K-report
 

Archiv do 27. prosince 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Tratě 120, 122, 124, 125 a 174 » Archiv do 27. prosince 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 09:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se opět zadařilo. Sp 1883 přijel do Kladna o 10 minut později. Pak nabral 5 minut čekáním v Jenči. V Hostivicích ujel pendl do Zličína. Ve Veleslavíně další čekání z dopravních důvodů. V Dejvicích pak vlak skončil, kaštani vyhnáni s tím, že přijede jiný vlak a ten nás zaveze na Masnu. Staniční rozhlas v Dejvicích se neomluvil, ani nepřiblížil, kdy zhruba lze ten náhradní vlak očekávat. Po cca 15 minutách přijela od Masny trojdílná regína, kaštanstvo v obou směrech si přesedlo z trojdílné regíny do trojdílné regíny a jelo se dál.

Dokážu lecos pochopit, kór když se mi to aspoň zhruba vysvětlí. Dokázal bych pochopit i to, že si dispečerský aparát na vánočním večírku vychlastal choboty do němoty a řízení provozu převzala hajzlbába z Masaryčky, kdyby to někdo s omluvou předložil, protože komu z nás se ta nehoda, že pil jedno pivo za druhým nestala, že. Ale tohle mě štve. Fest.

Problém je v tom, že už tam není žádné zab zař a někde ani koleje. Vše buď rozkradeno, nebo demontováno a použito jinde. - Jasně, ale pořád je obnova snažší, než kdyby to bylo oficiálně zrušené. Stačí "jen" dotlačit vše do původního stavu. Žádná EIA, žádné územní řízení, minimum stavebních povolení, původní projekt, původní normy, ... Samo sebou, pokud je cílem původní stav ...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 09:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun (+ Hroch): Zastávka v Jinonicích by snad nakonec pod metrem měla vzniknout (místo zastavení v současné stanici).

Křižování na Negrelláku podle Vás ano, podle metodiky určitě ne, takže záleží co na to provozovatel. Jak v tom Vašem modelu odjížíte z Masaryčky na zelenou, to by mě teda zajímalo.

Rychlejší soupravy - třeba se Desira povedou. Bohužel lobbing jisté firmy je snad nekonečný.

Ta časová poloha odklonu vypadá dobře. Já tam vidím jedinou drobnou zradu a ta se jmenuje souprava navíc. A taky perón na hl.n. Šturc pro osobáky ze Semmeringu (ty by asi zmizely) nevím zda bude délkově postačovat.

A soupravy na Smíchov? Nevím jestli je na ně ve Vrškách nebo na ONJ místo. Ono zase pro rok 2010 přibydou soupravy, které se nyní jezdí deponovat do Vysočan (popř. Libně) a všechno to musíte někam ubytovat. Takže to máme HavlBrody, Brna přes Třebovou, Brna přes HaBr, Hradce a Cheby přes Ústí, ať to beru jak to beru, jsou to 4 páry v hodině. Některé navíc je třeba zaparkovat přes celý den. Z některých se parkují posily. Smíchov na to má kapacity a je na to jakž takž uzpůsoben, Vršovice jsou v tomhle směru úplně gh. Víte třeba, že chcete-li do Vršovic ke kolejím mimo nástupiště, musíte jet tunely po jedné jediné traťové koleji (samozřejmě té nejvíce na západ). Takže by se po ní muselo oběma směry, což při uvažovaném počtu vlaků hl.n. - Vršovice by asi nebylo úplně praktické.

Tomášk: Dnešní ráno na 120 opravdu pěkne zvrzali. Základní problém asi byla hodinu zpožděná souprava vlaku 1285 (nevím zda to jelo jako vlak nebo jen jako Sv), která tam pěkně překážela a sekala co mohla.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4203
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 09:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda jen, že máte vždy ve všem pravdu a nepíšete sem častěji.
Tak jednoznačně bych to neviděl. Například Pocestného nářky nad děsným stavem tratí v Praze. Já tedy mám dojem, že kde se už nehrabe, tam se to pro nejbližší období připravuje. Oproti minulým desítkám let je to výrazný skok. Tvrdit, že by pražskou síť měl provozovat DP, který nezvládá svou síť (zejména tramvajová stojí za pohled), to je úplně mimo. Mimo je i představa, že dálková doprava bude jezdit zcela bez dotací. Má snad Pocestný dojem, že to tak ve zbytku Evropy funguje?

Jediné, v čem má pravdu, je otřesný stav ČD a nutnost nějakého radikálního řešení. O tom ale můžeme mudrovat hodiny a bude to k ničemu, protože ačkoliv o té nutnosti všichni vědí, nikdo se do toho nepustí.

Bručoun:
Že by tedy šlo o "jednokolejku v dieselové trakci s největším počtem přepravených cestujících"?
Pak by ale na trati 323 museli nasadit brejlovce na vodíkové články
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 11:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jak v tom Vašem modelu odjížíte z Masaryčky na zelenou, to by mě teda zajímalo."

