K-report
 

Archiv do 29. ledna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv do 29. ledna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 07:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi se shodnem, že linka číslo 2 je opravdu přetížená a návrh jejího posílení na úkor linky číslo 1 se mi líbí ze všech nejvíc.

Nicméně co se týče linky 4, ze začátku jsem měl k této změně taky nedůvěru, ale nakoenc musím uznat, že současné vedení čtyřky z Polabin na třídu Míru a zpět má určitou logiku. Zatímco předtím jezdila čtyřka z Polabin k nádraží téměř prázdná, nyní je podle mých vlastních zkušeností dost vytížená - v průměru vozí okolo dvaceti lidí z Polabin na třídu Míru a zhruba stejný počet lií pak zpět do Polabin. Několikrát jsem s čtyřkou jel a mohu to potvrdit. Takže současné vedení linky číslo 4 bych tak nezatracoval. Využívá toho řada lidí kteří jedou z Polabin a na třídě Míru přestoupí na pětku nebo na jedničku. Zkuste se čtyřkou svézt a pak kritizujte. Velkou škodou však je, že o ten ušetřený trolejbus nebyla tehdy posílena dvojka, s tím by shtělo něco dělat.

Jen tak mimochodem: podle čeho se určuje, která linka bude linkou páteřní? Mě to v případě linky 1 přijde opravdu jako nelogické, aby byla páteřní linka, která spojuje dvě ne zrovna hustě obydlené čtvrti...
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 08:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak si to čtu, mám z této diskuse pocit že linku 1 by bylo nejlépe zrušit . Dovolím si trochu kacířsky nesouhlasit s prezentovanými názory - linku 1 využívám poměrně často a rozhodně se nemohu ztotožnit s názorem že jezdí prázdná. To může platit v některých částech dne, ale rozhodně ne obecně.
A jako páteřní linka mi přijde naopak logická - táhhne se jako červená nit celým městem, je to výborná spojka pro tento směr. Hustota osídlení klesá až na koncích linky, a pokud neplánujete někde postavit další točny, myslím že plošné oslabení jedničky by byl krok špatným směrem. Zdůrazňuji slovo plošné.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3301
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 09:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pamatuju na lince 1 interval 7 minut a jak jezdila narvaná. Nemyslím si, že by trolejbusové linky v Pardubicích jezdily prázdné. Předpokládám, že až bude zavedena trolejbusová doprava do Černé za Bory, že kapacita autobusů linky 12 bude převedena právě na trolejbusovou linku 2, kde by mohly být nasazeny jednak kapacitnější vozy a jednak bude snížen interval. Jelikož se linka 2 nebude prokládat s linkou 12, ale bude jezdit sama, pak tam dojde k pravidelnému nižšímu intervalu. A pokud si doře vzpomínám, tak má být posílena linka 9, která částečně přes Polabiny taky jezdí.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 10:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IMHO všichni mluvíme o tom samém - linka 2 je tragicky přetížená. Ono je fajn argumentovat tím, že na Palackého je souběh velkého množství linek, jenže dvojka si svoje cestující veze už z předcházejících úseků - nejdřív se naplní u nemocnice, pak ve špičce přistoupí pár desítek cestujících u Kostelíčka, další nastoupí u Grandu. Převážná většina těch od nemocnice a Kostelíčka vystupuje na hlavním nádraží, což je onen kámen úrazu, jelikož na zastávkách na Palackého nastupují cestující jedoucí do Polabin. To samé platí pro opačný směr - spoje přijedou plné z Polabin, u nádraží se do nich cestující nemohou dostat, ale u Grandu už je ve vozidle místa dost, protože vystoupili lidé jedoucí do centra.
Další zásadní problém linky 2 je v tom, že jako jediná obsluhuje zastávku Bělehradská a je jediným spojem z Palackého rovněž na zastávky Kosmonautů a Polabiny točna, čili pro tisíce lidí z oblasti Polabin I a II.
Upřímně řečeno - taky už jsem rezignoval, tlačit se ve dvojce mě nebaví a 30minutový interval na lince 11 je trochu moc, takže jezdím z Polabin do centra autem. A nepotřebuji k tomu ani tisknout žádné cedulky pro invalidy, zaparkovat v centru na 10-15 minut bez placení parkovného není problém, pokud má člověk smůlu a objeví se hlídka MP, stačí přijít s lístkem z automatu a vysvětlit, že jsem se zdržel, neb jsem si byl v obchodě rozměnit drobné.

Ad linka 4 - to je případ sám pro sebe, nazval bych to 15 lety marného hledání, jak dořešit zbytek linky poté, co přestala jezdit do Svítkova. Za tu dobu vzniklo povícero zbastlených tras, které měly společné jedno - zoufale dlouhý interval a nezájem cestujících. Osobně považuji za nejlepší řešení návrat do 2. poloviny 80. let k tehdejším linkám 15 a 16.

Pamatuju na lince 1 interval 7 minut a jak jezdila narvaná.
Já pamatuji na jedničce interval 6 minut, jenže to měla kapku jiné využití, kupříkladu pár stovek žáků jazykové školy na Koněvově (Zborovském) náměstí, to skutečně nelze srovnávat s dneškem. A pravdou je, že se mi taky zdá oproti dalším linkám relativně méně vytížená (čili ne prázdná, ale ve voze je 40 cestujících, nikoli 100).
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 14:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně považuji za nejlepší řešení návrat do 2. poloviny 80. let k tehdejším linkám 15 a 16.
To by asi nebylo špatné, jen by ten okruh chtělo vést nikoli přes Polabiny, hotel, ale přes Hradeckou a točnu. Kčemuž ale chybí pár drátků.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2385
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 18:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K dvojce - jezdím ji nejčastěji ze všech linek, protože má celotýdenně dva celodenní garantované kursy. A tak samozřejmě dobře vím o čem je řeč. A opravdu musím zopakovat myšlenku, že vada je i v zastávce u Tesca, tam je ve špičce výrazná obměna cestujících. Pokud by se obsluha zastávky zlepšila alespoň o tu linku 6, případně i o devítku, směr do Polabin by byl uspokojen lépe. Není to to konečné řešení, ale nedošlo by aspoň k žádnému navýšení kilometrů či vozů.

