K-report
 

Archiv do 23. srpna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv do 23. srpna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 18:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...tak jsme napsali současně skoro totéž, díky, Aresi...o tom nahánění času jsme už mluvili, dovlte připomenout, že i příjezd do KCV o půl hodiny dřív je neprofesionální...prostě profík jede podle jízdího řádu jako hodinky...Rozumně postavený JŘ počítá s nějakou chvilkou na dohnání a rozumný řidič nebude na 130 km dohánět nebo nahánět půl hodiny...A nechet si předem argumenty, že je fajkn přijet dřív, když cestou nikomu neujede...o tom nemluvím...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4614
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 19:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"prostě profík jede podle jízdího řádu jako hodinky." tahle větička se mi hrozně líbí.Profík má cit a ví kde může a kde ne.A u mě je profík i ten který má příjezd 7.45 a on v 7.45 otvírá dveře vykládá cestující.
jen se zájmem je věta po 20 hodinách jízdy.brrrr takže po 20 hodinách jízdy ještě posádka klidně vyráží na linku.Fuj to je snaha o hromadný pohřeb?A to ráno kdy vlastně tělo po celonoční jízdě se dostává di krize?Který hovado tohle je schopno povolit?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Lele
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 19:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Na trase KE-Praha jazdia Beulas Glory, ktoré majú aj miesto na spanie, na ktoré je prístup z kabíny vodiča, to znamená že keď si videl jedného vodiča, neznamená to že tam druhý byť nemohol. Čo sa týka bezpečnosti, tak ti poviem tak, v KE je prestávka 3,5 hodiny a nikdy neriadia autobus obaja jazdí len jeden a druhý spí, väčinou sa vždy na polceste striedajú, teda na jedného to vychádza na nejakých 5 hod. tam a 5 hodín späť, Keď z 24 hod. riadiš 10 hod. a zvyšok môžeš spať, tak sa mi to až také nebezpečné nezdá.
To že sa v Brne striedajú je pochopiteľné strieda sa posádka vozidla, aj výmena stewarda/-ky
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 19:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1:

bohužel R.J za svoji firmu zodpovídá.On nese kůži na trh.Proto ta kritika.
Podle mého názoru ale není důvod, proč kritizovat zrovna Jančuru. Chápu, když bude někdo nadávat na SA, ale v tomto případě opravdu za danou situaci Jančura nemohl. Věřím, že na jízdní řády jsou v SA lidé, kteří o tom špatně rozhodli. Celková nabídka této firmy je ale dosti rozmanitá, myslím tedy, že Jančura ani kdyby chtěl, tak po nich nemůže zkontrolovat vše. Nadávání na něj mi pak přijde čistě laciné. Chápu, že někdo nesnáší SA - ok, já třeba zase nesnáším Asianu, ale když se stane problém na její lince, na Litvina určitě nadávat nebudu.

Lele nám sám přiznává že je to málo 45 minut.Tebe jako cestujícího nezajímá jestli na to mají dost času.firma má přistavit vůz dle jízdního řádu.Od toho ten Jř je.
To určitě ano, v tom je můj názor s tebou shodný, já ale reagoval na to, že se mi nelíbilo, jak jste mu to s Liberečákem nandali, když on byl vlastně jen informátor, on za to nemůže, že to tak je.

kolego tady bych ti nejradši odpověděl něčím ale neudělám to zůstanu taktní vzhledem k tobě,protože si tě vážím.
Omlouvám se za tu větu, snažím se v ní říct něco, co asi nejde jinak než z očí do očí, kde lze slyšet, že to opravdu nemyslím nijak ironicky a vyčítavě. Samozřejmě, že každý zde má někoho méně a někoho více oblíbeného, a to se - čistě podle mého - promítá i do toho, jak reaguje na problémy firmy, kterou má rád, a problémy firmy, kterou nemá rád.
Nepsal jsem to sice podle pravidla 'podle sebe soudím tebe', ale i na sobě to vidím - například pokud by se něco stalo výše zmiňované Asianě a ostatní by o tom psali, ještě bych si přisadil, naopak u ostatních firem se spíše snažím hledat pozitiva. Určitě tohle nedělají všichni, někdo samozřejmě dokáže být objektivní ke komukoliv, ale z delšího pozorování diskuzí bych řekl, že je to jev častý.
Ale ještě jednou se omlouvám, pokud jsi to pochopil jako hloupou poznámku na tebe - tak to opravdu vyznět nemělo.

Slim:

Nejprve je možná třeba sdělit ti důležitou pravdu, kterou jsem zde psal už mockrát, ale klidně ji zopakuji - nejsem žádný příznivce SA a Jančura pro mě není bůh. Nikdy jsem zde SA nekriticky neobhajoval, jejich chybu přiznám, není také důvod, proč bych to neudělal. O SA sice ledacos vím, paradoxně ale informace získávám spíše z diskuzí s odpůrci této firmy, rozhodně si je sám od sebe jen tak nevyhledávám.

