K-report
 

Archiv do 17. června 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 17. června 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 00:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě je už dávno lepší přepnout na jiný program jiných sekcí tady. Dovolte proto lakonické summary… (pokud to bude působit jako OT ve vaší debatě, tak mě omluvte)

Jediná jistota je, že vše je nejisté. (Shakespeare)
Kořeny korupce ve státní správě netkví ve stranických legitimacích té či oné partaje, ale mnohem hlouběji v lidských povahách. (…) Člověk, jaký je, neodpovídá člověku, jaký by měl být. Tak rozporná je také politika. (…) Na otázku po radikálním zlu v člověku neexistuje odpověď. (…) Nic není černobílé a vše je vázáno na nějaký kontext či souvislosti, které člověk mocenského postavení či radikálních názorů, byť v pokusných komorách možná i stokrát pravdivých, málokdy vidí. (Dürrenmatt)
A jestli začíná být v týhle naší společnosti dejme tomu napětí, je to důsledek politické nedůslednosti, vymýšlení trakařů znovu, mlžounství a často improvizace při řešení zásadních otázek - a to na všech úrovních až po komunál. (…) Exaktní může být jen něco, co má v reálných podmínkách i něco jako pravidla, jak to používat i využívat, ale ne zneužívat, příp. ne aplikovat nekonsensuální novoty šílených kravat zprava i zleva. Jinak exaktní vyvažování a samodorovnávání je samozřejmě cesta. (…) Dogville je výbornej film a poučnej taky. Ale my tady máme co dočinění s Kocourkovem. To bude ten problém. (můj hlod)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12164
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 00:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV - Mně by pro začátek stačilo vrátit se ke zlatému či stříbrnému standardu a dát do Ústavy větičku "žádná banka nesmí emitovat nekryté peníze ani poskytovat nekryté úvěry." To by mi bohatě, přebohatě stačilo. Zbytek by se srovnal sám.

Přesně tak. Důležité jsou totiž jen dvě věci:

1. potřeba vlastnit
2. potřeba rozmnožovat se

A někdo prostě má, a někdo prostě nemá. Vše ostatní je tomu jen podřízené. Je to možná primitivní, ale je to tak. Tím je motivováno a poháněno úplně všechno v celých dějinách lidstva.
Takže hurá soudruzi do stávky - někomu tím jistě splníte potřebu vlastnit a některým asi i potřebu rozmnožovat se .

KáeM - když to tak pozoruju, jsem stále více pro většinovej volební systém.

Jistě. Lepší jedna (zločinecká ) partaj s jasným mandátem, než několik různě slabých minipartají. Kolik lidí téhle země reprezentuje Kateřina Žak nebo Jiří ?

LV - vykašli se na koncepce, smiř se s tím, že svět vždy byl, je a bude nejistej, maximálně můžeš jednu nejistotu nahradit jinou, nech všechno běžet, nesnaž se to naplánovat, a pak to bude fungovat.

Tak. Jak už jsem psal nedávno jinde, tak Erich Honnecker prohlásil 19.1.1989, že "berlínská zeď tu bude ještě 100 let". Tento výrok snad nepotřebuje komentáře. Prostě každý den a každou vteřinu vznikají nové výchozí podmínky pro "budoucnost", a tím i nové a nové věčné nejistoty.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12165
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 00:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin - ale ne pro globalizovanou ekonomiku šesti miliard.

Žádná globalizovaná ekonomika 6G lidí neexistuje. Existuje tak maximálně "globalizvaná" ekonomika Evropy, severní Ameriky a jejich některých dodavatelských částí na jiných kontinentech, zejména v přímořských částech jihovýchodní Asie. Ale většina z šesti miliard lidí ve skutečnosti v žádné "globální" ekonomice vůbec nežije. To si myslíme jen my tady v pupku světa.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 00:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak. Důležité jsou totiž jen dvě věci:

1. potřeba vlastnit
2. potřeba rozmnožovat se


Ano. Všech problémů se zbavíme tím, že jim nepřiložíme žádnou váhu. Taky řešení.
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 00:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádná globalizovaná ekonomika 6G lidí neexistuje. Existuje tak maximálně "globalizvaná" ekonomika Evropy, severní Ameriky a jejich některých dodavatelských částí na jiných kontinentech, zejména v přímořských částech jihovýchodní Asie. Ale většina z šesti miliard lidí ve skutečnosti v žádné "globální" ekonomice vůbec nežije. To si myslíme jen my tady v pupku světa.

