K-report
 

Archiv do 4. září 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 4. září 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4212
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 09:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každej považuje za zlatý něco jinýho. Spousta jistot a věcí zadarmo, které se v podstatě fasovaly. Někomu není zatěžko, když je v práci, pracovat. Viděls Anděl na horách? Jistěže řídič, kterej si vyčerpá na konečný přestávku na kterou má nárok a nezkrátí zpoždění vidí žebříček výhod jinak. Denně vídám takové, co v klidu pozorují popeláře co jim brání v jízdě klidně 5 minut. Ono se to asi celkově mění s individualizací společnosti, asi těžko dneska chtít, aby se člověk pro zaměstnavatele roztrhal.
Budoucnost patří bagrům!
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 10:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plně se ztotožňuji s výše napsanými příspěvky,
Milky - nesouhlasím s tebou, pro mě je mimo jiné ing. Dub hrdina, protože jako jediný v novodobé historii podniku jako odborář dokázal něco udělat pro "svou" členskou základnu, na rozdíl od těch tlučhubů vepřových v ostatních odborech.
Z tohoto důvodu si ho velice vážím a tobě navrhuji, představ si jeho klony ve vedení všech ostatních odborů v současné době. Kolektivka by vypadala určitě jinak atd. Ale viníci jsou pouze tito budižkničemové, ne před lety Dub & Houfek.
To je můj názor na tuto věc. :-)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 15:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Těch skutečných pamětníků co něco vědí i o 1. rep. asi moc nebude. Zkusím se zeptat Včelačky, ta je z tramvajácké rodiny.

Káem: Pro člověka zevnitř, jako jsem já, je obtížné se vyvarovat nějakého hodnocení situace, která panuje v DPP. Možná vyhovuje lidem řídícím tento podnim, možná za ni nikdo nemůže a jsme jen ve vleku událostí, které nedokážeme ovlivňovat. Jak to skutečně je, si netroufám tvrdit. Snažil jsem se ale poctivě dobrat příčin, proč zrovna v profesi řidič tramvaje je tak vysoká fluktuace, jev to, který si s osobní spokojeností člověka spojuji jen velice obtížně.

PS: Teď jsem četl chytrou knihu, která potvrzuje i mé zkušenosti z práce tramvajáka: Obyčejní lidé nemají ucelenou představu jak by co mohlo nebo mělo být, představu o nějakém lepším světě nebo lepší morálce. Ve svém každodenním zápřahu nemají čas ani chuť o něčem takovém přemýšlet. Velice negativně ale pociťují, když se ruší zaběhnutý pořádek na který si po léta své dřiny zvykli ("utahují se šrouby"), případně se jim něco bere.


Iamgood: Člověk, jenž stojí v čele nějaké organizace nebo procesu nese vždy největší zodpovědnost. Tu mu nikdo neodpáře. A zřejmě to bude přesně tak, jak píše Zygmunt Bauman v Úvahách o postmoderní době: "Největší odlišností naší doby je náhlá pluralita plurálu - dnes žijeme projekty, nikoliv projektem. Projektování a úsilí potřebné k realizaci podlehlo privatizaci, deregulaci a fragmentarizaci.
Stejně jako dříve řešíme problémy, a to buď osamoceně nebo ve skupině, ale ty se neskládají v celek a není mezi nimi "problém problémů", "problém jak skončit s problémy", jak zařídit zařizování věcí jednou provždy. Dnes si již nepředstavujeme, že zítřek bude úplně jiný než dnešek. "Dějiny došly ke svému konci", nedoufáme tedy v to, že by se budoucnost měla zásadně lišit od toho, co je dnes. Postmodernita je vlastně totéž, co zánik projektu - super-projektu, takového projektu, který nezná plurál".

