K-report
 

Archiv do 5. května 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » BRNO přestavba žel. uzlu a nové nádraží » Archiv do 5. května 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Toony
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.47.63
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2008 - 22:29:09    Odkaz na tento příspěvek  

Racek: dík za odezvu - ten první obrázek je ilustrační - ukazuje, že když se bude podle platného usnesení zastupitelstva realizovat nádraží v Odsunuté poloze (viz podle schématu rušení tratí Heršpice-Hl.nádr., a stavba oblouků Masná, Br.Komunikace), a to se realizuje, tak že právě linky od Sokolnic a Slatiny nedostaneš přímo na Hl. nádraží a jen se tím více komplikuje doprava a vznikají nové dopravní kapsy, které se měli přestavbou ŽUB odstraňovat ;)
ad Masné burzy - to je mi líto, ale doufám, že je možné, aby tam zůstala nebo její vetší část.

ad MHD - tramvaj do Líšně, rušení Křenové viz obrázek, to by byl až definitivní stav, kterému by muselo předcházet několik kroků, přesun VMO ze Židenic (stavba Rokytova, Jedovnická, tunel Vinohrady) - je to tedy spíš výhled, kam směřovat MHD
tady je schéma, jak by mohla vypadat doprava z Líšně
http://img222.imageshack.us/img222/8752/brnomapa2a nb7.jpg
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. března 2008 - 22:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím zaprotestovat:
1) vedení tratě na které jezdí linka 10 nerušit, ve špičkách tam jezdí hodně lidí ze Zetoru a jelikož tam má být v budoucnu nová průmyslová zóna tak je jenom dobře že tam šalina je.

2) Vedení tratě od současné smyčky Juliánov směrem přes kopec na Vinohrady s možností napojení na Novolíšeňskou bylo projednáváno ještě za komunistů, ale pro stavební náročnost a velké náklady bylo zamítnuto. Nyní to nebude lepší
Kukněte se na můj nový blog hlavně o železnici, ale i o MHD.
Pokud si chcete pokecat tak vedu Skype: Vojtik48
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 01:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak vymístění tratě z Křenové mi vůbec nepřipadá jako dobrý nápad. Jeden důvod je jak už napsal Racek jízdní doba, druhý důvod je obsluha vlastní Křenové a třetí je zbytečné vedení dvojích kolejí mezi dolním a žel. zast. Černovice.

Ještě k té poloze nádraží: největší nevýhoda Horního (současného hbf) je podle mě právě v malé kapacitě na východ dané "úsporným" rozhodnutím stavět komárovskou/černovickou spojku, což je asi nejdelší možná cesta z vláry na horní a ještě k tomu zaústěná do blbého zhlaví, a v tom, že dnes se už tohle spojení ani samotné nádraží nedá udělat velkoryseji (to nádraží o trochu jo, ale bez tratí to jaksi postrádá smysl).
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2008
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 06:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toony: Sice trochu mimo téma, ale proč je tam zakreslená ta nová tramvajová trať k tesku na krpoli? Mam trochu problém si představit co tam zhruba bude jezdit a k čemu to přibližně bude dobré, upřímně :-)
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 09:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlára by se dala zaústit do šimického zhlaví, jsou tam "jenom" nějaké letité výrobní objekty, takový triangl by sice neměl bůhvíjaké směrové parametry, ale závlek by odstranil. Jinak trať na Stránskou určitě nerušit, výhledově by se měla obnovit zpustlá kolej do někdejší stanice Lösch.
Tlusta Olga
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.65.107
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 11:00:32    Odkaz na tento příspěvek  

by me zajimalo ktery jelito by chtelo tahnout linku c.8 pres zidenice. je to absolutni nesmysl, lidi z lisne jedou vetsinou primo do mesta a navazat pres mesto cestu pres zidenice by se mnohem prodlouzilo casove, ve stavajici poloze je trat segregovana az na geislerovu a myslim ze je to ok. Co se tyce prodlouzeni 10 do Lisne, uz by mohli chlapci zacit pracovat, stavajici násep a okoli upada a upadá a pokud by chteli alepson trochu vyuzit podminek bylo by na case to resit. Pritom si myslim ze je to docela realny projekt, prakticky tam neni zadny velky problem ktery by snad branil stavbe....
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 11:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toony: skutečný návrh městské trati se od prvního obrázku liší tím, že místo oblouků Masná, BrKom a spojky Černovice - staré n. počítá se zachováním tratě přes Komárov (chrlické i spojky) a mimoúrovňovým zapojením od jihu do liché skupiny nového n. Odstraňuje to některé problémy - bourání Masné burzy a zejména to zoufalé křížení všeho na severním zhlaví. Na druhou stranu to vychází směrově i sklonově dosti divoce, ale pro příměstskou by to mělo stačit - dálková a nákladní se od Chrlic nepředpokládá a od Slatina zůstane napojená i od severu a do Židenic.