Přidám něco dnes už také historického, například je tam ještě šejdr z Gebauerovy ulice.


A ještě fotka od kolegy Lp, zatím jsem pro fotku neměl na webu využití, ale je moc pěkná.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 07:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám od února začne fungovat nová zastávka MHD Stavařov směr centrum. Ale o tom, že by se měla o 150 metrů dál zrušit tím pádem zcela zbytečná zastávka Zimní stadion ve směru do centra, již není ani zmínky...
Takže se nám zase zkrátí úsek tří respektive deseti zastávek, takže se jízda po Pardubicích opět prodraží. Já už opravdu nemám slov...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 08:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzin111: Jezdit z Polabin do centra nebo od kolejí na autobusové nádraží v prvním pásmu za 6 korun, to by přece nešlo...
Osobně mi na úpravách na Hradecké vadí spíš úprava výjezdu od OMV. Zřejmě tam bylo málo nehod, takže jejich vznik bylo nutno podpořit odstraněním připojovacího pruhu, při přímém vyjíždění na hlavní komunikaci se bude bourat mnohem líp.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39105
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 11:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna v tomhle výjezdu mě už jednou málem sejmul nějakej kretén, co zajížděl do benzinky protisměrem. Kdybych se pro jistotu nedíval i doprava, vběhnul jsme mu přímo na haupnu.

Zrušení připojovacího pruhu je asi unikum, zejména když kousek za ním bude přechod a před ním zastávka MHD. Pro některé „držitele” ŘP to nejspíš bude občas nepřekonatelný problém.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 11:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrušení připojovacího pruhu je asi unikum, zejména když kousek za ním bude přechod a před ním zastávka MHD
Přesně tak, ono je přes bus stojící v zastávce fakt hrozně dobře vidět, co jede v pravém pruhu za ním...
Co se týká odbočování přes plnou dvojitou na pumpu, případně výjezd přes dvojitou čáru od pumpy, to je klasika na obou stranách Hradecké. Bohužel jsem ještě nikdy neviděl, že by tohle zajímalo policii, těm stačí měřit rychlost u mostu.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 14:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, zrušení připojovacího pruhu a vůbec to technické řešení se mi taky nelíbí, ale nutno dodat, že za to DPmP nemůže, to byla akce hrazená ze státního rozpočtu a podle toho ten výsledek vypadá.
Taky se mi nelíbí, že při výjezdu od pumpy byl zrušen připojovací pruh, ale dopravní podnik je v tom opravdu nevinně.
Ale zachování zastávky Zimní stadion ve směru do sentra mi přijde jako velmi trapná a ubohá snaha dopravníh podniku vydělat za každou cenu !!!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2387
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 17:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro některé „držitele” ŘP to nejspíš bude občas nepřekonatelný problém

To vůbec nebude. "Držitelé" ŘP většinou totiž připojovací pruh vůbec nechápou. Viz výjezd z podzemí Hypernovy směrem k nádraží a dál do centra. Není to klasický připojovací pruh, ale princip stejný. Nemusíš vůbec zastavit a jen přejedeš z pravého "připojovacího" pruhu do levého. Místo toho držitelé to ŘP zahamstnou na hraně křižovatky a potom do levého hrrr přes plnou čáru...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 19:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týká změn MHD v Pardubicích navrhuju přistoupit k těmto změnám!

Zrušení a nezavádění dalších nových linek ve městě a spojování dalších lokalit přímími linkami, výsledkem bude zrušení některých linek a posílení základních linek, zjednoušení a zpřehlednění systému MHD, zatraktivnění MHD, snažit se odstranit souběh linek a vedení linky neobsluhovanými lokalitami pardubic, rozšíření počtu zastávek na příměstský linkách hlavně:
- Svítkov,zastávka (linka 8)
- Svítkov, přerovská (linka 8)
- Dubina, Bartonova (linka 8)
- Rosice, nádraží (linka 9)
- Ostřešany, v kopci - pracovní název, na počátku obce ve směru do ostřešany, (linka 10)
- Jesničánky, hostinec ( za krematoriem, linka 10)
- Drozdice, Holandská (pracovní název), spoje zajíždějící do Drozdic!!!) (linka 12)
Pichlova (linka24)
- Němčice, chaloupky (linka 16)
- Pardubičky, hřbitov ( linka 22)
- Staré Čivice, křižovatka (linka 24)
- Černá za BOry, zastávka ( linka 28)





Linka 1:

Slovany - Jesničánky
špička 10min/sedlo15min/30min večer

Linka 2:
Pardubičky - Polabiny - Globus
špička 10min/sedlo15min/30min večer
polovina spojů končí v polabinách, točně - proklad s linkou 11!!!

