K-report
 

Archiv do 12. prosince 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 12. prosince 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13985
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 20:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - Ty zprávy jsou ta realita.

řeknu ti to asi takhle: dva z těch tebou citovaných lidí dobře znám. Třetího ne, protože ve firmě, kterou v tom příspěvku zastupuje jsou ve skutečnosti důležití úplně jiní (a ty znám taky ). A co tihle lidi tvrdí do médií je úplně jedno, to mi fakt věř. Navíc ten příspěvek je typická slátanina vět a výroků vytržených z kontextu. Jak to tak bývá .

PP - Myslím si, že průvozy po kozině jsou velmi realné a mám tušení o co se bude jednat.
Myslím si, že to jsou přepravy u kterých až tak velké výkyvy nebudou.


Samozřejmě, není to těžký. Ale až teď nastala ta správná doba. Jako v té pověsti o Daliborovi a jeho houslích .

tak nepovím ale indicie jdou najít v ŽM a ve zdejších diskuzích.

Tak to ani nevím .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 20:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte, já mám čím dál tím větší dojem, že politika je totální šaškec a hra mocných pro oko diváka. Tuhle jsme byli na nějakém jednání a tam jeden člověk vykládal přesná čísla o tom, že PR články v novinách jistého kraje stály víc jak úspory v dopravní obslužnosti a předpokládaná kompenzace 30kč poplatků dohromady. Samozřejmě nikde není psáno, že peníze uspořené z nabubřelých PR článků ze vešech novin v kraji budou investovány rozumně, jen se tím snažím říct, že ony výkřiky o úsporách, náhradou toho, či onoho za levnější, znamená vskutku drastické omezování základních životních podmínek lidí a cesta k vylidnění venkova, přitom na naprosté broskvoviny protékají doslovně miliardy. Takže se tady budou čitatelé tiskových zpráv předhánět v tvrzení o reálném projektu V. varianty přivaděče po kozině, přitom je jednoznačné, že tato varianta byla zpracována jen pro oko diváka, páč bylo třeba kozinu vylikvidovat, jelikož brání v zcelení ppč xxx/x, yyy/y a zzz/z, které patří paní A a pánovi B, kteří jsou vázáni s panem F, kterýžto je skutečným vlastníkem pozemků, jejich hodnota je při existenci 0,5 kč/m2, po likvidaci koziny zde vznikne nádherná enkláva pro zbohalické byty za 1200 kč/m2. A vo tom to je.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 21:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753371:"Třeba časem pochopíte co chtěli voliči a co se stalo..."

To není třeba složitě rozebírat. Někteří prostě vsadili na špatného koně a teď pláčí. Je třeba si uvědomit, kolik dostal Foldyna preferenčních hlasů a kolik je voličů v ÚK. A že se dostal do čela zvolených sociálních demokratů díky preferenčním hlasům je bezvýznamné. Už sestavení volební listiny jasně ukazovalo, kam Foldynu sami sociální demokraté řadí. To jste měl vědět.

Smůlou zdejší diskuze je to, že Foldyna, ve snaze překonat názor svých spolustraníků, sliboval i nesmysly. Například dopravu na 132, ačkoli ji nikdo v podstatě nepotřebuje, ale "obecní hrdost" si tu železnici vyžaduje. A tak jednak získal hlasy pro sociální demokracii - ale především své preference. Korespondence 753006 s Paroubkem a jeho nynější stanovisko (že už soc. dem. volit nebude) budiž důkazem.

Nuže a nyní nám por. Pihrt a Mcbain slibují, že něco o možném budoucím využití 132, alespoň v nákladní dopravě vědí. Pro jistotu však neříkají co. Tak si zauvažujme:

1) nákladní šotovláčky (to snad lze zamítnout bez diskuze)
2) přepravu prázdných uhláků a cisteren z liberecka do Mostu a dále: nesmysl pro úvrať v Děčíně, nezkrácení trasy pro přepravu oproti trase přes Ústí a Úpořiny a navíc trakčně nákladnější trasu v dieselové, nikoli elektrické trakci.
3)Přepravu prázdných vagonú od písku z Teplic - LB do DC. Nuže sklárny (jak AGC,tak O-I snižují výrobu o 30%,) tudíž o tolik se sníží přeprava písku. A elektrifikovana trať pres Ústí bude o to méně využita.
Tak co nám tady nabízíte?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 21:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T-m:Zoufalost, co. To nemá cenu komentovat. Prostě obchvat Libouchce je z hlediska EIA schválen, Vám zbývá přesvědčit obyvatle Jílového a Děčína, že Vaše šotovláčky jim zlepší životní prostředí. Transitní doprava na I/13 bude nahrazena možností si vyjet několikrát ročně šotovláčkem (o jehož ekologické způsobilosti -jde o Hurvajse z roku 1949, že ano)někam, kam se bez problémů dostanou dostanou linkou 445 DP Děčín.

