K-report
 

Archiv do 5. února 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » 814+914 » Archiv do 5. února 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 21:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Neznamsebe: Se ti divím,že ses nechal otrávit :-).Každej tu má neomylnejch keců a svatozáře nad hlavou,že si začínám myslet,že jsem v nebi .Kritizovat umí kde kdo.Pracuješ nad rámec svých poviností a tyhle pozitiva prostě nemůže překrejt zmalovanej nárazník(notabene v době,kdy jsou na železnici úplně jiný starosti než lem narážecího ústrojí).Kdyby fírové začali dělat jen to,co mají v pracovní náplni,tak by nebylo žádných nostalgických jízd a fíra by při problému s vozidlem prostě zavolal odtah a nešel by něco tunit do rozvaděče (viz 810) To taky nemá v popisu práce. Myslím,že většina lidí je tu nad věcí a jediné,co je irituje, není nárazník,ale spíše některé příspěvky :-)
Nepijte euro hnusná piva nadnárodních korporací SABMiller (Gambrinus,Pilsner,Kozel,Radegast),Inbev (pivovary Staropramen),Heineken (Krušovice,Starobrno)
Radši si dejte 100% české pivo z pivovarů,kde to dělají poctivě:Litovel,Svijany,Zubr,Poutník,Dalešice,Chodovar,Bernard(není zce český).Tyto pivovary pivo nepasterizují a používají stále dvoufázové kvašení.Podporujme kvalitu,ne kvantitu!
Neznamsebe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 21:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Web: No já jsem taky registrovaný uživatel, ale taky jsem strojvedoucí a taky jsem zaměstnancem ČD, ikdyž díky vám a dalším třeba dlouho nebudu. Jenže to už není váš problém. Já se při vyjadřování svých názorů aspoň neschovávám za nějaký Nick . Doslovně jste mi tu mytí mašiny nezakázal, ale jak řekl klasik všechno souvisí se vším. Napište kdo jste a co děláte, když už si mě tu tak pěkně věšíte na pranýř se slovy to je on co dělá ty zrůdnosti, co poškozuje cizí věc, co si nechá od kamaráda udělat tuning na svým autě co mu půjčí na půl roku a nevadí mu to a v neposlední řadě ze sebe dělá chudinku. Jsou to vaše slova, ale znějí z pomyslných úst jen jakéhosi anonymního Web. Tak kdo tedy jste, co děláte a co jste v životě dokázal. Mojí vizitkou je ježdění na čas a čistá mašina, čehož si cestující všimne. Ukažte nám zde vaši vizitku ať můžem říct jo ten je dobrej a nebo opak.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1990
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 21:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a kdyz tu zase nekdo argumentoval s DB, tak u tohohle spolku si fira zavola "pomoc" i kdyz potrebuje jen umejt predni sklo, to dojde manik s cervenou ksiltovkou na lebeni s kyblikem a kostatem na dlooouhe tyci, co kdyby s toho narazniku spadl, a uz jede ...
Tak se laskave s temi zahranicnimi vzory uklidnete, anebo to prevezmete komplet a ne ty paskvili co jsou v CZ k videni ...
Nejhorsi je, ze to clovek tem "zapadakum" ani nedokaze vysvetlit, to proste nejde, preju leckterym zdejsim odbornikum, aby to nejakej s techto zemi po nich nekdy nektere CZ parodie na "zapad" chtel vysvetlit ... :-/
Pavel
Bds
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.169.46
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 23:22:10    Odkaz na tento příspěvek  

Moc do této sekce nechodím ale když jsem viděl jaká se tu rozběhla veliká diskuze o úplné s prominutím blbosti kterou zde vyvolal jistý uživatel (každý ví), musel jsem sem něco napsat.
Stojím na straně "Neznamsebe". Nevidím důvod proč by nemohl trochu vylepšit svou turnusovou jednotku. U nás v nejmenovaném depu to vždy byla a bude úplně normální věc že fíra pečlivě pečuje o svojí "turnusovku" a to NEJEN ze strany kabiny ale i z venčí. Zkrátka nenechal bych se vylekat nějakým jedním či pár uživateli kteří zde něco píší a ani třeba nevědí jak to doopravdy je a jak to chodí. A když zamířím do jiných dep (i třeba již neprovozních) tak se najde nejedno depo kde příznivci nějak vylepšili nějaký stroj zvenčí a nikdo s tím dodnes neměl problémy! Ať si to každý přebere jak chce...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4336
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 23:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal_Ř:
No jo, v Americe zase bijou černochy...