Linka 3:
Nádraží - Uma - Bohdaneč
špička 10min/sedlo15min/30min večer
v sedle každý druhý spoj končí na Umě

Linka 4:
bez změny

Linka 5:
Dukla - Dubina (celodenně na Dubinu)!!!
špička 10min/sedlo15min/30min večer

Linka 6:
Dukla - Ohrazenice - Globus
špička 10min/sedlo15min/30min večer
polovina spojů ke Globusu ( Globus, parkoviště!!!! )

Linka 7:

Dukla - Globus
špička 30/sedlo30min/0min večer/víkend 0

Linka 8:
Dubina, točna - nádraží - svítkov, zastávka (změna obslužnosti svítkova, vedení k zastávce čd, rozšíření obsluhované území a tím i vytížení linky, zrušenní polokružního vedení)
špička 20/sedlo30min/30min večer/víkend 30min

Linka 9:
Rosice,točna - Rosice, nádraží - Kréta nádraží - nám. Republiky - Bělobranské nám - Zlatá štika - Husova - Blahoutova - Dubina, Dubinská - Hůrka - (Spoji)
špička 20/sedlo30min/30min večer/víkend 30min

obsluhuje rosické nádraží v obou směrech linky, v centru se přibližuje více do historického jádra obsluhou nových zastávek Bělobranské náměstí a Automatické mlýny

Linka 10:

bez změny ( v létě prodlouýení spojů o prázdninách ke koupališti!!! od univerizity)

Linka 11:
Dubina - Polabiny, točna - Globus
polovina spojů končí ve stanici polabiny, točna, proklad s linkou 2!!!

Linka 12:
změna části trasy U kostelíčka - Automatické mlýny - bělobranské nám - Krajský úřad

Linka 13:
špička 10min/sedlo15min/30min večer

Linka 14:
ukončení linky na závodu Míru, změny trasa místo teplého ul. okollo Dukla Kd a Gorkého, škola/Gorkého - přiblížení k dukle!!!

Linka 15+16+17+18+19+22+23+27:
bez změny

Linka 24: Starý Máteřov - Dopravní podnik - Pichlova!!! - karla IV - Masarykovo nám - Nádraží
obsluha pihlovy ul - nová zastávka

Linka 28:
Závodu Míru - Masarykjovo nám - U kostelíčka - Slovany - (Staročensko) - Ččerná za Bory - Hostovice
omezení jen na spoje do Hostovic a staročenska, jeden celodenní kurz, a jeden dělený
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 06:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lutep: Na tom tvém návrhu mě překvapila hlavně ta navrhovaná obsluha Starého města zastávkami Bělobranské náměstí a Automatické mlýny. Nevím, jestli by řidiči MHD toužili proplétat se mezi parkujícími auty okolo Bělobranského náměstí a odbočovat vpravo z ulice Na třísle na Bělobranské náměstí a pak pokračovat přes starý železný most úzkou a rozbitou ulicí ke Zlaté štice a nebo v případě linky 12 projíždět mezi parkujícími auty Štrossovou ulicí ke Zlaté štice. A nevím, co by tomu řekli cestující, kdyby na trase Krajský úřad - U kostelíčka ještě přibyly další dvě zastávky. Nemyslím si, že je potřeba zavádět MHD přímo do historického centra města...

I když je pravda, že před sto lety jezdily pod Zelenou bránou dokonce tramvaje...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7900
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 08:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

23.01.2008 - MILAN ZLINSKÝ - Kraj Pardubický - str. 01

Stížnost na MHD. „Jezdíte dřív!“



Pardubičanům vadí, že linky MHD nedodržují jízdní řád



Pardubice - Také se vám to stalo? Přijdete na zastávku přesně včas, ale autobus už mizí v zatáčce. V Pardubicích si na netrpělivé řidiče autobusů stěžuje čím dál více lidí. Vedení dopravního podniku chce nyní problém začít řešit: spustí nový dispečink, který dokáže sledovat polohu všech vozů MHD ve městě.

„Hlavně večer se snažím chodit na zastávku o pět minut dřív. Už několikrát mi totiž spoj ujel. Jel oproti jízdnímu řádu v předstihu. A když ujede poslední večerní autobus, není to nic příjemného,“ postěžoval si například Jan Hrabal z Pardubic.

Není jediný. K šéfovi dopravního podniku Tomáši Pelikánovi chodí podobných výtek více. „Nemohu to popřít. Na předčasné odjezdy si nám cestující stěžují,“ řekl šéf Pelikán.

Podle něj však předčasné odjezdy už během prvního pololetí letošního roku skončí. Dopravní podnik totiž otevře nový dispečink, ze kterého se bude dát sledovat každý vůz hromadné dopravy ve městě.



Svítí červená -vůz je v předstihu „Dispečer uvidí mapu města a na ní desítky čtverečků, které budou mít zelenou, žlutou a červenou barvu. Ty zelené budou znamenat, že linka jede přesně, žluté, že je zpožděná o více jak dvě minuty, a červená, že spoj jede o více jak minutu v předstihu. V tom případě dispečer řidiče vyzve, aby zpomalil,“ uvedl Pelikán. Nový dispečink sice bude moci donutit řidiče, aby ze zastávek nevyjížděli předčasně, ale zpoždění vymýtit nedokáže.

„Bohužel zpoždění v drtivé většině přímo souvisí se špatnou dopravní situací ve městě. Tu zatím bohužel ovlivnit nedokážeme,“ uvedl Tomáš Pelikán.

Ten také připouští, že za předčasné odjezdy spojů nemohou jenom netrpěliví řidiči. „Neexistuje žádný jízdní řád, který by odpovídal dopravě v pátek odpoledne nebo v neděli ráno. Ty intervaly jsou nastavené na nějaký průměr, který nemusí vždy platit. Ale musím i uznat, že někteří řidiči porušují interní pravidla a jezdí dříve, než by měli,“ dodal Pelikán.



Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 09:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardubice - Také se vám to stalo?
Stalo, a mockrát
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 09:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě k debatě o lince 2:
Nevyřešila by se její přeplněnost alespoň částečně výměnou konečné v Polabinách s linkou 13...tedy 2 na Sluneční a 13 na točnu?
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Stepan_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 11:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle informací, které mi právě přišly SMSkou od kolegy PŠ je u OBI nehoda, linky 2 a 13 otáčejí na nádraží. Podrobnosti nemám.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 11:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevyřešila by se její přeplněnost alespoň částečně výměnou konečné v Polabinách s linkou 13...tedy 2 na Sluneční a 13 na točnu?

Tak tenhle nápad mě uzemnil. Geniální a přitom jednoduché, gratuluji! Jedinou otázkou je, kolik vozů navíc by znamenalo prodloužení třináctky o dvě zastávky, ale možná by stačil ten jeden ušetřený ze čtyřky...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 11:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus:

Laickým odhadem bych řekl, že ten jeden navíc by měl určitě stačit... Znamenalo by to nárust jízdní doby o 4 min. na půlkolo, o 8 min. na kolo.
Ono na 2, pokud by končila na Sluneční by teoreticky stačily 3 vozy (s ostrými obraty) a čtvrtý by zakročil jen při vybírání přestávek.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2391
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 14:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové ... výměna 2 a 13 je zcela politicky neprůchodná! Důchodci z Polabin I+II ztratí spojení k nemocnici a Dubiňáci ke Kauflandu. To by bylo poslední rozhodnutí současného managementu před ukamenováním rozlíceným davem. Případně umlácením holemi nejen francouzkými.
U OBI opravdu nehoda - a-152 zezadu do 2 osobáků, předtím ještě na prokopáku t-342 a auto z vedlejší. Nějaké foto dodám během odpoledne.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 14:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353:
Chjo, ti si taky navymýšlí
Obecně si ale myslím, že hlavní nesmysl je obsluha Polabin přes nádraží, hlavní linka do Polabin by podle mě měla vést přes Stavařov a potom teprv k nádraží, takže by se přepravní proudy netloukly.
Takže vezmeme to z gruntu:
1: int. 15/15/30
2: Nemocnice - Nám. Rep. - Stavařov - hotel - Bělehradská - kpt. Bartoše - Nádraží (int. 10/15/30)
4: zrušit
5: int. 15/15/30, všechno na Dubinu
7: posílit a asi vést přes Polabiny, točnu (15/15/30, na UMU jen 30 ve špičce)
11: buď zrušit nebo vést jen ve špičce pár spojů na UMU
13: posílit na 7,5/15/30
27: zrušit
33: zrušit
(a zrušit provoz na třídě Míru a vést všechno přes Sukovu)
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Malda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 15:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: no tak to je totální hovadina
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 15:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: to jeblbost, paradoxně linka 7 je slabá a na umu nemá smysl, linka 11 je opakem!!! zajed sive špičce na UMU!!!

nutno závést bsluhu hist. centra - Bělobranské nám.(linka 9 alespoň), zavást obsluhu na slovanech za přejezdem (linka 28)!!!

souhlas s prodlouýžením intervalu na lince 1 ve špičce z 10 na 15 min, pro jesničánky dostačující, v oblasti višnovky a gorkého rozmělněny cestující jsou do linek 6+7+18+25!!!, pro slovany interval 15min by dostačoval, převést špičkové vozy na linku 2!!!

zrušit o víkendu linku 7, vozi vypní svačiny na linká 2+5+13, jeden vůz, druhý posila linky 11 na 20minut!!!

linka 28, omezit vsedle pd prac dnů spojen jen na hostovice a staročensko - místo 2 bus na jeden bus!!!

o víkendu zavést alespon 4 spoje do hostovic v intervalu cca 3hod!!! jsou to taky pardubice (hostovice)!!!
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3132
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 15:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč? Na rozdíl od Lutepových toulek v uličkách starýho města to má celkem hlavu a patu. Osobně bych se ale přimlouval k provozu po Třídě Míru, pro směr do Polabin to jde hned, pro směr k nemocnici buď a) rozjebat nejsložitější trolejovou konstrukci ve městě (aneb příležitost utratit obrovský množství peněz za ještě složitější drátoviště) nebo b) jezdit Švermovkou (a za obrovský množství peněz ji konečně opravit).
11ka by měla jakožto důchodcovozič mezi Dubinou a nákupníma stodolama v Trnový zůstat, stačí celodenně mezi 8 ráno a 8 večer maximálně půlhodinovej takt + spoje pro chemickou oblast.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
QUALIS AUTEM HOMO IPSE EST, TALIS EIUS EST ORATIO. (Cicero)
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 15:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Honzin 111:

- mě by nebavilo se proplétat úzkými uličkami na lince 6 přes duklu!!! a nebaví mě docházet do starýho města kam nic nejede - bělobranské nám a staré město, došlo by k oživení historického jádra, nyní lidé šmajdaj u Grandu - Třída Míru a Krajsý úřad - nám. Republiky/ U Grandu, došlo by k vazbě Bělobranské nám - krajský úřad/nám. Republiky!!!!
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 15:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že 7 by si v pravidelném intervalu své cestující našla, navíc by částečně nahradila oslabení 1 a 5 na Dukle a cestující do centra by se rovnoměrně rozprostřeli do všech linek. Vedením přes Polabiny, točnu by tady nahradila 4 a 11 pro cesty do centra.
Samozřejmě, nebyl bych ani proti variantě 11 zachovat a 7 a 11 vést obě v intervalu 30/30.

