K-report
 

Archiv do 16. května 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce » Archiv do 16. května 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 16:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nuts: . Ovšem tomuto názvu by muselo být přizpůsobeno i vybavení a sortiment. Nespornou výhodou by určitě bylo, že by i méně inteligentní jedinci podle názvu poznali, že se jedná o restauraci a nikoli o přestupní terminál na vesmírný dopravní prostředek.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4923
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 18:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V současné době je v interiéru restaurace dřevo z pokácených stromů přes budovou...

MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, bart5(zavináč)centrum.cz
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2704
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 18:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bart: Třeba tam nakonec "zakoření" dřevozpracující průmysl
Zapínám rádio, skupina Törr. Pod okny mi šíbuje tranzistörr.
Všechno co je od "B" je dobré...
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2232
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 21:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy
Souhlas ....je to dosti ohledně tothoto na h*wno

Jinak na Dejvický nádražce to asi stojí taky pěkně za h*wno pač výčepák je (a ted mi promintě ten výraz) pěknej čůrák. Pač pokud neprodá piffko ani cigára někomu jen proto jak vypadá,nedá se o takovémto člověku nic lepšího říci.
PS stalo se to kámošovy vlétě.
PS2 kámoš normálně pracuje po celé ČR i občas Evropě a není to žádnej zevlák či já nevim co si myslel ten kokot.....
Moskovitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2008

Odesláno Čtvrtek, 10. dubna 2008 - 09:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jnd,

možná výčepní se domníval, že jde o agenta provokatéra, převlečeného za nezletilého zevláka. Společnost ČD Restaurant, a.s., která kontroluje všechny nádražní hospody a má za cíl postupně přeměnit většinu z nich na restaurace sítě La Rocket, takovými kontrolery disponuje. Jistě víte, že v co nejbližší době všechny nádražní restaurace budou provozovat nájemci (forma frančízy), kteří budou smluvně vázáni k dodržování předepsaných jednotných standardů, vyšších hygienických norem a principů zákaznického servisu. Podle tiskové zprávy ČD ze dne 17.12. 2007, «všechny restaurace budou minimálně 2x ročně kontrolovány „tajným zákazníkem“».
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.39.94
Odesláno Čtvrtek, 10. dubna 2008 - 14:37:50    Odkaz na tento příspěvek  

Co je vyšší hygienická norma? Že švábi nesmí být větší než 1cm, nebo nesmí vylézat před 18hodinou? Buď restaurace hygienické normě vyhovuje, nebo ne. Bohužel viděl jsem i restauraci s velmi příjemným prostředím a obsluhou a dobrým jídlem, ale když jsem pracovně vkročil do kuchyně, chtělo se mi zvracet. Taký bordel nemají aňy u Cigáňou !!!
Moskovitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2008

Odesláno Čtvrtek, 10. dubna 2008 - 16:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.241,
Jak vysvětlil Ivan Morx, ředitel společnosti ČD Restaurant a.s., v nádražních restauracích musí být nejenom povinná manažerska zóna se soukromím pro důležitá obchodní jednání, ale i rozsáhlá rodinná zóna s dětským koutkem a přebalovacím pultem s vaničkou, držátkama na hygienické pomůcky, úložným prostorem a praktickým stojanem pro drobné hygienické potřeby. Takovej pult musí odpovídát nové evropské bezpečnostní a hygienické normě. Právě proto celé nádražní restaurační zařízení musí splňovat vyšší hygienické normy.
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.24.169
Odesláno Čtvrtek, 10. dubna 2008 - 19:03:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ne že bych byl nadšenej ze zakouřených pajzlů typu Strakonice, Beroun, Rakovník. Ale vaří se v nich, celkem slušně a levně. Když v těchto (kdysi okresních městech) vzniknou restaurace s "vyššími hygienickými normami" jak jsi popsal a tím pádem i vyššími cenami (investice se musí vrátit), kdo je bude využívat? Že v těch dosavadních LaRocktech si lidi šlapali po hlavách.... Zato levné a nekuřácké jídelny (Olomouc, Plzeň) mají plno po celý den...
Manažeři budou v těch vyšších standardech obchodně jednat...a pak překročí pomočené zlité smradláky v hale a odjedou 810 nebo plesnivým Bg250. HaHa. Ono by bohatě stačilo, kdyby se v těch hospodách vymalovalo, vypraly záclony a ubrusy, ratejna se rozparcelovala na polouzavřené boxy po 4-8 židlích, nehulilo by se a to vše při zachování sortimentu jídel do cca 19-20h.
Zákaz kouření v nádražkách by odtamtud vyhnal takové ty zatuchlé ochmelky, co vypijí 5 piv, čímž hospodu nespasí, ale vyhulí u toho krabičku donesených cigaret, všecko zasmradí, propálí ubrus a posedávají tam do zavíračky.
Dětský koutek a přebalovátko je chválihodné, ale k čemu manažerská zóna? Na kafe za 40 a mokrou bagetu z mikrovlnky se moc lidí nepřitáhne. Jó, ta Evropa je pokrok, uzavřeme slušné čekárny (jako třeba ČBudějovice) a uděláme v hospodách koutky pro děti. Hospoda zavře v 17h a pak si s dětma čekejte ve vymrzlé hale mezi bezdomáči a přebalujte je tamtéž na prochcané lavičce. A že byste si chtěli nedejbože dát batoh nebo lyže do úschovny? Nesystémové, úschovny se musí zrušit.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. dubna 2008 - 17:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi už jsem manažerský plankton... :-))