Co se týká tramvají, tak souhlas s Vojtikem a Davidem_jašou.

David_jaša: spojení na starého n. na východ by bylo řešitelné přeložkou přes letiště, s výhodou napojení letiště na dálkovou dopravu ... to by byla asi vůbec nejlepší varianta, ale bojím se, že v současné situaci málo reálná.
Toony
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.47.63
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 14:46:08    Odkaz na tento příspěvek  

Racek: kde se dá najít ten skutečný návrh resp. v současnosti platný? Je to součástí té uvažované "rychlodráhy", já totiž stále vycházím z územního plánu, kde se ta jižní část komárovského oblouku ruší a trať se řeší oblouky (BrKom, Masná), dík.

Vojtík: taky nejsem principiálně pro rušení tratí - jen jsem se chtěl držet principu, že když někde tram. trať přidám, měl bych i z důvodů vozokm ubrat. imho zrovna v této lokalitě se najede spoustu km a lidí málo, a tak by možná tuhle lokalitu lépe řešila trolejbusová trať přes revitalizovaný areál Zetoru a plánovaný kampus/technopark nad Zetorem, která by mohla vést např. z Novolíšenské až do Slatiny
a Holzovu řešit prodloužení tram. tratě z Mifkové
tramvajové tratě by měli vést tam, kde žije hodně lidí - tj. třeba Vinohrady než vést trať po staré Líšeňské trati.
ad náklady na spojku Židenice-Líšeň, imho by se do toho mělo uvažovat i možné napojení Vinohrad (15k obyvatel), kterým za pár let bude svedena tranzitní doprava z Gajdošovy na Žarošickou a to teprve bude skvělá doprava z toho sídliště

Thingie: základ je tram. spojka Veveří-Štefánikova přes Šumavskou, dále jsem si jen načrtl možnost to vést dál - už dnes se tam v bývalých Jaselských kasárnách staví 400 nových bytů (Staňkova) a nové administrativní budovy (Štefánikova) a bude tam i nová ulice, dále u Sportovní by se mohlo taky začít stavět ve velkém..., kde by neškodilo mít dopravní napojení.

Tlustý Olga: já se k tomu jelitu hlásím ;) imho lidi z Líšně (a Vinohrad), by měli možnost jet nebo přestoupit u dělňaku na linku do centra, nebo přestoupit na Staré Osadě, pak v Židenicích (Bubeníčková) buď přestoupit na příměstskou železnici a nebo dále jet po segregované tram. trati Zábrdovicemi až do centra na Hl. nádraží - v km je to skoro nastejno ;)

ad Křenová - je to jen úvaha, abych neměl vedle sebe moc tram. tratí - Cejl - Radlas(Židenice-Hl. nádr.) - Křenovou, když mi přes Křenovou jezdí i trolejbusy a není nijak obsloužena ta spodní lokalita kolem Zvonařky-Masné, takže buď tam přesunu trolejbus nebo tramvaj, ale imho trolejbus na Křenové je důležitější pro dopravu ze vzdálenějších lokalit Šlapanic, Slatiny, Černovic, než z lokality Táborská, která by snad více snesla tu "zajížďku" přes Nové nádraží ;)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 15:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toony: namalované jsem to nikde neviděl, mám k dispozici tenhle popis:

