K-report
 

Archiv do 4. května 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv do 4. května 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 20:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já proti tomu nebudu nic mít pokud to bude nějak smysluplně využité...připadlo to mně to jako hodně jednoduše a lacino udržovatelná památka na Ždánku..protože ždánické nebo želetické nádraží to je děs tady došlo prakticky k úplnému odstranění pokud to tam zaroste trávou tak pohoda a Obec i dráhy mají po starosti ale nechápu na Morkovičce např Uhřice zastávka stržená a hromada bordelu to není řešení

www.naskyjov.estranky.cz
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 17:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to naše, je to na spadnutí, my to nepotřebujem, tak to zbouráme, jakýpak s tím sra*í ne?

Kdyby tak opravdu uvažovali, proč by potom pořád stála ta zřícenina ve Vyškově? (Teda nevím komu to patří. P.č. 3600/11)
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 19:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to tak čtu tyto příspěvky,tak je jen otázka času,kdy tato trať zmizí úplně se vším všudy a nezůstane po ní nic.Přitom je to tak krásná ,,jihomoravská" lokálka,ale to asi opravdu jen očima šotouše.Když už dochází k demolici budov,dojde určitě i k vyhrhání kolejí,přeci to tam SŽDC nenechá.Je to smutné,kam to vše spěje...
Akorád nechápu co by s těmi pozemky měli dělat,vždyť to je vlastně jen pruh kolejí a zastávka.Proč jde zrovna někomu o ty pozemky,co je na nich tak zvláštního???Jak zde někdo psal,obci Želetice se nelíbí zchátralá zastávka,tak k tomu nemělo tak dojít,vždyť i staniční budova ve Ždánici dopadla hrozně,ale vůbec k tomu nemuselo dojít.Stačilo by,kdyby tam někdo celoročně bydlel,třeba nějaký bývalý nádražák.Však to určitě dříve bylo normálně obyvatelné,dokonce ta budova má dvě podlaží,takže tam služební byt musel být.Nechápu proč to není obyvatelné a nechali to takto schátrat !
Asi k tomu není už co dodat,že?Stejně k úplnému zániku trati dojde.
Jinak ta zastávka na ,,Morkovičce" Uhřice u Kroměříže ještě na podzim stála co vím,byl jsem se tam podívat,ale bohužel foto nemám.Jel jsem náhodou kolem a nedalo se tam nepodívat.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 20:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petan363: bývalý nádražák by musel jezdit busem do Kyjova na vlak, takže ten by tam nebydlel

Nemá cenu to vůbec komentovat, ale spíš se snažit aby i ostatní tratě tak nedopadly, viz Dubňany kde bydlí nějací bezďáci a elektriku si napojili tak že vykopli dveře do kanceláře a natáhli si kábel přes koleje. Jela MUVka do Kyjova a prej si ani nevšimli v té trávě že přejeli šňuru, když se vraceli tak jen viděli jak bezďáci pláčou nad výdělkem a motaji zbytky káblu, kdyby si to debili dali aspoň mezi pražce pod kolejnicu. Policajti je prý nějak pořešili, ale všichni víme (ni)jak...
http://traffic.xf.cz
Michalcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 06:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bugear: Vlastníkem jsou České Dráhy, a.s. Podle ortofota bych řekl, že ta budova je asi moc netrápí, protože není, nebo by alespoň neměla být, volně přístupná, narozdíl od Dražůvek.