Poté, co v Libni udělali čistou nekuřáckou hospodu s příjemnou obsluhou a "předraženým" pivem (přidal bych tak ještě 5 Kč, ale to je detail), jsem ochoten do ní vkročit. Jinak bych mohl oblek za X tisíc hodit do koše rovnou, na odložené věci zírat pomalu jako když si hlídám kapsy v MHD a podobně.
Já naopak OCEŇUJI, že "low-cost" orientace zmizela dokonce do té míry, že do libeňské Rakety zajdu občas na oběd. A jak pozoruji, poté co byl napraven krok vedle celodenní nabídkou "normální" kuchyně (byť zatím nepříliš širokou), činí tak i mnozí z okolí, přichází matky s dětmi (novostavby kolem) a tak.

"Tradiční lidové" pohostinství pak považuju za smradlavý hnus, který akorát přitahuje podivné existence všeho druhu, a ani by mě nenapadlo tam vkročit, snad s výjimkou výletu s partou kamarádů, nebo že bych byl fakt "hladový bez peněz" (pak ale zase budu ochoten popojít někam do ústraní mimo hlavní třídy; koneckonců na Staromáku taky nikdo oběd za 60 Kč nepožaduje).

Jo ideální by bylo mít chutné a vydatné jídlo s rychlou příjemnou obsluhou v čistém, přestože "tradičním" prostředí a ještě k tomu za pár šupů, ale to už bysme asi opravdu byli v komunismu...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41266
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 11. dubna 2008 - 17:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuji vyzkoušet restauraci u Betlémské kaple. Ale je to pořádně velká výjimka a v podmínkách nádraží asi neuskutečnitelné... I když třeba v Plzni to jde vcelku taky (zejtra se tam možná stavím, tak uvidím, zda a jak se to tam případně změnilo).
A klidně ať se v Plzni dodělá nějakej koutek pro děti a jiný pro manažery, to není neměnitelná vlastnost daného stylu občerstvovacího zařízení.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. dubna 2008 - 18:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, Plzeň je myslím velmi dobrá, jen kdyby ještě zdražili pivo a nějak vymysleli akustické stínění z haly.
Já neříkám, že "raketa" je jediný možný styl, jen naprosto nechápu hořekování místních plaček nad "cizáckým pošlapáváním naší národní kultury" (za takovou národní kulturu teda pěkně děkuju, to je spíš nebetyčná ostuda).
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2240
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 11. dubna 2008 - 18:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Plzni jsem byl jednou na jídle taky. bylo to po jednom nejmenovaném hudebním festivalu a plnohodnotné jídlo po 4 dnech někde na louce bylo super.
Ačkoliv sme byly dosti unaveni ,pamatuju že jsem byl překvapen jak se dá hezky udělat jídelna na nádraží.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7222
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. dubna 2008 - 20:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lidi, von zlevnil p-urqel? dneska v hospodě za něj chtěli 25 (né ode mě) přitom nedávno tam byl za 27,5. a na zdi jiný hodpody, kaj nechodim, taky psaly 25.
jinak nekuřácký nádražky schvaluju.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 13. dubna 2008 - 01:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na pražském hlaváku si nekupujte nic teplého (tam dělaného) u stánku na II. nástupišti.