Tak jo.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 21:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolfe, co to tady blábolíte proboha? Jaké moje šotovláčky s hurvínkem? Mě je doprava na 132 přímo u Jen jsem se snažil nastínit realitu. A s prominutím ten kraj znám jako vlastní boty, vše prochozeno pěšky, né prstem po mapě! Tak moc dobře vím, co Děčínští chtějí.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 21:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no,ono taky spíš šlo o funkci p.Šulce...co mu byla "vybrána" potom co vznikla koalice ODS a ČSSD.Většině lidí se nelíbí jeho dopravní politika,kterou je UK pověstný,oproti jiným krajům. I ta kozina fungovala než byl udělaný paskvilní nepřípojový JŘ. Zkuste si přepravit autobusem kolo,kočárek...
Všude jinde to funguje,jenom v UK nikoliv. O kauze autobusy snad mluvit nemusím,někde výše je na to odkaz. Ano p. Šulc ušetřil,lidi se týden nemohli dostat do práce,zhoršila se kultura cestování. To,že se teď vedou soudy UK s bývalím DPUK se raději moc nemluví,resp. o částce,kterou UK bude muset zaplatit. Ale p.Šulc ušetřil...
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 21:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď si představte, že soudruh Šulc třeba bude náměstkem ministra dopravy nebo přímo ministrem dopravy ... Nojo já vím, mám moc bujnou fantazii
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 21:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Všude jinde to funguje,jenom v UK nikoliv.
Opravdu to všude jinde funguje? Opravdu má tolik % obcí v jiných krajích autobusové spojení i o víkendu? Opravdu mají všechny ostatní kraje na železnici taktovou dopravu?
Rozhodně tím nechci říct, že v Ústeckém kraji je veřejná doprava nějak vynikající, ale mohu myslím zodpovědně říct, že není pravda, že "Všude jinde to funguje,jenom v UK nikoliv".
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 21:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:tak namátkově bus spoje o víkendu: Podbořany 2 spoje, Vejprty 3 spoje. Vynikající,není to moc? Nestačil by jeden spoj v SO ráno a druhý až v NE večer? Já jen,aby jsme moc neutratili! Vždyť silnice jsou poloprázdné,tak proč by nemohlo jezdit víc aut,že?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 21:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T-m: Kdekomu je najednou doprava na 132 přímo u brusele.
Hlavně, že víte, co si občané Děčína přejí.

Dovolil bych si dotaz: kolik občanů Děčína jste se zeptal, že tak dobře víte, co Děčínští - ale spíše Podmokelští - chtějí? Nevím, třeba potřebují kouřící M 131.0.

Samozřejmě jste se nezeptal nikoho, ale jasně víte, kdo by neměl vykonávat funkci radního pro dopravu. Bohužel, to jste si s námi neprojednal. Takže
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 22:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:"Většině lidí se nelíbí jeho dopravní politika,kterou je UK pověstný"

Kde jste takový nesmysl sebral, naopak - většina lidí by šotouše, zpravidla odněkud z "ciziny" nakopala do zadku.Oplechujte si zadel a přijďte své názory někam do obcí v ÚK hlásat...

"Podbořany 2 spoje, Vejprty 3 spoje"

Samozřejmě nám sdělíte, o jaké spoje jde a proč je pouze tolik spojů. Například do Buenos Aires taky není z Vejprt denní spojení...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 22:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: člověče vy jste úplně mimo!!! čtete noviny? zajímají Vás názory obyvatel? Proč vyhrála volby ČSSD,protože lidi nejsou spokojeni s politikou ODS.
Takže Vejprty o víkendu nepotřebují spojení do Chomutova či Klášterce? To samé Podbořany (Petrohrad,Kryry,Vroutek) do Žatce.
Vy mi připadáte jako ten samolibej blbec Franc, "my platíme,my rozhoduje" a lidi,poserte se...
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 22:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolfe, vaše reakce mě docela překvaila. Melete si tu svou, přitom vůbec nekoukáte napravo ani nalevo. Já podle vás zavádím nějaké hurvínkové šotovlaky, s nikým z Děčína se neznám, s nikým jsem nemluvil. Tím jste mě velice pobavil a pobavil jste též nemalé množství lidí, s kterými se velmi dobře znám a čtou to tady. Ale jak mám potom brát vážně jakékoli vaše argumenty, když na velmi snadných příkladech jste mě přesvědčil, že jste totálně mimo? Jako jestli se tu jen tak bavíte a provokujete jako Káem, který jinak velice dobře ví, která bije, tak budiž, hrajme si, ale jinak vám přátelsky radím, že si zaděláváte na tragický infarkt, až najednou zjistíte, že jste celou dobu žil v jednom velkém omylu a svět se točí úplně jinak ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13987
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 22:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33 - Nuže sklárny (jak AGC,tak O-I snižují výrobu o 30%,)