Na výstrahu. V modelu má vlak v okamžiku odjezdu před sebou 1,5 km volné tratě. T.j. asi 2,5 minuty jízdy rychlostí 40 km/h k nejbližšímu návěstidlu. Na začátku Negrelláku se potká s protijedoucím vlakem. V té době už na vjezdu do Buben svítí zelená.
I kdyby byla mlha, tak začne fíra zpomalovat na zastavení před návěstidlem až ke konci negrelláku. Těsně před návěstidlem zjistí, že svítí zelená, a rozjede to znovu, tentokrát na 30 km/h. Časová ztráta 0,5 minuty. Mohl bych v tom modelu dát odjezd Sp z Masny v xx:22, místo v xx:23. Tím sice zakalkuluju zastavení před vjezdem v případě špatné viditelnosti návěstidla, ale zároveň roste pravděpodobnost, že se bude muset zastavit i v případě dobré viditelnosti.

Za běžných okolností je konstrukce GVD zásadně "na zelenou" užitečná. Trvat na tom zrovna na Negrelláku mi ale zavání "přikázáním modrého náboženství". Negrellák je zkrátka atyp, a jeho propustnost je třeba počítat individuálně.

Teoreticky korektní by asi bylo zakalkulovat zastavení před vjezdovým návěstidlem u obou vlaků. Jen mi nejde do hlavy, jak se může v delších stanicích dělat letmé křižování. Tam přece musí být taky vjezd na výstrahu. Nebo je to jinak?


Mmch. v některých GVD na negrelláku některé vlaky křižovaly.
Jinonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.59.194
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 11:57:39    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:

V Jinonicích mám dojem, že stojí návěstidla, a koleje by měly být tak nějak sjízdné.

Jenom detail. Koleje sjízdné (nejspíš) jsou, ale návěstidla jsou po více než 10 letech bez údržby v tristním stavu. Navíc ze St. II někdo ukradl "kozlík" (bylo to provedeno tak elegantně, až bych téměř vyloučil, že skončil ve šrotu), takže obnovení DS "jen tak" nepřipadá v úvahu...

K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 12:56:03    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: šturc 11a má hranu délky 100m, šturc 13a pak 78m.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 13:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: To máte pravdu, ale takhle se to dělat nemá. Pak se hopsá od klacku ke klacku. Neopdovídá to metodice a provozovatel to pravděpodobně odmítne. Popravdě řečeno, jak leckdy nadávám na zkostnatělé předpisy, v tomto případě bych to udělal také. Přece jen radši trochu stability JŘ, než to hrotit a pak se divit, že to dopadá každý den tak jako dnes ráno....

A ještě dodatečná poznámka k té nejvytíženější neelektrizované jednokolejce: Já bych ji hledal mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem, tam jezdí víc substrátu než na Kladno.

K.A.F.: Víš že v pláncích stanic je něco jiného?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5320
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 13:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
ad soupravy) Záleží o kterém období se vlastně bavíme a co všechno bude nebo nebude tou dobou už postaveno. Co třeba odklony do Krče (popř. té Hostivaře, ale tam moc místa nevidím)?

Ať už se uhnou soupravy R nebo osobáky z Radotína nebo nic, doufám, že pro Kladno něco zbyde.
Pochvala nic nestojí, přesto mívá dobré výsledky.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 14:12:12    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: jo, všiml jsem si. V pláncích je rozdílná poloha zarážedla (11a o ca 22 metrů dál) uvedena u délek kolejí a poloh návěstidel, ale není zohledněna u délek hran. A podle situace by mezi S11a a koncem nástupiště měl být tak metr, ne 8 m (jak je v plánku). Čili by mělo platit těch 100/78m (mínus něco na viditelnost návěstidla).
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 14:33:38    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravíčko, jak probíhá Velká Hostivická steeplechase?

Hoši a děvčata, nějak nám tu Káemkovatíte....-)
Semmering? Jo, v pohodě, když:
- mosty jsou ve stadiu "cheopsova pyramida, čili "volně ložené zdivo", chybící kusy obou mostů lze repatriovat z přilehlé jungle, kam je místní feťáci a zřejmě i obyvatelé nového nadjezdu v Hlubočepích ve volných chvílích vrhají...
- kolejnice mají ve spojích občas takový lom, že to musí způsobovat známé šukafoní kopulační trhy v oblouku
- návěstidla (vybraná na kost) a rozvody (leckde zbytky bužírky) celé znova,
výhybny, když konečně někdo sešroubuje položené na žvahově, když exhumujete ze čtvrtmetru drnu a bláta Jinonice (zastávka na dvě věci, ale pěkná!-)) možná někdo rozpustí zarezlé výměny, ale obecně bych doporučoval se s tím ne..at, tam kde nejsou betonové pražce je v podstatě trať na GO...