Smithers:
Bkp: hmm a není Ti/Vám nápadné, že se firemní kultura dodržuje nejlíp tam, kde jsou zaměstnanci taky adekvátně placeni?

Účelové tvrzení. Stačí se třeba porozhlédnout po libovolném hypermarketu, jak tam - v porovnání s železničáři mizerně placené prodavačky - si podobnou nekázeň rozhodně nedovolí, resp. pokud dovolí, tak se zastaví až na tom pracáku.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
JirikP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.36.163
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 23:35:14    Odkaz na tento příspěvek  

Johny11: Protože koupí auta si kupujete veškerá práva na ně a jediné co Vás omezuje jsou technické podmínky

S prominutím, ale tohle je blbost. Pokud už je design auta chráněn AZ (jakože podle všeho může a nemusí), tak ho můžete změnit jen se svolením autora, které rozhodně nedostáváte automaticky koupí (stejně jako koupí nezískáváte žádná jiná práva k autorskému dílu). Navíc to není užití díla, takže se nedá říct že by to bylo volné užití.

Nevím jak by to bylo v konkrétním případě, tzn. třeba při domalování pruhu v barvě slonové kosti ala 810 na Ferrari.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 23:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neznamsebe: Jestli tolik stojíte o to vědět co dělám, tak mi napište email. Nehodlám tady riskovat nějaký sprostý anonymy od pánů typu "2Web". Jistě je ta informace velice důležitá pro Váš pohled na věc :-) Klidně Vám pošlu i svoji vizitku. Aspoň tím nebudeme dál zatěžovat K-Report.

A znovu bych rád zopakoval, že nekritizuju Vaše ježdění včas ani čistou mašinu, ba dokonce Vás ani nevyhazuju z ČD. A pokud jste nic neudělal, tak Vás nikdo nebude vyhazovat, ne? Nebo snad Váš šéf vyhazuje podle K-Reportu? :-)

Já už k věci nemám co říct, myslím že názory jsme si vyjasnili a je to, ne? Od toho je diskusní fórum.
Tomasek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 01:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošku jsem nepochopil, že někdo chce umývat mašinu, ale jen, když na ní budou jeho úpravy. Myslím, že cestující ocení čistotu i bez bílých madel, nebo olemovaných nárazníků...

JirikP - Pruh na ferrari dodělat můžeš, ale to by udělal asi jen blbec :-) Úpravy na autě děla můžeš, protože jsi vlastníkem "díla". Auto někdo navrhne, prodá a vzdá se tedy práv.

Když si koupíš 814 od Parsu, můžeš si jí pomalovat, jak budeš chtít a na střechu dát třeba křídlo...

Neznamsebe - a jak se tváříš na sprejery? ti taky upravují vláčky podle svýho gusta, evidentně se jim to líbí a určitě se v nich pak cítí daleko líp, když jsou tak hezky nazdobený...
Neznamsebe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 08:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomasek84: no tak pár vagónů nezdobených sprejery jsem čistil jenomže to už zase zacházíme do jiného tématu, ikdyž dá se říct že to stim taky souvisí.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 09:37:30    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ČD představily v Roztokách u Prahy žhavou novinku-nízkopodlažní vozidlo.Na kameru tam mluvil jak Kubala tak Štáhlavský.Bylo to v dobrém ránu na ČT.Škoda,že tam už nějaký pátek regiošukny jezdí.Jinak právě na záběrech z kamery by tam asi nějaký vozíčkář neměl šanci.Bylo to nadupaný lidma z porouchaného vlaku...Prostě paráda.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 11:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: A ještě Kubala ten porouchaný panťák na tu kameru tak hezky oznámil
Tomasek84: Když si koupíš 814 od Parsu, můžeš si jí pomalovat, jak budeš chtít a na střechu dát třeba křídlo...
Nebyl bych si tím tak jistý. Dopravní podnik města Brna má údajně ve smlouvě na trolejbusy 21tr zákaz změn na barevném schématu těchto vozů. Nesmí tam dát dokonce ani reklamní nálepku, co jsem slyšel
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1992
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 11:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A neni to o zaruce na lak ? Ostatne podobne dolozky jsou i v pripade osobnich aut, tam je taky zaruka na lak, ale jen pokud ...
Pavel
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 12:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Účelové tvrzení. Stačí se třeba porozhlédnout po libovolném hypermarketu, jak tam - v porovnání s železničáři mizerně placené prodavačky - si podobnou nekázeň rozhodně nedovolí, resp. pokud dovolí, tak se zastaví až na tom pracáku.