Další věc: podnikatel roku. Toto tvrzení už tady bylo psáno hodněkrát a vždycky jsem to vydržel, teď už ale ne - Radim Jančura není podnikatel roku, ale podnikatel roku 2005. Tak se cena nazývá, tak to prezentuje i Student Agency (viz logo v patičce webu a text na odkazované stránce).
Pokud tedy někdo stejně jako ty uvádí podnikatel roku porušující zákon, jde o velice zavádějící tvrzení.

až usne a hodí to někde ze stráně nebo napere do mostu, máte připravený nějaký šikovný argument?
Možná bych měl argument, že řidič dostal - jako už tisíce řidičů před ním - mikrospánek. To je ten jediný argument. Jestli očekáváš, že bych v té chvíli SA ohajoval, není to tak. Jestli ale čekáš, že bych obhajoval Jančuru, když by se tady na něj zase někdo sesypal, ano toho bych už obhajoval. On jako ředitel firmy nemůže pojmout všechny informace, co se na jaké lince děje a jak se tam střídají řidiči. Takové věci ho ani zajímat nemusí, on je od toho, aby vedl firmu jako celek, výměnu řidičů, plánování JŘ, dodržování bezpečnostních pravidel při vykonávání práce a stovky dalších problémů vůbec neleží na jeho bedrech, ale na zodpovědném člověku, který byl k tomu pověřen a je za to placen. Pokud by takový člověk nebyl a opravdu by vše plánoval Jančura, budiž, tam by si nadávky zasloužil. Ale takto určitě ne.

SA se prezentuje jako bezkonkurenční jednička, a všechno tohle je s tím v naprostém rozporu, nebo lépe pro ty skalní, je to na úrovni ostatních dopravců....V mé představě je top podnikatel ten, který...
Musíš pochopit, že to Jančurova snaha opravdu může být. On si jako podnikatel naplánoval, že bude mít všechno skvělé, a tak to také prezentuje, to je přeci logické. Přeci nebude říkat do novin "No, chci mít skvělou firmu, ale určitě to tak není", ale "Máme skvělou firmu". A že pak nastanou chyby, není pochybení jeho, ale zase jen podřízených, kteří špatně reagovali na jeho požadavek, aby bylo vše perfektní, jeho firmu měli tím pádem lidi rádi a on na tom vydělal hodně peněz.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 19:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hele, za mne platila vyhláška, že řidič smí řídit denně 8 hodin po dobu 6 dnů, pak jeden den povinně volno a dva dny z toho může řídit 9 hodin, pokud to nejsou dva za sebou. Koukám do jízdního řádu a do Košic to jede 10,5 hodiny tak ať koukám, jak koukám, nevychází mi to ani na ty dva řidiče tam a zpět, i kdyby měli pak den volna...ale neznám to střídání a neznám ani aktuální vyhlášku...Nicméně troufám si říct, že řídit 10 hodin denně, jak píšeš, je na 99% protizákonné...
A k tomu komentář - ta vyhláška vznikla mj proto, že člověk má organismus nastavený na spaní v noci a ne ve dne a pořádně si odpočine pouze tak. Tj. pokud počítáš čistě matematicky, že ráno jeden vyrazí a druhý od 6 hodin 5 hodin spí a takhe se to počítá celý den, vůbec to neznamená, že jsou odpočatí...Když přijdeš ráno vyspalý do práce a pošlou Tě hned do postele, vůbe to neznamená, že usneš a že v noci vydržíš o 5 hodin déle totálně svěží. Ale to už je jen akademická diskuse, asi nemá cenu to řešit dál...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 19:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Achzarit:
Oceňuju umírněný tón příspěvku, nicméně nesouhlasím s tím, že SA je možná nedokonalá a Jančura za to nemůže...to je na stejné úrovni, jako když nás Klaus donutil utáhnout opasky nebo jako když lidi brali Novu jako Železného televizi...Pracuju v mezinárodní firmě a tam sorry, za všecno odpovídá ředitel...směrem nahoru, směrem k zákazníkům, směrem k zaměstnancům...On je tváří firmy, firma nese jeho jméno, on se prezentuje jako jednička (tj. jeho firma) a jeho snaha nikoho nezajímá, víc vypovídá realita a výsledky...Když se Ti rozpadnou boty, taky neřešíš, že majitel Adidasu chtěl vyrobit dobrý a debil v Číně mu to zkazil...Já proti němu osobně nic nemám, ale vůbec bych neviděl nic špatného na tom, aby řekl přesně to, co jsi ty napsal...děláme všechno pro to, abychom bylo nejlepší...Ten způsob prezentace a reklamy je jeden z důvodů, proč na něm pak lidi i tady hledají kravinky...Ale říká se, že ryba smrdí od hlavy a dobré šéf si nedží špatné podřízenmé, kteří blbě dohlížení na další podřízené pod nimi atd...
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 19:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ares1
Tvůj zaměstnavatel
Není a nikdy nebyla SA!

nikdy nepůjde do dotované,protože tam by musel hrát podle pravidel objednavatele.

No ale o tom je svobdné rozhodnutí na trhu, ne? Přece si můžu jít kam chci, když budu mít vše řádně povolené a prověřené. Tak nevím proč začínáš o lukrativních linkách? Děláš jako kdyby měl RJ povinnost jít na vesnice.

Bohužel si pamatuju jak je tady kopáno do různých ČSAD a to neprávem.Ti kdo do nich kopu si nevidí ani na špičku nosu.Proto je bráním ,protože doprava pro mě není jen pouhou konzumací.

No jenže do SA je tu kopáno také a tobě to vůbec nevadí a ještě se přidáváš, tak komu nadržuješ? V diskuzi o SA proto podle mě neumíš hovořit objektivně, ale jseš zaslepenej negací vůči této firmě a z toho vyplývají i tvé názory. V tom se lišíme, já klidně tady SA kritizovat budu, ale zatím jsem k tomu neměl důvod. Ty jí kritizovat budeš vždy.

ad Slim
takže podnikatel roku porušující zákon
Jak? Jak víš že to celou cetu z Košic a nazpět řídil stejný řidič? btv. Jak víš, že to byl bus z Košic?

Moje zkušenost v tomto jednom případě byla, že velmi špatně.

A z jednoho příkladu ty soudíš celé fungování firmy. Promiň, ale to je blbost.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 19:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nicméně troufám si říct, že řídit 10 hodin denně, jak píšeš, je na 99% protizákonné...
https://www.k-report.net/diskuse/messages/2484/147151.html#POST101 2963 tady je docela hezky vysvětleno, jak dlouho řidič smí jet a jak dlouhou má mít přestávku.
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
ICQ: 482-787-172 - Scháním informace o historii provozování autobusové dopravy na Podbořansku, kdo něco ví, ať písne na Icq, na mail
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5027
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 19:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvakrát týdně lze řídit 10 hodin. Jinak 9. Ale také platí, že pokud jedou 2 řidiči, musí mít v průběhu 30 hodin 9 hodinovou přestávku (oba).
Web o prostějovských autobusech
Autobusy Bova na našich silnicích
ICQ 202376673
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 20:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Sipi: Zaslepenost Ti brání ve správném chápání čteného textu, tam přece nikde žádné tvrzení o jednom řidiči a busu z Košic není...to je jen hypotéza, pokud dva řidiči pojedou Praha - Košice tam i zpět...A i tohle Ti stačí,a bys vyjel proti kritikovi SA...A co se týká toho příkladu...je to sice trochu přitažené za vlasy, ale když se Ti rozpadnou ty adidasky, co si koupíš příště? Zase ty samé? Není to stopro, ale dojem si podle toho jednoho případu vytvoříš...prostě furt rozpitváváš SA zevnitř a hledáš vysvětlení a omluvu pro kdeco, ale opakuju, že navenek vytváří image firmy každý bus, každý člověk, každý čin...osobně bych tak tzaky nesoudil, mně zase daleko víc vytváří obrázek ta totální otlučenost jeho vozů a způsob jejich oprav (aspoň navenek)...To je otázka nastavení parametrů ve firmě a nikoliv selhání jednotlivce...a když to vidím, nemůže mě nenapadnout, jak asi ty vozy vypadají zespoda...a to už moje chutě použít SA může zformovat daleko zásadnějším způsobem...
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 20:22:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Věřte mi, že toto má SA vymyšleno dokonale. Pravidelně se vyčítají karty všech řidičů a běda, pokud je něco v nepořádku s pauzami, překročení doby jízdy atd.. Navíc po nedávných raziích právě na SA PČR a Celní správou si žádný dispečer (obvzlášť ne u SA) netroufne zákon porušovat. Takže jak už jsem psal, jezdí se ve dvou a střídání je v Košicích. Každý řidič může jet v kuse max 4,5 hodiny a potom musí mít minimálně 45 minut pauzu.. toto může opakovat 2x a potom musí udělat 11 hodin pauzu (2x týdně může tuto pauzu zkrátit na 9 hod). To znamená, že každý řidič může jet 9 hod, tj 18 hod dohromady.. (Neručim zato, že vše výše uvedené je dle zákona, popisuji vlastní zkušenosti)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5028
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 20:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Tommy01: Je to tak. Akorát 2 x týdně může 10. A ještě otázka, nevíš na kterých spojích linky Praha Brno jezdí nové Beaulasy Volvo a Glory? Díky.
Web o prostějovských autobusech
Autobusy Bova na našich silnicích
ICQ 202376673
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 20:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ani jsme nikdy netvrdil, že to fixlujou, díky za upřesnění, zní to věrohodně...to jen některé argumenty na jejich obranu vedly k tomu, že pokud by to tak bylo, pak...;-)))
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 21:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že všechny Glory byly dány na Košice, nová Volva by se měla objevit na Londýně a Švédsku. Viděl jsem Volvo 101 na br-pr minulý pátek, ale nevím časy.. na Florenc přijel kolem půl sedmé a už asi končil. Byl jsem se podívat a vše je při starém s rozdílem, že už se nedá říkat zadní pětka, jelikož jsou tam jen 4 sedačky stejně jako v Travegu...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4615
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 21:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Sipi vidíš nemluvíš pravdu.Jsou i věci které R.J. umím pochválit např jeho boj s politiky a jejich ježdění zdarma.Kdysi jsem to zde prezentoval.A nezlob se pokud ti někdo udělá špatnou zkušenost budeš ho obhajovat?ale to sem ted nepatří.Já jen shrnu fakta teď.:
Jde tady o to že SA má něco špatně nastaveno,protože vzniká problém.Vyslat vůz o hodinu později je tedy někde systémová chyba.Tu chybu dělá podřízený pana R.J.
Správný podnikatel z toho vyvodí důsledek,tj. potrestá viníka.
a tady musím zopakovat Achzaritovi slova Slima.Majitel ,vedení firmy zodpovídá za svoji firmu.Nikdo jiný.Žádného zaměstnance nemůžeš podstrčit navenek jako viníka.Pouze jednalo by se o trestný čin.(což není tento případ)
U firem jako je SA je jasný hráč.velké nadnárodní firmy maji široká vedení a je to méně vidět.Tady to ale vidět je.Firma musí mít nastavené mechanismy tak aby fungovala zpětná vazba.Pokud RJ chce ve své firmě kontrolovat vše a všechno je snílek.Od toho musí mít lidi kteří mu musí předkládat vysledky své práce.Pamatuj na jedno vždy je důležitá důsledná kontrola.Ale nemůže se zbavit odpovědnosti za firmu
ad jízda v noci tělo máme uspůsobeno na jiný režim.Řízení v noci je v pohodě pro ty kteří přivyknou.Podle zdravotnických studií přichází největší krize po noční směně,jízdě ráno kolem 7 a potom po 10 hod.A můžeš spát jak chceš.Biorytmus těla je tak prostě nastaven.Ty ranní krize bývají nejhorší.Kdo jste kdy v noci dělal tak víte že ty studie nelžou.
ad Sipi omlouvám se ti za to že jsem uvedl že jsi zaměstnanec SA ,za jiné nemám důvod.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 21:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu odbočím od vaší diskuze, dneska jsem potkal bus Krodosu co jezdí v 15.00 z Prahy na Brno a má na předním skle výrazný papír Praha-Brno 140 Kč a pod tím něco za 105 Kč, ale to jsem už nestihl přečíst (potkal jsem ho za jízdy v protisměru). Zřejmě se tak snaží nalákat nějaké cestující SA na Brno, cena je velmi dobrá, navíc možná odjíždí z Florence ze stejného nástupiště jako SA (pokud ho tedy někam nepřesunuli, když přesunovali i SA).
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 21:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podepisuju se pod tohle od začátku do konce...;-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 21:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...tedy pod Arese, zase jsme psali dva společně.-..jo a ještě jedno, k čemu mě inspiroval předchozí příspěvek...k těm změnám stanovišť na Florenci, už nevím, kdo to tady obhajoval...na st. 8 sice není JŘ do Trenčína, ale taky ani slovo o tom, kdeže od 1.8. ten bus staví...a dvě informátorky S v rozmezí dvou minut nás poslaly na dvě stanoviště, i když vedle sebe...taky součást image...Ale jinak se přidávám k Aresovi, RJ za svůj boj s bezplatnými poslanci zaslouží hodně velkou pochvalu...
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 21:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1:

Samozřejmě souhlasím s tím, že Jančura má zodpovědnost za celou firmu jako celek - založil ji, vlastní ji, je jejím ředitelem. Jen mi prostě nepřijde odůvodněné, proč tady zazněla slova proti němu v souvislosti s tímto případem. To, že si řidiči odjeli o hodinu později, už klidně mohlo dříve nastat a třeba mu to už někdo hlásil. Dokonce je možné, že dal podnět, aby to bylo napraveno a dotyčnému, který o tom věděl delší dobu, strhnul prémie. Řeknete mi: To jsou hloupé výmysly. Jsme ale v ČR, kde se ctí presumpce neviny, což v tomto případě znamená, že dokud není dokázáno, že on sám o soustavném porušování pracovních povinností opravdu neví, nikdo by na něj neměl nadávat. Samozřejmě chápu, že presumpce neviny chrání lumpy, kteří akorát dokážou zabezpečit, aby na to, že o tom věděli, nikdo nepřišel. Je tedy možné, že to Jančura vlastně celou dobu ví a dokonce vše schválil, díky (kvůli?) oné presumpci bych ale takovéto nařčení vlastně ani neměl psát.

Co se týká únavy - jen mohu potvrdit tvá slova, pracovat přes noc a pak ještě přes den je docela náročné. Myslím ale, že na takovoutu linku se přihlásí jen tací, kteří se už během nějaké doby v nespaní vycvičili, tudíž to už pro ně nepředstavuje takový problém.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 21:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týká RJ, připadá mi to u tebe - sorry - jako v té pohádce...."osobo, nešly tudy dvě děti?" "...pleju len..." každý mluvíme o něčem úplně jiném...tvář a majitel zodpovídá a odnáší i to, co neví a neovlivní, protože z principu má vědět, ovlivnit a zabránit vhodnou prací předem...

A jak jsi došel k názoru, že se na noční linky přihásili lidi, kteří jsou na to cvičeni? Copak na nespaní se dá vycvičit, když vezeš 60 lidí? A jak to otestuješ? Promiň, ale nesmysl..
Lele
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 22:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Otestovať sa to nedá, ale sú ľudia, ktorí sú schopní zaspať aj po 11 hodinách po tom čo vstali a sú takí čo nemajú problém vydržať aj 24 hod. vkuse hore. Tie hodiny sú len pre porovnanie, ide aj o fyzickú kondíciu či to telo zvládne.
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 22:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:

OK, nechme už Jančuru být, protože u tebe mi to zase připadá - sorry - že opravdu nechceš pochopit, co říkám.
KONEC

A jak jsi došel k názoru, že se na noční linky přihásili lidi, kteří jsou na to cvičeni?
Přečti si, prosím, co píšu: Myslím ale...
Předpokládám, že zaprvé jsou lidé tak inteligentní, aby si na sebe nenaložili břemeno jízdy večer-noc-den bez předchozích zkušeností, zadruhé také podle mého názoru musí projít jakýmsi firemní sítem, kdy nejprve jezdí vnitrostátní přes den, pak nějaké ty večerní a časně ranní vnitrostátní. V hodně případech už to jsou také lidé, kteří jezdili dříve s kamionem, kde svoji odolnost proti únavě také poznáš. Prostě lze to na sobě vypozorovat a jak říkám i vycvičit - po nějaké době si na to prostě organismus zvykne, i když vždycky tam hrozí alespoň malé riziko.

(pro horší čtenáře jsem zvýraznil slovo předpokládám na začátku - tedy jak to znám z praxe z jiných firem já)
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4617
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 22:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Achzarit já to přirovnám jo.Podělá se bus Belaus v záruce.respektivě praskne podvozek vejpůl.Kdo je brán k odpovědnosti?Konečný výrobce vozu.Nikoho nezajímá že podvozek byl třeba Mercedes.odpovídá za to vedení firmy.To má páky jak dohledat viníka.Myslíš že potom pošlou že podvozek zkazil pan Costa a obrať te se na něj?Ne pořád zodpovídá managment firmy.
Ti řidiči neodjeli sami o sobě pozdě.Prostě 45 minut je na přípravu vozu na linku prostě málo.Tudíž je zde systémová chyba.Za tu někdo zodpovídá.Ale navenek zodpovídá ředitel potažmo majitel za firmu.Tohle je základ struktur firmy.
ad noční jízda tady výrazně nesouhlasím.
U každého se víceméně objeví tato ranní krize.Jenže někdo se naleje kávou,případně použije jiné prostředky.Ale žádný z nich neřeší podstatu.Tělo člověka je nastaveno na určitý biorytmus.Ten nám velí že jsme denní tvorové.Oblbováním vlastního těla si zaděláváme na pěknej průser.Dokud je člověk zdravý tak je v pohodě a nepřipouští si to.
dám malý příklad z praxe
kamarád řidič Tatry T 815 ternno jezdil 3 měsíce v silnicích v zimní údržbě.noční si bral dobrovolně.a po sezoně?začal si stěžovat na bolesti lékařka ho odbyla že similuje. po pár týdnech se vypotácel na dvoře firmy z kabiny a upadl.odvezli ho do nemocnice a představ si srdeční příhoda.A teď invalidka v 23 letech.Co ho čeká za život?Spousta lidí ho bude považovat za mrzáka.Uvědomte si prosím co potom jste.Nic když do schodů jdeš půl hodiny a nemůžeš se nadechnout.Tohle jsou následky,to je realita života.Proto jsou odpočinky tak důležité. a kdo je nedodržuje je vlastně vrah.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 22:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1:

Kdo je brán k odpovědnosti?Konečný výrobce vozu.
To je právě ono - být majitelem toho autobusu, tak řeknu: Sakramentskej Beulas. Ale neřeknu: Sakramentskej ing. xxx.

Ten ing. xxx za to sice má zodpovědnost, protože je ředitelem Beulasu, ale přijde mi divné mu za tohle nadávat. Snad už si rozumíme.

noční jízda
Z vlastních zkušeností mohu říct, že si to člověk po nějaké době prostě už (přesně jak píšeš) nepřipouští a ty 4 hodiny noční jízdy do další přestávky přežije. Na tom také staví všechna autobusová a kamionová doprava.
Neříkám, že to není nebezpečné, ale je to možné a pokud to člověk mermomocí chce riskovat, po nějaké době to (na nějakou dobu) zvládá.

Příklad z praxe je drsný, kamaráda lituju, nicméně si až říkám, zda se to u něj neprojevilo dost-dost silně, protože přeci jen lidé, kteří takto noční dělají, někdy tuto změnu vydrží i desítky let. Ale samozřejmě každý člověk je jiný a reaguje jinak, o to větší je škoda člověka, kterého to postihne takto mladého.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4618
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 22:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a víš proč u SA je s tím spojován ředitel?Protože on tak vystupuje Není to anonmní SA a SA pana R.J.
Ředitele Belausu neznáš proto že tak na veřejnost nevystupuje.
Podívej se s kým byla např spojována cest.kancelář Fischer?S jejím majitelem.později mu byla prodána a nedávno bylo soudem rozhodnuto že se tak již jmenovat nesmí.A proč protože pořád bude spojována s ním.A opačný příklad kolik z vás zná ředitele Veolia transport.minimu,protože ten člověk nic nekomentuje nikam se nehrne.SA totiž sklízí jen to co zasela.a jelikož pan ředitel chce být viděn,je spojen se vším i s negativem.Prakticky je to v pořádku jestliže to vlastní.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 23:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1:

To máš pravdu, na lidi to tak může působit. Nu dobrá, já budu při potížích firem i nadále nadávat na firmy a tiše tolerovat, že někdo nadává na jejich ředitele
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Bosáček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.22.55.52
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 00:37:39    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, když už tady někdo narazil na ty bezpečnostní přestávky u řidičů SA, tak mi prosím ještě vysvětlete jednu drobnost. Jejich nová linka do Krumlova - jízdní doba tam je 2:45 hod., to samé zpět. Bus udělá za den 2 kola, tedy zhruba 11 hodin řízení za optimálních podmínek (dobré počasí, sjízdnost, volné silnice). Čas na přípravu busu nepočítám. Jak je možné, že to celý den naprosto běžně jezdí jen jeden řidič? Nebo je to snad dle vyhlášky v pořádku?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 07:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Ares: Opět podepisuju.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 07:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bosáček: a jedna stewardka... ale viděl jsem, že se třeba řidiči střídají v ČB/ČK... jeden nastoupí třeba v ČB a sveze s do ČK, budějovičtí řidiči jsou momentálně 2. Ale stewardka by to měla zvládnout bez problémú, když to musí zvládat na mezinárodní třeba 15 hodin.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9601
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 07:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: KRODOSí linka 820901 jezdí nově ze stanoviště 3. Cena 140 Kč je obyčejné jízdné, které firma drží již poměrně dlouho, 105 Kč pak je jízdné studentské.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 09:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad slim ( ještě ze včera)

takže podnikatel roku porušující zákon takto jasně je pro Vás stále bůh?

Ptám se opět jak porušující zákon?

Mě budeš psát něco o zaslepenosti? Takt ti znovu předhodím větu, kterou jsi napsal!

Jak bezpečně Vás asi veze řidič, který přijel z KOšic se zpožděním, 45 minut uklízí bus a pak jede rovnou zpátky?

Píšeš kraviny, tohle už není ani tvůj názor, ale čistá pomluva. Nemáš to nijak podložené a tady se s tím oháníš.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 11:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T Sipi: Reaguju naposled. Já jsem nikdy neřekl že porušuje zákon (to je reakce na Achzarita a poznámku o nočních jízdách na zájezdech a vůbec to není vztaženo na SA) nebo že přijel z Košic a jel na otočku zpátky (to napsal Lele jako vysvětlení, proč nestíhá), já nemám pro obojí žádný důkaz, že to tak fakt je, tohle vypadlo z Vás obhájců SA a porušení zákona a neodpočatý řidič by byl logickým důsledkem toho kdyby to tak skutdčně bylo...Čti pořádně a nevkládej mi do úst věci, které jsem neřekl.
Sva1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 12:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pánové na SA se dělal hon/policie,cel.správa/dodržování aetru.a nikdo nebyl potrestán,jen ustní domluva./bacha tohle je špatně to taky ale zatím ok/a nebo to pan JR podmázl, každého policistu.třeba jim dal slevu na jízdenku
Ziravina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 13:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tohle uz je fakt ubohy...
Sva1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 13:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen píšu že to u SA zatím funguje/aetr/
Sva1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 13:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ukaždého zastaveného šofera byla kontrola podrobná od A až do Z to znamená že u SA se aetr dodržuje
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 13:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To SVA: Jak to víš? Že u každého a že do detailu? A že ne na jiný? osobně si neumím představit, že by si nějaký konkurent na tohle najal policii speciálně na SA....podle mne kravina a fakt ubohý argument...Já tady prohlašuju, že byla provedenma štvanice na řidiče Hofmanna a při nejdetailnějších kontrolách nebyla zjištěna jakákoliv závada na technickém stavu autobusů. A vyvraťte to. Nechápu, proč to sem vůbec píšeš.
Já jsem sem napsal svůj zážitek se SA a za těch pár dnů, co se sem vracím, si odnáším přesvědčení, že tady skutečně existuje klika fanatických zastánců schopných snést jakoukoliv blbost, aby se SA zastali, neschopných reflektovat realitu a nesoudných. Ahoj, kolegové, budu zase chodit do jiných diskusí, tohle fakt nemá cenu ztrácet čas. Držím palce všem, co na to mají...
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 14:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:

Zábavné na tobě je, že jakmile Lele uvedl fakt - řekněme - ne příliš lichotivý pro SA (jako třeba to, že řidiči už jsou přes 20h v práci, že musí ráno vyčistit autobus, a další), stavíš se k tomu tak, že je to pravda. Když ale Sva1 napíše na SA pozitivum, okamžitě se to snažíš shodit.

Tvé řeči o fanatických zastáncích pak působí opravdu zvláštně...