Jo Jinonice, to je nápad, jestli to chcete vozit rychle do města, tak zapomeňte na výstup a nástup a radši tam natáhněte vod Waltra po Děvín druhou na letmý míjení.
Zastávky tam mají smysl tři - Stodůlky , Košíře a Žvahov, zbytek je ztráta času, je to klikatý, z kopce a pomalý.

To už mi přijde smysluplnější to uhnout v Jenči na Rudnou a po hrbatý na Smíchov. Zrušit Hlubočípy, Holyni, tam stejně nikdo nevystupuje, napálit to rovnou do Řeporyj, Rudný a Jenče, dávalo by to smysl. Hrbatou narozdíl od Semmeringu "optimalizovali" pokud vím do Řeporyj, tam stačí zcivilizovat perony, v Rudný taky, V Jenči by to holt stálo ouplně jinde než na nádraží, ale to by asi taky nevadilo, když se bude rychlodráhyisovat a ten ranžírek, co zbyl na obnovené Středoklucce si oto jen říká, naopak, vznikla by kouzelná možnost jak naučit Hostomice jinam za humna, protože bus terminál se tam vejde leda ke krchovu v Jenečku a Chýně dolezly k jedinýmu místu, kam se dá strčit v oblouku peron.

Rudné přípoj pro otrlé na Nučice (místní Nučická shukafonway s možným dalším blouděním směr Baeren

a Semmering bych vzhledem ke kvalitě okolí ponechal pivním parním vlakům na pravidelné víkendové vyhlídkové párty spojené s pouštěním draků na Ďěvíně (vlak čeká na Zvahově), dále lze provozovat Madmax show v jinonickém šrotišti a v Motole lze organizovat přepadení indiány, toliko pralesního druhu, ovšem. Na závěr postindustriální deprese Zličín s amfetaminovou párty v bývalé tramvajovně. Chill out bude pomalá jízda navazújícím Šmoulovem - Hobitínem -)))

Tím vznikne prostor pro brutální a bleskovou akci v Dejvické kotlině, která vyústí v železniční zázrak zvaný PRAK

Dej nám Pánbuh.... -)
Veselé Svátky všem, co budou na cestě i těm, kdo budou sedět doma, obojí se dneska cení, zvláště, když to někdo financuje...-)
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 14:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeptám se pana -aa-: Netušíte, proč vlak 25948 jede ze Zličína v tak nesmyslnou dobu a ne o 20 min později k osobáku? A proč zličínský motor má až dvouhodinové pauzy ve Zličíně? To se mu nedalo najít nějaké smysluplné využití? Třeba ho poslat každé dopoledne do Kolče a zpátky a odpoledne to samý.
Nebo aby ve špičkách dělal přípoje k osobákům.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4969
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 14:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestný: Že jo? Jak najednou ten Semmering berou. Před dvěma lety... Jó moh bych vyprávět, co mi říkali. No ale vy nejste o moc lepší. Prej uhnout v Jenči. Čoveče, s timdle nápadem se mi mekbajn tady nedávno vysmál. Přitom je nad slunce jasné, že to tak dopadne. Aniž by se ovšem s buštěhradkou hnulo. A těch 50 metrů kolejí, dvě výhybky a semafor se budou prezentovat jako "Postavili jsme vám novou trať".
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4970
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 14:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeneč: Co se zaplatilo a objednalo, to se vozí. Jaxe mužete tak ptát. To vim i já a nemusim být -aa-.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 14:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"takhle se to dělat nemá. Pak se hopsá od klacku ke klacku. .... Přece jen radši trochu stability JŘ, než to hrotit"

Zkuste si Negrellák představit jako dálkově řízenou výhybnu. Pak to metodice plně vyhovuje. Nikdo se nebude divit, že se při křižování zastaví, nebo zpomalí. Normálně spočítáte letmé, nebo pololetmé křižování, a stability máte habaděj. Podle mě to není o ničem jiném, než o zkostnatělosti.

Stabilita GVD víc závisí na soupravách. Rozdíl mezi jízdní dobou 854+054+954 a 814.2 je z Prahy na Kladno asi 3 minuty (z toho 1-2 min. z Dejvic do Veleslavína), a z Kladna do Prahy asi 1 minuta. Nehledě na to, že 814.2 kratší jízdní doby zajede s přehledem, zatímco 854+054+954 to dokopce rve furt na plnej ceres, a pořádně se rozjede až když má brzdit.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 15:10:49    Odkaz na tento příspěvek  

Drze a kaštansky si myslím, že časově je varianta hrbatá - Jeneč to samé jako semmering,
vede to lépe do stejné řiti a narozdíl od semmeringu se toho ani zdaleka nemusí tolik opravovat. Lokální provoz na hrbaté je při přesunu kladenského provozu irelevantní, když bude Kladno stavět v Řeporyjích a Rudné, nemusí tam jezdit už snad nic jinýho, jen by se musely vrátit do Hlubočíp ty wexle na křížování.

Profil téhle tratě by snad neznamenal takové potíže s dechem pro ten fleet, co se nám tu sešel a na Smíchově to může hrana- hrana na přestup na jakejkoliv jáemertálskej pomalík.