Dnes jsem si tam dal smažák v žemli s tatarkou. To jsem si dal. Během následujících 6-ti hodin jsem vystřídal všechny záchody, které jsem potkal. Takovej průjem jsem ještě nezažil. Njn, co můžu taky čekat. Stánek moc čistotou nezáří a obsluha typu pochybná polokofola, před kterou by jeden v noci utek.


To mi připomnělo zážitek z Karlových Varů, kdy už jsem se viděl v nemocnici, ne-li v márnici:

Je to už více než rok, co se to stalo. V KV jsem si u stánku na prvním nástupišti dal hamburger s kečupem. Byl dobrý, snědl jsem ho a čekal na osobák do Chebu. Asi za půl hodinky nastupuji do Bds a sotva jsem si sedl, začala se mi lehce motat hlava. Soudil jsem, že je to asi vzduchem (bylo tam přetopeno), tudíž jsem vypnul topení a otevřel okno. Bohužel se závrať každou minutou zhoršovala a už jsem nemohl ani sedět, ani stát. Velmi rychle jsem dospěl k názoru, že pokud nevystoupím, do Chebu přijede mrtvej pes. S ohledem na případný odvoz do nemocnice jsem se vykulil na nějakém větším nádraží, ani jsem nevěděl kde vlastně jsem (pravděpodobně to byl Chodov nebo Sokolov). Na nádraží jsem se asi musel hezky motat, protože stát, sedět či ležet prostě nešlo. Tak jsem se tam motal, čekajíc, že to se mnou každou chvíli musí prašit o zem a už jsem se viděl, jak mě veze sanitka do špitálu. Později se k tomu přidalo ještě silné bolení břicha a plynatost, neklamný to znak, že to bude z jídla. Toto trvalo asi tři čtvrtě hodiny, pak to pomalu začalo ustupovat. Asi za hodinu jsem se nalodil do Excelky (t.č. ještě s restaurač. vozem) a vydal se na cestu domů. První hodinku jsme tam prospal a zbytek čacu jsme zavítal do hospody na Bechera, pro lepší trávení. Pak už to bylo dobré. Nikdy předtím a nikdy potom jsem nic takového nezažil. Stánek je otevřen dodnes, vždy, když tam jedu, vzpomenu si na to.

Je cice pravda, že to mám hlavně z toho, že: "Kam pes příjde, tam žere", ale stejně bych asi na místě ČD věnoval větší pozornost podnikatelům, pokytujícím služby jejich cestujícím. Napadá mě třeba vyžadovat nějakej protokol od hygieny nebo něco takového. Sice nevěřím, že by to nějak extra pomohlo, ale aspoň něco.

Ještě si vzpomínám na jeden nepříjemnej stravovací zážitek: Léto 2007, vlak ex. R 616 Krušnohor, restaurační vůz.

V Praze jsme nastopil a paní (obsluha) se mi mezi rečí zmínila, že je bez vody, protože jí nějak zapomněli vyzbrojit, či co a že má poslední trochu "relativě" (!!!) čistý vody v nějakým kýblu. Já vůl jsem si tam dal jídlo!! Sice mi to chutnalo, ale o hodinu a půl později mě šavle v Mostě na peróně neminula...
Pochval se sám, nikdo jinej to za tebe neudělá.
ICQ 311-297-744
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 13. dubna 2008 - 14:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38
No taky dobrý
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 13. dubna 2008 - 14:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si zase pamatuju jak jsem si v Perštějně v nejaké hrozivé Jednotě koupil hermelín ,a taky mi pak při nahánění vláčků nebylo zrovna nejlíp))))
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 14. dubna 2008 - 08:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pes38: typická otrava toxiny, zjevně se tam již množily bakterie. Holt poučení pro příště: žrát jen u prověřených stánků
Jak jste to jeli ????
Vlak se nesmí používat, pokud je WC ve stanici.
Moskovitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2008