No,že jich tam hodně je...Dnes těmi místy pohrdají i brigádníci a tak se angažují slováci a ukrajinci,kteří sebou nechají za mrzký peníz orat.Rozhodně nejsem zastáncem metody cukru a biče (spíše dnes bez toho cukru).Pokud byste začal "šlapat" po některých nedostatkových a vysoce odborných profesí u železnice,tak se vám na to lidi za těch pár šupů vyprdnou a půjdou pryč.Ovšem angažovat jen tak někoho z Ukrajiny narozdíl od supermarketu nelze.
Nepijte euro hnusná piva nadnárodních korporací SABMiller (Gambrinus,Pilsner,Kozel,Radegast),Inbev (pivovary Staropramen),Heineken (Krušovice,Starobrno)
Radši si dejte 100% české pivo z pivovarů,kde to dělají poctivě:Litovel,Svijany,Zubr,Poutník,Dalešice,Chodovar,Bernard(není zce český).Tyto pivovary pivo nepasterizují a používají stále dvoufázové kvašení.Podporujme kvalitu,ne kvantitu!
Smithers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2008
Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 19:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: chtěl jsem reagovat na Bkp, ale Vy už jste napsal za mě:-). A co že jsem to jednou slyšel o omývání salámů? Že by vysoká firemní kultura? Ale to už je OT.
Roman_heart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 19:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dopravní podnik města Brna má údajně ve smlouvě na trolejbusy 21tr zákaz změn na barevném schématu těchto vozů.

Ony ty stříbrné čumáky Poršeter jsou - alespoň podle agentury JPP - součástí licence a nelze na nich změnit barvu ani na přání majitele/provozovatele.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 21:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pjp: No, vzhledem k tomu, že nejstarší vozy tohoto typu už mají 10 let a některé už prošly i GO s totální výměnou plechů, tak nevím nevím. Nicméně vycházím jen z toho, co se psalo tady na K-repu, což nemusí být ten nejspolehlivější zdroj. Faktem totiž zůstává, že v jiných městech nemají problém tyto vozy přebarvovat nebo na ně dávat reklamy.
Roman_heart: A proto taky brněnské 13T vypadají tak otřesně
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1994
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 21:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, to spis vypada na nejakou jinou spesl smlouvu anebo jen na jakousi nesmyslnou smyslenku ...
Pavel
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4341
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 22:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy:
Dnes těmi místy pohrdají i brigádníci a tak se angažují slováci a ukrajinci,kteří sebou nechají za mrzký peníz orat.

No a? Ani ta úkáčka si nedovolí olemovat okraj regálů nějakým vlastním "zlepšovákem". To není o národnosti toho daného zaměstnance, ale o jeho pracovní morálce (a jejím vymáhání ze strany zaměstnavatele).

Pokud byste začal "šlapat" po některých nedostatkových a vysoce odborných profesí u železnice,tak se vám na to lidi za těch pár šupů vyprdnou a půjdou pryč.

