, ale to že pokud se tím začnou řídit všichni a ve větší míře tak to bude mít jako důsledek jen výrazné prohloubení krize (znova 30. léta) je prostě ekonomicky fakt. A to, že na to realtivně malá a na export zaměřená ekonomika jako ta česká doplatí mnohem výrazně více je taky jasné.
6599
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.87.3
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 17:09:38    Odkaz na tento příspěvek  

Martin: V Podbabě nesmí podle nařízení jezdit ani Citybus standardní. Tam to není kvůli hrbu. Ta Libocká je dobrý nápad, zkusím ho tam protáhnout.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5414
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 17:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6599:
KB Citybus tam neprotáhneš zcela určitě. Tam občas zavadí i Karosa, když má otevřenou střešní ventilačku.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 17:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anku: Všechny Rosenbauery pro Německo (až na ojedinělé výjimky) jsou postaveny v Německo, kde má rosenbauer dvě filiálky. Žebříky jsou na podvozcích Iveco, protože jejich dodavatelem je Iveco Magirus - což je německo-italský výrobce s obrovskou továrnou v německém Ulmu. Mimochodem v Berlíně jsou již téměř všechny žebříky zejména na podvozcích MAN (stejně jako většina ostatní techniky), Iveca již spíše dosluhují.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.200
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 18:41:56    Odkaz na tento příspěvek  

Jednou jsem zažil situaci, kdy v Letňanech byla výstava psů,
Pro výstavy psů si organizátor vyjednává u Dpp speciální povolení pro nadnormativní počet psů ve voze, kteréžto povolení je následně obvykle podloženo oběžníkem Dpp - domnívám se, že toto bylo i v tomto případě.
Anku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 19:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: OK, já říkal, že hasičským vozům a technologiím moc nerozumím. :-) Nicmémě to nic nemění na základní tezi, která je správná a to, že to jiní dělají chybně, neznamená, že by jsme to tak měli dělat.
Citelis3507
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2008
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 20:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak tunýlkama v podbabě sem protáhnul citybus 3352 ještě za dob dejvický garáže je pravda že sem musel sundat pravé zrcadlo ale nikde sem si neškrtl je pravda že moc nechybělo.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 20:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anku: V tomhle se asi neshodneme Případné pokračování kdyžtak na mailu hynda(zavináč)email.cz , tady je to OT
SIM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.144.99.106
Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 08:28:55    Odkaz na tento příspěvek  

je uz znamo graficke schema novych sorek pro prahu? osobne by se mi na nich klasicky unifik nelibil, ale kdyby cela cast pod okny byla cervena a nad okny bila, mohlo by to vypadat celkem pekne. mimochodem nater veolie na nich vypada dobre...
Jakub S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.170.169
Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 12:43:30    Odkaz na tento příspěvek  

neví někdo kdy se začnou dodávat SOR do Prahy? A nepošle výrobce jako předvoj do Prahy některé prototypy SOR.
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 15:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SOR má ještě u sebe nějaké prototypy?
Myslel jsem, že jen NB18 (II.)
yeah.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10640
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 16:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kde je tedy NB 18 I.?
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Jebo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 16:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že SOR má u sebe pořád 3 prototypy. NB12 II, kterou si teď půjčila VT Praha a obě NB18.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3656
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 16:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednu věc bych si potřeboval vyjasnit. V novinách se tvrdí, že ročně přijde 60 kloubových a 30 krátkých vozů. Dále se tam píše, že jich přijde 620, ale to kontrastuje s tvrzením, že nové vozy přijdou během pěti let. Zároveň ale se tam píše, že přijdou do roku 2016 (pokud mají však přijít dle původního tvrzení do konce roku 2013, tak sedí těch 5 let, ale nesedí počet vozů, protože by jich přišlo pouze 450). Celkově v tom mám z toho článku takový nějaký guláš.odkaz
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 17:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr nosek: Je tam nějaká opce, v tom bude asi háček s počty vozů/roky ...
Nově spuštěný Web o jízdenkách - jizdenky.org
Katalogy jízdenek
ICQ: 499-501-207

2594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 17:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dodávky nových vozů by měly začít letos a do roku 2016 se v ulicích objeví 60 krátkých a 30 kloubových nových autobusů.

Ono v tom článku je asi trošku víc chyb.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 22:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Méně zmatený článek o dodávce SORů vyšel dneska na internetové podobě Pražského deníku.
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/metropole-chce-koupit--auto busu-20090216.html
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 23:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a zas píšou BN..
Nésu žádné šotouš!
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.200
Odesláno Úterý, 17. února 2009 - 01:52:56    Odkaz na tento příspěvek  

Zatím to tady někdo nepsal, ale jistě k smutku mnohých, 5735 nevyjede. Jaksi eufemicky řečeno, shnilost kostry postupovala nečekaně daleko, takže oprava by byla v řádu vysokých statisíců (nová bočnice), takže finito - 5735 an memoriam. ( a to měl býti darem motor 5901).
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 17. února 2009 - 20:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Informační foto k článku o přesčasech v motoristickém časopise z roku 1988:

Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 17. února 2009 - 22:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adam Št.: 5735 nevyjede a to měl býti darem motor 5901

On ten motor tam už je. Bočnice na voze nevypadala zle, plechy nebyly zvlněné, lak také nepokrýval rez, ovšem to pod tím je bída...
Vypadá to, že při střední opravě ty bočnice jen obrousili a ničím neošetřili. No taky nepočítali, že by to jezdilo 8 let...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 17. února 2009 - 23:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735 je GO dokončená roku 2000. Tehdy se celá kastle pískovala, vyvařila a opět pískovala. Poté samozřejmě nastříkala. Životnost se odhadovala na 5 - 7 let (bezezbytku splněno). Od tý doby na to nikdo nijak významně nesáhl. 5901 vypadá daleko hůř.


