K-report
 

Archiv do 14. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 14. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 21:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: A zase tak jednostranný pohled. Potřebujeme my imigranty nebo oni nás? A ač jsem v USA nebyl, tak věřím Hnidopichovi. Z toho, jak USA vystupuje ve světě vůbec nevyzařuje sebevědomí a síla, ale spíš zoufalství. Je zřejmé, že mají, a nejen díky posledním událostem, obrovské domácí problémy. Aby si doma udržely klid, musí ve světě vystupovat čím dál autoritativněji a hrát úlohu největší ekonomické a vojenské mocnosti světa. USA jde o udržení vedoucí pozice ve světě, těm ostatním jde o přežití jejich tradiční, velmi bohaté kultury a vlastní důstojnost. Oboum jde tedy o všechno. Že jsou USA schopni vnutit svou vůli světu měl demonstrovat Irák, Avghanistán, na řadě je nejspíš Pákistán. A proč vlastně vnucují svou vůli jiným, kteří nechtějí přijmout globální hospodářskou politiku, pod záminkou, že jsou to teroristé a ohrožují je. Není to naopak? Sledoval jsem pořad o Sůfismu v islámských zemích a při pohledu na způsob života tamních lidí - tradiční rukodělnou výrobu, jse si uvědomil, jaká by to pro tyto země byla nedozírná katastrofa. Proč(?)... včera jsem měl zálohu s Bulharem, jenž řídí tramvaj ve Strašnicích asi rok. Vyprávěl mi, jak se zlikvidoval průmysl, zemědělství a jak se Bulharsko vylidňuje - a především inteligence. Hotely, které zkonfiskovaly banky kvůli neschopnosti splácet úvěry, nikdo nechce. Až tedy všude zlikvidujeme tradiční hospodářství v chudých zemích (aby se měl Západ dobře), přijmeme stamiliony bezprizorních do bohatých zemí Západu? Názory Mladějova pokládám za naprosto rovnocenné. Nechce zde nikoho ze zemí s jinou mentalitou a jinými životními hodnotami a jiným životním stylem. Chce zde jen ty naprosto loajální a přizpůsobivé, kteří se v ničem neliší od nás. Jak to ale udělat. Velmi mě zajímají vaše názory, jak z toho ven.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 22:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky:
Aby si doma udržely klid, musí ve světě vystupovat čím dál autoritativněji a hrát úlohu největší ekonomické a vojenské mocnosti světa.

Tady bych si dovolil nesouhlasit. Vojensky jsou nesporně největší mocností a nemusí si na nic hrát. Otázkou je, za jakou cenu a jestli to opravdu stojí za to (já bych třeba řekl, že ne, ale má to své "výhody", např. není nutné se s nikým pracně domlouvat).

Ekonomicky, tam už je to horší. Kdyby na to přišla, tak skutečnou velmocí je dnes asi Čína. Ale Čína bez Státu ani omylem není tam, kde je, protože je to jejich největší trh (a proto taky mají dobrý zájem na tom, aby existoval a prosperoval).

A proč vlastně vnucují svou vůli jiným?

Protože ekonomie objemu nebo jak tomu nadáváme (economy of scale)... čím více, tím lépe. Nové trhy a zdroje.

No a taky v tom hraje roli úplně obyčejná xenofobie (tj. velmi snadno jiné=špatné). Nutno podotknout, že takové chování je ve zvířecím světě naprosto přirozené... a v lidském do značné míry vzájemné.

To, že východ nechce naši "vyspělou" západní kulturu je celkem pochopitelné. Podívejte se na to z jejich strany, co mohou získat: drogy, alkoholismus, gamblerství, kriminalita, pornografie, promiskuita, rozvody a rozpad rodiny... a to nejsou zcela nepřesná pozorování, když se toho případně ještě chytne šikovná propaganda...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 22:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky, nic jste nepochopil. A zřejmě ani nepochopíte. V USA jste nebyl, takže věříte Hnidopichovi. Budiž, ale proč a v čem?

Že z USA vyzařuje zoufalsví Vám řekl Hnidopich a nebo jak jste to zjistil? Devadesát procent občanů USA nezajímá, co se děje za jejich hranicemi a "vedoucí úloha USA" je jim totálně lhostejná. Trvají ovšem na svých právech, která jim dává Ústava a naprosto nechápou, že by někdo taková práva nechtěl a nebo se jich dokonce vzdal. Oni si je vybojovali - a stálo je to dost krve - a každého, kdo by je chtěl omezit či omezovat, právem považují za nepřítele demokracie. Ipso facto též za nepřítele USA.

Otázka globální ekonomiky nemá co společného s tímto pojetím demokracie. Považujete-li však tradiční rukodělnou výrobu za záruku čehokoli, pak nemá cenu s Vámi diskutovat. To bylo vyvráceno v posledních dvou tisících letech vývoje lidstva a vracet se do otrokářské společnosi - kterou ještě dokázala ona rukodělná výroba, naposledy, uživit asi nikdo nechce.

A pokud někdo nedokáže udržet svoji firmu, pak musí jít od válu. Není-li schopen splácet úvěry samozřejmě taky - a pokud možno dříve, než přijde exekutor. Nikdo, ať prohlašuje cokoli, nemá právo řídit firmu (ale i celou společnost) na cizí účet.