OK, zredukovali jsme šest miliard na miliardy tři. Co dál?
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 01:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV:
Po celý starověk.

Můžete být konkrétnější? Místem a časem. Já (z pochopitelných) důvodů jsem nejsilnější v kramflecích historie kolem Palestiny, ale tam po celý starověk platily zákony upravující trh, půjčování, prodej a koupi nemovitostí, lidí... starosti o chudé, almužny, daně/desátku... vzhledem k propojenosti státu a "církve" obvykle mající náboženské pozadí... Trochu vím i okolních národech a nemám dojem, že by zrovna Izraelci byli svou organizací nějak výjimeční (etiologie, božstva a detaily stranou).

Dokonce bych si dovolil tvrdit (což Vás možná zvedne ze židle), že pokus obnovit ekonomické fungování starověku při zachování moderního ateismu (nebo alespoň nějaké filosofie, která by nahradila náboženské hodnoty) by bylo dost fatální. Ono, když se řekne A, je třeba taky říct B. A když regrese, tak úplná. ;)

Jestli Vy (Vaši přednášející, oboroví kolegové) jste na to nekoukl jenom z rychlíku a (skoro bych řekl, pardon) jak se Vám to hodilo.

Ekonomie JE exaktní věda a lidské potřeby lze vyčíslit.

Jako výpověď víry je to hezké. To, že je jedna exaktní si myslí i mnozí teologové, filosofové, antropologové... (a z jejich pohledu je to neochvějný fakt, jehož popíráním si nejvýše vysloužíte přídomek tupec nebo šarlatán). Ale jak v tom máte lidi, tak máte problém. Vzoreček, nevzoreček...


Antar:

"skutečnost není taková, jaká doopravdy je, ale je taková, jakou si ji lidé vyloží"

Trochu dopilovat znění a tesat do kamene. ;) Dokonce to podepíše i nejeden (kvantový) fyzik. A to má fyzika jo punc exaktní vědy. ;)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 01:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB:
Jistě. Lepší jedna (zločinecká ) partaj s jasným mandátem, než několik různě slabých minipartají.

Ona je to zajímavá myšlenka, jejíž variaci jsem již slyšel jinde. Kradou horem dolem, protože jsou tam na (obvykle) čtyři roky a neví, jestli tam budou znova. Ale když je tam necháme jedny a ty samé dost dlouho (celkem jedno které), tak si časem nakradou a třeba... začnou i pracovat. ;)

Smutné zkušenosti z (komunální) politiky ukazují, že namnoze jedinými pracovitými a na jednání připravenými zastupiteli bývají komunisté. Nikdo se s nimi nebaví, k lizu je nepustí a tak alespoň něco dělají, aby se nenudili. :-( Což nevypovídá o kvalitě KSČm a jejich kádru (který by se v jiné situaci jistě choval jinak), nýbrž poukazuje na smutný fakt, že moc korumpuje. A Příležitost dělá zloděje (oni za to vlastně nemůžou). ;)

(Příspěvek byl editován uživatelem Hnidopich.)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 01:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich, Syverin: Nepozoroval jsem, že by ve starověku fungovalo plánované hospodářství. Ale věřící socialisty nepřesvědčím ...

McBain: Díky.

Tracy: Ano, vše je v lidských povahách a potřebách. A myslet si, že tím pohnu nějakým nařízením, to je jako hrozit válkou bez vojska.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 02:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV:

Aha, tak to jsme se nepochopili... Já měl dojem, že jste tvrdil: Ve starověku fungoval volný trh, ne že ve středověku nebylo plánované hospodářství. V tom případě jste se starověkem opravdu, ale opravdu neodpověděl na mou (a Syverinovu) otázku.

Na to, kde nebylo uplatňované plánované hospodářství (nebo alespoň ne čistě) najdete příkladů hodně, ale kde (nebo kdy) pak se podařilo nastolit volný trh, kde exaktně popsaná ekonomika a neviditelná ruku trhu zajistily bezproblémový chod a dlouhodobé fungování bez regulačních zásahů... Ono to vlastně asi musí být dnes, protože když to funguje a lidé snad dokonce profitují, tak by byli opravdu blbí, kdyby se toho zbavovali (kromě Atlantidy, ale to snad neřeknete ;).

Mě to totiž přijde jako hezká Utopie, KDYBY to fungovalo, ale různých povídaček o tom, jak by se lidi měli, kdyby... už bylo. Proč zrovna Vás by měli všichni následovat v radostném budování. Asi to chce lepší Markéting.

A mimochodem, kdybychom se chtěli pouštět do historických argumentů (i když jak se zdá, tak už zase ne)... Tak komunisti regretovali ještě důsledněji, k prvobytně pospolné, což taky docela fungovalo. ;) Hurá na mamuta.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 03:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale věřící socialisty nepřesvědčím...

Minimálně tenhle jeden socialista ví, že se jedná o jeho přesvědčení a stojí si za ním dostatečně na to, aby neměl potřebu dodávat mu domněle na vážnosti povyšováním na objektivní pravdu všehomíra (dokonce mu jsou všepravdy z podstaty podezřelé).

Něčemu věřit nebo být o něčem přesvědčen je zcela v pořádku a člověka důstojné. Drobátko neštěstím je, když se to zvrtne ve fanatismus nebo slepou (nereflektovanou) víru. Ale to jistě nemůže být případ vždy věcného Patricije. ;)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 03:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A právě proto vám Patricij nechá vaši víru, vymlouvat vám ji byla ztráta času stejně jako bojovat proti vraždám, a soustředí se na ten zlatý standard, což socialismus eliminuje na přijatelnou míru stejně dobře, jako legalizace Cechu vrahů eliminovala na přijatelnou míru vraždy :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 04:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A právě proto vám Patricij nechá vaši víru...

... a ponechá si tu svou. ;) Všichni jsou spokojení.

Když už ani do fóra nejde psát bez překlepů, nelze očekávat žádné zásadní pracovní výsledky... takže: Dobrou noc.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hnidopich.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12167
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 10:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin - Ano. Všech problémů se zbavíme tím, že jim nepřiložíme žádnou váhu. Taky řešení.

Já už dávno neřeším věci, který prostě vyřešit nemůžu. A ještě jsem zapomněl na třetí potřebu, nebo spíš pud, který je pro existenci lidstva důležitý - pud sebezáchovy.

Hnidopich - Smutné zkušenosti z (komunální) politiky ukazují, že namnoze jedinými pracovitými a na jednání připravenými zastupiteli bývají komunisté. Nikdo se s nimi nebaví, k lizu je nepustí a tak alespoň něco dělají, aby se nenudili. Což nevypovídá o kvalitě KSČm a jejich kádru (který by se v jiné situaci jistě choval jinak), nýbrž poukazuje na smutný fakt, že moc korumpuje. A Příležitost dělá zloděje (oni za to vlastně nemůžou). ;)

No jistě. A proto ta stávka. Odborářští bossové ucílili příležitost, a jdou "do toho". A někteří jim v tom sehrají roli těch pověstných "užitečných idiotů" . Takže hodně štěstí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3746
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 10:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV ( a většinovej volební systém) - ano, přiznávám, že toto poznání mi trvalo 20 let, jakož i rozhodnutí změnit stranu, kterou budu volit
McB (a globalizace): To je neuvěřitelný. Ty to všude kolem přímo zažíváš na vlastní kůži a klidně napíšeš , že to není. Jseš fakt větší demagog než já. Právě ve světle takovýchto hlášek hodnotím i tvé insider info o PRAKu a podobných věcech.
Demon3 (pracovat/žít) - no bohužel vidím to z vašich (nevím jestli konkrétně tvých) příspěvků. Každej si tu jen stěžuje.
McB: Jo, rozmnožovat se by mě bavilo. Navíc jsem objevil velmi bezpečný způsob jak tu činnost provozovat, aby vedla k potěšení ale ne k výsledkům. Vlastnit ani moc nemusím, možná proto jsem dost v opozici :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12168
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 11:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a globalizace): To je neuvěřitelný. Ty to všude kolem přímo zažíváš na vlastní kůži a klidně napíšeš , že to není

Zažívám akorát žvanění o globalizaci, jakož i o jiných "jasných" věcech. Tedy pokud nemyslíš tu "globalizaci" Evropy a Ameriky a jejích čínských a korejských dodavatelů. Ale věř mi, že velký části pozemšťanů se toto vůbec nedotýká. Stejně "globální" byl svět už před sto lety (a svým způsobem byl možná globálnější).

Je vidět, že málo cestuješ . Proto ty tvoje soudy o dopravě na letiště a teď i o tomhle.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3749
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 11:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: To je zbytečný. Nechám ti tvoje pojetí globalizace a ty mi nech moje pojetí dopravy na letiště. Rozdíl je v tom, že to první existuje a nelze o tom tudíž už snít, to druhý neexistuje a lze o tom snít.
Jedním ze znaků globalizace je i to, že už není třeba fyzicky cestovat. Přesně je to to co jsem ti napsal - pro stromy nevidíš les, když si myslíš že počet navštívených letišť je přímo úměrný znalosti organizace dopravy.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3751
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 11:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pár čísel, než tu zas někdo bude psát o státním dluhu, jo?
MF ČR/ ČTK

Státní dluh České republiky klesl v prvním čtvrtletí 2008 o 32,2 miliardy na 860,1 miliardy korun. Financí dnes potvrdilo své údaje o státním dluhu z počátku dubna. Na každého Čecha tak připadá dluh 84.000 korun. Za celý loňský rok ale stát zvýšil státní dluh téměř o 90 miliard korun.
Státní dluh tvoří dluhy centrální vlády a vzniká především hromaděním schodků státního rozpočtu. Státní dluh je financován pokladničními poukázkami, státními dluhopisy, přímými půjčkami nebo například půjčkami od Evropské investiční banky.
Důvodem snížení dluhu byl podle dřívějšího vyjádření ministerstva větší než očekávaný pokles těchto instrumentů v oběhu. Za tři měsíce jejich objem klesl o 35,3 miliardy korun.
Vnitřní zadlužení státu kleslo za čtvrtletí o 34,4 miliardy na 740 miliard korun. Zahraniční dluh státu pak klesl o 2,9 miliardy korun na 120,1 miliardy korun.
Průměrná splatnost státního dluhu stoupla na 6,7 roku a takzvaný obchodovatelný státní dluh během čtvrtletí klesl na 823,6 miliardy z 853 miliard na konci roku 2007.
Státní dluh spolu s dluhy zdravotních pojišťoven, mimorozpočtových fondů a místních rozpočtů vytváří takzvaný veřejný (vládní) dluh. Podle analytiků je současný veřejný dluh ve srovnání s okolními zeměmi relativně nízký a stabilizovaný, nebezpečí ekonomové vidí spíše do budoucna v možném rychlém růstu dluhu.
V roce 2007 se podle informací Českého statistického úřadu zvýšil přibližně o 50 miliard na více než bilion korun. V poměru k HDP ovšem klesl na 28,7 procenta, přičemž podle pravidel pro přijetí eura nesmí překročit 60 procent.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12169
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 12:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Státní dluh spolu s dluhy zdravotních pojišťoven, mimorozpočtových fondů a místních rozpočtů vytváří takzvaný veřejný (vládní) dluh

Státní - veřejný/Irán - Irák, co na tom záleží . Důležitý je, že souhlasí ta jedna TKč a že "ekonomové vidí (nebezpečí) spíše do budoucna v možném rychlém růstu dluhu".

Jedním ze znaků globalizace je i to, že už není třeba fyzicky cestovat.

To je stále důležité je. Svět (zeměkoule) je i dnes ve svých částech velmi rozdílný, a jakési globální trendy se dají pozorovat jen někde. Například v návazné dopravě na mezinárodní letiště, to funguje všude na světě opravdu stejně .

Přesně je to to co jsem ti napsal - pro stromy nevidíš les, když si myslíš že počet navštívených letišť je přímo úměrný znalosti organizace dopravy.