To, co jsem viděl - to jest hrubý náčrt koncepce a trasování, předpokládá vedení všech stávajících linek příměstské přes odsunuté hl.n. (KNN) i přes "zastávku" v prostoru dnešního hl.n. (ZvC) (případně obraty části vlaků na ZvC):
*od Střelic (nové zastávky Starý Lískovec a Vídeňská) a Modřic (zrušeno zastavení v H.Heršpicích) na KNN (lichá skupina) - novou zastávku Opuštěná (Bulvár) - ZvC a dál po stávající trase - nová zastávka Radlas - Brno-Židenice.
*od Brna-Slatiny se zastávkami Černovická terasa, Olomoucká a Černovice (po stávající "Komárovské spojce") a od Chrlic (nové zastávky Holásky a Brněnské Ivanovice) do společné trasy v místě dnešního souběhu "Přerovky" a "Kom.spojky", dál v místě u nadjezdu přes Hněvkovského nová zastávka Komárov, dál z dnešního tělesa dolů pod úsek H.Heršpice - KNN a za ním ostře doprava a nahoru k nástupištím sudé skupiny KNN (a odtud po výše popsané trase na ZvC).

Dálková os.doprava a nákladní doprava po trase dnešního nákl.průtahu, dálkové vlaky z "Vláry" i "Přerovky" (všechny přes Blažovice) od Odbočky Brno-Černovice přes sev.zhlaví KNN.

Technické paramery "rychlodráhy" počítají s minimálním poloměrem oblouku 190 m a sklonem až 40 promile.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 18:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Vojtik, Racek: Jmenuje se rozvinovací vůz.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2994
Registrován: 7-2003

Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 20:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tramvajové tratě by měli vést tam, kde žije hodně lidí - tj. třeba Vinohrady než vést trať po staré Líšeňské trati.
ad náklady na spojku Židenice-Líšeň, imho by se do toho mělo uvažovat i možné napojení Vinohrad (15k obyvatel), kterým za pár let bude svedena tranzitní doprava z Gajdošovy na Žarošickou a to teprve bude skvělá doprava z toho sídliště


Mno a krome vystavby zubacky z julianova to zaroven bude mi na krizovatce u zetoru nakladni vytah, tak aby se zaustila do stavajici trate.
Navic se k tomu prida po cely tyden krasne neprujezdna taborska, krizovatka s gajdosovou..
A ty Vinohrady , tem se to krasne vyhne.
Pokud skupina šimpanzů mlátí do klávesnice, zhruba jednou za tisíc let napíšou něco smysluplného a jednou za milion let shakespearův sonet. V netštině tito šimpanzi napíšou něco smysluplného na úrovni sonetu vždy. K výrobě skvělých literárních děl, tak potřebujete jen tlupu šimpanzů a opravdu hodně odolných klávesnic.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 10-2005

Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 21:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek:
...zhoršení dopravy od nádraží kamkoliv způsobí hlavně odsun hlaváku do Komárova...

Pokud bude vybudována odpovídající infrastruktura (tramvaje, trolejbusy), nezhorší se. Nějaká rychlodráha oškubání městské dopravy nezachrání.

...Vedení osobáků přes "Brno hlavní zastávka" umožní většině cestujících se tomuto zhoršení vyhnout...

To souhlas. Vyjde to ale nastejno, pokud MHD zavedeme k vlaku (k new nádru (dále jen NN)), nebo vlak k MHD (vlak na starý nádr).

...Cestujícím z rychlíků sice ne, ale pro ně ponechání osobáků v centru neznamená vůbec nic...

Tvrdý nesouhlas. Znamená to pro ně, že se v MHD, kterou následně pojedou, budou vcelku dost tlačit, protože tam prostě odpovídající kapacita bude chybět. (Záchranu asi město bude hledat v autobusech, nebo i natažení nějakých těch drátů, ale proč tam teď rovnou nepostavit tramvaj a předejít těmto problémům?) Pokud bude realizována varianta s MHD u NN, tak se oproti dnešku pro tyto lidi nic nezmění.

...a pokud nebydlí třeba v Chrlicích, Řečkovicích, na Lesné etc. ... u nádraží, budou možnost přestupu na vlak po Brně zřejmě směle ignorovat...

No právě. Budou vlak ignorovat a pojedou přeplněnou MHD, která u NN nebude stačit.

...Ten jeden vlakový přestup navíc v tom marně hledám ...

Lidi, kteří chtějí jet třeba do Starého Lískovce - pokud se mají chovat podle zamýšleného schématu - nastoupí na NN na odrbanou 560 (rychlodráhu) a pojedou k nádru starému, aby nastoupili na d-8, která je zaveze domů. To máme oproti variantě s MHD u NN jeden vlakový přestup navíc. (nebo snad mají přestoupit na přeplněnou MHD u NN? K čemu tedy ta rychlodráha je?).

...naopak cestujícím z osobáků (a těch je většina) to ušetří přestup navíc v MHD, který by jinak přibyl mnoha z nich.

Nepřibyl. Bylo to vymyšleno tak, aby nikomu žádný přestup oproti dnešnímu stavu nepřibyl.
www.bmhd.cz - vše o MHD v Brně a okolí
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 00:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad trať přes letiště: za současných podmínek, kdy:
- na východ od Brna už vede dvoukolejka přes průmyslovou oblast a jednokolejka okolo vesnic, ze kterých lidi vlakem jezdí
- letiště stojí na vyvýšené terase, kde jsou kromě něj jen pole
- na letišti se otočí několik letadel týdně
mi připadá budování trati přes letiště jako nevhodné - bude tam ztracený spád, velké sklony a nutnotst tunelů nebo hlubokých zářezů na konci terasy. Mnohem lepší mi připadá zdvojkolejnit zaintegrovaný úsek současné přerovka a dát trasu přes letiště do ÚP jako rezervu pro budoucí VR přerovky, kde ani jedno z toho vadit nebude.

Ad zaústění přerovky: do jižního zhlaví mi to připadá taky mnohem logičtější, ale především výškové vedení bude zajímavé - VMO a dvě úrovně železnice spolu s krátkou rampou budou pro projektanta opravdovou výzvou... Tady by se podle mě hodilo alespoň vyčlenit pro přerovku koridor podél D1 (který by se dal v případě potřeby později použít i pro oddělený nákladní průtah).
044
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.5.42
Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 00:05:07    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud bude vybudována odpovídající infrastruktura (tramvaje, trolejbusy), nezhorší se

No tak to bych si tak rezolutně netroufl tvrdit (propustnost jisté křižovatky bude minimálně na hraně, ne-li za ní
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 00:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kterépak?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 21:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eda:
Vyjde to ale nastejno, pokud MHD zavedeme k vlaku (k new nádru (dále jen NN)), nebo vlak k MHD (vlak na starý nádr).
To je právě omyl. Celou síť MHD není možné překopat tak, aby u nového nádraží vznikl největší uzel s přímým spojením prakticky do celého města - nejen, že by takovou změnu nikdo nezaplatil, ale hlavně cestující po městě nepotřebují jezdit při každé druhé cestě přes Komárov jenom proto, že tam někdo naplánoval nádraží. Vozit cestující v osobácích ze Židenic na nové hlavní přes staré hlavní je menší problém, než vozit cestující (například) z Mendláku na Maliňák přes nové hlavní, a to nejméně ze dvou důvodů: u vlaku je menší to relativní prodloužení cesty (nová trasa možnost přestupu důležitější - menšina lidí z tramvají přesedá na vlak, ale většina lidí z vlaků přesedá na tramvaje.

Cestující z rychlíků se nemusí tlačit, naopak jim v šalině nebudou překážet ti osobákoví, kteří si přestoupí jinde než na hlavním. Nové hlavní nádraží bez tramvaje doufám nemyslíš vážně ...

Pořád nechápu, proč by v případě menšího obratu cestujících na novém nádraží měla být MHD víc přeplněná, než kdyby byl obrat menší. Menší zdroj cestujících se dá lépe obsloužit i s kapacitní rezervou, než velký.

"Rychlodráha" je tam k tomu, aby na tu osmičku mohli u starého nádraží přestoupit přímo aspoň cestující například z Tišnova. Cestující z rychlíku budou mít sice přestup navíc, ale protože jich není tolik tak si v tramvaji mezi starým a novým nádražím spíš sednou ...

Bylo to vymyšleno tak, aby nikomu žádný přestup oproti dnešnímu stavu nepřibyl.

Pokud myslíš ty přestupy typu z S3 na osmičku na Olomoucké, aby se ten hypotetický cestující z Tišnova do Lískovce musel rvát do šaliny plné už z Líšně a užil si jako bonus ještě zácpu na Křenové (a takhle to funguje ve většině těch příkladů), tak děkuji, nechci
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 21:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša: souhlas, taky proto píšu, že to v současnosti není moc reálné ... nicméně možné by to bylo, jako část VRT v předstihu (podobně se staví na 3. koridoru.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 23:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad zkratka přes letiště: tipuju, že na tom 3. koridoru nemají poblíž poměrně rychlou dvojkolejku, které při menší vzdálenosti (Holubice - Majlont) stačí menší kopce. Pokud se zdvojkolejní stará přerovka až po Holubice, tak se bude z úseků nové přerovky stavět až jako poslední.