(tímto příspěvkem rozhodně nechci vyvracet informace od Leleho)
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Ziravina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 15:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je to pořád a pořád to samé dokola...pořád se může opakovat, že jiným dopravcům se může stát cokoliv a bude to v pořádku, jen SA všechno špatný.
Kazdy normalni clovek, ktery se pohybuje v obchodni sfere (mysleno podnikani pro ty, kteri maji vedeni na Čukotce, pro ty, kteří nevědí, kde je Čukotka, tak prosim google...), kazda firma stoji na svych zamestnancich, od toho funguje hierarchie, to je stejne jako kdybyste pitvali, ze McDonald na Florenci ma hnusné hranolky, a proč to v Americe neřeší, proč se k tomu nevyjádří, ačkoliv mu taky můžete poslat email na centrálu. Nejde tu vubec o fanaticke zastavani nebo odporovani, ale o prijeti fakt, ktera jsou tu pro minimalne polovicni vetsinu, at uz ze strany pozitiv nebo negativ, naprosto neprijatelna. Je to hloupe, obdivuji snahu tommyho podkladat tyto vykriky do tmy podlozenymi argumenty, ale jak je vidno, casto to je naprosto k nicemu.
Hawk.
Dav se ridi podle posledniho idiota a tady bez urazky nejak spatne rozlisuji, kdo je pitomec a kdo je dav....
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4619
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 15:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Sipi ty hele nauč se taky číst.
Někteří mi připomínáte malé děti.
tak prvně to poněkolikáté shrnu.
Linka kterou Slim posílal babičku kamsi do Trenčína prostě nejela podle jř.Sipi prosím zpoždění hodinu na odjezdu neobhajuj ta není obhájnitelné.Lele nám popsal některá fakta.V pořádku.dověděli jsme se že bus přijede a má na otočku 45 minut.Normálně myslící člověk pochopí že po 20 hod.jízdě to není možné ten vůz připravit.Navíc pánové pokud by přišli celníci,policie tak aetr nedodrželi.Oni totiž měli vykonávat odpočinek.úklid a příprava vozu totiž není odpočinkem.V době přestávky nesmí řidič vykonávat žádnou takovou činnost !!
Znám řidiče kterého kontrolovali na autobusovém nádraží jestli vykonáva pravidelnou přestávku.Řidič dostal pokutu a body,protože si šel dotáhnout kolo které mělo den předtím defekt.
Žadnej hon na sA není.to je zase to ublížené žluté ego.Kontroly policie zpřísňuje vůči všem dopravcům.
P.S. ještě by mě zajímalo jestli mají starší vozy SA digitální tachograf o čemž pochybuji.A pak o čem je řeč že.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 19:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, narážíš přesně.. starší busy SA mají kolečka a zde se můžeme bavit úplně o něčem jiném. Vše, o čem jsme dosud diskutovali, se týkalo hlavně digitálních tachografů.. u koleček.. no víme všichni co pracují v dopravě.. i když, jak už jsem napsal, u SA se to hlídá docela důkladně i u koleček. Co se týká razií, ty na SA opravdu byly, byl jsem toho svědkem a bylo to opravdu cílené.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tommy01.)
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 21:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dneska se SA příliš nevedlo:
7:30 Brno-Praha Ayats nešel kávovar, velké části autobusu nešla sluchátka buď vůbec nebo špatně (to už je klasika), z nabízených nápojů/potravin byla pouze voda a tyčinky. DVD se v třetině filmu seklo a tak došlo místo Dannyho parťáků 3 na několik dílů Přátel . Snad jen stewardka ač nová byla příjemná.
18:00 Praha-Brno - dojel patrový Neoplan od Venta s nápisem posilový spoj, ovšem po chvíli už měl vytištěnou ceduli jako hlavní spoj - nějak asi došly žluté autobusy, cestující pěkně nadávali. Kompenzaci 10 Kč si prý můžem vyzvednout od zítřka v předprodejních místech na kreditce to prý upraví sami. V rezervačním systému to nebylo. Mimochodem, ten autobus je strašný - v horním patře je málo místa na výšku, nedá se tam normálně nastoupit - divím se, že si tam někdo neurazil hlavu, zvlášť ten steward, který tam chodil skrčený...
Zřejmě chybí více busů, protože před odjezdem z Prahy přijel na Florenc i modrý Beulas Aura od solbusu, taky jel pro SA, nevšiml sem si ale jaký spoj/linka. Řidič ale dost spěchal s odjezdem pryč, asi se nestíhá...

(Příspěvek byl editován uživatelem Minibox.)
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 21:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jste rano v praze vystupoval dnes prede mnou. My, varaci jsme zastavili hned za vami po desate hodine. Jinak bych opravil, ze stewardka neni nova, uz ji znam docela dlouho. :-) Mimochodem, vsimli jste si nekdy poctu hvezdicek na visacce stew? A nedostatek autobusu? jednoducha odpoved- fotbal v Anglii ;)
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 21:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jsem tomu fotbalovému šílenství stejně neunikl
Kolik se muselo těch autobusů poslat navíc oproti běžnému provozu do Anglie?

Tu stewardku jsem měl za novou, protože měla jednu hvězdičku, to je do tří měsíců u SA nebo víc?
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Lele
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 22:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommy01: Ja len viem že 5 hviezdiciek by mala myť víťazka súťaže o naj stewarda/-ku za každý štvrťrok. Najnovších víťazov som ešte nevidel.
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 22:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslim, ze jelo kolem peti az osmi busu. Zitra odpoledne se vraci, takze by se to pak melo vratit do normalu. Ano, 1 hvezdicka je do tri mesicu. Tak to jsem myslel, ze ji znam dyl:-) mne se vzdycky libi, kdyz jedu nahradnim busem a oznamim, ze se teda bude vracet onech 10 kc, lidi delaji hrdiny a nakonec po nekolika dnech vidim v systemu, ze si pro ne prisli skoro vsichni:-)
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 22:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bych se na to vykašlal kvůli tomu chodit na nádraží, vždyť 10 Kč jsou ty jedny noviny co si vezmu. Kdysi na začátku jsem měl kompenzaci za zpožděný odjezd 50% jízdného, tak to jsem se stavil, ale těch 10 Kč maximálně že bych třeba druhý den někam jel nebo tak. Ale teďka mám kreditovku takže se mě to netýká (přesněji když se to tam za ty dvě naše jízdenky přičte automaticky, tak proč ne). Navíc už jsem díky kreditovce ušetřil pěkných pár korun v knihkupectví ;-)
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2008 - 11:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

patrový Neoplan od Venta ... v horním patře je málo ...