Když se tak všichni od dráhy tak rádi zaštiťují tím, jak "jinde" jsou na tom lépe (zejm. finančně), že věci, které jsou na dráze běžné, by si jinde zaměstnanci prostě nedovolili (např. toto zde diskutované samovolné kutilství)?!
Vy si myslíte, že např. bankovní úředník pracující třeba za 50 tis. hrubého by si dovolil olemovat černožlutě futra "aby byla lépe vidět"?!
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5298
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 23:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím vás, o čem, že se tu debatuje?to už nejsou "Hyperboudy"?Jak se tedy tato disk.skupina jmenuje?
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
750 209 navždy s tebou:-(:-(
ICQ: 342-013-455
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. ledna 2008 - 23:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: čistě teoretická otázka - šel byste z pozice strojvedoucího dělat skladníka do Hypersuper za dvanáct hrubého? Kolik strojvedoucích takhle odešlo, když dostali odpovědnost vlakvedoucích a další a další dříve nemyslitelné věci...? Ona ta "vysoce odborná" profese má cenu právě jen u dráhy. Takže 99% lidí bude dělat to, co se po nich bude chtít, protože když se s chladnou hlavou zamyslí, tak zjistí, že nemají moc na výběr. A mně za to nenadávejte, já to nevymyslel. Doba, kdy odborová organizace odhlasovala, že se do pražských městských autobusů nebude nastupovat předními dveřmi, protože na řidiče táhne, a skutečně se tak stalo je pryč.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 00:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, lehké úpravičky vzhedu, vám vadí. ale leštění nevadí, i když, co jsem slyšel, tak bylo některým za tuto činnost vynadáno za porušení Op16(nebo jak se přesně jmenuje vstup do kolejiště ) takže si fíra může leda tak umejt okno, aby neprojevil nekázeň a neporušil předpisy. Umytí leda tak v myčce, i když realita ČD je taková, jak všichni víme. hip hip hurá
WoW - glory to the sin'dorei
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 08:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny11: Doba, kdy odborová organizace odhlasovala, že se do pražských městských autobusů nebude nastupovat předními dveřmi, protože na řidiče táhne, a skutečně se tak stalo je pryč.
Opravdu? Nejstrašnější pražské tramvaje (shodou okolností nejnovější) mají přední dveře JEN pro řidiče .

(Příspěvek byl editován uživatelem Mourek.)
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 08:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že se do pražských městských autobusů nebude nastupovat ... bez komentáře
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 14:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu nastupování do městských autobusů jen zadními a středními dveřmy to bylo trochu jinak.Bylo to z bezpečnostních důvodů.Jezdil jsem v té době jako řidič autobusu a když se vám předními dveřmi nacpali cestující,nebylo vidět v pravo.Nejhorší to bylo na křižovatkách.A lidi si nepostoupili,jednak proto,že nebylo kam a jednak proto,že viděli na cestu.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 15:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: Vy si myslíte, že např. bankovní úředník pracující třeba za 50 tis. hrubého by si dovolil olemovat černožlutě futra "aby byla lépe vidět"?!

Chtělo by to adekvátní příklad. Co když si ten bankovní úředník přinese do kanceláře z domova kytku v květináči, aby tam bylo více "útulno". No a šéf mu to omlátí o hlavu, protože je to "nepatřičná" iniciativa. To už pak to srovnání má jiné vyznění.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 15:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milanklewar: jenomže ten impuls, alespoň v Praze, byla skutečně odborová nebo stranická organizace:-). S důvody, proč to bylo zavedeno souhlasím bez ohledu na spouštěcí mechanismus...

Fousekx: budete se divit, ale např. u nás to je fakt zakázáno - je na to najmutá firma, která dodává kytky, stará se o ně... Zaměstnanci nesmí mít "soukromé" kytky, stejně jako třeba lepit plakáty po zdech...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 15:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny11: V tomto případě se ale jedná o firmu, která kytky vozí sporadicky a většina jich je na pracovišti zvadlých (omšelé laky lokomotiv). Někdo si tedy donese z domova kytku svou, čerstvou (olemuje nárazník).
Podle jedněch má za to nekompromisně dostat přes prsty, podle mě to není až tak jednoznačné. Záleží také na zaměstnavateli, zda se umí držet jen předpisů a nařízení. Nebo na druhou stranu, zda umí ocenit iniciativního zaměstnance a jeho příspěvek k zlepšení pracovnímu prostředí.