Spíš si říkám kolik takové zbourání mohlo stát. Po kolejích se tam už asi nedostali, takže to je tak jedno auto lidí, náklaďák na odvoz sutě (dřeva), pak další náklaďák s UMC (pochybuju že to bourali palicemi). To se mi zdá na jednu budku jako pěkný cirkus, Jak jsem se loni přesvědčil na vlastní oči, sice působila ošuňtěle, ale ani Kyryl ani Ema s ní ani nehnuli. Dveře byly zajištěné a dovnitř jsem se nedostal. A bezdomovci? V Dražůvkách? Z čeho by tam proboha žili??? Nikde žádná skládka, žádné železo, žádná pěší zóna na somrování... Tak nevím. Mohli to klidně zbourat zároveň s vytrháváním kolejí, což je podle mého osobního názoru otázka času. Ne že bych bez té budky nemohl spát, ale rozhodně se mi to zdá ekonomičtější, protože ten výlet jsme samozřejmě zaplatili že.
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 17:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to s těma budovama zastávek stejně nějak divné.Jeden známý se už 3 roky pokouší koupit nebo pronajmout budovu zastávky Čermná ve Slezsku.Několikrát se dovnitř dostali bezdomovci a feťáci.Trať je zatím v provozu,tak je budova aspoň trochu hlídaná.Ale i tak,mohla tam bydlet mladá rodina,ktaré by budovu udržovala.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 21:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Totéž v Tovačově...
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Cyrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 5-2007

Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 21:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Svatobořicích a krumvíři to tak funguje ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem Cyrda.)
ČD: Propustili jsme většinu zaměstnanců ale stále jsme ztrátoví.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5215
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 05. dubna 2008 - 12:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalcz: asi tak. Přijde mi krajně podivné, že musela tak rychle zmizet stavba, která "nikomu" nevadila a narozdíl od mnohých jiných byla v relativně ucházejícím stavu. Naplnění jejího osudu mohlo klidně počkat na likvidaci tratě.
U kolejí existuje nespočet daleko horších staveb hyzdících okolí, vysloveně svým stavem ohrožující ty, kdož se k nim přiblíží, kolem kterých projede X vlaků či aut denně a nikoho to moc nepálí. A tady, v poli, u tratě na odpis, najednou taková aktivita...
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.120.80
Odesláno Sobota, 05. dubna 2008 - 21:07:50    Odkaz na tento příspěvek  

Taky se stačí podívat na JHMD, které své nádražní budovy pronajímají jako penziony. Mnohé nevyužité nádražní budovy jsou v lokalitách s turistickým ruchem, nebo v lokalitách atraktivních třeba z hlediska pronájmu na kanceláře.
Chápu, že babka na hlídání nádražní budovy se nevyplatí, ale než babku propustit, budovu bezdomifikovat a posléze zbořit lze uvažovat i s tím, že babka bude v bývalých služebních bytech provozovat ubytování, bude půjčovat kola, prodávat jízdenky a třeba s přispěním blízké obce provozovat turistické informační středisko, a třeba v létě bude prodávat limonády a zmrzlinu turistům. Všechno jde, ale pro moloch jsou takové činnosti nepodstatné, neumí a nechce je narozdíl od malých místních podniků typu JHMD efektivně provozovat.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 07:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad JHMD - nevím jaký mají profit z těch penzionů, ale s manželkou jsme strávili třikrát dovolenou v Hůrkách a vždy k naprosté spokojenosti. Navíc, pokud opravdu chcete slušný termín, je třeba zamlouvat už rok dopředu.
Divím se, že majitel nepuživaných staničních budov se také nesnaží o něco podobného, určitě třeba na Pacifiku by se nějakých pár baráčku našlo, ne?