To je jen jedním z předpokladů. Důležité jsou i jiné znalosti a zkušenosti . A ze všeho nejdůležitější je - jako všude jinde - mít přístup k informacím .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3755
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 12:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chichichi, mekbajne, ty si tak hezky nabíháš. Víšco, já z tvých znalostí těžím, tak jak je nám tu sděluješ a spojuji je s těmi "ostatními" co o nich píšeš, že má každej mít taky a vychází mi to co mi vychází. Kdežto ty odmítáš připustit že bych měl nějaké znalosti, natož je využít, jak ti je tu furt cpu a vaříš jen z těch tvých. No a proto ti vychází to co ti vychází. Vlastně nevychází. Jako i ostatnim šotoušum.
Jinak zdá se, žes nepochopil ani ten rozdíl mezi státním a veřejným dluhem (státní je podmnožinou veřejného, že)
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 12:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Ježíšmarjá kterou?
Vzhledem k tomu, že vím, kterou jsi volil dosud, tak z toho nejsem moc moudrej ... notabene ve spojení s většinovým systémem.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12170
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 12:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - co o nich píšeš, že má každej mít taky a vychází mi to co mi vychází.

Taky je důležitý umět s informacemi správně pracovat .

No a proto ti vychází to co ti vychází.

Mě nemusí nic vycházet. Já totiž vím, co se na kolejích děje (a proč se to tak děje) .

Jako i ostatnim šotoušum.

Já nejsem šotouš, já jsem šotouš-insider.

Jinak zdá se, žes nepochopil ani ten rozdíl mezi státním a veřejným dluhem (státní je podmnožinou veřejného, že)

Jak říkám - Iran/Irák, co na tom záleží .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3757
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 13:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Mám neodbytný pocit, že si ze mě děláš
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 13:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Ale nic si z toho nedělej, já taky dospěl k rozhodnutí, že PRAŽSKOU ODS volit tentokrát nebudu, a ne proto, že mi to radí Václav V. ... Bém mi pije krev a z představy, že by byl primátorem policajtskej mozek Blažek, se mi dělá zle ... já ti to snad porvé v životě hodím Lidovcům, ti mi přijdou v Praze jako nejmenší zlo. Těch cca 10 let vlády fakticky bez opozice už musí konečně skončit.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12172
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 13:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - Mám neodbytný pocit, že si ze mě děláš

To . Jen to neberu tak vážně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12173
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 13:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bém mi pije krev a z představy, že by byl primátorem policajtskej mozek Blažek, se mi dělá zle ...

Takovejch je nás asi víc.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3759
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 14:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: To je možná ještě horší.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12174
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 14:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je možná ještě horší.

Co, že mi taky pije Bém krev, nebo že neberu tak vážně rozdíl mezi veřejným a státním dluhem?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Antar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 16:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, na odporu k těm dvěma zrůdám - Bémovi a Blažkovi - se asi shodneme. Jestli ono to nebude chtít nějaký atentát ;-)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 18:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antar: Cech vrahů je Ti k službám :-)
Ale o tenhle atentátek je dost zájem, to bude krapet dražší ... Béma za 5 melounů, na Blažka dáme slevu :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 19:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Atentat zni hrozne hlucne na Cech vrahu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3764
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 20:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Kdo ti pije krev je mi jedno, ten dluh je nakonec tvoje chyba :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12184
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 21:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ten dluh je nakonec tvoje chyba

Moje, tvoje, nás všech...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 21:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Během stávky nejezděte MHD, varují odboráři
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 23:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děláte si jen ostudu a nakonec se to obrátí proti vám. Stačí vzpomenout, jak stávka svého času zpolitizovala ČT a rozdělila veřejnost pro a proti ní. A to jen stávkovali proti řediteli. Vy nedržíte jako rukojmí jen cestující, ale především ty zaměstnance, kteří s tímhle nechtějí mít nic společného, protože veřejnost nebude rozlišovat, kdo stávkovat chtěl a kdo ne. Opakuji, je to svinstvo a dopravácké odbory jsou Paroubkovi za užitečné idioty. Počkejte, on vás Zeman srovná, až se vrátí.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 16. června 2008 - 23:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lorde, nevim v čem jedeš, ale už to neber, má to dost negativní vliv na tvoje IQ a úroveň tvých příspěvků klesá na úroveň různých pocestných !
Mimo to jsi jak obehraná deska...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12187
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 00:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Během stávky nejezděte MHD, varují odboráři