Ad MHD k nádraží: přímá linka z nádraží do každého sídliště mi připadá i dnes jako zbytečný luxus až plýtvání* - přímé spojení je potřeba tam, kam jezdí lidé z venkova pracovat.

Thingie: já tušil, že to tady sleduješ. Pozdravuj Liskina. ;-)


* a částečně se tím řídili i tvůrci šalinové reformy z půlky 90. let, kteří se vybodli na přímé spojení rezidenčních Žabin a Štefánikovy čtvrti s nádražím a naopak i na přímé spojení Líšně se srovnatelně významnou Českou.

(Příspěvek byl editován uživatelem David Jaša.)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 08:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša: to tipuješ špatně. Nové přeložky v obou případech nahrazují úsek dvojkolejný, a to v celé délce (na rozdíl od jednokolejné Komárovské spojky). Holubice - Majlont je relace pro náklady, ale pro osobní dopravu je ten směr dost nepoužitelný, takže porovnání délky je potřeba dělat včetně spojky. Nicméně nové nádraží na starém místě asi opravdu nevznikne, čím se naše debata stává dosti akademickou

S MHD to vidím tak: z pohledu MHD má přímé spojení od nádraží skoro kamkoliv smysl právě jen v případě, že ty linky vedou kolem nádraží z nějakého jiného důvodu - tím je v případě současného hlaváku největší šalinový uzel na Nádražní. Z pohledu železnice má ovšem smysl usilovat o co nejlepší napojení na tento (nebo jiný podobně významný) uzel MHD, aby se stala atraktivnější pro uživatele. Přesunout šalinový uzel k novému nádraží je nesmysl (vyplývá z výše uvedeného) a jiný podobně významný uzel je jen na České, kam se dá vlak dostat leda podzemním diametrem. Čím se dostáváme k nejjednoduššímu řešení, a tím je vlak na Nádražní
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 08:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad přeložky: Není tam potom nějaká jiná zrada typu příliš malé poloměry, nevyužívané zastávky, ...? V daných podmínkách, kdy po zdvojkolejnění staré přerovky až po Křenovice nebo Holubice bude dostatek kapacity, poptávky po trase atp. nebude vůle stavět spojku přes letiště - dokud tyto dvě tratě budou stíhat. Vzdálenost jsem myslel na Hbf v libovolné poloze, majlont do toho pletu kvůli sklonovým poměrům - těžký náklad potřebuje k vyšplhání se z Holubic do Blažovic přípřež, kdežto po přerovce projede i bez ní.

Ad MHD: jasně, v principu souhlasím, ale v současných okrajových podmínkách* mi z toho vychází jiný výsledek. :-)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 09:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přeložky: v případě tunelu do Berouna je naprosto evidentním důvodem kombinace nedostatku kapacity (hustá příměstská) a nedostatku místa (pro případné přeložky- zrychlení, nebo pro 3. kolej). U Plzně platí spíš to nevhodné směrové vedení po úbočí kopce, takže nějaké lokální narovnání tam nepřipadá v úvahu. Brněnský důvod - zoufalý nedostatek kapacity tratí od východu - mi s tím přijde zcela srovnatelný.
Nákladní vlaky pojedou vždycky přes Slatinu, bez ohledu na výsledné řešení, protože žádná verze zapojení přerovky do Hbf. s nákladní dopravou nepočítá. Spíš se uvažuje o překopání tratí v prostoru Křenovic, aby se z vláry dalo jet i přes Sokolnice (osobáky) i přes Blažovice (náklady), zatímco od Vyškova by se jezdilo jenom "vrchem".

MHD: můžeš to rozvést? Nějak jsem nepochopil ani ty okrajové podmínky, ani ten výsledek, co ti vychází ...
Karel_x
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.28.98
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 18:18:20    Odkaz na tento příspěvek  

Jenom malá technická poznámka - v tomto měsíci je například v letovém plánu tuřanského letiště 274 pohybů dopravních letadel, v červenci kolem 800. A rok od roku se tato čísla zvyšují. Jistě, nejsou to nikterak závratné počty, ale také ne několik letadel týdně. A možná také stojí za zmínku, že v sousedství roste gigantický průmyslový park.
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 17:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby tu bylo také trochu praxe a né jen teorie tak sem o5 dám pár obrázků.