Převedeno na Duba: dosáhl jedné KS, srovnání tarifů řidičů tramvají a autobusů, vyřešil jeden dílčí problém, ale celkovou situaci nezměnil, problémy jen posunul do jiné roviny. Za to bych nevinil jeho kolegy odboráře - ti takové ambice neměli. Dub si vzal jen větší sousto, než mohl zvládnout. Tisíce jiných lidí v DPP mělo úplně jiné cíle než on a žádný projekt projektů, jak píše Bauman, dnes neexistuje, a i kdyby existoval, neměl by ho kdo zrealizovat. To je sice znepokojivé, ale dává to i naděje do budoucnosti, že by snad vznikl "Projekt" na vyhlazení celé lidské rasy.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 20:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky - když ale Tonda byl řidič, bojoval za řidiče, proč by tedy měl řešit něco jiného, než řidičské problémy? Na autobusové tu byli jeho kolegové ve vedení autobusových odborů atd. A problémy globální v celém podniku měly řešit všechny OO táhnutím za jeden provaz! Jak o to ale tenkrát bylo? Všichni se k Dubovi postavili zády...
Sám říkáš - oni žádné ambice neměli - pak to tedy je jejich zásluha, že dnes brečí... :-)
"Plán všeho" asi není, přesto veškeré problémy, které v současné době tíží DPP jsou společné všem. Tedy VŠICHNI předsedové odborů by měli řešit problémy a snažit se ze všech sil spolu táhnout za jeden provaz....
Jenže to nedělají.
A stále to není vina Tondy Duba.

P.S.: když proběhla v únoru užnevímkdy stávka tramvají, tak jsem osobně pod tíhou žvástů naší ZOOS DPED vyhledal na dvoře voz. Strašnice ing. Duba (čas jsem měl, 7ka stejně nejela :-) ) a poslal jsem ho do řiti (naštěstí si to nepamatuje, bo to tenkrát ráno slyšel asi od moc lidí :D), ale postupem času, během pár týdnů jsem názor změnil o 180°, protože jsem prohlédnul tu blbost, co tenkrát odbory plkaly. Těm šlo jenom o dobré bydlo, byli s vedením podniku jedna ruka!
Teprve po této stávce jsem změnil názor a díky společným zájmům atp. se stal i přítelem Tondy.

Velice si vážím ing. Duba, jeho názorů i jeho práce.
Opakuji se, ale kéž by byli někteří vlivní lidé v DP jako on...
To je můj názor na tuto věc. :-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12967
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 22:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky - Těch skutečných pamětníků co něco vědí i o 1. rep. asi moc nebude. Zkusím se zeptat Včelačky, ta je z tramvajácké rodiny.

Upřímně řečeno pamětníci 1. republiky mě až tak nezajímají. Spíš bych bych chtěl vědět něco o té "krásné staré době", kterou pamatují tví kolegové. Což mohou být maximálně osmdesátky, možná v ojedinělých případech sedmdesátky. Jenže to podle mě žádné ideální časy ani u tramvají ani jinde zrovna nebyly...

A ještě k té ševcovské fluktuaci - napadla mě otázka (možná trochu jedovatá ), kam tramvajáci po pár letech služby na voze mohou vlastně odejít?
Musím navíc říct, že velkou část svých kolegů z doby před deseti lety stále "na trati" potkávám.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 22:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ono se to asi celkově mění s individualizací společnosti, asi těžko dneska chtít, aby se člověk pro zaměstnavatele roztrhal.

To jsi vystihl naprosto přesně. Dřív se lidé nechali doslova roztrhat pro vlast, pro národ, pro rodinu. Postavili jim pomníky, učili se o nich v dějepise (ten se má mimochodem rušit); doma si prohlíželi zažloutlá rodinná alba. Máme dnes ale vlas, národ? Mnozí ani nemáme rodiny nebo se na nich již ani nelpí - vznikají a zanikají třeba několikrát za život podle momentálních hnutí mysli. A nechat se drát pro zaměstnavatele.... Proč? Budu snad na desce cti, dostanu mimořádnou dovolenou, zahraniční zájezd? To už mi spíš poděkují staří lidé, když na ně počkám (čím je člověk starší, tím je vděčnější i za maličkosti).

Narcismus a hédonismus, to jsou současné trendy. Pečovat o své tělo, být fit a připraven vstřebávat stále nové zážitky. Uštvaný člověk z práce nemá na nic takového pomyšlení.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 23:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Zeptej se jich. Oni ti to třeba rádi řeknou, pokud z tebe nebude na hony cítit předpojatost.

Mně bys nejspíš nevěřil, navíc by to bylo stejně z "druhé ruky".
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 23:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood: Já už mu nevěřím.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12971
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 30. srpna 2008 - 08:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dřív se lidé nechali doslova roztrhat pro vlast, pro národ, pro rodinu. Postavili jim pomníky, učili se o nich v dějepise (ten se má mimochodem rušit); doma si prohlíželi zažloutlá rodinná alba.

Zas ta nemístná idealizace minulosti...

a připraven vstřebávat stále nové zážitky. Uštvaný člověk z práce nemá na nic takového pomyšlení.

A to je špatně?