A neříkejte, že je málo zavřených za krach. Ten totiž může postihnout každého. I ta nejlépe vyhlížející cesta k prosperitě může být jenom cestou slepou. Být chytrým po takovém zjištění dovede každý (po bitvě každý generálem, že). Prostě s možností neúspěchu musí počítat každý. To už je riziko života. Dokonce ani ten otrok nemohl spoléhat na to, že jeho pán nezkrachuje a že se tak nestane otrokem někoho jiného. Chce-li někdo 100% záruky, je méně, než ten otrok.

Jak z toho ven? Myslet a uvědomovat si, že život bez rizika nebyl, není a nebude.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 22:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem v tramvaji koukal přes rameno jedné studentce VŠE do učebnice makroekonomie a musím říct, že jsem byl z toho docela mimo. Přečetl jsem jí celou dvoustránku a zjistil jsem, že nějaká morální pravidla jsou zcela mimo. Hlavně, že společnost ekonomicky roste.
Bojovat za mír je jako souložit za panenství
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 22:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, Syverine - kritizovat je snadné. Snažte se definovat "morální" (co je to morálka a kdo ji stanovuje?)pravidla ekonomického růstu.

Tohle myslím naprosto vážně, to není nějaká provokace. Tady hrajete o Nobelovu cenu za ekonomii (a v případě neúspěchu alespoň o Nobelovku za mír).

A nezkoumejte ekonomii koukáním studentkám přes rameno - bůh suď, na co jste koukal.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 22:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Chce zde jen ty naprosto loajální a přizpůsobivé, kteří se v ničem neliší od nás. Jak to ale udělat."

Teda vy docela elegantně na ty moje argumenty prostě neodpovíte,nebo je otočíte.Já se vás ptal,jak byste řešil třeba ty nepokoje v Paříži vy,ale dočkal jsem se jen xenofobní nálepky.

Vážený,nacestoval jsem se po světě od toho 89 opravdu dost a xenofob nejsem.Spíš naopak.Rád poznávám život lidí i jinde než doma a dovedu ty třeba odlišné postoje a mentalitu pochopit,jsou vyvolány nejen geny,ale hlavně výchovou a prostředím. Sám se ho snažím pochopit a okolí se tak trochu přizpůsobit. Naopak od lidí,kteří se rozhodnou žít v ČR tak nějak očekávám,že tady nebudou na obtíž,zapalovat auta a žít z podpory-tedy budou chodit do práce,budou normálně žít jako většina lidí v této zemi a uznávat její evropské hodnoty.

A jak to udělat? Jako všechny civilizované země-institut občanství,trvalého pobytu atd.Stejně jako třeba v UK,Švýcarsku,Německu..

A s nepřizpůsobivými u nás? Dlouhodobě pomůže asi jen jediné- donutit rodiče,aby jejich děti chodily do školy. Tam si osvojí vzdělání,hodnoty většinové společnosti ,základní hygienické návyky..
Jeden starosta to takhle zkoušel-za každý den,kdy měl žák neomluvenou absenci,by nezaplatil tatíkovi denní sociální dávku.
No a rodiče se veelmi rychle postarali o docházku.
Ale bylo to protiústavní.

To jsme se dostali trochu daleko od vaší věty "socialismus je lepší pro lidi",kterou jsem napadl.
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 23:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov - zase souhlas se vším - nejsi mé starší dvojče? :-)

Mě především dostávají tebou zmínění "imigranté", kteří jsou nespokojení a svoji nespokojenost dávají různými způsoby najevo (ve Francii občanskými nepokoji, v Anglii organizovaním atentátů apod., je to všude).
Nezlobte se na mě, ale já bych tyhle xindly v případě chycení při činu rovnou střílel. Nevadí mi u nás ukrajinec, vietnamec, černoch - když žije normální život, čili buď dělá, nebo má příjem z nějakého dědictví nebo cokoliv, prostě když je slušný.
Naopak ti druzí mě přivádějí na myšlenky, co to vůbec mají za výchovu a tak - když na to přijde, jsou v té určité zemi na návštěvě, jsou tam hosté, sice se pomalu asimilují, ale to nelze hned.. A stejně jako si nedokážu představit, že bych na návštěvě u cizích lidí jim něco zničil atp., tak nedokážu pochopit, že si tihle xindlové vůbec dokáží protestovat, ničit cizí věci apod.
To je prostě nevychovanost a bezohlednost I. řádu, navíc "tolerovaná" dnešními "humanizovanými" vládami.
Já osobně být v té Francii nějaký vládce tak ty, co se účastnili nepokojů v Paříži, bych zbavil francouzského občanství (kdo měl), deportoval je ze země a na dlouho jim dal zákaz vstupu do země.
A bylo by po problémech.

Ano, mám "radikálnější" názory, ale snad to není tak zlé ještě. :-)))))

Chtěl bych být ředitel zeměkoule, volte mě!
To je můj názor na tuto věc. :-)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 23:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:"To, že východ nechce naši "vyspělou" západní kulturu je celkem pochopitelné. Podívejte se na to z jejich strany, co mohou získat: drogy, alkoholismus, gamblerství, kriminalita, pornografie, promiskuita, rozvody a rozpad rodiny... a to nejsou zcela nepřesná pozorování, když se toho případně ještě chytne šikovná propaganda..."

