K-report
 

Archiv do 19. února 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv do 19. února 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 06. února 2008 - 21:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale božínku, cyklistům vadí auta na stezce... A když mně vadila auta zaparkovaná v zastávkách, tak jsem se dozvěděl, že je přece můžu klidně objet a vůbec nic se neděje.
PS: lepší než ty zrcátka by byla městská policie. Tu žlutou čáru (čili zákaz stání) tam rozhodně nekreslily služby samy od sebe, ale někdo z města je musel zaúkolovat. Čili i MP by měla konat.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39524
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 06. února 2008 - 22:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, zrovna jsem tam ráno jel a MP šli kolem. Asi taky nevěděli, k čemu tam ta čára je.
Zejtra radši pojedu vnitřkem, kde jediným „oříškem” je průjezd kruháče a vyustění stezky kamsi mezi přechod a protisměrné sjezdové rameno.

Ale trochu jinam - jak daleko od označníku je ještě a tedy kde všude přesně se nesmí kouřit? A je zastávkou i stanoviště NAD (např. před nádražím)?
Sice mě současné populisticky zabarvené zákazy kouření nadzvedávají ze židle (a nutí s kouřením začít), ale tady je to spíš o chybějící ohleduplnosti, kterou bohužel narozdíl od dodržování zákona vymáhat nelze. :-( Jako by si nešlo stoupnout bokem od čekajícího davu, kde to nebude tolik vadit...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 06. února 2008 - 22:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 353:to že je můžeš obět, jsem určitě neřekl já!! ( asi si to tak nemyslel, ale mě to tal vyznělo ). A co se městské policie týče - nakonec to dopadne tak, že ještě budu platit jejich výjezd...
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Mex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 19:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kola vs auta: prave jsme se vratil z Amsterdamu a musim podotknout, ze by jste asi vsichni co tady vzajemne na sebe nadavate meli inspiraci hledat tam:-) je to tam vylozene neuvritelnej mix kdy kola jezdej po silnicich, chodnicich, stezkach, auta parkujou po stezkach, kde se da, chodci chodi zasadne na cervenou a evidentne to nikooho nijak netrapi.. konfliktnich situaci jsem tam videl hodne a vsechny byly vyreseny typicky holandsky: keep smiling:-) asi je to povahou tamninch no, ale jen takova inspirace:-), proc vsechno hned hrotit:-)

a jeste jedna poznamka: probehla tady diskuze proc nenastupovat a nevystupovat i prednimi dvermi a jako jedno proc NE bylo uvedeno ze ridicum by byla zima nebo neco v tom smyslu.... v Amsterdamu funguje cely den system, ktery v pce po 20 hod.. to znamena ze se nastupuje u ridice, kde se mu ukazuje listek (pripadne jeste u kolegy - coz je mimochodem taky ridic a strdaj se - ktery sedi v budce u zadnich dveri) a pokazdy se ridic usmiva, pozdravy jako prvni a vo tom ze by si stezoval na zimu taky nemuze bejt rec ... no jen taky takova inspirace:-)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2855
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 20:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a vo tom ze by si stezoval na zimu taky nemuze bejt rec ...
Víš co? Sedni si za ten volant a uvidíš, jak je skvělý mít otevřený přední dveře. Táhne ti tam na nohy tak, že to je minimálně o rýmu! Toť můj pohled.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
2594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 20:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mex: A jsou také cestující vlídní jako u nás? Pokud se neotevřou dveře do půl sekundy po zastavení, ozve se "vystupuju!!", pokud náhodou stojí cestující v zastávce u předních dveří začne mi na ně klepat a nezajímá ho, že se chci ještě podívat, jestli je vzadu vše v pořádku, protože až ty dveře otevřu, už tam téměř neuvidím, při zpoždění, za které nemůžu se dozvím, jak mám vlastně řídit, pokud čekám, abych se nepředjel slyším, na co sakra čekám. Možná taky inspirace...
A pokud jsme u nastupování předními dveřmi: vždycky jsem všechny pustil, dokonce dokud jsem autobus neřídil tak jsem k nim dost často chodil, vždyť od toho tam ty dveře jsou. Ale od té doby co tak pracuji vidím, že tím opravdu někomu ztěžuji práci a mnohdy zbytečně. Chápu, když se někomu nechce rvát přes plný autobus, ale pokud je autobus téměř prázdný a paní důchodkyně jde z vyhrazených míst od středních dveří vnitřkem dopředu jen proto, abych jí pustil, vystoupí a pak jde zase dozadu, tak to opravdu nechápu. A dávat dva řidiče do autobusu? Něco podobného jsme tu měli a to byl autobus s průvodčím, zrušilo se to před mnoha lety (znalejší oboru budou vědět datum) kvůli neekonomičnosti provozu, tak si ho asi znovu nezavedeme.
Mex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 21:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to M__r: zrejme jde o zvyk... treba dneska jsem jel z UNI do ost coz je cirka 15 zastavek nebo kolik a min na 10 se ty dvere stejne tak i tak otevirali... a psal jsem to jako postreh ne jako "kdyz voni to maj v A'damu tak to se to hendka musi zavist i tady a vsichni ridici v pardubicich sou blby pac jim je zima"