Případně by to mohlo i pokračovat na Vršky s přípojem na jihočeský tlamodrom, Čímž by vznikla Kladensko - Čerčanská Regionová Shukotlamokvádrodráha, což by mohlo vzbudit rozruch na veletrhu zážitkových turistických atrakcí u klientely ze zejména Francie a Japonska, protože tam "vědí prd vo tom, jak vypadá porádnej shotovlak"....a zároveň zajížděním na obrat na volné Modřany nádr. by to zajistilo přechod 210 z oblasti zábavných veřejných hraček zpět mezi železniční tratě. Nadto lze na modřanském ranžíru jednu kolej vyhradit první /poslední pomoci akutně kolabujícím vozovým jednotkám, takovej pan doktor na připojení 954 na kapačky a monitor a tak....

Nechť nás humor neopouští ani na prahu pekelném! -)

Zásadním nedostatkem doby je nedostatek ŠÍLENÝCH nápadů...
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 15:24:04    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoune, obdivuju snahu zlepšovat vše trpělivými kroky i v době, kdy je jediným reálným řešením rychlá výstavba trati nové.

Mohl bych poprosit experta o teoretické!!! srovnání toho, co by se muselo na semmeringu / Jeneč - hrbatá udělat, aby se tam ujezdilo to, co dnes jezdí Kladno z Masny, a také srovnat jízdní časy na Smíchov, ať už se tu nějak dozvíme, kudy z nudy?
Když už se ta Velká Hostivická spustila, bylo by dobré vědět, kam alternovat počas přestavby s nejmenšími škodami.

Proč o to žádám tebe? No, zdáš se mi tu v rámci zdejšího šílena tím nejpragmatičtějším, kdo se tu stále mezi našimi šílenstvími dopouští vyrušování s realitou...-)

Veselé Vánoce, Bručoune.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2114
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 16:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: ať hrbatá nebo semmering nebo taky přes Kralupy (zachována vazba na P6, ale asi se tam toho moc neprocpe). To vše jsou jen provizória na provizorní dobu výstavby rychlodráhy Bubny - Ruzyně a asi to ani nebude mít ambice pobrat současnou frekvenci. Do toho je velká neznámá stav dopravní fantazie (ty různé lupoidy)na Praze 6, kde není naplánováno nic. Málen tam místo Blanky stavěli knihovnu.-)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 16:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Bavil bych se o horizontu 2011 (optimista by řekl 2010). Takže postaveno nebude v zásadě nic oproti dnešku. Při troše dobré vůle by Pacifik do Vraného mohl jezdit ve špičce po 30. A sem tam přibyde nějaký ten rychlík. Osobáky od Berouna či Řevnic nebo oboje by mohly jet až do Libně. Jinak by se z hlediska provozu zřejmě nic moc změnit nemělo.
Z hlediska tratí Semmering bude při troše dobré vůle s funkčními výhybnami. Bude hotové Běcho-Libeň, takže vlaky od Kolína přijedou po Novém spojení, díky výluce Běcho-Úvaly některé možná od Lysé. Benešov bude zkoridorovaný (ale dál na ČB práce pojedou), na Berouně se nebude dít nic (za Berounem ano). Pravděpodobně bude probíhat koridorizace někde v oblasti Bubeneč - Holešovice. Skály - Vysočany budou na satalické koleji banalizované a uprostřed úseku bude ve všech kolejích autohradlo. Když SFDI dá, možná bude výluka Hostivaře. A do toho se začne kopat ta rychlodráha. Toť ve zkratce vize sítě 2011 (pro optimistu 2010). Snad jsem na nic nezapomněl, K.A.F. případně jistě doplní.

K.A.F: Tím líp.

Jeneč: To v tom množství uteklo. Tyhle vlaky se dodělávaly později a obchodník tam koukám páchal pěkné somáriny. Evidentně přípoj ze Zličína do Prahy nebo na Sp jedoucí v X.... Díky za tip.

K druhé části dotazu odpověděl Káem správně. Myšlenka na přípoje také k osobákům byla. Leč zamítnuta se slovy: tzv. varianta ČD "dneska tam nikdo nejezdí, takových vlaků tam pojede navíc a Vy jich chcete ještě víc - no to jsi se zbláznil", resp. tzv. "středočeská" varianta "z Hostivice přece na Zličín jezdí spousta autobusů, tak k čemu ještě vlaky". A Koleč už by opravdu musel zaplatit kraj a ten na této trati nechce platit nic.

Bručoun: Já to tak brát můžu, ale Vy zapomínáte, že SŽDC coby provozovatel je stále více komisní a po určitých řekněme téměř soudních zkušenostech s některými dopravci začíná čím dál více bazírovat na dodržování platných předpisů.

Váš odpor k 954+054+854 chápu také, leč musím se zeptat, jakou nabízíte alternativu? Klasiky drahé a nejsou - viz Stříbrné větry, kde si šotouši stěžují na kvalitu nasazených vozidel, motory nejsou, Desirům nikdo nevěří. Tak jak z toho ven? Napadá mě jediné řešení - jedině ty vlaky zrušit. A bude po problému. Ušetřené 854 aspoň vyženou brejlovce s plesniváky z ÚL-LB.