Problém, milý Hnidopichu je ovšem v tom, že zneužívání drog není původem ze "západní" civilizace. Kokain pochází od "původních" obyvatel Jížní Ameriky, opium ze středního východu. Ani jedna z těchto civilizací je nepovažovala za nic špatného..
Alkoholismus sice odrovnával Indiány, nikoli však Evropany. Indiáni ovšem po něm toužili..
Gamblerství - živí indiánské rezervace v USA - zkuste omezit herny v rezervacích a Indiáni povstanou...
Pornografie - viděl jste někdy japonskou "uměleckou" grafiku, po které se Evropa mohla ještě počátkem 20. stol. utlouct? Prohlédl jste si výzdobu chrámů na Dálném Východě?
Promiskuita - víte kolik manželek může mít muslim, např.? A jak se "rozvádí" muslimské manželství?
A jak funguje rodina, kde je muž a dvě až xx manželek?

Jo, když někdo věří propagandě, že my jsme ti špatní a "musíme" se přizpůsobit těm ostatním....
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 01:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33:

Ufff, není toho málo a nevím, jak to vše souvisí s tím, že Orient překvapivě netouží po našich "západních" hodnotách i když jsou přece "nej".... ;)

drogy...

a) původní obyvatelstvo vesměs přivyklé. Podobně jako Evropané na alkohol. Indián žvýká koku bez zásadních následků.
b) Orient, ač hašiš pochází právě odsud nemá až takový problém s destruktivními společenskými účinky závislostí. Možná i proto, že užívání má jistá kulturní pravidla.

Alkoholismus sice odrovnával Indiány, nikoli však Evropany. Indiáni ovšem po něm toužili.

Indiáni, podobně jako jiní národové nemají organizmus patřičně přivyklý odbourávání alkoholu. Nicméně to asi orient netrápí. Nakolik vím, alkoholismus problémem není, protože ve větší míře prohibice (náboženský motivovaná a tedy z hlediska stejně smýšlejícího obyvatelstva v zásadě akceptovaná - ostatně myšlenka oddělení státu a církve je relativně nová a kromě Evropy nijak zásadně úspěšná).

Gamblerství - živí indiánské rezervace v USA - zkuste omezit herny v rezervacích a Indiáni povstanou...

Ve státech proto, že kolem kromě NV a mezinárodních vod panují přísné restrikce. ZKuste povolit herny jako u nás a Indiáni povstanou úplně stejně. ;) Navíc nevím, jak to, souvisí třeba s tím:

a) co je k vidění v Praze
b) že to je příklad společensky rozkladného fenoménu patřícího k naší vyspělé západní kultuře.

Pornografie - viděl jste někdy japonskou "uměleckou" grafiku, po které se Evropa mohla ještě počátkem 20. stol. utlouct? Prohlédl jste si výzdobu chrámů na Dálném Východě?

On to byl velký kšeft s lidským tělem. Asi jsem nepochopil účel chrámové výzdoby. ;) Nešlo mi o puritánství, jsem Evropan, nikoliv Američan. ;)

romiskuita - víte kolik manželek může mít muslim, např.? A jak se "rozvádí" muslimské manželství?

Doporučená je jedna. Nejvýše čtyři, když je schopen je uživit a zaopatřit (jídlo, šaty, manželské povinnosti (sex)). Musí se k nim chovat fér. A i od tohoto manželství se očekává stabilita (tedy nejedná se o promiskuitu, partnerky jsou stálé). Islám zná institut rozvodu (podobně jako judaismus), ale nejedná se o nic ani omylem tak běžného jako u nás na Západě. Manželství kromě jiného je i sociální institucí (zabezpečení ženy), proto i ta polygamie může dávat smysl (ostatně z podobných důvodů ji zavedli i Svatí Ježíše Krista posledních dnů (mormoni)). Tedy alespoň nakolik si pamatuji.

A jak funguje rodina, kde je muž a dvě až xx manželek?

Já bych do toho nešel, mě jedna stačí až, až, ale viz výše. ;) Ostatně polygamie je možná, ale ne až tak běžná. Člověk musí být opravdu celkem zámožný (což platí i na Západě, pokud si pokoutně chce vydržovat pár milenek ;).

Jo, když někdo věří propagandě, že my jsme ti špatní a "musíme" se přizpůsobit těm ostatním....

Nikoliv. Jenom je dobré nepodlehnout propagandě, že my jsme Ti dobří a ostatní se musí přizpůsobit nám. Já bych to viděl spíše na: žít a nechat žít, ale to se dnes nenosí, protože cizí mě ohrožuje v mé identitě zpochybňováním mé volby životního stylu.


A mimochodem, s Milkym zdaleka ne ve všem souhlasím, ale jeho pozorování jsou začasté velmi trefná. A i hodnocení Státu nemusí být zcela stejné, ale zdá se, že i bez turistické návštěvy má načteno a napřemýšleno. A je fér, že přizná svá východiska.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 01:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy abychom se zde pochopily. Já mám Spojené státy rád: je to pěkná země, spousta chytrých a příjemných lidí. Rád se tam vracím a trávím čas pracovní i dovolenkový. Ale na rozdíl od našich lidí nadšených iluzí Ameriky zejména v euforii svobody 90. let (a také prezidenta, za něhož jsem se nestyděl a respektuji jej včetně jeho pocitu vděčnosti z závazku) se identifikuji spíše s většinou Američanu (aktuálně ca 70%), která není spokojená s výkonem jejich jejich vládní garnitury; invazí a okupací už bylo až až; namnoze souhlasí, že zdravotnictví je dávno za bodem rozkladu a je třeba jej vzít do veřejných rukou; vnímá, že školství stojí za starou bačkoru (což je samozřejmě problém); a vidí, že bohatí se stále více obohacující, zatímco střední třída jakkoliv talentovaná a pracovitá jim to dotuje jedním (tržně) nebo druhým (daně -> daňové prázdniny, bail-out) způsobem.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 13:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: Za tím posledním odstavcem vám chybí "smile"

Jinak, abych neodpověděl na tu vaši otázku: Je to vše samozřejmě velice složité a pokud bych se do toho měl pustit opravdu důkladně, podstatně by to přesáhlo možnosti jednoho příspěvku. Ale asi nejdůležitější myšlenka je o oproštění pravidel fungování společnosti (jedno, zda zákony či morálka) od ekonomických měřítek. Dnes pravidla devalvují stejně jako jakékoliv jiné hodnoty, ačkoliv pro fungování společnosti je nutné, aby byla ekonomicky nezpochybnitelná. Obecně, pokud se jediným pravidlem stanou peníze, lidská společnost jako taková zanikne.
Bojovat za mír je jako souložit za panenství
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 15:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin: Chybu napravuji
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 23:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: Babička měla v USA dvě sestry. Dnes jsou to již desítky potomků. Nepřeji jim nic špatného, a zajisté ani oni mně. Nicméně jejich země buduje z důvodů státní propagandy(?) pod Hagyborem obrovské technické zázemí. A měla ho, i když jinde, když ještě o islámských teroristech nebylo vidu ani slechu. Tvé napadání ohledně propagandistických aktivistů probíhá tedy podle známého scénáře: "zloděj křičí chyťte zloděje".

Nezastíráš opovržení tradicemi nezápadních zemích. Chtěl bys tam, zřejmě jako u nás, všude picerie, čínské restaurace, fast foody, McDonaldy, KFC, směnárny, herny, benzínové pumpy, zkrátka západní způsob výroby i života. Možná bys chtěl, aby se tam ani nic nevyrábělo a neprodukovalo a byla tam jen obchodní a finanční centra - aby se jen přeléval kapitál z jednoho konce světa na druhý. Taky se těm na Východě divím, že se takovému úžasnému životu tak sveřepě brání. Proč tam všechno nezruší a nenechají si tam postavit, nejlépe mamutí chemičku? Fabriku na umělé kůže, obuvnický gigant... ? Pak by mohli ze dne na den tu svoji "primitivní" výrobu zrušit. Pár šťastlivců by mohlo makat 12 a víc hodin denně a ostatní by se šli "pást". Možná je to z tvého pohledu příjemná vize, ale já bych jim ji nepřál.

Mladějov: Pouč se trochu z dějepisu (já vím, že se ve školách už moc neučí, nejlepší znalec je Mcbain), jak to bylo s francouzskými koloniemi v severní Africe. V Alžíru vedla Francie po 2.sv. válce velmi krvavou koloniální válku. Po prohře řada loajálních Arabů musela odejít do Francie. Nejdříve se Francouzům hodili, ale když díky okolnostem museli přijít do Francie, tak to najednou byli lidé druhé kategorie. Mně by se to také nelíbilo a tobě určitě také ne. Ostatně zastáncem multikulturalismu, tedy národnostní svébytnosti, je i světově uznávaný Václav Havel.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 09:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, vždycky je dobře vědět, kdo je kdo, že ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13387
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 13:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky - Chtěl bys tam, zřejmě jako u nás, všude picerie, čínské restaurace, fast foody, McDonaldy, KFC, směnárny, herny, benzínové pumpy, zkrátka západní způsob výroby i života. Možná bys chtěl, aby se tam ani nic nevyrábělo a neprodukovalo a byla tam jen obchodní a finanční centra - aby se jen přeléval kapitál z jednoho konce světa na druhý. Taky se těm na Východě divím, že se takovému úžasnému životu tak sveřepě brání. Proč tam všechno nezruší a nenechají si tam postavit, nejlépe mamutí chemičku? Fabriku na umělé kůže, obuvnický gigant... ? Pak by mohli ze dne na den tu svoji "primitivní" výrobu zrušit. Pár šťastlivců by mohlo makat 12 a víc hodin denně a ostatní by se šli "pást".

A ono to tak na "Východě" snad není?

V Alžíru vedla Francie po 2.sv. válce velmi krvavou koloniální válku.

Francie vedla po 2. světové válce koloniální války leckde. V takovém Vietnamu by mohli vyprávět .