Odesláno Pondělí, 14. dubna 2008 - 10:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo,
zlevnil?
taková hrozná zpráva pro manažery na cestách, třeba takového Tomáše Zárubu. Když von jde do nádražky ve svém manažerském obleku pro volný čas (management leisure suit) «za X tisíc», myslí jen na to jedno: “jen kdyby ještě zdražili pivo” (viz. příspěvek 11. dubna 2008 - 18:26). Ten pan Záruba určitě “přidal bych tak ještě 5 Kč, ale to je detail”. Vite, jako vrcholový manažer pan Záruba musí se řídit kodexem finanční korektnosti. Musí pořád ukázovat, že je dost chytrý, abych uměl utratit co nejvíc. Proč kupovat půllitr podřadného europiva za dvacku v nádražní knajpě, když v nóbl-podniku Českých drah Vám ochotný číšník přinese do manažerského koutů třetinku té samé dešťovky za dvojnásobek ceny?

Z takového koutu není vidět “podivné existence všeho druhu”, ale můžete v klidu pozorovat, jak matky přebalují své roztomilé děti na pultech, manažeři vedou důležitá obchodní jednání, cestující z východu používají modlitebního koutu, a “běžné návštěvníky” si pochutnávají na quishe. Krásný čistý svět!
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 14. dubna 2008 - 10:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moskovitz: nehodilo by se v té poslední větě spíš slovo "sterilní"?
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 14. dubna 2008 - 16:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

:-)))

"Proč kupovat půllitr podřadného europiva za dvacku v nádražní knajpě, když v nóbl-podniku Českých drah Vám ochotný číšník přinese do manažerského koutů třetinku té samé dešťovky za dvojnásobek ceny?"

Třeba abych se nemusel okolosedících štítit a poslouchat přitom nadávání na úplně všechno, popř. podobně žlučovité výlevy. :-)

P.S.: Manažer určitě nejsem, v obleku jsem byl daný den z nutnosti a vydělávám podprůměr. Jen si vážím svého zdraví a místo několika piv si radši dám jídlo. Že to spousta lidí nepochopí, to se asi nedá nic dělat. Nicméně vyvolává to reakce opravdu k popukání. :-))
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 14:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uhli: Ty mluvíš jak doktor House :-)
Pochval se sám, nikdo jinej to za tebe neudělá.
ICQ 311-297-744
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1536
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 11:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Bobo:Na tu kvalitu je stále předražený.Sice se to tváří jako dvanáctka,ale vzhledem k obsahu alkoholu je to blíže jedenáctce i když extrakt mladiny je spíše k 12.Jinak je docela možné,že v Tychy to rozjeli ve velkém,tak to zlevnili.Jinak s etiketou "brewed in plzen" je pivo vařeno v Plzni a pokud je na etiketě "born in plzen",tak jde o pivo z pivovaru Tyskie (Tychy,Polsko).To z Ruska z Kalugy by se sem nemělo dostat. :-) .

(Příspěvek byl editován uživatelem happy.)
Nepijte euro hnusná piva nadnárodních korporací SABMiller (Gambrinus,Pilsner,Kozel,Radegast),Inbev (pivovary Staropramen),Heineken (Krušovice,Starobrno)
Radši si dejte 100% české pivo z pivovarů,kde to dělají poctivě:Litovel,Svijany,Zubr,Poutník,Dalešice,Chodovar,Bernard(není zcela český).Tyto pivovary pivo nepasterizují a používají stále dvoufázové kvašení.Podporujme kvalitu,ne kvantitu!
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.15.9
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 20:04:18    Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo nežádá cenový low-end. Zrovna plzeňskou nádražku považuju za slušný střed. Pestrý výběr jídel, otevřeno už na svačiny od 9h, ceny jídel cca 70-90Kč, čisté prostředí, slušná obsluha, nekouří se. Čistota je udržována dlouhodobě (Fava existuje už 5 let, nebo dýl?), humusáci tam nelezou. Otevřeno bohužel jen do 18h, bývalo až do 20. Zda kvůli úsporám nebo eliminaci pobudů netuším.
Pamatujete si předchůdce Favy, co to bývalo za humáč...?
Když už jsme u té Plzně, za enový low-end by se dala považovat jídelna před "malým" Tescem hned u nádraží nebo nádražka v Chebu. Odpovídá tomu skladba osazenstva, ikdyž vyložené bezdomáče a humusáky tam taky netrpí.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 23:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z Moravy: Byl jsem s kolegou pracovně ve Vyškově a v místní nádražce jsme si chtěli dát polévku. Nádražka vypadá zvenku dost nelibě a tak, poučen předchozími zkušenostmi, jsem zachovával mírný pesimismus. Uvnitř jsme zjistili, že zde podávají polední menu ve 4 možnostech. Zvolil jsem čočku z uzeným a bohužel kofolu místo pivka - byli jsme tam autem. Jídlo, pití, cena, obsluha - vše na jedničku! Dost mě mrzí, že podobná hospoda není na nádraží v Brně, kde je znovuobnovený bufet stejným pajzlem, jako kdysi byl. A budování LaRocket a podobných vymožeností? Kdo tam bude chodit? Ty provozovny jsou odlidštěné, sterilní, rádoby nóbl. O co lepší je klasická nádražka, kde se personál chová mile a kuchař je kuchařem - ne ohřívačem hnusných baget!!!
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 07:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagell: Souhlas.