to 2594: a to je presne vono.. honem honem napsat neco vo tech cestujicich jak mi to stezujou a kdyz voni na me takhle tak ja jim to nejak voplatim :-)) v tom co jsem psal nebylo smyslem ze chci aby v pce jezdili 2 ridici (coz je naprosta blbost a nechapu jak se jim to muze v A'damu vyplatit) ale pred tim nez zacnu neco hrotit tak se trochu zamyslet jestli treba nedelam ja neco blbe nebo kde je chyba:-) rozhodne to neni vzdycky v cestujicich:-)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 21:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2594: To s "tou paní důchodkyní" beru, ale v momentě kdy stojím u 24Tr mezi předními podběhy a jdu potom směrem dopředu od trolejbusu, tak půjdu logicky předními dveřmi. A zrovna včera se mi stalo, že jsem tohle udělal, ve chvíli kdy trolejbus zastavoval, tak už jsem se pomalu pohyboval ke dveřím, trolejbus zastavil, já si stoupl ke dveřím a čekal, až se otevřou, trvalo to na můj vkus dost dlouho, tak jsem se jen otočil, co se děje a řidič fláknul do tlačítka dvěří a něco si tam začal povídat a když kolem mě potom projížděl, tak se koukal na mě a kroutil při tom hlavou. Udělal jsem snad něco špatně? Měl jsem jít k prostředním dvěřím, aby chudák řidič nemusel dvakrát zmáčknout tlačítko, ale musel delší dobu čekat, když bych pak stejně šel směrem před trolejbus?
2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2008 - 22:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad tr_man: Sice za to, co teď napíšu mě tu všichni řidiči sežerou ( vsaď boty ) ale neodpustím si to. Řidič je snad placen mimo jiné za to, že v zastávce mačká čudlík na dveře. Nebo je to snad jinak?
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39563
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 03:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale (tak jako všichni zaměstnanci, nejen řidiči) je velmi nerad, když po něm někdo jeho povinnosti vyžaduje, nebo dokonce si dovolí někde zmínit, co nedodržel a porušil. To je přirozené.
Dost lidí má snahu si na práci neustále stěžovat a „odcházet”, málokdo ale výhružky vyplní. A když ano, tak se rád často ještě vrátí, protože jinde je to ještě horší.
(To není vůbec na nikoho konkrétně, ale zcela obecně. )

Mex:
Po Amstru jsem se vždy pohyboval jen pěšmo (radši...), ale po Alkmaaru a okolí Haagu jsem toho na kole najezdil dost a musím souhlasit. Sice podmínky tam jsou vytvořeny mnohem lepší (taky už tam „budují” delší dobu), ale především se tam tak nějak vzájemně jednotliví účastníci provozu víc respektují.
Akorát bnoční jezdění bez světel (a odrazek!) nepochopím. Sice hlavně na stezkách a nízkými rychlostmi, ale za to kolem všudypřítomných (a docela hlubokých) kanálů.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 11:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řidič je snad placen mimo jiné za to, že v zastávce mačká čudlík na dveře.

To je docela logický, protože by ses nedostal dovnitř (ani ven). Leda, že bys použil nouzový otvírání.
©Pety 2008
www.bus-mafia.wz.czDance radio
modelování: Škoda 24Tr
Mládeži do 18-ti let nenaléváme. Naše mládež je šikovná a naleje si sama.
Nutriční hodnota 0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 69.217.73.52
Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 13:01:58    Odkaz na tento příspěvek  