Betonárka betonovala a kropila (není zachyceno, začali až když sem byl dál)


Je libo hektora se sběračem?


Trocha hlíny.



Lávka+stavědlo no.1


Trocha romantiky s bagrem a domem


Napucovanej ale táhl se kvůli pomalé jak sopel.


Co je hezčí? Dáša nebo kvatro?


A jedeme na Dolní.



Kukněte se na můj nový blog hlavně o železnici, ale i o MHD.
Pokud si chcete pokecat tak vedu Skype: Vojtik48
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 17:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sláva ti!!! Konečně fota místo neplodných keců...
bača
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.179.9
Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 21:06:44    Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagell: já si to už ani nečetl.
Vojtík: hektor se se smetákem
Yetti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2008
Odesláno Sobota, 05. dubna 2008 - 11:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím ve spolek Brňáky. Chci se zeptat. Možná ta informace tady už proběhla. Existují o přestavbě ŽUB a navazujících staveb nějaké webové stránky stavbařů. Něco takového jako www.novespojeni.cz v Praze?
abcdef
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.191.118
Odesláno Sobota, 05. dubna 2008 - 13:24:14    Odkaz na tento příspěvek  

Přestavba ŽUB: www.europointbrno.cz
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 05. dubna 2008 - 18:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Informací je na webu Europointu ve srovnání s Novým spojením žalostně málo. Co si člověk nenafotí sám, to nemá... Takže dnešní Heršpice:

- u sneseného mostu se už chystá nový


- pod podjezdem se pilně pracuje a na Novém jihu taky - koleje tam už vytrhali, zato se budují 3 podjezdy naráz


- provozní budova roste jak z vody, provizorní přejezd taky


- budoucí trať se pomalu sune k Dolnímu


- tady cosi kopou a koleje jim překážely


PS: Odkaz "Skanska-Hlinky" vede na stránku o mobilech, to byl pokus o spam?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 05. dubna 2008 - 19:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ty koleje tam taky byly v podstatě k ničemu...viz to poslední foto.
Je potřeba v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu kolmo, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně...Město není pro auta, ale pro lidi!
bača
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.179.9
Odesláno Sobota, 05. dubna 2008 - 23:20:10    Odkaz na tento příspěvek  

- budoucí trať se pomalu sune k Dolnímu.... ten pařez tam nechaj na památku?
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 06. dubna 2008 - 14:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ten pařez je očividnou bariérou rozvoje Jižního centra

vždyť zastavil i Brněnskýho draka!
Yetti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2008
Odesláno Středa, 09. dubna 2008 - 14:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo, co se kope v Majlontě? Je to tam v ranžít¨ru rozrýpaný už nějakou dobu.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 09. dubna 2008 - 19:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové silnoproudé rozvody pro osvětlení, alespoň tedy co si pamatuji před odjezdem.
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 09. dubna 2008 - 22:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky se tam měnilo něco ve výhybkách a rekonstruovaly se kolejový brzdy.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5020
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 09. dubna 2008 - 23:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo rekonstruovali brzdy a 731.015 na všech škrtala pluhem a to ne že málo...ostatní prej v poho...
vivat CARGOOOOOOOO!!
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 12. dubna 2008 - 21:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím o pár fotek z odstavného, co se tam děje. Joe, Vojtik, kde jste?
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 12. dubna 2008 - 22:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik je furt ve škole a když ve škole není tak cestuje a Heršpicema jenom projíždí
Kukněte se na můj nový blog hlavně o železnici, ale i o MHD.
Pokud si chcete pokecat tak vedu Skype: Vojtik48
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 13. dubna 2008 - 20:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravo Crna Gora, v Heršpicích to je víceméně stejný jak na fotkách z minule... Plus pár kopnutí navíc...

bača
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.179.9
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 12:52:16    Odkaz na tento příspěvek  