Jinak o víkendu otestován Národní dům v Podbořanech (hned naproti žst.), na čepu krom G a Pilsneru i Žatec11, chuť kvalitní. Jinak hotovky neměli (soudě podle prázdného igelitu na začátku jídeláku ve všední dny bývají), ale výběr minutek solidní a do stovky se člověk vešel i s přílohou, což už dneska zas tak častý neni.
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 22:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Novém Městě na Moravě probíhá už pár dní rekonstrukce nádražní budovy. Pokrývači zatím vyměnili krytinu, jestli se bude dělat i něco s fasádou, nevím. Není na tom zle, alkorát už není zrovna IN. Jemný dotek rukou řemeslníka by si možná zasloužila...
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 22:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdo to tady už nakousl,jak to teda vypadá v Brně s tím rekonstruovaným bufáčem,už to otevřeli?
Naposled jsem tam byl někdy v únoru,to byl ještě zavřený.
Na čepu Starobrno do ušatého kríglu?
Moskovitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2008

Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 10:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proměna Dejvického nádraží v museum

Účastníci architektonické soutěže Europan měli vyřešit přestavbu území Dejvického nádraží a dopravního uzlu Praha 6 – Hradčanská na budoucí centrum Prahy 6. Mezinárodní porota vybrala jako vítěze holandsko-německou dvojici architektů sídlící v norském Oslo, Tima Prinse a Noru Müllerovou, s návrhem „Bohemian pattern“ (Český vzor).

„Bohemian pattern“ proměňuje Dejvické nádraží v muzeum místní historie a koněspřežné železnice, prostor před ním nechává tržnici z prodejem lahůdek. Nákupní komplex bude doplněn o nové bytové a administrativní plochy. Zhruba čtyřicet procent z budov vítězného návrhu tvoří prostory k luxusnímu bydlení. Očekávaná gentrifikace přilehlé zástavby přiláká do areálu moderní služby - gastronomické restauraci, kde bude k mání speciální nabídka zdravé výživy, populární sushi-bary, masážní salon se saunou, vířivkou a dalšími relaxačními procedurami, golfové simulátory a studio na odbourávání tuků.

Vítězný návrh si můžete prohlédnout zde: http://www.europan-cz.cz/pages/europan_09/vysledky_souteze/nt_976 -03.pdf
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 11:12:58    Odkaz na tento příspěvek  

nabídka zdravé výživy, populární sushi-bary, masážní salon se saunou, vířivkou a dalšími relaxačními procedurami, golfové simulátory a studio na odbourávání tuků: Jo, to dneska frčí, to je in! Ve "zdravém životním stylu" se protočí prachů!
V opravené nádražní budově nejdříve vzniknou kanceláře pro ČD-Reality a v bývalé úschovně a výpravně zavazadel bude prestižní gynekologická ordinace.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 11:37:37    Odkaz na tento příspěvek  

Holt Cogwheele lidská blbost je neomezená, neohraničená. Když někdo za ty voloviny ty prachy vyplácá...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 12:30:48    Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jak u Vás na Divokém Severozápadě, ale v Praze se na to jde přímo průmyslově. Viz www.reflex.cz/Clanek24516.html
Rash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 20:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase trošku odbočím z nádražních restaurací, ale hospoda Merenda na Žižkově (Husitská nevímkolik) - od Masrykova i Hlavního nádraží cca 10-15 minut cesty zavedla praxi 4 pípy (k G9°, ČK 10°, PP 10,5°), v posledním týdnu jsem měl tu čest ochutnat Janáček 12°, Lobkovic-Démon - polotmavá (tuším) 13° a včera Platan 11° Téměř každý den jiné pivo, na čepu byly v uplynulých 14ti dnech i Svijany kvasnicové 12,5°či Regent 11°, mnoho dalších značek samozřejmě v plánu... Vaří se, velmi příjemné prostředí i obsluha...
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 01:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vítězný návrh si můžete prohlédnout zde: http://www.europan-cz.cz/pages/europan_09/vysledky_souteze/nt_976 -03.pdf

Rozbil se mi počítač? Špatně vidím? Co to je??

// Asi to patří spíš do Snů s žel. tém., ale před nedávnem se mi zdálo, že v Hlubočkách zavřeli nádražku (tu kůlnu, co tam točí pivo). Smutný to bylo...
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2273
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 13:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte někdo zkušenosti s hospodou ve vagonu na nákladovém nádraží Žižkov ??
Já tam snad kdysi vlezl ,ale nic si nedal ....
Mam to v plánu .....
Moskovitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2008

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 04:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JND >
Náhradou za zmrzačenou “Briketu” to asi nebude, ale za návštěvu stojí - už kvůli neopakovatelné kulise Náklaďáku, na jehož místě prý brzo vyrostou dvacetipatrové mrakodrapy.
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 19:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak pokracuje revitalizace HB nadrazi:
http://www.zeleznicehb.ic.cz/revitalizace.html
Omlouvam se, jestli nekdo uz podobne fotky zverejnil, ale sem sto let za opicema.
A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 11:59:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ve Veselí nad Lužnicí nedostatek hospod ! V pátek večer celkem asi 3. V první kompletně vše rezervováno, v druhé plno až na jedinej stůl (rezerve) a nakonec jsme skončili v hotelu Trilobit u zastávky ČD. Tam jen Plzeň a tuším G. (a zas narváno)
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 13:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W. A co nádražka?
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 07:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.: Ještě k tomu Veselí, Vím o těchto knajpách (bráno cca od jihozápadu na severovýchod):
- Trilobit u zast. ČD
- tuším že Beseda na náměstí
- Lucie mezi řekama
- Soutok tamtéž
- Arabela na malém náměstí, čepovali Svijany
- jakási hospoda za lávkou přes zhlaví
- Zvon u nádraží
- nádražka

Je možné, že tam jsou ještě další. Je to na sedmitisícové město málo?
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2008 - 15:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak z té trafiky směrem k ČD centru po levé straně na hlaváku v Brně bude už 3 prodejna firmy RELAY na hl.n. v Brně
Moje nej 230 101,242 223,263 001 a 002,363 037 a 064,714 222:-)
My ICQ 215-430-963
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2008 - 16:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má někdo přehled o nádražkách na Dobříšské trati? Chceme se tam v nejbližší době vydat a pár jich zkusit. Díky.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2008 - 20:23:33    Odkaz na tento příspěvek  

Vindobona KV dolní : takovej jetej a ani ne moc lacinej pajzl, kde vám táhne při snídani na záda. A výhled jen na polovinu kolejiště.

Regent : Nevím, tam mě děvčata nepozvala. Prý je tam ještě nějaká Hokejka. S nádražkou jsme ani neuvažovali.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 02. května 2008 - 07:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kofolytik: Přímo v Dobříši u přejezdu (pár kroků zpět podél kolejí) byla před dvěma lety celkem slušná hospoda s Platanem, i vařili.

W.: jo, na Hokejku jsem zapomněl. Tam se dobře sedí v létě venku. A je to asi jediná hospoda ve Veselí, kde točí pivo z nejbližšího pivovaru.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 04. května 2008 - 08:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DEPO otevřelo své brány
Na konci března jsme na hlavním nádraží v Brně otevřeli restauraci pod názvem DEPO café & bar. Díky své výhodné poloze přímo na brněnské dopravní tepně nabízí nový café & bar moderní design a zároveň tradiční sortiment nejen cestujícím, ale také široké veřejnosti

citace z JLV

máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Zákaz přepravy čivav a důchodců bez náhubku odpovídající velikosti.