Jak to teda bude s velkými trolejbusy?
Výběrové řízení zrušili, tak se teda nekoupí nic? Na dni otevřených dveří říkali že haly pro údržbu nejsou připravené na kloubáky, proto asi nechtěli 25Tr. Solaris dal na Trollino15 tak špatnou nabídku že byla dražší než 25Tr, teda to taky nešlo přijmout, to je jasný že se nikdo nenechá odrbat a koupit 15timetrový trolejbus dražší než 18timetrový.
Bude nová soutěž? nebo jen 24Tr? Nebo to DP riskne a koupí Trollina bez soutěže - nebyli by první, kdo to udělá???
2594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 13:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mex: Taky jsem tam psal, že jsem to dělal, ale teď to vidím z trochu jinýho pohledu. Taky mi nešlo o to napsat, honem honem něco hnusnýho (to bych snad dokázal ještě lépe), ale především o to, že jsem chtěl ukázat rozdíl mezi Holandským smýšlením a smýšlením českým. Oni lidé tuší, že to chození dopředu se řidiči moc nelíbí. Jak jinak vysvětlit úkaz: vyjedu z konečné a nějakou dobu předkem nikdo nevystupuje (ale už jsem tak daleko, že pouze nenabírám lidi, ale normáně vystupují) potom jeden člověk zkusí jít předem a bez problémů ho pustím a od té doby už se normálně předními dveřmi vystupuje. Dojedu na konečnou, cestující vystoupí a vše se opakuje odzačátku. Jak to asi funguje u řidiče, který je otevřít bez problémů nechce??
Tr_Man: Pro mě není otevření předních dveří je zmáčknout tlačítko: otevřít přední dveře spolu se zadními není problém, ale potom musím nejprve zavřít zase ty přední dveře (a čekat),když už dobře vidím do vnějšího zpětného zrcátka (pokud jsou dveře otevřené, tak tam prostě vidět není a vnitřní zrcárko na pohled dozadu nepomůže a kór když máte celovozovou reklamu a přes otevřené křídlo dveří nevidíte na nástupní prostor), tak teprve potom můžu zavírat zadní dveře.
Takže resume: neříkám že nepouštět, ale chápu, že se do toho někomu moc nechce a není to jen dvakrát zmáčknout knoflík (to bych si odpustil psaní tohoto příspěvku a měl bych namačkáno na další rok)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 13:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel 358: Máš pravdu, ono to má totiž 2 strany, platím snad jízdné (a rozhodně ne malé) za to, aby mi řidič vyšel nějak vstříc, ne? On za to dostává peníze, tak by pro mě mohl něco udělat. Až mi bude DP platit za to, že vystupuji jen prostředními dveřmi, tak jimi vystupovat budu, ale do té doby budu požadovat výstup přesně tam, kde to zrovna chci, jako platící cestující. Nebudu samozřejmě lézt do trolejbusu předkem, nebudu po 20. hodině chtít předními dveřmi vystupovat, ale v momentě, kdy je něco k výstupu určeno, tak já to můžu bez následků využívat.
2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 13:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...potom jeden člověk zkusí jít předem a bez problémů ho pustím a od té doby už se normálně předními dveřmi vystupuje.

Myslim, že to bude tím, že jsou lidi (asi jako já), že když jsou vepředu a viděj, že řidič normálně lidi pouští, tak pak jdou taky. Ale když se mu moc pouštět nechce, radši jdou normálně středními a zadními.
©Pety 2008
www.bus-mafia.wz.czDance radio
modelování: Škoda 24Tr
Mládeži do 18-ti let nenaléváme. Naše mládež je šikovná a naleje si sama.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 13:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2594: já ty tvoje argumenty beru, ale do toho zrcátka musíš stejně koukat, ať tam dveře jsou nebo ne. Navíc jdou přední dveře u všech typů autobusů i trolejbusů zavřít téměř okamžitě po výstupu, takže to není žádné zdržení. Jsou řidiči, kteří do zastávky přijedou, otevřou všechny dveře a taky jim to problémy nedělá. Chápu, že to musí být hrozná práce, když si lidi otevírají hubu za každou blbost, ale oni by si nedovolovali, kdyby řidiči nedělali cestujícím všemožné schválnosti...

Možná, jestli někdy poznám ježdění s autobusem blíž, tak začnu příspěvky jako je ten můj asi taky označovat za nesmyslné, ale teď na to mám prostě tenhle pohled....
2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 13:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosil bych některé členy této diskuse, ať svými názory neblbnou hlavu ostatním. Soutěž nebyla zrušena proto, že dal někdo nějakou špatnou cenu nebo chtěl někoho odrbat. Takže prosím, podávejte, pokud možno, ověřené informace. Tohle je tak akorát drb. A nové zadání. Bude, teda vlastně už je.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2414
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 13:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zpráva pro celudofily - odpoledne na K357 bude jezdit t-357. V provozu dnes také 351 na dvojce a 306 na třináctce.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 15:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Teď jsem chvíli uvažoval, co je to celudofil. Moc prima překlep...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 17:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: to má bejt celuloidofil
2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 08. února 2008 - 22:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak co tahhle diskuzi ohledně parkujících aut na třídě míru? Musim říct, že cedulofilum značně kazí záběry...

Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7969
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 09. února 2008 - 00:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se tam motal i kamion, viděl jsem ho odbočovat ze Sukovy do Sladkovského.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 09. února 2008 - 09:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi takhle, dle mého názoru Třída Míru nevypadá jako pěší zóna. To je klasická silnic v obrubách, široká jako hrom, tak bodejť by tam nebyl takový provoz. Ty lidi v autech tam prostě pěší zónu nevidí, byť jsou tam značky a přiznám se, sám jako pěšák bych si netroufl volně chodil po této ulici jako po pěší zóně. Neb mám pocit, že jsem na silnici.

Nevím, jestli existuje projekt na zklidnění této třídy, ale rozhodně by se měl výrazně odlišovat od stávajícího stavu. Hodně by se mi líbila dlažba v celé délce ulice, srovnaná niveletou a povrchem s chodníkem. A v neposlední řadě výrazně nějak stavebně omezit vjezd sem, pochopitelně krom trolejbusů. Když bych měl obrazovou formou vyjádřit moji představu, tak asi takhle:



To stavební omezení vjezdu sem by mohlo být formou nějaké šikany, zvýšeného prahu v kominaci se sloupky...
Je potřeba v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu kolmo, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně...Město není pro auta, ale pro lidi!
2594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 09. února 2008 - 12:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On je právě problém, že TM není pěší zóna, ale obytná zóna. Na začátku je zákaz vjezdu motorových vozidel s dodatkovou tabulkou (tam nevím co je). Ten kamion nemusel na TM vjet, viděl jsem kamion s návěsem couvat někam do dvora na Sladkovského přibližně proti Kutilovi.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2415
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 09. února 2008 - 22:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebudeme se dohadovat o tom, zda je horší auto na stezce nebo v zastávce. Ale oboje je občas tak do nebe volající - jako dnes v poledne:
Chudák slečna měla tu igelitku tak těžkou, že by ji dál od auta neunesla a tak si zaparkovala spokojeně v zastávce. Ale to že si ji fotím se ji moc nelíbilo. Ach jo.


www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 09. února 2008 - 22:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: No jo, to musíš pochopit. Slečna se pyšně vozí v 10-12 let staré ojeté plechovce Audi, navíc ještě Quattro, aktuální cena v bazaru odhadem dobrých 150-200 tisíc Kč. S takovým luxusem pro ni přece zákaz zastavení v zastávce neplatí...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 09. února 2008 - 23:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dvě připomínky ke SVĚTELNÉ TABULI u nádraží.

Tato tabule má 8 řádků a zobrazuje časy odjezdu ve směru od nádraží do města i v opačném směru, tedy do Polabin a do Svítkova. Přiznám se, že dost dobře nechápu smysl toho, proč tato tabule zobrazuje i ty informace o odjezdech ve směru do Polabin a do Svírkova a přimlouval bych se za to, aby zobrazovala pouze odjezdy do města, tedy z nástupišť 1 a 2.
Ve špičce totiž oněch 8 řádků sotva stačí na zobrazení spojů odjíždějících v následujících pěti minutách a to je dle mého názoru málo. Celou tabuli například ve špičce zaplní odjezdy spojů páteřních linek 3, 6, 8 a 13 v následujících pěti minutách a když potřebuji spoj linky, která nejezdí tak často a jede byť třeba za 7 minut, na tabuli ho uvidím až za několik minut. Myslím si, že tak, jak jsou informace na té světelné tabuli zobrazovány nyní, jsou dost nepřehledné. Opravdu si myslím, že by tabule měla být schopna zobrazovat odjezdy spojů nejen na nejbližších 5 minut, ale na delší časový interval. Proto navrhuji, aby odjezdy z nástupišť 4 a 5 nezobrazovala. Stejně si nedokážu představit, že by se našel někdo, kdo vyjde před nádražní halu, podívá se na tabuli a pak se vydá teprve přes silnici na druhou stranu k nástupištím 4 a 5. Každý, kdo chce jet do Svítkova a do Polabin stejně vyjde hned z nádraží na druhou stranu přes silnici a okolo světelné tabule nejde.

A druhá věc, která také souvisí s touto tabulí: Vyhovovalo by mi, kdyby tato tabule zobrazovala kromě čísla linky, směru jízdy, čísla nástupiště a času odjezdu také piktogram o tom, zda se nejedná o garantovaný nízkopodlažní spoj. Přeci jen občas jezdím s kočárkem a vybírám si proto NP spoje a to z této tabule nepoznám. Dokonce by se mi líbilo, až bude jednou v budoucnu tato tabule umět zpracovat údaje z GPS a informovat nejen o pravidelném času odjezdu, ale i případném zpoždění, kdyby uměla zobrazit dle typu vozu i to, zda přijede nízkopodlažní vůz či nikoliv.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2416
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 10. února 2008 - 15:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzin111 - ač ti občas oponuji, tentokrát nebudu oponovat, jenom tě pošlu na web DP do reklamací a dotazů. Máš tam mnohem větší šanci se dočkat odpovědi než tady.
Mimochodem původně měla tabule střídavě ukazovat víc spojů dopředu, možná by nebylo od věci aby střídavě zobrazovala nástupiště 1-2 a 4+5.

Trolleybus - možná ta vyjímka ze zákazu stání platí každý den pro jiná auta - včera pro Audiny, dneska pro Mazdy:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 10. února 2008 - 17:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě přidám dva podivné záběry z ranní vozovny - osmá a devátá stopa byla okupována 24Tr.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 11:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to já přidám normální fotky...to sem takle jel včera do chrudimi žmoulajíc režijku v kapse a nějak se z tý chrudimi vyvrbilo 374 kilometrů po krásách vlasti, no a ty fotky jsou mimo juné z jednoho města, kde mě můj původní vlak vyvrhl.

TAk sem si tam zašotil i trolejbusky :

Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Karosa-b731 nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.100.226
Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 11:21:09    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel: V kolik jsi vyjel, že jsi byl o půj jedný v Brně?
Karosa B731
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 11:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: to by možná bylo řešení, kdyby tabule střídavě ukazovala nástupiště 1+2 a 4+5. Ten současný stav je opravdu nepřehledný.
Připomínku jsem tedy dle tvé rady poslal na web dpmp.cz.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 12:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Standartně, jako do školy, tzn 6:55, no a doma sem byl mezi 14 a 15 hod....to bych ještě stihl někam jet, ale už se mi nechtělo.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 13:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na přítomné šotospecialisty: Přehlédl jsem snad někde informaci, že došlo k rozšíření počtu spojů na lince 98 (mám na mysli spoj ve 23.41 od vozovny do Svítkova a zpět, spoj v 03.54 od vozovny přes nádraží, Karla IV., Dubinu, Slovany a centrum do vozovny)? Anebo se DP neobtěžoval tuto informaci publikovat?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7976
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 15:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tyhle spoje byly v jízdním řádu i dřív, ale jako neveřejné. Takže spoj v 23:41 jel jen tehdy, když potřeboval nějaký řidič odvézt do Svítkova a ten spoj v 3:54 pak pro lidi končil u nádraží a ve skutečnosti pokračoval dál s příjezdem k vozovně v 4:30.

Nicméně, stalo se mi jednou v létě, že jsem jezdil noční a nějaký pán se začal dožadovat, kdy že mu to pojede ten spoj v 23:41 do Svítkova, že prý si ho našel někde "elektronicky".