Joe: tu díru co kopou u St.2 budou potřebovat na vyražení tunelu pod tratí asi tak přes dva metry vysokého. Vyhází ztoho že jak sem šel okolo na hlavák tak sem si prohlédl jejich vercajk a i tu díru. Asi to budou stylem zarážením těch kovovejch obručí co se jich tam mraky válí. Jinak to vypadá že na podjezdu se už dohrabali dna a začali betonovat spodek. Tak se to začne pořádně hejbat a přestanou s tím kopáním.
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 16. dubna 2008 - 22:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, ty obruče tam prý dneska rval nějakej velkej jeřáb, foto bohužel nemám. Ví někdo co přesně se tam buduje?
bača
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.179.9
Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 13:40:36    Odkaz na tento příspěvek  

Joe: pořád mám chut se tam zastavit a nadrzo se zeptat, ale není čas.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5091
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 23:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hm pomalu ale jistě přestávám rozumět tomu co se kde staví...:-)chtělo by to leteckou prohlídku a nafotit ot z vrchu takhle nepoznám vubec nic:-)
vivat CARGOOOOOOOO!!
bača
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.179.9
Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 11:43:42    Odkaz na tento příspěvek  

Včera sem strávil dopoledne v HH, jen to počas mohlo být lepší.
U St.2 se kope kanalizace.

pak sem si koukl na hráz:
bača
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.179.9
Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 11:44:58    Odkaz na tento příspěvek  

a potom sem to omrkl u podjezdu:

bača
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.179.9
Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 11:45:39    Odkaz na tento příspěvek  

a něco z napěťovky:

Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 17:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No konečně to tady zase někdo pořádně zatapetoval! Díky moc, bych se tam měl taky brzo objevit (snad).
Pokud si chcete pokecat tak vedu Skype: Vojtik48
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 10-2007

Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 23:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

taky dík, bačo... tam jak se ptáš o co de, tak tam bude protihluková stěna
bača
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.179.9
Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 16:31:28    Odkaz na tento příspěvek  

Včera sem viděl jak vytrhali zbylý koleje ve druhé staniční HH od podjezdu až po výměnu k Modřicím. Takže to tak vypadá že s obnovou provozu už asi moc nepočítaj pokud tam tedy nedaj úplně novej svršek.
Martin_cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 19:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bača: Začala výluka, ve které se budou mimo jiné vkládat výhybky nákladního průtahu,spojek a nového zaústění Jihu.
bača
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.179.9
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 22:56:37    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_cz: ty napěťovky byl nám čert dlužen
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 22:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak? Málo kolejí i mašin?
Pokud si chcete pokecat tak vedu Skype: Vojtik48
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 03:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktuální situace v Heršpicích, focená z letadla Girona - Tuřany:
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5148
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 10:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klv:
Super ted už je konečně jasné o co jim tam vubec jde:-)
Více takových snímků...:-)
vivat CARGOOOOOOOO!!
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 16:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš - Zaplatíš mi ty letenky?
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 10-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 20:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nemám slov - opravdu klobouk dolů Proč já jen dycky lítám z Prahy?

Krásně se tam rýsuje to nový těleso a podjezdy...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 23:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc pěknej obrázek.
Teď jen sehnat sponzora, kterej letenku zacvaká a může se vesele fotit.
Je nutností v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu kolmo, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně...město není pro auta, ale pro lidi!
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 23:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co jsem se koukal tak letadlo stojí na hodinu okolo 800 Kč, tak kdyby se někomu válela zbyteční tisícovka tak může letět :-O
Pokud si chcete pokecat tak vedu Skype: Vojtik48
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5155
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 13:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klv:
Jedině kdybych mohl taky letět:-)a pokud je ta cena 800 reálná...a jedině až po výplatě, ale nevim které, peníze sú potřeba aj na jiné věci:-(
vivat CARGOOOOOOOO!!
Harald
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2008 - 07:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milé přátele,

jsem předevčíra obhájil svoje disertace, která mimo jiné obsahuje i návrh varianty zjednodušené přestavby ŽUB se závedením vlakotramvaje v Brně. V případě zájmu najdete celou práce, shrnutí a prezentace na stránce www.buschbacher.at/disscz.html

Harald
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2008 - 01:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se tady před nějakou dobou řešilo to kácení stromů v Heršpicích, tak nakonec to prý fakt nebylo úplně košer... viz článek v Metropolitanu.

Jinak něco z poslední doby ke zmíněné rekonstrukci 2. traťové koleje...