Bělobranské náměstí? pokud je to tam, kde si myslím, tak si tam moc vedení autobusu nedovedu představit.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 15:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr k:

přečti si můj návrh jako celek!!! nová koncepce má jako elek smysl, vznikají nové obslužnosti linka 6+24+28, řeší stávající problémy linky 2+7+11 a nabízí lepší služby pro cestující oproti nynějšímu stavu linky 8+9 za skoro nulové navýšení km a minimální změny!!!

MHD je tu pro lidi, a lidi potřebujou kam nejčastěji - do centra a mhd musíš dát lidem pod nos, pak budou s ní jezdit!!!
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 15:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 218:

jezdila tam již odklonem linka 9, a jinak tom samí je linka 6 na dukle velikostí ulic a tam taky parkujou auta a busy tam jezdí!!!!
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 16:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k:
Osobně bych se ale přimlouval k provozu po Třídě Míru
Mě právě láká převedení provozu z Třídy Míru do Sukovy ze tří důvodů:
a) všechny linky jedoucí jedním směrem by stavěly v jedné zastávce (Nám. Republiky místo Nám.Rep. a U grandu, Masarykovo nám. místo Mas.nám. a Tř.M.
b) možnost vzniku opravdové pěší zóny na Třídě Míru
c) výrazné zjednodušení křižovatky u Domu služeb, což by mohlo vést i ke zrychlení provozu tamtéž.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2392
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 16:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klííííííd. Přestaňte tady plácat nesmysly. Obsluha Bílého náměstí NENÍ potřeba, 11 o víkendu nepotřebuje 20 minut, návrhy jako dvojka mimo nádraží atd. Tyhle teoretický plky mě fascinujou. Já vím, že každý má pocit, že má nejlepší nápady a DP to dělá nejen blbě, ale hlavně že to dělá blbě schválně. Jenže taky o tom nerozhoduje jen DP. Osobně taky považuji 27 za zbytečnou, ale je to prostě vůle města a obvodní radnice, aby Dukla měla spojení s nemocnicí, tak ho má.

K dvojce - dneska jsem ji měl ranní a jezdil jsem plný, nikoliv však narvaný. Navíc směr do centra (jako vždy) byl volnější než obráceně. Zřejmě se v Polabinách substrát přece jen lépe rozdělí do jednotlivých linek, ale z města je to problém, protože 6+9 jede odjinud než 2+13 a 11 je úplně jinde. Takže můj proveditelný návrh zní - linka 11 směrem do Polabin přes třídu Míru, tím ubere lidi dvojce z centra. Linka 4 potom už definitivně ztrácí smysl, takže by ji nahradila polookružní linka v trase dávné linky 15, ovšem vedená se zajížďkou Sladkovského na třídu Míru. Problém je interval, k proložení s linkou 2 by bylo potřeba 30 minut, ale to by už byl s jedním vozem opravdu kolotoč jako blázen. Ale určitě by se to dalo vymyslet líp, třeba těmi už jednou navrhovanými přejezdy vozů z dvojky. Podle mého celoročního pozorování linky 2 není nutné protisměr posilovat, takže bývalá linka 16 by se neobnovovala.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2393
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 16:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dnešek obrazem (popisy jsou u fotek):



(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 16:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z města je to problém, protože 6+9 jede odjinud než 2+13 a 11 je úplně jinde.
Jinak řečeno: Problém se vyřeší sám ve chvíli, kdy trolejbusy místo přes třídu Míru začnou jezdit Sukovou...

A teď vážně: převedení 11 na třídu Míru - jasně, pokud bude pro DP politicky únosné, že trať na Sukově zůstane v jednom směru jen jako náhradní varianta průjezdu centrem. Pokud by jezdila nová linka po někdejší trase 15 přes třídu Míru, pak někdejší 16 skutečně nemá smysl, dojezdový čas i na autobusové nádraží bude přijatelný. Zkrátka a stručně řečeno: hlavně, ať už se něco změní, současný stav je neakceptovatelný, viz dnešní článek v Mf DNES.

A co se týká návrhů na linku přes Bělobranské náměstí atd., já to beru jako folklór, kterým Lutep v pravidelných intervalech osvěžuje tuto diskuzi...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2394
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 16:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to právě nechci říkat moc nahlas, abych nebyl kamenován - ve všech teoretických úvahách mi prostě ve městě vadí jiný průběh bus a trbus linek centrem. Takže buď to namíchat (ale busy na TM bych fakt nechtěl), no a nebo opravdu vše přes Masarykáč ... a to by se potom krásně vymýšlelo proložení linek v hlavních směrech.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 17:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmm, folklór, neříkám že je to nějak nejlepší nápas vše, ale chtěl jsem rozvířit diskuzi, jsou zde ještě lokality pardubi kam mhd nejezdí vůbec nebo je hodně nedostupná!!! pak mám jezdit mhd!!! sorry, jste na omylu!!! nabídněte službu více obyvatelům pardubic at už v centru, nebo vesvítkově ( přerovská ul. ) nebo na slovanech atd!!!, je potřeba mhd cílit na nové zákazníky, tam kde mhd ještě není, nebo je špatně dostupná, at už mládež nebopracující lid, rád nechám auto doma, ale bohužel o víkendech nepřipadá do úvahy a v týdnu když potřebuji mhdčko, tak se mě nechce čekat v sedle 15min dopolko na 5tku, nebo jet šílenou linkóu 6st docela nepohodlně a čekat na nmi taky 15min a jř linky 7 a 10 nepamatuju!!! na duklu!!! a moje hlava není databáze jř!!! a celkově nové linky při dlouhých intervalech a větší zmatečnost se mě nelíbí, nejlépe bylo za ing. Kunharta - proklady, žádné svačinové díry atd a ješte ke všemu byl jinný rok a jinné intervali - linka 5 např po 8min ve špičce!!!, nyní mín km, mín cestujících!!!, kde sou ty šasy kdy do dubiny jezdila linka 13 v sobotu dopolende po 12min, odpolko po cca 15min!!! to je minulostí a tím bude minulostí moje používání mhd!!! a co se týká 98 - šílenost, to není nočnák!!! v celku nepoužitelné, takže bud z práce pěšky nebo autem, busem určitě ne, to už radši cvaknu v nutnosti taxík!!! rád zaplatím dražší jízdné, ale chci za to kvalitní službu, která je tu pro občany pardubic hlavně!!! a ted proč proč a proč nejdou změny atd - proč mhd od 23 do 24 nejezdí, linky do vozovny a np až o půlnoci, kdybych nebydlel na dukle tak mám útrum asi co??? ještě že na dukle je vozovna a mám se jak dostat na duklu, co polabiny, dubina!!! velké celůky a není tam žádná dostupnost ješt v zajimavém čase!!!, hlvně že np 98 jezdí pak na slovany, co ohrazenice atd!!!

ad 353: nejsou to nesmysli, jen upozornění i na jinné problémy a snaha udělat něco se zisky a náklady dp, nočnák pro lidi, větší příjmy, stejné km atd!!! stejné km, větší obslužnost města, jelikž linka jinudy než ta druhá a nejedou souběhem atd!!!
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 18:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a moje hlava není databáze jř!!!

a například z toho důvodu je "MHD do mobilu"...
©Pety 2008
www.bus-mafia.wz.czDance radio
modelování: občas rejpnu do RIDE 2 a 21Tr prý dodělá Nexion
Mládeži do 18-ti let nenaléváme. Naše mládež je šikovná a naleje si sama.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7901
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já se teď taky vetřu do diskuze. Čistě náhodou jsem měl dneska odpolední čtyřku. Při cestách z Polabin do města - na začátku směny tam byly nějaké souběhy s 11, ale jinak v perfektním prokladu s dvojkou a nepřišlo mi, že by cestující výrazně preferovali pro cestu do města jednu z těch dvou linek na úkor druhé. Také na třídě Míru si čtyřka své cestující našla. Bohužel - tady...
http://www.dpmp.cz/jr-07-09/JR2299.HTM
byly ty časy až nechutně podobné s ...
http://www.dpmp.cz/jr-07-09/JR3157.HTM
... a fungovalo to stylem "Kdo dřív přijede, ten bere lidi." Když jsem jel jako druhý, nastoupili v podvečerních hodinách třeba jen tři lidi.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drobné připomínky

1) k zastávce Zimní stadion a její zrušení, DP není organizace, která má v pravomoci rušit nebo zřizovat zastávky. Od toho je někdo jiný, čili pokud to nebude požadavek města nebo MO II a odbor dopravy MmP potom nerozhodne jinak, bude tam stále a my tam budeme zastavovat. Tohle by znalci dopravy mohli vědět, jak funguje legislativa
2) návrh na změny Tr linek od 218...... a kdo bude vozit cestující na trase nádraží, Masarykovo náměstí, Univerzita? Linka 10 to nepobere a zrušením linky 11 a 33 se to moc nevylepší.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3134
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HQ - možná to 218 myslel trochu jinak, ale takhle jsem to pochopil já: totiž 2ka by na nádraží podle jeho nápadu končila, takže - študáci z nádraží i z Masarykova nám. by až tak zkrátka nepřišli, možná by se nabídka spojů i mírně zvýšila. Jen by museli ťapat od hotelu ke knihovně kousek pěšky (což někteří tamní bezmozci asi nepoberou... ale mě to svýho času, když jezdila 4ka z nádraží ke Globusu, nevadilo, hlavně že se člověk v trolejbuse tolik nelisoval).
QUALIS AUTEM HOMO IPSE EST, TALIS EIUS EST ORATIO. (Cicero)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 06:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad HQ: Děkuji za odpovědi, přiznám se, že jsem netušil, že dopravní podnik nemůže sám rozhodnout, kde bude či nebude určitá zastávka. Čili jinými slovy by si cestující měli stěžovat na radnicích, v novinách atd, aby vytvořili tlak na své volené zástupce, kteří rozhodnou o zrušení zastávky Zimní stadion ve směru do centra? Pochopil jsem to tak správně?

Jinak některé z výše zmíněných návrhů jsou opravdu prazvláštní. Jsem rád, že se tu kromě mě konečně ozval někdo další, kdo má také zkušensoti s tím, že linka 4 v současné podobě není tak úplně nesmyslná s své cestující má. Neříkám, že čtyřka jezdí narvaná, ale po většinu dne vozí odhadem 20 lidí do města a 20 lidí zpět do Polabin. Nepřijde mi, že by její zrušení bylo chybou.
Ta snaha o zavedení MHD do historického centra města mi taky přijde jako folklór. To snad nemůže nikdo myslet vážně... Přitom dle mého soudu to od zastávky Krajský úřad do historického centra není vůbec daleko...
Asi by se to nesetkalo s velkou podporou ze strany cestující veřejnosti, když by se tím zbytečně zvýšil počet zastávek a dojezdní časy....
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 09:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Headquarters, Pert_k:
Přesně tak, pro cesty z nádraží k univerzitě by se dala použít linka 2. Ono ideálně by ta 2 mohla zajíždět přes Polabiny, točnu (...-Stavařov-Hradecká-točna-Bělehradská), čímž bychom jim to ještě usnadnili. Ale ty drátky nám tam chybí.
V tom svém návrhu jsem navíc řešil jen trolejbusy, na lince 10 by to chtělo zavést OPRAVDOVÝ interval (+ mírné posílení).
Jako ideální, ale hodně futuristické řešení bych viděl linku 33: Hlavní nádraží - Mas. nám. - Stavařov - Hradecká - Cihelna - Univerzita - Stavařov - Mas. nám. - Hlavní nádraží