A docela se divím, že se na http://www.dpmp.cz/jr-08-02/np98.htm najedou objevil kompletní jízdní řád.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 15:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: No právě. DP to v podstatě nestojí nic navíc, ty spoje jezdily už v minulosti. Po zanesení do JŘ pro veřejnost se to dalo krásně prezentovat jako rozšíření nočního provozu, a to v pracovní dny o celých 40% (7 spojů místo 5). Jenže jsem to vůbec nenašel uvedené ve změnách JŘ a než bych začal okamžitě kritizovat DP, raději jsem nejdřív hledal chybu u sebe a ptal se, zda jsem to jenom nepřehlédl a zda to neproběhlo v informacích pro cestující, které jsem nečetl.
Jak teď ovšem vidím, asi nejsem sám, kdo to viděl poprvé až při náhodné návštěvě stránky s JŘ...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2419
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 16:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zítra se poptám tvůrců JŘ. Pravděpodobně ty spoje opět z JŘ na webu zmizí :-(
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. února 2008 - 17:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Něco bych dodal, ale jsa si vědom toho, že jsi v tom jakožto webmaster nevinně, zatímco autoři JŘ sedí jinde, omezím se na smajlíka...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Malda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 20:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes jsem byl v olomouci a tak vymakaný systě´ém sem v životě neviděl. Na každé zastávce vždy digitální tabule s odjezdy nejbližšími spoji. Sice ve vozech název zastávky a zastávku hlásí až když jsou otevřené dveře, ale za to se na displeji uvnitř votu objevují další zastávky a přímo dálší zastávka. A nejlepší je znělka která oznamuje zastávku nebo perfektní znělka která v tramvajích oznamuje uzavírání dveří. A hlavně má kloubové autobusy Solaris a i normální velikosti vozů Solaris. A tak Pardubice nakupteje!!!! :-) :-)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 20:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ach jo, uplynuly 4 dny a už zase řeči o Solarisech... Fakt je tak nutné sem psát tyhle příspěvky o ničem, tedy kromě poznámek na adresu DP, že by měl koupit Solarisy, nejlépe bez VŘ a tak podobně???
Jsem hodně rád, že sem občas přijde i Headquarters (pro neznalé: je to skutečně představitel HQ, nikoli pouze nick) a přidá svůj komentář. Ovšem pokud ho bude někdo opakovaně provokovat poznámkami na téma nákup Solarisů atd., tak ho to celkem logicky přestane bavit a vykašle se na nás na všechny.
Skutečně je takový problém počkat na oficiální oznámení DP, zda a jakým způsobem nakoupí nové vozy, případně, o jaké vozy půjde?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Malda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 20:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to se všem omlouvám tak takto sem to nemyslel debatovat o nákupu autobusů, ale spíše o olomoucké MHD a jejím systému odbavení, hlášení zastávek a pod. :-( :-(
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2420
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 21:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nočák - no tak tam ty dva neveřejné spoje jsou (opět) omylem, jdu je smazat. Měly by zmizet i z IDOSu...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 12. února 2008 - 22:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malda: OK, pokud Ti šlo jen o olomouckou MHD, tak je omluva na mé straně, mně Tvůj příspěvek po prvním přečtení připadal jako dalšího pokus šťourat se v tomto pro DP dost citlivém tématu. Vážně mi totiž vadí ty opakující se dotazy, kdy budou nové trolejbusy, proč DP nekoupí Solarisy, proč dopadlo VŘ na velkokapacitní vozy tak, jak dopadlo, a tak podobně.
Sice na jednu stranu chápu, že to šotoveřejnost zajímá, na stranu druhou se tady bavíme o obchodním tajemství a navíc ještě o firmě, která je pečlivě sledována novináři a veřejností, protože inkasuje nemalé dotace z městského rozpočtu, o EU nemluvě. Takže považuji za naprosto zbytečné se na to ptát na veřejném fóru, protože je jasné, že touto cestou takovéto informace publikovat nelze.
Tuším bychom si měli vážit toho, že vedení DPmP K-report nejen navštěvuje (to se dá předpokládat o většině diskuzí věnovaných jednotlivým DP), ale taky se tady chová jak podle příruček moderní marketingové komunikace. Tj. to tady nejen čte, ale taky reaguje a snaží se veřejnost touto neficiální cestou informovat o tom, o čem ji informovat lze, prostě na nás nekašle jako je tomu v drtivé většině ostatních diskuzí. Ostatně se stačí podívat třeba právě do olomoucké diskuze, jak se chová k šotoušům člověk vystupující jako osoba zasvěcená do vnitřních záležitostí DP. V porovnání s HQ je to hodně radikální rozdíl, a to určitě ne k lepšímu...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Misakf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 13. února 2008 - 12:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blíží se uzavírka 37(Nadjezd Paramo) zajímalo by mě jak budou jezdit autobusy(Stačí vaše návrhy)

8 By se mohla jezdit na nádraží.Některé spoje by jezdili masarykovo náměstí - 17.listopadu - Na Spravedlnosti - Domov mládeže - Teplého - Dopravní podnik a dál po své trasy.Zpět by jezdila Závodiště - Dopravní podnik - Teplého - Domov mládeže - Na Spravedlnosti - 17.listopadu - Paláckého - Autobusové nádraží - Hlavní nádraží a dále po své trase

10 Teplého - Domov mládeže - Na spravedlnosti - teď kdyby jela na Nádr tak: 17:listopadu - Palackého - Autobusové nádraží - Hlavní nádraží a když na Univerzitu tak 17.listopadu - Masarykovo náměstí a dále po své trase.Zpět by jezdila
Když pojede do Nemošic nebo do Ostřešan tak Masarykovo náměstí - 17.listopadu - Na Spravedlnosti - Gorkého - dále po své trase.
A na Nádraží Masarykovo náměstí - Palackého - Autobusové nádraží - Hlávní nádraží.