Zeptej se jich. Oni ti to třeba rádi řeknou,

Já se nemusím ptát, já to samozřejmě vím . Od tramvají se dá odejít pouze "dokud je čas", hranici odhaduju individuálně tak na 3 - 5 let. Pak už to máš na doživotí. Nemusím snad vysvětlovat proč.
Proto taky mimochodem chápu to zrušení těch příplatků za odsloužené roky. Jsou totiž úplně zbytečné. Taky snad nemusím vysvětlovat proč .

A taky proto chápu minimální fluktuaci u řidičů (chcete-li strojvedoucích ) metra. Těch prvních pár let se tam dá přežít v pohodě bez stresu za docela dobrý prachy a pak už fluktuovat prostě nejde.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4222
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 31. srpna 2008 - 06:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB - to je obecnější problém, čím starší a čím déle v čím specializovanějším zaměstnání, tím méně je člověk zaměstnatelnej jinde. V mém věku a při délce mého zaměstnání u obou zaměstnavatelů mě obchází hrůza a skončil bych asi na podpoře, která by přešla v důchod
Čili ona jistá rozumná fluktuace je zdravá.
Prvorepublikové tramvajáky tady asi na mysli nikdo neměl - tam byla spíš ta hrdost, takový to "bylo dobře" mohlo platit asi za Mikuláše. Zas nebylo moc dobře pro kaštany v některých obdobích, ale to asi nebylo jen jím...
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 31. srpna 2008 - 13:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Já si minulost neidealizuji, jen píši o tom, že dříve motivovalo lidi k pracovnímu vypětí něco docela jiného než dnes. Dnes se žádné pracovní vypětí nenosí, ono také být pracovně "vypjat" do 65, resp. 70 let dost dobře nejde. Vlažně pracovat a přitom mít dost času a prostředků si užívat - to je heslo dne. Já na tom také nic špatného nevidím.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 31. srpna 2008 - 14:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky poslední příspěvek - je vidět, že jsi zaměstnancem DPP, protože jsi úplně, ale vážně totálně mimo mísu. :-)
Všichni svorně nadávají na manažery atd. s velmi vysokými platy, ale to jsou právě ti, kteří to "vlažně" "nešudlají", ale skutečně makaj do roztrhání. :-)
Bože, podle všeho jsi asi celkem mladý, ale tohle je názor..
To je můj názor na tuto věc. :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4231
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 31. srpna 2008 - 17:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych si iamgoode tipnul, že to v DP ještě není - že tam zatím maká nejvyšší management a střední články, se kterými přicházej obyčejní do styku to brzděj jak můžou. Všechny příznaky tomu nasvědčujou. Proto Milky nadává.
Budoucnost patří bagrům!
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 31. srpna 2008 - 19:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kaem: pod to se muzu podepsat
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 31. srpna 2008 - 19:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM - proto jsem zmínil, že je z DPP, protože v DPP to takhle vážně nechodí. :-) Ale DPP je stále ještě (sice již chřadnoucí) bašta let dávno minulých, co se týče téměř všeho. :-)
To je můj názor na tuto věc. :-)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 31. srpna 2008 - 20:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, máte pravdu. V DPP to tam ještě není, ale možná to tam už brzy bude.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 31. srpna 2008 - 21:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Hrubě nesouhlasim. Nejvyšší vedení ze všech sil maká projektech likvidace podniku, zatimco střední články táhnou opačnym směrem tak, aby to co z podniku zbylo ještě aspoň chvilku fungovalo.
Takhle to vidim ze svýho nejbližšího okolí zase já a věř, že to někdy dá sakra práci vejít se do nesmyslných a denně se měnících pokynů shora a zároveň udržet provoz funkční.
Škoda že jsme na srazu víc nepokecali, asi by ses hodně divil...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4232
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 31. srpna 2008 - 22:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demone , to v podstatě souhlasí. Středním článkům se to tak i z dobré vůle může jevit - prostě systém "nikdy se to tak nedělalo" a vnímaj to jako ničení podniku... A ani to nemusej myslet zle...
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 31. srpna 2008 - 22:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tohle ale fakt není ten případ i když nepředpokládam, že bych tě mohl přesvědčit.
Prostě kdo neuvidí, ten neuvěří, víš...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12991
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 01. září 2008 - 08:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - to je obecnější problém, čím starší a čím déle v čím specializovanějším zaměstnání, tím méně je člověk zaměstnatelnej jinde

No jistě. A právě proto je pro DPP nejdůležitější udržet řidiče a podobné profese prvních pár let. Pak už nikam neutečou...

takový to "bylo dobře" mohlo platit asi za Mikuláše

V devadesátkách mí tehdejší "starší kolegové" vzpomínali na "staré dobré časy" proto, že bývalo málo řidičů, a tudíž mohli jezdit hodně tzv. z volna, a tím si přímo mohli regulovat výši výplaty. Tedy ve skutečnost žádná ideální doba.