Ono jde o to, že tam přijedete, jena zaměstnankyně JHMD vám předá klíče a popřeje příjemný pobyt a už se tam neukáže. Čili minimální náklady na zaměstnance, maximální soukromí pro ubytované, opravdu si za chvilku připadáte ne jako v penzionu, ale na "samotě u lesa" :-) Teda pokud si na nádraží neustele parta trampů, kteří až do pozdních nočních hodin dělají pod oknem bordel... ;-)))
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 10:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V pátek jsem jel okolo Dubňan a nedalo mi to se nestavit na nádraží.Tak jsem to tam omrknul,bohužel šoťák jsem sebou neměl a na mobil už byla docela tma.Ale nepřipadlo mi,že by se v Dubňanech zdržovali nějací bezďáci a feťáci.Dokonce bych řekl,že tam bydlí normální lidi,protože pod přístřeškem měli zaparkované auto a v oknech se normálně svítilo a hrála televiza.A pochybuju o tom,že bezďáci by měli auto a telku.Takže to nádraží bude normálně obyvatelné obyčejnýma lidma.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. dubna 2008 - 13:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou ještě koleje na trati z Krnova ke státní hranici? Kdy tam vlastně jel naposledy vlak?
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 09. dubna 2008 - 19:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem tam byl naposledy před pár lety, koleje končily na silničním přejezdu s hlavní silnicí kousek před hranicí. Před tím přejezdem bylo nákladiště dřeva a vypadalo to, že se tam semtam jezdí, ale žádná sláva. Poslední vlak přes hranici jel někdy krátce po válce, asi v rámci odsunu Němců. Koleje přes hranici byly jakštakš udržované prý do konce 80. let z důvodu vojenských, po revoluci to šlo do kytek, tedy alespoň náš úsek od přejezdu k hranici, na polské straně nevím.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Chich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 11. dubna 2008 - 17:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza o: Máš docela kliku, byl jsem tam 27.3.2008, takže mé fotky jsou poměrně čerstvé.Koleje leží s bídou z Krnova k mostu přes Opavici.A pak ještě na přejezdech ( není to ten se silnicí na st.hranici).Dál jen šterk, křoví a pražce.A pražce na jednom úseku silně mizí, neb je využívá kolonie " houmlesů " tábořící u trati (bacha, jejich pes je uřvanej, ale byl na řetězu a ještě seřván).V jednom místě je trať křížena el.ohradníkem - výběh pro dobytek, ale žádnej, kromě mě, tam nebyl.Na polské straně nevím, šel jsem to jen z čáry do Krnova....





Jestli budeš chtít víc fotek, tak napiš.
Varování věků.......
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 12. dubna 2008 - 15:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chich:
Na třetí fotce je to nákladiště. Pěkně to tam zpustlo...
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 12. dubna 2008 - 22:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuhle trať zkurvila místní traťovka asi v roce 2004. Za tento čin by potřeboval ten, kdo o tom rozhodl, s rozběhem nakopnout do pr..le. Co ho k tomu proboha vedlo? Trať kompletní, v podstatě po provedení prořezání náletových dřevin a po provedení drobných oprav byla provozuschopná. Patrně to byl asi výzisk kolejnic, ale to se stalo v době, kdy se do nákladiště ještě jezdilo. Odtud je to na hranici už jenom kousek, takže bych se ani nedivil, kdyby v tom bylo znemožnéní jakýchkoliv snah o obnovu mezistátního provozu. Na druhou stranu PKP v té dobé byl naprosto impotentní podnik, ale dnes už se díky tomu, že dopravu si objednávají vojvodství, se začíná blýskat na lepší časy. No a teďka půjde prd, protože už by to nebyla akce v řádech statisíců, ale spíše uź by to lezlo do desítek milonů na naší straně. No a v polsku nevím, tam už to bude asi taky špatné.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 9-2003

Odesláno Neděle, 13. dubna 2008 - 17:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šel jsem celou trať z polské strany v polovině 90.let a koleje byly v celé délce bez přerušení..silně pochybujji že by líní poláci něco snášeli..spolupráce s nimi je ale naprd asi všude..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 13. dubna 2008 - 18:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chich: Mohl bych poprosit o víc fotek, jsou-li zajímavé? Díky :-) Má někdo fotky z doby, kdy tam ještě byly koleje?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 13. dubna 2008 - 20:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf: S těma silně línými Poláky bych to nepřeháněl. Ono když jim rupne v kouli, tak zlikvidují trať, která se do poslední chvíle používala. Viz třeba Nowy Targ - Podczerwone, která dále pokračovala do Trstené. Likvidace proběhla v roce 1991 a do poslední chvíle se vykládalo v Czarnem Dunajci uhlí. To jsem čuměl jak puk. Takhle padla naděje na obnovení mezistátního provozu na této trati.
Stalker
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.55.114
Odesláno Pondělí, 14. dubna 2008 - 20:47:14    Odkaz na tento příspěvek  