Problém se vyřeší sám ve chvíli, kdy trolejbusy místo přes třídu Míru začnou jezdit Sukovou...
Přesně tak. Ono by to žádné zhoršení neznamenalo a to loňské zkušební uzavření se podle mě osvědčilo.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2395
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 13:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzin111 - to jsme tady už před delší dobou řešili, jak málo věcí může DP rozhodovat o své vůli a naopak kolik věcí neovlivní.
Víc je to vidět na polském modelu, kdy ve městech existují "městští organizátoři dopravy", což jsou městské organizace a starají o trasování linek nebo tarif a jim také proudí tržby a dotace. Vlastní dopravu si pak objednávají u jiných firem, a to městských nebo i soukromých. Třeba TLT, provozovatel trolejbusů v Tychách vlastní vozidla a síť, ovšem placený není z jízdného, ale od městského organizátora dopravy, který podobně u jiných firem objednává autobusovou dopravu.
Netvrdím, že je lepší systém než náš, ale je tam na první pohled vidět ten přímý vliv města na systém MHD. Viz TLT a Miejski Zarząd Komunikacji. MZK Tychy navíc organizuje i příměstskou dopravu.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2397
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 12:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šotoinfo:
Toto sobotu a neděli dojde po delší době opět k ojetí troleje na stopě z Teplého ulice vpravo směr Jesničánky. Budou tamtudy totiž najíždět kurzy 101 (4.54 z vozovny) a 103 (7.04 z vozovny). Detaily jsou na webu dpmp, ovšem v sekci pro řidiče... Takže diskutující řidiči se tam jistě podívají.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 18:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to vypadá s vyjetím nových citelisů?
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 19:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... nechodí ... stále nechodí ...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 20:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vihorlat: Chodit nemusí, stačí, kdyby jezdily...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 20:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu jsem si pohrál s Googlem a ejhle, co vypadlo:

Smlouva o zajištění závazku veřejné služby ostatní dopravní obslužnosti na území města Pardubic na rok 2008: http://www.mesto-pardubice.cz/priloha/rada_26_1697_1.doc

Tarif integrovaného dopravního systému Pardubického kraje (IDS PK): http://www.mesto-pardubice.cz/priloha/rada_26_1698_4.doc

Pozornosti doporučuji obzvláště dokument druhý, po otevření si račte zobrazit kartu Vlastnosti dokumentu. Chápu, že nemá cenu vymýšlet to, co již vymyšleno bylo, ale neobtěžovat se ani změnit údaje o autorovi původního dokumentu a název, to už je na pováženou. BTW, jsou firmy, kde se za takto hrubý prohřešek v oficiálních dokumentech dává napomenutí a při opakování výpověď…

Jelikož K-report si čte leckdo a nedá se vyloučit, že za pár hodin budou soubory buď opraveny anebo zcela odstraněny, přidávám screen výše popsaného...


(Příspěvek byl editován uživatelem Trolleybus.)
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7908
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 21:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych snad doplnil, že jsem se kdysi bavil s vedoucím oddělení dopravní obslužnosti na kraji, říkal mi, že návrh IDS PK zpracovává stejná firma, jaká jej dělala i na Olomoucku. Takže v tomhle případě nepůjde o krádež.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7909
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 21:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě bych doplnil:

www.idspk.cz a tam třeba schéma IDS a seznam linek. Docela se divím, že jsou integrované i dálkové linky (Žďár n/S - HK, Brno - Špindl), když ty asi nebudou součástí ZDO a jezdí na podnikatelské riziko dopravce. Nebo se pletu?
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 21:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže v tomhle případě nepůjde o krádež.

Já bych to ani jako krádež nebral, ono skutečně při sestavování řady dokumentů nemá smysl vymýšlet vlastní strukturu, pokud již někde vymyšlená je. Ale pokud beru jako základ své práce cizí dokument a doplňuji do něj vlastní data, tak taky přepíšu Vlastnosti dokumentu a zkontroluji, jestli mi v něm nezůstaly další pozůstatky po původním obsahu (např. makra).
Což v tomhle případě autor evidentně neřešil, v důsledku čehož Olomoucko v názvu dokumentu o IDS PK vypadá poněkud pikantně...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 2-2006