www.doz.estranky.cz - střední opravy pražských autobusů
Jelczvero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. února 2009 - 13:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska mělo bejt na Mariánském náměstí nějaké představení nových autobusů, před pár minutami jsem zahlídl na nábřeží jedoucí SOR NB12 v bíločervené kombinaci. Docela pěknej. 4dveřovej.
MHD v ČR - http://mhd.okamzite.eu/
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.15.98
Odesláno Středa, 18. února 2009 - 14:28:48    Odkaz na tento příspěvek  

Už je to na netu, nátěr mohl být sice lepší, ale ze 4 dveří tedy rozhodně nadšený nejsem, by mě zajímalo kdo to rozhodl a proč, 3 dvéř by byl rozhodně lepší....A asi SOR věděl, že vyhraje dopředu, protože to vyrobil nějak moc rychle...

http://www.ceskenoviny.cz/regiony/praha/zpravy/v-praze-budou-jezd it-hybridni-autobusy/361116

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/obrazem-nove-autobusy-pro-p rahu20090218.html
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.15.98
Odesláno Středa, 18. února 2009 - 14:52:35    Odkaz na tento příspěvek  

Tisková zpráva ze SORu...kdoví jak to ještě bude...

http://www.sor.cz/site/news-cz?nid=11
1324
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. února 2009 - 15:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten závěrečnej kus rozhovoru na tom videu na prazsky.denik.cz mě tedy pobavil: "My jsme byli právě zvědaví, jak se to v Praze osvědčí na těch BNkách, ehm těch hrbatejch"

Jinak by mě zajímalo, jestli ten předváděcí exemplář zůstane v Praze už teď

(Příspěvek byl editován uživatelem 1324.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10651
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. února 2009 - 16:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po ICQ mi přišlo tohle:

http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=5871
Primátor Bém po autobusácku močí na kolo nového autobusu ...


Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 18. února 2009 - 17:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že Praha chce zřejmě z autobusů vystrnadit důchodce a invalidy
V nízkopodlažní části jsou pouze sklopné sedačky a jinak jsou všechna místa k sezení umístěna na podestách. Hůře pohyblivý člověk se však na podestu nevyškrábe a sklopný sedák si bez cizí pomoci nesklopí. Ostatně Dvořák před několika týdny prohlásil, že Dopravní podnik na přepravě důchodců tratí, takže koupě autobusů, které jim cestování znemožní, je jenom logickým krokem
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 18. února 2009 - 17:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prox: Navíc pro hůře pohyblivé spoluobčany musí být námaha ze sklopných sedaček vstávat. Vidím to sám u blízkých příbuzných ...
Nově spuštěný Web o jízdenkách - jizdenky.org
Katalogy jízdenek
ICQ: 499-501-207

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10655
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. února 2009 - 18:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že Praha chce zřejmě z autobusů vystrnadit důchodce a invalidy

A ty myslíš, že si důchodci vybírají v autobusech jen ty sedačky bez podest? Mohu tě ujistit, že cestující obecně se často chovají tak, že v jejich chování nevidím prakticky žádnou logiku a smysl.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Dakob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. února 2009 - 18:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo neobhájí ten stupidní SORácký interiér, neexistuje pro totiž jakékoli logické vysvětlení a argument. Tolika podélnými sedačkami se milý zlatý SOR vrací do éry socialistického metra EČs a 8171, které - světe div se - již v době svého dodání do Prahy bylo po mnoha stránkách nevyhovující. Že bych v tom hledal paralelu? Zatím raději ne, ale ty sedačky sedí ;-) Kdopak najde v Citybusu podélnou sedačku, he? Nejen, že je to nepřirozené, ale hlavně nezdravé - OBZVLÁŠŤ V AUTOBUSECH, kde se cestující potýkají s daleko většími a razantnějšími silami. Každý vydrží stát v metru bez držení, ale v autobuse?

Zbytek sedaček je na tom podobně, kdyby je Libchavští pověsili ke stropu, dopadlo by to téměř stejně.

Já vím, nikdo nemá právo hanit SOR, když nejsou zkušenosti, ale tohle je, dámy a pánové, vidět. A to velmi dobře. Stejně tak nikdo nemá právo SOR vyzdvihovat. Zatím.
1324
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. února 2009 - 19:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečně jsem dnes vyzkoušel NB12 u Veolie a ten interiér je doopravdy něco strašného.
Tohle nemohl vymyslet normální člověk. Jako nejpříšernější místa vidim:
1) 2 podélné sedačky na vysokém stupínku, obehnané hnusnýma deskama (na to se fakt nedá dívat)
2) zadní trojka - tam se nedá sedět ani na jedné - na té u motoru je málo místa z boku, na těch 2 u okna můžou sedět jen trpaslíci s pidi nožkama.
3) zadní dvojka před motorem - tzv. rozhledna. Kdo je vyšší než 185 cm tak má hlavu na stropě.

A ty různé kostrbaté tvary všech stupínků jsou taky děsné.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10659
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. února 2009 - 19:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A on už tu někdo ví, že v sériově dodávaných SORech budou sedačky právě tak a ne jinak?
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Jelczvero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. února 2009 - 19:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já chápu to, že nenávidíte SOR, ale Tedom má ty zadní sedačky řešený ještě hůř ... tam už vůbec se nevejdu...
MHD v ČR - http://mhd.okamzite.eu/