Demone, vy si fakt neuvědomujete, co ze sebe před zbytkem národa děláte?
Ještě že už jsem zrušil předplatní jízdenku, jinak bych si po přečtení toho odkazovanýho článku myslel, že si ze mě někdo dělá dost velkou .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 06:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcb: SPOLU se zbytkem národa, kterým tak hluboce opovrhuješ ? Povídej...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12189
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 08:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SPOLU se zbytkem národa, kterým tak hluboce opovrhuješ ?

Já? To bude nějaká záměna...

Ale jak je vidět, tak neuvědomujete.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Antar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 08:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale co by jako ze sebe "před zbytkem národa" měli dělat? Prostě stávkují za svoje práva. Ve Francii je podobná stávka každé dva měsíce... Tady se prostě každý, kdo nedrží hubu a krok, hned stane terčem útoku moralistů, kteří žvaní něco o "cestujících jako rukojmích", že je to "vydírání" a podobné nesmysly. Přesně jako za komunistů. Jenomže teď je ta totalita poněkud do modra. ;-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12190
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 09:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě stávkují za svoje práva.

To právě není pravda ani náááhodou.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 09:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin (stránku nebo dvě zpátky):
Děkuji za to odlehčení (Máš dvě krávy...). Sám jsem to sem už chtěl asi týden vložit.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 09:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmarjá, Antare, jaká totalita? Nikdo nebrání dopravákům přijít ráno do práce, sednout si na zadek a stávkovat. Ale odstavit se během dne na trati, to mi přijde nevkusné, už kvůli tomu, že budou stát všichni (o to asi jde - "abychom vypadali větší").

To, že si stávkující sami neuvědomují, že ani omylem neposlouží sobě, ale politickým zájmům odborářských bafuňářů, je pak především jejich problém.

A na závěr - Francii bych si jako vzor čehokoliv (snad s výjimkou vína a kuchyně) raději nebral.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3766
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 10:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antar - řekl bych že ve Francii ty stávky budou dost důsledně o problémech pracovních a zaměstaneckých, nikoliv obecně politických.
To je strašlivej rozdíl, todleto se tady prostě stále ještě nechápe, odbory si pořád myslej že podniky jsou těch kdo v nich pracují a že každý může mluvit do všeho. O formě stávky to přeci vůbec není, klidně ať zablokují křižovatky s tramvajema, pokud budou stávkovat třeba za klimatizaci v tramvajích. Ale stávkovat proti např.daním NEMAJÍ morální PRÁVO.
Budoucnost patří bagrům!
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 10:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stávku "za změny" považuju za legitimní. Stávku "proti změnám" už ne.
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Antar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 10:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenomže já jsem to s tou totalitou myslel jinak. Tady je prostě ten postoj "drž hubu a krok" v lidech dost zažraný. A když je potom nějaká přímá akce typu stávka, ta konzervativnější polovina národa se může podělat ("co si to jako ti tramvajáci dovolují", "rukojmí", "vydírání" atd.). Tady je prostě spousta lidí schopná papouškovat dnešní pravicová dogmata, kterými nás masíruje vláda a média, se stejným zanícením, jako za komunistů obhajovali např. zavírání disidentů...
Prostě je třeba si uvědomit, že stávka je v demokracii zcela normálním a běžným projevem nespokojenosti občanů. Tady např. dávají jasně najevo, co si myslí o vládních reformách. Holt když se vláda chová, tak, jak se chová, tak není divu. ;-)
Mimochodem včera byla v televizi docela pěkná reportáž o chystaných Julínkových tunelech do zdravotnictví. A dneska na Idnesu krásná informace o tom, jak pan Langer prakticky zlikvidoval ÚOOZ (odkaz jsem líný hledat), a jak detektivové, kteří dříve honili mafiány a tuneláře, dnes dělají prkotiny typu honění prostitutek...
Prostě je to tady čím dál lepší.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 11:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Syverin:

No, ono je to ale kolikrat jednodussi a v dusledku levnejsi, nez tedy cekat, az zmeny probehnou a pak usilovat o zmenu (zpet). :-)

Neco jako preventivni uder... to se ve svete nosi. :-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 11:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:
Obecně ano, ale v současné politické situaci mi jakákoliv stávka přijde naprosto mimo mísu...