Pokud je to pravda, tak pořád zbývají na příští rok dost slušné objemy.

A elektrifikovana trať pres Ústí bude o to méně využita.

Což mě ale vůbec nezajímá . Mě zajímají úspory mého zaměstnavatele, a tím rozhodně není SŽDC. Máme totiž už několik let rozdělenou železnici...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 22:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Noviny čtu, ale vím, že novinářům (českým) může věřit jen trouba.

Názory obyvatel naproti tomu sleduji pilně. Podporu toho, co hlásáte Vy jsem ovšem ve většině neshledal. Budiž, mohou se ti , o kterých mluvím, hluboce mýlit - ale proto by bylo vhodné poukázat na moji a jejich chybu - a nějak konkrétně ji doložit. Možná právě proto volby dopadly, tak jak dopadly.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 22:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T-m:"vaše reakce mě docela překvaila. Melete si tu svou, přitom vůbec nekoukáte napravo ani nalevo. Já podle vás zavádím nějaké hurvínkové šotovlaky, s nikým z Děčína se neznám, s nikým jsem nemluvil. Tím jste mě velice pobavil a pobavil jste též nemalé množství lidí, s kterými se velmi dobře znám a čtou to tady"

Tak teď nevím. Vy se s nikým z Děčína neznáte, s nikým jste nemluvil, ale víte velmi přesně, co občané Děčína potřebují.

Dovolím si dotaz: Jste postižen jasnozřivostí?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 22:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:"R33 - Nuže sklárny (jak AGC,tak O-I snižují výrobu o 30%,)

Pokud je to pravda, tak pořád zbývají na příští rok dost slušné objemy.

A elektrifikovana trať pres Ústí bude o to méně využita.

Což mě ale vůbec nezajímá."

Zajímá to ovšem ty, kteří musí na Vaši ekonomickou neschopnost doplácet. Oplechujte si "brusel".
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13989
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 23:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímá to ovšem ty, kteří musí na Vaši ekonomickou neschopnost doplácet.

Na jakou ekonomickou neschopnost?? Vy zřejmě stejně jako KáeM taky nechápete, jaký je rozdíl mezi provozováním dráhy a drážní dopravy, kdo je přepravce, kdo je dopravce a podobné "slovíčkaření".

Jinak vám připomenu, že můj zaměstnavatel vydá za použití dopravní cesty ročně několik miliard Kč. Takže jistě uznáte, že každý uspořený (tuno)kilometr je pro něho dost zajímavý. A skutečně nemůžeme za to, že někdo takhle nastavil pravidla hry. Unitární železniční dopravní podnik by samozřejmě takovéto způsoby vůbec nehledal. Ale i k těmto koncům holt vede fragmentace evropské železnice. Každý sleduje úplně jiné ekonomické ukazatele.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1729
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 23:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že chudák Rudolf se rozčílil tak, že vůbec už nevnímá význam toho co čte. Rudolfe, opravdu to chce klid a nerozčilujte se, nebo to s vámi opravdu sekne. Stejně na to "nehorázné plýtvání" o kterém jste přesvědčen, že k němu dochází, nemáte vliv.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 23:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: No jakožto plátce daní bych se především zeptal, co ně přinese existence Vašeho zaměstnavatele pro mě, jakožto daňového poplatníka.

Abych se nedostal nakonec k odpovědi, že Váš zaměstnavatel tu je proto, abych nemusel platit příspěvky pro nezaměstnané.