K probelmatice výluk musím ještě na závěr všeobecně poznamenat, že výluky je třeba rozdělit na dvě fáze. Jednak jarní výluku s ukončením ve Veleslavíně, jednak budoucí výluku kvůli stavbě rychlodráhy. Osobně se domnívám, že bude velký úspěch o té jarní výluce cokoli jiného, než ukončení všeho ve Veleslavíně.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14096
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 18:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny - Drze a kaštansky si myslím, že časově je varianta hrbatá - Jeneč to samé jako semmering,
vede to lépe do stejné řiti a narozdíl od semmeringu se toho ani zdaleka nemusí tolik opravovat. Lokální provoz na hrbaté je při přesunu kladenského provozu irelevantní, když bude Kladno stavět v Řeporyjích a Rudné, nemusí tam jezdit už snad nic jinýho, jen by se musely vrátit do Hlubočíp ty wexle na křížování.


Vexle jak známo nemají ani ručičky, ani nožičky, takže "se" nikam samy nevrátí.

KáeM - A těch 50 metrů kolejí, dvě výhybky a semafor se budou prezentovat jako "Postavili jsme vám novou trať".

To samý. Jen trochu jinak podaný. Nějaký zvláštní předvánoční fantazírování.



Noty jsou úplně jiné.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 19:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No,když už tady padla ta hrbatá,tak co jezdit po ní dolů /a na Smíchu os.n. M-B/ ,dál na Wilson či Vršovice a zpět,kdy už pracující v Praze tak nespěchaj,jezdit přes Smích sever a Semmering ?
Sklonově taky ideální i pro líné soupravy.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 20:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Kamarád, co dělal v depu, říká, že kdyby se na dráze úplně přesně dodržovaly všechny zastaralé, zapomenuté a nezrušené předpisy, tak se od Aše po Čiernou (dnes po Jablunkov) nehne kolo.
Když se nechce, je to horší, než když se nemůže (jak už někde výše zaznělo).

Když to nejde zkreslit jako GVD z formálních důvodů, tak nezbývá, než stabilitu navrženého GVD vyzkoušet rovnou v praxi. Ke každému vlaku s odjezdem v xx:17 z Masny se vždy dostaví skupina pomatených individuí, a bude přesně 4 minuty zdržovat odjezd. Výpravčí a dispečer budou hned po první takové příhodě poučeni, jak to měli řešit, a co mají dělat příště....

Pocestny: "Mohl bych poprosit experta o teoretické!!! srovnání toho, co by se muselo na semmeringu / Jeneč - hrbatá udělat, aby se tam ujezdilo to, co dnes jezdí Kladno z Masny, a také srovnat jízdní časy na Smíchov, ať už se tu nějak dozvíme, kudy z nudy?"

Tak nevím, jestli se ptáte experta, nebo mě. Varianta Jeneč-Rudná-Praha naráží na pár "maličkostí". Všechny už tu zazněly, stačí pročíst příspěvky. Zkrátka, obnovit (de iure stále existující) výhybny na Semmeringu bude podstatně rychlejší a levnější, než se pokoušet o jakoukoli stavbu kvůli odklonům po dobu dvou let. Nehledě na nižší hustotu výhyben oproti Semmeringu, a mírně větší kilometráž při stejné traťové rychlosti.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 21:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vstoupil bych do toho trochu odjinud. 954+054+854 sice asi vadí kvůli rychlosti, ale co se pohodlí týká, nemyslel jsem si, že se něčeho podobného na 120 vůbec dožijeme:-) Když už jsem ČD kritizoval a kritizovat budu, tak tohle je jinak bezesporu pozitivní fakt. A rychlost myslim kvůli křižování a omezení ostatních vlaků, zejména těch rádoby Sp co jednou skoro hodinu.

V mém pohledu jsou Regionovy výrazně horší, méně kapacitní, pořád něco drhne na podvozku (nebo kde) a kývání všemi směry je dost nepříjemný.

A nic lepšího mne nenapadá.. klasika už asi do úvahy nepadá, tak snad jestli bude jednou ta elektrika.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 21:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"klasika už asi do úvahy nepadá,"