Btw.: Co je vlastně důvodem stávky? Nějak mi to v těch diskusích kolem uniklo.

(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3767
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 11:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antar:
1)stále nebereš do úvahy důvody stávky.
2)a ty těm novinám věříš na 100%? O prorůstání mafie do policie jsi slyšel? Proč by ÚOOZ měl být výjimkou? Co když jeho rozprášení prezentované novinami jako likvidace je jediné možné řešení? Netvrdím že to tak je, ale rotace funkcí je přeci známá věc ze všech profesí, bránící úplatkům a podvodům, proč by policie měla být výjimkou?
Budoucnost patří bagrům!
Anku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 12:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antar: Ty si neustále neuvědomuješ, že je rozdíl mezi stávkou za lepší pracovní podmínky a stávkou tak obecně proti něčemu co se mi zrovna nelíbí (daně, zdravotnictví, počasí, moje dnešní nálada, ...).
V prvním případě zaměstnaci oprávněně, legitimně a naprosto pochopitelně bojují za lepší pracovní podmínky na svém pracovišti. To je naprosto normální a musí existovat jako vyvážení síly zaměstnavatele.
Bohužel v druhém přápadě to nemůžu pochopit a teď už bych se opakoval. Reformy byli schváleny demokraticky zvolenou a legitimizovanou poslaneckou sněmovnou, podle ústavy a zákonů státu. Ačkoliv se mi to vůbec nemusí líbit, tak to musím akceptovat, možnost změnit to mám u voleb. Prostě většina určuje pravidla, jak už to v demokraci chodí, samozřejmě s ohledem na práva menšiny.
Další věc je, že moc dobře nechápu proč odbory ekonomicky poškozují svého zaměstnavatele, když proti němu teda nic nemají. Pak se budou divit až se bude propouštět a šetřit a zase to tu bude plný stávek a protestů. Fakt nechápu jak si někdo může řezat pod sebou svojí vlastní větev a ještě se divit až spadne na zem.
Antar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 12:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ale beru. Stávka je proti vládním reformám a proti současné politice obecně. Takže kdo cítí potřebu se přidat, ten se přidá.
A k těm novinám. Kdyby to byla jedna ojedinělá, izolovaná zpráva, tak by se to dalo brát (a asi i bralo) s rezervou. Ale tak nějak pozoruju, že se tyhle zprávy už hezkých pár měsíců, ne-li let, vyskytují čím dál častěji. A to už něco znamená. Rozprášení ÚOOZ - cesta k rozbití policejní mafie, nebo cesta k otevření dalších tunelů a zároveň odklizení nepohodlných "čmuchalů"? Vyber si... ;-)

Syverin: ne každá změna je ovšem změna k lepšímu, stávkovat se dá i proti změnám k horšímu. Souhlas s Hnidopichem, je to opravdu levnější a jednodušší, než potom marně napravovat nevratné důsledky špatné reformy (např. vytunelovaného zdravotnictví).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12196
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 13:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stávka je proti vládním reformám a proti současné politice obecně. Takže kdo cítí potřebu se přidat, ten se přidá.