Zeleznični: Trať Glubczyce - Krnov jsem še s Alfem v létě 1994, koleje ležely po celé délce, jen kolem hranice byly zarostlé, fotil jsem ( tenkrát jak jinak na film ) snad bych ho našel v archivu, ale asi by to chvíli trvalo . . ., když tak se ozvi
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 13:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chich: Díky, už jsem si to taky prošel. Teda jen z Krnova k hliništi, dál jsem neměl čas. Most v Krnově vypadá jak před likvidací.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.63
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 17:10:52    Odkaz na tento příspěvek  

Nějaké photos ze včerejšího procházení tratě Chotětov - Skalsko:

Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.63
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 17:32:15    Odkaz na tento příspěvek  



Se staniční budovou Dolní Cetno se něco děje, vjezd do prostoru nádraží byl přehrazen páskou, před budovou auto a uvnitř dva chlapíci v montérkách, hovořící maďarsky.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 19:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hezké obrázky!
Je potřeba v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu kolmo, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně...Město není pro auta, ale pro lidi!
fixa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.33.140.5
Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 09:22:03    Odkaz na tento příspěvek  

Před měsícem jsem se zde zastavil, poprvé ze zvědavosti, zda ještě stojí a vypadalo to tam takto..... Asi si z toho někdo buduje další hrad na rekreaci, nicméně nově se objevší cedule s názvem stanice na štítu dává naději, že bude obnoveno stylově.
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 15:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak jsme jeli v sobotu do Ždánic
http://www.naskyjov.estranky.cz/clanky/nezarazene/po-kolejich-uz- do-zdanic-nedojedete_anebo-ano_
www.naskyjov.estranky.cz
Maceto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2008
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 18:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chci se zeptat, jestli někdo neví jak často a kdy naposledy jel nákladní vlak v úseku Čejč- Uhřice.
Krejci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2008
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 18:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak v tomto domě jsem bydlel od roku 1933 do roku 1947, ale to byl obyvatelný.
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 19:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nákladní vlak tak jel naposledy cca před rokem a jezdilo to podle momentální spotřeby někdy párkrát týdně někdy měsíčně
www.naskyjov.estranky.cz
Maceto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2008
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 21:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže teď už nejezdí nic ani v úseku Čejč - Uhřice? tak to je hodně smutný konec, myslel jsem, že náklady občas jezdí.
Alfred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2008
Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 16:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravní budova v Dolním Cetně prodělává rekonstrukci. Stane se z ní rekreační objekt, avšak v autentické podobě z doby výstavby. Upraveno bude i okolí s dekorativními prvky železnice. Bude to lahůdka...
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 20:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bohužel momentálně an zbytku Ždánky maximálně nějaká Mufka to jenom možná
www.naskyjov.estranky.cz
Cyrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 22:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sem si koupil železniční mapu a už je tam Ždánka jenom po Uhřice.
ČD: Propustili jsme většinu zaměstnanců ale stále jsme ztrátoví.
Vivat KPKV Brno!!!
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 07:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na jedné železniční mapě není Ždánka vůbec
www.naskyjov.estranky.cz
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.63
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 22:47:05    Odkaz na tento příspěvek  

Nějaké photos z procházení tratě Hranice v Čechách - Adorf:

Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.63
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 23:03:48    Odkaz na tento příspěvek  

jedeme dál:

Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 21:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte někdo jaký je aktuální stav trati Přibyslav - Sázava? Jestli už jsou snesené mosty apod.
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 21:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mosty snášeli co vím vpodstatě zároveň se snášením kolejí, vpodstatě stejná parta. Alespoň to tak bylo v případě mostu přes silničku u té jediné zastávky Nížkov - Nové Dvory a byli hoši velmi zlí, když měli nějaké publikum. Myslím, že u ostatních mostů to bylo obdobné. Hoši jeli evidentně hlavně po železném šrotu a mosty jsou z tohoto hlediska velmi lukrativní.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 10:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to procházel v době, kdy už byla polovina kolejí fuč nebo rozřezaná a mosty furt stály. Od té doby jsem tam nebyl
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 16:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smutné že ?