Francouzi jsou holt takový zajímavý národ. Takový socialisticko-kolonialistický .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4579
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 13:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco zde vedete filosofické debaty, svět se pohnul jinam...
Reuters, 13,00:
Přední světové centrální banky v čele s Fed a Evropskou centrální bankou (ECB) snížily ve středu nečekaně úrokové sazby o 50 bazických bodů, aby podpořily finanční trhy. ECB snížila hlavní sazbu na 3,75 procenta ze 4,25 procenta, americká centrální banka zredukovala hlavní sazbu o půl procentního bodu na 1,5 procenta a Bank of England pak na 4,5 procenta. Jedná se o první koordinovanou akci světových centrálních bank za více než pět let, ke které se připojily také Švýcarsko, Kanada a Švédsko. "Zesílení finanční krize zvýšilo rizika na dolní straně pro ekonomický růst," uvedly shodně v prohlášení Fed a ECB. Světové akciové trhy po oznámení koordinované akce zmírnily své hluboké ztráty, dolar však dále klesal proti koši světových měn a americké dluhopisy stouply. Akcie evropských bank se obrátily do plusu. ČNB ŘÍKÁ, ŽE NEMÁ ŽÁDNÝ KOMENTÁŘ KE KOORDINOVANÉMU SNÍŽENÍ SAZEB VE SVĚTĚ A SLOVENSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA ŘÍKÁ, ŽE SE NEÚČASTNÍ KOORDINOVANÉHO SNÍŽENÍ SAZEB VE SVĚTĚ
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 15:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Budu pokračovat v stylu tvých "slovních perel" - Angličané zas liberálně-kolonialistický...

Á, praktik Káem se také vyjádřil. Tak to trochu rozveď, co to pro nás znamená. Mám vybrat všechna spoření a peníze utratit?

PS: Ještě zde mám malý dluh. Byl jsem upozorněn jedním znalým zaměstnancem DPP, že má informace o rozprodávání (předávání) částí podniku lidem z DPP není pravda. Za tuto mylnou informaci hraničící s poplašnou zprávou se všem čtenářům K-reportu omlouvám.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 15:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přečetl jsem si zajímavou informaci v tisku. Nejvíc v zahraničí pracují lidé z Hongkongu. Nejméně Češi. Asi je to špatné, já si ale spíš myslím, že vynikající a nechápu, proč nám stále někdo podsouvá tuto východoasijskou zemi jako vzor.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1536
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 15:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejvíc v zahraničí pracují lidé z Hongkongu
Kde jinde asi mají pracovat, Hongkong je mrňavý... Tohle mi přijde jako statistika nevypovídající naprosto o ničem.
Hromadná doprava, pořádná votrava a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka (Ivo Jahelka)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13390
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 15:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Angličané zas liberálně-kolonialistický...

Což je ovšem naprosto v pořádku .

Nejvíc v zahraničí pracují lidé z Hongkongu

Co to znamnená, "lidé z Hongkongu"? Celý Hongkong byl ve 20. století postaven na masivní imigraci ze "zbytku" Číny. Takže nějací reemigranti?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 16:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: "Byl jsem upozorněn jedním znalým zaměstnancem DPP, že má informace o rozprodávání (předávání) částí podniku lidem z DPP není pravda."
Obávám se že "znalý" zaměstnanec buď za a) nebude až tak znalý, nebo za b) vědomě fabuluje.

A z jiného soudku - prodávat se prý nebude OZT + vozovny, ale maximálně OZT + 1 vozovna, možné je i jen OZT samotné. Slibovaná čtyřicetihodinová pracovní doba prý z 90% nehrozí.
Tak aspoň jedna dobrá zpráva...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 16:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky - Byl jsem upozorněn jedním znalým zaměstnancem DPP, že má informace o rozprodávání (předávání) částí podniku lidem z DPP není pravda

Já byl jedním zainteresovaným člověkem z procesu informován, že to pravda je, že zde skutečně probíhá "výprodej" DPP a snahou je rozdrobit ho na co nejvíce kousků, aby si mezi sebou jednotlivé provozy konkurovaly a tím pádem šla cena za vše dolů. Dokonce mi bylo vyjmenováno i pár provozů s jejich budoucími majiteli, ale o tom se zde šířit nebudu. Ostatně celý tento proces je do jisté míry tajný, právě proto, že by se mohla zvednout vlna nevole u pracovníků a mohlo by se něco zvrtnout. Tomu ovšem osobně stejně nevěřím, protože 99% obyčejných zaměstnanců DPP jsou akorát sralbotkové, kteří brečí na dp aréně, káčku, prtkách, případně s kolegy u piva, ale to je tak všechno, co s tím dělají.
Byl jsem ovšem celkem důrazně ujištěn, že již dříve prosáknuvší termín prodeje jSVT nebo alespoň některých jejích částí je stále platný.
Takže uvidíme 1.4.2009, jakého bude mít např. Demon3 zaměstnavatele. :-)
To je můj názor na tuto věc. :-)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 17:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co já vím, tak se uvažuje o odprodeji DP-A.

(Nepovažuji to za dobrý nápad, aby bylo jasno.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 18:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 KM - ad "ČNB ŘÍKÁ, ŽE NEMÁ ŽÁDNÝ KOMENTÁŘ KE KOORDINOVANÉMU SNÍŽENÍ SAZEB VE SVĚTĚ"

nemůžu souhlasit

„Rozhodnutí jiných centrálních bank nekomentujeme, nicméně se jedná o významný krok. Zítra se koná pravidelné jednání bankovní rady, na jehož začátku její členové vždy rozhodují, budou-li se projednávat i měnověpolitické otázky“, uvedl guvernér ČNB Zdeněk Tůma. O tom, zda bankovní rada bude zítra projednávat měnověpolitické otázky, budeme dopoledne informovat.

