K-report
 

Archiv do 11.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Říční plavba v ČR » Archiv do 11.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2526
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 10:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plavební stupeň Přelouč se má začít stavět letos na jaře, dokončen má být v červnu 2011.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8216
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 11:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má to (bude to mít) nějaký praktický význam, nebo je to jen vítězství říčně-betonové lobby?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2527
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 12:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Zajímavá otázka, ale toto fakt netuším. :-( Proto jsem raději hodil odkazy bez komentáře. Podle mě to bude dost záviset na aktivitě budoucího pardubického přístavu. Já žádné velké možnosti nevidím (což ale nemusí znamenat, že neexistují).

Souvisejícím problémem (pro objemné komodity - tedy vše kromě uhlí, obilí a stavebnin) jsou nedostatečné podjezdné výšky pod mosty. Dva silniční mosty už se prý začínají rekonstruovat. O železničních (Nymburk, Kolín) jsem nic neslyšel.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29268
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 12:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom přístavu prý má být logistický terminál.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Blackjack
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.157.67
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 01:26:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejprve letiště, pak přístav, zbytečné obchvaty, hokejový stadion, dostihové závodiště...

ne mě jen zajímá, kdy už se v Pardubicích místo velikášství začne investovat do skutečně potřebných věcí, chybí pěší zona, třeba některé ulice našeho velkoměsta ještě nemají ani zpevněný povrch, ve spoustě místních částí chybí kanalizace...

To je jen můj názor na stavbu onoho přístavu z hlediska pardubického občana.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 17:14:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v 12.1.: v Nymburce by se měla zvedat (na 5,25m) stávající mostovka, DÚR jsem viděl asi před rokem. Ve vzdáleném výhledu (při požadavku 7,0m) nový most s pohyblivou mostovkou.

V Kolíně ŘVC navrhuje most s pohyblivou mostovkou, existuje alternativa zvednout koleje na "normální" most za cenu zhoršení sklonových poměrů dráhy. Rozhodnuto není, DÚR zatím zpracovaná také není.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2620
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 13:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.A.F. Někde jsem četl i o možnosti posunout v Kolíně plavební komoru až nad most a dolní rejdu oddělit nízkou podélnou zdí (jako tomu je v Praze u Sovových mlýnů. Jaký sklon je dráha ochotna na případném mostním "pahrbku" tolerovat?

Tip pro lidi z Pardubic a okolí: Ve čtvrtek 22. února 2007 se od 17 hod. v Domě techniky na nám. Republiky v Pardubicích uskuteční seminář pro veřejnost na téma "Splavnění Labe do Pardubic a ochrana přírody". Pokud tam někdo půjdete, nezapomeňte poreferovat.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1916
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 13:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě, jestli o těch chystaných s vodní DC v Kolíně na ČD vůbec ví
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 14:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s vodní DC v Kolíně na ČD vůbec ví

Důležité je, že o tom evidentně ví SŽDC...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 15:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SŽDC možná až tak moc rampa se stoupáním 16‰ a nebo půlhodinové zavírání trati nevadí - pokud tu stavbu někdo zaplatí. Aspoň nevím o nějaké velké bouři nevole.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 15:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch 16‰ jsem jenom střelil od boku - aby se toho někdo nechytal. Jinak osobně by mi celý tento projekt v případě realizace přišel hodně padlý na hlavu - včetně celého splavnění do Pardubic.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 18:46:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SŽDC preferuje (pokud by už vůbec ke splavnění mělo dojít) posunutí plavební komory proti proudu nad most, přičemž pro dosažení výšky 7m by byl i tak nutný zdvih mostu asi o 75 cm (směrodatný sklon obousměrně asi 8‰, ale v krátkém úseku); jako druhou možnost navrhuje "prozatím" vybudovat pevný most na 5,25m (zdvih o ca 85 cm, ostatní mosty na Labi se tč. řeší pro výšku 5,25m) a posun komory by byl "až jednou". Most s pohyblivou mostovkou nebyl ze strany SŽDC doporučen. Varianta s pevným mostem na výšku 7m by při dodržení směrodatného sklonu 12 ‰ vyvolala přestavbu obou předmostí (celé 4. a 5. nástupiště, redukce zhlaví, změna zapojení vleček a jejich přestavba...) a zdá se být nyní opuštěna.
Blackjack
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.157.67
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 11:17:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Studenti DFJP na UPCE!