(Příspěvek byl editován uživatelem Dennis.)
ICQ 380 621 533
SKYPE Denno777
E-MAIL Denno77@seznam.cz
http://trainz.nsguru.com

534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 17:21:53    Odkaz na tento příspěvek  

Dennis: ano, smutné. Mohl byste doplnit, pro natvrdlé, kde to je? Děkuji.
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 17:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

534.0454
Vítkovické industriální památky .
Vítkovická vlečka .
Ostrava .






Ve čtvrtek zde dám další , snad se budou líbit .
A takto sem se tam dostal

ICQ 380 621 533
SKYPE Denno777
E-MAIL Denno77@seznam.cz
http://trainz.nsguru.com

Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 19:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Von je dneska nejaky rozdil mezi vleckou a trati s pohledu legislativy ? Ja mel za to, ze to je sumac.
Ale jo, vhodnejsi by to asi bylo zde https://www.k-report.net/discus/messages/28/1716.html?1209337432
Von kazdy nemusi zde sledovat kazdou diskuzi a tam by treba k tomu i nekdo neco dodal ... nebo taky nee ... ;-)
Pavel
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 21:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skeeve: Byl jsem tázán?

Tak tedy taková menší virtuální procházka po této trati:

Začneme v Přibyslavi na starém nádraží. Likvidace kolejiště v tomto prostoru probíhala v období ledna letošního roku a prováděla ji firma Chládek & Tintěra Havlíčkův Brod. Kolejivo bylo odvezeno ke šrotaci do vysokých pecí firmy Žďas ve Žďáru nad Sázavou. Pro zajímavost stojí za to zmínit, že koleje zde byly v některých místech položeny na kovových pražcích. Bohužel, v době, kdy tam ležely, byly totálně zarostlé. Pro ilustraci dva srovnávací snímky.


A ještě dva snímky z bývalého starého nádraží. Tentokrát z jeho někdejšího Žďárského zhlaví. Moc nerozumím počínání likvidátorů, ale zde zůstal zcela nelogicky asi stometrový kus koleje, která dříve spojovala staré nádraží s novým a z níž se odjíždělo do Sázavy.


Dále projdeme přes zrušené předávkové nádraží a dojdeme k poslednímu mostu přes Sázavu, který se jako jediný zachoval. Zřejmě kvůli té červené rouře s kabeláží, která po něm byla k nelibosti vlastníka vedena. O kus dál se přimyká stará trať k nové, vykukuje pod stromy napravo a zde narazíme na první snesený mostek přes potok. Ten mohou mladší hravě přeskočit, starší obejdou po náspu trati nové...


Na dalších metrech nás bude čekat klopýtání po zarůstajících betonových pražcích až do Ronova, kde musíme nejdřív obcházet stržený most přes Sázavu a po té i mostek přes náhon...


A po pár stech metrech musíme na novou trať znovu, opět se vyhýbáme strženému mostu přes řeku Sázavu.


A asi po dalších dvou stech metrech přecházela přes Sázavu stará trať opět. Tentokrát můžeme využít provizorní lávku domorodců...


O této trati se tradovalo, že téměř každý pražec pocházel odjinud. Odkud byl tento?


Nyní se dostaneme ke snesenému mostu přes silničku u bývalé zastávky Nížkov - Nové Dvory, o němž se již zmiňoval kolega Tom_tužín.


Ještě asi 2 kilometry a čeká nás překvápko! Je zde totiž místo, kde býval nejdelší most na trati. Nová trať je taky za řekou, jakákoli lávka daleko. Takže chodci nezbývá nic jiného, než se vrátit nebo si musí stáhnout kalhoty... Zarri si jako obyčejně vybral variantu horší Voda byla vcelku příjemná, na to že to bylo v půli dubna...


V dalším úseku přijde podstatná změna. Dřevěné pražce jsou vytrhané, zůstal po nich jen uježděný štěrk. Betonové pražce na posledním úseku trati jsou ale opět na svých místej, jen tu a tam je odhozený přejezd, který překážel...


Ale pozor, pánové! Teď přijde zápletka! Po devíti kilometrech štěrku a pražců se najednou objeví... Kolej! S přejezdu u Sázavy a pokračuje souvisle až k areálu firmy SaZ v Sázavě u Žďáru.


Kolejiště v areálu SaZ vypadalo z těch několika pohledů vcelku netknutě, postává na něm i několik vagonů. Kolej prochází areálem firmy a definitivní konec dochovaných kolejí je až za masivním železobetonovým mostem přes silnici první třídy.


Najde-li se ovšem mezi čtenáři někdo se zájmem o vojenskou techniku, mohl by ho zaujmout i areál nedaleký od konce zrušené štreky... Přece i ona trať je úzce spjata s vojskem. Vojskem železničním. A protože Zarri leze velice rád tam, kam se lézt nesmí...


Trať jsem procházel v dubnu léta páně dvoutisícího osmého járu...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5296
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 15:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dennis: no, řeknu to takto. Některé fotečky jsou vcelku zajímavé, ale jen nevěřícně kroutím hlavou na tím, kde si vlezl. Buď máš skutečně velkou kuráž nebo si cvok. Když řeknu, že pohyb je v těchto místech víc než o držku, budu ještě hodně mírně volit slova. A ani nejde o to, že bys mohl někam spadnout (a nikdo by tě nehledal), jako spíš o to, že bys dost možná mohl být někam "spadnut"... Ti černí kluci co se tam pohybují nemají nezvané návštěvníky kór s foťákem vůbec v oblibě a je už celkem lhostejno, zda jde o "černocha" s pilkou na železo a kárkou či "černocha" s holou hlavou, znakem na rameni a čtyřkolkou...
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 18:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zarri:
nemáš více foto z toho vojenského prostoru?
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 10-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 20:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena Byl jsem tam s otcem , a jak jsem tam vstoupil , byl jsem jako v extazi , musel sem prohledat každý kout podívat se všude . Takový pocit sem měl poprvé v životě .
ICQ 380 621 533
SKYPE Denno777
E-MAIL Denno77@seznam.cz
http://trainz.nsguru.com

Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2008 - 11:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZARRI: Děkuji převelice za důkladnou reportáž :-) Asi si to taky ještě projdu, než to úplně zaroste chroštím.
Ten areál s vojenskou technikou je kde? Pokud si dobře pamatuji tak za mostem přes silnici byla nějaká pila. Odkud mě mimochodem kdysi vyprovodil velmi nesympatický čokl.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2008 - 19:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skeeve: S dovolením odpovím za Zarriho. Bývalý vojenský areál se nachází poblíž pily, za mostem přes silnici vpravo. V podstatě jak vyjdeš ze zářezu trati, tak před sebou máš pilu, vojenský areál je vpravo ve stráni. Na připojených fotkách jsou záběry z tohoto areálu, resp. záběry z výcviků, co zde probíhaly v minulosti. Šlo o pobočku vojenské nemocnice, takže se tu cvičili zdravoťáci. Jako nemocnice v polních podmínkách, takový M.A.S.H. lidově-demokratické armády.


železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2008 - 20:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Skeeve: Není zač , rádo se stalo ... Myslím, že v následujících dvou letech zrovna silná vegetační expanze rostlinám v okolí této trati nehrozí, spíš je vcelku zantelná absence mostů. Ještě vloni se uvažovalo o tom, že okolní obce postaví na tělese trati cyklostezku, ale když snesli i mosty, obce se šprajcnuly a cyklostezka nebude. Jak přízančné pro tuto dobu a tento kraj! Případným zájemcům o procházení bych doporučil pevnou obuv, neb v loňském roce bylo v této oblasi celkem dost zmijí , a trochu odvahy, až se budou brodit divokou vodou horního toku Sázavy...