Prakticky asi ne. Ale právě jsem se dočetl, že řídící vůz 954 byl vyzkoušen s brejlovcem 754.013 a fungovalo to. Akorát prý existuje jen jeden brejlovec ČD,a.s., co umí být takhle řízen. 755 i 753.7 bohužel patří cargu.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1994
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 21:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ovšem jestli by někdo chtěl "živit" soupravy 754+054+954 to silně pochybuji...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 22:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"silně pochybuji..." ... nojo, to je jen takový šotosen. Převést obě starší remotorizované brejle 755 z ČDC na ČD, a spolu s 754.013 je dát do Rakovníka. Kam by se co do pohodlí hrabalo příměstské desiro na soupravu 755+054+054+954... Rychlost hádám, že by byla srovnatelná.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5324
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 22:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:
Když se můžou živit Zamráči na 200...
Pochvala nic nestojí, přesto mívá dobré výsledky.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1995
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 22:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale 749+2xB si na 200 vezme míň než 754...
je to o spotřebě,proto se před lety zrušilo tolik klasik
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 23. prosince 2008 - 22:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokračování šotosnu ... obě remotorizované 755 by byly nasazovány turnusově, a žíznivá 754.013 by byla záložní, plus na případné posily.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 24. prosince 2008 - 08:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 stroje na odvezení všech vlaků je dost málo. Při turnusu 2x XXX je jedna lok. letmo málo.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 24. prosince 2008 - 10:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z tisku:



Nespouštěj oči z tratě!
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1860
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 24. prosince 2008 - 11:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Sháním kolmé snímky strojů řad 740 (dopravce: UniDo, MUS, KDS aj.), dále řady 724 a 744. Prosím pokud by byl někdo nápomocen, nechť se ozve.
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 24. prosince 2008 - 12:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marta_Rak: Můžu poprosit o celý článek naskenovaný o tom dole ČSA na email petrsikyr@seznam.cz? moc díky předem
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 24. prosince 2008 - 12:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to boužel nepůjde. To že tam chybí první řádek, jsem si všiml až dnes a počištěný originál již vylétl komínem
Nespouštěj oči z tratě!
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 24. prosince 2008 - 12:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I já Vám přeji Šťastné a Veselé Vánoce, a do nového roku hodně úspěchů, zdraví a spokojenosti, "naší Buštěhradce" pak více spokojených cestujících a co nejmíň zpožděných vlaků. JK
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 24. prosince 2008 - 14:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!

http://www.bery-zeleznice.nafoceno.cz/
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 24. prosince 2008 - 15:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Nespouštěj oči z tratě!
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2008 - 12:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marťa_rak
když víte název novin, bude to určitě lehčí hledání v nějaké místní knihovně či archivu - i dnešní noviny se archivují...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - Nejbližší otevření muzea je až v roce 2009 o víkendu 5. a 6. dubna tuto dobu se už muzeum ubralo k zimnímu spánku - na viděnou v roce 2009
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.72.33
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2008 - 20:52:12    Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem dlouho tady nepsal, mám strašně moc práce, takže jen připomenu trošku i moje snahy o nákladní dopravu na Semmeringu ( mám slíbenu kapacitu na 4 páry v noci ) a ještě k tomu připomenu výstavbu čechofrachtí vlečky v Hostouni v roce 2009....na letiště Semmeringem už jezdí ( bohužel)i Viamont a snad se mi v příštím roce podaří přesvědčit Třebovou jezdit Kubici jen Smíchovem a Hostivicemi a ne dalších 40 km kolem Kralup....
Aspoň jedna lepší zpráva, podařilo se zlevnit poplatek SŽDC za dopravní cestu o 20%, takže silnice je už jen 2,5x levnější....
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2008 - 21:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jel semeringem dolů Viamont se 14 ti prázdnými cisternami. Kubice jela přes Kralupy, protože prý v Praze nejsou přes svátky k dispozici žádné loko. (důvod jsem zaslechl jen zprostředkovaně - bez záruky)
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. prosince 2008 - 21:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na letiště Semmeringem už jezdí ( bohužel)i Viamont
Tak nevím, je to vyjádření výše jen úlet, nebo hloupost? :-(
A ze všeho nejhorší jsou skřítci. Všude vlezou a strašně rychle se množej...
http://www.nahouby.estranky.cz/
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 09:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

quynea: na letiště Semmeringem už jezdí ( bohužel)i Viamont..............

Vzhledem k tomu, že to napsal quynea, čili zaměstnanec ČD Cargo, čiší z toho nenávist vůči konkurenci a asi i zároveň krytí firemní impotence, čili když nemůžu trumfnout konkurenci lepší nabídkou služeb, tak ji alespoň řádně pomluvím. V zásadě to nic nestojí a efekt je celkem slušný.