K tomu opravdu není co dodat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3770
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 13:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antar: OK, tak tedy já si myslím, že stávkovat proti vládním reformám a proti současné politice obecně je nelegitimní. To se řeší demonstracema a volbama.
Budoucnost patří bagrům!
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 13:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že Francie pro nás částečně vzor být může. Od ledna totiž Sarkozy zakázal odborářům v dopravě zablokovat při stávce dopravu na 100% a v provozu zachovat vždy alespoň čtvrtinu spojů. Takže jsme v tom vlastně více socialističtí, než ve Francii. Stávka je podle mne relikt 19. století v moderním světě. Dnes v době přetahování se firem o zaměstnance nemá smysl.
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Antar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 13:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: je to tvůj názor a já ti ho neberu. Jenomže demonstrovat je dnes poněkud bezzubé. A s těmi volbami - politická propaganda v předvolebních kampaních se řídí úplně stejnými principy jako komerční reklama. A díky reklamě lidi dneska koupí taky kdejaký šmejd - ale to poznají až potom. ;-)
Šmejdský výrobek můžu v určitých případech i vrátit. U blbého politika to jaksi nejde. ;-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 13:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antar:
Právo na stávku je zaručeno za podmínek stanovených zákonem. Stávku upravuje zákon o kolektivním vyjednávání (zaměstnanci můžou stávkovat PROTI ZAMĚSTNAVATELI, PROTI VÝSLEDKŮM KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ).
Takže pokud se odboráři rozhodnout stávkovat "proti vládě" či "proti reformám", tak podle mě má zaměstnavatel plné právo chtít po nich náhradu škody, kterou mu tím způsobí.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 14:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"OK, tak tedy já si myslím, že stávkovat proti vládním reformám a proti současné politice obecně je nelegitimní. To se řeší demonstracema a volbama."

"Právo na stávku je zaručeno za podmínek stanovených zákonem. Stávku upravuje zákon o kolektivním vyjednávání (zaměstnanci můžou stávkovat PROTI ZAMĚSTNAVATELI, PROTI VÝSLEDKŮM KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ).
Takže pokud se odboráři rozhodnout stávkovat "proti vládě" či "proti reformám", tak podle mě má zaměstnavatel plné právo chtít po nich náhradu škody, kterou mu tím způsobí."

Jak to vlastně bylo v tom listopadu 89 s tou generální stávkou? Ta nebyla zcela určitě za lepší pracovní podmínky ale zjevně proto, že komanči už všechny srali a tedy to bylo obecné vyjádření aby už šli do prdele. Byla teda nelegální a neměla bejt? Měli tehdy zaměstnavatelé chtít náhradu škody? Zákonem nebyla tehdy stávka upravená už vůbec.....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3775
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 14:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V rámci objektivity: (ale je tam aspoń ta prac.doba)
ČTK
Manifestacemi a částečně i stávkami protestují dnes největší francouzské odborové svazy proti vládním plánům reformy penzí a hlavně zákona o pětatřicetihodinovém pracovním týdnu. Organizátoři doufají, že se jejich akcí zúčastní přes milion lidí a že to vládu a prezidenta Nicolase Sarkozyho přinutí změnit postoj. Fronta odborů je ale rozdělena a stávky by neměly mít větší důsledky.

netahejte sem extrémy, petře vlčku. ořízněte horních a spodních 5%, to vám dá obraz lepší.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Anku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 15:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Antar: Blbej politik se vrácí za 4 roky automaticky a pokud si ho lidi koupí znova, tak sorry ale fakt jenom jejich chyba.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 15:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anku: Tak tak, generace našich rodičů také každé 4 roky volila blbé politiky a 40 let platilo - Blbej politik se vrácí za 4 roky automaticky Tak sorry ale fakt jenom jejich chyba.

Nebo snad byl/je nějaký výběr?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 17:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Re 218) ANO.

Ad Petr Vlček) To byla generální stávka jen podle jména, krom toho tehdy byl jediným zaměstnavatelem stát. Z dnešního pohledu by to spadalo pod čl. 23 Listiny:

"Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny."

a) Nikdo tady neodstraňuje demokratický řád LPZS (tedy krom Brusele a jeho socdemáckých pohůnků),

b) činnost úst. orgánů není znemožněna, a

c) není ani znemožněno účinné použití zákonných prostředků: Tu nenáviděnou reformu projednal demokraticky Parlament a dal na ni štempl Ústavní soud. Že něco někdo nechce, je věc druhá, máme demokracii.

Dál:

Chce-li někdo vyjádřit nespokojenost se státem obecně, nechť demonstruje, píše do novin, volí někoho, kdo ten stát chce změnit. Má-li někdo problém se zaměstnavatelem, nechť stávkuje (je to sice zbabělé, ale legální).

Ale být proti státní politice a poškozovat kvůli tomu zaměstnavatele je svinstvo, protože ze zaměstnavatele se stává rukojmí, aby bylo prosazeno něco, co není šance prosadit demokraticky.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)