Kolik z Vás bylo hájit zájmy železniční dopravy na veřejné diskuzi ohledně připravovaného splavnění Labe do Pardubic, konané ve čtvtek 22.2.2007?
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 17:35:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám laický dotaz:
Občas vidávám na Labi mezi Děčínem a Mělníkem cizí osobní loď s turisty, kteří si na Mělníku a jeho okolí užijí sobotu a neděli a v neděli okolo 15:00 odjíždějí zpět do Německa. Rád bych ji vyfotografoval při průjezdu nějakým zdymadlem (Střekov, Roudnice n.L.). Dá se zjistit jízdní řád, termíny jízd, nebo existuje nějaký dispečink. Nebo je možné se zeptat přímo na zdymadle? Poraďte. A předem děkuji.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 14:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě trošku študíruju územní plán sídelního útvaru Olomouc a nestačím se divit. Cituji vysvětlivku k pojmu D-O-L, který je užíván v grafické části:
"Územní ochrana nezastavitelnosti koridoru pro uvažovanou trasu průplavního spojení D-O-L, včetně uvažovaného přístavu v sousedství areálu MILO Holice, v trase uvedené ve schváleném ÚPnVÚC Olomoucké aglomerace"

Tak to teda čumím, že se pořád ještě počítá s něčím, jako je kanál Dunaj-Odra-Labe. Já myslel, že to padlo s první republikou. Vysvětlí mi někdo více?

edit: ještě je tu jedna podobná zmínka o D-O-L a pod pojmem D-O-L je poznámka, které jsem si před tím nevšiml:
"usnesení vlády České republiky č. 635, ze dne 11. 12. 1996, regulativy územního rozvoje ÚPN VÚC Olomoucké aglomerace schválené usnesením vlády ČR č. 422 ze dne 16. 7. 1997, ve znění usnesení Zastupitelstva Olomouckého kraje č. UZ/12/25/2002 ze dne 28.11. 2002, kterým byla schválena jeho 1. změna"
Takže vážně to je stále aktuální myšlenka...nemá někdo další infos?

(Příspěvek byl editován uživatelem trupman.)
I seek you: 246-442-983
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 02:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si nějaké informace pozjišťoval na internetu, každopádně bych tu rád uvítal další diskuzi na toto téma. Má podle vás tato stavba význam?
Podle mého mínění Č(S)R už dobu na takovéto stavby dávno promeškala
I seek you: 246-442-983
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 10:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle mého názoru je tenhle projekt definitivně mrtvý, na jeho výstavbu tu nikdy nebyly ani prostředky, ani využití, které by ty prostředky vrátilo.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2271
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 10:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem jak pro koho - jsou tu určité zájmové skupiny, které to budou stále udržovat při životě (tu myšlenku) a ta územní ochrana stále existuje.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 14:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, aspoň je vidět, o jakých blbostech se v Česku vedou celostátní debaty a o takovém megalománském projektu, jako je toto, se nevedou debaty ani v odborných kruzích. Dle mého by se využití možná našlo, ale nemůžeme čekat zázraky. Sice by se finance do toho investované vrátily za dlouhou, předlouhou dobu, ale ČR by aspoň měla seriózní napojení na evropské říční toky. O tomto by se měla vést ještě pořádná diskuze a vše by se mělo přehodnotit, protože v některých obcích ta územní ochrana opravdu velmi překáží a přitom je možné, že se žádného kanálu D-O-L nedočkáme.
I seek you: 246-442-983

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace