K-report
 

Zrušená letiště, aneb co v letovém řá... Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Zrušená letiště, aneb co v letovém řádu nenajdete « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Blackjack
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.157.67
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 00:53:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na letišti v Jamolicích byly jako na záložním letišti ČSLA dokonce několikrát na vyvedení PLRK S-75. Více na www.fortifikace.net a na našem badatelském foru forum.fortifikace.net. Zdravím

BJ
Blackjack
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.72.147
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:51:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde mám z Jamolic dokonce fotku Volchova (anebo Dviny, už nevím). Na našem foru by se dali kontaktovat i bývalí příslušníci, co tam sloužili...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3994
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 16:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blackjack: Velice zajímavé stránky, zvláště ty vzpomínky pamětníků...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 00:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco k tématu. Asi není nutno dodávat, kde to je, pozadí je jasné.
 
 
 
 
 
 
 
(kdo nepoznal, tak je to letiště Kámen u Pacova)

Asi 500 metrů od něj u obce Eš jsou u silnice do Pacova zachované stání pro letadla - celkem 12 (5 vpravo a 6 vlevo od silnice směrem z Pacova). Je to už dost zarostlé, v zimě je to vidět mnohem zřeteněji. Toto ale není součástí letiště Kámen a údajně je to z války a dle pamětníků to tam zůstalo po Němcích.
 
 
 
 
 

Po německé armádě zůstalo u Pacova ještě něco (to už je ale off topic ...)
 
 
 
 
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9780
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 20:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 12:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kamenské letiště už tu bylo, tak teď si dáme to Všechovské.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hangár v pozadí je již civilní a po roce 1989 sloužil pro UL letadla, naposledy byl využívám prodejcem stavebnin... Přilehlá budova restaurace je dnes také opuštěná... Benzínová čerpací stanice vlevo, která zde byla taktéž provozována dnes působí také pustým dojmem
 
 
 
 

Jen doplním, že dnes letiště slouží hlavně jako úředně neposvěcená rekreační plocha obyvatelům blízkého Tábora - letečtí modeláři, cyklistika, jízda na kolečkových bruslích, automobilisté a motorkáři si zde zkouší rychlou jízdu (asi dost nebezpečné, vzhledem k předchozímu). Čas od času jsou zde i nějaké oficiální akce motoristického sportu, BESIPu apod. Letiště je ale zřejmě stále v majetku armády a je oficiálně stále vedeno jako letiště.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2996
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 18:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: Něco k současnému využití letiště Kámen:

Nové mostní svodidlo vyhrálo nad automobily

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace