K-report
 

Archiv do 29. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Historické vozy osobní a nákladní » Archiv do 29. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 08:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkusím to uzavřít:
Vůz je 555472 (na rámu to má). Druhou stanu domalujem (draka - mazadla). Barevně to nechám a dokončím dle původního scénáře (na části kotle s benzínem modré písmo, na části s mazadly červené). Asi jsem tam neměl psát ty objemy vůbec a byl by pokoj. Schválně jsem udělal popis až v polovině 30. let (dílny skutečně Pardubice měl - za protektorátu určitě), aby to nebylo z výroby. Chválu nečekám. Na článek jsem plivnout nechtěl, jen upozornit, aby se někdo nedivil, proč tam máme Sfingu. U příštího namaluji žebřík a zábradlí černě, ačkoli on je původně Parafín Ostrava a to tedy beztak netuším. Jak namalovat kliku u dveří nevím už vůbec. Za c.k. měla VOC na vozech (vycházím z fotek, které mám) kliku u dveří budky černou, za ČSR v barvě vozu. Totéž s domovskou stanicí. Někdy je na vozech jen jméno, jindy i text "Domovská stanice". A je mi to upřímně jedno. Napsal jsem jen Staré Strašnice. Kdyby byly barevné fotky konkrétních vozů, je to něco jiného. Takto sleduji to, aby zákazník (návštěvník muzea) viděl, jak vůz vypadal a co na něm bylo za údaje. A to tedy vůz splňuje včetně typového písma majitele. Jak by bylo krásné, kdyby někdo vše zjistil, postavil model a já to pak jednoduše ošlehnul. Ale nechme hotové spát a zkusme pohlédnout do budoucna.
Nemá někdo fotku klasického (neděleného) vozu VOC, který by byl s drakem nebo Sfingou? Předem děkuji.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 08:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak nic. Zkusím to jinak. Nemá někdo tedy alespoň jakoukoli fotku klasické cisterny VOC v období první republiky? Ten vůz, který chceme „malovat“ má číslo 509-181, resp. 552122 a je z roku 1917.
Jako projev dobré vůle přikládám i postupná čísla již renovovaného vozu k předchozí diskusi o přečíslování: 555472, 560390, 8-60390, SV 45 202. Ještě dovětek k těm zvoleným barvám (nic ve zlém, jen pro vysvětlení zvoleného postupu). Když už bylo u „A“ / “B“ použito místo písma ČSD písmo VOC, nevěřím, že to navrhovatel firemního nátěru vymódil černě. Tehdy to nedělali akční kreativci, nýbrž lidé s příslušným akademickým vzděláním.
Ještě jednou předem děkuji za jakoukoli fotku klidně na e-mail a v nízkém rozlišení, abych ji nemohl „zneužít“.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 16:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Žmz: mohu trochu odporovat? - každý vůz zařazený u tehdejších ČSD (tedy i soukromý) byl před zařazením schválen z Ministerstva železnic (podpis většinou ing. Fasse :-)) a součástí byly i popisy, většinou s laxním uvedením, že odpovídají předpisům ČSD + reklamní nápis. Pro popisy kotlových vozů platil od roku 1927 výkres č. NXXVI 68, kde mimo jiné je uvedeno označení objemu na kotli v metrech krychlových, tedy žádná kreativita, ale standardní popis železničního vozu, rovněž je tam uvedeno označení dělených kotlů písmeny. V případě zájmu můžu poslat na email.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 6-2004

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 18:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcx: taky bych měl zájem, dík.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 08:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

8. 9. 2008 jste Vy sám sem dal tovární fotku mladší roku 1927, kde žádné kubíky (ani hektolitry) nejsou. Na jiných vozech byly po roce 1927 i hektolitry. Já tady psal, že standardně mají být písmena (rozlišení nádrží) v písmu ČSD (a u ostatních firem to tak bylo) a na té fotce, je jasně vidět, že jsou VOC. A proto nevěřím, že byla černá (původně jste dokonce psal jen o bílé). Jenže, Vy to nečtete a to ani po sobě. Fotku jednoduché cisterny VOC sem dáte hned v tu chvíli, kdy ji "špatně" popíšeme. No hlavně, když je plno nákladních vozů z meziválečného období. Kdybyste nám chtěl něco poslat, tak to pošlete a mi dokonce poděkujeme


Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 19:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane kolego, pokud chcete dvěmi větami popsat problém který vydá na malou publikaci, tak píšete zkratkovitě a předpokládáte, že na druhé straně je člověk, který jednak o problému něco ví a má zájem na rozluštění chytáků historie a nikoliv zájem na chytání za slovo.
A vězte, že nejste středem světa, a tak když si všimnu napíšu, když si nevšimnu a nemám čas, nereaguju.
Je to diskuzní fórum a tak diskutuji tehdy kdy se mi chce a kdy mám na to čas.
Já se vnucovat nemusím, záleží pouze na Vašem zájmu.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 21:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli jsem před čtrnácti dny koukal dobře (byla docela tma), tak na odstavné koleji kovošrotu v Komořanech u Mostu čeká na rozpálení jeden osobní nebo poštovní/zavazadlový předválečný vůz německého typu. Škoda ho

I když podobných zajímavostí na té vlečce zařvalo kvanta. Většina pocházela z vozové stanice Most a poté sloužila na závodní dráze Dolů Vladimíra Iljiče Lenina v Komořanech a okolí.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Adolf_bleichert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 06:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení přátelé. Uměl by někdo identifikovat vůz (řada, číslo, případně další informace jako objednatel apod.) podle následující specifikace?
Výrobce: Moravskoslezská vozovka a.s., Studénka
Výr.č.: 25977
Rok výroby: 1931
Podle všeho by jeho poslední štací mělo být Ústí nad Labem.
Děkuji a přeji hezký den.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 08:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mcx: Nevěřím, že jsem středem světa. Zapomněl jsem ještě na vůz, podle kterého se dělal zbytek popisu, který nešlo převzít z těch dvou jmenovaných vozů. Tak vznikly bílé proužky na rámu (někdy jsou na budce) a hektolitry bez "A" / "B", někdy jsou m3 a "A" / "B". Tady jej přikládám a hlásím, že je z dubna 1938. Za zaslané děkuji.


(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 11:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě mám trochu jiný dotaz k tématu Vašeho exponátu a předem Vás prosím, abyste to nebral jako nějaké rýpání nebo znevažování Vaší práce, kterou upřímně obdivuji a gratuluji Vám k opravdu hezkému a cennému exponátu. Když si projdu některé dobové fotky, tak mě napadá jedna věc: nosiče pro kotel máte natřené v barvě kotle. Často se dělaly v barvě rámu, tedy černé. Nevím, co hlásá nějaký případný dobový předpis (neznám ho a nemám), tak se ptám, podle čeho jste rozhodli o konkrétním nátěru nosičů? Jen mě to zajímá z všeobecného hlediska.
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 8-2006