Vy tu absurditu necítíte?
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 16:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat, zda je teoreticky možné u Tria nouzově dojet při závadě jednoho M vozu pouze na půl trakce, jako např u M vozů 842, 843. Jsou to v podstatě dva motory, nejsem si však jist, zda to "elektronika" dovolí.
Neznamsebe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 17:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal_Ř : Ahoj. 814 213 / 214 už to umí. Má v rozvaděči přepínač na nouzovou jízdu a je schopna při poruše jednoho motorovýho dílu dojet na ten druhý i se 100% PT. Ovšem starší Hypernovy jsou schopné při poruše jednoho motoru jet poze na 10% PT a to ještě jen tím směrem kterej byl navolen před lehnutím a jen z té mašiny která vrčí.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 21:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousek: Ale nejde o žádnou kytku, to je srovnání jablek s hruškama. Tady jde právě o to olemování stolu, o něco "nevratného", ještě k tomu ve fázi, kdy ten "váš" stůl je váš na půl roku. Tu kytku prostě vezmete domů, když se nebude líbit, ten lak?

To je vše o čem byla řeč. Pokud se tohle děje na starém železe se starým lakem, tak vznikne škoda 0-0 nic (stejnětak na těch náraznících, tam bude ta bílá maximálně po pár týdnech vypadat trochu "zašle"), nebo to bude lepší (to lego). Pravděpodobně tu už ani není žádný autor designu, nejsou ukázkou "modernosti" ČD atd. Na Regině/Pendolínu/471 je to ale zkrátka o něčem jiném.
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2008 - 21:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NEZNAMSEBE: smajlíci nebudou? Bezesrandy, sem pro!
škoda:-(
kdo je pro a kdo proti? ozvěte se !
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 11:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal_Ř: U vozidel 843, 842 a Dm12 je naprostým standardem jízda na jeden agregát (dokonce lze mít oba nastartované a do výkonu jde jen jeden) dle volby fíry (tlačítky START, STOP, NEUTRÁL na pultě). Zmíněné platí i pro vozidla 843 na lince.

To že na to 213/214, už umí (režim nouze v rozvaděči ) je prostě do nebe volající . . .
Cyrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 5-2007

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 12:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co jezdí místo Hypernov do Harrachova?
Kdyby ste někdo chtěl ICQ ta tady je: 493901759
Neznamsebe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 12:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mourek : k těm 843 na lince jsi zapomněl dodat že pokud jede třeba 5x 843 řízených z jednoho stanoviště tak máš takovíhle volby: na řídící mašině si můžeš odpojit ( stopnout ) či připojit ( nastartovat ) jakýkoliv diesel nezávisle na řízených mašinách a můžeš jet i s oběma diesely bez výkonu a nechat se tlačit řízenejma mašinama.
Na řízených mašinách můžeš z řídící odpojit ( stopnout ) a nebo připojit ( nastartovat ) všechny motory třeba I. skupiny a nebo všechny motory II. skupiny, ale nejde na libovolné řízené mašině provést stop či start aniž by to neudělali i ostatní řízený. Technicky je možné provozovat až 7 x 843 na lince řízených z jednoho stanoviště. V Liberci je zatím vyzkoušená jízda s 5 x 843 řízených z jednoho stanoviště.