Pocestny: Petruška sice píše, jaké máte super příspěvky a že by jich mohlo býti víc a v jiné diskusi píše zas o mne, že kážu vodu a piju víno. Já ( a nikoliv jen já ) jsem toho názoru, že příspěvky od Vás stačily maximálně dva a ve zbylých jen opakujete již několikráte vyřčené a navíc si buďte jist, že daleko dříve jinými, než Vámi. Byl byste dobrým investigativním žurnalistou, pokud už jím dávno nejste. Tady ovšem probíhá diskuse na poněkud jiné úrovni, než je úroveň, kterou může dosáhnout investigativní žurnalistika.
Trefovat se zrovna do lidí, kteří mají snahu vytvořit alternativu slušného řešení příměstské dopravy v okolí Prahy svými laickými příspěvky a tyto lidi tak shazovat, poněkud čímsi zavání. Jste zrovna Vy schopen nabídnout nějakou rozumnou alternativu pro zlepšení současného ne vždy příznivého stavu? Míním tím řešení při respektováním určitých počátečních podmínek: 1)politická situace, vláda a státní správa taková, jaká je dnes 2) současný stav drážní infrastruktury 3) ČD a jejich vozidla 4) lobbing okřídleného šípu.
Všechny tyto počáteční podmínky mají mezi sebou velmi silné vazby a nelze z nich ani jednu vynechat. Pokud je vezmete v úvahu, moc manévrovacího prostoru Vám nezbyde. Rychlodráha sice časem bude, leč nicméně na několik dalších dlouhých let to bude jen hezká pohádka o mašinkách a řešení dnešního problému musí vycházet ne z toho, co bych chtěl mít, mohl mít, měl mít atd., nýbrž z toho, co právě teď mám. TEČKA.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2453
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 11:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč bohužel Vidláci? To už je tam vybraná kapacita? Je tam sice 15 km mezistaniční úsek, ale těch 9 osobáků by to nemělo moc ovlivnit. V noci to může bejt celý pro ND. Zatím.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Johny1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.82.67
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 14:46:39    Odkaz na tento příspěvek  

Jedna fotka z Rynholce:
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 15:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny1: co pak to bylo za vlak??
mt83
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.110
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 18:33:21    Odkaz na tento příspěvek  

jezdí teď mezi svátky vápenec?
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 18:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mt83: asi ne, pač mašiny jsou zamknuté ve vrškách v depu :-)
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 19:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kralupan: prázdný zetky do Rakovníka.
Jen se neposer, papundekle....
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2004
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 19:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

resp. 48250 po prázdnu do Rakony
Bereters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 19:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CO by zítra kolem 10:00 mohlo být v Kralupech? myslím tím 751,753.7. dík. Stačí tak kolik by toho mohlo bejt.
www.hval-dislokace.websnadno.cz
751 354-2 is the best snad se jí v té Ostravě povede dobře.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.72.33
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 22:04:28    Odkaz na tento příspěvek  

Bram, Sokr : Pánové, stojím si neustále za tím, co jsem napsal. Asi patrně nevíte, že jsem byl mezi těmi pár lidmi, kteří 7 - 8 let tlačili obnovu středoklucké dávno před tím na půdě ČD, a.s., než nastal dnešní liberální stav ( SŽDC, Viamont jako dopravce apod.)a kteří byli označováni za snílky. Čili nevím, čemu se divíte, když tedy kopu za ČD Cargo a logicky mě štve, že všechno nefunguje, jak by mělo?!?? Nemám vůbec nic proti Viamontu , považuju je za stejně schopné, neschopné, chytré nebo hloupé jako jakékoliv ostatní dopravce včetně Carga a z tohoto úhlu pohledu jsou Vaše vyjádření naprosto neuvěřitelná a úlet, hloupost a nenávist je bohužel pouze a jen ve Vašich příspěvcích.Obchod je obchod a jen je na jednotlivých dopravcích, jak si povedou. To, že LukOil momentálně nevozíme, píšu momentálně, není totiž až tak naše neschopnost, ale nemíním to tady rozvádět. Jen podotknu, že zbylé 4 dodavatele vozíme , takže zas až tak impotentní asi nejsme...Docela mě vaše reakce zklamala, měl jsem vás tady za ty poněkud chytřejší a informovanější.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 22:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čili nevím, čemu se divíte, když tedy kopu za ČD Cargo a logicky mě štve, že všechno nefunguje, jak by mělo?!??
Správné fungování by bylo, kdyby zde mohlo jezdit jen ČD Cargo? Aspoň tomu nasvědčuje tón Vašich vyjádření. A Vaše 7-8 letá snaha snad směřovala k tomu, aby se uvedený úsek opravil pro ČD Cargo, nebo aby se opravil? V tom je totiž dost podstatný rozdíl. Jinak Vaše reakce mě nejen nezklamala, ale ani nepřekvapila. Přeji Vám Hezký večer!
A ze všeho nejhorší jsou skřítci. Všude vlezou a strašně rychle se množej...
http://www.nahouby.estranky.cz/
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 6-2006

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 03:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bereters: hehe, asi nic.... Pn do nera už he prač kolem devátý... Mn do kladnä až v jednu... Vn ze středokluk přijíždí kolem jedné... možná něco do kaučuku, a při velkym špěstí kotle do Sdk enbo soda do Rak, to už uvidíš
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 06:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