Pavel Zúbek, Samostatný odbor komunikace ČNB, 08. 10. 2008
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3014
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 19:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...prodávat se prý nebude OZT + vozovny, ale maximálně OZT + 1 vozovna, možné je i jen OZT samotné...

Jo, tohle se diskutovalo v Berlíně u iontového nápoje. Důvodem je, že vozovny nikdo (resp. někdo) nechce.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 20:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OZT ... ozdravovna zdechlích tramvají ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Brejšín.)
Asi jsem z jiného světa.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 20:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Kde jinde asi mají pracovat, Hongkong je mrňavý... Tohle mi přijde jako statistika nevypovídající naprosto o ničem.
Ale Praha je ještě mrňavější a přesto se do ní lidé ještě sjíždějí za prací z širokého okolí.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 20:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osvětlím, jak je to nyní v DPP s vrátnicemi. Patří dále pod DPP a vrátní jsou stále zaměstnanci podniku. Je zde ale finesa, že tam pracují i lidé dodávaní a placení bezpečnostní agenturou. Lidé z podniku se samozřejmě brání a obsazují služby tak, aby mezi ně nikoho nemohli dát.

PS: Rozdrobení, rozeštvání, ožebračení, toť nejspíš cíl vedení podniku a magistrátu se zaměstnanci DPP.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 21:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak to funguje i jinde, v kukani vedle sebe sedi pendrek a kocka. Pendrek dela bubu a chodi na obchuzky, kocka vyrizuje navstevy. Kocka je zamestnanec, pendrek je z BA. V cem je problem? Mozna v tom, ze kocka musi vedle pendreka byt slusna a dodrzovat predpisy. Nic jineho mne nenapada.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 21:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: Mě napadá. Pendrek z BA nemá nejspíš nárok na požitky zaměstnance DPP.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 21:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdy se budou rozprodávat tramvaje?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 21:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už teď si můžeš koupit T3. Nevědí, jestli je někdo bude chtít nebo je budou muset sešrotovat.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 21:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že přednostně se budou rozprodávat ty nejnovější.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 21:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: ano, a kocka nema pozitky od BA, v cem je problem?
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 21:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: temi pozitky jsi me docela potesil. Jakou zasluhu ma vratna na chodu DPP ze musi jezdit zdarma a mit zadarmo mundur? Me taky nikdo nekupuje jeans ktere si na zidli pri praci osoupavam. Typicky priklad pozitkaru zazivam na zeleznici. Koupim si listek do jednicky, abych mohl pracovat a do vagonu pristupuji rodiny rezijkaru s rizky v alobalu. Jsem pro benefity ale pouze pro provozni pracovniky. Dalsi priklad pozitkarstvi je, ze cely okres Kladno nosi igelitky CSA. Jak k tomu CSA prijde?
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 21:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby tam ta vrátná nebyla, tak už je DPP dávno rozkradený a nebylo by co transformovat mezi jeho současné vedení...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 22:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: Promluv si s lidma, co tam pracují. Třeba ti to vysvětlí. Nezdá se mi, že by mezi sebou nechtěli lidi z BA jen z plezíru.

Ad režíjky/ Tak tomu bylo, co svět světem stojí, a nevím, proč zrovna dnes to někomu tak strašně vadí. Na druhou stranu by lidé museli být masochisty, kdyby trpně přihlíželi zhoršování svého zaměstnaneckého postavení. Myslím, že každý stav má svou hrdost. Určitě ji mají piloti, lékaři, učitelé,..., a já nevidím důvod, proč by ji neměli mít horníci, železničáři, tramvajáci..., a můžeme pokračovat donekonečna.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4580
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 10:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuším že v LDN se přinejmenším každá linka metra chová jako samostatný subjekt (jakkoliv asi patří jednomu majiteli). Busy jsou rovnou ve více rukou. Proč to nezkusit.
R31: Ale to je pozdější vyjádření. Dnes ráno je zase další.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 12:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "Proč to nezkusit"
Třeba protože to nefunguje.

Jenki: "Důvodem je, že vozovny nikdo (resp. někdo) nechce."
Někdo by chtěl jednu, proto ta varianta OZT+1...

Brejšín: "ozdravovna zdechlích tramvají"
Obrovská zásobárna tupců...