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 14:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když si prohlížím fotku toho cisternového vozu, tak je z ní vidět, že nosiče kotle jsou v barvě kotle a ne rámu. Asi byl výchozím bodem konkrétní snímek konkrétního vozu. Ten může být odlišný jak od nátěru výrobce, tak od tehdy platného předpisu.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dosti nekonečném zvažování všech variant jsme zvolili nátěr všeho nad rámem pastelově šedý. Nic jiného se prostě nedalo dělat, než se rozhodnout. Ten vůz je z České Lípy a já prostě takovou fotku nemám., ani není jisté, že ten konkrétní byl přímo vyroben pro VOC. Rozhodně to ale byla volba, nikoli doložená historická skutečnost. Předpis bych na to nehledal. Jde o vozy soukromé a prostě některé vozy některé firmy pro některou společnost to měly tak, jiné onak. Když jsou rozdíly v nařízeném popisu, co potom u „volného“ nátěru. Navíc jistota, že po obnově nátěru se to nezměnilo není také výrazná. I vývoj firemních barev a popisů probíhal nepřetržitě. Konstrukčně nejbližší vůz (na přiložené fotce) je navíc barevně dost nečitelný.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2080
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad motoráček: to máte na mysli fotku vozu R551118? Já se tedy nechci hádat, ale ten nosič může být stejně tak černý, jako v barvě kotle. Šikmá část nosiče se na fotce dost leskne na to, aby to bylo jednoznačně poznat. A když si projdu jiné zde zveřejněné dobové fotky, tak pro dané období to spíš vypadá na černý nosič.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netrapte se tím. VOC to měla tak i tak a já prostě fotku vozu VOC od České vagónky v České Lípě nemám. Ale při větším rozlišení ten 551118 vypadá v dané části na barvu kotle. To je ale na nic, je to z roku 1938. No ale ty "slavné" dvoukotlové to maj černý, jak bota. Zato ten 555481 vypadá na zábradlí v barvě kotle a synové Fischla... No hlavně není jisté, že to VOC koupila přímo, tak zase nic. Prostě se musíte přiměřeně rozhodnout.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 19. září 2008 - 17:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím o radu a určení vozu p.Mahela případně jiného znalého statistika..Jde mi o původní označení a typ vozu,dle mého odhadu jde o původně služební,ale možná se pletu..Na rámu vozu je vyraženo číslo 11251 22-197,na přivařeném štítku 3-2601 a zbytky nápisu v rámečku 2(3) 444?5,poslední číslice téměř s jistotou 5,první 2nebo3.A poslední označení SV74167.Rozvor náprav 7m.
Děkuji předem.

..pořádná mašina má kotel a komín..
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 20. září 2008 - 20:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf:
V každém případě jde o řadu Ce kkStB, tedy ve škrtnutém rámečku je na první pozici určitě trojka; jeden představek je dodatečně zakryt, na fotce je vidět, jak byl nastaven čelník. Číslo v rámečku udává první číslo ČSD a jemu odpovídá rok výroby 1909. Číslo na navařeném štítku je číslo ČSD z roku 1957. Číslo s pomlčkou je číslo kkStB v systému z roku 1913, ale k této řadě mám záznamy jen s počátečním dvoučíslím 23 (22 měly kryté nákladní vozy) a i kolem dalších údajů je trochu šumu. Vůz SV 74167 měl údajně původní číslo ČSD 3-4415 (nemůže tam být několik vrstev nátěru se vzájemně posunutými nápisy?) a mělo jít o výrobek firmy Ringhoffer, ale v evidenci objednávek Ringhoffer z předmětného období se číslo kkStB 11251 nevyskytuje.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2588
Registrován: 9-2003

Odesláno Neděle, 21. září 2008 - 22:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to bude přesně ono!Ty nápisy jsou dost poškozené a nečitelné..zatím jsem víc nezkoumal vnitřní obložení a případné stopy původní dispozice interiéru.Díky moc za odpověď,potěší slovo odborníka..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Radek Sindelar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.149.44.21
Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 11:15:21    Odkaz na tento příspěvek  

ad Mahel:

Interval 22-xxx u osobních vozů patřil řadě Ce, voz.sk. Ib, jsou to vozy vyrobené ještě pod číslem ve starém číslovacím plánu (před rokem 1913).
Jak souvisí obsazení určitých intervalů u nákladních vozů s číslovacím plánem vozů osobních? Řekl bych, že nijak. U osobních vozů je 23-xxx obsazeno vozy Ce různého původu (Ia, ÖNWB, KFNB atd.), u nákladních vozů se jedná o vozy Gg, převážně původem St.E.G., ale stavěné ve voz. sk. Ib. Interval 22-xxx byl nákladními vozy obsazen až za ČSD.
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 22. září 2008 - 22:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za upřesnění - co udělá přehlédnutý řádek v knížce .
Jinak máte pravdu, že číslování osobních a nákladních vozů by spolu nemělo moc souviset, ale v situaci, kdy nový číslovací systém kkStB měl přinést pořádek, ty duplicity číselných intervalů nechápu, zvláště když bylo možné se jim vyhnout.
Jinak ten intrval 22-xxx byl sice krytými vozy obsazen až za existence ČSD, ale byly to vozy objednané v r. 1918 ještě za Rakouska (vozová skupina 4). Objednávky pro ČSD podle upravené dokumentace kkStB pak patřily do vozové skupiny 7.
Sehule
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.147.113
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 07:14:42    Odkaz na tento příspěvek  