Milky - Dnes se žádné pracovní vypětí nenosí

Ne? Slyšels někdy pojem workoholik?

Demon3 - Nejvyšší vedení ze všech sil maká projektech likvidace podniku

To není pravda.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4234
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 01. září 2008 - 10:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon: Jasně, ovšem navenek to my kaštani vnímáme přeci jen pozitivněji, některé ty změny. Některé články prostě víc kmitaj, to je znát.
McB: Workoholik je ale nemocnej člověk, to bych nezaměňoval. Pak je otázka co je ideální a co je jako ideální vnímáno. To k těm přesčasum. Je to relativní.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 01. září 2008 - 11:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcb: "To není pravda"

A důkaz ? Víš víc než já ?
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12995
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 01. září 2008 - 13:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víš víc než já ?

To snad ani ne. Jen to asi vidím z jiného úhlu a v jiných souvislostech.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4239
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 01. září 2008 - 13:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to radši ani nebudu komentovat
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12997
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 01. září 2008 - 13:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak to nekomentuj.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4240
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 01. září 2008 - 13:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tušíš, na co mě svrběj prsty na klávesnici?
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 01. září 2008 - 15:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Tehdy to tak možná bylo a i dnes se najdou řidiči, kteří vítají nárůst platu přesčasovými hodinami. Faktem taky je, že to byla jiná práce než dnes - menší provoz IAD, neparkovalo se u kolejí, žádná čidla a míň "rozmazlení" cestující. Takže určitě menší vypětí, i když byly tramvaje daleko narvanější. A abych nezapomněl, od 60 měl každý jistý důchod.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 01. září 2008 - 16:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcb: Otázka zní můžeš-li to zvenku vidět z jiného úhlu a v jiných souvislostech tak, jak je to ve skutečnosti...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13022
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 14:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka zní můžeš-li to zvenku vidět z jiného úhlu a v jiných souvislostech tak, jak je to ve skutečnosti...

Otázka zní, co je to ta "skutečnost".

Já prostě tvrdím, že dle informací z mých zdrojů (hajzlbába na Vltavské, prodavačka předplatních jízdenek na IPP a další ) k žádné cílené liqidaci DPP prostě nedochází (i když různé nepěkné věci se dějí, to vůbec nerozporuju ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13023
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 14:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky - Faktem taky je, že to byla jiná práce než dnes.... Takže určitě menší vypětí

Podle mě bylo řízení tramvaje vždy velmi stresujícím povoláním. Tramvaj je totiž defuckto neovladatelný kolos, který nemá na ulici vůbec co dělat...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4247
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 14:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele Mekbajne, jen na okraj tohle je titulek z dnešní MfD (nebudu sem citovat celej článek, nemáš to prej rád, dohledej si ho).
"Průzkum mezi manažery předvídá zpomalení ekonomiky, citelný pokles potvrzují kamionoví dopravci"
To je k tématu HDP a kamiónů, kterýs tudle tak zpochybňoval. A ještě poznamenám, že je mooooc zajímavý, jak tvoje vidění zvenčí je přesný a vidění jinejch zvenčí přesný bejt nemuže. (jakkoliv s tebou tentokrát v názoru na demontáž DPP souhlasim)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13030
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 15:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

citelný pokles potvrzují kamionoví dopravci"

Kamionoví dpopravci potvrzují pokles pořád, a přitom prodeje nových tahačů a návěsů stále rostou. To je takový jejich kamioňácký folklór. Zkus si to někde dohledat .

jak tvoje vidění zvenčí je přesný

Protože mám informace zevnitř .

vidění jinejch zvenčí přesný bejt nemuže.

Proč by nemohlo?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 19:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcb: "Protože mám informace zevnitř..."

A já mam asi informace odkud ? Denně jsem nucen se s tím potýkat, takže opravdu vím o co jde.

KM: "...navenek to my kaštani vnímáme přeci jen pozitivněji..."