quynea: Kdyby fungovalo vše tak, jak byste si představoval, tak jiný dopravce v nákladní dopravě než ČD Cargo neexistuje. To dáváte najevo skoro v každém svém příspěvku. Za tím si zas stojím já. A že Vás naše reakce zklamala, tomu se ani nedivte! Není důvod, aby mělo ČD Cargo nějaké výsadní postavení, nebo nedej bože monopol, zejména když si ho svým "prozákaznickým" přístupem ani nezaslouží. Pokud by ČD Cargo bylo tím, čím by mělo být, tj. firmou orientovanou na zákazníka, tak by mi nevadil ani monopol ČD Cargo, ale tak tomu není a kdoví, zda někdy vůbec bude. Se současným vedoucím aparátem počínaje a "příjemnými, ochotnými a schopnými" pracovníky ČD Cargo v kanceláři na nádražích, kde se sjednávají drobné i větší přepravy konče, určitě ne. Čest vyjímkám.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 12:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozoruju, jak se o víkendech a svátcích mezi Kladnem a Prahou prohánějí na mnoha osobácích dvě spojené regionovy. Někdy dokonce 814+814.2. Pochopitelně téměř prázdné. V dopoledních hodinách budou téměř prázdné i ve všední den.

Opravdu by nešlo přizpůsobit kapacitu souprav denní době? Opravdu by nešlo udělat jiné oběhy souprav ve všední den a jiné o víkendu? Eventuelně naprosto překopat víkendový GVD v době od 5 do 8 hod. ráno, aby se ty víkendové oběhy dělaly lépe?
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.72.33
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 14:56:22    Odkaz na tento příspěvek  

Bram, Sokr: pánové, nemám nic proti konkurenci, píšu to už po druhé, psal jsem o Semmeringu jen v souvislosti s nákladní dopravou.Bojoval jsem za opravu tratě, ne za opravu tratě pro ČD Cargo, které v té době bylo ve hvězdách. To, že teď kopu za Cargo je nějaký divný??? Trošku ho musím bránit, neboť to, co píšete, až tak pravda není.... Jednak alternativní dopravci nepřišli až na několik výjimek, spočítaných na prstech jedné ruky, absolutně s ničím novým, pouze sebrali a snaží se sebrat z různých objektivních i subjektivných důvodů kšefty ČD (ČDC)a to hlavně a především UV. Jednotlivé vozové zásilky jim až tak nevoní, zkuste hádat proč...Hlavní příčinou poklesu výkonů železniční dopravy byly a jsou nerovné podmínky za poplatky za infrastrukturu. To, že se to teď trochu snížilo, je sice bezva, ale pořád málo. Kamiony jsou preferovány všemi a všude.... Zákaznický přístup na cargu to teda je, to se s Vámi budu hádat. Ve vedoucím aparátu je dost lidí, co to mají v hlavě srovnaný a vědí, o čem mluví, totéž i na jednotlivých PJ a PP...Nicméně máte pravdu, je ale také spousta lidí, kterým to ještě nedocvaklo, ale při tom počtu lidí, co má CDC, je to holt pomalý proces.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.72.33
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 14:59:08    Odkaz na tento příspěvek  

Sorry.....subjektivních... nevšiml jsem si hrubky, omlouvám se.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 15:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

alternativní dopravci nepřišli až na několik výjimek, spočítaných na prstech jedné ruky, absolutně s ničím novým, pouze sebrali a snaží se sebrat z různých objektivních i subjektivních důvodů kšefty ČD (ČDC)...
A to je špatné, nabídnout přepravcům výhodnější podmínky? Podle Vašeho myšlení je všechno, co dřív bylo ČD, pro ostatní dopravce tabu a smějí vozit jen nové přepravy, které ČD (ČDC) nevozí? Máte opravdu zajímavou představu o železnici. Jak byste ale mohl mít nějakou jinou, když jste zřejmě nikdy nic jiného nedělal.
A ze všeho nejhorší jsou skřítci. Všude vlezou a strašně rychle se množej...
http://www.nahouby.estranky.cz/
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 16:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"2 stroje na odvezení všech vlaků je dost málo. Při turnusu 2x XXX je jedna lok. letmo málo."

Systém "dva stroje jedou, třetí téměř rovnocenný funguje během pravidelné údržby prvních dvou, čtvrtý je záloha pro nouzové použití, by byl všude mimo ČD považován za dobře zajištěný.

Netuším, jak často (po kolika km) potřebuje 755 ten nejzákladnější stupeň údržby. Ale s pomocí další téměř rovnocenně fungující mašiny (754.013), vyhrazené pro tento účel, a možné nerovnocenné náhradě (742), by se tak klidně dalo jezdit. V době, kdy by byla některá z mašin na dílně, a další by jak na potvoru lehla, by mohla zaskočit 742.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 16:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a Cargo bude vozit to ce se nehodí Viamontu či OKD "do krámu" Oni totiž poberou rádi ucelenky,ovšem proč nechtějí asi votit směsný Pn nebo dokonce Mn !!!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 16:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem úplně jednoduše se může stát,že jedna turnusová bude 2 dny MM-kovat,druhá klekne na běžnou opravu a co potom??? Zas nelze míchat jablka a hrušky,každá řada má jiné trakční vlastnosti (742/730, 742/750) nemluvě o absenci el.vytápění souprav u ř.742 nebo u 750 nemožnost dobíjení přípojných vozů.