Pečky 1913
Sehule
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.147.113
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 07:21:05    Odkaz na tento příspěvek  

celé foto viz Staré foto a pohlednice
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 09:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Statistik a Žmz a barvy nosičů: u vozů před rokem 1945 řekněme historických byl většinou nosič kotle v barvě kotle, černý byl asi spíše vyjímkou. Zajímavé je, že Vacuum Oil ještě v starších dobách třeba u KFNB, kkStB např. měla i barvu rámu vozu v barvě kotle nebo obdobné.

Na druhé fotce z roku 1941, která je spíše ilustrací toho jak válka přinesla omezení pestrosti reklamních nápisů, již nový kotel Vacuum Oil zařazený u BMB-ČMD by nejspíš měl být kotel v unifikované zelené, byť na této fotce vypadá leskle a světleji a zdá se i zde včetně nosičů kotle.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 23. září 2008 - 10:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc dík za první obrázek. Měl jsem jen c. k. s nápisem, ale bez draka. Potřeboval jsem se tedy ujistit (proto jsem o nějakou fotku prosil), že logo měla Vacuum Oil Company i a nedělených cisternách. Ještě více by mne ale potěšilo, kdyby byl obrázek "s velkým drakem" z meziválečného období, nejlépe 30. let. Chápu, že to nepřemalovávali 29. října 1918, ale nevím, kdy přesně tu naši druhou cisternu koupili od Parafin Ostrava.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Hrudička
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.143.250
Odesláno Sobota, 04. října 2008 - 00:44:12    Odkaz na tento příspěvek  

ad Adolf Bleichert:
Studénka v.č.25977 je jeden z dodávky 20 vozů Ce (rozvor 8m) pro ČSD, zakázka MSV č.832. Výr. čísla 25965-25984, označení ČSD Ce 3-2308 až 3-2327. Objednávka 15230-V5 z 3.4.1931, dodáno v rozmezí 12.6.-1.8.1931. Kam přesně byly dodány ani pozdější osud neznám.
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 05. října 2008 - 16:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Muzeu ČD Lužná u Rakovníka stály dva vozy BixPost čísel 70 54 82-05 015-4 a 70 54 82-05 021-2, jeden z nich by měl být sešrotován a jeden z nich čeká na opravu. Neví někdo který z vozů už to má za sebou? Díky
Michal3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 05. října 2008 - 18:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janek: byl to 70 54 82-05 021-2. Ten druhý je kde?

ICQ: 478-647-278
www.masinky.nafoceno.cz
www.masinky2.nafoceno.cz
www.diesloveloko.wbs.cz
kamar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.179.95
Odesláno Neděle, 05. října 2008 - 20:23:04    Odkaz na tento příspěvek  

Blmovi: Pozdrav z Velkáče

Blm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.35
Odesláno Neděle, 05. října 2008 - 21:25:30    Odkaz na tento příspěvek  

Toď lesk jako blesk
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 12:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

**Michal3**
BixPost 70 54 82-05 015-4, by měl být v depozitáři v Lounech.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2596
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 15:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu jsem se toulal po Šumavě tak pár kousků..
Nejvíc mě zaujal býv.němec vedle depa Volary..bohužel jsem neměl čas na detailní průzkum,takže českých nápisů minimum,čísla žádná..

..pořádná mašina má kotel a komín..
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2597
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 15:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a Nové Údolí..a omlouvám se moderátorovi-na enter a tři fota v řádku mi to nějak v předchozím nereagovalo


..pořádná mašina má kotel a komín..
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 17:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alfe, ten Donnerbüchsen z Volar se tu už probíral.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2600
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 11:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sákra..no to jsem tu zrovna nějak nebyl či co?Poslední dobou nějak nestíhám,bo na rozdíl některých jiných diskutujících taky něco dělám rukama..No však zas nějaký šrot někde cvaknu,dostal jsem nějaké tipy..