"Chlapci, a budou dveře?"
Martin_cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 04. května 2008 - 09:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Špatné to tam není, ale když jsem tam byl cca před čtrnácti dny, tak jsem narazil na šíleně pomalou obsluhu, která si navíc vůbec nevšímala lidí, kteří si šli sednout do patra.
PaBa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.127.45
Odesláno Středa, 07. května 2008 - 10:48:07    Odkaz na tento příspěvek  

Neví nikdo, jak se jmenuje ta špeluňka v Bílině naproti nádraží přes ulici??? Zlatopramen 11°...
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 07. května 2008 - 11:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hook : bývalej bufáč v Brně na roli, dnes DEPO, točí Pilsen a Géčko...a upřímně řečeno, není to ono - raděj si dám lahváče, ale jen na pátým, tam je o dvě ká levnější. Takže tak
Minulla on jano!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4967
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 07. května 2008 - 12:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozeběhla se rekonstrukce restaurace v Olomouci na Hlavním nádraží:

MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, bart5(zavináč)centrum.cz
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 07. května 2008 - 13:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Bart: Fast food a ještě s G ... (chybí mně tu zvracející smajlík :-))
Nepijte euro hnusná piva nadnárodních korporací SABMiller (Gambrinus,Pilsner,Kozel,Radegast),Inbev (pivovary Staropramen),Heineken (Krušovice,Starobrno)
Radši si dejte 100% české pivo z pivovarů,kde to dělají poctivě:Litovel,Svijany,Zubr,Poutník,Dalešice,Chodovar,Bernard(není zcela český).Tyto pivovary pivo nepasterizují a používají stále dvoufázové kvašení.Podporujme kvalitu,ne kvantitu!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4969
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 07. května 2008 - 13:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem si tam občas dával Plzeň...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, bart5(zavináč)centrum.cz
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 07. května 2008 - 19:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kofolytik:
Doporučuji malou odbočku z dobříšské větve do Davle, "Hotel v pivovaře" (na druhém břehu naproti nádraží - http://www.penziony.cz/davle/hotel-v-pivovare/. Uvnitř to není moc pěkné, lepší je venkovní zahrádka. Točí se vlastní polotmavá sedmnáctka a asi i nějaké kvasnice.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 07:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovany: U nádraží cosi s gayčkem - netestováno, přes park hospoda s Budvarem10, přes léto prej točí i Budvar12 a Regent12, jídlo k mání též.

Dívčice - hned za nádrem hospa, na čepu Platan 11 a 12.

Pelhřimov - proti nádru přes silnici otevřen v pondělí Moni bar - na čepu Poutník12.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 20:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balik: Ta polotmavá sedmnáctka se pro davelský hotel vaří/vařila v minipivovaru Chýně.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 12. května 2008 - 07:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J_k:
Aha, to jsem nevěděl (nedočetl jsem se to tam). Každopádně ji doporučuji :-) .
Moskovitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 12. května 2008 - 09:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vizualizace budoucí podoby nádraží Dejvice a nádražní restaurace je k prohlížení na stránkách internetové televise Prahy 6.

"Dobrý večer, vážení diváci, vítám vás u obrazovek...":

http://www.tv6.cz/index.php?id=109&player=wm&tyden=3
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 12. května 2008 - 16:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J_K: A před tou polotmavou sedmnáctkou z pivovaru v (T)Chýních tam točili Flekovské.
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Moskovitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 16. května 2008 - 06:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zajímavé stránky o nádražkach

http://placacka.livejournal.com/
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 16. května 2008 - 06:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrá zpráva z Vysočiny: Nádražka v Jihlavě opět funguje, nejspíš došlo ke změně majitele, na čepu Ježek11, Kozel10 a jakési Gambo10. Otvíračka prac. dny 9-20, SONE 10-18, kuchyň končí vždy 2 hodiny před zavíračkou.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 16. května 2008 - 08:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

do 18/16hod, to je na dvě věci. Na nic a na ......
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 16. května 2008 - 08:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: no ideální to neni, ale lepší než nic to je.