15 Na Nádraží Závodiště - Dopravní podnik - Lexova - Dukla u náměstí - Dukla KD - Gorkého - Na Spravedlnosti - 17.listopadu - Palackého - Autobusové nádraží - Hlavní nádraží,Hypernova a končila by u Hypernovy a na kruháči by se otočila.A na Závod míru 17:listopadu - Palackého - Auotbusové nádraží - Hlavní nádraží - Autobusové nádraží - K Polabinám - Závod míru,Sídliště - Závod míru.Zpět od Hypernovy Hlavní nádraží - Autobusové nádraží - Palackého - 17.listopadu - Na Spravedlnosti - Gorkého - Dukla KD - Dukla u náměstí - Dopravní podnik a dále p své trase.A od Závodu míru Závod Míru - Závod Míru Sídliště - 17.listopadu a dále jako z Hlavního nádru

23 by se přesunula na linku 14

912 by jeli DOpravní podnik - Lexova - Dukla náměstí - Dukla točna - kpt.Bartoše - Demokratické mládeže - Zborovské náměstí - Gorkého - Na spravedlnosti - 17.Listopadu - masarykovo náměstí a dále po své trase
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 13. února 2008 - 16:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Misakf - opravdu si nedokážu představit, jak by všechny tyhle linky jezdili po trase "TEPLÉHO - NA SPRAVEDLNOSTI - 17.LISTOPADU". Když se zamyslím nad tím, jak to tam vypadá teďka s dopravou, tak je mi blbě a při představě, že tam pojede ještě každejch 15 minut osmička, každejch cca 30 minut desítka, tak už abych si snad zavolal 155 :D
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 13. února 2008 - 19:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jejda, radikální internetová zvěř se přišla projevit i na web DPmP...


Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 13. února 2008 - 19:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poznámka k předchozímu příspěvku: Obsah webu je na místě, pokud znáte URL původní stránky, tak se na ni není problém dostat. Tedy až na jednu drobnost - kdo si pamatuje jednotlivé adresy, že...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 13. února 2008 - 20:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nutno ocenit, že web je v dobrých rukou: uplynula sotva hodina a už jsou opět k dispozici původní stránky...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2421
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 13. února 2008 - 21:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blíží se uzavírka 37(Nadjezd Paramo) zajímalo by mě jak budou jezdit autobusy(Stačí vaše návrhy)
Spíš je otázka, jestli se v ucpaném městě něco vůbec někam pohne. Pravděpodobně nás totiž čeká dopravní hrůza, proti níž bylo uzavření Wonkova mostu legrácka pro Mateřské školky.

Web - děkuji šotosféře za rychlé napráskání hacknutí webu. Náš poskytovatel hostingu už změnil hesla a zkoumá, kudy tam ten turkoblb vlezl.

A pak je už zase tady "neverending story" - zastávka Gorkého opět a zase a zase a furt a je to děs:


Pokud myslíte, že jsem vysazený na chudáky od zásobovacích dodávek, tak tohle mi hlava taky nebere:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Petis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 13. února 2008 - 21:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blíží se uzavírka 37(Nadjezd Paramo)
snad se už nechystá rozšíření na čtyřpruh a celková přestavba nadjezdu? může někdo podat bližší info nebo odkázat?? please
Mex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 14. února 2008 - 21:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moudrejsi ustoupi????? 18:10 ul. Svobody:
http://www.youtube.com/watch?v=wLgzjme2wro
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. února 2008 - 23:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jó, moudřejší ustoupí...to je pěkné pořekadlo. Já jako cyklista ustupiji mororistum v 99,9%. Tak to jsem asi moudřejší.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 15. února 2008 - 10:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavle, nejseš moudřejší, jen máš pud sebezáchovy
2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 15. února 2008 - 14:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se jako obyvatel Svítkova moc přimlouval za zavedení spoje linky 98 ve 2341 jako pravidelného, bylo by to moc šikovné.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2422
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. února 2008 - 15:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby jste mne nekritizovali, že jsem u zdroje a nic sem nedám - ukázka že tmavá červená je zcela nadčasová barva (foceno před chvílí). 353 dává Petrásek na halu, neboť zítra je opět další kolo brigády na interiéru.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 15. února 2008 - 17:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta nablejskaná škodárna je nové vozidlo pro autoškolu? :DDDDD
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 15. února 2008 - 17:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě mám dotaz z dneška, z čeho jsem byl krapet mystifikován :D :

Všechny autobusy, co jezděj do Čivic k Panasonicu a dál, tak tam maj na displeji přením ve dvojřádku napsáno "St.Čívice Průmyslová zóna" a dneska sem viděl, jak na lince č.23 má autobus jenom "Průmyslová zóna" a potom na novým citelisu, což mě celkem zarazilo, zamyslím-li se, kdy došlo k přejmenování, citelis měl na předním displeji "12 NÁDRAŽÍ ČD". Nevím, nechci rejpat, ale nebylo by na škodu, kdyby se to všechno na těch displejích začalo zobrazovat jednotně ;DD