Možná by pro přezkoumání problému bylo vhodné, abyste uvedl, kdo je Váš zaměstnavatel a jaké hodnoty jeho existence přináší daňovým poplatníkům. Abychom neměli problémy s přepočty, zkuste to českých korunách,
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 5-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 23:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja nevím ale vždy jsešm si myslel, že do rozvahy otom co se vyplatí jsou započitané kromě nákladu na trakční energii a poplatků za DC také provozní náklady lokomotiv, personální náklady. Také se hledí na využití lokomotiv, vozů a především se musí hledět i na kvalitu služby. Navíc tu vstupuje do kalkulaace možná další efekt. Díky husté osobní dopravě je nutné udržovat vyší rychlost a také na na těchto tratích se musí počítat stím kdo má přednost.
Když z nějakého důvodu je efektivnější nasazení třeba dvojčete lokomotiv 742 nebo 753 v celé trase, tak může vyjít jako levnější trasa, která nato na první pohled nevypadá.....
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. prosince 2008 - 23:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T-M: S Vámi se ted bavit je opravdu ztráta času. Běžte se poradit s Foldynou a Paroubkem, co s výsledkem voleb a najdete -li nějaké řešení, tak nám ho sdělte, budete-li mít názor, že to má nějaký význam pro dopravu.

Pokud bude řeč o nějakém dopravním problému, jistě o něm rádi podiskutujeme.

Ale diskutovat o tom, co který soc - dem kdesi, není předmětem této diskuze. To si vyřešte někde v soukromí.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 00:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pihrte: Jo , absolutní souhlas. Obecně. Ale co udělat za konkrétní situace? Nějaký rozpočet Náklady/Výnosy by pro konkrétní situaci nebyl?

Vy jste tu něco sliboval, tak nám daňovým poplatníkům jistě něco řeknete, že?
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 00:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33
Máte poněkud divné představy.
Evidentně se to vyplatí a proto se to tak bude dělat.
A proč se to vyplatí, protože tak jsou nastavena pravidla hry. Dopravce tu je od toho aby vydělával a ne proto aby trasoval vlaky tak aby zhodnocoval investice majitele infrastruktůry.
Doba unitární železnice, kde vaše úvahy hrály také roli jsou již několik let pryč.

Je tu zákazník který si objedná dopravu svého zboží po železnici u dopravce. Dopravce si objedná a zaplatí za jízdu svého vlaku majiteli dopravníé cesty.

Když se to vezme, tak SŽDC je vlastně železniční obdoba ŘDS a také vás nenapadne si kládst otázku proč silniční dopravci se nesnaží využívat síť dálnic a rychlostních komunikací jenom proto aby využitost jmenovaných komunikací byla co největší.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 00:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Daňovým poplatníkům může být úplně jedno kudy své vlaky trasují dopravci.
Naučte se rozlišovat mezi správcem infrastruktury, vlastníkem infrastruktury a dopravci kteří infrastrukturu využivají.

Dopravce skutečně nemusí zajímat, jak jsou které tratě využivané. Jediný důvod proč by ho to případně mělo zajímat je aby své vlaky po zamýšlených tratích efektivně provezl.....






Ptáte se nějakého silničního diopravce proč využivá tu trasu kterou využivá?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13991
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 00:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolfe, já vůbec nechápu, o čem se mě tu snažíte přesvědčit. Prostě můj zaměstnavatel je jeden z železničních dopravců této země. Dokonce jeden z největších. Myslím, že pan Pihrt vám jeho zájmy vysvětlil snad dost jesně.

Nebo co bych podle vás měl dělat? Mám napsat někam na SŽDC dopis, ať se na to zprovozňování vykašlou, že se na takové plýtvání jako daňový poplatník nemůžu dívat?

Můžu vás ujistit, že kvůli mě ani kvůli mému zaměstnavateli tu trať opravdu neopravujou. S námi se totiž nikdo zatím vůbec nebavil . Takže byste nakonec mohl být rád, že když už takhle budou peníze daňových poplatníků vyplýtvány , tak jsme aspoň jediní, kdo má zájem tuto šílenou investici trochu zhodnotit.

Ujasněte si prosím základní pojmy a vztahy na současné CZ železnici.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 00:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pihrte: Víte co? Přečtěte si Váš příspěvek ještě jednou a potom se pokuste myslet.

"Evidentně se to vyplatí a proto se to tak bude dělat."

Tak to je argumentace "jako bejk". Doufám jenom, žě toto se nestane zdrojem ekonomického myšlení v budoucnu. Jsem totiž téměr před důchodem a mám dojem, že už jsem něco takového slyšel. Asi chcete skončit jako Jakeš - ten by to řekl jako Vy - a jak to dopadlo, si zjevně nepamatujete.

Jenomže kdo si nepamatuje, co se stalo v minulosti, je odsouzen prožít si to znovu...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13992
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 00:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Evidentně se to vyplatí a proto se to tak bude dělat."