Boris: "Předpokládám, že přednostně se budou rozprodávat ty nejnovější."
Přesně tak, zájem má Brno. Termín do dvou let.
T3 potřebujem, výstavka nestačí, něco taky musí vozit substrát.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4584
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 12:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon: Jak víš že to nefunguje? (dávej si pozor, zahnilost typu Nikdy se to tak nedělalo z tebe čiší na sto honů)
Boris: A hele, všemi nenáviděné 14T a najednou se jich zbavit nechceme? Taxi šotouši napřed ujasněte, co chcete.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 13:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Tuším že v LDN se přinejmenším každá linka metra chová jako samostatný subjekt (jakkoliv asi patří jednomu majiteli).
A u nás se linky metra nechovají jako samostatné subjekty, jakkoli mají jednoho majitele? A jak si ty linky navzájem konkurují, pokud nejezdí stejnou trasu? Nemyslel jsi spíš, že mají v pronájmu soupravy? To musí být obrovsky výhodné, ale jak pro koho: obsluha metra živí nájemce, nájemce pronajímatele,...
Vidím, že z fanatismu se dá vymyslet sebevětší nesmysl. V GB funguje celá řada věcí, která tady nikdy fungovat nebude, protože jsme si absolvovali diametrálně odlišný, více než tisíciletý, vývoj. Proč si nebereme příklad z kontinentálního státu, jako je např. Francie, kde doprava funguje snad ještě lépe než v GB. To budeme raději experimentovat, ať to stojí, co to stojí. Oni to daňoví poplatníci zaplatí.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4587
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 14:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, Milky, tak nějak jseš moc svázán s fungováním DP typu "jinak to nejde" a máš malou představivost. Pamatuji, že např každá linka měla svůj management, který komunikoval s lidma (10 let stará zkušenost, nevím jak je to dneska). Prezentoval linku jako samostatnej subjekt: My vám nabízíme to a to. Ostatně i dnes stávkují jen některé linky tamního metra a ne všichni jako jeden muž. Tak na tom něco bude, ne? Pamatuju, že nejradikálnější byla Norhtern a Central, asi proto že měla nejstarší vybavení...
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 14:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Který chytrák si asi vytáhnul z "klobouku" ty nejmodernější a nejlukrativnější linky a kterej chudák ten zbytek? Nic se nemění ani v "liberální demokracii". Ty největší svinstva pod sluncem vymýšlejí lidi proti lidem. Není třeba se vymlouvat na ideologie. Chamtivost a zištnost to zařídí sama.

PS: Právě proto, že mám dostatečnou představivost, si to, na rozdíl od tebe, dokáži barvitě představit již nyní .
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 17:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: No hádej...
Asi to bude tím, že umim číst (narozdíl od tebe - viz níže) a vobčas to i praktikuju.
O odstrašujícím příkladu privatizace městský dopravy v Londýně už byly popsaný stohy papírů !
Tebou popsaná zahnilost se mě netýká, já jsem invence sama !