Jo, nehledě na to, že když se podívám na cedule zastávek a čřísla těch autobusů, musím se zamyslet nad tím, kudy vlastně linka č.8, resp. 88 jezdí.. číslo 88 je napsáno jen někde, ve skutečnosti nechápu, proč se na cedule zastávek tohle číslo dává, je to jenom varianta linky, není to "nováL" linka, jako např. 33... to by na ceduli mohlo bejt třeba pak taky "3d" nebo "13d" pro každou trojku, resp. tčinácku, co jede do vozovny ;D
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. února 2008 - 18:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta nablejskaná škodárna je nové vozidlo pro autoškolu? :DDDDD
No jasně, pro sezónu 2016/2017. Viz další fotky v diskusi "Auta - vše okolo nich..."

...všechno na těch displejích začalo zobrazovat jednotně ;DD
Přední displeje Citelisů 183+184 měly problém ... nechtěly se nechat přehrát stará data, která do nich nacpala už Karosa. Teď by to snad mělo být OK.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. února 2008 - 20:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všechny autobusy, co jezděj do Čivic k Panasonicu a dál, tak tam maj na displeji přením ve dvojřádku napsáno "St.Čívice Průmyslová zóna" a dneska sem viděl, jak na lince č.23 má autobus jenom "Průmyslová zóna
Nevím, jestli se situace nezměnila, ale ještě před nedlouhým časem měla linka 14 skutečně jeden dvouřádkový nápis "St.Čívice Průmyslová zóna", zatímco u spojů na lince 23 byl jen jeden řádek, na kterém se střídaly texty "Staré Čívice" a "Průmyslová zóna".
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8000
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 19. února 2008 - 12:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=042&r=mfpardub ice&c=917801

Dopraváci shánějí řidičky

Pardubické MHD chybí 35 řidičů. Díru by měly zaplnit hlavně ženy. Ty se už prosadily u policie

Pardubice - Dámy, pojďte za volant! Přesně takový vzkaz vysílá pardubický dopravní podnik. Tomu totiž chybí 35 řidičů a nutně potřebuje posílit stavy. Kvůli tomu rozjíždí mediální kampaň, která by měla přilákat nové šoféry. Vedení podniku přitom sází hlavně na to, že se jim podaří do svých řad získat ženy.

„Nabízíme průměrný měsíční výdělek 20 500 korun. Ten oceňuje především 26 řidiček v našem kolektivu,“ stojí přímo v inzerátu.

„Myslíme, že právě pro ženy je to slušná nabídka. Samozřejmě, že vezmeme i muže, ale u žen máme asi větší šanci uspět,“ řekl ředitel dopravního podniku Tomáš Pelikán.

Ten se rozhodl velkou kampaní řešit trvalý nedostatek řidičů. Jejich ideální počet je 225. Momentálně jich přitom v Pardubicích jezdí pouze 190. „Vždycky dva tři do měsíce získáme, ale stejný počet odejde. Tak to trvá už půl roku. Musíme celou situaci řešit větší náborovou kampaní. Máme totiž u řidičů problémy s přesčasy a s výběrem dovolených,“ uvedl Pelikán.

Kampaň má prý ženy hlavně přesvědčit, že nemusí mít strach sednout za volant autobusu či trolejbusu. „Je to jeden z motivů kampaně. Několik žen u nás už jezdí a musím říct, že jsou stejně dobré jako muži. Rozhodně v podniku neplatí obehrané vtipy o blondýnách za volantem,“ dodal Pelikán.

Dámám navíc nemusí bránit ve startu kariéry šoférky ani to, že nemají řidičské oprávnění na řízení autobusů či trolejbusů. To si totiž v podniku mohou zdarma dodělat.

Se ženami jsou spokojeni třeba i u pardubické městské policie. Z 92 strážníků je hned 20 žen a dívek. „Odvádějí velmi dobrou práci. Třeba jedenadvacetiletá dívka má u psychotestů mnohem lepší výsledky než stejně starý muž. Chlapci prostě později dospívají,“ řekl mluvčí pardubických strážníků Pavel Čejka.

I přesto, že ženy chválí, zatím se v Pardubicích žádný větší nábor policistek nechystá. „Ta místa, která mohou obsadit ženy, máme prakticky plná. Přestože nám do plného stavu chybějí čtyři strážníci. Ženy totiž slouží jen přes den. Noční hlídky, které řeší opilecké rvačky nebo bezdomovce na nádraží, obstarávají muži. Do takového bahna ostatně ženy ani nepatří, “ dodal Čejka.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj
Autor: MILAN ZLINSKÝ

(a v tištěné verzi je ještě fotka :-)
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.