Ale to se musí nechat, prodat "svoje úspěchy" opravdu umějí. Nevylučuju že kdybych na to koukal zvenku, tak taky chválim, ale jak nakoukneš pod pokličku...
Třeba dneska vyšlo po půl roce další číslo DP@ktuálně, který hned na první stránce vychvaluje aktuality na novym intranetu, přitom za posledních 14 dní se na něm objevila jediná aktualita - obsazenost zasedaček. Opravdu přínosný...
O tom, že bude nějaká CoolTour linka ani řádka, o dni otevřených dveří nic, o změnách v LV nic, o očkování proti chřipce nic, o životnim pojištění nic, o změně pracovní doby nic. Zasedací místnosti...
Ale čtenáři @ktuálně jsou krmený tim, jakej máme super intranet.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 21:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Takový "odborník", jako tebou citovaní manažeři, jsem taky... Po růstu nejspíš vždy přijde pokles a po poklesu pak zase růst. K tomu nepotřebuji ani křišťálovou kouli.

Mcbain: Nejsem zastáncem starých časů s mizivou pracovní disciplínou, na které řada lidí zjihle vzpomíná. Nejsem ale ani zastáncem dnešního utahování šroubů bez odpovídající péče o lidi a diferenciace finančního ohodnocení podle náročnosti jednotlivých pracovních zařazení. To se od minulých praktik moc neliší. Tehdy ať člověk pracoval zodpovědně nebo to flákal měl ve finále stejně, takže se kvalitně dělat nevyplácelo; vlastně měli takového jedince za hlupáka (pokud mu svědomí nedovolovalo práci odbývat a podvádět), dnes zas je za hlupáka ten, kdo dělá nejtěžší práce, aniž by za to měl jakékoliv zvýhodnění proti néně exponovaným pozicím. Pak se nelze divit, že lidé na klidnějších pozicích dokáží přesluhovat daleko za svůj důchodový věk, ale ti skutečně fizicky a psychicky vytížení vbrzku odcházejí. Každý si totiž dokáže spočítat, zda mu finanční ohodnocení, nebo třeba délka pracovní doby či důchodový limit, vykompenzuje fyzické, a zejména psychické opotřebení. A je zajímavé, že např. v DPP, narozdíl od New Yorku či Melbourne, si spočítali, že se jim vyplatí školit stále nové řidiče tramvají, autobusů nebo metra, namísto aby jim vytvořili přijatelnější vizy jejich budoucnosti, než jakou mají tito lidé v pržském dopravním podniku (žádné nadstandardy v podobě lázeňské nebo rehabilitační péče, žádné zkrácení pracovní doby, prodloužení dovolené ani dřívější odchod do důchodu).
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
klokan2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.125.70
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 23:21:30    Odkaz na tento příspěvek  

Demon3:...přitom za posledních 14 dní se na něm objevila jediná aktualita...
náhodou se na novým intranetu objevila zajímavá informace v jedné nedůležité rubrice:
* V současné době neexistuje v DP správce těchto dat ani relevantní datový zdroj. Z tohoto důvodu nemůžeme garantovat správné údaje.
Když sháníte na někoho telefon, nebo potřebujete vědět, kde sedí, je to informace k nezaplacení
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 00:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem byl dnes na Kobylisích svědkem scény: Kdosi chtěl Opencard, slečna za okénkem mu vysvětlovala, že na Kobylisích ne, on oponoval, že na webu četl, že na Kobylisích ano, nakonec vzteklý odešel, že si na ni bude stěžovat.

Našel jsem si v práci pro zajímavost web magistrátu, Kobylisy tam skutečně pro Opencard uvedeny jsou. Jsou u toho ale také dvě malinké hvězdičky, že jen pro dobíjení ...

Ptám se: Koho to kurva zajímá, že je to jen pro dobíjení, když dobíjet se bude nejdřív za několik měsíců? To opravdu nejste v DP schopni vyplodit stručnou a věcnou informaci, kterou by pochopil zejména ten, komu je určena? Jistě by to ocenila i ta slečna na okénku ... komu je platné, že je to naprosto pintlich, když kromě několika málo dopraváků a šotoušů tomu vůbec nikdo nerozumí? Fakt si myslíte, že někdo čte hvězdičky? A chcete, aby to bylo pintlich, nebo aby to fungovalo?

Teď je doba, kdy všichni chtějí kartu VYSTAVIT. Tak tam dejte info o tom, kde se karty vystavují. Bez dalšího. Info, které bude aktuální nejdřív za čtvrt roku, tam dejte až za čtvrt roku.