(Příspěvek byl editován uživatelem alf.)
..pořádná mašina má kotel a komín..
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2609
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 10. října 2008 - 00:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevšiml si někdo čirou náhodou,kam cca před měsícem šly z České Třebové dva vozy bývalé řady Bp postávající za depem jako zrušené,leč relativně zachovalé..??Prosím o info.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 10. října 2008 - 13:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice je asi všichni znáte,ale prostě v HK ještě stále stojí co by sklad klasické D..a perlička z Trutnova - podvozky na které jsem se tu před časem ptal v akci-docela jim to pod supermoderním 954 sluší

..pořádná mašina má kotel a komín..
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 8-2006

Odesláno Pátek, 10. října 2008 - 16:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Da - slouží jako sklad materiálu pro STP. Dobré a praktické nouzové řešení. My máme také jedno Da jako sklad ND na naše motoráčky. Až bude chuť a čas dostane tmavozelený nátěr a nápisy z 60. let. Ale na trať se asi nedostane. Moc toho na něm chybí a technickou kontrolou by neprošel.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2620
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 10. října 2008 - 18:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdy neříkej nikdy..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 8-2006

Odesláno Pátek, 10. října 2008 - 19:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale znáš délku dočasnosti..., ne?
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Kirk_james_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 10. října 2008 - 21:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jeden z Hradce Králové
Adolf_bleichert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 10. října 2008 - 21:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úvodem tisíceré díky p. Hrudičkovi za identifikaci vozu ze Studénky.
No a už tady mám další kousky - tentokráte ze Studénky a Kopřivnice:
Staudinger Waggonfabrik, v.č.: 5472, rok výroby: 1909
Nesselsdorfer Wagenbau-Fabriks-Geselschaft, v.č. 29726, rok výroby: 1916
Uměl by tyto vozy někdo blíže identifikovat (řada, objednatel apod.?). Podle všeho měly též skončit někde na severu Čech, ale bližší informace neznám.
Předem díky a hezký den.
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 08:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kopřivnice 29726/1916 by měl být vůz SV 70015 TSS Ústí nad Labem, dříve ČSD Ci 4-2140, rozvor 8 m, typ určený pro kkStB.
Adolf_bleichert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 18:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení přátelé.
Dokázal by někdo identifikovat železniční vůz z Kopřivnice podle následujících údajů?
Výrobce: Nesselsdorfer Wagenbau-Fabrik-Gesellschaft
Výrobní číslo: 25091
Rok výroby: 1913
Mnohokrát děkuji.
121019
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 20:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco pro pamětníky.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 21:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrak vozu 70 54 20-01 013-8 dom.st. Nučice v krnovském depu

Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 09:26:43    Odkaz na tento příspěvek  

Neměl ten v OLPASu Krnov nyní se nacházející Calm se středním vstupem původně domovskou stanici Nýřany a původní označení Calm 4-7028? V Nučicích (resp. v blízkém úvraťovém nádraží Hořelice, příp. i jinde na vlečce Lomů Mořina) byl snad jen deponován, když tam spolek KHKD před lety měl umístěna některá svá vozidla.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2641
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 15:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad.hook,zas tak moc jako vrak nevypadá,to je ještě slušný..co by měly říkat ty úzké skříně co jsou na zemi bez kol...
..pořádná mašina má kotel a komín..
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 15:37:53    Odkaz na tento příspěvek  

Ono vůbec v areálu OLPASu Krnov (tedy v obvodu bývalého depa) se nyní asi nachází větší množství zajímavých vagonů společnosti KHKD-Herkules (zejména dosud neobnovených), neboť nedávno byli nuceni vyklidit deponii v areálu ATECO (býv. ŽOS Praha Bubny) - pro blaho t.č. krachující, nebo aspoň ve velkých potížích se potácející globální developerské společnosti ORCO PROPERTY (aby tu starou ŽOSku bylo možno zbourat).
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 15:57:28    Odkaz na tento příspěvek  