Měl bych jiný dotaz - mělo to v horním patře:
- bezpečnostní pásy
- funkční boční opěrky (područky)?
Já jsem někdy v zimě jel patrovou posilou, vyšlo na mně místo vlevo proti schodům a ... pásy = O (neexistence), opěrka v horní poloze nedržící
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2008 - 14:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj: pásů sem si nevšiml takže na 99% tam nebyly a ani neproběhla hláška od stewarda, že bus je jimi vybaven a máme je použít. Boční opěrka mi nefungovala a nebyl jsem sám. Bude to ten samý bus, potkávám ho v Brně pravidelně, za sklem má ceduli "Praha - Brno posilový spoj".
Kdyby šly zrušit rezervace těsně před odjezdem, tak bych sedl vedle do Krodosu nebo Eurolines co jedou současně.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
KarelKarel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.220.107
Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2008 - 17:25:50    Odkaz na tento příspěvek  

Ve všech žlutých busech jsou bezpečnostní pásy.}
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9627
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2008 - 17:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přijde ti tento autobus žlutý?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5033
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2008 - 19:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V roce výroby daného Neoplanu pásy ve výbavě nebyly (jezdilo se tak desítky let ).

Dnes jsem opět absolvoval cestu se "žlutým". Vše OK, líbí se mi "dokonalý informační systém " mezi řidiči SA na D1. Díky tomu jsme se vyhnuli zácpě na 147 a dojeli do Brna s necelými 15 minutami.
Web o prostějovských autobusech
Autobusy Bova na našich silnicích
ICQ 202376673
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7174
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2008 - 20:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší byla stejně pasáž, kdy začal zvonit v koloně telefon:

Stw.: "Ano?"
........(...po třech minutách opakování objízdné trasy...)
Stw: "Jo, já ti ho dám." ... "Chce tě S."
Řid.: "Ale já ho ne."
Stw: "No on nemůže, my tady stojíme v koloně na semaforu, é teda jedem!"


Do připravované publikace sháníme informace a fotografie ohledně historie autobusové dopravy na Prostějovsku, zejména pak o provozu v podniku ČSAD 609 Prostějov. Nabídky, prosím, zasílejte buďto formou SMS na 605840016 nebo na e-mail pod jménem.

Web o prostějovských autobusech
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 22. srpna 2008 - 15:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapci měl bych dotaz, jezdí u SA jako stewardi jenom holky nebo jsou tam i nějací kluci?
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 22. srpna 2008 - 15:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, to by byla diskriminace:-) jasne, ze jich par (cca 30) jezdi. Jsem toho dukazem:-) uz jsme to tu v minulosti rozebirali...
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 22. srpna 2008 - 17:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, ale nechtělo se mi to celé pročítat.
Jsem se ptal proto, že jsem se taky kdysi hlásil a řekli mi že nesplňuju jejich požadavky i když jsem je všechny splňoval, proto jsem si myslel že mi chybí asi prsa.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7188
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 22. srpna 2008 - 23:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(92)

Do připravované publikace sháníme informace a fotografie ohledně historie autobusové dopravy na Prostějovsku, zejména pak o provozu v podniku ČSAD 609 Prostějov. Nabídky, prosím, zasílejte buďto formou SMS na 605840016 nebo na e-mail pod jménem.

Web o prostějovských autobusech
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 23. srpna 2008 - 14:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubajz: já se taky hlásil, ale mě se ozvali po výběrku:-(, ale jsem už jinde na obdobné pozici... větší šance je na lůžkových vozech.

Ještě jsem slyšel, že když na lince PHA - Brno jel chlap (jako stew), tak lidi najednou byli disciplinovaní a udělali spořádanou frontu
Tommy01: máte u lidí i řidičů respekt, (třeba u řidičů, jelti neprskají, že tam nemají dvacetiletou slečnu) ?
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 23. srpna 2008 - 14:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budes se divit, ale vetsina ridicu jezdi radeji s klukem. Nedavno jsem jel s Libereckym ridicem a busem 39 na kv a vecer mi rika, ze je to fakt prijemna zmena. Uz jenom proto, ze se mi po ceste rozbil kavovar, tak jsem zjistil, ze se spalilo relatko. Vyndal mi z kastliku nove, vymenil jsem a tocilo se dal :-) myslim, ze za dobu co jsem u SA jsem prokoukl dovnitr vozu a vybaveni dokonale :-) a ze vas neprijali? To nevim, stacilo se zeptat. Zakladni pozadavky jsou: maturita, komunikativni anglictina, dobre vystupovani a ze vzhledu zadne viditelne tetovani ani piercing, vyrazne barevne a sestrihane vlasy atd. Proste normalni prijemne vyzarujici clovek. :-)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5048
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 23. srpna 2008 - 14:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Tommy01: Využiju tvé znalosti, zkus porovnat Actii a Blaupunkt. A kávovary jsou jaké značky? Díky za odpověď.
Web o prostějovských autobusech
Autobusy Bova na našich silnicích
ICQ 202376673