Nevztekal bych se tolik, kdyby tohle nebyla jen typická ukázka totální nepoužitelnosti úředníků DP a magistrátu.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13039
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 00:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon3 - Denně jsem nucen se s tím potýkat

To bude asi ten problém .

LV - To opravdu nejste v DP schopni vyplodit stručnou a věcnou informaci, kterou by pochopil zejména ten, komu je určena?

Asi nejsou. Ještě málo je transformovali .

Ještě, že mě žádná opencard nezajímá. Fakt postiženým nešťastníkům nezávidím.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 06:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"kdyby tohle nebyla jen typická ukázka totální nepoužitelnosti úředníků DP"

A jsme u toho ! Jestli je tohle typická ukázka totální nepoužitelnosti, pak rozhodně ne úředníků, nýbrž vedení !
Nelze v jedné větě obhajovat slečnu na okénku a v druhé jí celou situaci dát za vinu.

Mcb: "Asi nejsou. Ještě málo je transformovali"

Viz vysvětlení výše.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 07:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak. "Úředníci" s tím nemají až tolik společného. Vše je outsoursingováno. Stačí si přečíst, kdo skutečně vydává kartu, ale i s kým má DPP smlouvy na prodej předplatného.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4251
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 09:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opencard: Já přejdu na čtvrtletní kupóny, čímž jim dám šanci to během roku dopilovat. Zlatá inKarta.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 11:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovičko, Borovičko, vy jste ztělesnění toho, co mi právě vadí, vy se mi snad jen zdáte, jinak to není možný ... já řeknu, že to DP/magistrát mám psát stručně, jasně, uživatelsky přívětivě, aby to pochopila i stará babka, a on odpoví "stačí si přečíst" ...

... to je alibismus, Borovičko. To je přístup člověka, který chce mít něco z krku a je mu jedno, jestli to bude fungovat. Já říkám, že něco nefunguje a on mi odpoví, že je to předpisově správně ... to vím i bez vás, Borovičko.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 13:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tak, předpisy jsou formálně dobře, ale přesto to nefunguje, přesto nejsme spokojeni. Je třeba systém polidštit, protože pokud není dělán pro lidi, tak je to samoúčel k ničemu. A polidštit jej mohou zas jedině lidé. A polidští ho jedině spokojení lidé. A ještě lépe spokojení lidé, kteří mají o svoji práci zájem. Pokud nebudou spokojení, budou se vždy odvolávat jen na předpisy a spokojenost druhých jim bude šumafuk.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 14:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV: Umíte číst obsah vět:
"Úředníci" s tím nemají až tolik společného. Vše je outsoursingováno.
Pokud tomuto nerozumíte, nekomentjte nic o alibismu a už vůbec ne o ne/fungování. Nikde nepíšu, že to funguje.

Prostě pláčete a nadáváte špatně, když tak alespoň rozliště ono "úředník"/politik a posuďte kde si doopravdy můžete stěžovat.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 15:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je jak mluvit do dubu ... ztráta času.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 16:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdo se tu vzteká, já se tomu směju.-)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 16:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovičko, to v odkaze, to jste vy?

odkaz
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 16:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud ano, pak místo trapné obhajoby neobhajitelného by asi nebylo od věci to prostě na magistrátním webu opravit, popř. na to někoho upozornit.

Stačilo by dát tam seznam míst, kde se OPENCARD vydává. Že se budou dobíjet i jinde, to celé dejte jako poznámku pod čarou. Takto:

Žádosti o vydání karty Opencard se přijímají vydávají zde:
-
-
-
-
================
* Dobíjení již vydaných karet bude možné i na dalších místech (.....).

Zkuste být trochu užitečný.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 16:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezdá se vám, že na pokračování diskuze by v tomto případě lepší hospoda? Tam by bylo vhodnější místo k objasnění některých vámi nepochopených reakcí. Podstata vašeho problému je jinde.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 16:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pokud na to máte najatou firmu, tak jí zpřesněte zadání. Od toho tam jste.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1916
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 19:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už míříte mnohem mnohem blíž, ale stejně narazíte na tvrdou realitu. Kolik ministrů řídí ministerstva jako politici a kolik jako úředníci? Pravda někeří maj teď na krku za neúřední přístup soud a jeden snad stále bručí. Ale zase dnes už jsou zcela veřejně dosazováni politiky náměstci, ředitelé odborů, vedoucí...