Díky současné světové ekonomické krizi to vypadá, že nějaká bouřlivá výstavba v těch Bubnech v nejbližších letech evidentně nehrozí. Nejspíš to tam developeři nechají ještě několik let (či desetiletí?) "vyhnít" a za pomoci pražských bezdomovců zbavit kovových konstrukcí, kvalitních rakousko-uherských cihel, spalitelného stavebního dřeva atd.
A na staré vagonky nezbyde místo pod střechou.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 16:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neměl ten v OLPASu Krnov nyní se nacházející Calm se středním vstupem původně domovskou stanici Nýřany a původní označení Calm 4-7028?

Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 22. října 2008 - 00:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stará Zetka /Gkks/ a kotel Zas,depo Krnov
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 24. října 2008 - 20:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

**Hook**
Ten vůz patří firmě Herkules KHKD.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2650
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 16:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkaz na "balkánské modely"ale mnoho zajímavých typů v reálu je podobných lecčemu co jezdilo u nás..
http://www.balkanmodels.biz/prototype-data.html
..pořádná mašina má kotel a komín..
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 26. října 2008 - 10:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera v podvečer v plzeňské škodovce, foceno mobilem, o copak se jednalo? omluvte sníženou kvalitu fotek.



http://spvd.cz/skoda-bus/
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 22:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to v současné době vypadá s jednotkama Bpjo?
Na každou svini se vaří voda.
Firefox rulezzz
E-maily pište na adresu LP3K z@vin@č seznam.cz
ICQ: 268 125 722
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 08:50:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Libor hh: O tom tu přeci už před časem byla zmínka, že vraky vozů Bam spolku IMC, léta odstavené na kolejích ve vlečkovém areálu Škodovky na Borské terase, půjdou do šrotu. Nyní zřejmě už došlo na "lámání chleba".
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 09:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

**Peca**
S jednotkami Bpjo to vypadá tak, že v Praze na ONJ je deponovaná jediná provozní jednotka a to Bp 930, ostatní jsou sešrotované. Poslední dvě ostravské Bp 920 a 931 jsou též odstaveny a patrně je čeká rozpal.
470_001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 9-2008

Odesláno Středa, 29. října 2008 - 09:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janek lemoch: já se dočetl, že jedna z ostravský jednotky by měla bejt taky zachovaná pro muzejní účely. Nevím co je na tom pravdy
Kraken forever!!! http://encyklopedie-lokomotiv.webovastranka.cz/ http://pulty-lokomotiv.webovastranka.cz/
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 29. října 2008 - 10:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"...O tom tu přeci už před časem byla zmínka, že vraky vozů Bam spolku IMC, léta odstavené na kolejích ve vlečkovém areálu Škodovky na Borské terase, půjdou do šrotu. Nyní zřejmě už došlo na "lámání chleba"..."

Na této teorii mi nesedí to co je táhne. Podle vzhledu to vypadá na 720.108 PP. Pokud by je jednoduše vezli do šrotu (Tlumačov), tak to stáhnou klasickým manipulákem (Viamont/ČD) do ranžíru a nebudou si na to zvát extrémního dopravce. Nechce si třeba PP rozšířit flotilu Bam-ek? Podvozky mají ty schválené Tatrovácké, tak proč ne?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 11:32:56    Odkaz na tento příspěvek  

Naděje umírá poslední. Proč je ale šrotovat až kdesi daleko (v Tlumačově), když tyto soukromé vozy by mohly být jednoduše rozřezány již v Plzni, např. na šrotišti přímo naproti lokodepu, kde bylo v minulosti sešrotováno také množství kolejových vozidel. Nemohl by se někdo kouknout (stačí z vlaku), zda v tomto Kovošrotu tyto hist. vagony již (ještě?) nestojí?
Janek_lemoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 29. října 2008 - 15:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vozy Bam patřící IMC: 70 54 21-29 014-3, 019-2, 027-5, 037-4, 040-8 (předán PP), 045-7, 046-5, 047-3, 077-0, 085-3, 089-5.