Takhle to prostě je.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 00:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbaine: Beru Váš názor :"kvůli mě ani kvůli mému zaměstnavateli tu trať opravdu neopravujou. S námi se totiž nikdo zatím vůbec nebavil . Takže byste nakonec mohl být rád, že když už takhle budou peníze daňových polatníků vyplýtvány , tak jsme aspoň jediní, kdo má zájem tuto šílenou investici trochu zhodnotit."

Jenomže já si nemyslím, že by mé daně měly plynout na to, aby Mcbainův zaměstnavatel (ať je to kdokoliv) by měl být dotován proto, že zhodnocuje šílenou investici.

Můj názor je ten, kdo šílenou investici vyvolal, by měl sedět za mřížemi, neboť je společensky nebezpečný.

Snad jsme se tedy konečně shodli...

Jenom doufám, že tu není firma, jejíž předmětem činnosti by byla záchrana šílených investic.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 00:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33
Trať se opravuje protože tak to stanovuje právní řád naši země. Pokud by byl provoz vlaků na trati 132 tak zatěžujicí a z pohledu vlastníka trati těžko udržitelný, tak to měl udělat dle zákonů naši země.
Místo toho se tu snažil zopakovat vývoj situace jako se odehrál u tratí 144 a 162.
Udělat dlouhodobou výluku a čekat až problém vyřřeší zloději, vandalové, zub času a bůjná vegetace. Po nějakém čase trať zrušit i administerativně stím, že by její zprovoznění bylo neuvěřitelně nákladné.

Když vám vadí plytvání, tak se se zeptejte vlastníka a správce iínfrastruktůry proč tu trať buď nezrušil dle zákonů nebo průběžně neudržoval.


To že se tato trať opravuje je jen z důvodu aby bylo bvše uvedene do soulkadu s legislativou.

Co je natom těžkého k pochopení?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 00:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednou
Trať 132 se opravuje protože to vlastníkovy ukladá platná legislativa.


Pokud by udržovaní provozuschopnosti této trati mělo být vzhledem k množství vlaků neefektivní tak ať inicializuje dle platné legislativy její zrušení.

Jiná cesta jednoduše neexistuje. Pochopte to.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 00:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pihrt:"To že se tato trať opravuje je jen z důvodu aby bylo bvše uvedene do soulkadu s legislativou."

Ale to můžete mít stoprocentní pravdu. Jenom vysvětlete, proč oprava nepotřebného majetku, byť je v souladu s "legislativou" je pro společnost prospěšná?

A mimochodem, proč se zabývat zcela nesmyslnym řízením, platit právníkům..atd, atd. Žádal snad Karel IV. nebo někdo z jeho náledovníků, aby se z vojenské pevnosti Karlštejn stala národní kulturní památka?

Mimochodem, jako co je kolaudován třeba Vyšehrad? A nebo, ať jdem do severních - tedy spíše západních - Čech, jak je kolaudován hrad Osek?

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 06:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože dodržovaní zákonů je pro společnost prospěšné. Navíc, ta trať nepotřebná není, neboť její využití tu bude.

Ale já vím, správné je dodržovat zákony jen když se to hodí a když ne tak se to nějak "okecá".
Tak proč se zabyvat něčím tak nepotřebným, jako je legislativně zprávné zrušení trati. Co kdyby pak vyšlo najevo, že její oficiálná zrušení bude stát daleko více, než její údržba v provozním stavu. Tak to raději uděláme tak aby to vypadalo, že ji udržet v provozu chceme ale opravení do provozního stavu bje příliš nákladné. Tento stav navodíme tak, že několik let budeme předstárat opravu několika mostů a zloději, vandalové, zub času, bujná vegetace nám pomůžou.


Začinám mít pocit, že kdyby se aplikovalo vyše myšlení i na jiné tratě, tak by z železniční sítě prakticky nic nezbylo. Přeci jak píšete, co je daňovému poplatníkovy potom, že železniční dopravce chce využívat tratě pro provoz vlaků. Přeci tu máme automobilní dopravu a silniční infrastruktůru, do které se z kapes daňových poplatníku tolik investuje, proto je nutné zajistit aby se investice do silniční infrastruktůry efektivně využila.....

Prvními kandidáty by byla trať Lužná Žatec.
Osobní doprava jde zvládnout pomocí autobusu. Alespoň se zúročí investice do silniční infrastruktůry a jeden pár nákladních vlaků může být trasován přes Ústí kde z velké části pojede po elektryfikované tratich, které jsou trakčně méně náročné a tím se zúročí investice do elektrifikace těchto tratí.