A ke kartě: Z DF ČD mne zaujal postřeh s in kartou Podobnost s problémy OpenCard není vůbec náhodná. Systémy se připravují za pochodu. Situace v IT dnes není taková, aby se před spuštěním projektu prováděla několik let dokonalá analýza, postupuje se metodou řešení dílčích kroků. To samozřejmě přináší určitá rizika, spočívající v tom, že se ukáže, že některé původní představy na počátku řešení z různých důvodů neodpovídají pozdější realitě. no a pokud k tomu připočtete politická přání (nejlépe ihned a všichni) a zájmy firem (ty je opravdu potřeba neustále usměrňovat, aby došlo i na občana) tak výsledek připomíná kočkopsa.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 19:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo k tomu webu cituji V případě připomínek k obsahu kontaktujte správce na redakce.portal@cityofprague.cz - (není to jinak pro ouředníky).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 00:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovičko, já kašlu na vaše kecy. Já chci, abyste zvedl telefon a napravil to, to je záležitost 3 minut.

Nebo mám ten telefon zvednout já a zavolat Bémovi?

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 11:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Lajdáctví druhých vždycky odskáče ten s nejméně hroší kůží. Asi byste měli příště vybírat lepší partnery pro spolupráci, jenomže hrozí, že budete vybírat donekonečna a spokojenost lidí (LV) bude v daleké budoucnosti (jako za socialismu).

PS: Ale nebuď smutný, za chvíli si to vyzkoušíme i u JPT. Osobně pokládám outsourcování subjektů, mezi nimiž neexistuje tržní vztah, navíc za situace, kdy veškerá zodpovědnost za kvalitní fungování původního celku padá na hlavu outsourcovatele, za zhůvěřilost. Outsourcing splní svůj účel jen tehdy, pokud si odběratel služeb může na trhu vybírat tu nejlepší dodavatelskou nabídku. V DPP nic z toho není splněno. Např. nezi provozem tramvají a dopravní cestou není splněna ani jedna z vyše uvedených podmínek. Naopak tam, kde outsourcovat lze okamžitě za uvedených podmínek - např. ostraha objektů - se s outsourcingem nepočítá.

Osobně nevěřím, že budování vztahů přes počítač nebo tiskopisy povede ke kvalitativně lepším výsledkům v poskytování služeb. Nová kvalita může vzniknout jen na základě bezprostředního vzájemného dohadování a porovnávání mezi dvěma subjekty, nikoli rozdělením si kompetencí na papíře a vírou, že jsme pro věc učinili jednou provždy zadost. Uvedu konkrétní příklad: řidiči ve Strašnicích dříve na stanovišti při zatahování na objízdné koleji informovali přítomného technika o vyskytnuvších se problémech na tramvaji během uplynulé směny. Byl zde tedy bezprostřední kontakt člověka s člověkem. Technik ale "zmizel" a dnes "stačí" jen zápis ve vozové knize.

Myslím si, že kontakt člověka s člověkem má větší tvořivou sílu než předávání si papírů, a že to platí obecně na všech úrovních.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 13:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně nevěřím, že budování vztahů přes počítač nebo tiskopisy povede ke kvalitativně lepším výsledkům v poskytování služeb. To určitě ne. Prostě místo aby to byla záležitost 3 minut = jednoho telefonu (ano LV ještě nedávno to byla otázka 3 minut:-(), musím vyplnit e-formulář, poslat kamsi na tajemnou adresu na tzv. helpdesk. Po 2 dnech operátorka dejme tomu ze Zlína zahlásí splněno, aniž by cokoliv splněno bylo. To už vím, že za sjednanou firmu A to dělá firmou A sjednaná firma B a domnívám se (správně) že "technik" firmy A zahlásil splněný úkol ihned jak zaúkoloval firmu B aniž firma B práci zahájila. Ovšem mezitím musela proběhnout zcela zbytečná kontrola nesplnění úkolu a prácné shánění kontaktů a zaúkolování firmy B a vysvětlování proč takto a ne přes helpdesk. Současně čtu inzerát, že firma A hledá helpdesk operátora pro Slovensko. Že bych to vzal z Prahy na vedlejšák .-)
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 14:28:23    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud použiji terminologii Dfens.cz, tak se zdá, že podnik se dostal do třetího stádia zmrdifikace, kdy jest outsourcován hlavní smysl existence podniku, zatímco cingrlata se stávají raison d´étre.
Zároveň jest patrná aktivizace vohnoutů, tím ovšem nemyslím Milkyho, ten jim jen občas dělá advokáta. To, jak se "zhoršilo zacházení s lidmi" je vidět zejména na tom, jak rostou platy za současné stagnace technologií.