Odesláno Sobota, 26. ledna 2008 - 22:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím pánové, čemu se tu divíte. Firma UDI vyhrála tendr na Kraji, aby zpracovala dokumentaci. Takže v čem je problém, když je jako zpracovatel ? Předposlední revize šla z DP a klidně tam mohla být moje jmenovka nebo někoho z kolegů. Co je teda špatně ?
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 27. ledna 2008 - 13:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HQ: Pokud odpovídá jméno společnosti a autora, tak je špatně "pouze" Název souboru, tj. Tarif Integrovaného dopravního systému Olomoucka. Z čehož plyne, že pod stejným názvem je rovněž uváděn vyhledávači. BTW, ten soubor jsem si původně otevřel jen proto, že mi ve výsledcích vyhledávání přišlo poněkud podivné, pokud na doméně mesto-pardubice.cz leží dokument o olomoucké dopravě.
No a z toho s dost vysokou pravděpodobností plyne, že tento dokument vznikl tak, že si někdo otevřel původní soubor s tarifem olomouckého IDS a přepsal text na IDS PK, ovšem na kartu Vlastnosti zapomněl anebo ji vůbec neumí používat.
BTW, pokud vám nevyplnění Vlastností dokumentu, resp. zapomenutí názvu původního dokumentu, přijde jako detail, jste v podstatě šťastný člověk. Anebo se to v státních či městských firmách a úředních kruzích tak vážně nebere...
Faktem je, že v obchodní firmě je tohle považováno za dost vážnou chybu, protože když tam jednou zapomenete název původního dokumentu, můžete tam podruhé zapomenout třeba jméno svého člověka u konkurence, který vám přihrál citlivá data obchodního nepřítele...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2008 - 11:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemyslím, že je to detail. Jen jsem upřesňoval, že to zase takový problém není ve vztahu k obsahu dokumentu. To, že si zaměstnaci UDI Morava vzali dokument IDS Olomouckého kraje je jejich problém a že lidé z Pardubického kraje zaplatili podruhé jejich myšlenku, je zase jejich problém. BTW u nás v DP by se tohle taky nestalo. Osobně to nemám rád a velmi často se dívám do listu vlastností, protože se tam hodně často dozvíte zajímevě věci. EOF
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


ddd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2008 - 14:19:27    Odkaz na tento příspěvek  

Je možné ještě potkat na linkách ev.č. 103?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7916
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2008 - 17:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ddd: Čistě teoreticky ano - zrovna 20.1. jsem jí převážel z plochy mezi záložní vozy na druhý den: http://www.pardubickamhd.cz/fotogalerie/b730/b731- 40/103.htm

A není to tak dávno, co vyjela na linku 14.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2008 - 18:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj, to jsi byl viděn, a ne jen Tr_manem. Holt to jsou ti Pardubičtí šotouši...

Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2008 - 18:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z předchozích příspěvků nezasvěcený čtenář nutně získá dojem, že v areálu DP se nepřetržitě skrývá několik umně maskovaných šotoušů, jejichž objektivům nic neunikne...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2008 - 19:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu IDS: To je teda integrace jak s..ňa:-), na MHD budou pořád zvláštní lístky, překryv zón 300 a 301 mi přijde dost zvláštní. Jestli to dobře chápu, tak když přijedu do Pardubic vlakem nebo linkovým autobusem, tak za přestup na MHD si ještě jednu zónu připlatím. Tak by teda podle mě IDS fungovat neměly.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2008 - 19:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IDS bude mít smysl ve chvíli, kdy bude možno jet z PA do HK (nebo z PA do CR, případně z HK do CR) na jednu jízdenku s tím, že na začátku pojedu MHD, pak vlakem nebo meziměstským busem a v cílovém městě opět MHD. A to jak ve variantě jedné jízdy, tak ve variantě časové jízdenky.
V tomhle směru jsem zatím zaznamenal pouze před několika dny publikovaný článek na idnes.cz, kde ČD informovaly o instalaci nových automatů na jízdenky, ve kterých NEBUDE možno platit ani Pardubickou, ani Hradeckou kartou, nýbrž pouze In-kartou. Co dodat...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7920
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. ledna 2008 - 02:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli to dobře chápu, tak když přijedu do Pardubic vlakem nebo linkovým autobusem, tak za přestup na MHD si ještě jednu zónu připlatím. Tak by teda podle mě IDS fungovat neměly.

A proč ne? Pokud jezdíš do Pardubic vlakem nebo autobusem, zbytek si dojdeš pěšky a máš to levnější, než někdo, kdo pak ještě přestupuje na MHD a tou pokračuje někam dál.

V Praze to třeba takhle je. Území Prahy je pásmo P pro městské autobusy a pásmo 0 pro linkové autobusy. Takže pokud nastoupíš do autobusu v první vesnici za Prahou a pojedeš tři zastávky na Zličín, platíš za pásma 0+1. Pokud na Zličíně přestoupíš na metro nebo jinou městskou linku, platíš P+0+1.

(A teď tam snad do toho namíchali ještě nějaké pásmo B a v tom jsem se zatím nesnažil orientovat.)

Tak by teda podle mě IDS fungovat neměly.

A jinak, mohu tě ujistit, že některé IDS popírají všechna pravidla zdravého rozumu. Tam "u nás" se IDS dělalo tak, že se vytvořily dvě zóny, vnitřní "P" (Plzeň + okolní obce obsluhované MHD) a vnější "Z". No a tím byly hranice zón stanoveny jednou provždy. Jenže mezitím se zavedly linky MHD například do Kozolup, Města Touškov, Chotíkova (takže z Chotíkova do Plzně jedeš autobusem MHD celou dobu v zóně P, ale v autobuse ČSAD leží Chotíkov v zóně Z a na cestu do Plzně potřebuješ předplatné P+Z. No a vrchol všeho jsou Bušovice v okrese Rokycany - autobus MHD tě tam odveze na jízdenku zóny P, ale v autobuse ČSAD musíš mít předplatné zóny P+Z a úsek Smědčice - Bušovice doplatíš v hotovosti.


A ještě něco. V Tarifu IDS PK, článek 9, bod 2) se píše: "Nástup do vozidla (...) je povolen všemi dveřmi, stejně tak výstup: a) u linek MHD Pardubice v zóně 300 mimo nočních linek,"

Mám to tedy chápat tak, že:
a) zruší se povinný nástup předem ve večerních hodinách a naopak se umožní nástup předem během dne?
b) soudruzi z NDR udělali chybu?

Nehodící se škrtněte.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.