Dále by to byly prakticky všechny tratě v prostoru Lovosice, louny, slaný, Vraňany. Proč by mělo daňový poplatník financovat údržbu tratí, prakticky bez nákladní dopravy s provozem motorových vozů, které hravě nahradí autobusová doprava.
Takto by se dalo by se dalo pokračovat, i u dalších tratí.

Takto to opravdu chcete? Nebo se vaše úvahy tykají jen koziny.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poručík Pihrt.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Poručík Pihrt.)
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.112
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 08:05:09    Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz:Kterej Osek je v západních čechách?
Pihrt:Jo,vypadá to tak.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13994
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 08:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33 - Můj názor je ten, kdo šílenou investici vyvolal, by měl sedět za mřížemi, neboť je společensky nebezpečný.

To jistě. Teď je jenom otázka, do jaký hloubky se chcete k viníkům propracovávat. Protože ti, co teď momentálně na nějaké výkonný úrovni rozhodli o opravě jsou v tom celkem nevinně. Problém je v nastavení celýho systému.

Protože jak píše Poručík a jak už jsem sem psal já několikrát - trať může být buď provozuschopná, nebo zrušená. Mezi tím nic není.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 08:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: Hrad Osek, též Riesenberg, asi 2 km od stanice Osek město (trať asi znáte). Nebo snad chcete tvrdit, že leží v severních Čechách, jako Krkonoše, Liberec či Šluknov? Mnohdy pomáhá pohled na mapu, zato vzpomínky na bývalé členění státu jsou často matoucí - proto jsem zmínil i ten sever.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 08:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Začinám mít pocit, že toto asi nemáte šanci vysvětlit.
Pan R33 si myslí, že může majitel infrastruktůry libovolně rozhodnout, které tratě nebude jako provozní udržovat a dokonce tyto tratě uměle zneprovozňovat. Dále si myslí že ačkoliv toto upravuje legislativa tak to nemusí nějak majitele trápit, neboť tím zajišťuje neplytvaní veřejných peněz.

Váš způsob uvažování šel aplikovat v době unitární železnice.
Ale dnes je zcela jiná situace.
Hospodaření majetele infrastruktůry a hospodařením dopravce spolu v současné době nesouvisí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poručík Pihrt.)
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 08:51:58    Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na Rudolfa 33: V létě 2009 bych rád přijel motoráčkem od Děčína se skupinou turistů do Krupky - za účelem prohlídky pěkně upravené zříceniny hradu v Krupce (myslím, že se mu říká Rosenberg) a dalších památek starého hornického městečka Krupka. Co myslíte, bude to možné - nebo budete dělat všechno možné pro to, aby to možné nebylo?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 08:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: fajn budem šetřit peníze daňových poplatníků!!! Takže:
1) fofrem bych Vám dal k úhradě kauzu býv.DPUK
2) Proč se platí souběh (který je tak přísně zakázaný) Vejprty Os vlak směr Chomutov v 10.18h a po 15min bus,pak samozřejmě nic až pozdě odpoledne.
Takhle hospodaříte? Možná,že by to občas chtělo,alespoň pro začátek nastudovat tu mapu a počty obyvatel a spádovost.
Jinak máte úplně stejné názory jako to vaše osazenstvo Šulc,Franc....
Samozřejmě takhle bych mohl pokračovat i v okolí Podbořan,ale k tomu jste se vyjádřil jasně,cituji "Podbořany naplňují základní lidské potřeby,ve městě je škola i dost prac.příležitostí,proto není třeba někam dojíždět"
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4895
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 09:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pihr a Karloslt: Nemám na brouzdání netem čas. Proto chodím sem, abych se něco dozvěděl - přinejmenším to, že nikdo nic neví.
McB: Jo nějaký jednosměrný prázdný vagóny mě napadly, ale někdo tu správně připomněl tu úvrať v Děčíně. Mašinky na obou koncích? To ale budou dvojnásobný mzdový náklady, že. Leda že by se to vozilo od Lovosic...
Todle je sice pjekný, ale ta fotka tý obrovský mašiny s jednim vagónkem je směšná. Takhle v nákladní dopravě opravdu asi ne. http://www.cdcargo.cz/files/bulletin/2008_3/Cargo-3-25.pdf
Tm: Téma stavebních pozemků v ose dráhy bych neotevíral, s tím jsem "neuspěl" na buštěhradce. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 09:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Kaem
Důvody proč i toto je pro dopravce výhodné tu byli již řečeny.
Tak ještě jednou. Toto se dá přirovnat k těžbě rudy. Vždy jsem si myslel že kromě samotné rudy se vytěží i dost velké množství hlušiny.
to co je vidět na té fotce je pravděpodobně ta hlušina......
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 09:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ta úvrať v DCZ je ten poslední problém. V případě jednoho vozidla se přece dá objíždět. Např.vlaky ČDC se tam normálně přepřahají a jiní dopravci (Viamont,Unipetrol) stejně jezdí ve dvou. (fíra+vlakvedoucí)
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.86
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 09:48:20    Odkaz na tento příspěvek  