Jaký že se nechceme zbavit ? Máš problémy se čtenim nebo s pochopenim čteného ?
Ještě jednou si přečti mou odpověď Borisovi v příspěvku 1750 a zkus se nad ní zamyslet.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 17:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pls nechte dopravu v Londyne na pokuji. Taky jsem si myslel jak jsme skveli, ze dokazeme v metru 90sec a ze to nikdo jiny na svete nedokaze. Za prve nasich 90 je ve skutecnosti 110 a za druhe po 90sec central line jezdi taky.
BUS lane jsou skoro vsude a neni to tak davno co bylo standardem pouze sedet. Nevim kolik % dotuje Major of London, ale vim, ze ridic (mimo kloubaku na asi 10 linkach), registruje na zastavkach kazdeho cestujiciho, jsou zastavky na znameni na kazdem rohu, listek u ridice bez prirazky ...
Na konenych buzeruje ridice dopravni policie zda ma spravne vykaz a vozidlo v radnem technickem stavu. To si u nas nedovedu predstavit.
klokan2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.43.102
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 21:37:35    Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko:Taky jsem si myslel jak jsme skveli, ze dokazeme v metru 90sec a ze to nikdo jiny na svete nedokaze.
Pražský metro dokáže jezdit 9Osec, jenže to stojí peníze (soupravy navíc, energie a strojvedoucí) a ty nikdo nedává. Bláboly o tom, že by lidi nestačili nastoupit jsou mimomísní.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 21:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo má moc a prostředky, může i manipulovat veřejným míněním. Proto jsou velice potřebné takovéto diskuse a možnosti se svobodně vyjadřovat na fórech, jako je i K-report. Jsou to v podstatě paralelní informace o skutečném stavu věcí.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 12. října 2008 - 13:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Dovolím si se jako nádražák vmístnit do debaty o pražském metru.
Ač máme na všech trasách různé soupravy a různé vlakové zabezpečovače, tak ostatní technika důležitá pro provoz a údržbu je společná. Rozdělením tras do jednotlivých subjektů bychom přišli o spoustu synergických efektů...
Např. mašinky pro údržbu máme v každém depu jiné a díky kolejovým spojkám přejíždí mezi tratěmi. Pokud bychom to rozdělili, tak si mezi sebou budou muset jednotlivá depa platit, což odrazí spíš zbytečná administrativa než v tlaku na snížení nákladů.
Nebo máme společné dispečinky - sice tam většinou sedí dispečer pro každou trať a pak vedoucí směny, ale pokud dojde k mimořádné události, tak ostatní kolegovi pomohou.
Ostatně na tramvají se také šlo cestou centralizace a tramvajáci nyní patří pod Jízdní službu, nikoliv jednotlivým provozovnám. Kupodivu na metra třeba máme centralizovanou tvorbu směn pro staniční personál, ikdyž jednotlivé provozy jsou ještě rozděleny...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4601
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 12. října 2008 - 20:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prox: tyky by se mohly ty společné činnosti outsourcnout. Že by jako nepatřily žádné trase a všechny si je kupovaly. Víš? Jinak nejsi nádražák, ale nádražník. To je rozdíl :-)
Budoucnost patří bagrům!
Tonda_ježek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 12. října 2008 - 23:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to by mohla být celkem sranda, když by (dohnáno do extrému) strojvedoucí volal dispečera s prosbou o pomoc a dispečer by mu místo toho oznámil: "Dokud DP nesplatí svou pohledávku vůči mé firmě, tak ti nebudu pomáhat."
Stránky o MHD v ČR
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 12. října 2008 - 23:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ony jednotlivé subjekty nechtějí spolupracovat, i když jsou součástí jednoho podniku. Např. výpravčí jiných vozoven nechtějí brát od řidičů výkazy řidičů (štítky), i když všichni patří pod JPT. A teď si představte, že by se outsourcovali, ale možná by výpravčí konečně pracovali jak mají a skutečně řidičům poskytovali odpovídající servis, místo aby stále vymýšleli, jak si ulehčit práci na jejich úkor.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 10:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejtěžší je, aby se lidé byli schopni vůbec domluvit. "Když dva myslí a dělají totéž, není to totéž." Proto pozor na nálepkování. Určitě to bude zajímavé i pro Lorda Vetinariho, viz sobotní právo str. 11 ve sloupku Petra Uhla: "Liberály označují v USA socialisty, levičáky, tedy na rozdíl od Francouzů, pro něž jsou liberálové kapitalističtí asociálové".
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4609
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 11:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tonda Ježek: Určitě by to po prvním konfliktu velmi vylepšilo platební morálku a pročistilo zbytečné výdaje a vůbec ozdravilo finanční hospodaření všech zúčastněných. Je to k nevíře, jak kontrola korunou funguje. Někdy je to trošku drsný, zejména ze začátku, ale paxi všichni zvyknou a pochvalují si to. Teda ti poctiví a makaví. Koukám že Milky skoro se mnou souhlasí.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 11:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Něco to do sebe má, protože systém "já na bráchu, brácha na mě" vzniká právě v nepřehledných, stojatých vodách letitých zaprděných kanclů, kdy se vytvoří patolízalské kliky, ale doplácí na to všichni slušní zaměstnanci.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 11:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Nikdy jsem netvrdil, že by se snad měli tramvajáci v práci flákat. Neustále jen zdůrazňuji, že pro svoji práci musí mít vytvořeny podmínky odpovídající 21.st. - o pracovní přestávce si moci řádně odpočinout, a neobtěžovat je mimo jejich pracovní směnu záležitostmi, které má z titulu svého pracovního zařazení vykonávat někdo jiný. To by ostatně v dobře vedené firmě mělo být samozřejmostí. Tramvajáci musí co nejbezpečněji a nejkulturněji vozit cestující. Ostatní zaměstnance (alespoň tak to chápu já) najímá podnik proto, aby jim pro to vytvořili optimální podmínky.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 20:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: To s tou platební morálkou myslíš vážně ?
My jsme v platební neschopnosti, takže dodavatelé nám pochopitelně krátí a pozdržují dodávky a jaká je myslíš odezva ?
Hledají se jiní "idealističtější" dodavatelé a vytahuje se z kopřiv šrot...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 21:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon3:
Ač to nebývá pravidlem, tak dnes s tebou budu naprosto souhlasit.
Cestující mají naprosté štěstí, že nevidí ten rozklad, který panuje za zdmi podniku. Snaha o outsourcing mi spíš přijde jako bezradnost nového vedení, které se ten bordel snaží přehrát na někoho jiného. Podle toho co vidím, mám reálné obavy, že outsourcing se projeví pouze tím, že řemeslníci dostanou nové montérky. Ostatně již dnes je podnik rozdělen na jednotlivé úseky, které se mezi sebou přetahují co kdo bude dělat a z jaké kasičky se to zaplatí. Tohle outsourcing nevyřeší, spíš jen přibudou další spory...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 23:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prox - ač to bývá téměř pravidlo, tak i nyní se pod tvůj příspěvek s radostí podepisuji. :-)
To je můj názor na tuto věc. :-)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 11:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co si představit pod outsourcingem? Rozdělení podniku na části? A dál? Asi přesné smluvní vymezení dodavatelských činností a sankcí za nedodržení smlouvy. Existují-li sankce jen u tramvajáků (nikdy jsem neviděl přehled udělovaných pokut na jednotlivých pracovištích DPP, ale mám silný pocit, že podnik se vyžívá jen na tramvajácích, kde je i nejpřebujelejší kontrolní mašinerie), a u zbytku firmy se vše svede na "objektivní" příčiny, "funguje" podnik vámi popisovaným - rozkladným - způsobem. Nikdo nechce práci a odpovědnost, každý chce jen peníze, sedět v kanceláři a "řídit" přes telefon a počítač. Mnohdy ani neví, jak to tam "venku" vůbec vypadá. Musím souhlasit s LV, že v DPP nejhůř asi fungují právníci, když většina uzavíraných smluv je pro DPP nevýhodná. Podnik se tak vyžívá na těch nejníže postavených, kde to ale chod podniku z celkového pohledu ovlivní nejméně.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1773
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 11:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Špatnej pocit. Rozhodně se podnik nevyžívá jen na tramvajácích, ale institut odebírání částí (nebo i celých) prémií probíhá co vím i na ostatních provozech DPP, ten můj z toho nevyjímaje.
Zkus někdy dohlídnout dál než za vrata vozovny, už mě tvůj neustálý brekot o řidičích otloukáncích dost prudí !
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...