Takže výsledkem je to, že zmrdi zmrší tu komerční fasádu neschopností asopoň své nesmysly uvádět pořádně v život, zatímco vohnouti ovládnou provoz, protože se mezi nimi nenajde člověk, který by dokázal povýšit vohnouty na zaměstnance tak, aby se stal protiváhou zmrdologiky a ichtylismu komunikace s obětí - kaštanem.

Pro neznalé, učebnice Zmrdologie zde odkaz

Milky, očekáváte od lidí více, než jsou schopni. Pokud je místní národně socialistická buňka tím, co místní populus chce, nemůžete čekat v době vrcholící zmrdovohnoutské občanské války nic jiného, než žijete.

Jeho Lordstvo jest důkazem prašiviny systému, pro který pracuje.
Vědí, Lordstvo, jestli má DPP fungovat na Jejich zavolání, tak to jdou s tim Klausem a ostatními zoufalci rovnou někam, vždyť tohle bylo modem operandi normalizace.

Nedělejte ze sebe trapáka, jestli to funguje, jak nabízíte, tak to nefunguje a je nejvyšší čas to změnit.
Jo a co telefon na Voloďu s Medvídkem, ten ještě nemáte?

Jestlipak pan Klaus také dostane flek v Gazpromu, po německém premiérovi to nebude pro pana presidenta žádná potupa.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 15:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovičko, mohl byste hnout konečně prdelí a udělat něco s touto tabulkou:

"http://www.opencard.cz/jnp/cz/opencard/kontaktni_informace/kontak tni_mista_pro_prodej_kuponu_pid.html"

- tj vyškrtat z ní místa pouze pro dobíjení a dát je do extra tabulky? Popř. na to upozornit vašeho šéfa? Mimochodem, jestli vás outsourcují, tak co váš odbor na magistrátu ještě vlastně dělá?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13051
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 15:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeho Lordstvo jest důkazem prašiviny systému, pro který pracuje.
Vědí, Lordstvo, jestli má DPP fungovat na Jejich zavolání, tak to jdou s tim Klausem a ostatními zoufalci rovnou někam, vždyť tohle bylo modem operandi normalizace.

Nedělejte ze sebe trapáka, jestli to funguje, jak nabízíte, tak to nefunguje a je nejvyšší čas to změnit.
Jo a co telefon na Voloďu s Medvídkem, ten ještě nemáte?

Jestlipak pan Klaus také dostane flek v Gazpromu, po německém premiérovi to nebude pro pana presidenta žádná potupa.


Pocestný, mírněte to. Díky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 15:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Ad helpdesk: Tohle je klasika, už se mi to taky několikrát stalo, navíc to máme dohnané k dokonalosti tím, že i zdánlivě stejné činnosti se zadávají několika firmám. Kupříkladu ohlásím helpdeskem ucpaný sifon a stržený kohoutek umyvadla a přijedou mi na to DVĚ firmy, na každou závadu jedna !
V ideálním případě se jim to povede i do týdne...

Milky: "...tam, kde outsourcovat lze okamžitě za uvedených podmínek - např. ostraha objektů - se s outsourcingem nepočítá"
Nevim jestli všechny, ale určitě převážnou většinu objektů DP přeci již dávno hlídají najaté firmy ?
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 16:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čili, Borovičko, já vím, že to máte těžký a jste z toho taky nasraný, ale nechápu, proč ten systém obhajujete. Lidi nemůžou za to, že vám vnucují outsourcing.

Shrnuto, soustřeďte se na zdůvodňování toho, jak by něco udělat šlo, a ne na zdůvodňování toho, proč to nejde. Už kvůli té slečně v obylisích, která musí den co den vysvětlovat méně pozorným klientům, že tu frontu na Opencard tam stáli zbytečně. A je tam proti nim sama a osobně a nemá se kam schovat.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 17:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Systém neobhajuji. Ale podal jste snad podnět na příslušném místě? Ne že se pan B. fláká a kašle na požadavek, jak vás asi svrbí Ale že je problém s údaji na webu OC.

redakce.portal@cityofprague.cz

Věřte, že v tomto případě podnět od občana je silnější než od zaměstnance, který má prioritu 0 (neb kolem oc je fofr) A uvidíte, zda a jak na to zareagují.