pánové, tady se to nějak rozohnilo, ani to nemám čas všechno přečíst.
Rudolf je těsně před důchodem? tak to nejspíš před invalidním, páč jak ho tak čtu, klepne ho s prvním vlakem po kozině pepka a mě za to zavřou, páč kozina se zprovozňuje qůli mě a Mcbain toho prostě jen využil :-) Já plánuju na kozině jen pár vojenskejch vlaků ročně, jestli na ní bude osobka nebo Mcbainovo nákladka je mi upřímně kdesi :-) A ani názory místních mě vůbec nezajímaj. Pokud T_m a rudolf opravdu mluvili s lidma, tak každej s někým jiným, což je logický, já když chci souhlasnej názor se svým, taky vím, za kým mám jít a komu se vyhnout :-)
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.86
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 10:01:01    Odkaz na tento příspěvek  

A hele, k dalšímu zajímacímu názoru jsem se prokousal :-) Jsem společensky nebezpečnej a měl bych sedět za mřížemi ... no proč ne, když budu sedět za způsobení vážné psychické újmy rudolfa33 s následkem invalidního důchodu, aspoň se budu mít na pankráci čemu smát :-)))))))))))
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 10:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se měly důsledně aplikovat názory pana R33, tak došlo k zapíchnití červených terčů k vjedzdovím návěstidlům 1S a 2S žst Světec a 1L 2L žst Trmice. Proč by měl daňový poplatník platit provozní náklady na dvě dvojkolejné elektrifikované trati, které jsou souběžné?
To že by to stížilo obsluhu úpravny uhlí v Ledvicích a obsluhu Velvany daňového poplatnika nezajimá stejně jako potřeba jízdy vlaků po trati 132.

Proto si myslím , že pan R33 je jen fikaný provokatér a to co tu píše nemyslí vážně.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13995
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 10:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - ale někdo tu správně připomněl tu úvrať v Děčíně. Mašinky na obou koncích?

Můžeš nám vysvětlit souvislost mezi úvratí a nutností mašinek na obou koncích vlaků? A mmch. zase tak budou odstraněny úvratě jinde.

A ten "vláček" s jedním vagonkem není dílo dopravce, alébrž "nezávislého" správce infrastruktury. Samozřejmě, že to znamenalo neplánované vícenáklady.

Mimochodem zcela nesmyslný požadavek na mašinky na obou koncích z dílny "nezávislého" správce infra znamenal ve finále (dočasné) znemožnění používání tratě 113 dopravcem UNIDO. Ale to už je vyřešeno...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.86
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 10:25:05    Odkaz na tento příspěvek  

Káem, díky za link, pjekná fotka z telnice. škoda že fotograf nezachytil reportéry z novy, co tam ten den natáčeli s telnickým starostou reportáž. ten jim brečel do kamery, že trať už je rozkradená, že tam chybí koleje a v tu chvíli tam přijel nákladní vlak, pohled na vyjevený novácký reportéry byl prej k nezaplacení :-) škoda že tu reportáž neodvysílali, sice by udělali z telnickýho starosty lháře, ale byla by to zajímací reportáž :-)))
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.86
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 10:34:25    Odkaz na tento příspěvek  

Jo a s použitím rudolfovo teorie požaduju zrušení tratě 090 v úseku hněvice - ústí n/l, investice do koridoru nejsou návratný ani v řádech století. dřevo do hněvic se může vozit ze štětí, lovosice se můžou obsluhovat ze žalhostic a osobní doprava se přesune na D8, čímž se aspoň zůročí investice do ní
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.86
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 10:37:59    Odkaz na tento příspěvek  

málem bych zapomněl na EMĚ. tam se může uhlí vozit po labi, aspoň se zúročí stavba labských jezů
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4896
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 10:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Dvě mašinky... tipnul bych si, že objíždění zabere čas a prostor a toho nebude v DC nazbyt. Když je třeba takovej problém jinde přeject zhlaví napříč, jak je vlakama plno, aby mohla být prodloužena S41. Chichi, taxem přišel na stejnej fígl, jako správce? To mě těší. No a napověděls s tou úvratí jinde.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13997
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 10:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tipnul bych si, že objíždění zabere čas a prostor a toho nebude v DC nazbyt.

v DC západ je místa... Znáš to tam trochu?