Co se týče RN tak jak jsem psal již dříve. Jen 213 / 214 umí dojet na jeden motor, ale strojvedoucí nemá možnost za jízdy volit jízdu na jakýkoliv jeden motor. Ten přepínač nouze je udělanej tak že po přepnutí do nouze ten konkrétní motorovej díl stopne, ale Intelo povolí tomu druhýmu dílu jízdu plným výkonem, což jiné Trio neumí. Zrovna tak nejde jinou jednotku na lince odpojit či připojit. Jediné co jde je nastartovat diesel Master, tedy motor na motorovém dílu na kterém je řízení zapnuté v poloze řídící ( 1 ) a po přestavení přepínače do polohy Slave se nastartují všechny ostatní diesely vozů které jsou na lince a jsou v režimu řízený ( 2 ) . Trio je postaveno tak že to jsou to vlastně dvě plnohodnotný 814tky ve dvoučlenném řízení. Toto uspořádání ovšem při jízdě jednotky přináší spoustu problémů, které se projeví hlavně na takových tratích jako je Liberec – Tanvald – Harrachov
Neznamsebe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 12:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyrda : v týdnu jsou všechny vlaky na trati Liberec - Harrachov ukončeny v Tanvaldě a místo 814tky jsezdí na kopec 854. Stav by se měl změnit někdy v dubnu kdy by měli zase 814tky jezdit do Harrachova.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.25.90
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 15:18:37    Odkaz na tento příspěvek  

854 že jezdí do Harrachova? Nejezdí tam spíše 843. O Hydrách jsem slyšel, že tam nemůžou, páč v případě že mají více sjetá kola, tak mohou škrtnout převodovkou trati o její chrup.
Miloš_jonák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2008

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 15:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neznamsebe: má 814-914 vícečlenné řízení? Třeba kdyby se spojilo více jednotek dohromady že by se dali ovládat jen z jednoho stanoviště?
Neznamsebe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 16:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miloš_jonák : ano pochopil jsi dobře 814 má dvoučlenné řízení. Tria jdou spojit dvě přes UIC kabel a Dua jdou spojit až tři. Trio ale dokáže komunikovat i s duem a obráceně
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 17:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R.Š. : do Harrachova nemůžou 854.0 .Jezdí tam buď 843 nebo 854.2 (ex.852).před časem se to tu řešilo, pro podrobnosti zkus prohledat starší archivy.
ministerstvo dopravy varuje: tramvaje způsobují závislost
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 18:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ybalgin: Rozdíl mezi 854.0 a 854.2 je jen v původu (854.0 je z M 296.1, 854.2 z M 296.2). Rozdíl mezi těmito vozy je dán tím, že M 296.1 mají i rychlíkovou brzdu, zatímco M 296.2 jen brzdu osobní. Mnohem větší rozdíly vznikly v průběhu 10 let rekonstrukcí, prováděných napřeskáčku. Takže Vaše tvrzení o tom, co kam může trochu plave na vodě.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 19:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33:

Ybalgin má pravdu. Ale já osobné 854.0 do Harrachova posílal, musel jsem si však pohlídat, jestli nemá moc sjetá kola. V předpise ČD D40 totiž u povolených vozidel za 854 chybí ta .2.
http://zoosztanvald.wz.cz

tratě 034, 035 a 036
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 19:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zhor:

Taky jsem pro smajly, vypadá to dobře a aspoň od pohledu by ta regiozmrdka za něco stála....

Možná bych tomu udělal ksichtíka jako mašinky Thomas.
http://zoosztanvald.wz.cz

tratě 034, 035 a 036
Neznamsebe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 20:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

843 byla plánována na Harrachov, ale vzhledem k tomu že O 12 rozhodl že řada 843 zůstane v Plzni musel být turnusován na Harrachovech 854. Konkrétně je zde turnusoví stroj 854 202 - 9
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 20:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To že 843 zůstaly v Plzni není důvodem obsazení Ta - Ha 854. To je důsledkem jednání KCOD a vedení PJ Liberec. Jinak od 2. změny GVD má opět, údajně, jezdit přímé vlaky Liberec - Harrachov i v pracovní dny, tak uvidíme. Prý to KCOD slíbilo.
http://zoosztanvald.wz.cz

tratě 034, 035 a 036
Cyrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 5-2007

Odesláno Pátek, 01. února 2008 - 21:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A Tria mají na neobsazeném stanovišti spínač řízení v poloze 0 nebo 2? Když jede jenom samotné Trio.
Kdyby ste někdo chtěl ICQ ta tady je: 493901759
Pega67
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 08:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Cyrda...na neobsazeném stanovišti je přepínač řízení v poloze 2. když jede Trio sólo.Pokud by jeli Tria dvě tak obsazené stanoviště má přepínač řízení v poloze 1 a zbytek je v poloze 2.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5558
Registrován: 11-2004

Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 10:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Video o Regiošuku
Sháníme informace a fotografie ohledně historie autobusové dopravy v Prostějově a zejména pak informace o provozu v místním podniku ČSAD 609. Nabídky zasílejte buďto formou SMS - 605840016, nebo na email pod jménem.

ICQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech - nově aktualizováno
Benpat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.91.53
Odesláno Sobota, 02. února 2008 - 23:29:42    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte jestli půjde nějaká Regionova do Opavy? Mám zprávu, že by měla letos jedna příjít, nevíte někdo co je na tom pravdy?
Neznamsebe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 16:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak někdy během příštího týdne by měla do Liberce dorazit další Hyperka a to sice 215/216.

Již po dvou měsících provozu Hypernov na trati Liberec - Tanvald se projevují závady na pojezdu typu: vymačkané silony a nebo utržený doraz s táhlem příčného vypružení na podvozku.

A bude hůř

Ovšemo tomuto se dá předejít převedením Hypernov na jinou trať kde by byli vhodnější a méně nemáhán jejich pojezd a trakční agregáty.
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 21:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud mám správné info, tak pro další Liberecké Trio se jede ve čtvrtek.

Neznamsebe:
Neboj, nikoho ani nenapadne nasadit jednotky jinam, protože by někdo musel uznat chybu. A to ve vedení na ČD není zvykem.
http://zoosztanvald.wz.cz

tratě 034, 035 a 036
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 03. února 2008 - 21:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem zapomněl napsat, každý na trati 036 nerad regionovy vidí, ale můj dvouletý syn je úplně nadšený. Je to krásně barevný a hrozně drncá, prostě pouťová atrakce pro děti....
http://zoosztanvald.wz.cz

tratě 034, 035 a 036
Neznamsebe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 04. února 2008 - 08:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: no až přestane Šumperk uznávat garance na vytlučený pojezd právě z tohohle důvodu, tak stim bude muset ČD něco udělat a myslím že než dojde k rekonstrukci trati tak bude jednoduší ty potvory nechat jezdit jinde.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 04. února 2008 - 08:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no až přestane Šumperk uznávat garance na vytlučený pojezd právě z tohohle důvodu, tak stim bude muset ČD něco udělat

Dá to k náhradě SŽDC.
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 11-2003

Odesláno Pondělí, 04. února 2008 - 09:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera na osobních vlacích na trati Šumperk -Zábřeh na Moravě místní 814.037, a 814.042 DKV Brno.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 04. února 2008 - 14:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ceskedrahy.cz/wps/wcm/connect/CD-cz/cd/ tiskove_centrum/tiskove_zpravy/tzp_v_kraji_jezdi_t ri_regionovy
Nepijte euro hnusná piva nadnárodních korporací SABMiller (Gambrinus,Pilsner,Kozel,Radegast),Inbev (pivovary Staropramen),Heineken (Krušovice,Starobrno)
Radši si dejte 100% české pivo z pivovarů,kde to dělají poctivě:Litovel,Svijany,Zubr,Poutník,Dalešice,Chodovar,Bernard(není zce český).Tyto pivovary pivo nepasterizují a používají stále dvoufázové kvašení.Podporujme kvalitu,ne kvantitu!
Mpavel1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 04. února 2008 - 15:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo na jaké vlaky se bude ta 4. klatovská regionova nasazovat? Do teď byl turnus jen pro tři.
Bigmax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2008

Odesláno Pondělí, 04. února 2008 - 18:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 05. února 2008 - 13:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna Desná

Jak jste to jeli ????
Vlak se nesmí používat, pokud je WC ve stanici.
Zhor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 05. února 2008 - 17:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak sou na tom Deseňáci s RN? také samé problémy? nebo jsou spokojení a noproblemo..? Přecijenom je hezčí, hned bych ji měl radši
Neznamsebe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 05. února 2008 - 18:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak je to potvrzeno, jestli se něco na 814 215 / 216 nepotento tak ve čtvrtek dorazí do Liberce a bude již pátou Hypernovou v Liberci.