Off topic:
To Skeeve a Stokr556: Areál s vojenskou technikou se nachází hned za tou zmíněnou pilou. Vlastně to není ani obyčejná pila, ale česko-italská europila. Nevím, jaký je vtom rozdíl...
Pokusil jsem se to trochu zachytit na mapě. Od závodu SaZ v levém dolním rohu mapy vedla trať po mostě přes silnici a vytvářela esíčko. Tento úseky byl sjízdný, ještě v roce 1997 a v areálu pily, kde tehdy trať končila, byly odstavené vozy v různém stádiu rozkladu...
Areál s vojenskou technikou je ze tří stan oplocen a toto opocení ještě umocněno dvojitým drátem s ostny do všech stran. Ze třetí strany oplocen není... Vlastně ze zadní strany přímo navazuje na areál pily.


Co se obsahu areálu týče, tak jsou na něm v podstatě skladovány především kontejnery a pneumatiky. Jen tak mimochodem je mezi nimi pět tartovek a jeden sovětský nákladní automobil označovaný jako Zil či jako Ural.

Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2008 - 20:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor:
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 02. května 2008 - 15:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda té tratě. Sám jsem tam byl, když ještě koleje existovaly, tak dovolte i ode mě nějakou tu fotku.

Fotky jsou vesměs z oblasti pily u obce Sázava a mostu přes I/19. Takže jedem:



Následující fotky jsou pořízeny v blízkosti zmiňovaného mostu. Zmije žádný, zato dost lesních jahod...




A poslední obrázek z Přibyslavi.


Je nutností v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu kolmo, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně...město není pro auta, ale pro lidi!
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Pátek, 02. května 2008 - 22:44:09    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, k čemu byl pilíř na 1. fotce, (Česke Velenice)? Na 2. fotce je zajimavé, že tenhle stojan ovladal až tu druhou kolej (vyhybku) od stojanu. Taky tam mají pěkný bazének, sice nevím k čemu...
Daniel10
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.248.66.59
Odesláno Sobota, 03. května 2008 - 00:39:57    Odkaz na tento příspěvek  

ZRUŠENIE TRATE

Dňa 25.3.2008 vydalo Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR rozhodnutie o zrušení regionálnej trate Odb. Devínske Jazero - Stupava.

PaddyM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.92.57.162
Odesláno Sobota, 03. května 2008 - 08:55:34    Odkaz na tento příspěvek  

534.0454: K čemu tam mají ten bazének, to nevím, ale co se týká toho pilíře, tak mám dojem, že obě tratě přicházející do Č. Velenic se původně před vstupem do stanice mimoúrovňově křížily, a tohle bude pozůstatek...
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.63
Odesláno Sobota, 03. května 2008 - 09:10:48    Odkaz na tento příspěvek  

534.0454: Ten bazének by mohla být bývalá točna
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2045
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 03. května 2008 - 09:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, tocna pro Gmündske uzke stroje, v dobach kdy okolo toho bazenku bylo i prislusne udrzbarske zazemi.
Pavel
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 03. května 2008 - 12:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Daniel10: Tak to je v hajzlu, když jsem tam měl jet s jízdou, kterou pořádali vlaky net, na kterou jsem si koupil jízdenku, tak jsem byl nemocný. Teď mám smolíka. No to je v pytli.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 04. května 2008 - 12:22:46    Odkaz na tento příspěvek  

Po tom mostě šla kolej na Budějice, vystavěn cca 1908. Po vybombardování stanice bylo kolejiště zjednodušeno (a zrušena elektrodynamika, druhá v českých zemích), konstrukce snesena a použita jinde (buď v Budějcích, jak jsem četl v staniční kronice nebo v Táboře - minulý měsíc rozřezaná, viz diskuse k trati 220).

(Röll: Enzyklopädie des Eisenbahnwesens)