No a napověděls s tou úvratí jinde.

Odstraněných úvratí je po cestě víc.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 11:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://portal.idos.cz/Data/pdf/L522600_081214_73953.pdf
http://portal.idos.cz/Data/pdf/L522587_081214_75764.pdf

K tomu je třeba přičíst samoz. dva páry vlaků na 137.

Zazněla tady hloupost od 750371 o možnostech víkendového sojení z Vejprt,(mimo jiné.)
O takové dopravě si můžou např. na Vysočině nechat jen zdát.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 11:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celou tuto debatu bych ukončíl tím, že trať bude opravena protoože to vyžaduýje legislativa.

Tuto trať bude pak uspokojovat potřeby železničnícvh dopravců. Jedním z dopravcu bude zaměstnavatel pana Mcbaina.
Dopravci budou tuto trať využívat, protože si spočítali že se jim to vyplatí.

Doba kdy unitarní dopravce řešil využití jednotlivích tratí protože na jeho bedrech také ležely provozní náklady a údržba tratí je již pryč. Pokud to některým zde diskutujicích ještě nedošlo.

Pokud to někomu vadí, tak ať inicializuje její zrušení ale musí si uvědomit, že tím může spustit proces na jehož konci bude téměř nepoužitelná železniční doprava v ČR.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 11:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:
v DC západ je místa... Znáš to tam trochu?

A to je možná to, o co tu v případě koziny běží.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4898
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 11:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Ano byl jsem tam. Na rozdíl od tebe na 132 (až do nedávné doby).
Por. Pihrt: Pěkná sbírka snů. Bude mít jedinou trhlinku: "Dopravci budou tuto trať využívat, protože si spočítali že se jim to vyplatí." Tomuhle já prostě nevěřím.
Budoucnost patří bagrům!
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 11:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem
To tím chcete říci, že pán Mcbain sprostě lže nebo tu trať budou dopravci využívat aby natom prodělaly i kalohoty?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 11:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ruďas 33:
Hrad Osek, též Riesenberg, asi 2 km od stanice Osek město (trať asi znáte). Nebo snad chcete tvrdit, že leží v severních Čechách, jako Krkonoše, Liberec či Šluknov? Mnohdy pomáhá pohled na mapu, zato vzpomínky na bývalé členění státu jsou často matoucí - proto jsem zmínil i ten sever.


Ty vole, co hulíš? To musí bejt teda fakt kvalitní matroš

Koukám, že ty rozumíš všemiu. Pravděpodbně jsi teda:
-národohospodář
-právník
-ekonom
-dopravce
-přepravce
-správce infrastruktury
-člen místopisné komise
-tvůrce jízdních řádů
-sociolog
-psychlog
-psychiatr
-projektant
-urbanista
-památkář
-geograf



Velmi rád bych takového renesančního člověka, kterým, když tě tak pozoruju, bezesporu jseš

Tak co, dáme s panem Frantou ten sraz na Bystřický boudě na Novym Městě?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13999
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 11:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - "Dopravci budou tuto trať využívat, protože si spočítali že se jim to vyplatí." Tomuhle já prostě nevěřím.

Tak nevěř, no bóže. Až to začne, tak o tom paní Hradilová jistě vydá pěknou TZ . Paxnad uvěříš.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4899
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 11:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Por.Pihrt: Kdyžtak lžete vy, protže jsem citoval vás. Ale nehrotil bych to tak. McB má prostě záměr, o kterém si myslím, že se ukáže jako nerentabilní. Takovejch už bylo a bude, není to nic špatného ani trestného, protože trh působí jako korektiv. Ze stejného důvodu nedojde ani k žádnému prodělání kalhot dopravců. Jezdit za každou cenu bylo možné za socialismu, ne dneska v tržním hospodářství. A tenhle názor nemám na základě znalosti rozdílu mezi dopravcem a přepravcem a mezi lichoběžníkovou a obdélníkovou tabulkou, nebo na základě znalostí osobních zákulisních techtlí a mechtlí místních zastupitelů, ale na základě pročítání zpráv, z nichž tu občas cituju.
A to samý si myslim i o Lemrouchovi - armáda bude muset buď cvičit bojem nebo necvičit. S rozpočtem 46 mld na rok toho o mnoho víc neudělá.
Budoucnost patří bagrům!
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 12. prosince 2008 - 12:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kaem.
Kde lžu? Jen tvrdím, že si to předmětný dopravce evidentně dobře spočítal.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.